Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 07:43   #3301
angel166
Zakorzenienie

Maggie wszystkiwgo naj dla Zuzi, Poli i Jasia werobiki

I dla dzisiejszych maluszków, ktore końca kolejne mc Igi, Kubusia, Filipka i Kini

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 07:43   #3302
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Dzień dobry. Jak mało nadrabiania.
Dołączam sie bo też pokłóciłam sie wczoraj z mężem ale to była taka awantura,że jak nie paliłam to poszłam po papierosy. Mam go dość i ciesze sie,że idzie do pracy od 10-18.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 07:46   #3303
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Nadrobiłam, ale nie mam weny na pisanie i jestem mega zmęczona. Wczoraj byliśmy na urodzinach, dzisiaj na pogrzebie...
Słuchajcie, Maja jak pije moje mleko odciągnięte z butelki to bardzo się krztusi, a jak z tej samej butelki pije herbatkę to jest okej, macie pomysł dlaczego tak jest?
A jak myślicie, mam smoczek 6+ (taki do ciumkania) to mogę jej dać jak zacznie 6 miesiąc, czy jak skończy? Czy to nie ma znaczenia?

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Hej Dziewczyny! Nadrobiłam, ale nie mam weny na pisanie i jestem mega zmęczona. Wczoraj byliśmy na urodzinach, dzisiaj na pogrzebie...
Słuchajcie, Maja jak pije moje mleko odciągnięte z butelki to bardzo się krztusi, a jak z tej samej butelki pije herbatkę to jest okej, macie pomysł dlaczego tak jest?
A jak myślicie, mam smoczek 6+ (taki do ciumkania) to mogę jej dać jak zacznie 6 miesiąc, czy jak skończy? Czy to nie ma znaczenia?
Mozesz dac

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:51   #3304
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a czy ja bym mogła prosić o przesłąnie tej książki na mojego maila?? do waszego forumowego dostępu nie mam, a bardzo bym chciałą te ksiażkę ja też na dukanie ejstem już 2 raz

U nas noc w porządku, mała po całym dniu antymlekowym wciągneła na noc 180 gęstego z kleikiem...a za dnia co robiłam mleko to wylewałam, a ona dziób darła bo głodna no i na obiadek dostała wczoraj cielęcinkę z ryżem i marchewką z smakowało widze, ze one wszelkie obiadki i deserki łyka zastanawiam sie teraz, czy jak na mleko nr 2 będę przechodzić, czy nie zmienić na bebiko (jesteśmy na nanie)...i tak tyle tego mleko wylewam a bebiko w promocji to za 11.90 kupię, a nie nana za 18 zł (bo promocji na niego już od wielu mcy nie widziałam) no i nie wiem co zrobić to bebiko chyba nie jest takie złe z tego co czytam

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

czyli z mięskiem teraz dajesz codziennie? nie kupujesz już tych po 4 mcu??
Tak, teraz już tylko po 5kupuje. Owoce po 4mc
Co do książki to bym Ci chętnie wysłała ale z tel nie mogę coś, bo wcześniej próbowałam na ogólnego maila i pisze, ze za duży rozmiar pliku pomoze ktoras?

Jagódka
Stary 2013-02-18, 07:52   #3305
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Jak mało nadrabiania.
Dołączam sie bo też pokłóciłam sie wczoraj z mężem ale to była taka awantura,że jak nie paliłam to poszłam po papierosy. Mam go dość i ciesze sie,że idzie do pracy od 10-18.
Moj też w pracy niestety tylko do 15
Widzę, ze nie tylko ja miałam nikotynowy kryzys

Jagódka
Stary 2013-02-18, 08:07   #3306
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Co to za klotliwy dzien był wczoraj? Ja Rez cały dzien sie z moim dogadać nie mogłam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 08:09   #3307
Enigmama
Raczkowanie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

czesc mamusie, udało mi sie Was odnalezc na odchowalni

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 08:24   #3308
nataleczka_t
Przyczajenie

Cześć dziewczyny a ja Was podczytuje podczytuje ale jakos nie mam czasu pisac My juz prawie 4 mies mamy i już próbujemy nowe jedzonko Narazie większość smakuje może oprócz jabłuszek, chyba za kwaśne, a Wicio najbardziej lubi śliwki z Hippa Ostatnio go warzyłam i waży już prawie 9 kg, on zwolni w końcu? Bo ja nie wiem jaką kurteczkę na wiosnę kupować bo bodziaki na 74 są już teraz dobre... Co do smoczków to mój dalej ciumka tego mini i nie wiem czy da sobie na mniejszy zmienić??
Angel natchnełaś mnie i też jestem na dukanie 3 dni i 2,5 kg w dól !!! jestem mega szcześliwa bo ja się do slubu Kościelnego szykuje w tym roku i trzeba jakoś wyglądać Bo sukienka wybrana ale plecy wypadało by mieć chudsze więc jak by dało rade to ja tez bym o książkę bardzooooo prosiła

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Aha chciałam jeszcze zapytać, czy któraś z was miała kontakt z takim krzesełkiem http://www.smyk.com/svan-krzeselko-d...t-niemowlaka-p warto?
nataleczka_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 08:33   #3309
zielona191189
Raczkowanie

Dziekuje za odpowiedzi i komplementy

Czyli jednak decyduje sie na ta ostatnia. Wielu z Was podoba sie tamta ostatnia ale z koronką,niewiem ale chyba mi sie nie widzi. Ta z pasem czarnym po srodku bardziej wyszczupla chyba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg page.jpg (27,4 KB, 17 załadowań)
Stary 2013-02-18, 08:35   #3310
nataleczka_t
Przyczajenie

A moje maleństwo leżało i piszczało koło mnie (aż go musiałam trochę smoczkiem przytknąć) aż w końcu zasnęło

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona191189 Pokaż wiadomość

Czyli jednak decyduje sie na ta ostatnia. Wielu z Was podoba sie tamta ostatnia ale z koronką,niewiem ale chyba mi sie nie widzi. Ta z pasem czarnym po srodku bardziej wyszczupla chyba
Mi się podoba bez koronki Śliczna jest
Stary 2013-02-18, 08:44   #3311
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
czemu dopiero teraz ??? Już myslelismy, ze nas porzucilas!

Jagódka
Stary 2013-02-18, 08:47   #3312
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Co to wczoraj za dzień kłótni był,na szczęście u nas nie było.

Dzisiaj mam wychodne
Mąż zostaje z córcią a mama w miasto

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 08:49   #3313
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

U nas noc w porządku, mała po całym dniu antymlekowym wciągneła na noc 180 gęstego z kleikiem...a za dnia co robiłam mleko to wylewałam, a ona dziób darła bo głodna no i na obiadek dostała wczoraj cielęcinkę z ryżem i marchewką z smakowało widze, ze one wszelkie obiadki i deserki łyka zastanawiam sie teraz, czy jak na mleko nr 2 będę przechodzić, czy nie zmienić na bebiko (jesteśmy na nanie)...i tak tyle tego mleko wylewam a bebiko w promocji to za 11.90 kupię, a nie nana za 18 zł (bo promocji na niego już od wielu mcy nie widziałam) no i nie wiem co zrobić to bebiko chyba nie jest takie złe z tego co czytam

A gdzie bywa bebiko 2 po 11,90?

Cytat:

Bardziej wyszczupla ale ta z koronką jest bardziej elegancka. No i właściwie biżuteria nie byłaby już do niej potrzebna
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:01   #3314
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
zielona na mailu jest ksiazka dukana. A menu przykladowe w přoteinowy dzien: śn: 2jajka na miekko, obiad: maslanka+udko z kurczaka pieczone, kolacja: serek wiejski, 2pl poledwicy drobiowej. Inne:ś: omlet, ob: krewetki z sosem czosnkowym, kol: losos/makrela/konserwa rybna w sosie wlasnym.
Dlugo bym tak wymieniac mogla. Dzis 3dzien prot+warzywa. U meza waga w miejscu, a já sie jeszcze nie wazylam

W życiu nie przeżyłabym na takim jedzeniu na DUkanie !!!! Mi waga leciała bardzo .. oczywiście zastój też był jak na każdej diecie ale dukan to nie głodówka .. i to trzeba do serca wsiąść ..
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:19   #3315
marzenka1984
Rozeznanie

Witajcie z rana przy kawie. Trzymajcie kciuki żebym dostała dzisiaj pieniądze z Zusu

Dziękuje dziewczynki za odpowiedzi na moje wcześniejsze pytanie
Katee prezentacja przepiękna, popłakałam się.

I na tyle, nie mam chęci. Jakoś pozytywne myślenie i nastawienie mnie opuściło ostatnio.
Stary 2013-02-18, 09:23   #3316
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A gdzie bywa bebiko 2 po 11,90?

Bardziej wyszczupla ale ta z koronką jest bardziej elegancka. No i właściwie biżuteria nie byłaby już do niej potrzebna
u mnie w stokrotce często jest też cena 26 zł za 2 szt. w niektórych marketach , a w delikatesach centrum jest często po 12.90zł.

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:25   #3317
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
czemu dopiero teraz ??? Już myslelismy, ze nas porzucilas!
Moja trójka jest tak absorbująca ! a jeszcze magisterke pisalam w miedzy czasie (i jeszcze troche popisze) co chwila sobie obiecuje ze wróce do Was moze teraz sie uda i musze Wam pokazac Dosie naszą

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:28   #3318
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witam się z rana

Troche ponadrabiałam. Ostatnie dwa tygodnie wolności i praca.

Nie wiem czy to przypadek czy jak ale zauważyłam, że Sonia lepiej się wypróżnia gdy zrobię jej własnej roboty zupkę niż taka ze słoiczka ( po którym robi kupkę na raty przez kilka dni).

Wczoraj miałam ostatni słoiczek ziemniaczki ze szpinakiem, nie przyjęło się, młoda pluła jak najdalej się dało do tego ją trzepało przy każdej łyżeczce, więc po trzeciej już jej nie męczyłam i ugotowałam małej zupkę.

Wzięłam jedną marchewkę, pół ziemniaczka, kawałeczek piersi z kurczaka (wielkości małej łyżeczki), pół łyżeczki oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia (zakupiony w lidlu w takie ciemnej wąskiej butelce) oraz pół łyżeczki kaszki manny (gluten). Następnie warzywka trę na tarle o grubych oczkach zalewam wodą do wysokości tych warzyw i się gotują do miękkości.

Taką zupę Sonia pięknie wcisnęła, potem podałam pierś i poszła spać na dwie godzinki.

Właśnie zauważyłam, że od paru dni mała ma fajny rytm dnia i zawsze po obiadku, który jej podaję między 12-13 robi sobie solidna dwugodzinną drzemkę

W ogóle kolejna obserwacja, jak coś jem to mała strasznie się dopomina, w sobotę jadłam jabłuszko a ona aż się trzęsła, jabłuszko było bardzo soczyste. Dałam jej polizać to tak cmokała, że hej więc stwierdziłam a dam ci trochę, wzięłam łyżeczkę i jak dawniej moja mama tak i ja tak skrobałam jej to jabłuszko, że wcisnęła pół ależ była zadowolona

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:33   #3319
weronika_91
Zakorzenienie

Hej hej w week mnie nie było ale wieczorem wszystko nadrobie . Teraz jadę sobie do biblioteki bo mnie już ścigają
I dziękuję za życzenia dla Jasia z okazji wczoraj skończonych 5 miesiecy :"
Stary 2013-02-18, 09:36   #3320
marta1986222
Zakorzenienie

Właśnie oglądam na tvn 24 reportaż bo dziś zaczyna się proces Katarzyny W.
Ryczeć mi się chce,tak mi żal tej małej Madzi

Nie wiem czemu ale mam przeczucie że nie dostanie wysokiej kary.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-18, 09:58   #3321
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Właśnie oglądam na tvn 24 reportaż bo dziś zaczyna się proces Katarzyny W.
Ryczeć mi się chce,tak mi żal tej małej Madzi

Nie wiem czemu ale mam przeczucie że nie dostanie wysokiej kary.
Też oglądam i mam takie same odczucia
Stary 2013-02-18, 10:03   #3322
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
z dumą donoszę, że moja ukochana Córi, moje szczęście największe, słoneczko najcudowniejsze skończyło dziś pół roku!

jak ten czas pędzi jak oszalały...
nie powiem, że pamiętam skurcze, poród jakoś dokładnie bo nie pamiętam. Pamiętam tylko, że jak się urodziła o 20.10 to nic a nic nie płakała. Jak tylko położna mi ja położyła na brzuchu, to tak cudownie się wtuliła... moja kochana dziewczynka... a jak pierwszy raz zaczęła jeść.. aż mi się łezka w oku kręci...

Tamlin kochana
na pewno szybko się z Kropkiem pogodzicie, bo drugiej takiej pary, jak Wy, nie ma.
dla Zuzinki. Pięknie opisałaś wspomnienia, no łezka się zakręciła...
A z Kropkiem się pogodziłam ale źle mi strasznie, ale na klubie napiszę.

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
i proszę was o trzymanie za mnie kciuków w środę - mam obronę
a czarno to widzę
Będzie dobrze, mówi Ci to osoba co broniła się 5 razy Za każdym razem twierdząc że będzie źle, a gorszej oceny niż 4 nie dostałam

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Mam wytyczne co do rozszerzania diety od dietetyka z CZD. Wklejam na wszelki wypadek, zakładając jednocześnie że nikomu jednak nie będą potrzebne.

Żywienie dzieci zagrożonych alergią w 1 r.ż.

Najważniejsze - opóźnić czas wprowadzania posiłków uzupełniających na 5-6 miesiąc życia i tak dobrać produkty na pierwsze soki, czy zupki, aby znajdowały się na liście produktów niealergizujących.

Produkty bezpieczne - jabłka, porzeczki, dynia, jagody. Nie wywołują zwykle alergii także: ziemniak, burak, kalarepa, kalafior, zielony groszek.

Produkty powodujące najczęściej alergię - pomarańcze, cytryny, mandarynki, grejpfruty, banany, truskawki, poziomki, maliny, z warzyw – pomidory, selery, pietruszka. Tych owoców i warzyw należy unikać przynajmniej do końca 1 roku życia.

Uwaga na często przenawożone warzywa – stosować słoiczki.

Od 5-6 m-ca - dodatkami do posiłków mlecznych i do zupy powinny być bezglutenowe produkty zbożowe.

GLUTEN - u niemowląt z alergią do końca 1 roku - powinny to być produkty bezglutenowe - ryż, kukurydza, gryka. U dzieci z podejrzeniem alergii czekamy do 10 m-ca. Należy unikać jak najdłużej zbóż zawierających gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies) (może wywołać celiakię).

Mięso - Mięso u niemowląt z alergią podajemy w 7-8 miesiącu życia. Podajemy tylko wybrane gatunki: mięso drobiowe (np. indyk, kurczak) lub mięso z królika. Wołowinę i cielęcinę wykluczamy tak długo, jak pozostaje na diecie bezmlecznej. Ryby można wprowadzić dopiero pod koniec 2 r.ż.
Dzięki. Mój nie alergik, ale zastanawiałam się co z porzeczkami bo mam zamrożone nasze działkowe i co z groszkiem. Teraz wiem, mogę dać

A dawała któraś z Was kiwi maluchowi?

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
No, to tym bardziej nie dajcie codziennym głupotom panować nad Waszym życiem. Ja też czasami mam dość tego że dzień w dzień jest to samo. Mój małżon jest naprawdę cudowny, a też czasami mnie podkurzy i czasami jakaś totalna głupota jest właśnie tą kroplą która przepełnia czarę. Tak jak dziś rano zbieramy się do kościoła, 20 minut do mszy zostało, ja zaczynam się ubierać, mała jeszcze nie ubrana, a temu się na przytulanie zebrało bo kawałek cycka zobaczył. Jak go pogoniłam żeby sobie wreszcie spodnie uprasował, to się sfochał że jeszcze 20 minut temu siedziałam na wizażu a teraz go poganiam Nie no, wizaż będzie mi wypominał, moje jedyne okno na świat To i ja się sfochałam. Całe pół godziny się nie odzywałam Ale czasami jak się we mnie frustracje nagromadzą to i płaczem się kończy. Tak się oczyszczam mniej więcej raz na 2 miesiące.
A tak naprawdę to najbardziej denerwuje mnie chyba to, że on na wszystko ma czas... zawsze wszystko odkłada na ostatnią chwilę, a ogarnięcie dwóch rzeczy naraz jest dla niego niemożliwe. Jak zmywa naczynia to nie może w międzyczasie wstawić wody żeby się zagotowała na mleko dla Ali - nie, on najpierw pozmywa, a potem dopiero wstawi wodę... która w trakcie tego zmywania zagotowałaby się ze 3 razy... Wiem wiem drobiazgi takie ale uch, jak mnie to denerwuje, zwłaszcza że ja z tych co to mają ze trzy pary rąk naraz Dobraliśmy się, flegmatyk z choleryczką Ale i tak go kocham
Jakbym o nas czytała

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
I do tego Jasiu ma super bo ona zawsze bawiła sie chlopiecymi zabawkami i teraz jest zachwycony kolejka ktora sama jeździ
U nas to samo, Mati będzie miał pełno samochodów, kolejek, Spidermanów itp.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
I mam nadzieję że już zostaniesz z nami

Cytat:

Ale z koronką elegantsza jest.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
W ogóle kolejna obserwacja, jak coś jem to mała strasznie się dopomina, w sobotę jadłam jabłuszko a ona aż się trzęsła, jabłuszko było bardzo soczyste. Dałam jej polizać to tak cmokała, że hej więc stwierdziłam a dam ci trochę, wzięłam łyżeczkę i jak dawniej moja mama tak i ja tak skrobałam jej to jabłuszko, że wcisnęła pół ależ była zadowolona
Mati też tak ze mną je. I chleb mu dałam pociumkać, jadłam kanapkę a on mi wyrywał, to mu dałam chlebka, ale mu smakowało.
Stary 2013-02-18, 10:03   #3323
nataleczka_t
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Też oglądam i mam takie same odczucia
Ona jest taka perfidna i taka z niej manipulantka, że na pewno się wykreci od wysokiej kary.
Wiecie ja jak wspominam to wydarzenie, jak oni w telewizji opowiadali o tym porwaniu to u mnie wrodzinie wszyscy się uzalali że tacy biedni i wogóle, a ja czułam że coś jest nie tak i że oni coś sami mieli z tym wspólnego... Okropne są takie złe przeczucia...
Stary 2013-02-18, 10:03   #3324
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
zawsze to do 15,mój wróci koło 19
co do fajek..to ja nigdy nie paliłam,kiedyś popalałam ale mąż mnie tak wkurzył,że poszłam i kupiłam

Cytat:

moim zdaniem ta z koronką jest poprostu bardziej elegancka i bardziej pasujeale którą wybierzesz to już Twoja sprawa

Cytat:
Dzień Dobry

Dzisiaj mam wychodne
zazdroszcze,mój zawsze twierdzi,że za długo mnie nie ma itp

Konczi jak Dusia?

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:09   #3325
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Dzień Dobry

Dzisiaj mam wychodne
Ej, a już miałam nadzieję, że uda nam się w końcu na spacer umówić
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:23   #3326
zielona191189
Raczkowanie

To jakw koncu z tym rabatem w rossmanie? Od kiedy on jest?
Stary 2013-02-18, 10:25   #3327
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Zielona http://www.rossnet.pl/Rossne/RabatyRossne.aspx
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:30   #3328
nataleczka_t
Przyczajenie

Zielona jak zalogujesz sie na portalu rossne to przy Twojej karcie jest jaki bedzie nastepny rabat ile dni do niego zostalo i ile wizyt

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

A co do prezentu od Rossmana to ja o tym nic nie wiem
Stary 2013-02-18, 10:34   #3329
zielona191189
Raczkowanie

i prosze o klik w opis

Przmesle ktora wezme kiecunie,ale przyznam szczerze ze wole ta zwykla,chciaz do czerwca jeszcze czasu a czasu..
a gdyby to jaka bizuteria? perelki faktycznie czy sie wygłupie?
Stary 2013-02-18, 10:50   #3330
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Ej, a już miałam nadzieję, że uda nam się w końcu na spacer umówić

no muszę skorzystać jak mąż wolne daje

A tak poza tym dzisiaj ostatni dzień mojego macierzyńskiego,całe szczęście do pracy nie muszę wracać.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości