Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 11:45   #3841
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
bidulki współczuje wam tych mdłości mam nadzieję że wam wkrótce przejdzie. Ja właśnie mam jakiegos kopa na sprzątanie i zmieniam pościel i firanki i przekopuje szafki .Zobaczcie co znalazłam Niebieska i czarna są na sam koniec ciąży( maja takie poszerzone brzuszki-->typowe ciążówki) a pozostałe są na tyle elastyczne że mogą być na cały okres ciąży
Ale masz kiecek
Ja to na razie nie zaprzątam tym sobie głowy- jak będę się rozrastać,to wtedy wybiorę się na zakupy

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:50   #3842
ewacia85
Wtajemniczenie

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

nazbierało się troche Jeszcze mam dwie białe na strychu po siostrze tuniko-sukienki. Ale tylko dwie z nich to typowe ciążówki reszta to zwykłe sukienki tyle tylko że rozciągliwie (odcinane pod biustem Ta biała to bombka.Więc jest git
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:54   #3843
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

a ja nie mam nic... tylko 3 pary skarpeteczek dla baby... czekam na czwartkowe usg i wtedy ide po spodnie dresowe po domu... a tak to na biezaco bede kupowac... nie mam zamiaru za duzo kupowac, bo szkoda... lepiej potem sobie jakies fajne ciuszki pokupic jak juz wroce do normalnej figurki haha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:57   #3844
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Siedzę w pracy i walczę z mdłościami za pomocą jedzenia... Póki coś jem, jest ok, a jak przestaję to się robi nieciekawie

W weekend kupiłam bardzo fajną książkę, taką odstresowującą:
http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-n...p?reko=quartic

Bardzo szczegółowa, dużo informacji, więc przydatne zwłaszcza jak ktoś to przechodzi po raz pierwszy, ale też tak spokojnie napisana. Np. czytałam o tej toksoplazmozie bo miałam schizę całą sobotę, a tam wyjaśnione co i jak, i że nawet jakby była faktycznie, to tylko w 15% przypadków dochodzi do uszkodzeń i to u matek nieleczonych.

W piątek mam wizytę, więc się dowiem, czy powtórzyć badania i czy jest się czym martwić, a na razie jestem dobrej myśli

A co do ciuszków, to niektóre z Was już mają niezłe kolekcje. Dla mnie to na razie jest mimo wszystko abstrakcja, więc jeszcze się wstrzymam, bo na razie nie wydaje mi się żebym przytyła, tylko taka jestem spuchnięta trochę, tak jak przed okresem. Jutro zaczynam 10tc
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 11:57   #3845
87czarna
Zakorzenienie

Z poprzedniej ciąży mam jeszcze tą tuniczkę:
http://allegro.pl/sliczna-sukienka-t...007946051.html
Powiem Wam,że po dziś dzień w niej chodzę,a jeszcze przypominam sobie czasy jak miałam w niej wielki bebech
Polecam każdej z Was- ma świetny materiał i na długo Wam posłuży

Drugą kupiłam jakieś pół roku temu,tylko z krótkim rękawkiem i innym dekoltem... pewnie będzie mi służyć w ciąży,bo jest tak samo rozciągliwa.

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:02   #3846
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a ja nie mam nic... tylko 3 pary skarpeteczek dla baby... czekam na czwartkowe usg i wtedy ide po spodnie dresowe po domu... a tak to na biezaco bede kupowac... nie mam zamiaru za duzo kupowac, bo szkoda... lepiej potem sobie jakies fajne ciuszki pokupic jak juz wroce do normalnej figurki haha
ja mam dwie ciążowe po siostrze a reszta to normalne kiecki w których do pracy chodziłam i raczej nic nie będę kupowac tylko leginsy i ewentualnie jakieś jeansy do pracy Co do powrotu do figurki to różnie to bywa jedni wracaja szybko a innym czasem troche schodzi;/

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Powiem Wam,że po dziś dzień w niej chodzę,a jeszcze przypominam sobie czasy jak miałam w niej wielki bebech

Drugą kupiłam jakieś pół roku temu,tylko z krótkim rękawkiem i innym dekoltem... pewnie będzie mi służyć w ciąży,bo jest tak samo rozciągliwa.
też polecam ta tuniczke jako ciążowa i nie ciążowa Siostra ma dwie na mnie niestety nie pasowała i dziwnie wyglądałam ;/
Stary 2013-02-18, 12:13   #3847
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
u mnie tylko lezanka i rownoczesny wywiad w trakcie przechodzi
trzymam kciuki bo mam tak samo, a juz jutro czeka mnie pobieranie krwi...

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
laski trzymajcie dzis kciuki o 17... mam wizyte i okaze sie jaki wplyw na bejbika mialy moje chorobska i antybiotyk. boje sie strasznie
trzymamy głowa do góry wszystko będzie dobrze!

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

[QUOTE=kkkasikkk;39298388]Cześć dziewczyny,

Spróbuję Was później W przerwie śniadaniowej w pracy. U nas weekend jak zwykle ruchliwy. Bylismy z małą w sobote i w niedzielę na basenie, ona to w wodzie czuje się jak rybka Po za tym teściowa u mnie była i tylko ciśnienie mi podniosła gadaniem typu: jejciu taka mała różnica wieku, jak wy sobie poradzicie, trzeba było się zabezpieczać, a jak juz jej powiedziałam, że likwidujemy garderobe i tak robimy pokój dla dziecka to już wogóle na mnie naskoczyła: takie koszty, dzieci moga spac razem itd. Ale co ją to obchodzi, nasze pieniadze więc robimy z nimi co chcemy.

wow, współczuje, ja dzisiaj przeszłam taka gadkę ze swoja siostra, tak mnie wkurzyła, ze aż sie popłakałam,
co oni sobie w ogóle myślą?

macie sliczne tuniki ja mam tp szczęście, że moja mama niedawno sporo schudła i ma super dużo fajnych sukienek na lato większych rozmiarów inne ciuchy zreszta też, dla Bąbelka mam 2 pary skarpetek na razie nie zapeszam i nic nie kupuje;p

zupaaaaaaaaaaaaaaa pomidorowaaaaaaaaaaaaaaaa a marzę o niej

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-02-18 o 12:15
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:23   #3848
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Po za tym teściowa u mnie była i tylko ciśnienie mi podniosła gadaniem typu: jejciu taka mała różnica wieku, .....
jaka będzie różnica wieku???? ja to początkowo chciałam mieć rok po roku , niestety nie wyszło. Teraz będzie różnica prawie 3,5 roku bo Adi w maju kończy 3 latka. Od ponad roku to wszyscy po cichu tylko nam wpadki życzyli i już się nie mogli doczekac żeby drugie było
Nie mogę pojąć takiego podejścia rodziców ,którzy powinni wspeirać a nie dołować....wrrrrrrrrrrrrr
Stary 2013-02-18, 12:39   #3849
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
jaka będzie różnica wieku???? ja to początkowo chciałam mieć rok po roku , niestety nie wyszło. Teraz będzie różnica prawie 3,5 roku bo Adi w maju kończy 3 latka. Od ponad roku to wszyscy po cichu tylko nam wpadki życzyli i już się nie mogli doczekac żeby drugie było
Nie mogę pojąć takiego podejścia rodziców ,którzy powinni wspeirać a nie dołować....wrrrrrrrrrrrrr
No niestety teściowa ma tylko mojego tż-jedynak, bo ona postawiła na karierę. Nawet jej tłumaczyłam, ze tak chciałam, wychowam dwójkę dzieci i zacznę "karierę" cokolwiek by ona miała znaczyć.
Jeszcze mi nagadała, że rok po cesarce jak zaszłam w ciąże, to teraz może mi pęknąc macica w miejscu zszycia Po prostu katastrofa
Jutro o wszystko wypytam mojego gin. Ogolnie moja teściowa to nie ma pojęcia o wychowywaniu dzieci, to co Martynce wcześniej chciała dać do jedzenia to temat na cały dzień. Wczoraj np. przywiozła Martynce kolorowankę Bo widziała na zdjeciach że ostatnio rysowałyśmy. A jak jej tłumacze, że ona ma 15 miesięcy, rysuje, a raczej przez 2 minuty bawi się kredką bazgrając po jak największej powierzchni (blok a3 a najlepiej to większy, bo cały czas rysuje po kafelkach) to mi odpowiedziała, niech się uczy .... a dzieci zawsze będę bazgrać po kafelkach itd. ... bo jej krzysiu (mój tż) też tak bazgrał. DZIEWCZYNY KATASTROFA To ciągłe porównywanie Martynki do Krzysia mnie czasem przerasta. Zagryzam zeby, zeby jej czegoś nie powiedzieć.
W sobotę też wymyśliła sobie, ze mamy przyjechac do niej na obiad, gdzie o 12:30 mamy basen z Martynką. Wrócilibysmy koło 14, trzeba mała nakarmić, a nie będe jechać na obiad żeby za godzinę wrócić, bo o 18 Martynka po basenie zawsze już jest padnięta. Zaprosiliśmy ich na obiad, to i tak była obrażona i non stop mi powtarzała, moja kochana wnusi kiedy ci rodzice cię do mnie przywiozę ehhhhhh ... i jak tu się nie denerwowac w ciąży

A różnica wieku będzie 22-23 miesiące, w zależności od tego kiedy mi cesarką ustawią

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2013-02-18 o 12:40
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:43   #3850
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
laski trzymajcie dzis kciuki o 17... mam wizyte i okaze sie jaki wplyw na bejbika mialy moje chorobska i antybiotyk. boje sie strasznie
Trzymam mocno, nie martw się na zapas
Papuga69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:46   #3851
t_89
Zakorzenienie

mi mama kupila na ciuchah jedna sukienke, jedna tunike
A ja dzisiaj bylam, kupilam sobie koszulke, rozmiar wieksza z elmo bedzie na lato po domu i ciuszki dla dzidzi jak nowe,a jedne z metka zaplacilam 34 zl

ja mam dziaj wizyte u lekarza ide do niego z wynikami, mam nadzieje, ze dobrze wyszly
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:46   #3852
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za dzisiejsze badania te z krwi i te u gina

wczoraj sie ujawniłam z ciąża i się okazało, że kolezanka ma mnóstwo ubranek na 1-3 miesiąc i mi pożyczy

PAPUGA - w scanmedzie usg genetyczne jest za 150 PLN, własnie tam dzwoniłam

W scanmedzie mam swojego lekarza i wszędzie dzwoniłam tylko nie tam Mam już termin na 21.02, 160zł na lea w apamei wiec juz nie bede kombinować :P Ale dziękuje za informacje
Stary 2013-02-18, 12:51   #3853
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja dziś rano dostałam wyniki na konto (medicover) Przestraszyłam się, bo 2 wartości miałam na czerwono-p.ciała różyczki (60,16) i p.ciała CMV (77,89).

Brydzia, mnie też często bolą plecy (kręgosłup szyjny najczęściej) niestety nie można się smarować żadnymi maściami, ale za to można bursztynem na bazie spirytusu, przynosi ulgę
tez miałam na czerwono, ale wartości koło 500 - zrobili mi ddoatkowo badania na awidnośc cytomegalii i sie okazało, ze ok
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:56   #3854
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
No niestety teściowa ma tylko mojego tż-jedynak, bo ona postawiła na karierę. Nawet jej tłumaczyłam, ze tak chciałam, wychowam dwójkę dzieci i zacznę "karierę" cokolwiek by ona miała znaczyć.
Jeszcze mi nagadała, że rok po cesarce jak zaszłam w ciąże, to teraz może mi pęknąc macica w miejscu zszycia Po prostu katastrofa
Jutro o wszystko wypytam mojego gin. Ogolnie moja teściowa to nie ma pojęcia o wychowywaniu dzieci, to co Martynce wcześniej chciała dać do jedzenia to temat na cały dzień. Wczoraj np. przywiozła Martynce kolorowankę Bo widziała na zdjeciach że ostatnio rysowałyśmy. A jak jej tłumacze, że ona ma 15 miesięcy, rysuje, a raczej przez 2 minuty bawi się kredką bazgrając po jak największej powierzchni (blok a3 a najlepiej to większy, bo cały czas rysuje po kafelkach) to mi odpowiedziała, niech się uczy .... a dzieci zawsze będę bazgrać po kafelkach itd. ... bo jej krzysiu (mój tż) też tak bazgrał. DZIEWCZYNY KATASTROFA To ciągłe porównywanie Martynki do Krzysia mnie czasem przerasta. Zagryzam zeby, zeby jej czegoś nie powiedzieć.
W sobotę też wymyśliła sobie, ze mamy przyjechac do niej na obiad, gdzie o 12:30 mamy basen z Martynką. Wrócilibysmy koło 14, trzeba mała nakarmić, a nie będe jechać na obiad żeby za godzinę wrócić, bo o 18 Martynka po basenie zawsze już jest padnięta. Zaprosiliśmy ich na obiad, to i tak była obrażona i non stop mi powtarzała, moja kochana wnusi kiedy ci rodzice cię do mnie przywiozę ehhhhhh ... i jak tu się nie denerwowac w ciąży

A różnica wieku będzie 22-23 miesiące, w zależności od tego kiedy mi cesarką ustawią
Różnica wieku jak dla mnie w sam raz Dwa lata jak juz dziecko ma to nawet ci trochę może pomagać A co do teściów to różnie to bywa ;/ ja nie cierpiałam gadki typu:' a gdzie wam się tak spieszy"( pomimo że siedzimy juz 5godz u nich)-->"przeciez możesz małego wykąpać później"i nikt nie rozumiał że mały chodził jak w zegarku i domagał się kąpieli o 19 i już ,poza tym to ja też chciałam miec jakieś wolne . Najgorsze były dni kiedy tż pracował 7 dni w tyg i jak w niedziele wracał do domu to jeszcze butów nie sciągnął jak juz był tel. czy jedziemy do nich,albo co robimy bo oni przyjadą( a właściwie to są już w drodze).....a jeszcze lepsze były dni kiedy ja chciałam się gdzieś wybrać ledwo zjedliśmy obiad (nawet naczynia nie pomyte ) a tu już goście:mur j ile było kłótni z tego powodu;/ ehhhhhhhh......ale nie powiem teściową mam taką że do d....y by mi weszła jakby mogła. Tylko ja potrzebuje czasem odetchnąć Takie życie
Stary 2013-02-18, 13:01   #3855
Papuga69
Raczkowanie

W ogóle to witam po weekendzie Mój minął w miare spokojnie i bezstresowo, sobota w domu a w niedziele obiad u rodziców tż

Jutro o 9:40 mam wizyte u gina, nie mogę się doczekać Martwie się troche i pluje sobie w brode bo nie zrobiłam jeszcze badań krwi po mimo tego że mam skierowanie Jutro po wizycie pobiegnę zrobić, nie wiem jak mogłam tak zaniedbać sprawę

W sobote naszła mnie ochota na sprita i wydoiłam całą butelke 1l, skończyło się to głową w muszli i wtedy właśnie odkryłam że nie toleruje napoi gazowanych

Witam i gratuluje wszystkim nowym mamusiom
Stary 2013-02-18, 13:01   #3856
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:

ladna

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
mi mama kupila na ciuchah jedna sukienke, jedna tunike
A ja dzisiaj bylam, kupilam sobie koszulke, rozmiar wieksza z elmo bedzie na lato po domu i ciuszki dla dzidzi jak nowe,a jedne z metka zaplacilam 34 zl

ja mam dziaj wizyte u lekarza ide do niego z wynikami, mam nadzieje, ze dobrze wyszly
ale Ty szalejesz z tymi zakupami

Cytat:
Napisane przez Papuga69 Pokaż wiadomość
W scanmedzie mam swojego lekarza i wszędzie dzwoniłam tylko nie tam Mam już termin na 21.02, 160zł na lea w apamei wiec juz nie bede kombinować :P Ale dziękuje za informacje
jak tam sytuacja z tz?

zaraz wybieram sie na rendewu z kumpelami i kurde niedobrze mi od rana!! ja ☠☠☠☠☠☠☠e!!
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:03   #3857
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Różnica wieku jak dla mnie w sam raz Dwa lata jak juz dziecko ma to nawet ci trochę może pomagać A co do teściów to różnie to bywa ;/ ja nie cierpiałam gadki typu:' a gdzie wam się tak spieszy"( pomimo że siedzimy juz 5godz u nich)-->"przeciez możesz małego wykąpać później"i nikt nie rozumiał że mały chodził jak w zegarku i domagał się kąpieli o 19 i już ,poza tym to ja też chciałam miec jakieś wolne . Najgorsze były dni kiedy tż pracował 7 dni w tyg i jak w niedziele wracał do domu to jeszcze butów nie sciągnął jak juz był tel. czy jedziemy do nich,albo co robimy bo oni przyjadą( a właściwie to są już w drodze).....a jeszcze lepsze były dni kiedy ja chciałam się gdzieś wybrać ledwo zjedliśmy obiad (nawet naczynia nie pomyte ) a tu już goście:mur j ile było kłótni z tego powodu;/ ehhhhhhhh......ale nie powiem teściową mam taką że do d....y by mi weszła jakby mogła. Tylko ja potrzebuje czasem odetchnąć Takie życie
Jakbym moich teściów widziała Najbardziej lubię telefon typu: cześć, jesteście w domu, bo jedziemy do was Jesteśmy na Bielanach .... czyli 10 minut od nas z domu. Najgorsze była jak Martynka była malutka, tesciowa uparła się, ze musimy dać jej klucze, bo nie chce dzwonić i budzić małej i wparowywała bez zapowiedzi. Raz to latałam po domu w samych majtkach bez stanika

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:05   #3858
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FajnaAgatka19 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie z przyjemnością dołączam do wątku-termin mam przewidziany na 5 październikao ciązy dowiedziałam sie 03.02.13-byłam wówczas w 6 tygodniu. Teraz jestem w ósmym pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
Witamy kolejną mamusie
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ta, moze ktoras z koszalina?
Ja oryginalnie jestem z Koszalina, ale obecnie UK. Na początku maja wybieram się na 2 tygodnie do PL

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
dolaczam do waszego grona dzis 1 wizyta u poloznej sama nie wiem czy sie boje...
Nie bój się dasz radę trzymam kciuki za Ciebie i inne mamy mające dziś wizyty u ginów- czekam na relacje, że z fasolkami ok

Od wczoraj głowa mnie boli jak nie wiem co. W nocy spać nie mogłam z tego tytułu- wstaje rano i nadal boli Paracetamol nie pomaga
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:40   #3859
matallewar
Zakorzenienie

Moja teściowa się nie wtrąca, ale za to mnóstwo innych wad, o których, serio, szkoda gadać, tylko nerwy z tego mam...

Edi będzie miał 28 miesięcy, jak sie drugie dzidzi urodzi. Mam nadzieję, że będzie pomagał

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:43   #3860
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny wiem, ze to glupie ale jestem z siebie taka dumna! Pani w szpitalu byla przemila, bez zadnych wstepow zrobila co miala zrobic. powiedzcie mi czy was tez tak boli reka po pobieraniu? prawie nie moge nia ruszac nie mowiac o podniesieniu czegos..
Stary 2013-02-18, 13:44   #3861
passion80
Zakorzenienie

bolą Was plecy?
u mnie raptem 6 tydzien a już bolą
zbliża sie moja pora drzemki
Stary 2013-02-18, 13:58   #3862
Papuga69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ladna

ale Ty szalejesz z tymi zakupami

jak tam sytuacja z tz?

zaraz wybieram sie na rendewu z kumpelami i kurde niedobrze mi od rana!! ja ☠☠☠☠☠☠☠e!!

Z tż bez większych zmian. W weekend było mniej kłótni, może dlatego że dzisiaj miał iść na rozmowe o prace. 30min temu dzwonił i mówił że spotkanie zostało przełożone więc super. . . Nie jego wina, ale i tak mi się ciśnienie podnosi -.-

Jak będziesz ze znajomymi to może zapomnisz o tym że Ci niedobrze ;D

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny wiem, ze to glupie ale jestem z siebie taka dumna! Pani w szpitalu byla przemila, bez zadnych wstepow zrobila co miala zrobic. powiedzcie mi czy was tez tak boli reka po pobieraniu? prawie nie moge nia ruszac nie mowiac o podniesieniu czegos..
Widzisz a tak się martwiłaś Nie przypominam sobie żeby mnie bolała ręka, raz ale to gdy pielęgniarka nie mogła się wkłuć w żyłę podczas zakładania wenflonu

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
bolą Was plecy?
W dole pleców mnie często boli
Stary 2013-02-18, 14:10   #3863
bojatoja
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Cały czas Was podczytuje ale nie mam czasu odpisać.
Dzisiaj mam fatalny dzień, cały czas chce mi się płakać no i sobie popłakuje
Jeszcze jak pomyśle o nadchodzącym weekendzie to już w ogóle. Nie wiem już z czego się uczyć.

Cytat:
Ja też dzisiaj pobierałam krew Ale ręka mnie nie boli. Wyniki badań będę miała na wizycie w następnym tygodniu.

Jeżeli Ciebie boli ręka to wydaje mi się, że jest to normalne.

Cytat:
bolą Was plecy?
Mnie bolą krzyże. A teraz jeszcze non stop jestem w pozycji siedzącej to całe plecy mnie bolą. W następnym tygodniu odpoczne, po sesji.

A tak to zniknęły mi objawy ciążowe. Dzisiaj zaczął się 11 tydzień, więc mam nadzieję, że będzie dobrze. W poniedziałek usg i nie mogę się doczekać.
Tylko muszę przeżyć jeszcze ten weekend.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:29   #3864
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja się smaruje oliwką odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży.
Ale z tymi rozstępami to nic nie wiadomo. Może to zależy od uwarunkowania genetycznego.
Moja mama rodziła 8 razy i ani jednego rozstępu. Za to moją siostrę tak przeorało po brzuchu, że masakra mimo, że smarowała się jakimiś kremami.
Mam nadzieję, że geny mam po mamie
Ja od 11 tc zaczęłam smarować się oliwką (szczególną uwagę zwracam na piersi, brzuch i pupę). Mam w ciąży strasznie wrażliwy węch, wszystkie zapachy mnie drażnią, ale bambinko jest ok.

Też mi się wydaje, że poniekąd rozstępy są uwarunkowane genetycznie i nie ważne co kto będzie stosował jak rozstępy mają się pojawić to i tak będą.
Stary 2013-02-18, 14:30   #3865
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś rano dostałam wyniki na konto (medicover) Przestraszyłam się, bo 2 wartości miałam na czerwono-p.ciała różyczki (60,16) i p.ciała CMV (77,89).

Brydzia, mnie też często bolą plecy (kręgosłup szyjny najczęściej) niestety nie można się smarować żadnymi maściami, ale za to można bursztynem na bazie spirytusu, przynosi ulgę
mnie niestety bolą lędźwia a to nic dobrego raczej nie oznacza
tymbardziej w mojej sytuacji...

ja już mam 2 kartony ubrań
siostra tż nam dała po 2 córkach niektóre ubranka po prostu cudne, część nawet ani razu nie było założona więc nówki
jak się okaże że będzie chłopak to będzie trzeba przejrzeć te ubranka jeszcze raz i posegregować
a sobie narazie nic nie kupuje... tzn sorry! kupiłam 2 pary legginsów takich grubszych bo były w promocji 2szt za 10zł wiec grzechem byłoby nie skorzystać

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:49   #3866
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
jaki śluz?
Ze mnie cieknie dużo białej wydzieliny
Cytat:
ze mnie tez leci bialy sluz i gin mi powiedzial, ze to normalne.
Też taki mam, ale przy następnej wizycie powiem, żeby mnie gin tam obejrzał swoim fachowym okiem .

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

Ładna, ale jeśli wierzysz w przesądy to lepiej suknia bez paska na brzuchu.
Cytat:
.

Ja się w spodnie już nie mieszcze . Dzinsów nie dopinam w ogóle, zostały mi jedne materiałowe, które są dobrze dopasowane. Nie mam w czym chodzić.
Stary 2013-02-18, 14:53   #3867
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mnie niestety bolą lędźwia a to nic dobrego raczej nie oznacza
tymbardziej w mojej sytuacji...
Ja mam stwierdzoną rwę kulszową, w listopadzie robiłam prześwietlenie biodra, bo bolało. Ogólnie mam cały kręgosłup "chory" np. nie mogę zbyt długo odchylać głowy do tyłu, bo mogę zemdleć Po mamie mam też chorobę reumatyczną stawów, także teraz pomaga tylko bursztynek
Stary 2013-02-18, 14:54   #3868
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
moja też i nie wiem co na to mój pracodawca

Cytat:
ściśnięte mocno

Cytat:
p.ciała na różyczkę masz dlatego że a. chorowałaś i jesteś odporna b. byłaś szczepiona i jesteś odporna - tak czy inaczej to dobrze a CMV to zalezy w której klasie, czy Igg czy Igm, ale pewnie też po prostu masz przechrowaną i dlatego masz odporność a lekarz Ci w systemie Medicover nie komentuje wyników?

witam

wg USG zaczęłam dziś 13 tc wg OM zaczne w czwartek

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:55   #3869
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
p.ciała na różyczkę masz dlatego że a. chorowałaś i jesteś odporna b. byłaś szczepiona i jesteś odporna - tak czy inaczej to dobrze a CMV to zalezy w której klasie, czy Igg czy Igm, ale pewnie też po prostu masz przechrowaną i dlatego masz odporność a lekarz Ci w systemie Medicover nie komentuje wyników?
Właśnie skomentowała jest wszystko w porządku
Stary 2013-02-18, 14:56   #3870
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Też taki mam, ale przy następnej wizycie powiem, żeby mnie gin tam obejrzał swoim fachowym okiem .

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Ładna, ale jeśli wierzysz w przesądy to lepiej suknia bez paska na brzuchu.

.

Ja się w spodnie już nie mieszcze . Dzinsów nie dopinam w ogóle, zostały mi jedne materiałowe, które są dobrze dopasowane. Nie mam w czym chodzić.
o tego przesądu nie znam, o co w nim chodzi? (btw to pasek NAD brzuchem )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości