|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo
rozwydrzona, zmierzyłam włosy od czubka i wychodzi mi takie 59-60 cm (chałupniczym sposobem, wiec przekłamanie może być).
|
|
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle nie było off topu. Gdzie tam Aaaaaa, jutro zakupy kosmetyczno-stanikowe
|
|
|
#1863 |
|
Przyczajenie
|
A ma któraś z was sprawdzone patenty na nawilżenie włosów?
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłali moją paczkę z mazideł
Czaję się na jakiś olej wzmacniający na skalp, macie jakichś swoich ulubieńców?
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
no ale żeby nie było tak pięknie, to cały wyjazd włosy suszyłam. Względy czasowe. Ale muszę przyznać, że jakoś lepiej się prezentują po suszarce.
Kupiłam krem Evy polecany tutaj i szczypie mnie buzia po nałożeniu, jakieś pomysły skąd taki efekt? |
|
|
|
#1866 |
|
Przyczajenie
|
http://www.kosmetyki-naturalne.biz/p...lopianowe.html
Czy ktoś tutaj testował może to serum? Kupiłam je jakiś czas temu w zielarskim i szczerze mówiąc stosowałam raz na ruski rok. Przekopałam internet w poszukiwaniu opinii o nim i nic. A tak przy okazji- to mój pierwszy post na tym forum. Miło mi.
|
|
|
|
#1867 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Staniki Pytanie stanikowe.. miała któraś z was staniki firmy MAT? Bo wizualnie i cenowo wydają się w porządku, ale jak z jakością, to nie wiem. |
|||
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
sheep dziękuję
![]() co do tych grochów to śliczne, ale raz że nie mają 60-tek to jeszcze push-up
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Mieszanka dziesięciu masek
Cytat:
Ale prześliczny jest!Powiedz mi, bo Ty się pewnie znasz to prawda, że staniki mają dwie rozmiarówki? Polską (choć może się inaczej nazywa) i angielską? Ja mam z angielskiej staniki i mój rozmiar to 65G. W polskiej miałabym 65I
|
|
|
#1870 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Ale wyjmowane wkładki są, więc efektu push up można się "pozbyć". Tylko nie wiem czy akurat biustonosze tej firmy też mają wyjmowane..
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
versatille niepytana, ale isę wypowie
mało polskich firm jeszcze niestety jest ![]() jest Ewa Michalak, ale ona ma zupełnie swoją rozmiarówkę ![]() łatwiej na angielską się załapać ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- fakt wyjmowane wkładki wygodna rzecz
|
#1873 | ||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.Nie martw się - też zazwyczaj przywożę coś do włosów - i nie ważne czy jadę do Warszawy, czy do Tarnopola Cytat:
.
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
To już w ogóle nie mogłabym się zmusić do nauki, tylko bym siedziała i plotła
|
|
#1875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale fakt, że wiem, że są dwie rozmiarówki. Jest ich nawet więcej, bo w zasadzie każdy kraj mógłby mieć inną, przykładowo Włochy i Francja też mają swoją rozmiarówkę. U nas akurat panuje raczej rozmiarówka kontynentalna, chociaż są wyjątki, tak jak napisała Kathinna. A nawet wtedy nie ma się pewności czy się trafi, więc jak ze wszystkim co do ubrania - najlepiej mierzyć. W Polsce raczej bardziej popularna jest rozmiarówka kontynentalna, o ile są to firmy polskie - np. Konrad, Kinga. Jak w grę wchodzi firma zagraniczna, to uważnie przyglądałabym się rozmiarom i swoje wymiary dopasowywała do tabelki. Przede wszystkim - nie kupować na ślepo! Zależy też z czego zamawiasz, ja akurat lubuję się w misternej, tam są rozmiary kontynentalne. W kontynentalnej rozmiarówce raczej nie uświadczysz rozmiaru DD. ![]() Coby się doedukować znalazłam coś takiego: http://stanikomania.blox.pl/2008/10/...rozmiarow.html |
|
|
|
|
#1876 |
|
Wtajemniczenie
|
moim jest psiukacz z miodu i wody pod olej
i nałożenie bardzo dużych ilości gluta lnianego ![]() Red to jest tunika passportu czy jakoś tak ![]() ogólnie chciałam się pochwalić że miała good hair day po bingaczy z glinka ghassoul, uwielbiam go i jego zapach I ja sie dołączam do życzeń! jeszcze zdarzyłam ![]() naj naj najlepszego! najwłosowszego
|
#1877 | |
|
Nindżopesz
|
U mnie chyba najlepiej sprawuje sie miod nalozony pod losowy olej. Poprobuj jeszcze z sokiem lub zelem aloesowym (zel z apteki) lub zelem z pantenolem. No i dobrze "narzucic" na to olej zeby trzymalo te wilgoc.
Serum nie testowalam ale witam ![]() Cytat:
Mam czy arcywazne pytania: 1. czy mniut mozna nakladac dowolnie czesto? Nie przesusza albo cos w tym guscie? (jesli rozjasni to nie szkodzi) 2. czy parafine trzeba zmywac SLESem czy wystarczy dziecki szampon (Hipp lub balsam BDFM)? 3. ktory olej fajniejszy - macadamia czy migdalowy? |
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miranda wszystkiego włosowego! Mooniek strasznie Cię przepraszam, ale shea idzie jutro z opóźnieniem. I też będzie pachniało truskawkami, jak Versatillowe, bo w tym słoiczku ostatnio miałam truskawkowy Original Source
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie może tak być, zwłaszcza, że teraz ta długość taka najgorsza z możliwych
|
#1880 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja czytam wlasnie od nowa i jestem na 25 ![]() A mi udalo sie przenawozic moje wlosy. Wygladaja na lekko tluste zaraz po umyciu i wyschnieciu. I nie wiem, czy ta maska arganowa jest rzeczywiscie taka bogata skladnikowa? I co zrobic zeby moc jej spokojnie uzywac bez takiego efektu? A i puch mi wreszcie przeszedl
Edytowane przez grudniowa Czas edycji: 2013-02-17 o 23:17 |
||
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z pomocą brafitterek na dodatek.Po prostu jak ostatnio kupiłam stanik to był na nim rozmiar 65I i byłam w ciężkim szoku. Dopiero później odkryłam, że pod spodem był oryginalny rozmiar i wynosił 65G. Więc pomyślałam, że ten prawdziwy rozmiar jest jakiś dziwny skoro brafitterka sobie podpisuje staniki po swojemu ![]()
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
RED, dla mnie migdałowy
|
|
#1883 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Dzieki, dobrze bo tanszy
|
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja utknęłam na 45 i chociaż mam na półce wszystkie tomy to nie mogę doczytać do końca. To jak Margit rozegrała końcówkę... Klapa do kwadratu Chociaż jak teraz myślę ile się z tych 45 tomów dowiedziałam, to aż się łezka w oku kręci. Musze się zebrać i wystawić na allegro bo mi tylko kurz zbiera ![]() grudniowa - jesteś gdzieś na etapie Tuli? Moja ulubiona po Tristanie postać I najlepsza miejscowa historia przed Tobą - Eldafjord Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2013-02-17 o 23:30 |
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee, Tristan? taka pierdoła moje ulubione tomy to były te, gdzie ujawniało się złe dziedzictwo - Kolgrim, Solve, Ulvar... a najlepsze postaci to oczywiście czarownice Sol i Villemo, włosowo też się z nimi identyfikuję
|
|
#1886 | |
|
Rozeznanie
|
http://www.drorganic.co.uk/product-info.asp?Auto_ID=82
Kilka stron wczesniej wklejalam sklad. Kupilam stacjonarnie jakims cudem, ale podobno do dostania glownie w UK. Sorry, zapomnialam nazwy - Dr organic, maska arganowa treatment conditioner czy jakos tak. Cytat:
), ale ja mam takie cos ze moge ogladac film lub czytac ksiazke i bardzo szybko zapominam, co sie w nich dzialo. Jesli chodzi o filmy to znalazlam osoby, ktore nawet mi zazdroszcza(bo niby moge ogladac nieskonczona ilosc razy i sie nie znudzic .Historia Heikego jest bardzo fajna, podobal mi sie tez tom z Tristanem(jesli to ten od Cecylii? albo juz przekrecam ).
Edytowane przez grudniowa Czas edycji: 2013-02-17 o 23:51 |
|
|
|
|
#1887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie postacie były ciekawe, pierdoła pierdołą ale czułam się nim oczarowana ![]() Cytat:
Ja do tej pory jestem pod wrażeniem wyobraźni autorki, wątki z mandragorą, cały pomysł doliny, Lipowej Alei, kociołka, te połączenia Sol - Villemo, Tengel - Ulvhedin, wojenne wędrówki postaci i ta Vandela Gripa na Syberię... Ah, mam ochotę przeczytać to wszystko jeszcze raz ![]() Nałożyłam na noc mleczko kokosowe + olej + alterra granat i mam mokrą kitę, nie wiem jak w tym zasnę
|
||
|
|
|
#1888 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#1889 | ||
|
Tajka
|
Uwielbiam moje fale po mlecznej BingoSpa.
I miodek po raz pierwszy nawilżył mi włosy. W walce proste vs. falowane (naturalne) wygrywa: FALOWANE NATURALNE !
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogłabym się na to patrzeć godzinami, mieć tyyyle wyobraźni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

Co polecacie?
Z litrem scandica bananowego i mniejszą water mask
wybaczcie, ale jestem zbyt padnięta by nadrabiac, mam nadzieję, że to dużo off topu było i niewiele mnie ominęło

Kupiłam je jakiś czas temu w zielarskim i szczerze mówiąc stosowałam raz na ruski rok. Przekopałam internet w poszukiwaniu opinii o nim i nic.
)
.
.