|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
|
|
|
|
#3812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kobieto,nie bluźnij! :P Jeszcze bedziesz błagać,żeby odeszły! Cytat:
Kiedy miałaś ostatni@? Cytat:
Super zakupy!!Dzień doberek! Jak po weekendzie,wizażanki?
|
|
|
#3813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
sama nie wiem czy sie boje...ostatnio jak mi pobierano krew to jedna babka pobierala a druga przeprowadzala ze mna wywiad zebym nie myslala o tym co sie wlasnie dzieje :P i powiem wam, ze pomoglo...ani sie obejrzalam a juz bylo po ![]() nie wiem co sie stalo wczoraj ale 1 raz od kiedy jestem w ciazy mialam poranek i popoludnie bez mdlosci...a jak mnie zlapalo wieczorem na odruchy wymiotne to bozesz ty moj..najgorsze ze bez zadnego rezulatatu a szarpalo mnie niemilosiernie
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2013-02-18 o 08:52 |
||
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bój się, powiedz od razu, że chcesz na leżąco i na pewno ci się wtedy nie zrobi słabo |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie wróciłam ze strychu :P i odkopałam dwie pary dresów ciążowych, 3sukienki, kilka tunik i spodnie lniane( nie ciążowe ale biodrówki i na sznureczek więc długo posłużą). tuniki niby letnie ale założe sweterek albo bolerko i juz bede śmigac do pracy
Przynajmniej dzieci nie bedą miedzy soba gadac że pani im przytyła-->a jak już brzusio będzie bardziej widoczny to nie zamierzam go ukrywać w luźne ciuchy |
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
laski trzymajcie dzis kciuki o 17... mam wizyte i okaze sie jaki wplyw na bejbika mialy moje chorobska i antybiotyk. boje sie strasznie
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taką tunikę. W tamtej nie ponosiłam to chociaż teraz przywdzieję
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Spróbuję Was później W przerwie śniadaniowej w pracy. U nas weekend jak zwykle ruchliwy. Bylismy z małą w sobote i w niedzielę na basenie, ona to w wodzie czuje się jak rybka Po za tym teściowa u mnie była i tylko ciśnienie mi podniosła gadaniem typu: jejciu taka mała różnica wieku, jak wy sobie poradzicie, trzeba było się zabezpieczać, a jak juz jej powiedziałam, że likwidujemy garderobe i tak robimy pokój dla dziecka to już wogóle na mnie naskoczyła: takie koszty, dzieci moga spac razem itd. Ale co ją to obchodzi, nasze pieniadze więc robimy z nimi co chcemy.Co do ciuszków: to polecam tak jak pisałam wcześniej: happymum, drogie, ale na allegro mozna znaleźć sporo używanych w dobrej cenie. Ja w poprzedniej ciąży miałam 4 sukienki i chodziłam na zmianę i powiem Wam, że tylko w tych ciuchach latem czułam się swobodnie. Materiał miękki, nic nie gniecie i nie uwiera itd. Na szczęscie sporo mam ciuszków z poprzedniej ciąży, więc dokupię kilka sztuk spodni, bo do piaskownicy z małą będą najlepsze. Jakoś nie wiem dlaczego, ale poprzednio to chodziłam tylko w sukienkach ![]() Miłego dnia kochane.... bez mdłości Ja jutro znowu idę do gin. bo coś mnie dziwnie brzuch pobolewa i idę zobaczyć co się tam dzieje.
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
ta, moze ktoras z koszalina?
|
|
|
|
#3822 |
|
Konto usunięte
|
trzymam kciuki za dzisiejsze badania
te z krwi i te u ginawczoraj sie ujawniłam z ciąża i się okazało, że kolezanka ma mnóstwo ubranek na 1-3 miesiąc i mi pożyczy ![]() PAPUGA - w scanmedzie usg genetyczne jest za 150 PLN, własnie tam dzwoniłam |
|
|
|
#3823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co ją to kurna interesuje, bez przesady, takie teksty![]() tym bardziej, jak nei oczekujecie od niej pomocy
|
|||
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno kciuki!!
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3826 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
(wg mnie genow nie rpzeskocze - mam cycki po mamusi, male ale sflaczałe no i do tego wlasnie mega rozstepy - akurat mama nie ma, a ja mam pelno. zaden krem nie pomogl)---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
za mna moj goly syn jeden pokoj sie wietrzy akurat, w drugim syf, bo zabawek pelno, nie ma jak wejsc. porazka. ale sprawdzila tylko co i jak z dzieckiem, pogadala jak sie czuje i poszla. byla bez zapowiedzi wiec co sie dziwic. a ze i tak jej na reke szlam bo sama sie upomnialam potem o wizyte (zapomniala) i przyszlam do niej zamiast ona do mnie to mialam wygrane ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- prawda. mi polozna mowila ze niektorym matko tzw. patologicznym lub niepelnosprawnym umyslowo czesto taka pomoc jest wrecz konieczna! polozna ma wtedy szanse nauczyc nawet jak pielegnowac dziecko itd. |
||||
|
|
|
#3827 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec jak sobie pomysle o perspektywach zycia tu, a tam to mam watpliwosci czy warto jest wracac... a wy chcecie wrocic?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ta 1 i ostatnia mi sie podobaja... ta z falbankami nie bo wydaje mi sie ze to jeszcze bedzie poszerzac...Cytat:
to samo chcialam powiedziec
|
||||||
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
siema
dopiero teraz do was wchodzę bo rano nie byłam w stanie![]() calusieńki weekend był bez mdłości i już się cieszyłam że mi może przeszło, wstałam sobie rano zadowolona i jak nie puściłam to był to chyba najwiekszy paw w mojej ciążowej karierze kiedy to się skończy... wprawdzie dopiero 4 razy rzygałam w tej ciąży ale zaczynam mieć lekko dość tego ciągłego samopoczucia jak po jakiejś durnej karuzeli
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
no to zapraszam do mnie jak tylko bedziesz
jutro mam wizyte u gina i dam znac czy do was dolaczam ale
|
|
|
|
#3830 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Już nie wspominając,że mnie zwolniono zaraz po tym jak wieść o ciąży się rozeszła. A jak jest dokładnie z tym kursem niemieckiego?Słyszałam, że jak ktos tam pracuje to niepracujący współmałżonek ma jakis darmowy, ale nie wiem czy to prawda.A w jakich godzinach?Są wieczorne i weekendowe? Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-18 o 10:57 |
||
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dodatku wszystko mi dzisiaj śmierdzi... nawet mój pokój w pracy mi śmierdzi i wciąż go wietrzę ale juz mam tak zimno że się w końcu pochoruję
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślisz,że mnie to ominie? Bo jak dotąd tylko mdłości mnie męczą
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa kursy integracyjne najczesciej organizowane przez szkoly VHS (wpisz sobie w google VHS i swoje miasto i powinno ci wyszukac szkole... ta szkola jest bardzo popularna i sa w prawie wszystkich miastach...sa tez inne z tego co sie orientuje ale u mnie nie bylo i nie pamietam juz nazw) i na tych kursach placi sie 1,2 euro za godzine... kurs trwa zazwyczaj 6 miesiecy po 100 godzin w miesiacu... jest to tak zwany kurs intensywny i odbywa sie 5 razy w tygodniu... ja mialam codziennie od 8,30 do 12,30 i konczy sie egzaminem na certyfikat B1... u mnie byl taki kurs ale z tego co wiem sa tez rozne inne opcje wieczorowe, popoludniowe tylko ze wtedy te kursy kosztuja bodajze 1,85 euro za godzine i sa np 2 razy w tyg po 3 godziny lub inaczej (to juz zalezy od szkoly)... jest jakas opcja by miasto placilo za ten kurs, ale wtedy oboje musielibyscie byc bezrobotni lub miec bardzo niskie dochody... my sie nie kwalifikowalismy ale moze jak bedziesz miala 2 dzieci to jakos wam sie uda bo nasze dochody dzielono na dwa a wasze beda dzielic na 4... to juz bys sie musiala dowiedziec w urzedzie miasta chyba... w kazdym razie z tym dofinansowaniem dla Polakow do kursow nie ma latwo, w ogole dla krajow unii juz cos takiego nie istnieje... aaa i tu jeszcze jest cos takiego ze placisz te 120 euro miesiecznie ale jak zdasz egzamin mozesz ubiegac sie o zwrot polowy poniesionych kosztow... ja teraz wybieram sie od kwietnia na kurs B2... tylko modle sie zeby mi juz przeszly te dolegliwosci bo musze dojezdzac do innego miasta bo u mnie nie ma... i tu juz w ogole niczego nie dofinansowywuja musze zaplacic 555 euro za 3 miesiace + bilety na pociag... no ale chce sie nauczyc, bo chce miec porzadna prace...
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal bez mdłości
Teraz pytanie do dziewczyn, które brały, lub biorą luteinę dopochwowo. Czy zauważyłyście większe upławy i świąd? Nie wiem czy jest się czym martwić, czy to normalne? A może jestem uczulona? Wizytę mam 27 lutego zapytam.
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam nawet jakis strasznych mdlosci, mnie sie robi w momencie niedobrze i lece wtedy byle szybciej do lazienki.... nie jestem w stanie tego powstrzymac...
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie, nawet nie biorę się za nadrabianie
![]() Trzymam za wizyty ![]() Jeśli chodzi o ubranka, to ja miałam 56-60 kupione i na CITO 50 kupowałam, bo młody miał 51 cm i wszystko na nim wisiało MDLI MNIE MASAKRYCZNIE, już myślałam, że polecę do WC przez pół biura , ale guma do żucia pomogła...
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wizyte też mam 27 ![]() a teraz w środe odbieram wyniki badań ![]() boże mnie też okropnie mdli... 2 tydzień to trwa ![]() normalnie się odechciewa żyć do tego dzisiaj w nocy strasznie mnie plecy bolały, co chwile się budziłam
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś rano dostałam wyniki na konto (medicover) Przestraszyłam się, bo 2 wartości miałam na czerwono-p.ciała różyczki (60,16) i p.ciała CMV (77,89).
Brydzia, mnie też często bolą plecy (kręgosłup szyjny najczęściej) niestety nie można się smarować żadnymi maściami, ale za to można bursztynem na bazie spirytusu, przynosi ulgę
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
bidulki współczuje wam tych mdłości
mam nadzieję że wam wkrótce przejdzie. Ja właśnie mam jakiegos kopa na sprzątanie i zmieniam pościel i firanki i przekopuje szafki .Zobaczcie co znalazłam Niebieska i czarna są na sam koniec ciąży( maja takie poszerzone brzuszki-->typowe ciążówki) a pozostałe są na tyle elastyczne że mogą być na cały okres ciąży
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-02-18 o 11:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

z przyjemnością dołączam do wątku-termin mam przewidziany na 5 października
o ciązy dowiedziałam sie 03.02.13-byłam wówczas w 6 tygodniu. Teraz jestem w ósmym
Super zakupy!!

co ją to kurna interesuje, bez przesady, takie teksty
to był to chyba najwiekszy paw w mojej ciążowej karierze