|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Hej dziewczyny, nie mam czasu na nic. Czasami uda mi się was podczytać ale jak chcę coś napisać, mały sie budzi albo płacze. Ostatnio wisi mi cały dzień na cycach, je co 30 min, co godzinę, possie 5 min przysypia, ja chcę go odłożyć do spania a ten w ryk. Przez te maratony karmieniowe w ciagu dnia, juz miałam 2 razy problem z zatorempo nocy - wtedy je co 3 godziny. Do tego wszystkiego znowu mam poranione i obolałe sutki. Nie mogą się w ciagu dnia zregenerować. Podawanie cyca wiąże sie z takim bólem, ze ryczę strasznie, nie sprawia mi to juz przyjemności
. Mimo wszystko chcę wytrzymać do końca 2 miesiąca, moze mi się uda jeszcze te 3 tygodnie. Wszystko ze względu na jego asymetrię - buźka mu się ładnie wyrównuje od karmienia i sie poświęcam . Smutne to wszystko, pierwsze 2 miesiące będę mi sie kojarzyć z bólem, nerwami. Nie mam siły czasami. Jak Kuba patrzy na mnie tymi swoimi wielkimi oczętami to się rozpływam, wszystko dla niego mimo, że mi ciężko strasznie.GRATULUJĘ NOWO ROZPAKOWANYM!!! trzymam kciuki za was dziewczyny jeszcze w 2paku
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po porodzie tz bedzie w domu? Moja wlasnie zasnela mi na klacie help!Mitabe, mysle ze jak mina te 2 miesiace i bedzie juz wszystko dobrze to nawet nie bedziesz pamietac ze bylo zle.... Tak jak z porodem, wczoraj kolezanka mnie pytala jaki to bol to nie umialam jej opisac bo juz zapomnialam Trzeba to przetrwac niedlugo wszystko sie unormuje!
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-02-18 o 10:20 |
|
|
|
|
#2523 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
a lepiej w nocy niż na ulicy.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już sobie wieczór wyobrażam Cytat:
![]() Cytat:
U nas z powodu wczorajszej niewielkiej ilości snu w dzień to jak zjadła o 21, usnęła o 22 to spała prawie do 3:30
|
|||||||
|
|
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój małżon pracuje ponad 100km od domu, więc jak się zacznie i będzie cc, to za skarby świata nie zdąży na sam poród. A co do wyjazdu,to czeka Go ponad 200km drogi, więc też się zejdzie. Niby chce mi zabrać autko, żeby szybciej wrócić (nasze koleje są "niezawodne"), ale też się będę martwić, że może za szybko jedzie, albo coś. Mam tak samo jak Ty, nie lubię zostawać sama, nawet jak wychodzi do pracy. Cytat:
Też chcemy poopowiadać o naszych Pociechach
|
||
|
|
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
uwielbiam moje dziecko w nocy śpi jak zaczarowany; za to już któryś dzień z rzędu powtarza się scenariusz: w dzień śpi, a jak tylko zbliża się wieczór, to zaczyna szaleć: marudzi, płącze, śmieje się, trochę przysypia, ciągle na rękach, uff i tak do ok. 22-23[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła Antoś dorodny facet 4600 i 57 cm, był źle ułożony więc cc. Gratulacje ogromne! [/QUOTE]kurde, a ja wczoraj zamiast ilkas pogratulowałam neti i dopiero jak w łóżku leżałam ,to sobie pokojarzyłam ale widzę, że miałąm nosa![]() to jeszcze raz gratuluję ![]() Cytat:
Cytat:
szkoda, że wcześniej nie napisałaś, bo ojciec koleżanki był i właśnie jej te kropelki przywiózł; ale można też kupić na tej stronce http://www.sabsimplex.info.pl/
|
|
#2526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A czy przez caly ten czas miałaś przepowiadacze? Mój kot dwa rady wszedł do łóżeczka ale za każdym razem dostał po uszach od TŻ i się oduczył.
|
|
#2527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodki widok jak tak śpi na Tobie ![]() Ja też już chcę wiosny, słońca, ciepła! A jak się urodzi Blanka, to już na pewno będę chciała jeszcze bardziej! ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby było lepiej To jest właśnie niesamowite, że każda z nas (poprawcie mnie jeśli się mylę) dla naszego Dzieciątka jest w stanie zrobić wszystko. Znosić każdy ból i cierpienie. |
||
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Evel, sliczna mala, taka cukierkowa
My chrzciny mamy 12 maja o 16. Nawet nie wiem, w co tego kruszynka ubrac? Nasz spi w dzien jak aniolek, czasem sobie pomarudzi, a w nocy znowu, co godzine, poltora cyca chce, czy to ma jakis zwiazek z tym bardziej wartosciowym pokarmem? Ale skoro wasze maluchy spia jak aniolki? boje sie, ze cos nie tak :/
|
#2529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39298566]Mój mąż z Agatką na jej sofie śpią, a ja z Dorotką na naszym wielkim narożniku :d Kwestia tego, że Agu zawsze któeś z nas w nocy woła i on stwierdził, że nie ma sensu by na godzinę ze mną się kładł a potem wybudzał, no a w takim układzie to mi szkoda nocy na wstawanie do łóżeczka ![]() A czemu się boisz odejścia wód w nocy? Przecież poczujesz a lepiej w nocy niż na ulicy.[/QUOTE] w sumie takie spanie jest logiczne ![]() co do odejścia wód to ja się bardziej boję, że jak będzie tego mało to się nie obudzę i przegapię. Myślicie, że tak da radę? ![]() właśnie wszyscy mi mówią, że jak się urodzi to dopiero wtedy będę się martwić. Ale wtedy On już z nami będzie, jakbym miała stać przy Jego łóżeczku całą noc to będę wiedzieć, że On sobie tam leży. Kurczę, bycie matką to chyba będzie trudne... Cytat:
faktycznie pracuje daleko... szkoda, że musi wyjechać |
||
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Iffonka, caly czas, ale takie leciutkie cmienie tylko w dole brzucha, czasem sie zastanawialam czy faktycznie to czuje, czy mi sie tylko wydaje. Dzien przed porodem nie czulam nic
![]() Nasza tez wie, ze nie wolno, ale dalej swoje do lozeczka nie wskakuje
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Taki dobry ten sabsimplex?
Dziewczyny, od kiedy uzywacie tych sprayow do noska dla maluszkow? |
|
|
|
#2532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze chrzciny zaplanowane na 19 maja ![]() Cytat:
Denerwuje mnie takie ludzkie gadanie, że jak się urodzi dziecko, to już będzie strasznie. Jakby to miała być jakaś katastrofa! Bez sensu...Pewnie tak zrobię,że taxi wezwę. Muszę być odpowiedzialną matką ![]() Tylko śmiał się TŻ,żebym nie mówiła po co ta taksa, bo żaden nie przyjedzie z obawy, że urodzę Mu w samochodzie |
||
|
|
|
#2533 |
|
Konto usunięte
|
Lady, jeśli w dzień śpi, to i mniej je, a ilość cyca musi się dobowo zgadzać
widać w nocy nadrabia.Ja pranie wstawiłam, piecze się mięcho dla męża, mała nakarmiona godzinę temu, sama śniadanie kończę. Wiecie, jak mi CHOLERNIE słońca brakuje? Niech będzie zimno, ale niech świeci! a nie ciągle tylko, co wyjrzę za okno, szarość Chrzciny powinnam załatwić, ale... szczerze mówiąc w kościele to bylam dawno temu i tak jakoś nieswojo mi do księdza iść PS. Dorotka pospała, cały kwadrans ![]() Zaczęłam tę karuzelkę robić, poniżej ptaszek - czerwień jest żywa, nie taka ruda, ale fotka telefonem: |
|
|
|
#2534 |
|
Konto usunięte
|
Fewcia, nie licz na samodzielną jazdę- może być tak że kilka dni przed cc dostaniesz skurczy (ja tak miałam - cc na poniedziałek planowane, bo zero akcji, a w sobotę rano rodzić zaczęłam!), a wówczas nie ma szans na prowadzenie.
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
fewcia to chłop w tej taksie to dopiero będzie się spieszył właśnie żebyś mu nie urodziła na tylnej kanapie
![]() kurde dziewczyny, znowu wyskoczyła mi opryszczka na wardze. Ledwo tydzień temu wyleczyłam jedną a tu następna
|
|
|
|
#2536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja, że urodziłam w grudniu to jeszcze według starych przepisów więc PITa w ogóle nie muszę mieć. Tylko ksero dowodów, wniosek i zaświadczenie lekarskie.
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39298989]
Zaczęłam tę karuzelkę robić, poniżej ptaszek - czerwień jest żywa, nie taka ruda, ale fotka telefonem:[/QUOTE] jaki ładny ptaszek, jeszcze mi powiedz, że to szydełkiem zrobione... ja to w ogóle mało artystyczno-plastyczna jestem
|
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
Uff nocka nie byla zla. Dzis same pierwszy raz do 15
Neti WIELKIE gratulacje:p |
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39298989]
PS. Dorotka pospała, cały kwadrans ![]() Zaczęłam tę karuzelkę robić, poniżej ptaszek - czerwień jest żywa, nie taka ruda, ale fotka telefonem:[/QUOTE] Poszalała córcia z tym spaniem ![]() Masz talent ! ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39299033]Fewcia, nie licz na samodzielną jazdę- może być tak że kilka dni przed cc dostaniesz skurczy (ja tak miałam - cc na poniedziałek planowane, bo zero akcji, a w sobotę rano rodzić zaczęłam!), a wówczas nie ma szans na prowadzenie.[/QUOTE] Żeby moja zechciała chociaż do piątku poczekać... w piątek mam jeszcze kontrolne USG czy się przekręciła. A potem niech się dzieje co chce. Cytat:
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jechalam taxa do porodu
taksowkarz takiiii smieszny, te swoje radyjko wzial i oglosil, ze wiezie pania do porodu i zeby wszyscy trzymali kciuki ![]() Fewcia, dziekuje, ake cenyyyy ![]() Poza tym mialam napisac juz wczoraj - ale z Ciebie chudzina jest!!!
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka, super, czemu ja nie mam cierpliwosci do czegos takiego?
![]() A co do zostawania samej po porodzie, my wyszlismy ze szpitala w czwartek, piatek i weekend maz mial wolne, a potem do pracy caly tydzien o 17 wracal musial skonczyc jakis dupny przetarg. Dopiero po tyg wzial 2tyg ojcowskiego, z tymze po 4dniach sie rozlozyl, a potem ja zdychalam, wiec nie ma jak wspolnie spedzony czas
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poszukaj inspiracji, a na allegro jest sporo taniej. Dziewczyny pisały tu wcześniej o koszulo-bodach. Moja kuzynka ubrała swojego synka w różową koszulę i białe spodenki, wyglądał prześlicznie. I tatusia, żeby pasował do całości, też ubrała w różową koszulę ![]() Chudzina? Zaręczam Ci,że teraz nie jestem żadna chudzina :P 70kg żywej wagi
|
|
|
|
|
#2544 |
|
Konto usunięte
|
Nancy, szydełkiem
Debrah, i co, obejrzałaś słonie torbalskie?
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Konto usunięte
|
Jak tak patrzę, to ja bym prędzej Dorotkę w te chłopięce stroje, ale bez muszki, ubrała niż w te strojne kiecki
![]() http://www.zaczarowane-sny.pl/ |
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak to jest z tym zwolnieniem dla małżona jako opieka nad żoną w połogu? Czy przy porodzie sn też można je wziąć? Czy tylko po cc?
szaja banalnie zrobione, yhy jasne, dla mnie wszystko co szydełkiem, na drutach, wyhaftowane czy w inny sposób zrobione ręcznie nie jest banalne. Taka ręczna tępizna ze mnie
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-18 o 11:02 |
|
|
|
#2548 | |||
|
Rozeznanie
|
Neti i Nawijka - gratulacje dla Was i bobasków
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
od cyca, płacze, za chwile znowu szuka, nieraz nie wiem o co chodzi. Ale ogólnie spoko![]() Cytat:
Inny - szuka wszędzie gdzie się da- tzn. np. jak go trzymam na rękach to otwiera buźkę i bije główką jak dzięciołek po szyi, klatce piersiowej, tak jak by się chciał przyssać a nie ma wtedy do czego , jak już jest bardzo głodny to płacz i zdenerwowanie - nie umiem tego wytłumaczyć ale taki charakterystyczny, że wiem, że to na jedzenie.
|
|
#2549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ja tak mialam przy porodzie corki) a teraz trafilam z 4 cm rozwarciaCytat:
Cytat:
wydaje mi sie ze to przez ten wartosciowy pokarm wlasnie, Twoj synek wie co najlepsze.. moj tez sie tak czesto budzi
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi mała zgotowała suprajsa
Chciałąm ją przebrać a tu taki rzyg że nawet skarpetkom się oberwało, do tego jednocześnie kupa na przewijak Podanie o urlop dziekański złożone, czeka nas więc rok z Niunią w domku ![]() Ja śpię z małą w jej pokoiku i najczęściej ląduje ona w łóżku ze mną Wtedy jest najspokojniejsza, widzę, że czuje się bezpiecznie i dobrze przy mnie. A jeszcze jak cyca dostanie do picia przez sen to już w ogóle![]() Evel Mała księżniczka ![]() Wrzucam moją i może zabiorę się za opis porodu ![]() Aaaa czy któraś z Was pija herbatke anyż/koper/kmin itp? Czy to możliwe, żebym miała po niej wzdęcia?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

. Mimo wszystko chcę wytrzymać do końca 2 miesiąca, moze mi się uda jeszcze te 3 tygodnie. Wszystko ze względu na jego asymetrię - buźka mu się ładnie wyrównuje od karmienia i sie poświęcam
mimo, że mi ciężko strasznie.
trzymam kciuki za was dziewczyny jeszcze w 2paku 

help!

szkoda, że wcześniej nie napisałaś, bo ojciec koleżanki był i właśnie jej te kropelki przywiózł; ale można też kupić na tej stronce 

boje sie, ze cos nie tak :/