Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 21:02   #3271
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Czy Wam też tak wizaż szaleje? Pisze, że mam do nadrobienia 3 strony i na każdej to samo

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:03   #3272
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Maggie wszystkiego naj,naj,najlepszego dla kochanej Zuzanki,niech rośnie zdrowo

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:33   #3273
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Robicie obiadki z takich sklepowych warzyw???
Ja warzywka miałam z targu, od rolnika, ale widać, że naturalne - marchewki nierówne itd.
Oby Ci się wszystko ułożyło
Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Dostałyście prezent od rossmana za robienie zakupów i przejście na 4% rabatu? Co w nim było?
Ja nic nie dostałam
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

napiszcie mi kochane jak to jest z tymi rabatami w rosku .. ile tych zakupów trzeba ??? i jak to się liczy ten rabat ?
Przez 3 miesiące musisz 6 razy zrobić zakupy z kartą ja np. już mam zaliczone 6 zakupów, ale muszę jeszcze ponad miesiąc czekać, aż mi zwiększą rabat.
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
z dumą donoszę, że moja ukochana Córi, moje szczęście największe, słoneczko najcudowniejsze skończyło dziś pół roku!

jak ten czas pędzi jak oszalały...
nie powiem, że pamiętam skurcze, poród jakoś dokładnie bo nie pamiętam. Pamiętam tylko, że jak się urodziła o 20.10 to nic a nic nie płakała. Jak tylko położna mi ja położyła na brzuchu, to tak cudownie się wtuliła... moja kochana dziewczynka... a jak pierwszy raz zaczęła jeść.. aż mi się łezka w oku kręci...
Najlepszego dla Zuzanki
aż się wzruszyłam czytając to powyżej

u mnie dzień do d... aż szkoda pisać
i proszę was o trzymanie za mnie kciuków w środę - mam obronę
a czarno to widzę
Stary 2013-02-17, 21:56   #3274
kraven
Zakorzenienie

Maggie wszystkiego najlepszego dla Zu zanki

Dziewczyny jakby któraś szukała termosu to polecam firmy Rotpunkt z wkładem szklanym. Na noc zostawiłam wrzątek i po 10 godzinach woda była chlodniejsza ale cały czas parzyła Trzyma super

Katiaskaa kciuki zaciśnięte już coby lepiej zadziałały

Zmykam spać

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-02-17, 22:18   #3275
madziar_ka
Raczkowanie

Witajcie
Znowu wpadam na chwilę (w ramach zrelaksowania się). Ostatnie 2 dni to była jakaś masakra. Alka, w ramach wyciągania jej z AZS, przez dwa dni dostawała silne leki, które miały ją m.in. wyciszyć i jak lekarz zakładał, miała być przez ten czas uśpiona. Tylko, że moje dziecko jest jakieś inne, wszystko poszło w drugą stronę i przez 2 dni prawie w ogóle nie spała, tzn. spała w nocy po ok. 6h, a resztę czasu dosłownie szalała. Na szczęście dziś już się naprawiła. Trzeciego dnia takich szaleństw bym nie zniosła i prawdopodobnie wylądowałabym w wariatkowie .

Mam wytyczne co do rozszerzania diety od dietetyka z CZD. Wklejam na wszelki wypadek, zakładając jednocześnie że nikomu jednak nie będą potrzebne.

Żywienie dzieci zagrożonych alergią w 1 r.ż.

Najważniejsze - opóźnić czas wprowadzania posiłków uzupełniających na 5-6 miesiąc życia i tak dobrać produkty na pierwsze soki, czy zupki, aby znajdowały się na liście produktów niealergizujących.

Produkty bezpieczne - jabłka, porzeczki, dynia, jagody. Nie wywołują zwykle alergii także: ziemniak, burak, kalarepa, kalafior, zielony groszek.

Produkty powodujące najczęściej alergię - pomarańcze, cytryny, mandarynki, grejpfruty, banany, truskawki, poziomki, maliny, z warzyw – pomidory, selery, pietruszka. Tych owoców i warzyw należy unikać przynajmniej do końca 1 roku życia.

Uwaga na często przenawożone warzywa – stosować słoiczki.

Od 5-6 m-ca - dodatkami do posiłków mlecznych i do zupy powinny być bezglutenowe produkty zbożowe.

GLUTEN - u niemowląt z alergią do końca 1 roku - powinny to być produkty bezglutenowe - ryż, kukurydza, gryka. U dzieci z podejrzeniem alergii czekamy do 10 m-ca. Należy unikać jak najdłużej zbóż zawierających gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies) (może wywołać celiakię).

Mięso - Mięso u niemowląt z alergią podajemy w 7-8 miesiącu życia. Podajemy tylko wybrane gatunki: mięso drobiowe (np. indyk, kurczak) lub mięso z królika. Wołowinę i cielęcinę wykluczamy tak długo, jak pozostaje na diecie bezmlecznej. Ryby można wprowadzić dopiero pod koniec 2 r.ż.
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 22:20   #3276
Katee27
Zadomowienie

colds (zapomniałam)gratulacje dla Melci z racji uzębienia

tamlin spokojnie kochana.Złość piękności szkodzi
KonczitaMiło czytać,że się Wam podobaa na roczek?czemu nie
maggie najlepszego dla Zuzicałuję ją mocno

Katiaskaa

Widziałam dziś Filusie(podczytywała nas),ale nie mogłam pisać.Ciekawe co u niej...Kochana odezwij się

Uciekam spać.Pa.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-02-17 o 22:21
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 22:27   #3277
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Witajcie
Znowu wpadam na chwilę (w ramach zrelaksowania się). Ostatnie 2 dni to była jakaś masakra. Alka, w ramach wyciągania jej z AZS, przez dwa dni dostawała silne leki, które miały ją m.in. wyciszyć i jak lekarz zakładał, miała być przez ten czas uśpiona. Tylko, że moje dziecko jest jakieś inne, wszystko poszło w drugą stronę i przez 2 dni prawie w ogóle nie spała, tzn. spała w nocy po ok. 6h, a resztę czasu dosłownie szalała. Na szczęście dziś już się naprawiła. Trzeciego dnia takich szaleństw bym nie zniosła i prawdopodobnie wylądowałabym w wariatkowie .

Mam wytyczne co do rozszerzania diety od dietetyka z CZD. Wklejam na wszelki wypadek, zakładając jednocześnie że nikomu jednak nie będą potrzebne.

Najważniejsze - opóźnić czas wprowadzania posiłków uzupełniających na 5-6 miesiąc życia i tak dobrać produkty na pierwsze soki, czy zupki, aby znajdowały się na liście produktów niealergizujących.

Produkty bezpieczne - jabłka, porzeczki, dynia, jagody. Nie wywołują zwykle alergii także: ziemniak, burak, kalarepa, kalafior, zielony groszek.

Produkty powodujące najczęściej alergię - pomarańcze, cytryny, mandarynki, grejpfruty, banany, truskawki, poziomki, maliny, z warzyw – pomidory, selery, pietruszka. Tych owoców i warzyw należy unikać przynajmniej do końca 1 roku życia.

Od 5-6 m-ca - dodatkami do posiłków mlecznych i do zupy powinny być bezglutenowe produkty zbożowe.

GLUTEN - u niemowląt z alergią do końca 1 roku - powinny to być produkty bezglutenowe - ryż, kukurydza, gryka. U dzieci z podejrzeniem alergii czekamy do 10 m-ca. Należy unikać jak najdłużej zbóż zawierających gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies) (może wywołać celiakię).

Mięso - Mięso u niemowląt z alergią podajemy w 7-8 miesiącu życia. Podajemy tylko wybrane gatunki: mięso drobiowe (np. indyk, kurczak) lub mięso z królika. Wołowinę i cielęcinę wykluczamy tak długo, jak pozostaje na diecie bezmlecznej. Ryby można wprowadzić dopiero pod koniec 2 r.ż.

my niby alergicy a mięso, gluten już za nami, ja nie wiem czy u Zośki ta alergia to nie była taka troche naciągana bo jeszcze nic ze stałych pokarmów nie zaszkodziło do tego jogurty je i nic jej nie jest
Stary 2013-02-17, 22:38   #3278
madziar_ka
Raczkowanie

Oby była naciągana . Polataliśmy trochę po lekarzach i niestety alergie teraz na topie, aż mi się wierzyć po prostu nie chce, że u tylu dzieci je diagnozują. Jak coś "nie gra"to chyba najlepiej zdiagnozować "alergię" i powiedzieć, że 95% dzieci w 1 roku wyrasta z alergii
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 23:06   #3279
colds
Zakorzenienie

Cytat:
mamuśki Duśka zrobiła mi teraz 3 razy luźną kupcię bardziej w biegunkę to podeszło .. nie ma ani gorączki ani braku apetytu .... nie wiem co robić jechać do lekarza ?
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
opowiadaj jak było

brawa za ząbek, który pierwszy wyszedł?

u nas powoli przebija się dolna dwójka
Cytat:
Jak było?
za ząbek.
Mateuszkowi widać już pod dziąsełkiem dwie jedynki.
Szału nie było, ale też bez tragedii się obeszło.
Jedyne co to chrzestny nawalił, jednak czego można się było po nim spodziewać?
Przestaje mieć szacunek do tej osoby.. . Ale to może później na klubie, o ile dam radę z nadrabianiem

Jedynka dolna, druga jedynka też zaczyna już przebijać

Cytat:
mamuśki Duśka zrobiła mi teraz 3 razy luźną kupcię bardziej w biegunkę to podeszło .. nie ma ani gorączki ani braku apetytu .... nie wiem co robić jechać do lekarza ?
I jak tam kupencja Duśki? Nadal biegunkowata?

Dziękujemy odnośnie gratulacji ząbka
Stary 2013-02-17, 23:11   #3280
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Witajcie

super, że wstawiłas tylko nie kapuje z tym glutenem, przeciez wlasnie w celu ochrony przez cylakia trzeba wprowadzac ja bede dawac. zobaczymy jakie beda efekty.
moja alergolog kazala probowac wszystkiego, ostroznie podchodzic tylko do marchewki. nas nie uczulila.

sojka ja tez 100 % gwarnacji ze u nas to jest mleko to nie mam, bo po mimo ze pije juz nutramigen od 2 tyg to i tak jej wsykakuja co jakis czas te same krostki. tylko,że bardzo mało.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-02-17 o 23:13
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 23:21   #3281
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no jest dobrze. Ala ja już chyba na łeb dostaję od siedzenia w domu. Ciągle to samo, non stop. I dobija mnie to. Plus podejście do niektórych rzeczy Kropa. Oj wkur.wia mnie na maksa nie raz.
No, to tym bardziej nie dajcie codziennym głupotom panować nad Waszym życiem. Ja też czasami mam dość tego że dzień w dzień jest to samo. Mój małżon jest naprawdę cudowny, a też czasami mnie podkurzy i czasami jakaś totalna głupota jest właśnie tą kroplą która przepełnia czarę. Tak jak dziś rano zbieramy się do kościoła, 20 minut do mszy zostało, ja zaczynam się ubierać, mała jeszcze nie ubrana, a temu się na przytulanie zebrało bo kawałek cycka zobaczył. Jak go pogoniłam żeby sobie wreszcie spodnie uprasował, to się sfochał że jeszcze 20 minut temu siedziałam na wizażu a teraz go poganiam Nie no, wizaż będzie mi wypominał, moje jedyne okno na świat To i ja się sfochałam. Całe pół godziny się nie odzywałam Ale czasami jak się we mnie frustracje nagromadzą to i płaczem się kończy. Tak się oczyszczam mniej więcej raz na 2 miesiące.
A tak naprawdę to najbardziej denerwuje mnie chyba to, że on na wszystko ma czas... zawsze wszystko odkłada na ostatnią chwilę, a ogarnięcie dwóch rzeczy naraz jest dla niego niemożliwe. Jak zmywa naczynia to nie może w międzyczasie wstawić wody żeby się zagotowała na mleko dla Ali - nie, on najpierw pozmywa, a potem dopiero wstawi wodę... która w trakcie tego zmywania zagotowałaby się ze 3 razy... Wiem wiem drobiazgi takie ale uch, jak mnie to denerwuje, zwłaszcza że ja z tych co to mają ze trzy pary rąk naraz Dobraliśmy się, flegmatyk z choleryczką Ale i tak go kocham

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-02-17 o 23:22
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 00:00   #3282
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Nadrobiłam, ale nie mam weny na pisanie i jestem mega zmęczona. Wczoraj byliśmy na urodzinach, dzisiaj na pogrzebie...
Słuchajcie, Maja jak pije moje mleko odciągnięte z butelki to bardzo się krztusi, a jak z tej samej butelki pije herbatkę to jest okej, macie pomysł dlaczego tak jest?
A jak myślicie, mam smoczek 6+ (taki do ciumkania) to mogę jej dać jak zacznie 6 miesiąc, czy jak skończy? Czy to nie ma znaczenia?

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Hej Dziewczyny! Nadrobiłam, ale nie mam weny na pisanie i jestem mega zmęczona. Wczoraj byliśmy na urodzinach, dzisiaj na pogrzebie...
Słuchajcie, Maja jak pije moje mleko odciągnięte z butelki to bardzo się krztusi, a jak z tej samej butelki pije herbatkę to jest okej, macie pomysł dlaczego tak jest?
A jak myślicie, mam smoczek 6+ (taki do ciumkania) to mogę jej dać jak zacznie 6 miesiąc, czy jak skończy? Czy to nie ma znaczenia?
Nie ma. Będziesz widziała że trzeba zmienić bo ten do 6 mcy będzie jej wypadał bardziej niż zwykle. Wtedy zmień. Wcale nie musi to być po 6 miesiącu. Może być i później a jak trzeba to wcześniej. Zosia te kulki uważa. Tych anatomicznych nie bardzo. Te kulki powyżej 6 mcy są dość duże. Póki te mniejsze jej pasują nie będę zmieniać.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 05:59   #3283
Konczita
Zakorzenienie

haj
moje dziecko po 12 h snu żąda zabawy i nie myśli nawet o leżeniu w łóżeczku ...

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Szału nie było, ale też bez tragedii się obeszło.
Jedyne co to chrzestny nawalił, jednak czego można się było po nim spodziewać?
Przestaje mieć szacunek do tej osoby.. . Ale to może później na klubie, o ile dam radę z nadrabianiem

Jedynka dolna, druga jedynka też zaczyna już przebijać

I jak tam kupencja Duśki? Nadal biegunkowata?

Dziękujemy odnośnie gratulacji ząbka

u nas ostatnia kupka poszła wczoraj popołudniu już taka masełkowa i tyle za to teraz zaciska dziąsełka i mamla strasznie jęzorkiem .. chyba to zęby tak fatalnie idą wrrr...
ehh nawalił no idę doczytać klub
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 06:47   #3284
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zuzia juz spi od 5 przy okazji obudziła Jasia bo jej sie budziło kochane dzieciaczki

Czekam na opiekunkę i ide siebigarnac.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 06:50   #3285
angel166
Zakorzenienie

3 dzien z rzedu pobudka o 6 ráno to lekka przesada
Dzis.kolejny poranek z cyklu: 5h monolog Jagody. Takze do 11 bedzie tak sobie lezala i gadala...
Piekne czasy spania do 8,9 gdzie jestescie?!

Ide nadrabiac...

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 06:55   #3286
gda
Zakorzenienie

U nas obudziły nas bóle brzucha i wzdęcia. A to dlatego, że mamusia postanowiła "sprawdzić" czy dziecko dalej źle reaguje na mleko i zjadła bitą śmietanę. No to mam odpowiedź! Ech.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 06:59   #3287
angel166
Zakorzenienie

zielona na mailu jest ksiazka dukana. A menu przykladowe w přoteinowy dzien: śn: 2jajka na miekko, obiad: maslanka+udko z kurczaka pieczone, kolacja: serek wiejski, 2pl poledwicy drobiowej. Inne:ś: omlet, ob: krewetki z sosem czosnkowym, kol: losos/makrela/konserwa rybna w sosie wlasnym.
Dlugo bym tak wymieniac mogla. Dzis 3dzien prot+warzywa. U meza waga w miejscu, a já sie jeszcze nie wazylam

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:00   #3288
angel166
Zakorzenienie

Co do 2dan to ja obiad daje kolo 13-14, a deserek 15-16

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:03   #3289
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Uwaga! Głupie pytanie zupki podajecie w butelce czy łyżeczką?
I jak dajecie obiadek to nie podajecie już mleka do popicia? (karmiąc mm)
Przepraszam być może już tysiąc razy to było ale ciemnica mnie ogarnęła.
Zawsze lyzeczka

Na poczatku jak bylo troche obiadku to dawalam mleczko, teraz je porcje obiadu wielkosci porcji mleka i go juz niedostaje

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:13   #3290
Asiuulka89
Zakorzenienie

Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Angel u nas Rez piękne czasy długiego spania poszły sie p.....

Wogole wczoraj weszlam na strych w poszukiwaniu zabawek dla Jasia. Przy tym zrobiłam tez porządek w Zuzi zabawka h i tym sposobem ma tylko pociągi lego i auta a chwilowo i tak bawi sie swoimi starymi zabawkami

I do tego Jasiu ma super bo ona zawsze bawiła sie chlopiecymi zabawkami i teraz jest zachwycony kolejka ktora sama jeździ
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 07:14   #3291
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
łyżeczką, do popicia nie daje nic bo Isia nie lubi pić

brawo za ząbek
u nas dynia też hitem, a i szpinaka zajada chętnie, synek nie tknął

nasze pierwsze danie rybne - też posmakowało

Codziennie dajecie maluchom obiadki z mięskiem po 5 mcu?? bo mi sporo zostało tych po 4tym a tam mięsa niet i daję raz z mięsem/rybą, raz bez
Jak mialam jeszcze bez miesa sloiczki to dawalam na przemian. Teraz z mieskiem, a dwa razy w tyg z rybka

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:15   #3292
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
My mamy Doidy Cup i Henio też pije, tylko się krztusi jeszcze troszkę. Co oczywiście męża straszy jak nie wiem co

Nikt nie karmił jeszcze swojego dziecka "w terenie"?! Cały czas zastanawiam się nad strategią. Np. raz w tygodniu mamy zajęcia na 11.30 - drzemka o 10 do 10.40, o 11 jesteśmy umówieni z koleżanką, 11.30 zajęcia do 12.30. Jak tu nakarmić w trakcie tego owockiem czy obiadkiem?

Karmienie cycem jest takie banalne przy tym...
Ja poza domem daje sloiczek alebo obiadek albo deserek zalezy o ktorej godz wypada chyba, ze pora mleczka no to wtedy mleki musi byc

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:18   #3293
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja bym dała o tak po prostu bez podgrzania jak raz zje zimny nic mu sie nie stanie :p
Ja tak samo o ile nie zmarzniety ale moje dziecie ostatnio w wiekszosci je albo letnie, albo w temp pokojowej, bo cieplego nie chce

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:22   #3294
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
zielona na mailu jest ksiazka dukana. A menu przykladowe w přoteinowy dzien: śn: 2jajka na miekko, obiad: maslanka+udko z kurczaka pieczone, kolacja: serek wiejski, 2pl poledwicy drobiowej. Inne:ś: omlet, ob: krewetki z sosem czosnkowym, kol: losos/makrela/konserwa rybna w sosie wlasnym.
Dlugo bym tak wymieniac mogla. Dzis 3dzien prot+warzywa. U meza waga w miejscu, a já sie jeszcze nie wazylam
a czy ja bym mogła prosić o przesłąnie tej książki na mojego maila?? do waszego forumowego dostępu nie mam, a bardzo bym chciałą te ksiażkę ja też na dukanie ejstem już 2 raz

U nas noc w porządku, mała po całym dniu antymlekowym wciągneła na noc 180 gęstego z kleikiem...a za dnia co robiłam mleko to wylewałam, a ona dziób darła bo głodna no i na obiadek dostała wczoraj cielęcinkę z ryżem i marchewką z smakowało widze, ze one wszelkie obiadki i deserki łyka zastanawiam sie teraz, czy jak na mleko nr 2 będę przechodzić, czy nie zmienić na bebiko (jesteśmy na nanie)...i tak tyle tego mleko wylewam a bebiko w promocji to za 11.90 kupię, a nie nana za 18 zł (bo promocji na niego już od wielu mcy nie widziałam) no i nie wiem co zrobić to bebiko chyba nie jest takie złe z tego co czytam

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Jak mialam jeszcze bez miesa sloiczki to dawalam na przemian. Teraz z mieskiem, a dwa razy w tyg z rybka
czyli z mięskiem teraz dajesz codziennie? nie kupujesz już tych po 4 mcu??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 07:25   #3295
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona191189 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry

Wybieram sie w czerwcu na ślub mojej bardzo dobrej koleżanki i rozglądam sie za sukienkami juz. Tylko niewiem która wybrac.Cenowo sa po 150zl a ta ostatnia za 50 i ta ostatnio moge jeszcze gdzies wlozyc pozniej a te fikuśne juz nie bardzo,ale sa takie piękne

Która Wy byscie mi polecali? Mam figure troszke jakby gruszka.
Mi sie ta ostatbia podoba ale w wersji koronka+czarne boki albo w wersji brudny roz+czarne boki. Ta czarna w wiekszosci zbyt powazna.
a inne bez ramiaczek to dla mnie odpadaja

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:31   #3296
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, kurde szkoda że nie mam jakiegoś znajomego rolnika. Tylko ziemniaki mam z pewnego źródła.
A pojemniki fajne.

Ale taniocha, muszę zakupić jak do tesco się wybiorę.

Robicie obiadki z takich sklepowych warzyw???
Z marketu nie ale z tych kupionych na targu tak, bo moje eko zapasy sor skonczyly

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:34   #3297
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba o całokształt. Ech szkoda gadać, smutno mi strasznie...
Ja tez wczoraj z moim sie poklocilam...nawet nie wiem o co, chyba tak jak ty o caloksztalt atmosfera u nás wiec jak na pogrzebie.
O zaczelo sie od tego, ze glucha jestem bo cos daw razy mowil, a já nie slyszalam

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:37   #3298
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ze sklepowych nie, ale z takich z bazarku to jak najbardziej.

kurcze, myślę co Ci mądrego napisać i sama nie wiem...
Lena ma podobny temperament i są takie dni, kiedy mam ochotę pieprznąć drzwiami i wrócić za parę miesięcy...
w takich chwilach dzwonię do mamy i mówię "przyjeżdżaj" a ona już wie, że sprawa pilna i jest w ciągu godziny...

a nie masz kogoś, kto by choć na kilka godzin zajął się synkiem?
Zazdroszcze Ci...též bym chciala míec do kogo taki tel wykonac
Ale zaraz by bylo, ze sobie z dzieckiem nie radzę jednym

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:39   #3299
angel166
Zakorzenienie

A my krzeselka nie mamy i w ogole się nie zapowiada, ze będziemy mieli smutno mi strasznie z tego powodu...

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:39   #3300
kraven
Zakorzenienie

Cześć. U nas pobudki od 4.15 średnio co 15 minut, bo Jasia brzuszek boli po Furaginie. I w związku z tym je mniej. Niech to sę już skonczy. Dodatkow zacząl się tak ślinić, że pielucha jest po godzinie mokra.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości