Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 10:16   #2521
mitabe
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Hej dziewczyny, nie mam czasu na nic. Czasami uda mi się was podczytać ale jak chcę coś napisać, mały sie budzi albo płacze. Ostatnio wisi mi cały dzień na cycach, je co 30 min, co godzinę, possie 5 min przysypia, ja chcę go odłożyć do spania a ten w ryk. Przez te maratony karmieniowe w ciagu dnia, juz miałam 2 razy problem z zatorempo nocy - wtedy je co 3 godziny. Do tego wszystkiego znowu mam poranione i obolałe sutki. Nie mogą się w ciagu dnia zregenerować. Podawanie cyca wiąże sie z takim bólem, ze ryczę strasznie, nie sprawia mi to juz przyjemności . Mimo wszystko chcę wytrzymać do końca 2 miesiąca, moze mi się uda jeszcze te 3 tygodnie. Wszystko ze względu na jego asymetrię - buźka mu się ładnie wyrównuje od karmienia i sie poświęcam . Smutne to wszystko, pierwsze 2 miesiące będę mi sie kojarzyć z bólem, nerwami. Nie mam siły czasami.
Jak Kuba patrzy na mnie tymi swoimi wielkimi oczętami to się rozpływam, wszystko dla niego mimo, że mi ciężko strasznie.

GRATULUJĘ NOWO ROZPAKOWANYM!!! trzymam kciuki za was dziewczyny jeszcze w 2paku

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:16   #2522
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nie wiem czy poczeka, bo od samego początku robi nam same psikusy Tyle,że u mnie siedzi na razie na pupci, więc może nie będzie takich silnych skurczy, to się sama zawiozę do szpitala Ale większość dziewczyn rodzących mówiła,że lepiej jak ktoś jest obok... Nie lubię zostawać sama... I tak nie ma Go całymi dniami

Na pewno nie prześpisz Ja to chyba się już przygotowuję do niespania w nocy, bo cierpię od paru dni na straszną bezsenność
Ja tez czesto zostaje sama.... Tz pracuje do 21 czasami ma wolne czasem przyjdzie wczesniej, ale naprawde duza czesc czasu spedzam sama. Dlatego juz nie moge sie doczekac wiosny jak Hania bedzie ciut starsza bedzie cieplo na spacerki i bede duzo z nia wychodzic

A po porodzie tz bedzie w domu?

Moja wlasnie zasnela mi na klacie uwielbiam to tylko jedyny minus ze glodna jestem jak cholera a ruszyc sie nie moge help!

Mitabe, mysle ze jak mina te 2 miesiace i bedzie juz wszystko dobrze to nawet nie bedziesz pamietac ze bylo zle.... Tak jak z porodem, wczoraj kolezanka mnie pytala jaki to bol to nie umialam jej opisac bo juz zapomnialam
Trzeba to przetrwac niedlugo wszystko sie unormuje!

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-02-18 o 10:20
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:17   #2523
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, takie głupie pytanie: jak Wasze dzidzie śpią, to Wy śpicie z nimi w jednym łóżku? Czy Maluszek śpi sobie u siebie, Wy u siebie, budzicie się jak Maluszek wstanie?
Mój mąż z Agatką na jej sofie śpią, a ja z Dorotką na naszym wielkim narożniku :d Kwestia tego, że Agu zawsze któeś z nas w nocy woła i on stwierdził, że nie ma sensu by na godzinę ze mną się kładł a potem wybudzał, no a w takim układzie to mi szkoda nocy na wstawanie do łóżeczka

Cytat:

u mnie sprawa ma się tak, że w sobotę mi trochę czopa wylazło (tak przypuszczam, że to było to), wczoraj też w nocy kawałek odszedł, w nocy miałam UWAGA 3 skurcze (całe trzy sztuki skurczyków), do tego mam takiego schiza, że mi w nocy wody odejdą, że dzisiaj wcale spać nie mogłam. A dziś co, po skurczach usnęłam, wody nie odeszły. Niby termin mam na sobotę ale w sumie to mogłoby już coś się zacząć...
A czemu się boisz odejścia wód w nocy? Przecież poczujesz a lepiej w nocy niż na ulicy.

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

hmm wg mnie lepsze skurcze bo przynajmniej wiadomo ze rozwarcie sie juz robi
Ehh niestety nie zawsze się robi :/

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
najlepiej jak sie zaczyna skurczami i to zeby jeszcze z brzucha były a nie krzyżowe
Tiaaaa, a poród żeby trwał godzinę i nie bolał

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Nawijki i Neti!

Moja Hania jak co rano prezy sie kwika steka zal mi jej wczoraj kupilismy biogaie mam nadzieje ze pomoze. Nie lubie kiedy nie wiem jak jej pomoc !

Na dodatek tz pojechal do warszawy i wroci w nocy :/

Milego dnia dziewczyny i grzecznych dzieciaczkow bez kolek i wzdec!
P. po 2 tygodniach ojcowskiego poszedł do pracy...
Już sobie wieczór wyobrażam łomatkoboska...

Cytat:
zapamiętam, zapamiętam

powiem Wam, że ja już jestem na etapie, że mi jest wszystko jedno co ze mną zrobią, wcześniej miałam chęć zrobienia planu porodowego ( u mnie w szpitalu to można powiedzieć obowiązkowe) a teraz to chcę po prostu urodzić zdrowego Dzidziusia i mieć go już przy sobie, nieważne po ilu godzinach porodu czy bólu. Do tego jak mi Mały wczoraj przestał się rano ruszać to myślałam, że zwariuję ze strachu. Już wolę rodzić niż się o niego codziennie martwić, czy coś mu się w brzuchu nie dzieje.
Na logikę to jak wyjdzie to dalej się będziesz martić, i tak już to końca życia

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Moj jak jest glodny to piastki polyka, w sumie wszystko co jest dookola niego
Najsmieszniej jak jest glodny, chce mu dac buziaka, nachylam sie, a on zasysa moj nos no i oczywiscie koncert jest na pol bloku

Co do spania to nasz spi z nami w lozku w nocy, w dzien zazwyczaj na kanapie lub lezaczku, do lozeczka odkladam jak wiem, ze ma bardzo mocny sen i nie bedzie krzyku, ostatnio strasznie sie boi sam zostawac, normalnie az widac przerazenie w oczkach, mimo, ze glaszcze, tule, caluje to i tak sie boi, wiec lozeczko poszlo w odstawke
Cudne

U nas z powodu wczorajszej niewielkiej ilości snu w dzień to jak zjadła o 21, usnęła o 22 to spała prawie do 3:30
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:18   #2524
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
ale to chcesz sama samochodem jechać?
Ja też nie lubię zostawać sama, nawet teraz to mam takiego stresa jak sama zostaję a małżon idzie do pracy, niby wiem, że mogę do niego zadzwonić i on za jakieś pół godziny będzie ale mimo wszystko...
Strasznie bym nie chciała odstawić akcji, że ja myślę, że coś się dzieje on się zwalnia, przyjeżdża, jedziemy na ip a tam się okazuje, że to fałszywy alarm.
Dasz sobie radę a myślę, że jak się dowie, że Maluszek jest już na świecie to stanie na głowie, żeby do Was przyjechać
Nom, chociaż to może mało odpowiedzialny pomysł
Mój małżon pracuje ponad 100km od domu, więc jak się zacznie i będzie cc, to za skarby świata nie zdąży na sam poród. A co do wyjazdu,to czeka Go ponad 200km drogi, więc też się zejdzie. Niby chce mi zabrać autko, żeby szybciej wrócić (nasze koleje są "niezawodne"), ale też się będę martwić, że może za szybko jedzie, albo coś.
Mam tak samo jak Ty, nie lubię zostawać sama, nawet jak wychodzi do pracy.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Ktora nastepna do rozpakowywania? Widze, ze lutowki zwiekszaja tempo
Czas najwyższy na nas Też chcemy poopowiadać o naszych Pociechach
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:20   #2525
elllmi
Zakorzenienie

hej
uwielbiam moje dziecko w nocy śpi jak zaczarowany; za to już któryś dzień z rzędu powtarza się scenariusz: w dzień śpi, a jak tylko zbliża się wieczór, to zaczyna szaleć: marudzi, płącze, śmieje się, trochę przysypia, ciągle na rękach, uff i tak do ok. 22-23 nie ogarniam tego, mam nadzieję, że przejdzie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła Antoś dorodny facet 4600 i 57 cm, był źle ułożony więc cc.

Gratulacje ogromne! [/QUOTE]

kurde, a ja wczoraj zamiast ilkas pogratulowałam neti i dopiero jak w łóżku leżałam ,to sobie pokojarzyłam ale widzę, że miałąm nosa
to jeszcze raz gratuluję

Cytat:
dziewczyny, takie głupie pytanie: jak Wasze dzidzie śpią, to Wy śpicie z nimi w jednym łóżku? Czy Maluszek śpi sobie u siebie, Wy u siebie, budzicie się jak Maluszek wstanie?
w nocy spi ze mną, bo jak spał w łóżeczku, to na każde jego jęknięcie wstawałam i sprawdzałam co się dzieje i byłam masakrycznie niewyspana; a teraz jest super; a w dzień na kanapie, albo w łóżeczku, zależy w którym pomieszczeniu mam coś do zrobienia

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno. Dziewczyny nie pamiętam której TŻ jeździ do Niemiec do pracy. Potrzebuję coś z tamtejszej apteki. Bardzo proszę o kontakt
pewnie o sabsimplex chodzi szkoda, że wcześniej nie napisałaś, bo ojciec koleżanki był i właśnie jej te kropelki przywiózł; ale można też kupić na tej stronce http://www.sabsimplex.info.pl/

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:28   #2526
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
trafisz już tak, że jak Cię zbadają to każą Ci przeć i poród będzie ekspresowy
Ja chyba bym tak jednak nie chciała. Boję się właśnie tego że już będę musiała przeć i wszystko będzie w takim popłochu robione.

Cytat:
Iffonka, ja chodzilam z 2cm, rozwarcia na pewno k.tygodnia, potem odeszly mi wody i na porodowce sie okazalo, ze mam 4-5cm potem to juz droga przez meke

W naszym wozku spi kot :/ nic nie pomaga, nakrywamy, naciagamy, skladamy, zawsze wlezie

A czy przez caly ten czas miałaś przepowiadacze?
Mój kot dwa rady wszedł do łóżeczka ale za każdym razem dostał po uszach od TŻ i się oduczył.
Stary 2013-02-18, 10:28   #2527
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja tez czesto zostaje sama.... Tz pracuje do 21 czasami ma wolne czasem przyjdzie wczesniej, ale naprawde duza czesc czasu spedzam sama. Dlatego juz nie moge sie doczekac wiosny jak Hania bedzie ciut starsza bedzie cieplo na spacerki i bede duzo z nia wychodzic

A po porodzie tz bedzie w domu?

Moja wlasnie zasnela mi na klacie uwielbiam to tylko jedyny minus ze glodna jestem jak cholera a ruszyc sie nie moge help!
Mam nadzieję, że będzie... Chociaż wiecie same jak to jest w pracy. Ale licze na niego. Może (jeśli Mała nie zrobi na koniec psikusa, tak jak Oliwia Black) jak będzie cc, to weźmie zwolnienie na opiekę nad nami. Z tego co czytałam,to po cc jest ono 100% płatne.

Słodki widok jak tak śpi na Tobie

Ja też już chcę wiosny, słońca, ciepła! A jak się urodzi Blanka, to już na pewno będę chciała jeszcze bardziej!

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie mam czasu na nic. Czasami uda mi się was podczytać ale jak chcę coś napisać, mały sie budzi albo płacze. Ostatnio wisi mi cały dzień na cycach, je co 30 min, co godzinę, possie 5 min przysypia, ja chcę go odłożyć do spania a ten w ryk. Przez te maratony karmieniowe w ciagu dnia, juz miałam 2 razy problem z zatorempo nocy - wtedy je co 3 godziny. Do tego wszystkiego znowu mam poranione i obolałe sutki. Nie mogą się w ciagu dnia zregenerować. Podawanie cyca wiąże sie z takim bólem, ze ryczę strasznie, nie sprawia mi to juz przyjemności . Mimo wszystko chcę wytrzymać do końca 2 miesiąca, moze mi się uda jeszcze te 3 tygodnie. Wszystko ze względu na jego asymetrię - buźka mu się ładnie wyrównuje od karmienia i sie poświęcam . Smutne to wszystko, pierwsze 2 miesiące będę mi sie kojarzyć z bólem, nerwami. Nie mam siły czasami.
Jak Kuba patrzy na mnie tymi swoimi wielkimi oczętami to się rozpływam, wszystko dla niego mimo, że mi ciężko strasznie.

GRATULUJĘ NOWO ROZPAKOWANYM!!! trzymam kciuki za was dziewczyny jeszcze w 2paku
Może spróbuj sposobu, o którym pisała chyba Black. A mianowicie wkładaj sobie do biustonosza rozbite liście kapusty. Może pomoże? Trzeba się chwytać wszystkiego jak boli i cierpisz.
Trzymam kciuki, żeby było lepiej

To jest właśnie niesamowite, że każda z nas (poprawcie mnie jeśli się mylę) dla naszego Dzieciątka jest w stanie zrobić wszystko. Znosić każdy ból i cierpienie.
Stary 2013-02-18, 10:29   #2528
LadyWhisper
Zakorzenienie

Evel, sliczna mala, taka cukierkowa

My chrzciny mamy 12 maja o 16. Nawet nie wiem, w co tego kruszynka ubrac?

Nasz spi w dzien jak aniolek, czasem sobie pomarudzi, a w nocy znowu, co godzine, poltora cyca chce, czy to ma jakis zwiazek z tym bardziej wartosciowym pokarmem? Ale skoro wasze maluchy spia jak aniolki? boje sie, ze cos nie tak :/

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:32   #2529
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Neti, Nawijka gratulacje

ja tak na szybko wrzucam jedno zdjęcie z chrzcin - więcej będzie jak je dostanę teraz uciekam wysprzątać dom
jaka malutka, śliczna Kruszynka
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39298566]Mój mąż z Agatką na jej sofie śpią, a ja z Dorotką na naszym wielkim narożniku :d Kwestia tego, że Agu zawsze któeś z nas w nocy woła i on stwierdził, że nie ma sensu by na godzinę ze mną się kładł a potem wybudzał, no a w takim układzie to mi szkoda nocy na wstawanie do łóżeczka

A czemu się boisz odejścia wód w nocy? Przecież poczujesz a lepiej w nocy niż na ulicy.

[/QUOTE]
w sumie takie spanie jest logiczne
co do odejścia wód to ja się bardziej boję, że jak będzie tego mało to się nie obudzę i przegapię. Myślicie, że tak da radę?
właśnie wszyscy mi mówią, że jak się urodzi to dopiero wtedy będę się martwić. Ale wtedy On już z nami będzie, jakbym miała stać przy Jego łóżeczku całą noc to będę wiedzieć, że On sobie tam leży. Kurczę, bycie matką to chyba będzie trudne...
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nom, chociaż to może mało odpowiedzialny pomysł
Mój małżon pracuje ponad 100km od domu, więc jak się zacznie i będzie cc, to za skarby świata nie zdąży na sam poród. A co do wyjazdu,to czeka Go ponad 200km drogi, więc też się zejdzie. Niby chce mi zabrać autko, żeby szybciej wrócić (nasze koleje są "niezawodne"), ale też się będę martwić, że może za szybko jedzie, albo coś.
Mam tak samo jak Ty, nie lubię zostawać sama, nawet jak wychodzi do pracy.

Czas najwyższy na nas Też chcemy poopowiadać o naszych Pociechach
Kochana, a nie wolałabym taxą pojechać?
faktycznie pracuje daleko... szkoda, że musi wyjechać
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:32   #2530
LadyWhisper
Zakorzenienie

Iffonka, caly czas, ale takie leciutkie cmienie tylko w dole brzucha, czasem sie zastanawialam czy faktycznie to czuje, czy mi sie tylko wydaje. Dzien przed porodem nie czulam nic
Nasza tez wie, ze nie wolno, ale dalej swoje do lozeczka nie wskakuje

Stary 2013-02-18, 10:35   #2531
badziabadzia
Zakorzenienie

Taki dobry ten sabsimplex?

Dziewczyny, od kiedy uzywacie tych sprayow do noska dla maluszkow?
Stary 2013-02-18, 10:41   #2532
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Może coś Cię zainspiruje http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/c/CHRZEST-Chlopiec/37.

nasze chrzciny zaplanowane na 19 maja

Cytat:
w sumie takie spanie jest logiczne
co do odejścia wód to ja się bardziej boję, że jak będzie tego mało to się nie obudzę i przegapię. Myślicie, że tak da radę?
właśnie wszyscy mi mówią, że jak się urodzi to dopiero wtedy będę się martwić. Ale wtedy On już z nami będzie, jakbym miała stać przy Jego łóżeczku całą noc to będę wiedzieć, że On sobie tam leży. Kurczę, bycie matką to chyba będzie trudne...

Kochana, a nie wolałabym taxą pojechać?
faktycznie pracuje daleko... szkoda, że musi wyjechać
Jakbym czytała o sobie z tymi wodami Denerwuje mnie takie ludzkie gadanie, że jak się urodzi dziecko, to już będzie strasznie. Jakby to miała być jakaś katastrofa! Bez sensu...

Pewnie tak zrobię,że taxi wezwę. Muszę być odpowiedzialną matką Tylko śmiał się TŻ,żebym nie mówiła po co ta taksa, bo żaden nie przyjedzie z obawy, że urodzę Mu w samochodzie:hahah a:
Stary 2013-02-18, 10:41   #2533
Konto usunięte

Lady, jeśli w dzień śpi, to i mniej je, a ilość cyca musi się dobowo zgadzać widać w nocy nadrabia.

Ja pranie wstawiłam, piecze się mięcho dla męża, mała nakarmiona godzinę temu, sama śniadanie kończę.
Wiecie, jak mi CHOLERNIE słońca brakuje? Niech będzie zimno, ale niech świeci! a nie ciągle tylko, co wyjrzę za okno, szarość

Chrzciny powinnam załatwić, ale... szczerze mówiąc w kościele to bylam dawno temu i tak jakoś nieswojo mi do księdza iść a chcemy ochrzcić, bo cała rodzina ochrzczona, mimo, że my tacy bardziej na papierze katolicy - ale święta obchodzimy, chcemy by dzieci też je obchodziły, a jak będą dziewczynki dorosłe, to wcale nie muszą się decydować na pozostanie w KK. A skoro teraz my, rodzice, decydujemy, to właśnie taka jest nasza decyzja i tyle.

PS. Dorotka pospała, cały kwadrans

Zaczęłam tę karuzelkę robić, poniżej ptaszek - czerwień jest żywa, nie taka ruda, ale fotka telefonem:
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:44   #2534
Konto usunięte

Fewcia, nie licz na samodzielną jazdę- może być tak że kilka dni przed cc dostaniesz skurczy (ja tak miałam - cc na poniedziałek planowane, bo zero akcji, a w sobotę rano rodzić zaczęłam!), a wówczas nie ma szans na prowadzenie.
Stary 2013-02-18, 10:45   #2535
nancykenator
Zakorzenienie

fewcia to chłop w tej taksie to dopiero będzie się spieszył właśnie żebyś mu nie urodziła na tylnej kanapie

kurde dziewczyny, znowu wyskoczyła mi opryszczka na wardze. Ledwo tydzień temu wyleczyłam jedną a tu następna
Stary 2013-02-18, 10:46   #2536
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
A mnie zastanawia, dlaczego, skoro nasze dzieci urodzily sie w 2013, zaswiadczenie o dochodach ma byc z 2011? Toz to bezsens totalny

Silver, to super, ze jestes zadowolona
Dlatego, że za rok 2012 jeszcze nie rozliczaliśmy się.
A ja, że urodziłam w grudniu to jeszcze według starych przepisów więc PITa w ogóle nie muszę mieć. Tylko ksero dowodów, wniosek i zaświadczenie lekarskie.
Stary 2013-02-18, 10:49   #2537
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39298989]
Zaczęłam tę karuzelkę robić, poniżej ptaszek - czerwień jest żywa, nie taka ruda, ale fotka telefonem:[/QUOTE]
jaki ładny ptaszek, jeszcze mi powiedz, że to szydełkiem zrobione...
ja to w ogóle mało artystyczno-plastyczna jestem
Stary 2013-02-18, 10:50   #2538
meduzza
Zadomowienie

Uff nocka nie byla zla. Dzis same pierwszy raz do 15
Neti WIELKIE gratulacje:p
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:50   #2539
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39298989]
PS. Dorotka pospała, cały kwadrans

Zaczęłam tę karuzelkę robić, poniżej ptaszek - czerwień jest żywa, nie taka ruda, ale fotka telefonem:[/QUOTE]
Poszalała córcia z tym spaniem
Masz talent !

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39299033]Fewcia, nie licz na samodzielną jazdę- może być tak że kilka dni przed cc dostaniesz skurczy (ja tak miałam - cc na poniedziałek planowane, bo zero akcji, a w sobotę rano rodzić zaczęłam!), a wówczas nie ma szans na prowadzenie.[/QUOTE]

Żeby moja zechciała chociaż do piątku poczekać... w piątek mam jeszcze kontrolne USG czy się przekręciła. A potem niech się dzieje co chce.

Cytat:
fewcia to chłop w tej taksie to dopiero będzie się spieszył właśnie żebyś mu nie urodziła na tylnej kanapie
Nom, to na pewno jak już załapie o co chodzi
Stary 2013-02-18, 10:52   #2540
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja jechalam taxa do porodu taksowkarz takiiii smieszny, te swoje radyjko wzial i oglosil, ze wiezie pania do porodu i zeby wszyscy trzymali kciuki

Fewcia, dziekuje, ake cenyyyy
Poza tym mialam napisac juz wczoraj - ale z Ciebie chudzina jest!!!

Stary 2013-02-18, 10:53   #2541
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
ja to w ogóle mało artystyczno-plastyczna jestem
ja też

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Uff nocka nie byla zla. Dzis same pierwszy raz do 15
Stary 2013-02-18, 10:55   #2542
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szajka, super, czemu ja nie mam cierpliwosci do czegos takiego?

A co do zostawania samej po porodzie, my wyszlismy ze szpitala w czwartek, piatek i weekend maz mial wolne, a potem do pracy caly tydzien o 17 wracal musial skonczyc jakis dupny przetarg. Dopiero po tyg wzial 2tyg ojcowskiego, z tymze po 4dniach sie rozlozyl, a potem ja zdychalam, wiec nie ma jak wspolnie spedzony czas

Stary 2013-02-18, 10:56   #2543
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Ja jechalam taxa do porodu taksowkarz takiiii smieszny, te swoje radyjko wzial i oglosil, ze wiezie pania do porodu i zeby wszyscy trzymali kciuki

Fewcia, dziekuje, ake cenyyyy
Poza tym mialam napisac juz wczoraj - ale z Ciebie chudzina jest!!!
To musiało być super uczucie, fajnie,że Cię rozluźnił, a nie stresował jeszcze bardziej
Poszukaj inspiracji, a na allegro jest sporo taniej. Dziewczyny pisały tu wcześniej o koszulo-bodach. Moja kuzynka ubrała swojego synka w różową koszulę i białe spodenki, wyglądał prześlicznie. I tatusia, żeby pasował do całości, też ubrała w różową koszulę

Chudzina? Zaręczam Ci,że teraz nie jestem żadna chudzina :P 70kg żywej wagi
Stary 2013-02-18, 10:57   #2544
Konto usunięte

Nancy, szydełkiem ale to banalnie zrobione, bo robi się koło a potem składa wpół :d i tylko ogonek dowiązałam, dzióbek i skrzydełka dorobiłam.

Debrah, i co, obejrzałaś słonie torbalskie?
Stary 2013-02-18, 10:58   #2545
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

A co do zostawania samej po porodzie, my wyszlismy ze szpitala w czwartek, piatek i weekend maz mial wolne, a potem do pracy caly tydzien o 17 wracal musial skonczyc jakis dupny przetarg. Dopiero po tyg wzial 2tyg ojcowskiego, z tymze po 4dniach sie rozlozyl, a potem ja zdychalam, wiec nie ma jak wspolnie spedzony czas
Uroczo....
Stary 2013-02-18, 10:58   #2546
Konto usunięte

Jak tak patrzę, to ja bym prędzej Dorotkę w te chłopięce stroje, ale bez muszki, ubrała niż w te strojne kiecki

http://www.zaczarowane-sny.pl/
Stary 2013-02-18, 10:59   #2547
nancykenator
Zakorzenienie

dziewczyny a jak to jest z tym zwolnieniem dla małżona jako opieka nad żoną w połogu? Czy przy porodzie sn też można je wziąć? Czy tylko po cc?

szaja banalnie zrobione, yhy jasne, dla mnie wszystko co szydełkiem, na drutach, wyhaftowane czy w inny sposób zrobione ręcznie nie jest banalne. Taka ręczna tępizna ze mnie

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-02-18 o 11:02
Stary 2013-02-18, 11:01   #2548
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Neti i Nawijka - gratulacje dla Was i bobasków

Cytat:
O becikowe mozna skladac do 12 miesiecy po narodzinach dziecka tak? Wiec jak juz bedziemy rozliczeni za 2012, to beda chcieli pita itd za 2012? u nas akurat duza roznica, bo za 2011 duzo za duzo przekraczamy dochody, ale za 2012 chyba na styk sie zmiescimy

Hm, Black, my zaczelismy starania pod koniec 2011
No jeśli będzie się już rozliczonym to wtedy za 2012, a jak ktoś już teraz załatwia no to za 2011.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Debrah, ja już próbowałam chyba każdej pozycji - na siedząco, spod pachy, na podusi (też mam tego rogala do karmienia) i na leżąco, no i ta ostatnia jest najlepsza, przed chwilą mała pięknie zjadła z lewego cyca. Nie wiem, w czym tkwi problem, ale mam nadzieję, że szybko przejdzie...

Lady, no u mnie podobnie, nawet nie zadziałało na zwykłe skurcze, ale dopiero na parte. Ale słyszałam od wielu osób, że często działa dobrze na przyspieszenie.
Ja najbardziej lubię pozycję na leżąco, jakoś nam z Krzysiem najlepiej wychodzi to karmienie. Choć z tym karmieniem to różnie bywa. Jest fajnie, ale czasem Krzyś jakoś tak nerwowo je, niespokojnie, szarpie cyca albo się odłącza od cyca, płacze, za chwile znowu szuka, nieraz nie wiem o co chodzi. Ale ogólnie spoko

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Badzia: nooo skomplikowane trochę.
A po czym poznałaś, że pusto? po tym, że piersi miękkie?

Ja już się nauczyłam, żeby się tym nie sugerować, bo ostatnio też myślałam, że miękkie - a jednak gdy poszłam na uczelnię i nie było dziecka które zjada na bieżąco - znów były ciężkie i twarde. Czyli produkcja działa.

A jak wy dziewczyny poznajecie, że dziecko chce piersi?
Poza np zjadaniem własnych rączek (moja tak robi:P)
Pytam zwłaszcza te z Was które piszą, że dziecko przy piersi co godzinę itp, bo tak "chciało" - po czym poznajecie??

Ewik :a co, malutka ci nie śpi dłużej ani w dzień ani w nocy? Co ją budzi, głód?
U mnie Krzyś też zjada swoje piąstki - to jeden ze znaków, że chce jeść,
Inny - szuka wszędzie gdzie się da- tzn. np. jak go trzymam na rękach to otwiera buźkę i bije główką jak dzięciołek po szyi, klatce piersiowej, tak jak by się chciał przyssać a nie ma wtedy do czego, jak już jest bardzo głodny to płacz i zdenerwowanie - nie umiem tego wytłumaczyć ale taki charakterystyczny, że wiem, że to na jedzenie.
Stary 2013-02-18, 11:04   #2549
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja mam skurczyki codziennie, co godzinne co dwie i tydzień temu na wizycie miałam 2 cm rozwarcia to co jak jak trafie na porodówkę to mogę mieć nawet i 5 cm?

Lece na miasto mam dużo spraw do pozałatwiania.
mozesz miec nawet i 9cm (ja tak mialam przy porodzie corki) a teraz trafilam z 4 cm rozwarcia

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Neti, Nawijka gratulacje

ja tak na szybko wrzucam jedno zdjęcie z chrzcin - więcej będzie jak je dostanę teraz uciekam wysprzątać dom
slicznotka

Cytat:
Evel, sliczna mala, taka cukierkowa

Nasz spi w dzien jak aniolek, czasem sobie pomarudzi, a w nocy znowu, co godzine, poltora cyca chce, czy to ma jakis zwiazek z tym bardziej wartosciowym pokarmem? Ale skoro wasze maluchy spia jak aniolki? boje sie, ze cos nie tak :/
my prawdopodobnie za 2 tyg chrzciny i tez zastanawiam sie nad ubraniem dla malego, no i co ja na siebie wloze ;/

wydaje mi sie ze to przez ten wartosciowy pokarm wlasnie, Twoj synek wie co najlepsze.. moj tez sie tak czesto budzi

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:05   #2550
meduzza
Zadomowienie

Ale mi mała zgotowała suprajsa Chciałąm ją przebrać a tu taki rzyg że nawet skarpetkom się oberwało, do tego jednocześnie kupa na przewijak
Podanie o urlop dziekański złożone, czeka nas więc rok z Niunią w domku
Ja śpię z małą w jej pokoiku i najczęściej ląduje ona w łóżku ze mną Wtedy jest najspokojniejsza, widzę, że czuje się bezpiecznie i dobrze przy mnie. A jeszcze jak cyca dostanie do picia przez sen to już w ogóle

Evel Mała księżniczka
Wrzucam moją i może zabiorę się za opis porodu

Aaaa czy któraś z Was pija herbatke anyż/koper/kmin itp? Czy to możliwe, żebym miała po niej wzdęcia?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130213_180458.jpg (30,8 KB, 61 załadowań)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości