|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Megi a nie lepiej zamontować ci bramkę do kuchni, może są jakieś wysokie zeby ci przez nią nie przelazl, a jak masz drzwi to zamontuj na haczyk , wyjedziesz z kuchni i zablokujesz. Tym bardziej ze on takie akcje robi , spadnie ci z blatu walnie sie w głowę i nieszczęście gotowe.
Moj z praniem i włosami to samo robi, starszy to samo, minie. Madzia u mnie narazie koniec wujek juz w sklepie. Jeszcze kurze wytre odkurze i umyje podłogi , dziś tylko wieczorem płyty zamontuje na podłogę . Mieliśmy jechać ale dziś nie jedziemy po kafle. |
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Nowym Jorku jest....zarąbiście. To chyba jedyne miejsce, gdzie czułam się zupełnie swobodnie-nikogo nic nie dziwi. Idziesz w piżamie? OK. W kapciach? OK. Jesz śniadanie w knajpce z wyciągniętymi nogami na kanapie? OK. Idąc ulicą śpiewasz, podskakujesz? OK itd itd. Wielkie miasto, a trudno się zgubić, bo ulice poukładane w kratkę. Central Park gdzie nikt nie stawia durnych tabliczek szanuj zieleń. Ludzie jedzą na trawie, bawią się, czytają, śpią, a i tak jest czysto. Są co prawda dzielnice, do których lepiej się nie zapuszczać, ale tak jest wszędzie. Oj, mogłabym tak długo... W Paryżu byłam jako nastolatka i niewiele pamiętam poza Disneyland'em. W Rzymie nie była, podobnie w Londynie(tu się wstydzę z racji wykształcenia).
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Megi- moja aż takich pomysłów nie ma czasem cos tam wykombinuje ale przy Igorku się umywa ![]() Ja ja staram się mieć zawsze na oku, wiec szybko wyłapuję jak coś kombinuje. Dziś jak odkurzałam to nagle mi smignęła przed nosem, wpadła do swojego pokoju i zamknęla drzwi. Dało mi to do myslenia. Wchodzę za moment a ona z moim kremem do rąk, już wysmarowana po łokcie i jedna lala tez skorzystała ![]() Ba0- Ładnie to tak koleżance wygadywać? to nie byłam ja Powiem Wam jak ostatnio mnie moja córka zaskoczyła. Leżymy rano w łózku, ja wstaję i mówię "no czas wstawać, do pracy rodacy". Mala pyta "co to znaczy rodacy". ja jej tam jakoś tlumaczę- bla, bla, bla... na co ona "A.... tak jak w tej niebieskiej książeczce". Ja se myślę o co kaman? Pytam w jakiej. Biegnie do pokoju, przynosi (faktycznie niebieską) książkę "ryby, zaby i raki". Ja nadal wyglądam tak Werka mowi "no czytaj", no więc jak czytam, czytam (nadal ) aż trafiam "tedy rak rzecze- RODACY, TRZEBA SIĘ WZIĄĆ DO PRACY (...)" Wtedy wyglądałam tak:
|
|
#4474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Brawa dla Werci za czytanie ze zrozumieniem dobrze, że u lekarza byłyście, pewnie się uspokoiłaś. Moja ma katarek, dwa dni miała wieczorem gorączke, nie wiem sama czy mam iść z nią do lekarza, nie ma kaszlu. To chyba nie czas na żadne antybiotyki a bez tego od lekarza pewnie nie wyjdziemy... |
||
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mu zabraniam, a on swoje. Kłóci się ze mną po swojemu. I dalej chce działać. To ja wstaję, żeby go siłą zabrać, to on rezygnuje, jak już jestem blisko i schodzi i psioczy pod nosem: jakby mówił "nożesz k**wa mać" I tak sobie działamy. A takie uparte to stworzenie i łatwo nie daje za wygraną. No nie wiem po kim on taki jest. I ostatnio złości się, jak mu zabraniam, chce robić na złość.... więc kończy u siebie w pokoju zasmarkany, zalany łzami. Wychodzi inne dziecko.
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
asia, fajnie cię młode zaskoczyło
megi, moja nie ma takich pomysłów, zresztą u nas taki kurnik nie chata, że zawsze prawie na widoku ją mamy . Raczej największymi "wybrykami" było przestawienie pralki, czy wyciągnięcie czegoś z szuflady bez pozwolenia.Ja ci mówię, że twój mały geniuszem się okaże
|
|
#4477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Sukienki narazie muszą poczekać |
||
|
|
|
#4478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
buty też super Cytat:
gardło od tygodnia mnie boli, tabletki nie pomagają. Zaczęłam dzisiaj płukać wodą z wodą utlenioną i o dziwo prawie mi przeszło. Nie mam smaku więc moge płukać
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1640510
zobaczcie jakie laska ma fajne, tanie rzeczy dla maluchów ![]() Ja płuczę gardło wodą z dento septem, mi zawsze pomaga
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Megi to lipa , ale trzeba cos wykombinowac. Mała sie urodzi to nie będziesz juz na baczność , bo albo karmienie albo przewijanie czy cos , kontrola małego bedzie ograniczona . Najlepiej czymś zastawic , cięższym ale teraz z brzuchem Chodzisz to nie ma co ruszać, potem po porodzie tez napoczatku zero dzwigania . Ja mam taka komodke , ciężka dość wąska ale drzwi jak cos mogła bym zastawic .
Pochodz w domu i poogladaj co młodemu ułatwia dostęp do wspinaczki , do kombinowania, pochowaj, poprzestawiaj. Jak ci krzesło bierze to może paskiem je przyczep jedno do drugiego . Krzesła nie ma , mały nie bedzie miał na czym wspiac sie na ten blat. A krzesła do stołu , mocno i krótko zeby luzu nie było , ale żebyś łatwo mogła odczepic . Sara a masz jakiś antybiotyk ? Byłaś u lekarza , bo nie pamietam . Dobrze ze ci lepiej , jak ci te chorobska przejdą to faszeruj sie czymś . Ja dziś znowu tez robię , smak czuje , ale wg mojej kombinaji , jak wcześniej pisałam . Nataszka to trzymam kciuki . |
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny.
Napisze tylko co u nas .Maluchy sie juz świetnie razem bawią,ja zrezygnowałam całkiem z pracy,nie dalo sie tak dłużej. Staram sie wolny czas spedzać zawsze z maluchami,jakos w miare aktywnie chociaż to nie takie proste,nie wszedzie sama z 2 zadrepczę bo Oli tezma czasami jazde na wózek ![]() Tż niedługo jedzie do Niemiec na 3 roboty wiec jakiś czas będę zupełnie sama...ale mam nadzieje ze to wiosna już będzie ![]() Amelka biega jak szalona,tak śmiesznie ze wymiękamy wszyscy,poza tym ma tak cudne oczy,że nikt nie umie jej niczego odmówić -wystarczy,że spojrzy Mam nadzieje,ze u was wporzadku wszystko.Buziaki.
|
|
#4482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jakiś dziwoląg jestem , nie chce do żadnego miasta ani nie chcę na żadne zakupy Cytat:
![]() Chcę coś słodkiego a nic nie mam ![]() A wczoraj to w ogóle poszłam spaś po 22 jak nie ja i się nie wyspałam ,do tego lenia mam okropnego ,nie chce mi się sprzątać ,po łebkach obleciałam ,i dobrze że rosół został z wczoraj bo chyba by kanapki jedli tez mi sie nie chce gotować
|
||
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pierwszego- to TAK jesteś dziwolągiem
|
|
#4484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A podobno śliczne te bluzeczki są. Cytat:
![]() Nie dla mnie taki lajf.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-02-18 o 14:53 |
|||
|
|
|
#4485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A pamiętacie, jak pisałam, że oparzył się o palnik? Teraz nawet jak mówię, że zimny, to za nic w świecie nie dotknie palnika - tyle dobrego. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Ja w piątek nie robiłam obiadu, bo miałam lenia. I w sobotę okazało się, że obiad z piątku jest na 2 dni Dopiero w niedzielę upiekłam rybkę.
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja może tak wcześnie nie chodzę ale padam odrazu , a jak tz wraca po 2 z roboty to nawet nie słyszę , wcześniej słyszałam, długo zasypialam , a teraz spiocha twardego mam. Zero drzemek w dzien , szybko trzeba wstawać , nie dospie z rana jak wcześniej . Megi moj ostatnio tez wyczail uchwyty od szuflad, akurat jak drabina, juz go pare razy zalapalam , opierdziel dostał bo mi uchwyty pourywa , drut kolczasy by sie przydał . Tak ci kombinuje , strach jak sie mała urodzi bo cieżko ci bedzie go upilniwac , ze y mu sie tylko nic nie stało z tego kombinowania. Jedyne co mi przychodzi do głowy, jak sie wspina na tych dużych zabawach to zakaz ich wynoszenia z pokoju , bawić sie może nimi przy tobie , jak jest miejsce to wynosić na balkon czy cos. Nie wiem co on tam ma i ile. Z dzieciakami tak jest ze trzeba niezłe sie nakombinowac, zwłaszcza przy takich małych agentach.
|
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Libra, ale to takie nie w Twoim stylu
![]() ja tu będę się doszukiwać głębszych przyczyn. Coś Cię boli? Ktoś Cie zdenerwował? Czy naprawdę tak po prostu... ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- http://shop.mango.com/PL/p0/mango/wy...=1361199821669 podobają mi się pewnie niektórym z was wcale ale mi bardzo |
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Megi- Zosia na szczęscie nie ma takich pomysłów moje dziecko od jakiegoś czasu jest tak grzeczne. W sobote powiedziałam jej raz żeby posprzątała pokój i wszystko sama posprzątała. Weszłam tam tylko żeby powiedzieć jej co ma zrobić i to zrobiła w ogóle ostatnio jest spokojna, nie kłoci się, nie krzyczy, wystarczy że raz jej coś powiem to ona to robi. Normalnie aniołek![]() żebym tylko nie zapeszyła
|
|
|
#4489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie jak jesteśmy wszyscy to (przykłady z dziś) tz nie może wyjąć czy włożyć go do auta, nie może jeździć z nim wózkiem po markecie... Często jak ktoś inny zrobi mu coś do picia to jak ja jestem obok muszę ja mu kubek podać (spytajcie Asiulka )Cytat:
Cytat:
U mnie dziś na obiad to samo co u megi w pt
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie mega kwasna szczawiowa, a na drugie kotlety, ziemniaki i surowka. Za to weekend byl bezobiadowy. Na szczescie sa tescie
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek http://www.nowosci.com.pl/look/nowos...299&IdTag=3791
Fajnie by było co? Ja pierwsza karnet kupie
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Libral ja też wczora poszłam o 22 spać, a rano przed 9 nie mogłam się obudzić. Zresztą mój tż też. Chyba pogoda taka.
Monka- nie mam antybiotyku, nawet u lekarza nie byłam. Wydaje mi się że to zatoki mogą być
|
|
#4493 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do obiadu to taki kawał mi się przypomniał : Mąż pyta żony:co na obiad? Żona: to samo co wczoraj Mąż: ale wczoraj nic nie było Zona: bo na 2 dni nagotowałam ![]() Nie zazdroszczę Ci akrobaty ,chyba bym na sznurku przywiązała ![]() Cytat:
wstać muszę niestety przed 6 Cytat:
Ale ogólnie tak czasem zacznę myśleć o całej naszej polskiej zasranej rzeczywistości i szlag mnie trafia ![]() mój syn się zastanawia nad wyborem szkoły i co mu tu doradzić ? jak po żadnej szkole pewnie pracy miał nie będzie ![]() kokardek nie lubię ![]() Cytat:
Jutro jadę na zakupy to kupię sobie coś słodkiego
|
||||||
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Zaliczylam krótka drzemke
, nie wiem jak to sie stało , no nic sie . Czekałam aż podłogi wyschna i chyba odlecialam.Sara truc ci nie będę ze powinnas iść , dorosła jesteś , sama wiesz chyba dobrze kiedy iść a kiedy nie , mam nadzieje ze wizyta była zbędna . Z dziećmi to latamy przy pierwszych lepszych objawach, a o sobie zapominamy, ja ostatnio mojego tz- ta wyslalam bo sam nie pójdzie i dostał antybiotyk , w tamtym roku tez go wyslalam , a bo jeszcze dzien a bo jutro bedzie powinno byc lepiej i tak w końcu można sobie zaszkodzić . Na zatokach sie nie znam,co sie bierze czy wizyta lekarska jest wskazana czy samemu cos można brac . Kuruj sie . I chyba potrulam bo długo sie juz meczysz. U mnie dziś wolowina , która musze wasadzic do piekarnika to z 2-3 h bedzie , bo duze miecho z ziemniakami brokulami . Chyba jakieś ciasto zrobię bo mi sie nudzi, tylko opczaje zeby szybko sie robiło , Albo wafla zwyklego albo tego od Doroty a na czwartek jakiś tort dla tz- ta albo kupie w Tesco czekoladowy ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Libra znam te kawał jest odjechany Czym on sie interesuje? Ja w jego wieku nie miałam zainteresowań związanych z zawodem . W czym jest dobry ? Jaki ma wybór ? I wogole to z szyciem sie opuscilas ? Brak weny ? Może cos na Wielkanoc ? Czy ci sie niechce ? Czy juz cos robisz ? Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-18 o 17:51 |
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Monka to na kolacje tą wołowinę robisz? jak dopiero do piekarnika
co do zegarków to też jest przesąd że się nie kupuje mi to się nawet dzisiaj ciasta nie chciało piec może i dobrze bo nie ręczę za siebie ile bym zjadła.---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Monka młody chce iść do Technikum leśnego , tylko mały problem bo musiałby być w internacie i ma lekkiego cykora (zresztą ja też) ale chodzi mu po głowie też stolarska. Lubi tak właśnie coś sobie tam majsterkować albo robi sobie wycieczki krajoznawcze po lasach razem z kuzynem ,już mundury sobie zamówili i mam zlecenie na uszycie kolejnej kamizelki taktycznej.Zawód leśnika by mu odpowiadał. No jeszcze ma rok bo to dopiero 2 klasa ale już myśli |
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakupy same w sobie uwielbiam(o nowość )tyle tylko,że nie dla mnie wyjazdy jakieś dalekie
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E to ma zainteresowania , jest o tyle w lepszej sytuacji ze wie co chce robić , cos konkretnego go interesuje. . Jak ma rok to jeszcze czas ma , cos sensownego napewno wybierzecie , a daleko to internat ? Jak zrobisz ta kamizelke to poka . Tak na obiado - kolacje zrobię, wlasnie wlaczylam piecyk bo ma byc 2.40 w piekarniku . |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o to że jest przesąd że zegarków się w prezencie nie kupuje bo pisałaś że chcesz na urodziny kupić
Internat,szkoła ok. 60 km |
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Aha
. Bo ja akurat na zegarku czas obliczalam i se myśle o co ci chodzi A czemu nie? co sie stanie czas do końca sie odlicza? Mi tz kupił i jeszcze z nim siedzę , kiedyś mu tez kupowalam . Jak ma byc koniec to i tak bedzie . Zreszta w tych czasach związki jakos mniej trwałe są , albo za szybko ludzie sie decydują , a może ta rzeczywistość tak ludzi od siebie oddała, wiecej pokus .
|
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego?ja tż kupiłam.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

czasem cos tam wykombinuje ale przy Igorku się umywa
to nie byłam ja
o co kaman? Pytam w jakiej. Biegnie do pokoju, przynosi (faktycznie niebieską) książkę "ryby, zaby i raki". Ja nadal wyglądam tak
I tak sobie działamy. A takie uparte to stworzenie i łatwo nie daje za wygraną. No nie wiem po kim on taki jest. 

, nie wiem jak to sie stało
, no nic sie
. Czekałam aż podłogi wyschna i chyba odlecialam.
i mam zlecenie na uszycie kolejnej kamizelki taktycznej.