Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 07:28   #3811
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ide dzis na pobieranie krwi, ktorego (mozecie sie smiac) panicznie sie boje...
Ja też.Ale się nie boje jakoś.Najgorzej,że nie mogę zjeść i mnie mdli od tego.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 08:03   #3812
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a ja chyba zaczynam miec mdlości:P Na obiad zjadlam jedego klopsika i mi sie niedobrze zrobilo:P Potem przyszli znajomi to mnie po kilku ciastkach zemdlilo.. może wkoncu to i mnie wezmie?:P

Kobieto,nie bluźnij! :P Jeszcze bedziesz błagać,żeby odeszły!
Cytat:
Napisane przez FajnaAgatka19 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie z przyjemnością dołączam do wątku-termin mam przewidziany na 5 październikao ciązy dowiedziałam sie 03.02.13-byłam wówczas w 6 tygodniu. Teraz jestem w ósmym pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
Hej Mamy podobny termin porodu
Kiedy miałaś ostatni@?

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie 3 sukienki:
http://allegro.pl/papaya-sukienka-ci...021792023.html
http://allegro.pl/next-sukienka-ciaz...021600254.html
http://allegro.pl/vila-elastyczna-su...021600075.html

Ta ostatnia trochę obcisła...Ale moze jakoś da sie chodzić.
Zapłaciłam za wszystkie 30 zł.
Zaszalałaś Super zakupy!!

Dzień doberek! Jak po weekendzie,wizażanki?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 08:49   #3813
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:

nie spie od 5, ide dzis na pobieranie krwi, ktorego (mozecie sie smiac) panicznie sie boje...
Cytat:
Ja też.Ale się nie boje jakoś.Najgorzej,że nie mogę zjeść i mnie mdli od tego.
dolaczam do waszego grona dzis 1 wizyta u poloznej sama nie wiem czy sie boje...ostatnio jak mi pobierano krew to jedna babka pobierala a druga przeprowadzala ze mna wywiad zebym nie myslala o tym co sie wlasnie dzieje :P i powiem wam, ze pomoglo...ani sie obejrzalam a juz bylo po

nie wiem co sie stalo wczoraj ale 1 raz od kiedy jestem w ciazy mialam poranek i popoludnie bez mdlosci...a jak mnie zlapalo wieczorem na odruchy wymiotne to bozesz ty moj..najgorsze ze bez zadnego rezulatatu a szarpalo mnie niemilosiernie

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>

Edytowane przez zmienniczka
Czas edycji: 2013-02-18 o 08:52
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:18   #3814
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
jesli chodzi o zapalenie pecherza to wsadzalam sobie butelke z Ciepla woda miedzy nogi, jadlam suszona zurawine i duzo pilam. minelo..

faaaaaaajne! powialo latem mmmm

nie spie od 5, ide dzis na pobieranie krwi, ktorego (mozecie sie smiac) panicznie sie boje...
Nie śmiejemy się Nie bój się, powiedz od razu, że chcesz na leżąco i na pewno ci się wtedy nie zrobi słabo
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:28   #3815
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Nie śmiejemy się Nie bój się, powiedz od razu, że chcesz na leżąco i na pewno ci się wtedy nie zrobi słabo
u mnie tylko lezanka i rownoczesny wywiad w trakcie przechodzi

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:33   #3816
ewacia85
Wtajemniczenie

ja właśnie wróciłam ze strychu :P i odkopałam dwie pary dresów ciążowych, 3sukienki, kilka tunik i spodnie lniane( nie ciążowe ale biodrówki i na sznureczek więc długo posłużą). tuniki niby letnie ale założe sweterek albo bolerko i juz bede śmigac do pracy Przynajmniej dzieci nie bedą miedzy soba gadac że pani im przytyła-->a jak już brzusio będzie bardziej widoczny to nie zamierzam go ukrywać w luźne ciuchy zaopatrzenie prawie na całą ciąże
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:46   #3817
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
A mi sie strasznie podoba ta tunika

http://allegro.pl/elegancka-sukienka...014183844.html
a mi ta sukienka http://allegro.pl/elegancka-sukienka...034896941.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:58   #3818
bajka1807
Zakorzenienie

laski trzymajcie dzis kciuki o 17... mam wizyte i okaze sie jaki wplyw na bejbika mialy moje chorobska i antybiotyk. boje sie strasznie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:05   #3819
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
laski trzymajcie dzis kciuki o 17... mam wizyte i okaze sie jaki wplyw na bejbika mialy moje chorobska i antybiotyk. boje sie strasznie

Ja mam taką tunikę. W tamtej nie ponosiłam to chociaż teraz przywdzieję

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:06   #3820
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny,

Spróbuję Was później W przerwie śniadaniowej w pracy. U nas weekend jak zwykle ruchliwy. Bylismy z małą w sobote i w niedzielę na basenie, ona to w wodzie czuje się jak rybka Po za tym teściowa u mnie była i tylko ciśnienie mi podniosła gadaniem typu: jejciu taka mała różnica wieku, jak wy sobie poradzicie, trzeba było się zabezpieczać, a jak juz jej powiedziałam, że likwidujemy garderobe i tak robimy pokój dla dziecka to już wogóle na mnie naskoczyła: takie koszty, dzieci moga spac razem itd. Ale co ją to obchodzi, nasze pieniadze więc robimy z nimi co chcemy.

Co do ciuszków: to polecam tak jak pisałam wcześniej: happymum, drogie, ale na allegro mozna znaleźć sporo używanych w dobrej cenie. Ja w poprzedniej ciąży miałam 4 sukienki i chodziłam na zmianę i powiem Wam, że tylko w tych ciuchach latem czułam się swobodnie. Materiał miękki, nic nie gniecie i nie uwiera itd. Na szczęscie sporo mam ciuszków z poprzedniej ciąży, więc dokupię kilka sztuk spodni, bo do piaskownicy z małą będą najlepsze. Jakoś nie wiem dlaczego, ale poprzednio to chodziłam tylko w sukienkach

Miłego dnia kochane.... bez mdłości Ja jutro znowu idę do gin. bo coś mnie dziwnie brzuch pobolewa i idę zobaczyć co się tam dzieje.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:08   #3821
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
z 3miasta nikogo nie ma napewno:P
Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
A okolice Szczecina... Znajdzie się ktoś
ta, moze ktoras z koszalina?

Stary 2013-02-18, 10:11   #3822
201704210903
Konto usunięte

trzymam kciuki za dzisiejsze badania te z krwi i te u gina

wczoraj sie ujawniłam z ciąża i się okazało, że kolezanka ma mnóstwo ubranek na 1-3 miesiąc i mi pożyczy

PAPUGA - w scanmedzie usg genetyczne jest za 150 PLN, własnie tam dzwoniłam
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:12   #3823
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja mam taką tunikę. W tamtej nie ponosiłam to chociaż teraz przywdzieję
fajna

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Po za tym teściowa u mnie była i tylko ciśnienie mi podniosła gadaniem typu: jejciu taka mała różnica wieku, jak wy sobie poradzicie, trzeba było się zabezpieczać, a jak juz jej powiedziałam, że likwidujemy garderobe i tak robimy pokój dla dziecka to już wogóle na mnie naskoczyła: takie koszty, dzieci moga spac razem itd. Ale co ją to obchodzi, nasze pieniadze więc robimy z nimi co chcemy.
co ją to kurna interesuje, bez przesady, takie teksty
tym bardziej, jak nei oczekujecie od niej pomocy
Stary 2013-02-18, 10:22   #3824
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam mocno kciuki!!

Stary 2013-02-18, 10:22   #3825
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ta, moze ktoras z koszalina?
no ja czesto kolobrzeg :P
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:34   #3826
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
A słyszałyście o wizycie tego [/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] health visitora po porodzie? to mi się wcale nie podoba, że jakaś obca osoba będzie do mnie przyłazić zaraz po porodzie gdzie ja wolałabym być sama w gronie najbliższych

no w pl tez jest takie cos - nazywa sie wizyta patronazowa. nfz placi za 4 wizyty (no czasem musi byc wiecej jak "matka niewydolna")

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
dziewczyny - czy przydają się ubranka na rozmiar 56-62, czy lepiej kupić troche większe?
kinga nosila tydzien rozmiar 56, artur nawet 1 dnia nie nosil... zalezy od dziecka. 62 to ok 1-3 mies noszą

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Przepraszam bo ja tak nie w temat
pewnie bylo to walkowane milion razy, ale nie wiem gdzie szukac informacji.
Co poleciacie na rozspety bo zrobily mie sie na cyckach ?
zabudowany stanik (wg mnie genow nie rpzeskocze - mam cycki po mamusi, male ale sflaczałe no i do tego wlasnie mega rozstepy - akurat mama nie ma, a ja mam pelno. zaden krem nie pomogl)

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Mam nadzieję, że DE nie ma czegoś takiego.Tzn niby przychodzi do pomocy, ale jak sie wcześniej zamówi, ale nie proszona raczej nie.
Dla mnie to jest chore, 3 dni po porodzie ledwo sie na nogach trzymasz a masz zakasać rękawy i pucować całe mieszkanie.
Ostatnio sie mnie czepiała, ale się zlitowała bo udawałam, że jestem sama.
a to wam opowiem wizyte poloznej w moim domu. poranek, ja w pidzamie i szlafroku, syn bawi sie w golasowanie (znaczy sie biega rozebrany i laskocze go np. koc, pierzyna...), corcia akurat przebierana z porannej kupy... dzwonek. otwieram a tam polozna za mna moj goly syn jeden pokoj sie wietrzy akurat, w drugim syf, bo zabawek pelno, nie ma jak wejsc. porazka. ale sprawdzila tylko co i jak z dzieckiem, pogadala jak sie czuje i poszla. byla bez zapowiedzi wiec co sie dziwic. a ze i tak jej na reke szlam bo sama sie upomnialam potem o wizyte (zapomniala) i przyszlam do niej zamiast ona do mnie to mialam wygrane

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
połozna czy pielęgniarka środowiskowa pewnie też ma za zadanie sprawdzić czy dziecku krzywda się nie dzieje jakoś muszą to robić

ale się wyspałam przez ten weekend, śpię jak mały niedźwiadek, jak to mój małżonek mówi
prawda. mi polozna mowila ze niektorym matko tzw. patologicznym lub niepelnosprawnym umyslowo czesto taka pomoc jest wrecz konieczna! polozna ma wtedy szanse nauczyc nawet jak pielegnowac dziecko itd.

Stary 2013-02-18, 10:37   #3827
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem tak.. gdyby nie pieniądze nie chcialabym tutaj mieszkać.. tęskni nam się strasznie do Rodziny i tamtejszych przyjaciół.. pogoda też nie za ciekawa.. ludzie mili, usmiechnięci pomocni
TZ wczesniej pracował w Rolls-Roys`ie przy pompach , silnikach itp do statków. Teraz pracuje przy serwisie i sprzedaży samochodów kempingowych tj. Campery A ja sobie dorabiam i czepiam sie wszystkiego głównie sprzątam domki Teraz szukamy mieszkania blizej TZ pracy i chcemy sie przeprowadzic do miasta, urodze dziecko i będę szukać tam normalnej pracy
doskonale cie rozumiem... mnie tez teskni sie za rodzina, najchetniej bym ja tu cala przeprowadzila, choc wiem ze to nierealne.... i za przyjaciolmi... jednak jak sobie tak pomysle o powrocie to nie wiem czy jeszcze kiedys wrocimy...w polsce budowalismy dom (systemem gospodarczym wiec wiele nas to nie wynioslo), teraz teoretycznie daloby sie nazbierac troche kasy na wykonczenie, ale to nawet tutaj nie jest kwestia roku czy dwoch... a nazbierana kasa ile by jej nie bylo i tak szybko sie uplynni i bedzie trzeba jakos bidowac z golej pensji... mimo ze moj tz jest inzynierem i ja tez mialam dosc dobrze platna (jak na polskie warunki) prace w polsce to tutaj po oplaceniu rachunkow zostaje nam wiecej niz w polsce oboje zarabialismy... a pracowalismy oboje na caly etat a tu pracuje tylko tz na razie bo ja przyjechalam dopiero w lipcu ale ze nie znalam kompletnie jezyka to najpierw poszlam na kurs niemieckiego ktory skonczyl sie w grudniu, a teraz jestem w ciazy wiec jak sobie pomysle o perspektywach zycia tu, a tam to mam watpliwosci czy warto jest wracac... a wy chcecie wrocic?

Cytat:
a ja chyba zaczynam miec mdlości:P Na obiad zjadlam jedego klopsika i mi sie niedobrze zrobilo:P Potem przyszli znajomi to mnie po kilku ciastkach zemdlilo.. może wkoncu to i mnie wezmie?:P
oj nie zycz sobie tego... ja modle sie zeby wreszcie mi przeszlo.... od miesiaca nie mialam ani jednego dnia bez rzygania... to na prawde nie jest przyjemne...

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hej

Jakby co to ja jestem z Warszawy

My w ten weekend oznajmiliśmy radosną nowinę rodzicom TŻ-ta i baaaardzo się ucieszyli . Ja się zmagam z sennością. Dzisiaj był gość i głupio mi przyznać ale olałam i poszłam spać bo nie mogłam wysiedzieć.

Oooo...gołąbki leżakujące w lodówce zrobiły mi źle i był pierwszy paw. Boję się jutro zajrzeć z rana żeby śniadanie sobie zrobić.
W ogóle ja mam tak, że o czym kolwiek pomyślę do jedzenia to mi źle. Nawet wielka reklama przy moim przystanku autobusowym z mięsem źle na mnie wpływa. Niech ją zdejmą !!! Więc na nic wasze makarony, banany itp. Wszystko dla mnie jest bleeeee......

Ja taż mam śluz raz biały, raz żółty ale ogólnie mega rozciągliwy i inny niż zawsze.

Pozdrawiam,
znów cały tydzień pracy...
moze niech mezulo ci robi jedzonko do lozka?? Mi robi od miesiaca juz bo inaczej nie dalabym rady... codziennie kuchnia by byla do mycia jakbym rano zajrzala na czczo do lodowki hahah

Cytat:
Napisane przez FajnaAgatka19 Pokaż wiadomość
Paulinko chyba nie wiesz co piszesz mnie juz od tygodnia męcza mdłości,codziennie przez cały dzień czuję sie jak na kacu,nie mogę normalnie funkcjonować wszystkiego mi sie odechciewa. Dziś cały dzień leże odłogiem i chodzą koło mnie ,mam takie jakby zatrucie alkoholowe-ciągle kręci sie w głowie,ucisk na żołądek,aby raz zwróciłam-powiem szczerze,że wolałabym cały czas,przynajmniej po tym robi sie lepiej na żołądku,nie na długo ale przynajmniej trochę odpoczynku od tego..kiedy to minie?ja nie wytrzymam jeszcze miesiąca czy dwóch tak się czuć
ja mam tak od miesiaca

Cytat:
Kupiłam sobie 3 sukienki:
http://allegro.pl/papaya-sukienka-ci...021792023.html
http://allegro.pl/next-sukienka-ciaz...021600254.html
http://allegro.pl/vila-elastyczna-su...021600075.html

Ta ostatnia trochę obcisła...Ale moze jakoś da sie chodzić.
Zapłaciłam za wszystkie 30 zł.
super ta 1 i ostatnia mi sie podobaja... ta z falbankami nie bo wydaje mi sie ze to jeszcze bedzie poszerzac...

Cytat:
jesli chodzi o zapalenie pecherza to wsadzalam sobie butelke z Ciepla woda miedzy nogi, jadlam suszona zurawine i duzo pilam. minelo..

faaaaaaajne! powialo latem mmmm

trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Kobieto,nie bluźnij! :P Jeszcze bedziesz błagać,żeby odeszły!
to samo chcialam powiedziec
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:41   #3828
tancerka212
Zakorzenienie

siema dopiero teraz do was wchodzę bo rano nie byłam w stanie
calusieńki weekend był bez mdłości i już się cieszyłam że mi może przeszło, wstałam sobie rano zadowolona i jak nie puściłam to był to chyba najwiekszy paw w mojej ciążowej karierze kiedy to się skończy... wprawdzie dopiero 4 razy rzygałam w tej ciąży ale zaczynam mieć lekko dość tego ciągłego samopoczucia jak po jakiejś durnej karuzeli i nie bardzo mam jak teraz wziąć zwolnienie w pracy.....
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:43   #3829
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
no ja czesto kolobrzeg :P
no to zapraszam do mnie jak tylko bedziesz

jutro mam wizyte u gina i dam znac czy do was dolaczam ale

Stary 2013-02-18, 10:52   #3830
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Ładna, ale cena zabija.No chyba, że ktoś do pracy potrzebuje porządny ciuch

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
doskonale cie rozumiem... mnie tez teskni sie za rodzina, najchetniej bym ja tu cala przeprowadzila, choc wiem ze to nierealne.... i za przyjaciolmi... jednak jak sobie tak pomysle o powrocie to nie wiem czy jeszcze kiedys wrocimy...w polsce budowalismy dom (systemem gospodarczym wiec wiele nas to nie wynioslo), teraz teoretycznie daloby sie nazbierac troche kasy na wykonczenie, ale to nawet tutaj nie jest kwestia roku czy dwoch... a nazbierana kasa ile by jej nie bylo i tak szybko sie uplynni i bedzie trzeba jakos bidowac z golej pensji... mimo ze moj tz jest inzynierem i ja tez mialam dosc dobrze platna (jak na polskie warunki) prace w polsce to tutaj po oplaceniu rachunkow zostaje nam wiecej niz w polsce oboje zarabialismy... a pracowalismy oboje na caly etat a tu pracuje tylko tz na razie bo ja przyjechalam dopiero w lipcu ale ze nie znalam kompletnie jezyka to najpierw poszlam na kurs niemieckiego ktory skonczyl sie w grudniu, a teraz jestem w ciazy wiec jak sobie pomysle o perspektywach zycia tu, a tam to mam watpliwosci czy warto jest wracac... a wy chcecie wrocic?
To my mieliśmy już projekt domu,ale nawet jakbyśmy go wybudowali to za co byśmy tu żyli? Zarabialiśmy razem 1700 -1800 zł i to na śmieciówce.A DE sam mąż zarabia cztery razy tyle i jeszcze jest Kindergeld i Elterngeld (to dopiero na drugie dziecko).Nie wyobrażam sibie wychowywaniu i utrzymania dzieci w PL, no bo zanim do przedszkola by poszły to ja bym musiała nie pracować i żylibyśmy(a raczej zdechlibyśmy) z tej 800 zł pensji męża.
Już nie wspominając,że mnie zwolniono zaraz po tym jak wieść o ciąży się rozeszła.

A jak jest dokładnie z tym kursem niemieckiego?Słyszałam, że jak ktos tam pracuje to niepracujący współmałżonek ma jakis darmowy, ale nie wiem czy to prawda.A w jakich godzinach?Są wieczorne i weekendowe?

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-18 o 10:57
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:59   #3831
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
calusieńki weekend był bez mdłości i już się cieszyłam że mi może przeszło, wstałam sobie rano zadowolona i jak nie puściłam to był to chyba najwiekszy paw w mojej ciążowej karierze kiedy to się skończy... wprawdzie dopiero 4 razy rzygałam w tej ciąży ale zaczynam mieć lekko dość tego ciągłego samopoczucia jak po jakiejś durnej karuzeli i nie bardzo mam jak teraz wziąć zwolnienie w pracy.....
wiem co czujesz... tylko u mnie pawie na porzadku dziennym... codziennie po kilka razy.... tez mam juz dosc...
Stary 2013-02-18, 11:08   #3832
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
wiem co czujesz... tylko u mnie pawie na porzadku dziennym... codziennie po kilka razy.... tez mam juz dosc...
współczuje ci tych pawi... chociaż w sumie jak się już puści tego pawia to nawet ulga jest na jakiś czas... bo jak tylko mdli to ja autentycznie czuję się jakbym zeszła z jakiejś marnej karuzeli która kręciła się z pół godziny i wszystko do gardła mi podchodzi, kręci mi się w głowie, najchętniej położyłabym się do łóżka i miała wszystko gdzieś w dodatku wszystko mi dzisiaj śmierdzi... nawet mój pokój w pracy mi śmierdzi i wciąż go wietrzę ale juz mam tak zimno że się w końcu pochoruję
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:11   #3833
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę,współczuje tego zwracania :/
Myślisz,że mnie to ominie? Bo jak dotąd tylko mdłości mnie męczą

Stary 2013-02-18, 11:12   #3834
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Ładna, ale cena zabija.No chyba, że ktoś do pracy potrzebuje porządny ciuch

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

To my mieliśmy już projekt domu,ale nawet jakbyśmy go wybudowali to za co byśmy tu żyli? Zarabialiśmy razem 1700 -1800 zł i to na śmieciówce.A DE sam mąż zarabia cztery razy tyle i jeszcze jest Kindergeld i Elterngeld (to dopiero na drugie dziecko).Nie wyobrażam sibie wychowywaniu i utrzymania dzieci w PL, no bo zanim do przedszkola by poszły to ja bym musiała nie pracować i żylibyśmy(a raczej zdechlibyśmy) z tej 800 zł pensji męża.
Już nie wspominając,że mnie zwolniono zaraz po tym jak wieść o ciąży się rozeszła.

A jak jest dokładnie z tym kursem niemieckiego?Słyszałam, że jak ktos tam pracuje to niepracujący współmałżonek ma jakis darmowy, ale nie wiem czy to prawda.A w jakich godzinach?Są wieczorne i weekendowe?
niestety nie ma czegos takiego jak darmowe kursy dla Polakow sa kursy integracyjne najczesciej organizowane przez szkoly VHS (wpisz sobie w google VHS i swoje miasto i powinno ci wyszukac szkole... ta szkola jest bardzo popularna i sa w prawie wszystkich miastach...sa tez inne z tego co sie orientuje ale u mnie nie bylo i nie pamietam juz nazw) i na tych kursach placi sie 1,2 euro za godzine... kurs trwa zazwyczaj 6 miesiecy po 100 godzin w miesiacu... jest to tak zwany kurs intensywny i odbywa sie 5 razy w tygodniu... ja mialam codziennie od 8,30 do 12,30 i konczy sie egzaminem na certyfikat B1... u mnie byl taki kurs ale z tego co wiem sa tez rozne inne opcje wieczorowe, popoludniowe tylko ze wtedy te kursy kosztuja bodajze 1,85 euro za godzine i sa np 2 razy w tyg po 3 godziny lub inaczej (to juz zalezy od szkoly)... jest jakas opcja by miasto placilo za ten kurs, ale wtedy oboje musielibyscie byc bezrobotni lub miec bardzo niskie dochody... my sie nie kwalifikowalismy ale moze jak bedziesz miala 2 dzieci to jakos wam sie uda bo nasze dochody dzielono na dwa a wasze beda dzielic na 4... to juz bys sie musiala dowiedziec w urzedzie miasta chyba... w kazdym razie z tym dofinansowaniem dla Polakow do kursow nie ma latwo, w ogole dla krajow unii juz cos takiego nie istnieje...
aaa i tu jeszcze jest cos takiego ze placisz te 120 euro miesiecznie ale jak zdasz egzamin mozesz ubiegac sie o zwrot polowy poniesionych kosztow...

ja teraz wybieram sie od kwietnia na kurs B2... tylko modle sie zeby mi juz przeszly te dolegliwosci bo musze dojezdzac do innego miasta bo u mnie nie ma... i tu juz w ogole niczego nie dofinansowywuja musze zaplacic 555 euro za 3 miesiace + bilety na pociag... no ale chce sie nauczyc, bo chce miec porzadna prace...
Stary 2013-02-18, 11:14   #3835
ja-ika
Zakorzenienie

Ja nadal bez mdłości przełom 8/9 tc. Mam nadzieję, że mnie już nie dopadnie
Teraz pytanie do dziewczyn, które brały, lub biorą luteinę dopochwowo. Czy zauważyłyście większe upławy i świąd? Nie wiem czy jest się czym martwić, czy to normalne? A może jestem uczulona? Wizytę mam 27 lutego zapytam.
Stary 2013-02-18, 11:21   #3836
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
współczuje ci tych pawi... chociaż w sumie jak się już puści tego pawia to nawet ulga jest na jakiś czas... bo jak tylko mdli to ja autentycznie czuję się jakbym zeszła z jakiejś marnej karuzeli która kręciła się z pół godziny i wszystko do gardła mi podchodzi, kręci mi się w głowie, najchętniej położyłabym się do łóżka i miała wszystko gdzieś w dodatku wszystko mi dzisiaj śmierdzi... nawet mój pokój w pracy mi śmierdzi i wciąż go wietrzę ale juz mam tak zimno że się w końcu pochoruję
fakt ze po pawiu jest lepiej... ale czasami mam wrazenie ze nic z tego co zjem we mnie nie zostaje ja nie mam nawet jakis strasznych mdlosci, mnie sie robi w momencie niedobrze i lece wtedy byle szybciej do lazienki.... nie jestem w stanie tego powstrzymac...
Stary 2013-02-18, 11:26   #3837
matallewar
Zakorzenienie

Witam się po weekendzie, nawet nie biorę się za nadrabianie

Trzymam za wizyty

Jeśli chodzi o ubranka, to ja miałam 56-60 kupione i na CITO 50 kupowałam, bo młody miał 51 cm i wszystko na nim wisiało

MDLI MNIE MASAKRYCZNIE, już myślałam, że polecę do WC przez pół biura , ale guma do żucia pomogła...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:32   #3838
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja nadal bez mdłości przełom 8/9 tc. Mam nadzieję, że mnie już nie dopadnie
Teraz pytanie do dziewczyn, które brały, lub biorą luteinę dopochwowo. Czy zauważyłyście większe upławy i świąd? Nie wiem czy jest się czym martwić, czy to normalne? A może jestem uczulona? Wizytę mam 27 lutego zapytam.
ja zauważyłam, mówiłam lekarzowi ale powiedział że nie widzi tam nic niepokojącego i że nie będzie nic dopochwowo przepisywał
wizyte też mam 27
a teraz w środe odbieram wyniki badań

boże mnie też okropnie mdli... 2 tydzień to trwa
normalnie się odechciewa żyć
do tego dzisiaj w nocy strasznie mnie plecy bolały, co chwile się budziłam

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:38   #3839
ja-ika
Zakorzenienie

Ja dziś rano dostałam wyniki na konto (medicover) Przestraszyłam się, bo 2 wartości miałam na czerwono-p.ciała różyczki (60,16) i p.ciała CMV (77,89).

Brydzia, mnie też często bolą plecy (kręgosłup szyjny najczęściej) niestety nie można się smarować żadnymi maściami, ale za to można bursztynem na bazie spirytusu, przynosi ulgę
Stary 2013-02-18, 11:43   #3840
ewacia85
Wtajemniczenie

bidulki współczuje wam tych mdłości mam nadzieję że wam wkrótce przejdzie. Ja właśnie mam jakiegos kopa na sprzątanie i zmieniam pościel i firanki i przekopuje szafki .Zobaczcie co znalazłam Niebieska i czarna są na sam koniec ciąży( maja takie poszerzone brzuszki-->typowe ciążówki) a pozostałe są na tyle elastyczne że mogą być na cały okres ciąży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 101D3000.jpg (57,3 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2013-02-18 o 11:45
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości