Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 12:01   #3511
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
szczeniaki gryzą,ślinią,skaczą, bawią się..
a to jeszcze będzie spory szczeniak
ja kocham jak olbrzymi radosny nowofunland skacze i sie wita,ale chyba przy dziecku bym sie bała..
zniszczeń też

poza tym moim zdaniem,najpierw dziecko, potem pies..
bo nie jeden robi się zazdrosny i są potem niefajne sytuacje..
ja wiem, bo wychowałam takiego urwisa i wg mnie szczeniak jest bardziej absorbujący niż dzieckoteż uważam, że piesek później, jak już potomek zacznie chodzićale i tak super jest wychowywać dziecko ze zwierzakamiszkoda, ze mi nie będzie dane, ale po prostu wynzaję zasadę, ze pies tylko jak ma się przestrzeń i czas.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:02   #3512
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Właśnie dokładnie o te wychodzenie mi chodzi. Ogólnie mieszkamy na parterze przy samej klatce a on do mnie przecież jak Jasiek będzie spał to możesz go zostawić na te 5 minut przy otwartym oknie i wyjść przed klatkę rozwiązania ma po prostu świetne. Albo dziecko na ręce i przejdziesz się kawałek, przecież sama mi pokazywałaś tą chustę
Kazałam mu wyjść z domu bi chyba bym go zabiła normalnie
niech to odwoła..
obecni własciciele psiunka zrozumieją..

tak będziesz męczyć się przedewszystkim Ty i dziecko. tż pewnie w robocie więc co mu tam..
ok, w chustę czy na ręce.. ale jak akurat dziecko będzie spało/albo będzie wyjątkowo marudne a pies już będzie piszczał?

nie wiem..ja naprawde bym to odkręcała

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:03   #3513
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
My lecieliśmy katowice - franfurt-newark-miami a to nawet 3 przesiadki
rejs - cudo największy statek pasażerski świata, przepiękny i luksus

http://www.royalcaribbean.com/findac...AL07W095&date=

to była trasa rejsu 7 dni, 3 wyspy, reszta na morzu, na pewno jeszcze raz się wybierzemy
Ale cudownie Też chcę!

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie mnie bo wyjdę z siebie i stane obok mój ukochany TŻ kupił psa. Normalnie szlag mnie trafi. Kawalerka 33m2 sznaucer miniaturowy i kolejny pies. Do tego nie zapominajmy, że w maju rodzi nam się dziecko. I wszystko ładnie pięknie tyle że to w cholere golden retriver Przecież jak on urośnie będzie ważył z 40 kilo mam ochotę go zabić Przecież on dla Jasia taki ładny no zobacz jaki słodki, odpowiedzialność facetów
Co mu strzeliło do głowy?? Totalnie nie przemyślał sprawy... Mam nadzieję, że jeszcze da się odkręcić

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam.... jestem zdegustowana dziisjsza wizyta , nie bylo mojego doktora i byla jakas lekarz na zastepstwo wrrr
wiec... nie widzialam Michasia bo tylko posluchala serduszka - kurde czlowiek sie przyzwyczaja do wszystkiego i do usg co wizyte tez .... a i ph w pochwie tez nie zbadala , no ale szyjka zamknieta wszystko ok.
dala mi na dodatkowe badania- mo\cznik, kreatynia i cos tam jeszcze , morfologie, mocz i usg III trymestru mam 6 marca a 11 mam wizyte....
a herbate moge z pokrzywy pic ale jak to powiedziala jak mi smakuje to moge pic, a ja sie pytam czy pomaga na obrzeki? a ona ze na głowe bardziej wrrrr
i jestem zla i zjadlam bulke i knopersa i jescze mam ochote cos zjesc ze zlosci hehehe
Oj to rzoumiem rozczarowanie.... I do tego jutro znów będziesz jechać.... Ale co zrobisz...

A my dostaliśmy dziś niespodziankę Siostra TŻa (ta z Dubaju ) przysłała nam prezencik dla Sofci: organizer na pieluchy(nie myśleliśmy o takim ale jest słodki) i komplecik tunika+legginsy
Do tego przyszła sukieneczka Safari I chcę tę drugą też, więc zaraz zamówię. Jedna jest na 62, druga na 68 więc mała jak z jednej wyrośnie to będzie miała drugą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0004.jpg (63,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0005.jpg (57,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0007.jpg (88,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0008.jpg (78,5 KB, 24 załadowań)
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:04   #3514
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
niech to odwoła..
obecni własciciele psiunka zrozumieją..

tak będziesz męczyć się przedewszystkim Ty i dziecko. tż pewnie w robocie więc co mu tam..
ok, w chustę czy na ręce.. ale jak akurat dziecko będzie spało/albo będzie wyjątkowo marudne a pies już będzie piszczał?

ja to będę odręcać mam nadzieję, że się uda. Jeszcze się muszę dowiedzieć skąd on tego psiuna przywiózł oby nie z daleka
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:05   #3515
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
ogród już mi pokazał tylko do tego domu coś mu nie śpieszno. no ale bity rok albo półtora będę musiała jakoś wytrzymać. Wyzwanie niesamowite. Najgorsza to ta umowa, że on ją podpisał. Fakt faktem że mieszkamy tu od października i dużo czasu spędzam u rodziców na wsi no ale kurde jakie to jest wogóle tłumaczenie. Sam fakt że podjął tą decyzje sam. Niespodziankę chciał zrobić w dupe kopane
fakt faktem że i tak biega godzine dziennie sam to będzie z psem latał no ale w cholercie no powinien to ze mną ustalić czy coś i tak cały dzień będę sama w domku z tym wszystkim
no to ciśnij na dom skoro macie w perspektywieWyzwanie ogromne to fakt, a ile ten piesio ma tygodni? Bo do porodu moze być już całkiem ogarnięty i może od tego pieska co macie się troche nauczy nie wariowaća jak tż biega to super, bo piesio się wymęczy, nie będzie tak źle a wymęczyć się musi, bo ta rasa jest bardzo energiczna ale wiesz co, skoro macie domek w perspektywie to naprawde super, maluch będzie miał pieskowego towarzyszaszkoda, ze na |Ciebie spadnie wchowanie tego szczeniaczka, ale co tam jak z tym dasz rade to dzidziuś już będzie na luuuuzaku
Stary 2013-02-18, 12:05   #3516
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja wiem, bo wychowałam takiego urwisa i wg mnie szczeniak jest bardziej absorbujący niż dzieckoteż uważam, że piesek później, jak już potomek zacznie chodzićale i tak super jest wychowywać dziecko ze zwierzakamiszkoda, ze mi nie będzie dane, ale po prostu wynzaję zasadę, ze pies tylko jak ma się przestrzeń i czas.

gdyby wszyscy ludzie mieli takie podejście jak Ty nie byłoby pełnych schronisk
nie sztuką jest kupić/karmić psa, sztuką jest zapewnić mu życie,odpowiednie do tego jakie mieć powinien
mój tż ma bigla,który zostaje w klatce na całe dnie bo jest istnym zniszczeniem na 4ch łapach.
ale czasu nie ma na psa..bo praca.
nie będę komentować nawet

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-18, 12:05   #3517
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
wow, wygląda fajnieA na tych wyspach ile mieliście czasu na zwiedzanie? A na statku jest all czy trzeba za coś dopłacać?
na wyspy przybijaliśmy ok 9 rano, a odpływ był ok 17, my kupowaliśmy fakultatywne wycieczki, ale można było też po prostu się przejść
na statku jest all, oprócz alkoholu niestety, drinki po 7 usd cały dzień są otwarte różne miejsca z żarciem i śniadaniami, a kolacje w przepięknej restauracji

cudo, naprawdę na statku 5 tys ludzi niby, ale w ogóle tego nie czuć, na basenie miejsce, schodzi się płynnie ze statku, obsługa jakbyś byłą jedyna tam, byłam w szoku jak mi TŻ oświadczył, że płyniemy to nie byłam zbyt zadowolona, że będę na metalowej puszcze tydzień i tyle ludzi a teraz uważam, że to najlepszy urlop na jakim byłam
Stary 2013-02-18, 12:06   #3518
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A my dostaliśmy dziś niespodziankę Siostra TŻa (ta z Dubaju ) przysłała nam prezencik dla Sofci: organizer na pieluchy(nie myśleliśmy o takim ale jest słodki) i komplecik tunika+legginsy
Do tego przyszła sukieneczka Safari I chcę tę drugą też, więc zaraz zamówię. Jedna jest na 62, druga na 68 więc mała jak z jednej wyrośnie to będzie miała drugą
Sukieneczka śliczna takie niespodzianki to i ja mogłabym dostawać
Stary 2013-02-18, 12:08   #3519
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie mnie bo wyjdę z siebie i stane obok mój ukochany TŻ kupił psa. Normalnie szlag mnie trafi. Kawalerka 33m2 sznaucer miniaturowy i kolejny pies. Do tego nie zapominajmy, że w maju rodzi nam się dziecko. I wszystko ładnie pięknie tyle że to w cholere golden retriver Przecież jak on urośnie będzie ważył z 40 kilo mam ochotę go zabić Przecież on dla Jasia taki ładny no zobacz jaki słodki, odpowiedzialność facetów
ja bym się nie zdecydowała na tak dużego psa nawet w 2 razy większym mieszkaniu. i nie przy perspektywie małego dziecka. zabiłabym za brak konsultacji

Cytat:
au nas tak zawsze niestety, ale ja się nie przejmuje:P
to fakt
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:09   #3520
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
piękne wszystko

Cytat:

nie sztuką jest kupić/karmić psa, sztuką jest zapewnić mu życie,odpowiednie do tego jakie mieć powinien
mój tż ma bigla,który zostaje w klatce na całe dnie bo jest istnym zniszczeniem na 4ch łapach.
ja chce psa po 40-stce, bo wtedy mam nadzieję, mu zapewnić warunki i opiekę, bo mi się serce kraje jak myślę, ze piesio miałby siedzieć w domu sam całymi dniamieh ten Twój tż to normalniea bigle muszą się wyszaleć, pewnie dlatego wyładowuje energię niszcząc. Szkoda też, że ludzie nie dobierają ras po ich charakterze/przeznaczeniu tylko po wyglądzie. Większość ludzi powinna mieć leniwce na gałęzi a nie psy
Stary 2013-02-18, 12:11   #3521
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
no to ciśnij na dom skoro macie w perspektywieWyzwanie ogromne to fakt, a ile ten piesio ma tygodni? Bo do porodu moze być już całkiem ogarnięty i może od tego pieska co macie się troche nauczy nie wariowaća jak tż biega to super, bo piesio się wymęczy, nie będzie tak źle a wymęczyć się musi, bo ta rasa jest bardzo energiczna ale wiesz co, skoro macie domek w perspektywie to naprawde super, maluch będzie miał pieskowego towarzyszaszkoda, ze na |Ciebie spadnie wchowanie tego szczeniaczka, ale co tam jak z tym dasz rade to dzidziuś już będzie na luuuuzaku
tygodni ma 8 juz taki całkiem podrośnięty , no fajny jest no nie powiem że nie... Biega i biegać będzie nawet w domu bo trenuje mma no i kondycje utrzymać musi ogółem u nas świetna okolica z klatki mam wyjście na park obok lasek bielański kanałek.. Spróbuję to jakoś odkręcić jak się nie uda no to będę się musiała z tym zmierzyć

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:

zgadam się w stu procentach z Twoim rozumowaniem
Stary 2013-02-18, 12:14   #3522
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
piękne wszystko

ja chce psa po 40-stce, bo wtedy mam nadzieję, mu zapewnić warunki i opiekę, bo mi się serce kraje jak myślę, ze piesio miałby siedzieć w domu sam całymi dniamieh ten Twój tż to normalniea bigle muszą się wyszaleć, pewnie dlatego wyładowuje energię niszcząc. Szkoda też, że ludzie nie dobierają ras po ich charakterze/przeznaczeniu tylko po wyglądzie. Większość ludzi powinna mieć leniwce na gałęzi a nie psy
tak,tż kupił psa bo ładny.. modny.. i twierdził,że będzie duuuużo spacerował..
i tak było.. rok-nie więcej.
teraz sunia siedzi w klatce, spacer to naście minut i dziwne,że jej nie lubię bo psychiczna.. eh..

i fakt-ludzie wybierają po wyglądzie..
chciałabym mieć border collie..ale nigdy tego nie zrobię bo wiem,że nie jestem w stanie temu psu poświecić tyyyyyyyyyle uwagi ile wymaga..
na emeryturze kupię sobie niufka

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-18, 12:15   #3523
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja bym się nie zdecydowała na tak dużego psa nawet w 2 razy większym mieszkaniu. i nie przy perspektywie małego dziecka. zabiłabym za brak konsultacji

to fakt
dla mnie to Nika juz jest malutkim diabełkiem. A ten szkudnik to już wogóle masakra mała. Ja podejrzewam czym jest ta decyzja spowodowana on juz miał psa i musiał go zostawić w domu no bo wiadomo pies wychowany na podwórku. i z tym psem biegał. No i oczywiście zawsze jak wracał z tego swojego biegania to było że z psem to raźniej itp. No a teraz Misiek zdechł no to sobie kupił psa którego wychowa w mieszkaniu
Cytat:
piękne wszystko

Nigdy bym nie zamknęła psa w klatce ani nie oddała do schroniska. Nie wiem jakim to trzeba byc człowiekiem. Mój TŻ wyszedł z wniosku chyba że ja w domu będę on będzie z nim biegał i będzie wszystko ok. Do tego wypadu na wieś conajmniej raz na tydzień i pies będzie szczęśliwy
Stary 2013-02-18, 12:18   #3524
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
na wyspy przybijaliśmy ok 9 rano, a odpływ był ok 17, my kupowaliśmy fakultatywne wycieczki, ale można było też po prostu się przejść
na statku jest all, oprócz alkoholu niestety, drinki po 7 usd cały dzień są otwarte różne miejsca z żarciem i śniadaniami, a kolacje w przepięknej restauracji

cudo, naprawdę na statku 5 tys ludzi niby, ale w ogóle tego nie czuć, na basenie miejsce, schodzi się płynnie ze statku, obsługa jakbyś byłą jedyna tam, byłam w szoku jak mi TŻ oświadczył, że płyniemy to nie byłam zbyt zadowolona, że będę na metalowej puszcze tydzień i tyle ludzi a teraz uważam, że to najlepszy urlop na jakim byłam
wyobrażam sobie jak musiało być super
ja właśnie póki co podchodzę do tego jako braku wolności a uwielbiam wszystko zwiedzac na własną rękę, nie na żadnych wycieczkach itp. ale są własnie plusy takiego wypoczynku, bo można się totalnie wyluzować, no i tydzień to chyba tak w sam raznie jest to moje marzenie, ale nie mówię nie takim wyjazdom, zwłaszcza, ze często na lastach trafiają się mega okazje nawet za 3,5k z Londynupewnie jakbym miała za sobą taki rejs też bym wychwalała

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
tygodni ma 8 juz taki całkiem podrośnięty , no fajny jest no nie powiem że nie... Biega i biegać będzie nawet w domu bo trenuje mma no i kondycje utrzymać musi ogółem u nas świetna okolica z klatki mam wyjście na park obok lasek bielański kanałek.. Spróbuję to jakoś odkręcić jak się nie uda no to będę się musiała z tym zmierzyć
jak cos to na pewno dasz radę, bo jak tu ie pokochać takiego piesia, tylko dużo wysiłku Cię to będzie kosztować. A tż zawodowo mma się para? Mój tez sztuki walki, ale jako hobby
Stary 2013-02-18, 12:20   #3525
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
dla mnie to Nika juz jest malutkim diabełkiem. A ten szkudnik to już wogóle masakra mała. Ja podejrzewam czym jest ta decyzja spowodowana on juz miał psa i musiał go zostawić w domu no bo wiadomo pies wychowany na podwórku. i z tym psem biegał. No i oczywiście zawsze jak wracał z tego swojego biegania to było że z psem to raźniej itp. No a teraz Misiek zdechł no to sobie kupił psa którego wychowa w mieszkaniu

Nigdy bym nie zamknęła psa w klatce ani nie oddała do schroniska. Nie wiem jakim to trzeba byc człowiekiem. Mój TŻ wyszedł z wniosku chyba że ja w domu będę on będzie z nim biegał i będzie wszystko ok. Do tego wypadu na wieś conajmniej raz na tydzień i pies będzie szczęśliwy
no ok.. wszystko pięknie ale pies żyje naście lat.. nie ma gwarancji,że przez ten czas twój tż nie zmieni pracy/nie skończy z bieganiem.
mój tż też wziął psa przy pracy w której mógł z nim naprawdę spędzać kupę czasu. teraz nie ma dla niej więcej niż 15min

zapisałąm się na to coś 22go.. tylko coś późno a to na końcu poznania..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-18, 12:24   #3526
szczesliwa25
Rozeznanie

Jestem ogromną miłośniczką psów i podejrzewam, że gdyby mój mąż teraz z jakimś szczeniakiem się zjawił to skakałabym z radości - ale realnie wracając do tematu, wychowałam dwa psy, to jest zajęcie na całą dobę - nie wyobrażam sobie szczeniaka i dziecka bo i jedno i drugie potrzebuje atencji..

dzisiaj siostra męża przyniosła nam w prezencie piękny kocyk i ręczniczek z myjkami - cudo! to w sumie pierwszy prezent dla naszego Stasia i tak miło..

A na górze panowie montują mi w końcu komody w sypialni, pół roku na nie czekałam, w końcu będę mieć gdzie upychać majtki i coraz większe staniki.. Jeszcze staram się namówić Tż na nową szafę - ale to wymaga czasu bo tą w zabudowie którą mamy montował sam cały boży dzień i chyba jest z nią emocjonalnie związany )

Mysia - ja się piekielnie boję otwartej wody, ale rejsu zazdroszczę

Edytowane przez szczesliwa25
Czas edycji: 2013-02-18 o 12:25
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:24   #3527
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda, ze mi nie będzie dane, ale po prostu wynzaję zasadę, ze pies tylko jak ma się przestrzeń i czas.
dokładnie tak i z tego też powodu wolę kota

Cytat:
i oby się odkręcić udało

Cytat:
super
Stary 2013-02-18, 12:25   #3528
niunka045
Zadomowienie

Cytat:

jak cos to na pewno dasz radę, bo jak tu ie pokochać takiego piesia, tylko dużo wysiłku Cię to będzie kosztować. A tż zawodowo mma się para? Mój tez sztuki walki, ale jako hobby
Wiesz co pośrednio jeździ na zawody ale amatorsko narazie, do tego pomaga trenować dzieciaki
Cytat:
no ok.. wszystko pięknie ale pies żyje naście lat.. nie ma gwarancji,że przez ten czas twój tż nie zmieni pracy/nie skończy z bieganiem.
mój tż też wziął psa przy pracy w której mógł z nim naprawdę spędzać kupę czasu. teraz nie ma dla niej więcej niż 15min

nie no za dwa lata max będziemy mieszkać w domku z ogrodem, kwestia tylko załatwienia formalności bo działkę już mamy no i kaski ale tu sprzedamy mieszkanie w to miejsce. Narazie nie chce go sprzedawać bo jednak Warszawa wszędzie blisko szpitale, szkoła... Ale w przyszłym roku będziemy mysleć o sprzedaży. Zeby on jeszcze tak myślał o ślubie jak o wspólnym domu a tak on ateista chce cywilny ja katoliczka chce kościelny. Ach z tymi facetami. Trzymajcie kciuki lecę do Pani dziekan
Stary 2013-02-18, 12:26   #3529
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja "kuzynka" urodziła w nocy córeczkę. Tyle tylko wiem, bo jej siostra musiała się pochwalić na fb, że jest ciocią. Od szczęśliwych rodziców jeszcze nie mam żadnego info, ale coś czuję, że jak moja mama się dowie to będzie linia zajęta i wszystkie informacje przepytane
Heh, ja właśnie wczoraj mówiłam TŻ, że proszę go o to by do nikogo nie dzwonił ani nie pisał jak zacznę rodzić. Ma poczekać aż będzie po, a nie w trakcie już wszystkich postawi na nogi i będą czekali na dalsze wieści, a mi się cholera poród rozwlecze akurat ( odpukać) na 20h

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
pisałyście o rożkach..moim zdaniem jest to niezbędne ..szczególnie dla początkujących mam...w gorące dni można dziecko w samej koszulce włozyc i nie będzie mu gorąco...a tu i tak chodzi o pierwsze tylko tygodnie..dziecko otulone czuje się bezpieczne..i to też ma duże znaczenie..nie tylko wygoda dla mam i domowników ale i dla dziecka jakiś komfort

jak dla mnie rożek całkowicie na tak....tylko Ja preferuje bez usztywniaczy....potem służy mi jako kołdereczka...lub mata...
Ja akurat też jestem za rożkiem, szczerze mówiąc kupiłam już nawet 2 z wyjmowanym właśnie wkładem. Ja jestem zielona w kwestii dzieci i nie mam wątpliwości, że nam się na pewno przyda.

Cytat:
O kurde, biedna. W sumie kocham zwierzęta, ale rozumiem, ze na 33 m nie chcesz dużego psa. I co teraz? Już jakoś rozwiązaliście sprawę?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:29   #3530
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajne rzeczy na świadomej mamie można znaleźć
nawet o szpitalu który się wybierze

"Szpital Wojewódzki w Poznaniu
ul. Juraszów 7/19, Poznań
-niezbędnik dla mamy: 2 koszule, majtki poporodowe, kapcie, klapki pod prysznic, przybory higienieczne, stanik do karmienia, dokumenty
-niezbędnik dla dziecka - gwarantowany przez szpital
Cena porodu rodzinnego: bezpłatnie"

jedyny bezpłatny rodzinny w P-z
Złodzieje i oszuści sami w takim układzie w Poznaniu

Cytat:
Śliczności
Cytat:
to coś nawet fajne było
bo ta świadoma mama intymnie, tak?

a co do pieska... znajomi sobie wzięli goldena kiedy ich synek zaczął raczkować, wzięli tylko dlatego, że za darmooo pies kochany, uroczy i baaardzo ruchliwy, wiadomo, skakał im na dzieciaka, podgryzał delikatnie, myślał, że to jego kumpel , oddali po tygodniu bo jednak dzieciak za mały a ona nie mogła z psem wychodzić na spacer kiedy dziecko spało a szczeniak wiadomo, często musi się załatwiać...

my chcieliśmy go przygarnąć, mamy ogródek ale też kota i to nie byłby najlepszy pomysł jednak no ale na szczęście pies znalazł porządny dom...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:31   #3531
klaudziora
Przyczajenie

Widzę, że płeć mojej dzidzi na początku wątku jest nieokreślona, więc informuję, że Zosia będzie
klaudziora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:32   #3532
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Wiesz co pośrednio jeździ na zawody ale amatorsko narazie, do tego pomaga trenować dzieciaki

nie no za dwa lata max będziemy mieszkać w domku z ogrodem, kwestia tylko załatwienia formalności bo działkę już mamy no i kaski ale tu sprzedamy mieszkanie w to miejsce. Narazie nie chce go sprzedawać bo jednak Warszawa wszędzie blisko szpitale, szkoła... Ale w przyszłym roku będziemy mysleć o sprzedaży. Zeby on jeszcze tak myślał o ślubie jak o wspólnym domu a tak on ateista chce cywilny ja katoliczka chce kościelny. Ach z tymi facetami. Trzymajcie kciuki lecę do Pani dziekan
powodzonka z psiunkiem!

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Złodzieje i oszuści sami w takim układzie w Poznaniu

Śliczności

to coś nawet fajne było
bo ta świadoma mama intymnie, tak?

a co do pieska... znajomi sobie wzięli goldena kiedy ich synek zaczął raczkować, wzięli tylko dlatego, że za darmooo pies kochany, uroczy i baaardzo ruchliwy, wiadomo, skakał im na dzieciaka, podgryzał delikatnie, myślał, że to jego kumpel , oddali po tygodniu bo jednak dzieciak za mały a ona nie mogła z psem wychodzić na spacer kiedy dziecko spało a szczeniak wiadomo, często musi się załatwiać...

my chcieliśmy go przygarnąć, mamy ogródek ale też kota i to nie byłby najlepszy pomysł jednak no ale na szczęście pies znalazł porządny dom...
złodzieje i cwaniaki
miesiac w miesiąc robię badania ze skierowaniem od lekarza,w tej samej placówce w której do lekarza śmigam i za każdym razem pani podaje mi kwote do zapłaty, na co mówię "ale to na nfz" a ona kiwa głową i mam za free

co na tej intymnej mamie się robi ????

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 285625_605366982813218_1355028019_n.jpg (38,7 KB, 23 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-18 o 12:34
Stary 2013-02-18, 12:39   #3533
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudziora Pokaż wiadomość
Widzę, że płeć mojej dzidzi na początku wątku jest nieokreślona, więc informuję, że Zosia będzie
A to pewnie dlatego, że się do nas nie odzywasz Gratuluję Zosi U nas też, tylko z Greki: Sofia

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Dziewczyny, kopowała któraś z Was coś na tablicy ale przez wysyłkę?? Jak zabezpieczyć taką transakcję??
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:39   #3534
cloche
Zakorzenienie

robię sobie obiad i w międzyczasie nadrabiam...
chciałam tylko poinformować, że wszystko ok. mimo że nie miałam usg teraz w planach, to gin mierzył szyjkę usg dowcipnym, potem jeszcze na chwilę "przeleciał" usg po brzuchu, sprawdził serduszko i zmierzył główkę. i nie wiem kiedy, ale podobno też sprawdzał ilość wód płodowych... tak kontrolnie wszystko tylko mówił, że wszystko pięknie, nie ma żadnego zagrożenia, mało przytyłam, ale tyję i brzuszek rośnie, więc wporzo

aaa, a propos sinego pępka - tak jak mój małż podejrzewał, to po prostu od rozciągnięcia skóra się cieńsza zrobiła i dlatego ma taki trochę bardziej siny kolor. jest to całkiem w porządku

a co do rożka - ja nie kupuję, bo nie potrzebuję w szpitalu itp... ale nie uważam, że jest to zbędny wydatek. te rożki służą jako kołderki do wózka, maty - można je na wiele sposobów wykorzystać, więc spoko
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:49   #3535
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
co na tej intymnej mamie się robi ????

siedzi i słucha przez 3 godziny wypowiadała się pani seksuolog, ginekolog i dietetyk no i ludzie od sponsorów można było sobie pobrać próbki, pogadać, zrobić zdjęcie było też losowanie nagród
teraz widze, że się na dwie fotki załapałam, dobrze, że kiepsko mnie widać

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
robię sobie obiad i w międzyczasie nadrabiam...
chciałam tylko poinformować, że wszystko ok. mimo że nie miałam usg teraz w planach, to gin mierzył szyjkę usg dowcipnym, potem jeszcze na chwilę "przeleciał" usg po brzuchu, sprawdził serduszko i zmierzył główkę. i nie wiem kiedy, ale podobno też sprawdzał ilość wód płodowych... tak kontrolnie wszystko tylko mówił, że wszystko pięknie, nie ma żadnego zagrożenia, mało przytyłam, ale tyję i brzuszek rośnie, więc wporzo

aaa, a propos sinego pępka - tak jak mój małż podejrzewał, to po prostu od rozciągnięcia skóra się cieńsza zrobiła i dlatego ma taki trochę bardziej siny kolor. jest to całkiem w porządku

a co do rożka - ja nie kupuję, bo nie potrzebuję w szpitalu itp... ale nie uważam, że jest to zbędny wydatek. te rożki służą jako kołderki do wózka, maty - można je na wiele sposobów wykorzystać, więc spoko
cieszę się, że wszystko ok

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-18 o 12:52
Stary 2013-02-18, 12:52   #3536
vil84
Wtajemniczenie

hej Dziewczynki czytam, ale zupełnie nie mam humoru na pisanie. od soboty ciągle czuje bóle w szyjce, boję się że w środę na wizycie już nic z niej nie będzie. ale dzwoniłam do szpitala, wynik posiewu ujemny, czyli nie ma bakterii, zamówiłam pessar. teraz się tylko modlę żeby było na czym go założyć. może nic się nie dzieje, tylko sobie wkręcam, ale nie jest łatwe pozytywne myślenie jak trzeci dzień kłuje a po tym się zawsze skracało ...

pisałyście o termometrach. sama mam zgryz w tym temacie - dużo czytałam i są strasznie skrajne opinie na temat tych bezdotykowych. od tych na maksa pozytywnych do tych, że za każdym razem inny wynik podają. w szpitalu pytałam pielęgniarkę przy pomiarze co o nich sądzi i mówiła że absolutnie nie poleca. no ale sama nie wiem co zamiast tego ... myślałam żeby kupić elektroniczny z giętką końcówką i do tego w smoczku.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:

Dziewczyny, kopowała któraś z Was coś na tablicy ale przez wysyłkę?? Jak zabezpieczyć taką transakcję??
kupowałam, ale wydaje mi się że można liczyć tylko na uczciwość sprzedawcy ... ja akurat miałam szczęście.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:54   #3537
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki czytam, ale zupełnie nie mam humoru na pisanie. od soboty ciągle czuje bóle w szyjce, boję się że w środę na wizycie już nic z niej nie będzie. ale dzwoniłam do szpitala, wynik posiewu ujemny, czyli nie ma bakterii, zamówiłam pessar. teraz się tylko modlę żeby było na czym go założyć. może nic się nie dzieje, tylko sobie wkręcam, ale nie jest łatwe pozytywne myślenie jak trzeci dzień kłuje a po tym się zawsze skracało ...
Trzymam za Was kciuki!!

Stary 2013-02-18, 12:59   #3538
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Połącz magnez z wapniem. Najprostszym sposobem jest przyjęcie zrównoważonej dawki – 1:2 - pojedyncza dawka magnezu i podwójna dawka wapnia. Warto również zażyć witaminę C, która pozwala lepiej przyswoić magnez
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
a wapń jaki? z tej samej firmy? qrcze jeden pierwiastek wypłukuje drugi..bezsensu..ehh i nie konsultowałam tego z ginem..trudno.. muszę kupić w takim razie..
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
właśnie czytam o tym połączeniu magnezu z wapniem i juz sie sama pogubiłam;/
a może lepiej brać osobno czyli np 3 razy po 1 magnez , a w jakiś odstępach z pół h ten wapń..
jeśli masz braki wapnia, to też by trza było brać... ale o wapń znacznie łatwiej z pożywienia - więc się zastanów, jeśli jesz dużo serów, ogólnie produktów mlecznych, to wapniem bym się nie przejmowała. magnez porządny jest z dodatkiem jakichś witamin, które pomogą mu się wchłonąć. no i najlepiej w formie odpowiedniej, dobrze przyswajalnej. będzie dobrze, nie ma co panikować
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:11   #3539
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

no to mógł te 2 lata poczekać z decyzją o dużym psie.. a ślub możecie wziąć mieszany
Stary 2013-02-18, 13:12   #3540
axella
Zakorzenienie

GG do axella

gadam z kumpelą.. urodziła w 31tygodniu ciąży...
matko święta

jej córa ok..bardzo ok,wszystko w porząsiu ale jaki stres.. to tak jakbym za 2 tyg miałą rodzić

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości