![]() |
#61 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: SCHUDNĄĆ DO LATA, postanowienie:)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rano: 10 min rozciąganie 6 Werdera ( dzień 1) 30- 40 min rowerek / średnio 25km/h wieczór: 60 minut rowerek czas taki sam wiem że to dla kogoś mało forsujące ćwiczenia, ale w między czasie mam swoje obowiązki ...i też troszkę się napracuje ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() a jeśli się mylę to proszę o brak reprymendy w moją stronę, ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() fast food fajnie wyglądają, ale ja zawsze od nich uciekam mimo że nęcą zapachem.. ![]() ponoć największa zbrodnia to chipsyyyy.... ale kto nie ma swoich słabości, już myślałam aby samej zrobić chipsy....ale ta wszędobylska sól którą kocham ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- swoją drogą żadna z Was nie piszę o problemach w "wydala..." podczas diety..... czyżby tylko mnie to dopadało?
![]() |
![]() |
#62 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie. Nie jestem, ani nie czuję się mądrzejsza od wszystkich. Za to Ty najwyraźniej tak skoro masz za nic wszelkie rady i sugestie. Odchudzaj się jak chcesz. Ja nie będę się już w to wtrącać, ale jeśli zaczniesz coś doradzać dziewczynom, to najpierw się 10 razy zastanów, bo jeśli Ci na Twoim zdrowiu nie zależy, to faktycznie tylko Twoja sprawa, ale innym zdrowia nie marnuj. W razie czego odsyłam na główną, tam są wątki podpięte przed moderatorów odnośnie zdrowego odchudzania, przepisy na redukcję, zasady, proporcje B T W i wszystko inne ![]() ![]() Pozdrawiam ... Ciebie również angelhorse ![]() I zostawiam już w świętym spokoju ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Naprawdę serdecznie polecam poczytać wątki podczepione przez modów na pierwszej stronie forum dietetyka, a także to: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666690 P.S. Jeszcze co do "kłótni" na wątku. Mam nauczkę na przyszłość, żeby na siłę nie pomagać komuś kto pomocy nie chce ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
rozumiem, początkowo chciałam się odchudzać na zasadzie " ograniczania" jedzenia.. z dnia na dzień wiem że nie ma to sensu i jem coraz częściej ale rozważniej
z tymi serkami dużo jest prawdy...za bardzo przyczepiłam się samej kaloryczności zapominając o wartościach odżywczych ![]() zobaczymy co z tego wyjdzie wartość kaloryczna na dzień wyszła mi 2000 kcal , nie chcę jednak do takich wartości dochodzić gdyż głównie walczę z oponką na brzuchu ( ![]() i wtedy "wielkość" brzucha jest straszna .... do sporu się nie wtrącam, myślałam że macie lżejszy konflikt ![]()
pupa: 94 talia: 75 ud0: 51 ramię: 26 WAGA: 61 ![]() Edytowane przez ollga25 Czas edycji: 2013-02-17 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Oponka... znaczy jabłuszko jesteś?
![]() Kurcze... nie jestem pewna, ale wydaje mi się ostatnio przeszukując czeluścia informacji dietetycznych znalazłam gdzieś jakąś informację, że "jabłuszka" tym bardziej powinny unikać węglowodanów, a zwłaszcza cukrów... ale to jeszcze do dokładniejszego sprawdzenia, bo przyznaje że nie mam pewności.... ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Myślę że nie jest tak źle ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Co prawda to nie ten artykuł, który czytałam ale cosik tutaj jest - http://pl.point.fm/zdrowie-uroda/kon...aczego-ja.html Jeśli uda mi się odnaleźć to czego szukam w kwestii cukry a otyłość brzuszna, to podrzucę linka ![]()
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Dziś zjadłam kawałek kurczaka z wody z burakami i marchewką do tego trochę wody, mam zamiar jeszcze zjeść jogurt i porobić trochę brzuszków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Wiesz , dla mnie to lettki konflikt. Tylko zrobił się wielki problem nie z mojej strony.
a pomyśleć,że poszło o to że zapomniałam do dziennego jadłospisu dopisać tłuszczy. I już wielka afera, że źle radzę.
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Hej, hej hej!
![]() Niedawno wypiłam zieloną herbatę. Teraz jem śniadania - 2 kawałki chleba ze świeżym ogórkiem i 2 małe jabłka. Po śniadaniu też wypiję zieloną herbatę i lecę do szkoły ![]() Myślicie, że takie śniadanie jest odpowiednie?? W sensie, że zawiera wszystko co ma zawierać?? Bo ja to się za bardzo na tym nie znam ![]() ollga25 Ja na szczęście chipsów oduczyłam się jeść już dawno, bo wcześniej jadłam przynajmniej 3 paczki na tydzień. Masakra jakaś, ![]() ![]() ![]() ![]() Dlatego najpierw chcę zacząć od rzucenia właśnie tych słodyczy i innych niezdrowych rzeczy ![]() Dzisiaj wracam o 17:00, więc muszę wziąć do szkoły jakieś większe śniadanie. Mam nadzieję, że jak wrócę to będę miała czas na ćwiczenia. Dobra, lecę do szkoły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
anetka- Twoje I śniadanie jest za skromne, powinnaś wyznawać zasadę: Jedz śniadanie jak król....to posiłek mający na celu rozruszać Twój metabolizm więc powinien być bardziej konkretny. Chwali się herbata zielona ![]() Ja zjadłam 4 kanapki z łososiem i sałatą..więcej nie dam rady zjeść bo się najadłam jak głupia ![]() ...a na obiad robię zupę gulaszową którą reklamują teraz w jednym z dyskontów ( nie będę robiła reklamy ![]() w miedzy czasie kerfir lub mleko zsiadłe,i pewnie jakaś kanapeczka bo długi dzień mnie czeka i jedzenie co 3 godziny będzie nie lada wyczynem ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
każdy konflikt z czasem można zarzegnać ![]()
![]() |
![]() |
#69 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Daj znać jak poszło ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Czeeeeść
![]() Dziś postanowiłam sprawdzić czy są jakieś rezultaty mojej ciężkiej pracy... wagi co prawda nie mam, więc muszę się przejść jeszcze do kumpeli, ale za to w pasie w środę było 90cm a dziś jest 88cm ![]() Nie wiem czy to dużo czy mało jak na taki okres czasu ale cieszy i na pewno motywuje ![]() Dziś na śniadanie zjadłam: jajecznica z dwóch jajek ze szczypiorkiem, usmażona na 1/3 łyżeczki masła, kromka chleba, herbata z mlekiem. Na drugie śniadanie planuję zjeść jogurt naturalny z wkrojonym kiwi
![]() |
![]() |
#71 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale świetny pomysł z miętą chyba wypróbuje ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Hmm okeeej z tą wagą to mnie przekonałaś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
No ja miałam kiedyś takiego zonka właśnie
![]() To było dawno temu i jeszcze byłam kiepsko doinformowana w dietach wtedy. Znaczy, znałam ich wiele, ale o ich wpływie na organizm nie wiedziałam nic, ani jak zdrowo jeść. Kiedyś jak byłam u babci za miastem zważyłam się i załamka. Tak więc przeszłam na dietę "garścianą" (jesz na posiłek tylko tyle jedzenia co jesteś w stanie w garści zmieścić) ![]() ![]() ![]() ![]() Jak już coś to kup sobie swoją wagę, lub waż się zawsze na tej samem wadze, bo inaczej to masakra ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- O! Z przypraw to kardamon jeszcze też może by Ci posmakował z jogurtem! ...
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Widzę że trochę spokojniej już tu jest ![]() Fatass, głównie do Ciebie mam pytanie, ale może oczywiście odpowiedzieć każdy kto się zna... Pisałaś o tych kalkulatorach BMR, wcześniej o tym nie słyszałam więc nie bardzo wiem co brać pod uwagę chcąc schudnąć. Moje wyniki wyglądają tak: Twoje BMR to: ......................... ....................1502 kalorii / dzień Mała aktywność fizyczna ......................... ..1803 kalorii / dzień Umiarkowana aktywność fizyczna ..........2103 kalorii / dzień Duża aktywność fizyczna ......................... ..2554 kalorii / dzień Bardzo duża aktywność fizyczna ..............2854 kalorii / dzień Dziwnie jest tu opisana ta aktywność fizyczna, bo tu bardzo duża oznacza - treningi systematyczne więcej niż cztery razy w tygodniu, czyli skoro ćwiczę codziennie rano i wieczorem (ok 45 minut, brzuszki, przysiady, hula - hop, bieg w miejscu, jakieś skłony itp, różnie) wypada że mam bardzo dużą aktywność fizyczną, a ja byłam pewna że w moim przypadku będzie raczej mała... Pisałam że kalorii liczyć nie zamierzam, no ale jednak chociaż mniej - więcej chciałabym wiedzieć czy jem tak jak powinnam czy za mało lub za bardzo kalorycznie...
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
To już raczej pytanie na forum fitnessowe, bo ja to kiepsko w tej kwesti się orientuję. Na razie to wiem tyle, że laski na fitnessowym mówią, że brzuszki hula to nie są ćwiczenia
![]() ![]() Ale.... Ja mam BMR praktycznie takie samo jak Ty. U mnie ruch = codziennie szybkim marszem 8km (nieważne deszcze, śniegi, mrozy, upały) + 3 x tydzień klub fitness i tam 1-1,5h trening siłowy i ok. 1h aeroby (aerobik, step, fitball). I założyłam że przy takiej aktywności to mam zapotrzebowanie na poziomie ok. 2000 - 2100kcal. Jedząc po 1700kcal na dobę widzę spokojny spadek wagi, więc chyba w miarę się zmieściłam z tym przedziałem .... . nie wiem, może jakoś możesz się odnieść do tego?
REDUKCJA/SIŁA Edytowane przez fatass Czas edycji: 2013-02-18 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Dzięki, jakby nie patrzeć to trochę pomogło to co napisałaś...Może jednak zacznę liczyć kalorie...
![]() Jeśli chodzi o ćwiczenia to na takie "poważne" muszę jeszcze trochę poczekać. Ciężko z kanapy z tabliczką czekolady nagle wyciskać na siłowni, najpierw muszę rozruszać mięśnie...a raczej to co z nich zostało ![]() Generalnie to moje pierwsze odchudzanie, więc jeszcze nie wiem jak na co zareaguje mój organizm, może wcale wiele mu nie trzeba a może o każdy cm czy kg będę musiała porządnie walczyć ![]()
![]() |
#77 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Na wizażu jest link do fajnego programiku który wyliczy Ci zapotrzebowanie kcal i BTW, a także podsumuje ile kcal zjadłaś, ile tych kalorii pochodzi z białek, tłuszczy i węgli, a także normy witamin i minerałów. Posiada ogromną bazę produktów gotowych do wykorzystania (wystraczy wybrać z listy produkt i wpisać ilość w gramach, a program policzy ile w tym było kcal, BTW, wit itd.) + można dopisywać swoje własne. No i jest za free. Tutaj - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140544 ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() I tym bardziej się cieszę, że mimo, że to Twoje pierwsze odchudzanie, to starasz się do tego zabrać z głową i zebrać trochę informacji, a nie polegać na gdzieś kiedyś zasłyszanych mitach dietetycznych ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Jak na razie dzisiaj mi się wszystko udało, to co zaplanowałam
![]() ![]() A więc tak: - II śniadanie - 3 kanapki (dwie z serem i jedna z dżemem) i jabłko, ale było to rozłożone w czasie pomiędzy 9:00, a 17:00. Wiem, że to trochę za mało jak na tyle godzin, ale w szkole zawsze tyle jem i nie czuję głodu ![]() ![]() - obiad - "chińskie danie" ryż z sosem warzywnym ollga25 Herbata z listków zaparzana ![]() ![]() fatass Czytałam od początku ten wątek i widzę, że masz dużą wiedzę o zdrowym odżywianiu się i odchudzaniu. Naprawdę wielu rzeczy się dowiedziałam i już wiem dlaczego moje odchudzaniA tak krótko trwały ![]() mimo wszystko Robisz jeszcze tą A6W? Ja kiedyś też robiłam te ćwiczenia i strasznie szybko mi się znudziły. Może nie są one ciężkie, ale w późniejszych dniach zajmuję bardzo dużo czasu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Z chęcią do Was przyłączę!
wzrost - 173cm waga - 56kg cel - 52kg niby tylko 4kg, a jakoś nie umiem się tego pozbyć, dlatego potzrebuję odrobiny wsparcia i dietowych pogaduszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Dzisiaj większe śniadanie - 2 jajaka i 2 kawałki chleba z ogórkiem i pomidorem i oczywiście 2 zielone herbaty jedna przed jedna po ![]() mimo wszystko Trzymam kciuki, żeby ci się udało. Ja chyba też niedługo zacznę je robić, bo zwykłe brzuszki mało już mi pomagają ![]() jus93tyna Witamy ![]() Masz wagę jaką chciałabym mieć, a jestem niższa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o odchudzanie i o dietę, to nie chodzi mi o jakąś szczególną i rygorystyczną, ale bardziej o wprowadzenie zdrowych nawyków żywieniowych i tym sposobem zrzucenie kilku kilogramów zaległych po zimie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nie przesadzaj z tą dużą wiedzą ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=nRjEKVKACWM http://sport.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zobacz/j...era-instrukcje
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co do tego treningu to rozmawiałam nie dawno z kolegą, który jest właśnie trenerem siłowym, dał mi parę wskazówek m.in:
- trening rozpoczyna się na co najmniej godzinę po jedzeniu - spalanie kalorii na rowerku ( bo głównie o niego pytałam ) zaczyna się dopiero po 20 min jazdy, do tego czasu to raczej spalasz posiłek w żołądku - długość jazdy powinnaś codziennie stopniowo wydłużać o 5 min ( ja się porwałam z motyką na słońce i wskoczyłam z 30 min na 60 min, i jakoś się udaje utrzymać ten czas ) - no i zaczął się ze mnie śmiać jak zapytałam o tępo....prawda jest taka że póki nie polecą poty to nie myśl że spalasz konkretną ilość kalorii ![]() tak więć jeśli już ćwiczyć efektownie to trzeba się spocić ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- [QUOTE=fatass;39290393]Oponka... znaczy jabłuszko jesteś? ![]() Kurcze... nie jestem pewna, ale wydaje mi się ostatnio przeszukując czeluścia informacji dietetycznych znalazłam gdzieś jakąś informację, że "jabłuszka" tym bardziej powinny unikać węglowodanów, a zwłaszcza cukrów... ale to jeszcze do dokładniejszego sprawdzenia, bo przyznaje że nie mam pewności.... ![]() tak sobie pomyślałam że owszem jabłuszko ale nie takie wielkie ![]() jak jestem wyprostowana to mam płaski brzuszek ( pod warunkiem że coś mnie nie spęczyło ) tylko jak się zegnę to można złapać za skóre i tłuszcz , nie dużo i nie rozchodzi się to po całym okręgu tylko na brzuchu. teraz jak już jeżdżę na rowerku ( ![]() a z tą równomiernością jedzenie.... staram się ...ciężko ale się staram...jeszcze nie ocenie jak mi to idzie ![]()
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spalanie kalorii nie zaczyna się po 20min ![]() Co do tempa. To tutaj jest ono powiązane z tętnem. Zbyt wysokie tętno (za duży wisiłek) i ćwiczenia zamieniają się w formę bardziej poprawiająca wydolność niż spalanie tłuszczu. Tutaj coś jest na ten temat mniej więcj - http://aktywnosc-fizyczna.wieszjak.p...-treningu.html ![]() ![]()
REDUKCJA/SIŁA Edytowane przez fatass Czas edycji: 2013-02-19 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() a powiedzcie mi co z tym chlebem...koleżanka mówiła mi że była u dietetyka i kazał jej jeść taki chlebek z naturalnej żywności nie powiem nazwy ( chętnym na priv) ale jak zapytałam o cenę to się za głowę złapałam bo za 300g Pani zażądała 6,70 zł. Rozumiem że dieta nie jest tania ale nie popadajmy w długi..... ![]() więc ja szukam na półkach swojego osiedlowego sklepiku chleba żytniego ( oczywiście aby w składzie nie miał mąki pszennej) a najczęściej jest taki chlebek żytni z żurawiną albo ze śliwką....skład: mąka żytnia, woda, mieszanka piekarnicza, drożdże, owoc żurawiny 5%, sól skład mieszanki piekarniczej mnie przeraził i nie będę go pisała ![]() jeżeli na śniadanie zjem 3 kanapeczki z chudą wędliną, zazwyczaj kupuje taką powyżej 30 zł , przy zakupie kilku plasterków jeszcze można przeżyć, to czy jest to jakieś złe połączenie? nie zdrowe? wcześniej kupowałam te chlebki razowe, rzekomo dietetyczne, co w gruncie rzeczy jest bardziej kaloryczne niż zwykły chleb pszenny....
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Może to jakiś bezglutenowy chleb? One zazwyczaj mają takie kosmiczne ceny właśnie.
P.S. Też tak często mam że za pierwszym razem nie wszystko załapie i zrozumiem tak jak potrzeba, dlatego potem sprawdzam po 10 razy ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to co w takim razie jeść jak nie kanapkę ? Fantass doradź mi proszę co do dzisiejszego menu. ![]() mój jadłospis na dziś: śniadanie I ( 10:00): 2 kanapki z serem dojrzewającym niebieskim śniadanie II( 13:00): 3/4 woreczka ryżu białego plus chińszczyzna ( wołowina z warzywami z ananasem) obiad( 16:00) kefir kolacja ( 19:00) jogurt naturalny z otrębami
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Co jak nie kanapkę? Cóż, to wygląda jeszcze gorzej
![]() Prócz tego ograniczam nabiał jeśli to możliwe. Tak do 3 x tydzień. Więc generalnie odpada mi większość typowych śniadań ![]() Często z takich "szybkich" śniadań to jem np. ryż (lub kaszę jaglaną) z owocami. Albo ryż z masłem, orzechami i rodzynkami. Jajka + sałatka ze świeżych warzyw. Albo warzywa zapiekane z jakimś mięsem. Omlety, jajecznice itp. A czasami po prostu "posiłek" uznawany za obiadowy. Także tak trochę dziwnie ![]() Co do Twojego menu znów masz bardzo niewiele kalorii. Białko głównie z nabiału, który mimo wszystko średnio jest polecany przy redukcji. Nie widzę zdrowych tłuszczy (prócz tych które być może znalazły się w obiedzie?). No i warzyw też niezbyt dużo... . Kefir to za mało na posiłek (chyba że litrowy ![]()
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Siemanko!
![]() Dziś na śniadanie zjadłam bułkę żytnią z szynką, serem białym i ogórkiem zielonym, w szkole jakiś jogurt do picia, a na obiad mięso, buraki oraz kapustę kiszoną z marchewką. Ćwiczyć ćwiczę, jakieś 30-40 minut dziennie, szkoda tylko, że waga zamiast w dół waha się i raz jest wysoka, a raz coraz niższa, niestety podczas dzisiejszego ważenia poszła w górę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.