|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Miałas jakis wzór czy sama lepiłaś wszytsko? Jak tak patrze na wasze wszystkie dziela to stwierdzam, ze jestem totalnym beztalenciem
|
|
|
|
|
#3182 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Marzena, Aga
dziewczyny Wasze dzieła sa niesamowite!!!Aga piekne kolory, marzena -jakie szczegółyTutaj codziennie któras nadaje sie do babskiego biznesu do DDTVN GomraCo za noc...tez bym w pierwszej chwili umarła...mi sie tylko raz zdarzyło zasnac przy Ewie,obudziła mnie wkładajac palce w oko i byłam przerazona,ze mogło jej sie cos stac-gdybym zobaczyła ja w czerwieni ...
|
|
|
|
#3183 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Tymuś przespał całą noc, do 7 Dziwne, bo on nigdy nie chrapał.Za to strasznie bolą mnie plecy. od wczoraj, ale dziś to masakra. Mam wrażenie że się w pół złamię. Już kilka razy za czasów Tymka bolały, tak okresami, ale szybko mijało i nie było tak strasznie, jak teraz A na odpoczywanie, czy nie noszenie Tymcia nie mam szans. Smaruję jakąś maścią i leczę na cud ![]() Cytat:
Jak z "Lśnienia" ![]() Cytat:
Jak Tyś to zrobiła??! Cudo, dzieło sztuki! Te kwiatki sama formowała? Palcami?Niesamowite, serio. Pewnie dziewczynki oczarowane? ![]() Cytat:
A ją Wam dentysta zalecił, czy go nie pytałaś? Cytat:
Piękne!Skąd miałąś magnesy? I powiedz, please, że Ty ich sama nie lepiłaś?!? A, wiesz Marzenko, coś jest na rzeczy z tym jedzeniem podejrzanym. My dziś byliśmy na obiedzie u mojej mamy. Jedliśmy jedliśmy co innego, a dla Tymusia był upieczony łosoś. I jadł chętnie, ale co chwila pokazywał na kawałki tego łososia na swoim talerzu i wołał "hau hau" Aż się mamy spytałam, gdzie to kupiła ![]() Cytat:
![]() Natka - jak dziś samopoczucie? Marina - hello! Co się z Tobą dzieje? ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- I mamy nowy hit - Starego niedźwiedzia. W wersji okrojonej, bo bawimy sie we dwójkę, ale jak zaczynam odliczać, machając ręką, że pierwsza godzina itd, to Tymuś dostaje ataku chichotu i ucieka, jak opętany ![]() A jak się skończymy bawić, to łazi na za mną i wymachuje tak samo ręką ![]() No i codziennie obowiązkowo musimy iść na zjeżdżalnie. Zakochał się chłopak. Najbardziej dziwi mnie, ze sami jesteśmy na placu zabaw. Ani razu przez cały ten tydzień ani jednego dziecka tam nie spotkaliśmy.
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Gomra, ale miałaś pobudkę
![]() Aga wow super torcisko! bomba naprawdę! lubisz odwiedzać Galerię Cukiernika? ![]() ja po przygotowaniach do tortu na urodziny Hani obiecałam sobie, że więcej tam dziewczyn nie zabiorę Hania ma od roku fizia na punkcie Myszki Minnie i jak zobaczyła tam figurkę tej myszki to oczywiście mnie złamała i jej kupiłam. bagatela figurka malutka kosztowała 17 zł :/ale ja to bym tam mogła fortunę zostawić w tym sklepie Kolina ja kiedyś włączyłam Hani właśnie bajkę z Dzwoneczkiem. ona nie chciała bo wiecznie Myszka Miki albo Kubuś Puchatek a bajka jak się zaczęła tak Hania siedziała jak zaczarowana z buzią otwartą na oścież ![]() swoją drogą ja też oglądałam z przyjemnością bajka piękna ![]() Marzenko wow piękne te magnesy! bomba! ale jak Hania lubi się nimi bawić to jest normalna lastelina czy modelina??? czy jeszcze coś innego? ja w takich sprawach to beztalencie jestem, ale napisz proszę czy miałaś jakieś wzory czy takz głowy to lepisz??? Brumek super, że noc spokojna ![]() z tymi plecami to nie za wesoło :/ u nas stary niedźwiedź też uwielbiany tylko, że jak Hania jest niedźwiedziem to Ala też w tym samym momencie musi ![]() więc leżą obydwie a ja chodzę dookoła ![]() Ala ma katar po kostki :/ w nocy się budziła aż z duszą na ramieniu wzięłam ją do nas do łóżka a ona tak nie przyzwyczajona i zazwyczaj wtedy zaczyna wariować i trochę mija zanim znowu zaśnie (ale nie chciałam żeby znowu Hanię budziła) a tu o dziwo przytuliła się i zasnęła dość szybko. no i jestem zła jak osa :/ przesiedziałyśmy z katarem tydzień w domu gdzie gdyby nie zalecenie doktora to mogłybyśmy chociaż na chwilkę wyjść na spacer a tu Hania dalej katarzy i mam przeczucie, że zabieg w środę nas ominie :/ a chciałabym to mieć już za sobą... dziewczyny bez spacerów są nieznośne :/ mi już cierpliwości brakuje bo co innego jakby były chore a tu profilaktyka a i tak nic nie dało ![]() ciekawe co jeszcze jutro nam lekarz powie, ale czarno widzę to wszystko ![]() aaa STronczku wiesz mój tato się trochę pochorował i nie byli u nas także nic nie wiem o zgrywaniu filmów jak jutro odrobię się po szpitalu to przedzwonię do niego i zapytam co by trzeba było mieć.
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za magnesowe komplementy.
Najpierw inspiracją były pokazane przez Brumka zestawy naczyń Skip Hop http://allegro.pl/skip-hop-zoo-zesta...012779592.html (tak powstał piesek i sowa ). Później szukałam zrobionych z modeliny zwierzątek jakie mi przyszły do głowy- część to moja inwencja twórcza, inne podpatrzone. Jakby któraś chciała konkretnego stwora odwzorować, to mogę zrobić zdjęcie z bliska- nie wiem czy bym odszukała w necie te na których się wzorowałam.Żaneta, Iwa, zrobiłam je z modeliny, później ugotowałam (żeby były twarde) i pomalowałam olejem by nabrały koloru. Hania jeszcze ich nie miała w łapkach, więc nie wiem czy ich żywot będzie długi - na razie schną.Zostało mi trochę modeliny, więc zrobiłam jeszcze krokodyla, ośmiornicę, ważkę i rekina. Nawet tż obiecał Hani ulepić jednego i wywiązał się z obietnicy- powstał angry birds.![]() Gomra, ale nocna akcja- chyba bym zawału dostała! ![]() Teliczku, czekam na Twoje cv- później możemy zakładać biznes pluszowo-modelinowy. ![]() Brumku, dentysta Nam szczoteczki nie zalecił, miałam pytać ale oczywiście zapomniałam. Zdałam się na własną intuicję. Magnesy miałam wyprane przez Hanię, odszedł od nich wierz, więc nie było problemu z ponownym ich wykorzystaniem.Nasze dzieci mają nosa, w końcu tyle się w ostatnim czasie mówi o żywności modyfikowanej genetycznie. No i gratuluję przespanej nocy,oby ten trend utrzymał się na dłużej. Aniu, nieźle Adaś podsumował babcię. Iwa, biedna Ala, pewnie od Hani podłapała. Zdrówka dla obu dziewczynek- za zabieg nadal trzymam mocno kciuki. ![]() Moja biedna mama dzisiaj się tak pechowo poślizgnęła na lodzie, że złamała rękę... Straszyli ją operacją, bo odłamowo i z przemieszczeniem, ale skończyło się na samym gipsie. Ehh..
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko współczuję mamie tego złamania
![]() oby wszystko zrastało się bez powikłań! ja mam jeszcze z czasów dzieciństwa broszkę z modeliny - pieska ![]() ale to kupne było ![]() i jeszcze pamiętam, że na wczasach nad morzem mama mi kolczyki takie z modeliny właśnie kupowała ![]() hmm w takich sprawach to ja zawsze beztalencie byłam, ale dziewczyny na pewno piałyby z zachwytu jakby miały takie cudeńka małe więc spróbować spróbuję - najwyżej nie wyjdą
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
Też z Kubą uwielbiamy Dzwoneczka
. Super bajka
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa socjalnie proszę nie dzwon do taty. To nie jest mi potrzebne na juz. Dopiero jak w PL bede to sie tym plnuje zajac. Narazie zbieram info. Przy okazji kiedys zapytaj jak nie zapomnisz
Zdrowia zycze dla Ali i Hani Marzenko cudowne magnesy. To sie Haniolek ucieszy Aga nie moge sie napatrzec. Ten tort to cudo jakieś. Az szkoda zjadac ![]() Lece do wyra. I Wy tez. Gasze światło. PSTRYK dobranoc |
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza... niestety... noc do bani, od 6 nie spi, w nocy miliard pobudek, nie wiem jak sie nazywam, mozg mi sie zlasowal... byle do wieczora...
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, Marzena WOW! Cuda tworzycie dziewczyny!
Marzena ojj nie zazdroszcze mamie ![]() Iw zdrówka dla Ali! Brumku a masz te woreczki z pestkami wiśni o których kiedyś pisalam? nie znam nic lepszego na ból pleców. Grzejesz w mikrofali lub w piekarniku, przykładasz do pleców i zakładasz jakąś obcisłą bluzkę, żeby się trzymał ten worek. naprawdę pomaga |
|
|
|
#3191 |
|
Wtajemniczenie
|
mi wczoraj wieczorem poszło na zatoki. ała.... jutro jadę do lekarza
|
|
#3192 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
Biedna Ty moja teściowa dziś zajmie się wnukami Krzysia kuzyn ma 3 msc mniej a my ze szwagierką mykamy szlakiem ciucholandów ![]()
|
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Iwa, komu jak komu, ale Tobie magnesy na pewno wyjdą bajeczne. Monia, współczuję nocy. ![]() Iustyna, o kurcze znam ten ból- dobrze, że masz w planie wizytę u lekarza. ![]() Marina,odezwij się- co u Was? ![]() Shira, ma gest kobieta- pochwal się łowami jak wrócisz! Hania nie odchodzi od lodówki. Choć znowu przenosi je do pralki, więc ich żywot może nie być zbyt długi.Pokażę Wam jeszcze co wczoraj dorobiłam, no i pochwalę się tż-owym angry birdsem.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2013-02-18 o 11:35 |
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Monia rany współczuję nocki! Stronczku jak tylko będę coś wiedzieć to dam znać ![]() Marzenko nie dziwię się Hani bo te magnesy naprawdę są super! a powiedz ten olej to wysechł całkiem? nie są tłustawe te magnesy?Iustyna zdrówka! Shira udanych łowów! my wróciłyśmy ze szpitala koszmar co się tam dzisiaj działo :/ takiej kolejki tam do rejestracji to jeszcze nie widziałam całe szczęście teściowa dzisiaj od rana w pracy to nas zarejestrowała i jak tylko lekarz skończył dyżur to wezwał nas jako 1-sze później badania - też kolejka, ale że teściowa tam znana to udało nam się bez kolejki. super tylko jak się postawię w miejscu tych ludzi w kolejce to bym taka zadowolona już nie była :/ ale teściowa była ubrana "po roboczemu" to może nie wyglądało to najgorzej... najważniejsze, że na dzień dzisiejszy zabieg w środę się odbędzie jeszcze teściowa ma popołudniu wyniki podejrzeć z jednej strony to uffff a z drugiej zaczynam mieć poważnego stresa :/
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-02-18 o 11:43 |
|
|
|
#3195 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko cudne są te magnesy
Aga G tort fantastyczny Iwa Twój królik mnie rozczulił witam się nadrobiłam, ale pisać za bardzo nie mam co. tyrałam jak wół cały tydzień, w weekend byłam "na koloniach" u teściów. dzisiaj robię dzień konia w pracy, a od jutra znowu trzeba wyrabiać 120% normy w pracy pochwalę się tylko, że dostaliśmy z mężem mega-śliczne walentynki zrobione przez Hankę (oczywiście z nieznaczną pomocą niani) zdrówka dla chorujących i obolałych |
|
|
|
#3196 | ||||
|
Zadomowienie
|
To ja nie wiem jak się tam do Was dostać na fb w razie W bo nie bardzo jeszcze to fb ograniam :/ więc może jakieś wskazówki na priv?
Cytat:
Cytat:
fajne to łóżko takie dorosłe :) Cytat:
Cytat:
U nas kolejny dzień jakoś leci, przyszliśmy troche do dziadków zaraz trzeba wracac zrobić jakiegos obiada i potem do domku posprzatac troche...może jakies pranie by się zrobiło...... sama nie wiem CO MACIE DZIŚ NA OBIAD? |
||||
|
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet ja mam obiad kombinowany, w zasadzie kazdy cos innego: Wiki golabki, Zuzia wczorajszy kotlet, Antek rozmrozone pulpety, a ja piers z kurczaka. P w pracy. Moze cos wybierzesz dla siebie
![]() Marzenko magnesy rewelacyjne! Jak z fabryki! Oj pobawilyby sie u mnie dzieciaki takim czyms, bo wiem, ze uwielbiaja magnesy. Iwa trzymam kciuki za srode! Nie dziwie Ci sie, ze cie stres dopada. Przezywalam to samo, juz nie wspomne co moja wyobraznia mi podsuwala jak Zuzia byla znieczulona, a dla mnie ta operacja trwala wiecznosc! Brumku ciesze sie z takiej super nocki! Oby tak juz zostalo! Justyna wspolczuje bolu zatok. Oj znam to. Shira pochwal sie lowami. Wszystkim dziekuje za pochwaly mojego tortu. Marzenko Ty pytalas ile Wiki skonczyla lat? 6. A Dzwoneczek na torcie to oplatek jadalny. Wiki byla bardzo zadowolona, bo lubi ta bajke. Ja zreszta tez. W zeszlym roku jak bylam na niej w kinie, to sie poryczalam na rowni z Wika. Brumku płatki kwaiatkow wycinane foremka, a formowane specjalnym przyrzadem do rolowania, ale jakos mi to nie szlo. Niby takie proste sie to wydawalo jak ogladalam instruktaz, ale moj efekt, w ogole nie przypominal tego, ktory powinien byc. Iwa uwielbiam ten sklep. Mozna tam stracic majatek. Dziewczyny jeszcze tam nigdy nie byly i bardzo uwazam, zeby sie nie zapuscic z nimi w tamte rejony
Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2013-02-18 o 13:11 |
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
artur mi sie ostatnio poplakał na dzwoneczku...
|
|
|
|
#3199 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję znaleść coś dla siebie bo zwykle coś dla Żbika wybieram on ma szefę pełną a ja cóż chodzę w starych szmatach, aż mi tż powiedział ostatnio jak w dresach śmigałam "oo cóż za powabne wdzianko" to znak, że musz ecoś kupic na prędko jak śliczne te magnesy nie mogę się napatrzeć Cytat:
![]() wszytko będzie dobrze zobaczysz! jarzynówkę i suflet z twarożku jakiś przepis z mamo to ja dorwałam zobaczymy czy jadalne ![]() [QUOTE=AgaGuernsey;3930199 7][B] Shira pochwal sie lowami. /QUOTE] jeśli tylko uda mi się coś wyhaczyć
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
z nadmiaru starego chleba - tosty po francusku z serem i chyba szynka (czyli chleb w jajku z serem)
byc moze jutro zrobie domowego kebaba ![]() umarłam, niezle, ale czy trafi w target to nie wiem http://www.edziecko.pl/rodzice/1,102..._zabawna_.html |
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko to pochwal się walentynakmi do Hani
![]() u nas dzisiaj krupnik a drugie danie z wczorajsza - schab pieczony w sosie pomidorowym Aga ja się boję i operacji i tej samej otoczki. dla Hani wszelkie takie rzeczy to stres :/ Ala jest kompletnie inna od tej strony. dzisiaj na korytarzu bez problemu z teściową została a wcześniej jak się z Alą od Hani oddaliłam (była z teściową) to siedziała już zestresowana i mnie szukała. głupie pobranie krwi to straszny płacz. mam nadzieję, że znieczulą ją w szpitalu przy mnie bo inaczej sobie nie wyobrażam :/ a powiedz czy później trzeba jakieś szwy tam ściągać czy wszystko rozpuszczalnymi robili Zuzi? - mam nadzieję, że to drugie? no i muszę dzisiaj o wszystkim Hani powiedzieć bo do tej pory jak wszystko stało pod znakiem zapytania to jej nic nie mówiłam :/ długo trzeba później w domu siedzieć po takim zabiegu? jak to u Was było? a i jeszcze Cię chciałam o Zuzię pytać - zapisujesz ją od przyszłego roku do zerówki czy w przedszkolu zostajecie? no i muszę do sekretariatu podejść bo nie wiem jak to teraz załatwiać żeby Hania została w przedszkolu, ale pójdzie już normalnie do 5-latków i nie wiem czy podanie muszę znowu pisać czy coś innego - muszę zapytać jak to wygląda. w rezultacie będzie tak, że Hania grupę 4 latków przeskoczy :/ Monia ta reklama kompletnie mnie nie rozśmieszyła...
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
iwa - chcialabym sie dowiedziec co mieli na mysli tworcy tej reklamy... to mnie rozsmieszylo! mam nadzieje ze bedzie ona zdjeta, albo ze nawet jej nie bedzie. moj artur bedzie chodzil od nowego roku do zerowki przedszkolnej. ale on nic nie przeskakuje.
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie do zerówki w szkole to bym Hani nie chciała posyłać a my 4-latki przeskoczymy bo Hania teraz jako 4-latka (z końca roku, ale jednak) chodzi do grupy 3-latków :/ mieliśmy opcje: albo chodzi z 3-latkami (inaczej miejsc już nie było) albo cały rok siedzi w domu czego sobie nie wyobrażałam po tamtym roku w domu kultury z niektórymi dziećmi to różnicy nie ma bo ona z końca roku więc z tymi z początku to jest ok, ale po niektórych to od razu widzę, które to 3 latki
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iwa oj wierze Ci, ze sie boisz. U nas na szczescie trafilo to na Zuzie i w dodatku jak byla mala. Ona jest byla i jest odwazniejsza niz Wiki. Poza tym wtedy ona niewiele rozumiala, co sie dzieje. Ale nie wyobrazam sobie, co bym musiala przejsc z Wiktoria. Ja zadnych szwow nie pamietam, ale my nie mielismy drenow, wiec to o to chyba Ci chodzi? Zuzia jako najmlodsza operowana wtedy (miala 2 latka) zostala w szpitalu do soboty (operacja w srode), poza tym troche profilaktycznie dostala antybiotyk, zeby nie rozwinela sie zadna infekcja. Starsze dzieci wychodzily na nastepny dzien i bez antybiotyku. Ona operacje miala poczatkiem pazdziernika. Caly wrzesien i pazdziernik nie chodzila do zlobka, ale na spacery normalnie. Oczywiscie po operacji, dopiero gdy skonczyla antybiotyk. Generalnie bardzo ladnie sie jej to goilo. Po tygodniu bylysmy tam na kontroli i bylo ok. Aha, przez dluzszy czas nie polykala sliny tylko tak jej leciala z buzi. Zuzia zostaje w przedszkolu w 3 grupie, Wiki zreszta tez ale w 4, czyli zerowce. Nie mam pojecia jak masz zrobic z przeniesieniem Hani. Pamietam, ze u Wiki w pierwszym roku byla taka sytuacja, ze mieli starsza dziewczynke, ale ona potem od razu poszla do 4 grupy, czyli zerowkowej. Dobra ide dac obiad Antkowi... |
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężki dzień mam , @ przyszła.
Wszystko mi dzisiaj tak opornie idzie że szok. Jeszcze Bartek katar dostał w sobote, zostawiłam go w domu, nie zawiozłam do przedszkola - albo mu przejdzie albo w druga stronę. Oboje są tak nie grzeczni ze mam dość. Oni chyba wyczuwają jak mam gorszy dzień. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-18 o 16:23 |
|
|
|
#3206 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żeby się Hania za dużo nie na stresowała!Cytat:
I wiesz, że takie hand made i drewniane puzzle, magnesy itp, to za grube pieniądze się sprzedają? ![]() Cytat:
Monia - reklama okropna! Cytat:
![]() No niestety, jeszcze nie tym razem Dziś noc kiepściutka...
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Aga no właśnie mamy wyjść na drugi dzień, ale o więcej szczegółów to dzisiaj nie pytałam.
teściowa wyniki sprawdzała i wszystko w normie na szczęście. Gomra współczuję ciężkiego dnia. u mnie dziewczyny wczoraj przechodziły same siebie :/ ale ona szajby z siedzenia w domu dostają....dzisiaj miałyśmy wychodne do szpitala i już jest inaczej
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Humor dalej do Ta budowa mnie wykończy... Domek chory, kaszle brzydko, jutro idziemy do lekarza W nocy się bidulek męczył, cały ciepły był.Marzena, dziewczyno masz talent! Serio. Te magnesy są przepiekne Iwa, jak to dobrze, że teściowa tam pracuje i możecie skorzystać z tego Wierzę, że się boisz ![]() Pieleszko, niani się należą. Pomysłowa kobita
|
|
|
|
#3209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale doczytałam, że zabieg w srodę jednak sie odbędzie.Cytat:
odszprzedaj ze dwa![]() Cytat:
![]() koniecznie trzeba do lekarza ![]() Cytat:
A jak się robi domowego kebaba? Pieleszka świetną masz nianię Myha- to łóżko jest do 90kg, więc spokojnie dorosły może się kłaść. Marinko-gdzie jesteś? Natko- to Twój zły humor spowodowany jest budową?Coś nie tak? Hej. Na poczatku wiadomość dnia- Julcia przespała całą noc tylko z jedną pobudką na mleko.Druga wiadomość- byłam z Matim na usg bioderek i wszystko jest ok, nie trzeba pieluchować, ani nic, kolejna wizyta za 3 miesiące. Trzeciej nie mam
|
||||
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

zapraszam

dziewczyny Wasze dzieła sa niesamowite!!!Aga piekne kolory, marzena -jakie szczegóły
...
A na odpoczywanie, czy nie noszenie Tymcia nie mam szans. Smaruję jakąś maścią i leczę na cud 
Jak z "Lśnienia"
Aż się mamy spytałam, gdzie to kupiła 

Zakończone: 2

należą. Pomysłowa kobita
ale doczytałam, że zabieg w srodę jednak sie odbędzie.