|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
też uważam, że piesek później, jak już potomek zacznie chodzić |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
obecni własciciele psiunka zrozumieją.. tak będziesz męczyć się przedewszystkim Ty i dziecko. tż pewnie w robocie więc co mu tam.. ok, w chustę czy na ręce.. ale jak akurat dziecko będzie spało/albo będzie wyjątkowo marudne a pies już będzie piszczał? nie wiem..ja naprawde bym to odkręcała |
|
|
|
|
#3513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co mu strzeliło do głowy?? Totalnie nie przemyślał sprawy... Mam nadzieję, że jeszcze da się odkręcić ![]() Cytat:
A my dostaliśmy dziś niespodziankę ) przysłała nam prezencik dla Sofci: organizer na pieluchy(nie myśleliśmy o takim ale jest słodki) i komplecik tunika+legginsy ![]() Do tego przyszła sukieneczka Safari
|
|||
|
|
|
#3514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyzwanie ogromne to fakt, a ile ten piesio ma tygodni? Bo do porodu moze być już całkiem ogarnięty i może od tego pieska co macie się troche nauczy nie wariować a jak tż biega to super, bo piesio się wymęczy, nie będzie tak źle a wymęczyć się musi, bo ta rasa jest bardzo energiczna ale wiesz co, skoro macie domek w perspektywie to naprawde super, maluch będzie miał pieskowego towarzysza
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdyby wszyscy ludzie mieli takie podejście jak Ty nie byłoby pełnych schronisk ![]() nie sztuką jest kupić/karmić psa, sztuką jest zapewnić mu życie,odpowiednie do tego jakie mieć powinien mój tż ma bigla,który zostaje w klatce na całe dnie bo jest istnym zniszczeniem na 4ch łapach. ale czasu nie ma na psa..bo praca. nie będę komentować nawet
|
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na statku jest all, oprócz alkoholu niestety, drinki po 7 usd cały dzień są otwarte różne miejsca z żarciem i śniadaniami, a kolacje w przepięknej restauracji ![]() cudo, naprawdę na statku 5 tys ludzi niby, ale w ogóle tego nie czuć, na basenie miejsce, schodzi się płynnie ze statku, obsługa jakbyś byłą jedyna tam, byłam w szoku jak mi TŻ oświadczył, że płyniemy to nie byłam zbyt zadowolona, że będę na metalowej puszcze tydzień i tyle ludzi a teraz uważam, że to najlepszy urlop na jakim byłam
|
|
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to fakt
|
|
#3520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
eh ten Twój tż to normalnie a bigle muszą się wyszaleć, pewnie dlatego wyładowuje energię niszcząc. Szkoda też, że ludzie nie dobierają ras po ich charakterze/przeznaczeniu tylko po wyglądzie. Większość ludzi powinna mieć leniwce na gałęzi a nie psy
|
||
|
|
|
#3521 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogółem u nas świetna okolica z klatki mam wyjście na park obok lasek bielański kanałek.. Spróbuję to jakoś odkręcić jak się nie uda no to będę się musiała z tym zmierzyć ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak było.. rok-nie więcej. teraz sunia siedzi w klatce, spacer to naście minut i dziwne,że jej nie lubię bo psychiczna.. eh.. i fakt-ludzie wybierają po wyglądzie.. chciałabym mieć border collie..ale nigdy tego nie zrobię bo wiem,że nie jestem w stanie temu psu poświecić tyyyyyyyyyle uwagi ile wymaga.. na emeryturze kupię sobie niufka
|
|
|
|
|
#3523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie póki co podchodzę do tego jako braku wolności a uwielbiam wszystko zwiedzac na własną rękę, nie na żadnych wycieczkach itp. ale są własnie plusy takiego wypoczynku, bo można się totalnie wyluzować, no i tydzień to chyba tak w sam raz pewnie jakbym miała za sobą taki rejs też bym wychwalała![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż też wziął psa przy pracy w której mógł z nim naprawdę spędzać kupę czasu. teraz nie ma dla niej więcej niż 15min ![]() zapisałąm się na to coś 22go.. tylko coś późno a to na końcu poznania.. |
|
|
|
|
#3526 |
|
Rozeznanie
|
Jestem ogromną miłośniczką psów i podejrzewam, że gdyby mój mąż teraz z jakimś szczeniakiem się zjawił to skakałabym z radości - ale realnie wracając do tematu, wychowałam dwa psy, to jest zajęcie na całą dobę - nie wyobrażam sobie szczeniaka i dziecka bo i jedno i drugie potrzebuje atencji..
dzisiaj siostra męża przyniosła nam w prezencie piękny kocyk i ręczniczek z myjkami - cudo! to w sumie pierwszy prezent dla naszego Stasia i tak miło.. ![]() A na górze panowie montują mi w końcu komody w sypialni, pół roku na nie czekałam, w końcu będę mieć gdzie upychać majtki i coraz większe staniki.. Jeszcze staram się namówić Tż na nową szafę - ale to wymaga czasu bo tą w zabudowie którą mamy montował sam cały boży dzień i chyba jest z nią emocjonalnie związany )Mysia - ja się piekielnie boję otwartej wody, ale rejsu zazdroszczę
Edytowane przez szczesliwa25 Czas edycji: 2013-02-18 o 12:25 |
|
|
|
#3527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i oby się odkręcić udało Cytat:
|
|
#3528 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo ta świadoma mama intymnie, tak? a co do pieska... znajomi sobie wzięli goldena kiedy ich synek zaczął raczkować, wzięli tylko dlatego, że za darmooo pies kochany, uroczy i baaardzo ruchliwy, wiadomo, skakał im na dzieciaka, podgryzał delikatnie, myślał, że to jego kumpel , oddali po tygodniu bo jednak dzieciak za mały a ona nie mogła z psem wychodzić na spacer kiedy dziecko spało a szczeniak wiadomo, często musi się załatwiać... my chcieliśmy go przygarnąć, mamy ogródek ale też kota i to nie byłby najlepszy pomysł jednak no ale na szczęście pies znalazł porządny dom...
|
|||
|
|
|
#3531 |
|
Przyczajenie
|
Widzę, że płeć mojej dzidzi na początku wątku jest nieokreślona, więc informuję, że Zosia będzie
|
|
|
|
#3532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() miesiac w miesiąc robię badania ze skierowaniem od lekarza,w tej samej placówce w której do lekarza śmigam i za każdym razem pani podaje mi kwote do zapłaty, na co mówię "ale to na nfz" a ona kiwa głową i mam za free ![]() co na tej intymnej mamie się robi ????
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-18 o 12:34 |
||
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Zosi U nas też, tylko z Greki: Sofia ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Dziewczyny, kopowała któraś z Was coś na tablicy ale przez wysyłkę?? Jak zabezpieczyć taką transakcję?? |
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
robię sobie obiad i w międzyczasie nadrabiam...
chciałam tylko poinformować, że wszystko ok. mimo że nie miałam usg teraz w planach, to gin mierzył szyjkę usg dowcipnym, potem jeszcze na chwilę "przeleciał" usg po brzuchu, sprawdził serduszko i zmierzył główkę. i nie wiem kiedy, ale podobno też sprawdzał ilość wód płodowych... tak kontrolnie wszystko tylko mówił, że wszystko pięknie, nie ma żadnego zagrożenia, mało przytyłam, ale tyję i brzuszek rośnie, więc wporzo ![]() aaa, a propos sinego pępka - tak jak mój małż podejrzewał, to po prostu od rozciągnięcia skóra się cieńsza zrobiła i dlatego ma taki trochę bardziej siny kolor. jest to całkiem w porządku ![]() a co do rożka - ja nie kupuję, bo nie potrzebuję w szpitalu itp... ale nie uważam, że jest to zbędny wydatek. te rożki służą jako kołderki do wózka, maty - można je na wiele sposobów wykorzystać, więc spoko
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
siedzi i słucha
wypowiadała się pani seksuolog, ginekolog i dietetyk no i ludzie od sponsorów można było sobie pobrać próbki, pogadać, zrobić zdjęcie było też losowanie nagród teraz widze, że się na dwie fotki załapałam, dobrze, że kiepsko mnie widać Cytat:
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-18 o 12:52 |
|
|
|
|
#3536 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewczynki
pisałyście o termometrach. sama mam zgryz w tym temacie - dużo czytałam i są strasznie skrajne opinie na temat tych bezdotykowych. od tych na maksa pozytywnych do tych, że za każdym razem inny wynik podają. w szpitalu pytałam pielęgniarkę przy pomiarze co o nich sądzi i mówiła że absolutnie nie poleca. no ale sama nie wiem co zamiast tego ... myślałam żeby kupić elektroniczny z giętką końcówką i do tego w smoczku. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- kupowałam, ale wydaje mi się że można liczyć tylko na uczciwość sprzedawcy ... ja akurat miałam szczęście. |
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
gadam z kumpelą.. urodziła w 31tygodniu ciąży...
matko święta ![]() jej córa ok..bardzo ok,wszystko w porząsiu ale jaki stres.. to tak jakbym za 2 tyg miałą rodzić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

też uważam, że piesek później, jak już potomek zacznie chodzić

mój ukochany TŻ kupił psa. Normalnie szlag mnie trafi. Kawalerka 33m2 sznaucer miniaturowy i kolejny pies. Do tego nie zapominajmy, że w maju rodzi nam się dziecko. I wszystko ładnie pięknie tyle że to w cholere golden retriver 
Co mu strzeliło do głowy?? Totalnie nie przemyślał sprawy... Mam nadzieję, że jeszcze da się odkręcić 
wrrrr

eh ten Twój tż to normalnie

07.07.2012
????