Przed przysięgą nie uciekniesz, gdy tu w nasze grono wdepniesz! :D PM 2013 cz. 41! - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 14:11   #1561
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Przed przysięgą nie uciekniesz, gdy tu w nasze grono wdepniesz! :D PM 2013 cz.

Ale kwiatów
http://flowerona.com/2013/01/by-appo...nqueting-room/
Stary 2013-02-18, 14:12   #1562
acidka
Zakorzenienie

Dot.: Przed przysięgą nie uciekniesz, gdy tu w nasze grono wdepniesz! :D PM 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
Nie
o żesz Ty

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
A ja wróżę nam wymianę fotografa xD
Panna od tygodnia nie odpisuje. Tż jutro jedzie do kościoła zmieniać termin i ma do niej jeszcze napisać dzisiaj na FB ( bo widziałam,że pościki na fejsbuczku sobie nowe dodaje), jak nie odpisze to trudno. . Usiłujemy z nią dogadać czy 21 lub 28 września by jej pasował. Jak nie odpisze umawiamy kościół na 21. Jak jej nie przypasuje to leci do wymiany. I skoro ma nas w nosie to takiej fotografki nie potrzebujemy. Nie jest jedyna na rynku i to jej powinno zależeć a nie nam.
a czemu zmieniacie datę?

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:12   #1563
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Viollet a pytanie mam do Ciebie Znasz kwiaciarnię ikebana? Bo to jedyna kwiaciarnia, która odpisała mi rzeczowo i uwaga, pełnymi zdaniami! Zrobili fajne wrażenie, w adresie jest Wieliczka i może znasz?

Bo trochę się załamałam jak dostawałam odpowiedzi typu "da się, pozdrawiam"
To jest właśnie moja florystka Iwona Popek, prawda? Ma zmysł, świetny gust i przy okazji jest bardzo fajna

Cytat:
Napisane przez babti Pokaż wiadomość

Już nie wiem jak to załatwić. Dwa tygodnie dzwonienia, dzień w dzień, a oni nie znaleźli czasu, żeby oddzwonić? Boję się, że będą jakieś problemy z tą salą
Trzymam kciuki, miejmy nadzieję że tylko chwilowo nie mogą się ogarnąć

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Super z tą salą! A remontu nie zazdroszczę ani trochę
Bajzlu też nie lubię, ale samo pracowanie na własne gniazdko, patrzenie jak pięknieje...

Moja przyjaciółka była dziś na usg (14 tydzień ciąży), na 80% będzie córka na 99% będzie wiadomo na początku kwietnia a generalnie z maleństwem wszystko w porządku

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:13   #1564
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Kurcze a mnie się nie podoba. Jakoś róże mi nie pasują do takich kulistych kompozycji.
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:14   #1565
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Perfuzja ile płacisz za wynajem "ogórka"?
Mnie dzisiaj mpk doprowadziło do szału. Na stronie mają różne opcje wycen, wszystkie oscylują w okolicach 300-400 zł, ale za wesele 800 plus vat
No i chyba odpuszczam, bardzo mi zależało, TŻtowi spodobał się pomysł, ale tu mam wrażenie, że ktoś sobie w kulki leci
Jeszcze nie ustaliłam ceny, bo w mejlu odpisali mi tylko, żeby zadzwonić.
A ja zaczęłam się zastanawiać czy to jednak jest dobry pomysł

Za tramwaj za godzinę chcą 500-1000 zł, więc tutaj liczę się z podobną kwotą.
Stary 2013-02-18, 14:14   #1566
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie!
Nadrobiłam pobieżnie ostatnie strony i widziałam że temat bukietów na tapecie mam podobny pomysł jak część z Was - mój bukiet powinien pastelowy - być najlepiej różowo-beżowo-miętowy
Szkoda że w sierpniu może być problem z piwoniami..
Piękne inspiracje. Zwłaszcza drugi i przedostatni.
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:14   #1567
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie wyglądają takie bukiety! Tylko sala jakaś taka za słodka ogólnie. Ja bym nie wytrzymała w czymś aż tak pastelowym

mama 2015 i 2018
Stary 2013-02-18, 14:18   #1568
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie ustaliłam ceny, bo w mejlu odpisali mi tylko, żeby zadzwonić.
A ja zaczęłam się zastanawiać czy to jednak jest dobry pomysł

Za tramwaj za godzinę chcą 500-1000 zł, więc tutaj liczę się z podobną kwotą.
Dlaczego?
Ja na początku myślałam, że będzie to właśnie około 1000 zł, ale potem wyczytałam, że dużo mniej i że to dotyczy też "ogórka"

Facet powołuje się na taki zapis:
9. W uzasadnionych przypadkach, określonych nietypowymi warunkami i okolicznościami dokonywanego wynajmu na rzecz pracowników, zakładowych organizacji związkowych i społecznych oraz w ramach prowadzonej działalności socjalnej, Dyrektor Przewozów Tramwajowych może podjąć decyzję o podwyższeniu lub obniżeniu stawek odpłatności, określonych w rozdziale II.
Ale dla mnie to jest chamskie
Wolę już chyba w takim razie za 700 zł załatwić normalny autobus i mieć transport w obie strony w cenie, a nie tylko z kościoła na salę 10 km

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:24   #1569
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Dlaczego?
Ja na początku myślałam, że będzie to właśnie około 1000 zł, ale potem wyczytałam, że dużo mniej i że to dotyczy też "ogórka"
Bo nie komplikuje trochę spraw zamiast je rozwiązywać...

Potrzebuje transportu dla nas i dla gości hotel-USC (czyli pl. Trzech Krzyży - pl. Zamkowy) i USC - sala (czyli plac Zamkowy - Foksal).

Z tym że do USC wolelibyśmy jechać sami. A ogórek raczej nie wjedzie na plac Zamkowy. Do tego goście powinni się pojawić na sali przed nami, więc w sumie nie powinniśmy z nimi jechać też na trasie USC-sala. Już nie mówiąc o tym, że jeśli życzenia będą przez USC, to babcie strasznie się naczekają zanim będziemy mogli odjechać.

Więc w sumie busik, który może krążyć parę razy w razie czego wydaje się być dużo sensowniejszym rozwiązaniem. Do tego pewnie za cenę ogórka może też podwieźć gości pod hotel po weselu (co nie jest niezbędne, bo jest blisko, ale jednak mogłoby być miłe).
Stary 2013-02-18, 14:27   #1570
Misia89p
Wtajemniczenie

takie bym chciała tylko pełne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 51.jpg (33,0 KB, 24 załadowań)

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:27   #1571
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Dzięki

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
jeszcze lepiej... a co wybraliście? mój tż stwierdził, że ta nasza taka bezpłciowa i on jej nie chce a ma taki piękny tekst, melodia piękna, zatańczyć nawet my damy radę mam ochotę płakać jak o tym myślę
Rammstein ohne dich.

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
To jest właśnie moja florystka Iwona Popek, prawda? Ma zmysł, świetny gust i przy okazji jest bardzo fajna
Zgadza się Jak nie znajdę nikogo w mojej rodzinnej miejscowości to poważnie biorę ją pod uwagę

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:32   #1572
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Też tak macie, że czasem żałujecie, że rano w ogóle zdecydowałyście się wstać do pracy?
prawie codziennie

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Rammstein ohne dich. :
a to ja w zupełnie innym stylu http://www.youtube.com/watch?v=_UULpUGUjEU
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:32   #1573
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:
o żesz Ty

a czemu zmieniacie datę?

Chcemy przesunąć o miesiąc ponieważ bo Monika wymyśliła sobie przyjęcie w ogrodzie. W sierpniu u Tż jest taki upał,że przejście powoli z domu do auta jest straszne. Więc musielibyśmy organizować przyjęcie w lokalu. Ale nic fajnego nie ma no a ja nie byłam zadowolona z tego faktu
Więc uroczystość odbędzie się miesiąc później i będzie tak jak marzyłam + będzie taniej + mama Tż zrobi flaczki bo też już się zmartwiła,że flaczków nie będzie
A i ja będę spokojniejsza,że z wizą się wyrobię. Bo chciałabym tam być około miesiąca przed ślubem.
Ot cała filozofia zachcianka
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:34   #1574
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
prawie codziennie
nie wiem, czy mnie pociesza, że nie jestem w tym sama. Chciałabym iść na jakiś dłuższy urlop, ale póki co czekam, aż zrobi się cieplej...

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Chcemy przesunąć o miesiąc ponieważ bo Monika wymyśliła sobie przyjęcie w ogrodzie. W sierpniu u Tż jest taki upał,że przejście powoli z domu do auta jest straszne. Więc musielibyśmy organizować przyjęcie w lokalu. Ale nic fajnego nie ma no a ja nie byłam zadowolona z tego faktu
Więc uroczystość odbędzie się miesiąc później i będzie tak jak marzyłam + będzie taniej + mama Tż zrobi flaczki bo też już się zmartwiła,że flaczków nie będzie
A i ja będę spokojniejsza,że z wizą się wyrobię. Bo chciałabym tam być około miesiąca przed ślubem.
Ot cała filozofia zachcianka
przy tylu argumentach też bym sama siebie przekonała

mama 2015 i 2018
Stary 2013-02-18, 14:35   #1575
kinga1920
Raczkowanie

Witajcie takie bym chciała tylko pełne : mam takie same tylko pełne i jakieś niby różyczki z przodu , ten obcas jest troche nie stabilny wiec sprawdz sobie to ;p

Byłam dzisiaj w poradni matko baba fisnieta 10 chłopow na sali a ta o śluzie nawijała łeeeeee;/ i na 19 na 2 spotkanie ;/
kinga1920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:37   #1576
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie komplikuje trochę spraw zamiast je rozwiązywać...

Potrzebuje transportu dla nas i dla gości hotel-USC (czyli pl. Trzech Krzyży - pl. Zamkowy) i USC - sala (czyli plac Zamkowy - Foksal).

Z tym że do USC wolelibyśmy jechać sami. A ogórek raczej nie wjedzie na plac Zamkowy. Do tego goście powinni się pojawić na sali przed nami, więc w sumie nie powinniśmy z nimi jechać też na trasie USC-sala. Już nie mówiąc o tym, że jeśli życzenia będą przez USC, to babcie strasznie się naczekają zanim będziemy mogli odjechać.

Więc w sumie busik, który może krążyć parę razy w razie czego wydaje się być dużo sensowniejszym rozwiązaniem. Do tego pewnie za cenę ogórka może też podwieźć gości pod hotel po weselu (co nie jest niezbędne, bo jest blisko, ale jednak mogłoby być miłe).
Rozumiem
U mnie nie byłoby żadnych problemów, bo autobus stałby sobie pod kościołem, zainteresowani by sobie nim pojechali i wysiedli pod samą salą Myślę, że dla dzieciaków mogłaby to byś atrakcja Poza tym czerwony idealnie pasowałby do naszego czerwonego autka
Ale tak będę musiała i tak załatwić busa dla gości (nie mamy noclegów, ale chcę odwieźć gości do centrum miasta )

Może przesadzam, ja wiem, że to nie jest cena z kapelusza, ale wkurza mnie, że sobie zawyżyli cenę, bo "wesele"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bmw-3.0-csi-08.jpg (211,7 KB, 6 załadowań)

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:42   #1577
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, czy mnie pociesza, że nie jestem w tym sama. Chciałabym iść na jakiś dłuższy urlop, ale póki co czekam, aż zrobi się cieplej...

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

przy tylu argumentach też bym sama siebie przekonała
Znalazłabym jeszcze kilka Bo to nawet nie chodzi o flaczki,ale ogólnie chcielibyśmy może jeszcze jakieś polskie danie Bigosik czy coś takiego. A na salę by nam tego nie pozwolili wnieść, no i trochę wiocha z własną wałówką przychodzić Znajomi obiecali,że dobre ciasta napieką Więc to będzie po prostu większy obiad. Reszta to będzie catering

No i Tż do dnia ślubu będzie miał przepracowany miesiąc więcej więc będzie więcej gotówki. I podróż poślubna odbędzie się poza sezonem wakacyjnym - przez co też będzie tańsza I mogę tak wymieniać, haha

Same plusy
A już raz datę zmienialiśmy. Wstępnie to był lipiec Ale to były takie pierwsze "przymiarki" do daty, nic zobowiązującego
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:44   #1578
fantastka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Właśnie przyszły moje kulki i olej do włosów Później zdam relację z testowania

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:45   #1579
kinga1920
Raczkowanie

AnonimowaMoni a skad jesteś ?
znam bardzo dobry catering , u moich kuzynek był i u znajomej mamy rewelka
Stary 2013-02-18, 14:47   #1580
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłabym jeszcze kilka Bo to nawet nie chodzi o flaczki,ale ogólnie chcielibyśmy może jeszcze jakieś polskie danie Bigosik czy coś takiego. A na salę by nam tego nie pozwolili wnieść, no i trochę wiocha z własną wałówką przychodzić Znajomi obiecali,że dobre ciasta napieką Więc to będzie po prostu większy obiad. Reszta to będzie catering

No i Tż do dnia ślubu będzie miał przepracowany miesiąc więcej więc będzie więcej gotówki. I podróż poślubna odbędzie się poza sezonem wakacyjnym - przez co też będzie tańsza I mogę tak wymieniać, haha

Same plusy
A już raz datę zmienialiśmy. Wstępnie to był lipiec Ale to były takie pierwsze "przymiarki" do daty, nic zobowiązującego
śluby plenerowe są piękne, nie dziwię się, że podążasz za swoim marzeniem o idealnym ślubie

mama 2015 i 2018
Stary 2013-02-18, 14:47   #1581
myszeczka87
Zadomowienie

Witam, w końcu nadrobiłam..Właśnie moja psiapsiółka - świadkowa poszła do domku...Ucieszyło mnie gdy mi powiedziała, że jakbym potrzebowała jej pomocy w organizacji to ona jest do mojej dyspozycji...Kochana
myszeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:49   #1582
biibi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Cześć nie było mnie cały weekend, TŻ się "wprowadził" na 3 dni więc same rozumiecie ale nadrobiłam!

Boże uchowaj

Super wiadomość! No i za zaproszenia

La Boda są bardzo wygodne i solidnie wykonane mierzyłam kilka par w Madonnie. Mają wszyte silikonowe poduszeczki, miękko się w nich chodzi na bank zamówię swoje buty właśnie u nich, zwłaszcza że potem można przefarbować.

Macałam te zarowe i szczerze mówiąc mnie nie urzekły trochę sztywne i kiczowate z lekka (a mówię to ja, osoba kochająca blink-blink). Szkoda kasy, Twoje buty są super

A teraz będę się chwalić W sobotę byliśmy z TŻ na romantiko kolacji w restauracji w hotelu, w którym mamy swoje wesele - ulżyło nam, bo jedzenie było pyszne Wychodząc zajrzeliśmy vis a vis na naszą salę bankietową, bo drzwi były rozsunięte, chcieliśmy sobie przypomnieć jak wygląda na żywo. Zauważyła nas menadżerka hotelu, od razu nas rozpoznała (po ponad roku) Zaświeciła wszystkie światła na sali, żebyśmy mogli ponownie ją obejrzeć. Na szczęście sala jest większa niż ją sobie zapamiętałam bo chyba wyjdzie nam ok. 20 osób więcej niż przewidywaliśmy do zaproszenia. Pytałam menadżerkę ile miejsca zajmą okrągłe stoły przy 120 osobach (czyli 12 stołów), ku mojej radości okazało się, że zostanie jeszcze sporo parkietu martwiłam się że będziemy musieli zająć stołami powierzchnię do tańca. Przy okazji obgadaliśmy kwestię ciast, tortu itp. Zaprosiła nas na jedną z majowych sobót na oglądanie sali przygotowanej do wesela podobnego wielkościowo do naszego

A poza tym, to pół weekendu dyskutowaliśmy z TŻ na temat czekającego nas remontu poddasza - co, jak, kiedy... i wyszło na to, że 27. kwietnia zaczynamy działać on bierze wolne w pierwszym tygodniu maja, żeby mieć czas na wynoszenie mebli, malowanie itp. A to oznacza, że w kwietniu musimy mieć już projekt kuchni (chciałam napisać "projekt sukni" ), wybrane kolory farb... No i będziemy mogli już rozglądać się za meblami do sypialni i do salonu Nawet licząc czasowe poślizgi pod koniec lipca powinniśmy mieć gotowe gniazdko zostanie dopieszczanie drobiazgami Super, bo martwiłam się żeby wszystko było gotowe w dniu ślubu. Nie cieszy mnie tylko to, że czekają mnie upojne 4 miesiące w moim "starym" pokoju 20m.kw. wśród kartonów z rzeczami, które teraz trzymam na 80m.kw. Już zaczęłam wyprzedaż na Allegro, bez sensu ładować w pudła to czego i tak nie chcę. W każdym razie strasznie się cieszę, bo w końcu coś zacznie się dziać jeszcze tylko marzec będzie spokojny. Nawet do TŻ wczoraj dotarło, że to już
Super trzymam kciuki za remont i mam nadzieję, ze wszystko pójdzie po Waszej myśli

Dzięki za opinię na temat butów - pomogła
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:50   #1583
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
a ja długo urlop będę mieć dopiero na wesele... bo jakieś 2 tygodnie muszę sobie poza tym zostawić do takiej luźnej dyspozycji na rozwożenie zaproszeń... bo ja niestety nie pracuję tylko od poniedziałku do piątku...
Stary 2013-02-18, 14:52   #1584
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja długo urlop będę mieć dopiero na wesele... bo jakieś 2 tygodnie muszę sobie poza tym zostawić do takiej luźnej dyspozycji na rozwożenie zaproszeń... bo ja niestety nie pracuję tylko od poniedziałku do piątku...
Ja też nie - weekendy i noce też Ale w maju na bank wezmę jakieś wolne uwielbiam późną wiosnę i najlepiej wtedy odpoczywam

mama 2015 i 2018

Edytowane przez acidka
Czas edycji: 2013-02-18 o 14:59
Stary 2013-02-18, 14:53   #1585
missbennet
Zakorzenienie

to jest impreza

edit: obejrzałam do końca i się wzruszyłam... ech, czemu u nas nie ma taki przemów na weselach? strasznie mi się to podoba... mąż żonie, żona mężowi... a najfajniej świadkowie jak przemawiają

Edytowane przez missbennet
Czas edycji: 2013-02-18 o 14:56
Stary 2013-02-18, 14:53   #1586
asizan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kinga1920 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w poradni matko baba fisnieta 10 chłopow na sali a ta o śluzie nawijała łeeeeee;/ i na 19 na 2 spotkanie ;/
W sumie śluz to ludzka rzecz bez niego byłoby ciężko a chłopiki nawet jeśli są jeszcze prawiczkami (w końcu to ślub kościelny więc teoretycznie powinni), muszą się też wyedukować
asizan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:54   #1587
kinga1920
Raczkowanie

A teraz ide ustalać pare szczegółów dotyczących ślubu , mam nadzieje że sie nie pozabijamy
Stary 2013-02-18, 14:55   #1588
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1920 Pokaż wiadomość
A o czym ma mówić, jeśli uczy Was NPRu?
Stary 2013-02-18, 14:55   #1589
kinga1920
Raczkowanie

Dobra ale po co tak dogłębnie , nie powiedziała nic czego bym nie wiedziała , a pozatym 2 godziny gadać tylko o tym to już nudne było :/
Stary 2013-02-18, 14:56   #1590
Visez
Zakorzenienie

Hej dziewczynki Rzadko do was zaglądam bo często nie daję rady za wami nadążyć
Moja suknia już przyszła, a miała być w kwietniu/maju;P Dziś chodziłam dopłacić jeszcze troszkę kaski za nią, a resztę to już przy odbiorze.
https://wizaz.pl/Makijaz/Szkola-maki...y-makijaz-oczu jaki piękny makijaż

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości