|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
To ja powinnam juz dawno uciec. Przewaznie tz placi za moje buty
![]() Szykujemy sie do lekarza na kontrole. Mala skonczyla antybiotyk a nadal kaszle. Mam nadzieje ze jednak przechodzi...
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- po chorobie kaszle się jeszcze jakiś czas, my jutro idziemy na kontrole ...
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia do nas jeszcze elektryk i hydraulik maja przyjść , nie skończone.
, dziś kładzie plyty pod ogrzewanie a jutro podłoga. Ale co ? 3 razy w ciagu dnia myjesz i sprzatasz ? Ja nie . Na początku tak zrobiłam to za kilkanaście minut był syf taki sam , ten który wcześniej ogarnelam, teraz na sam fajrant sprzątam wieczorem.Z domu bym nie wyszła jakbym tak sprzatala ,bo co chwile jest cos do ogarniecia .
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
My juz przez ten kurz mamy kaszle i katary. Nawet kubka z kawa bez przykrycia strach zostawic.
Kurz rosnie w oczach. Monka u nas elektryka to jedno popoludnie,ale te rury to masakra. Co chwile musza do sklepu po jakas jechac. Wczoraj wieczorem juz je skonczyli,teraz tylko zmiana tej co wychodzic bedzie z wanny,ale to musza byc juz plytki. Plytki pewnie tez nasmieca bo przycinanie szlifowanie... Wlosy umyje a za godzine sztywne jak po lakierze. No po prostu mam dosyc. Zyc sie w tym da,ale czlowiek ma juz przez to handre. Bym foty aktualne wstawila,ale w sypialni tak wszystkim zagracone ze nie mam dojscia do kompa. Ale jest tak samo jak u machaj na focie,tylko u mnie kibelek podwieszany.
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Ty nam wlasnie rura w podłodze przecieka , hydraulik ma wpaść.
Ja mam to samo z włosami Co ty jaka handra . Patrz na to z innej strony, będziesz mieć nowa łazienkę , chyba cie tamta dobijala? . Pranascie dni w kurzu jest tego warte. Mi ten syf nie przeszkadza wogole ,bo cieszę sie na zmiany , tak sie nastawiam , a syf przy remoncie zawsze jest Tez mam zawalone wszystko i wszędzie , po remoncie trzeba bedzie musowo wszystko czyścić , szafy polki itd akurat na Wielkanoc i tak sie większe porządki robi . Ja jeszcze dodatkowo gladz kladlam w pokojach i jeszcze przedpokoj na górze i ściana na schodach do zrobienia .
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-18 o 10:00 |
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Bao - tak jak Ty kochasz Londyn tak ja kocham Rzym.
Co do Tz to wściekł się bo musiał wstawać? Przecież do własnego dziecka wstawal a nie do Ciebie! madzia - nie cierpię remontu w domu właśnie dlatego ze ten syf jest wszędzie. Mi Tz tez nie kupuje butów. Oliwka dzisiaj siedzi w domu. Ma od paru dni okropny kaszel więc do przedszkola nie chodzi. A w środę jedziemy do Katowic do kliniki okulistycznej na dodatkowe konsultacje.
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on uważa, że po równo mamy wstawać, dzisiaj naliczył 7 razy, a teraz dzwoni z pracy i on nic nie pamięta, zeby coś marudził...bosz co za typ no ale dobrze, bo nie pamięta też że go zwyzywałamW Rzymie nie byłam Co do Oliwki oczek - Katowice to jedna z najlepszych klinik okulistycznych, mój ojciec kilka razy tam był operowany
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale później efektów to już tak, musicie przez to przejść ![]() a włosy, oszczędność na lakierze ![]() Bao ja do swojego dziecka wstaje od urodzenia, niestety sama, wiem tak nauczyłam. dobrze, że nie pamięta... nie potrzebne spięcie,
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Tz wstaje Włochy do dzieci. Na początku gdy trzeba było karmić to wstawalismy na zmianę a teraz Tz wstaje. Chyba ze coś się dzieje to wstajemy obydwoje.
Moja nie ma zeza tylko ta nadwzrocznosc. Dlatego tez szkła ma na polowe wady czyli +3. Gdyby miała zeza to musiałaby nosić +6. Ja w zeszły piątek tez poszłam do okulisty i wyszło mi ze mam +1. Okulistą stwierdziła ze jest to stosowne do wieku . Zaraz po wyjściu od okulisty poszłam do ortopedy i tam tez dowiedziałam się ze kręgi szyje mam pokrzywione stosownie do mojego wieku . Normalnie idzie się załamac teraz to już wszystko będzie podciagane pod wiek.
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze jedne urodzinki w tym roku z 2 z przodu i później już z górkiSiedzę kolejny dzień na naszej odchowalni i Izumi sie odezwała..a no i drconowa Julcia już ospę miała chyba nie tylko ja czytam, bo zazwyczaj na pasku są 2-3 osoby
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to ospe miała? Przecież ostatnio ospe miała?? To co dwie ospy?.
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz sie cofne to zacytuję
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
a teraz jaka panienka kochana,
wystawia na fb zdjęcia ale nie wiem czemu tu już wcale nie siedzi ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
drcron pisała: Dzien dobry
w deszczowy jesienny poranek ja tylko tak na chwilke nawet nie mam czasu was nadrobic moje dziecko strasznie marudne zwarjowac idzie w dodatku zalapalysmy ospe > w dodatku zmienili nam mleko na Bebilon Pepti ktorego ona nie chce pic zaciska usta pluje udaje ze pije nabierajac do buzi a jak smoka wyciaggam to wypluwa i sie cieszy w dodatku zrobil sie z niej maly gagatek jak ja karmie w krzeselku rozlozonym do pol lezaco to ona sie podciaga i siada i wyrosla nam z rozmiaru 74 w chwili obecnej zakladamy juz 80 to jest post z września 2010r. nie żebym szpiegowała czy coś, poprostu mi sie rzuciło, bo ponoć teraz miała ospę...a, ze czytam odchowalnię to się natknęłam
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Pop zdrowka dla Oliwki
Libra co tam ciotka przyjechała i humor nie dopisuje ?
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Nie można dwa razy mieć ospe. Więc albo wtedy to nie była ospa albo teraz. I jeżeli wtedy miała ospe to dlaczego potem szczepionka była na ospe??
Więc wtedy to chyba nie była ospa. Ruszył proces mamy Madzi.
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
No dupa - nie wyrobi się chłopak. Mówi, że potrzebuje drugiego
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o znowu serduszko włączyłam właśnie polsat news i oglądam
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może trochę ruchu Ci pomoże? Za to ja dzisiaj czuję się jakbym miała z 85 lat. Wszędzie mnie coś boli... Jeszcze miesiąc. Igor poszedł po chorobie pierwszy dzień do przedszkola. Mogłam go przetrzymać jeszcze, ale miałam dość. Rozpuściłam go strasznie. No i to jego przywiązanie do mnie jest przerażające. Dzisiaj płakał, że A. go wziął na ręce, a nie ja. Codziennie przychodzi do mnie na tulenie po kilka razy. Dawno tak nie miał.
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
że wam też się chcę te wypociny czytać z odchowalni
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam to samo z Nowym Jorkiem!
Moja w tym glowa,zeby z kolejna propozycja specjalnie dla niego wyskoczyc.
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
W Nowym Jorku nie byłam to nie wiem jak tam jest.
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wielbię NY. Jest w nim coś takiego... chociaż głównie mówię o Manhattanie.
Za to mam wyjątkową niechęć do Paryża. Brud i syf. Zabytki piękne, ale... W Rzymie nie byłam nigdy. Może za parę lat.
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, jak piszę szybko to mi jakoś wskakuję, a,że szybko piszę, to nie mogę wyłapać momentu co wciskam, że mi serduszko wychodzi
Popłakałąm sie jak ten co teraz czyta czytał co ona w domu Madziuni zrobiła...boszzz trzymałam Izę na rękach i wyłam jak bóbr
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boziu... powiedzcie, czy Wasze dzieci już zmądrzały? Mój chyba się cofnął. Ma tak durne pomysły, że hoho... Wstawia mi codziennie pranie, tylko ciągnie mnie do łazienki, żebym proszku dosypała, a on robi sam resztę - o dziwo nie miesza jasnego i ciemnego (mamy w oddzielnych koszach), pranie robi nawet jak są 2 rzeczy. Ostatnio słyszę coś dziwnego w łazience, a ten sobie wszedł na szafkę i sparuje włosy żelem - miał żelu więcej niż włosów. W kuchni złapałam go, jak jeździł wózkiem takim do zabawy po blatach ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Dlatego ja sobie daruję.
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Bao ale z Ciebie detektyw
.Ja tez sobie przy ospie przypomnialam o tej wczesniejszej ospie i otruciach ale juz nic nie pisalam. Moja sasiadka czasami przynosi mi ciuchy z nexta to od 10-15zl nowkii. Ale ja slaby klient. My mamy jakies tam kilka zestawow ktore mieszamy. I jak sie nie wyrosnie to tylko co jakis czas zmieniam chlopakom podstawy takie jak bielizna,rajtuzy i tshirty. Ja z tych co nie lubia zakupow. Mecza mnie strasznie. O ile nie musze to nie kupuje. Az mnie rece swiezbia zeby posprzatac tak generalnie,ale rozsadek sie zapala ze musze poczekac az ten gostek z lazienki wyjdzie. Mi sie zawsze Berlin podobal takie zbiorowisko frekow
|
|
#4468 | ||
|
Zakorzenienie
|
no raczej, nie możemy tego tak zostawić
![]() Cytat:
no więcej nie zobaczymy procesu, może i lepiej. Cytat:
|
||
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Od 9zrobil jedna sciane :/. Starannie bardzo robi. Ale weselej by bylo jakby cos gadal. A on mowi na wejsciu dzien dobry i na wyjsciu dowidzenia,moze sie mnie boi
![]() Heh sasiadki maja rozrywke bo on na korytarzu cos tam sobie miesza ,chodzi w koszulce bez rekawow,z racji zawodu dosc te rece umiesnione a do tego wydziarane.
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama zagadaj, kawe zrób powiedz że nie masz z kim wypić ![]() dobre te sąsiadki. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- fachowiec nie traci czasu na gadanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

? Ja nie . Na początku tak zrobiłam to za kilkanaście minut był syf taki sam , ten który wcześniej ogarnelam, teraz na sam fajrant sprzątam wieczorem.
.

. Pranascie dni w kurzu jest tego warte. Mi ten syf nie przeszkadza wogole ,bo cieszę sie na zmiany , tak sie nastawiam , a syf przy remoncie zawsze jest
. Ja jeszcze dodatkowo gladz kladlam w pokojach i jeszcze przedpokoj na górze i ściana na schodach do zrobienia .
on uważa, że po równo mamy wstawać, dzisiaj naliczył 7 razy, a teraz dzwoni z pracy i on nic nie pamięta, zeby coś marudził...bosz co za typ
no ale dobrze, bo nie pamięta też że go zwyzywałam

. Normalnie idzie się załamac teraz to już wszystko będzie podciagane pod wiek.