|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Czy Wam też tak wizaż szaleje? Pisze, że mam do nadrobienia 3 strony i na każdej to samo
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Maggie wszystkiego naj,naj,najlepszego dla kochanej Zuzanki,niech rośnie zdrowo
|
#3273 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja warzywka miałam z targu, od rolnika, ale widać, że naturalne - marchewki nierówne itd.
Oby Ci się wszystko ułożyło Cytat:
![]() Cytat:
ja np. już mam zaliczone 6 zakupów, ale muszę jeszcze ponad miesiąc czekać, aż mi zwiększą rabat.Cytat:
aż się wzruszyłam czytając to powyżej u mnie dzień do d... aż szkoda pisać ![]() i proszę was o trzymanie za mnie kciuków w środę - mam obronę a czarno to widzę
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie wszystkiego najlepszego dla Zu zanki
Dziewczyny jakby któraś szukała termosu to polecam firmy Rotpunkt z wkładem szklanym. Na noc zostawiłam wrzątek i po 10 godzinach woda była chlodniejsza ale cały czas parzyła Trzyma superKatiaskaa kciuki zaciśnięte już coby lepiej zadziałały Zmykam spać
|
#3275 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Znowu wpadam na chwilę (w ramach zrelaksowania się). Ostatnie 2 dni to była jakaś masakra. Alka, w ramach wyciągania jej z AZS, przez dwa dni dostawała silne leki, które miały ją m.in. wyciszyć i jak lekarz zakładał, miała być przez ten czas uśpiona. Tylko, że moje dziecko jest jakieś inne, wszystko poszło w drugą stronę i przez 2 dni prawie w ogóle nie spała, tzn. spała w nocy po ok. 6h, a resztę czasu dosłownie szalała. Na szczęście dziś już się naprawiła. Trzeciego dnia takich szaleństw bym nie zniosła i prawdopodobnie wylądowałabym w wariatkowie .Mam wytyczne co do rozszerzania diety od dietetyka z CZD. Wklejam na wszelki wypadek, zakładając jednocześnie że nikomu jednak nie będą potrzebne. Żywienie dzieci zagrożonych alergią w 1 r.ż. Najważniejsze - opóźnić czas wprowadzania posiłków uzupełniających na 5-6 miesiąc życia i tak dobrać produkty na pierwsze soki, czy zupki, aby znajdowały się na liście produktów niealergizujących. Produkty bezpieczne - jabłka, porzeczki, dynia, jagody. Nie wywołują zwykle alergii także: ziemniak, burak, kalarepa, kalafior, zielony groszek. Produkty powodujące najczęściej alergię - pomarańcze, cytryny, mandarynki, grejpfruty, banany, truskawki, poziomki, maliny, z warzyw – pomidory, selery, pietruszka. Tych owoców i warzyw należy unikać przynajmniej do końca 1 roku życia. Uwaga na często przenawożone warzywa – stosować słoiczki. Od 5-6 m-ca - dodatkami do posiłków mlecznych i do zupy powinny być bezglutenowe produkty zbożowe. GLUTEN - u niemowląt z alergią do końca 1 roku - powinny to być produkty bezglutenowe - ryż, kukurydza, gryka. U dzieci z podejrzeniem alergii czekamy do 10 m-ca. Należy unikać jak najdłużej zbóż zawierających gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies) (może wywołać celiakię). Mięso - Mięso u niemowląt z alergią podajemy w 7-8 miesiącu życia. Podajemy tylko wybrane gatunki: mięso drobiowe (np. indyk, kurczak) lub mięso z królika. Wołowinę i cielęcinę wykluczamy tak długo, jak pozostaje na diecie bezmlecznej. Ryby można wprowadzić dopiero pod koniec 2 r.ż. |
|
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
colds (zapomniałam)gratulacje dla Melci z racji uzębienia
![]() tamlin spokojnie kochana.Złość piękności szkodzi ![]() Konczita a na roczek?czemu nie![]() maggie najlepszego dla Zuzi Katiaskaa ![]() Widziałam dziś Filusie(podczytywała nas),ale nie mogłam pisać.Ciekawe co u niej...Kochana odezwij się ![]() Uciekam spać.Pa.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-02-17 o 22:21 |
|
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my niby alergicy a mięso, gluten już za nami, ja nie wiem czy u Zośki ta alergia to nie była taka troche naciągana bo jeszcze nic ze stałych pokarmów nie zaszkodziło do tego jogurty je i nic jej nie jest
|
|
#3278 |
|
Raczkowanie
|
Oby była naciągana
. Polataliśmy trochę po lekarzach i niestety alergie teraz na topie, aż mi się wierzyć po prostu nie chce, że u tylu dzieci je diagnozują. Jak coś "nie gra"to chyba najlepiej zdiagnozować "alergię" i powiedzieć, że 95% dzieci w 1 roku wyrasta z alergii
|
|
|
|
#3279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jedyne co to chrzestny nawalił, jednak czego można się było po nim spodziewać? ![]() Przestaje mieć szacunek do tej osoby.. . Ale to może później na klubie, o ile dam radę z nadrabianiem ![]() Jedynka dolna, druga jedynka też zaczyna już przebijać Cytat:
Dziękujemy odnośnie gratulacji ząbka |
||||
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bede dawac. zobaczymy jakie beda efekty. moja alergolog kazala probowac wszystkiego, ostroznie podchodzic tylko do marchewki. nas nie uczulila. sojka ja tez 100 % gwarnacji ze u nas to jest mleko to nie mam, bo po mimo ze pije juz nutramigen od 2 tyg to i tak jej wsykakuja co jakis czas te same krostki. tylko,że bardzo mało. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-02-17 o 23:13 |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czasami jakaś totalna głupota jest właśnie tą kroplą która przepełnia czarę. Tak jak dziś rano zbieramy się do kościoła, 20 minut do mszy zostało, ja zaczynam się ubierać, mała jeszcze nie ubrana, a temu się na przytulanie zebrało bo kawałek cycka zobaczył. Jak go pogoniłam żeby sobie wreszcie spodnie uprasował, to się sfochał że jeszcze 20 minut temu siedziałam na wizażu a teraz go poganiam Nie no, wizaż będzie mi wypominał, moje jedyne okno na świat To i ja się sfochałam. Całe pół godziny się nie odzywałam A tak naprawdę to najbardziej denerwuje mnie chyba to, że on na wszystko ma czas... zawsze wszystko odkłada na ostatnią chwilę, a ogarnięcie dwóch rzeczy naraz jest dla niego niemożliwe. Jak zmywa naczynia to nie może w międzyczasie wstawić wody żeby się zagotowała na mleko dla Ali - nie, on najpierw pozmywa, a potem dopiero wstawi wodę... która w trakcie tego zmywania zagotowałaby się ze 3 razy... Wiem wiem drobiazgi takie ale uch, jak mnie to denerwuje, zwłaszcza że ja z tych co to mają ze trzy pary rąk naraz Dobraliśmy się, flegmatyk z choleryczką
Darknet dla każdego. Przewodnik po ukrytych stronach Tora: Baza adresów onion BRUTAL SEARCH - See the DarkNet as it is—mostly in numbers, without censorship Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-02-17 o 23:22 |
|
|
|
|
#3282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
haj
moje dziecko po 12 h snu żąda zabawy i nie myśli nawet o leżeniu w łóżeczku ... Cytat:
u nas ostatnia kupka poszła wczoraj popołudniu już taka masełkowa i tyle za to teraz zaciska dziąsełka i mamla strasznie jęzorkiem .. chyba to zęby tak fatalnie idą wrrr... ehh nawalił ![]() no idę doczytać klub
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia juz spi od 5
przy okazji obudziła Jasia bo jej sie budziło kochane dzieciaczki Czekam na opiekunkę i ide siebigarnac.
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
3 dzien z rzedu pobudka o 6 ráno to lekka przesada
Dzis.kolejny poranek z cyklu: 5h monolog Jagody. Takze do 11 bedzie tak sobie lezala i gadala... Piekne czasy spania do 8,9 gdzie jestescie?! Ide nadrabiac...
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
U nas obudziły nas bóle brzucha i wzdęcia. A to dlatego, że mamusia postanowiła "sprawdzić" czy dziecko dalej źle reaguje na mleko i zjadła bitą śmietanę. No to mam odpowiedź! Ech.
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
zielona na mailu jest ksiazka dukana. A menu przykladowe w přoteinowy dzien: śn: 2jajka na miekko, obiad: maslanka+udko z kurczaka pieczone, kolacja: serek wiejski, 2pl poledwicy drobiowej. Inne:ś: omlet, ob: krewetki z sosem czosnkowym, kol: losos/makrela/konserwa rybna w sosie wlasnym.
Dlugo bym tak wymieniac mogla. Dzis 3dzien prot+warzywa. U meza waga w miejscu, a já sie jeszcze nie wazylam
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Co do 2dan to ja obiad daje kolo 13-14, a deserek 15-16
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na poczatku jak bylo troche obiadku to dawalam mleczko, teraz je porcje obiadu wielkosci porcji mleka i go juz niedostaje
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Angel u nas Rez piękne czasy długiego spania poszły sie p.....
Wogole wczoraj weszlam na strych w poszukiwaniu zabawek dla Jasia. Przy tym zrobiłam tez porządek w Zuzi zabawka h i tym sposobem ma tylko pociągi lego i auta a chwilowo i tak bawi sie swoimi starymi zabawkami ![]() I do tego Jasiu ma super bo ona zawsze bawiła sie chlopiecymi zabawkami i teraz jest zachwycony kolejka ktora sama jeździ
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alebo obiadek albo deserek zalezy o ktorej godz wypada chyba, ze pora mleczka no to wtedy mleki musi byc
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moje dziecie ostatnio w wiekszosci je albo letnie, albo w temp pokojowej, bo cieplego nie chce
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do waszego forumowego dostępu nie mam, a bardzo bym chciałą te ksiażkę ja też na dukanie ejstem już 2 razU nas noc w porządku, mała po całym dniu antymlekowym wciągneła na noc 180 gęstego z kleikiem...a za dnia co robiłam mleko to wylewałam, a ona dziób darła bo głodna no i na obiadek dostała wczoraj cielęcinkę z ryżem i marchewką z smakowało a bebiko w promocji to za 11.90 kupię, a nie nana za 18 zł (bo promocji na niego już od wielu mcy nie widziałam to bebiko chyba nie jest takie złe z tego co czytam![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- czyli z mięskiem teraz dajesz codziennie? nie kupujesz już tych po 4 mcu??
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo w wersji brudny roz+czarne boki. Ta czarna w wiekszosci zbyt powazna.a inne bez ramiaczek to dla mnie odpadaja
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez wczoraj z moim sie poklocilam...nawet nie wiem o co, chyba tak jak ty o caloksztalt
O zaczelo sie od tego, ze glucha jestem bo cos daw razy mowil, a já nie slyszalam
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zaraz by bylo, ze sobie z dzieckiem nie radzę jednym
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
A my krzeselka nie mamy i w ogole się nie zapowiada, ze będziemy mieli
smutno mi strasznie z tego powodu...
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. U nas pobudki od 4.15 średnio co 15 minut, bo Jasia brzuszek boli po Furaginie. I w związku z tym je mniej.
Niech to sę już skonczy. Dodatkow zacząl się tak ślinić, że pielucha jest po godzinie mokra.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Jestem żonką 

ja np. już mam zaliczone 6 zakupów, ale muszę jeszcze ponad miesiąc czekać, aż mi zwiększą rabat.
.
a na roczek?czemu nie

. Ale to może później na klubie, o ile dam radę z nadrabianiem 

przy okazji obudziła Jasia bo jej sie budziło
zupki podajecie w butelce czy łyżeczką?