Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 12:54   #751
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
czy w jednym dniu listonosz może przyjść dwa razy? czekam na 4 paczki, przyszedł rano z jedną. A podejrzewam, że te trzy pozostałe już na poczcie są albo zaraz tam będą
Listonosz przychodzi raz dziennie
Stary 2013-02-18, 12:57   #752
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Moim zdaniem bez sensu jest kupowanie aż tak dużych butów
Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
nie kupiłabym butow 2,5 cm za duzych
wbrew pozorom ze sportowych butów też potrafi wypadać pięta przy ćwiczeniach.

chciałabym ściągnąć sobie piosenkę z youtube ale w formacie mp3. Kiedyś była strona internetowa gdzie można było takie coś zrobić. Zna któraś z was może adres tej strony
Nie pomagacie mi. Ale może to faktycznie zły pomysł, mimo że spora część moich butów jest za duża. Pozostaje mieć nadzieję, że rzucą jakieś mniejsze.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:12   #753
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Listonosz przychodzi raz dziennie
U mnie niekiedy przychodzi dwa razy dziennie
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:20   #754
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
U mnie niekiedy przychodzi dwa razy dziennie
U mnie też czasami dwa razy. Jeden od zwykłej poczty, drugi od paczek i może większych listów poleconych(?)
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:25   #755
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym ściągnąć sobie piosenkę z youtube ale w formacie mp3. Kiedyś była strona internetowa gdzie można było takie coś zrobić. Zna któraś z was może adres tej strony
Może Przetwornik? http://www.youtube-mp3.org/pl

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:25   #756
Lusja
Zakorzenienie

Mam pilną sprawę

czy jest możliwość oglądania filmów z napisami na telefonie nokia 500 [SYMBIAN]?
Chodzi mi tu o to, aby były 2 pliki jeden z filmem i drugi z napisami .txt

Lusja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:31   #757
LeejdiNaati
Zakorzenienie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;39302192]U mnie też czasami dwa razy. Jeden od zwykłej poczty, drugi od paczek i może większych listów poleconych(?)[/QUOTE]
No ale skoro jedną paczkę już dostała, to ten sam drugi raz nie przyjdzie, bo skoro nie zostawił innych paczek z tą jedną, to przecież nie będzie się wracał do magazynu żeby je zabrać i przynieść w ten sam dzień
Stary 2013-02-18, 13:41   #758
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość
Nie pomagacie mi. Ale może to faktycznie zły pomysł, mimo że spora część moich butów jest za duża. Pozostaje mieć nadzieję, że rzucą jakieś mniejsze.

Kupowanie aż tak duzych butów jest bezsensu.
Za duzy but nie będzie spełniał swojej funkcji. Skoro to but sportowy, to będzie się przesuwał, obcierał, i nie będzie amortyzował stopy w odpowiedni sposób- bo częśc stopy, która powinna być w danym miejscu, tam nie będzie, a co za tym idzie but nie będzie spelnial funkcji ochronnej
więc to pieniadze wyrzucone w błoto

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:55   #759
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:

http://www.flv2mp3.com/
Stary 2013-02-18, 14:03   #760
Mini007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Kupowanie aż tak duzych butów jest bezsensu.
Za duzy but nie będzie spełniał swojej funkcji. Skoro to but sportowy, to będzie się przesuwał, obcierał, i nie będzie amortyzował stopy w odpowiedni sposób- bo częśc stopy, która powinna być w danym miejscu, tam nie będzie, a co za tym idzie but nie będzie spelnial funkcji ochronnej
więc to pieniadze wyrzucone w błoto
Tzn. nie jest to but czysto do uprawiania sportu, raczej takie codzienne trampki. Ale masz rację, poczekam lepiej.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:11   #761
Suvia
Zakorzenienie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;39302192]U mnie też czasami dwa razy. Jeden od zwykłej poczty, drugi od paczek i może większych listów poleconych(?)[/QUOTE]

no dokładnie, miałam właśnie druga wizytę. Bo myślałam, że wszystko przyjdzie w listach, a rano to była jednak paczuszka, więc reszta (listy) przyszło teraz

ja tam nie rozróżniam, ta "paczka" wyglądała chyba dokładnie tak samo jak te duże "listy"

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:16   #762
Lavi92
Zakorzenienie

Jak sprawdzić na eBay czy Amazon (amerykańskim czy UK) ile wyniesie mnie koszt wysyłki?
Stary 2013-02-18, 14:20   #763
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
No ale skoro jedną paczkę już dostała, to ten sam drugi raz nie przyjdzie, bo skoro nie zostawił innych paczek z tą jedną, to przecież nie będzie się wracał do magazynu żeby je zabrać i przynieść w ten sam dzień
Przeczytaj jeszcze raz co napisałam i co napisała autorka poniżej. Nikt się po nic nie wraca, jest dwóch różnych listonoszy, którzy mają odrębne zadania.
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:22   #764
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
no dokładnie, miałam właśnie druga wizytę. Bo myślałam, że wszystko przyjdzie w listach, a rano to była jednak paczuszka, więc reszta (listy) przyszło teraz

ja tam nie rozróżniam, ta "paczka" wyglądała chyba dokładnie tak samo jak te duże "listy"

Bo wyglądają tak samo. Ja rozróżniam co jest co w zależności od tego, kto to przynosi. Panów listonoszy kojarzę już wszystkich z widzenia i mają zawsze swój uniform na sobie, natomiast pan od paczek przyjeżdża z tymi paczkami takim śmiesznym Tico i parkuje w dziwnych miejscach

Czy ktoś wie, gdzie na fryzjerskim jest duży wątek dotyczący przedłużania włosów metodą clip-in? Dałabym głowę, że był gdzieś na górze, ale teraz go szukam (wyszukiwarka forumowa + google) i za nic nie mogę znaleźć

Edytowane przez linka_12
Czas edycji: 2013-02-18 o 14:28
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:35   #765
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
polecicie jakieś filmy podnoszące na duchu? coś w deseń śmierci i radzenia sobie ze smutkiem?
może "Miłość i inne używki"? O miłosci, ktorej sila "pokonuje" parkinsona
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:21   #766
Callitus
Zakorzenienie

Heledore, ja ściągam przez Mozillę (jest specjalna wtyczka), potem formatuję programem "Format Factory" - częściej zmieniam formaty seriali na avi, żeby wgrać na komórkę, ale ze zmianą na mp3 sobie poradzi

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Jestem wiecznie zmęczona - śpię ok. 7 godzin, potem jeszcze dosypiam w pociągu Jem zdrowo, bo się odchudzam, po szkole chodzę na siłownię, wysilek powinien mi dostarczać endorfin, a ja po kilku godzinach po prostu muszę się zdrzemnąć, choćby 15 minut, bo śpię na stojąco Nie wiem już, co mam robić, w szkole jestem pelna energii, ale jak stamtąd wychodzę, to całkowicie inny człowiek...
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:22   #767
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
polecicie jakieś filmy podnoszące na duchu? coś w deseń śmierci i radzenia sobie ze smutkiem?
Cyrk motyli

Powoli zabieram się za pierwszą rozbiórkę perfumeryjną, chciałam zamówić atomizery i na razie na allegro znalazłam różne pojemności, ale wszystkie są w formie fiolek. Np. taka fiolka 15ml czy 10ml nie będzie chciała stać na szafce, przewróci się. Myślicie, że to nie będzie problem dla współkupujących?
Znacie jakiegoś sprzedawce/sklep internetowy, który sprzedaje i małe fiolki i większe flakoniki?
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:27   #768
Dotka90
Zakorzenienie

Blackberry, może to źle zbilansowana dieta, za mało składników dobrych, a więcej tych bezwartościowych?
Albo (też skutek diety, złego odżywiania) - niska hemoglobina (anemia).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:29   #769
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, tak zmieniłam avatar. I znowu mnie naciskacie, żebym wróciła do Rosie. Why?:brzydal:
Wytłumaczę siebie - lubiłam ten serial i Twój avatar mi go przypominał
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:33   #770
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Blackberry, może to źle zbilansowana dieta, za mało składników dobrych, a więcej tych bezwartościowych?
Albo (też skutek diety, złego odżywiania) - niska hemoglobina (anemia).
to chyba do mnie
Dietę mam chyba ok, to znaczy zgodną z wyznacznikami redukcji - w każdym posilku białko + warzywa, do tego nie ograniczam jakoś strasznie węglowodanów. Nie wiem już, co robię źle
Zawsze miałam poziom czerwonych krwinek w dolnych granicach normy
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Stary 2013-02-18, 15:44   #771
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
[/COLOR]Jestem wiecznie zmęczona - śpię ok. 7 godzin, potem jeszcze dosypiam w pociągu Jem zdrowo, bo się odchudzam, po szkole chodzę na siłownię, wysilek powinien mi dostarczać endorfin, a ja po kilku godzinach po prostu muszę się zdrzemnąć, choćby 15 minut, bo śpię na stojąco Nie wiem już, co mam robić, w szkole jestem pelna energii, ale jak stamtąd wychodzę, to całkowicie inny człowiek...
A nie masz możliwości ćwiczyć przed szkołą? Wiem, że nie zawsze jest to możliwe ale wcześniejsze ćwiczenia dają kopa totalnie Ja zawsze padam po siłowni jak idę o 17 a jak mam możliwość i idę rano to pod wieczór mam ochotę iść jeszcze raz
A poza tym to może mało witamin?
Stary 2013-02-18, 15:46   #772
Dotka90
Zakorzenienie

Callitus, tak do Ciebie, coś źle popatrzyłam
Tutaj nie chodzi o czerwone krwinki (erytrocyty), a o hemoglobinę (Hb), która jest ich składnikiem, ale to coś innego
Ja zawsze miałam nie za specjalną, ale gdy pod wpływem leków zaczęła mi spadać z dnia na dzień, bardzo mocno to odczuwałam. Bez badań mogłam co tydzień powiedzieć lekarzowi, czy spadła, czy trzyma się na poprzednim poziomie

Wiadomo, dieta to ograniczenie węgli, które jednak dają energię, więc może jednak zbyt mocno je ograniczasz?
A spacerujesz dużo? Bo to też pomaga, dotlenić się
Stary 2013-02-18, 15:49   #773
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
A nie masz możliwości ćwiczyć przed szkołą? Wiem, że nie zawsze jest to możliwe ale wcześniejsze ćwiczenia dają kopa totalnie Ja zawsze padam po siłowni jak idę o 17 a jak mam możliwość i idę rano to pod wieczór mam ochotę iść jeszcze raz
A poza tym to może mało witamin?
Wstaję nieco wcześniej aby poćwiczyć jogę, po szkole idę na siłownię i nie bardzo jak mam zmienić rozkład dnia
Całkiem możliwe

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Callitus, tak do Ciebie, coś źle popatrzyłam
Tutaj nie chodzi o czerwone krwinki (erytrocyty), a o hemoglobinę (Hb), która jest ich składnikiem, ale to coś innego
Ja zawsze miałam nie za specjalną, ale gdy pod wpływem leków zaczęła mi spadać z dnia na dzień, bardzo mocno to odczuwałam. Bez badań mogłam co tydzień powiedzieć lekarzowi, czy spadła, czy trzyma się na poprzednim poziomie

Wiadomo, dieta to ograniczenie węgli, które jednak dają energię, więc może jednak zbyt mocno je ograniczasz?
A spacerujesz dużo? Bo to też pomaga, dotlenić się
Dziękuję za informację, zawsze byłam nogą z biologii
Wychodzę z psem często, chyba mnie pokocha calkowicie jeśli będę z nim na dworze trochę dłużej
Stary 2013-02-18, 15:54   #774
Dotka90
Zakorzenienie

Polecam spacery, bo wbrew pozorom, bardzo dużo dają (również, jeśli chodzi o dietę - powiedzmy godzinka szybkiego marszu to naprawdę świetna forma ruchu! )
A morfologię zawsze warto zrobić (podstawowa morfologia to również hemoglobina).
Idź do lekarza rodzinnego, powiedz, że jesteś na diecie i chcesz skontrolować, czy wszystko ok
Raz w roku przysługuje nam morfologia bez proszenia się (podobno ).
Stary 2013-02-18, 16:05   #775
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Czy wie ktoś jak zakończył sie dokładnie film LOT?
Stary 2013-02-18, 16:17   #776
Suvia
Zakorzenienie

Luuudzie ratunku. Chodzi o kwestię życia i śmierci bo o simsy

Zamierzałam odświeżyć miłe wspomnienia, zamówiłam simsy 2 - wersję deluxe (podstawa i kilka dodatków, jedna płyta). Oryginalna oczywiście. Instaluję ją na swoim kompie, próbuję odpalić, a tu komunikat, że trzeba "włożyć właściwą płytę" (a tu płyta jest jedna, więc o co kaman). I męczę się z tym, wyciągam i wkładam tę płytkę, instaluję grę jeszcze raz, ale lipa. I nagle przychodzi siostrzeniec i mówi, że 'ha ha, on na ten mój domowy komp kiedyś ŚCIĄGAŁ simsy jak byłam na stancji, ale taki sam komunikat wyskakiwał i gra też nie odpalała'. No więc super. Siostrzeniec dostał w łeb, a ja teraz myślę, że po prostu przez to jego sakramenckie kombinowanie "coś" jest przestawione i dlatego normalna (legalna) gra nie chę już odpalić. Zajrzałam w to miejsce na dysku C gdzie się gra docelowo instaluje i tam były dwa katalogi the sims. Jeden (ten stary, nieaktualny, wynik kombinowania siostrzeńca) usunęłam, ale to nic nie daje gra, nadal nie odpala.

Co mam zrobić, bo ja nie wiem i się boje. Defragmentacja dysków, zainstalowanie gry na innym dysku niż tym automatycznym (C)?

Borze, po sesji kilerze człowiek jest, chce się wyłączyć, odmóżdżyć, pograć, ale NIE, nie da się A komputer jest jeden do dyspozycji, więc nie mogę po prostu pokombinować z innym sprzętem....

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:21   #777
gryzelda
Zadomowienie

Witam pytanko troszke glupie ale szukalam w google i niestety nie udalo sie... szukam formularza PIT 37 ktory sie wypelnia na komputerze i ktory oblicza za nas , nie chodzi mi o program !! szukam formularza! czy ktoras z wizazynek podratuje linkiem?
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:26   #778
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Wstaję nieco wcześniej aby poćwiczyć jogę, po szkole idę na siłownię i nie bardzo jak mam zmienić rozkład dnia
Całkiem możliwe
Mnie joga dawała duuużo energii ale też ćwiczyłam ją popołudniami. A może własnie zamiast jogi, szybki marsz z psem? Powinnaś robić coś co Cię obudzi, doda energii rano
Wiem, że ciężko jest zmienić plan dnia... tym bardziej jak ma się szkołę na głowie. Ale spróbuj robić coś energicznego rano A dietę układałaś sama czy trener?
Stary 2013-02-18, 16:31   #779
Dotka90
Zakorzenienie

Lavi, ale ona pisała, że rano ma energię, nie ma jej popołudniu
Stary 2013-02-18, 16:40   #780
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Lavi, ale ona pisała, że rano ma energię, nie ma jej popołudniu
A to przepraszam U mnie to prostu się sprawdza, że jak się naładuję porządnie rano to do wieczora mnie trzyma - bardziej o to mi chodziło

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości