|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
my też lubimy takie ekstremalne temperatury ale już teraz zmniejszamy stopniowo żeby później szoku nie doznać, bo dla maluszka to jednak za gorąco |
|
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
jak wypralam rzeczy dziecka ze swoimi w proszku dla dzieci to co?dupa nie mozna tak? Sttippi brawo za gotowosc. Kasia dzieki za zielone swiatlo. No zobaczymy jaki z ciebie jasnowidz. U mnie poki co nuda.nic sie nie dzieje
|
|
#3363 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehehe tak jakoś mnie naszło na tą zwartość
no czekać czekać, ja już się nie mogę doczekać Cytat:
![]() ja za to kupiłam moje ulubione biedronkowe śmietankowe z advokatem i czekoladą mniam Cytat:
taaak ![]() tych nie sposób pominąć ![]() a na kiedy mnie typowałaś? pamiętaj że dragusia jeszcze przede mną chciałabym, bo w końcu zrobiłam wszystko co zaplanowałam i jestem wolna a tu dupa zbita :d nie rodzę :d
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strippi - 24 a potem alliw juz czekam na te porodowke TLC przez neta |
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
oj kasia krecisz juz hehe ja mialam byc 18 a strippi 22. Nie zmieniaj hihl
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yhmm pomaranczki juz sa Porodowka tez ... relax czas zaczac |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas dogrzewane, woda ciepła a Julka darła się jak nie wiem dopiero daliśmy jeszcze ciut cieplejszą wodę to przestała każde dziecko inne, wszystko wyjdzie w praniu Cytat:
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu całkiem opadło ![]() a puls to ja mam ho ho raz 150 raz 90 nie przejmuje się tym wcale, mimo że leżejuhu ![]() Dzięki, bo bym przeoczyła a tak mi się nudziii ![]() Oglądałam dziś licealne ciąże na stonie mtv i byłam w szoku... była dziewczyna która narzekała na to że puchnie.. poszła do lekarza i mówi że starsznie puchnie a on na to -wiesz dlaczego, a on mowi - haha wiem, bo jestem w ciązy. -no właśnie. Świetnie, pare dni później obudziła się jeszcze bardziej spuchnięta i pojechała na IP a tam odrazu na porodówke bo stan przedrzucawkowy to ja już sobie cenie te nasze szpitale gdzie przynajmniej zwracają uwage że coś jest nie tak... |
|
|
|
|
|
#3370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a pewnie, że w praniu wyjdzie ale nastawiamy się na mniejszą temperaturę, a jak Janek będzie ciepłolubny po rodzicach to tylko się cieszyć i podkręcimy z powrotem ![]() A Ty jeszcze tu jesteś?! bo ja cały czas czekam na relację na żywo |
||
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
4250 sn ........ i qrde prawie nie krzyczala - nic tylko ''zazdroscic'' hihi
ale sie az 3razy poryczalam |
|
|
|
|
#3372 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet jak już się zaczęliśmy starać o dzidzię a potem nawet jak już byłam w ciąży to dzieci mnie nie ciągnęły i nie ciągną Tak więc nasze Maleństwo będzie pierwszym noworodkiem, którego bęę trzymać na rękach![]() Cytat:
Cytat:
A takie maleństwo na początek to potrzebuje 2-3 łyżeczki... więc faktycznie dobrym pomysłem jest to karmienie kieliszkiem, o którym słyszałam na SR... tylko pewnei niewiele szpitali to praktykuje![]() Cytat:
![]() A co do prania dziecięcych rzeczy oddzielnie to pewnie sprawa względna... W pewnm momencie pewnie mozna zacząć próbować i zobaczyć jak skóra maluch reaguje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no tylko czy się nie przesadzi? Bo co potem z tą rozkręconą laktacją? Dzidzia potrzebuje kilka łyków a tu się leje, bo laktatorem laktacja rozhulana Wydaje mi się, że na początku jesli cos tam ciut ciut siary leci, to nie ma co po laktator sięgać - maleństwu taka ilośc wystarczy... A laktacja rozkręci się powoli razem z potrzebami maluchaLaktator to chyba trzeba wziąc w ruch jak naprawdę zupełnie nic nie hcce lecieć
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w Poniedzialek.
Nowy tydzien - nowe Maluszkowe Mozliwosci Sie tak przebudzilam bo kreca sie po kuchni, no nic trzeba isc spac dalej. Poszlam o ok 3-30 no za nic usnac nie moglam - hihi. Ale udalo mi sie Poczuc Nozke Emilka No nic to zycze kazdej z osobna - sil na nowy tydzien |
|
|
|
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
Hej !!!
Ja od rana w biegu, prowadzam swojego siostrzeńca do szkoły codziennie mam pobudke o 7 rano ![]() musze przyznać że robi różnice jak się zawsze wstawało o 9 .... ![]() skończyliśmy 30 tydz |
|
|
|
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() wczoraj zauważyłam że ząb - JEdYNKA mi pękła!!!! ![]() zaraz dzwonie do mojej dentystki mam nadzieje że mnie przyjmie ![]() zazwyczaj czekam na wizytę ok 3 tyg! ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- a z pozytywnych wiadomości - 33 tydz i do przodu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry poweekendowo
wcoraj caly dzien poza domem rano pojechalismy na tzw. beaglowke, czyli spotkanie milosnikow rasy beagle i dluuuugi spacer -3 godziny przez las.. pieknie bylo pozniej obiad w restauracji wloskiej ( ) i kolejny godzinny spacer z psem nad rzeka.. wrocilismy padnieci i szczesliwi... i jezscze zdazylismy wrzucic dwie pierwsze czesci trylogii Millenium (oczywiscie w wersji filmowej - szwedzkiej )Cytat:
Tu w Niemczech tez najpierw szukalam dzieciecych proszkow - ale takich po prostu nie ma sa tylko te sensitive
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-18 o 08:08 |
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiłam tylko płyn do płukania dla dzieci, bo lubię ich zapach )Jejku, wczoraj po 20stej wzięłam się za .... sprzątanie kuchni. Mąż najpierw stwierdził, że zwariowałam, ale jak zaczęłam to dał mi spokój. Jestem normalnie taka dumna i szczęśliwa teraz, hehe. Dziś biorę się za łazienkę i ubikację. Mam nadzieję, że nie urodzę, ale staram się pracować oszczędnie. Najgorzej jest jednak gdy trzeba się schylić, usiąść na podłodze i potem wstać. Mam wrażenie, że jestem największa na świecie ![]() Dokleiliśmy wczoraj kolejne tapety. Okazało się, że wokół fototapety powstały dziury, bo tapety za krótkie ucięliśmy. Dokupiliśmy więc pomarańczowy pasek i obkleiliśmy wokół obrazka i wygląda teraz jak w ramce Mam nadzieję, że małemu się spodoba (mimo, że liczy się dla niego tylko cycek), bo ja jestem strasznie dumna z męża, że tak ciężko pracuje.
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie ale szybciutko zleciał, wczoraj byliśmy pół dnia na zakupach, potem u cioci TŻ a na koniec u kuzynki, która ma synka 1rok i 9 m-cy. Cały czas przychodził do mnie i przystawiał mi rączkę do brzucha co się ośmialiśmyPtaszysko również trzymam kciuki, jesteś pod fachową opieką na pewno wszystko będzie dobrze i szybko wrócisz do domu Cytat:
![]() A co gotowości to jeszcze zapytaj Michałka czy gotowy do wyjścia bo niestety to on tu ma decydujący głos ![]()
|
|
|
|
|
|
#3379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja napisałam wg własnego doświadczenia przez 7 miesięcy używałam laktatora, do tego czasu nie było problemu z karmieniem
|
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
przywitam się tylko i lecę nadrabiać. jestem na piątku wieczorem więc wybaczcie jak się wtrącę z jakimś nieaktualnym tematem ![]() widzę, że żadna nie urodziła więc najważniejsze sprawy mnie nie ominęły pochwalę się jeszcze, że skończyłam szkołę strasznie się bałam ostatniego egzaminu ale mi się upiekło kocham mój brzuszek później opowiem jakiego farta miałam
|
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
ja też, ja tez, wczoraj zaczęłam 33 tydzień
|
|
|
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
witam się z rana w prawie 31 tygodniu
jutro będzie skończony 31 tydzień i zaczniemy 32. coraz bliżej do końca, a w przygotowaniach nic nie widać.
|
|
|
|
|
#3383 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale wiadomo, każda zrobi co będzie uważać, a może w ogóle nie będzie takich problemów (oby) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby dentystka szybko przyjęła.. za tygodnie.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzień dobry.. ![]() ale miałam piękny sen.. ![]() mój synuś tak mocno wypchał dłonie, że było na brzuchu je dokładnie widać, wszystkie paluszki i ja go tak głaskałam.. ![]() a dzisiaj wizyta przed 15.. więc prosimy o kciuki.. bo to już końcówka 37tc, zobaczymy co w trawie piszczy..
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3385 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
![]() za gotowośćCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za tygodnieCytat:
za ukończenie szkoły![]() Cytat:
![]() a ja jeszcze nie gotowa chciałam kupić zasłonki i jeszcze jedną firankę i sobie uszyć jeszcze przed porodem, myślałam że dziś się wybiorę do sklepu ale że Julka chora ze mną w domu to siedzimy na pupie
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Ptaszysko - trzymam kciuki za unormowanie ciśnienia i szybki powrót do domu
Jedziemy w marcu po wózek Wiecie co, ja myślałam, że mój chłop to jakiś taki 'nieczuły' na małego, że nie dociera do niego, że będzie ojcem. A ostatnio sobie leżeliśmy, trzymał rękę na brzuchu i myślałam, że śpi, tak sobie leżeliśmy chwilę, ale mi się zrobiło niewygodnie, więc się przekręciłam. Patrzę się na niego, a on ze łzami w oczach mówi, że czuł nóżkę małego, że taka maleńka i go kopał
|
|
|
|
|
#3388 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, Cytat:
ja dogrzewałam pokój w którym kąpałam bo potem takiego golaska ze spokojem wycierałam ,kremowałam i masowałam ,potem ubierałam i szłam karmić a pokój w tym czasie wietrzyłam .ja nie lubię wysokiej temp.w domu więc u nas jest normalnie .... Cytat:
![]() pamiętajmy też ,że nie za każdym razem kiedy dziecko to jest głodne . Cytat:
![]() Cytat:
za dentystę za tydz.!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3389 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!!!
Wróciłam z zaświatów teściowych... teraz pora relaksu na czytańsko i nadrabianie... ale wiedzę, że z rodzeniem jeszcze cisza w eterze... cóż
|
|
|
#3390 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.

ale już teraz zmniejszamy stopniowo żeby później szoku nie doznać, bo dla maluszka to jednak za gorąco 

gratuluje udanego dnia i
ale jutro chyba kupię produkty i zrobię sobie lody własnej roboty
mniam 

) i kolejny godzinny spacer z psem nad rzeka.. wrocilismy padnieci i szczesliwi... i jezscze zdazylismy wrzucic dwie pierwsze czesci trylogii Millenium (oczywiscie w wersji filmowej - szwedzkiej
więc wybaczcie jak się wtrącę z jakimś nieaktualnym tematem
postaram sie zagladac ale w komorce z netem kiepsko a czytac na szpitalnym ciezko. 
05.07.2008