|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Dzień dobry
![]() co prawda jest średnio dobry ale cóż.. Perse za suwaczek należy się ![]() ![]() ![]() Pani to wyprawka już kompletna?? Łóżeczko już doszło? Wika bardzo romantyczna historia Waszego poznania ![]() Measia Twoja taka bardzo filmowa i też romantyczna ![]() Jak tak czytam o waszych miłościach i przeżyciach, związkach i rozterkach to stwierdzam że ja w tej kwestii jestem wyjątkowo mało ciekawym przykładem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
WITAM!!!
co to ja miałam i komu? MEASIA! Mary jest fanatstico!!! ZEBERKO! remonty śliczne!!! BERBIE! ciesze sie ze u Ciebie tez rusza z remontami. Widac ze dae Ci to powera! i skleroza mnie dopadła- przepraszma czytam na raty i takie są efekty a ja tez Tz przez portal randkowy poznałam- lepiej trafić nie mogłam!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Wtajemniczenie
|
czasami mam wrazenie ze Mala wyglada jak diabelek ze swoim usmiechem
![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Eliza niezla historia ![]()
![]() |
#4236 |
Konto usunięte
|
Hej!
Mama mnie obudziłam telefonem o 10.45 :/ Ale się wściekłam... No ale Artuś mnie już pukał, to chyba był głodny, więc wstałam na śniadanko. Wika Twoja historia świetna ![]() ---- A tak poza tym to życzę Katarzynie W. dożywocia i niezbyt uprzejmych współwięźniarek!!!!!!!!!! ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
Wiatmy sie my i tiramisu....pobudza Marcela do kopania mamuski...wczoraj szalał ze 2 godizny wiec dzis racze sie tiramusiu znowu
![]() Dziewczynki piekne zdjeia wrzuciłyście...ja nadrabiałam tylko natelefonie bo staram sie nie odpalac kompa w weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39299802] Mama mnie obudziłam telefonem o 10.45 :/ Ale się wściekłam... [/QUOTE] ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Wtajemniczenie
|
.
![]() ![]() ![]() ok. 120cm ok. 20,5kg ![]() ...cel osiągnięty 64,5kg ![]() Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2013-02-18 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Konto usunięte
|
Ja wiem, że dla normalnych ludzi to jest środek dnia, ale ja tak mam, że idziemy spać o 24, wstaję z TŻ o 7, wychodzi, a ja idę dalej spać. Po 1 - chce mi się spać, a po 2 - i tak nie mam co robić cały dzień, to śpię dłużej i mi szybciej leci
![]() No i nakrzyczałam na mamę i się pewnie obraziła. Z drugiej strony dzwoniła, żeby się mnie spytać, gdzie kupi jakieś ładne pióro, no tak jakbym ja miała jakkolwiek większą wiedzę niż ona..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a jesteście z TŻ równolatkami? ładny dorobek ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39299802] Mama mnie obudziłam telefonem o 10.45 :/ Ale się wściekłam... [/QUOTE]okropna jesteś dla mamy... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jest tak że często przebierasz Tosię?! tak się zastanawiam ile to jest mało/dużo ciuszków...
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Raczkowanie
|
kurcze...jestem pelna podziwu jak tutaj smigacie i jak dobrze sie znacie.Nie mam pojecia jak was "ugryzc"jak sie tutaj wmontowac miedzy tak zżyte kobiety
![]() ![]() Zazdroszcze Wam kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny. Nie wiem juz co mam ze soba zrobic. Dolaczam do Was. Opowiem Wam moja historie. Nie planowalam dziecka. Choruje na niedoczynnosc tarczycy. Kilka m-cy temu postanowilam odstawic tabletki anty by zrobic sobie przerwe. Dostalam okres z odstawienia i potem dlugo dlugo nic.. Brak okresu trwał z 5 miesiecy - dla mnie zadna nowosc, zawsze jak nie biore anty to tak mam. Wczesniej robilam sobie test by miec pewnosc. Wychodzil negatywny. 10 lutego miałam urodziny. Dostałam jak mi się wydawało okresu. Ale takiego jak nigdy. Zwijalam sie z bolu, cieklo ze mnie niesamowicie. Znajac problemy z bolem u kolezanek i mamy, pomyslalam ze taka dluga przerwa i dlatego tak boli i jest tego az tyle. Wtedy poroniłam wlasnie. Nic nie wiedziałam o tej ciąży. Żadnych objawów. Nic. Krwawienie nie ustępowało, było dużo mniejsze ale wciąż było. Na piątek miałam wizytę u ginekologa. STwierdził poronienie. Rozpłakałam się już tam na fotelu. Nie mogłam uwierzyć. Wciąż myślałam, że to jakiś sen. Do tej pory nie mogę w to wszystko uwierzyć. Od razu skierowanie do szpitala. Jechalam z placzem, z mama , z TZ. W szpitalu jak w szpitalu.. Znowu badanie, lekarz pytal czy ten poprzedni stwierdzil ciaze. Ja mowie, ze stwierdzil poronienie, ale nie wiedzialam ze jestem w ciazy. Wiec on nie mial pewnosci czy to moze jednak zalega wszystko od okresu. Mialam nadzieje ze to jednak nie ciaza. Pobrali krew na betaHCG. Wypuscili do domu i rano na 8.15 mialam sie stawic na ewentualny zabieg lyzeczkowania, jak wyjdzie betaHCG. Ale jeszcze w domu zrobilam test i wyszla mi ciaza. Szok. Niedowierzanie. Nie mogłam spac, ciagle plakalam. Rano do szpitala ze wszystkim. Na czczo czekalam do 18 na zabieg. Bardzo sie balam bolu i w ogole wszystkiego. Nie chcialam zostac w tym szpitalu, siedzialam wciaz w korytarzu. Ale mialam cudowna pania lekarke. Postanowilam zostac w szpitalu w razie czego. Nic sie nie działo. Od wczoraj jestem juz w domu, na zwolnieniu i wciaz placze. Tak mi szkoda mojego maluszka, ze nie wiedzialam, nawet ze jest. Ze nie zrobilam nic by mu pomoc przybyc na swiat. Mam do siebie taki zal ze rutynowo podeszlam do tego mojego braku okresu. Od razu powinnam brac inne tabletki od endokrynologa na podytrzymywanie ciazy. I dlaczego to sie stalo w moje urodziny ? Nie moge tego przeyc. Mam zal ze ten dzidzius był u mnie ale taki sam. Ze ja go nie moglam kochac bo nic o nim nie wiedzialam. I ze skonczyl jak skonczyl. Chcę uczcić Jego pamięć. Ale nie wiem jeszcze jak. Nie planowalam dziecka i nie planuje poki co. Wiec nawet nie mam tego pocieszenia, ze niebawem moze pojawi sie na swiecie moj Maluszek. Wiec calkowita pustka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Zadomowienie
|
A złożone już ?? czy czeka w pudłach??
Mój tż ciut starszy ![]() Zanetko wbijaj się śmiało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() Nie obwiniaj się.. i pozwól sobie na przeżycie żałoby po swoim maluszku. Płacz, zwłaszcza na początku bardzo pomaga.. Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-02-18 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | ||
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Panika heh no 10 h jazdy bylo ![]() Matko jaka tutaj jest pogoda !!! Slonecyko takie piekne a my siedzimy i drinkujemy a zaraz idziemy na miasto ![]() ![]()
![]() |
#4248 |
Konto usunięte
|
Pani, Mama rzadko dzwoni o tej porze, ale ja zwykle wtedy jeszcze śpię... Ech no nic, trzeba będzie odkręcać.
Żaneta, ja też sądzę, że najlepiej się odzywać, jak masz jakieś pytania, to pytaj ![]() Rollergirl strasznie mi przykro ![]() Wiem, że nie bardzo Cię to pocieszy, ale wiele kobiet traci takie wczesne ciąże, nawet o tym nie wiedząc - np. ciąże biochemiczne. Tak czy inaczej każda strata jest tragedią i musisz to teraz po prostu przejść, wypłakać się, przeżyć żałobę. Pisz z nami, to pomaga, naprawdę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz po prostu. Bo na początku ciażko sie wbic ![]() Każdy ma ten sam problem ale po jakis czasie bedzie Ci łatwiej...ale PISZ!! ![]() Cytat:
Martyna Wojciechowsak zdobyła Monunt Everest i urodział zdrowe dziecko.. ![]() Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-02-18 o 11:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
agatkaa1 baw się dobrze
![]() ![]() Rollergirl witaj ![]() Esko opowiadaj co u Zosi ![]() ![]() Pani powiem na własnym przykładzie. Ja miałam stanowczo za dużo. Jak był noworodkiem to przebierałam go raz dziennie i to nie zawsze. Jak zaczął ulewać to kilka razy. Teraz też często bo się ślini. Ja robiłam tak, że najpierw ubierałam go w jasne, a jak się skończyły to ciemne, żeby mieć pełną pralkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za slowa otuchy. Nie wiem kiedy dojdę do siebie po tym wszystkim. Nie czytałam całego wątku, więc zapytam - w jakiś sposób upamiętniałyście Aniołki? Ja wciaz nie wiem.. Czy nie bedzie mi to wciaz przypominalo tego wszystkiego i nie bede sie nakrecala ponownie. A z drugiej stony nie chce pozostawic tego wszystkiego bez zadnej pamiatki. Wiadomo jest pamięć w sercu. Ale ja chyba chciałabym tez cos bardziej namacalnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nosze go cały czas.. Jak urodze idziemy oboje zrobić malutki tatuaż. Ja robie male skrzydełka na szyi... Do tego po urodzeniu dziecka mąż obiecał mi blansoletke lilu z aniołkiem i chłopczykiem. Bedzie wygodniesza niż złoty łańcuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale tak naprawdę największą żałobę noszę w sercu, a cała reszta to tylko takie wykrzyczenie jej. Jeśli masz w pobliżu cmentarz, na którym jest miejsce upamiętniające dzieci nienarodzone, możesz tam zapalić znicz. Albo przy jakimś krzyżu, ja czasami tak robię. Albo np. na jakimś zaniedbanym grobie dziecka. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
My też chodzimy na cmenarza. Nie mamy grobu, ale u dziadków naszych zapalamy świeczke...
Perse ma racja..najwieksza żałoba jest w sercu, cała reszta to próba jej wydobycia z siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Zakorzenienie
|
jeszcze na szafie (bez pudła, bo wietrzeje). musi chłop przemeblowanie zrobić by się łóżeczko zmieściło
![]() Cytat:
![]() ![]() ile to jest dużo?! mama wczoraj prasowała 5 godzin... a nie mamy ani jednego nowego ubranka ![]() ja nie upamietnilam... to jest we mnie. zawsze bedzie. kazda inaczej przezywa. witam Cie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Raczkowanie
|
Ja nawet nie wiem ktory to byl tydzien. Lekarka mowila, ze jak nic nie zostalo to sie nie da okreslic, ale ja juz sama szukam informacji. Bo tydzien po poronieniu betaHCG wynosilo okolo 3000, wiec calkiem sporo chyba. Jutro ide odebrac wypis ze szpitala, bo to wszystko w weekend na wariackich papierach. Wyszlam ze szpitala i nawet zadnych zalecen nie dostalam ani nic. Czy czegos moze nie powinnam jesc, albo wrecz powinnam?
Ja od poczatku mialam potrzebe noszenia jakiegos symbolu mojego maluszka przy sobie, wiec na spokojnie o czyms pomysle. Nigdy go nie zapomne. I jeszcze to wszystko w moje urodziny. Jakis znak z nieba. Ze moze juz czas najwyzszy na dziecko, ale moze jednak nie ten facet. Dlatego sie nie udalo. Nie wiem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja ostatniego Aniolka pochowlam
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
Rollergirl witaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do diety - raczej nie ma takich zaleceń, ale pewnie lepiej unikać alkoholu, tym bardziej, jak masz jakieś leki. Na pewno nie możesz się przemęczać ani dźwigać. Odpoczywaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
Do mamuś kompletujących wyprawki:
W sklepie internetowym C&A jest przecena -70% ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.