|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Cytat:
sesja narzeczeńska jak najbardziej jestem za ![]() Co do rajstop,pończoch itp. to ja raczej chce miec gołe nózki
|
|
#2132 |
|
Winter is coming
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Zresztą może na ślub se strzelę prawdziwe pończochy z pasem, zawsze chciałam takie mieć
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
moja kuzynka miała i mówiła ze to niewygodne było jak szlag ;p
pod kiecką nie widać a jednak cały dzien tanczyc itp to musi byc wygodne ![]() nie mówiąc o butach
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rajstop, pończoch itp., to ja pewnie będę miała gołe nogi, bo w lipcu w rajstopach można sie ugotować! I suknia a la beza też odpada.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#2135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2136 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() A buty chyba warto sobie kupić wcześniej i je trochę rozchodzić... Ale ja na co dzień śmigam na obcasach, więc nie straszne mi to. Myślę nad zakupem takich tanecznych, no ale zobaczymy.
|
|
#2137 | ||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mala_czarna_21;3929 9240]
aha, piekłam rogaliki z przepisu chyba klaudii dziękuję za przepis, rogaliki boskie ![]() dzisiaj robię murzynka /QUOTE]Podawałam kiedyś przepis na rogaliki na Twoją prośbę bardzo cię cieszę, że smakowały![]() Cytat:
myslisz, że pamięta, że to już pół roku? Mój nie ma pamięci do dat, czasami parę dni wcześniej delikatnie przypominam co za dzień się zbliża![]() Cytat:
Dostajemy 2 płyty z wesela i 1 z poprawin oraz 2 książki ze zdjęciami+płytkę z resztą Tylko zaraz podkreślam, że to są znajomi moich kuzynów i ten plener nam gratis dorzucili. Nadrobiłam, teraz lecę się uczyć, bo jutro ta okropna poprawa egzaminu
|
|
#2138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie chce na płycie ślubnej jak mam takie zwykłe włosy i chce być tylko i wyłacznie w sukni ślubnej (może to głupie )Ale jak ktoś chce to jak najbardziej![]() I bodobają mi się białe ponczochy samonośne
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz kochana Opiumalfa ceny są bardzo rózne
i jak widac nawet mniejsze niż moje ![]() Mnie niestety nie stać na mega wypasionego fotografa za 7 tyś. Chociaz uważam ze taki który robi to za 2-3 tys też może być super świetny a nawet lepszy a Ty z zawodu jestes fotografem? i w żadnym wypadku nie czuje się urażona oraz mam nadzieje że Ciebie też nie uraziłam
|
|
|
|
#2140 |
|
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=t7VIUPh3xFw
Moim zdaniem pan młody ma idealny garniturek jak ja bym chciała żeby mój założył muchę ![]() Mam nadzieje tylko że nie założy westy tak jakoś mi sie to nie podoba I wg ślub na łodzi aż im zazdroszczę
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, jestem, mozna w stopce zobaczyc.
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję!
Będę ślubować godzinkę po Tobie! Ej, a ja właśnie jestem strasznie niezadowolona z pończoch samonośnych! Nie wiem z czego to wynika, ale miałam na kilku weselach i szłam zdejmować, bo spadały mi w czasie tańców. A że hulam okropnie, prawie wcale nie siedzę, to męczyło mnie to i wkurzało... :/ Ach i zapomniałabym! W sobotę byłam u mojej fryzjerki. Ona bierze się za moje włosy i pyta: To, co maszynką jedziemy...? (w żartach oczywiście). A ja do niej: O nie! Muszę zapuszczać do ślubu! Tylko końcówki, co by odżyły i zaczęły się układać . No i tak gadałam z nią, gdy ona mi podcinała i opowiadam, jaka fryzurka mi się marzy i że mam nadzieję, iż mnie przyjmie, bo to 16 po święcie - ona, że nie ma problemu. I gdy usłyszała, że chcę kłosa na bok to ona: Tak! Tobie będzie pasować...! A że jest kochaną kobietą i bardzo komunikatywną to zaczęła mi opowiadać jak ona to widzi i powiedziała wszystko co ja chciałam!
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam makjażystki, nie znam się wogole na tym.
Znacie jakąś fajna ze sląska? a fryzjera to mam kochana mamusia
|
|
|
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2145 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() są z kujawsko - pomorskiego, ale raczej nie jest dla nich barierą żeby pracować w innym województwie. Z tego co się orientuję to ostatnio byli na zleceniu w Niemczech. Podaję namiary: http://studiocyfrowe.com.pl Cytat:
W sumie też się zastanawiam kiedy iść do księdza, żeby się nie dziwił że za prędko hehe u mnie to dość mała parafia więc nie chciałabym się wygłupić. Zresztą ostatnio zmienił się proboszcz i jakoś jeszcze mnie do siebie nie przekonał heh wolałabym żeby poprzedni udzielał nam ślubu...
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-02-18 o 14:55 |
|||
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mój kochany tatuś wysłał mi linka
poczytajcie ale powiem wam że przebitka cenowa jest niezła... nawet widziałam tam suknie które widziałam u mnie w salonie ;pphttp://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...?ticaid=110167
|
#2148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie pozostało nic innego, tylko Ci zazdrościć w ogóle jeśli chodzi o fryzjera to razem z siostrą TŻta powiedziałyśmy sobie, że co okazja ( a do naszego ślubu trochę ich jeszcze będzie) to będziemy chodzić do innego, żeby w końcu trafić na takiego, który nam będzie odpowiadał
|
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja za młodych lat jeszcze w gimnazjum haha zamówilam sobie na allegro taką hmm kamizelke futerkową ... CHIŃSKĄ ;d kuzwa wiekszego szajsu na oczy nie widziałam |
|
|
|
|
#2150 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję!
![]() Cytat:
a teraz wikary mi pokazał, iż zostało to przepisane do kalendarza na 2013 Kamień z serca! Dlatego myślę, że jak pójdziesz bliżej wakacji, a nawet w maju to Cię nie wyśmieje zawsze możesz podejść i podpytać kiedy przyjść ![]() Cytat:
|
|
#2151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przynajmniej masz pewność, że ślub odbędzie się tak jak sobie wymarzyłaś Mam nadzieję, że u mnie też nie będzie większego problemu z zarezerwowaniem godziny, bo fajnie tak 16 na 16 Mam też nadzieję, że i ja w tym roku znajdę fryzjerkę, której będę mogła z pełnym zaufaniem powierzyć moją głowę w tym wyjątkowym dniu. Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-02-18 o 15:49 |
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, wlasnie mi mama powiedziala ze transport naszych gosci z PL do belgii (okolo 30 osob) licza sobie 3,6 za km, czyli to daje mniej wiecej 9,000 PLN, powalilo ich na leb? czy takie sa koszty? macie moze jakies propozycje albo znacie firmy ktore sie tym zajmuja?
|
|
|
|
#2153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Często fotografowie już mają w pakiecie taką usługę. Nasz nie ma, ale mój K. jest zapalonym fotografem i ma dobrego kumpla, który także jest fotografem-amatorem, razem zawsze jeżdżą na zdjęcia. No i K. już gadał z nim, zrobi nam taką sesję za darmo Facet robi naprawdę świetne zdjęcia, więc bardzo się cieszę Planujemy taką sesyjkę już w tym roku w lecie i będą to zdjęcia nie w moim mieście, a w rejonach mojego K. ![]() 2. Będę miała białe pończochy Uważam, że ślub jest to jedyna okazja, kiedy ubiera się właśnie białe, a nie inne. Poza tym w ogóle nie wiem czemu niektórzy to kojarzą ze strojem komunijnym, nie wiem jak Wy, ale ja na swojej komunii białych pończoch nie miałam :PP Oczywiście, moje zdanie tylko i wyłącznie, nikt nie musi się ze mną zgadzać, o gustach się nie dyskutuje A w ogóle to już mam takie pończochy, mama mi kupiła ![]() 3. Prawdopodobnie będą właśnie te samonośne, które już są zakupione Chociaż jeszcze nie na 100%, bo nie noszę w ogóle pończoch (raz miałam na sobie tylko). Ale jak będę szła na jakieś tańce najbliższe to ubiorę samonośne i zobaczę czy mi w nich wygodnie. Te z pasem odpadają zdecydowanie.4. Raczej nie, wolę coś mieć na nożkach Chociaż to będzie końcówka czerwca, jeśli będzie bardzo gorąco to może już na weselu zdejmę pończochy. Na pewno na sesji plenerowej będą gołe nogi ![]() 5. Brązowym/cielistym mówię na tę okazję nie ![]() Co do cen to ja płacę za pakiet foto/video 2800 zł. To dość tanio (chociaż dla nas to i tak wysoka kwota), ale nie uważam, żeby byli jacyś kiepscy z tego powodu. Mnie i mojemu TŻ zdjęcia jak i filmy tej firmy bardzo się podobają, uważamy, że są naprawdę profesjonalne. Fotograf jest bardzo sympatyczny, firma na rynku od lat, mnóstwo znajomych poleca. Mają bardzo indywidualne podejście do klienta Mamy w cenie foto (1400zł) zdjęcia od przygotowań (już fryzjer i makijażystka) do 1-2 w nocy, także cały dzień są z nami, od rana, do tego gratis plener ślubny innego, dowolnego dnia. Wszystkie zdjęcia są obrobione i oddane nam na płycie, a do tego dostajemy kilkadziesiąt odbitek (nie pamiętam dokładnie ile, w umowie jest). W cenie video tak samo są od rana do 1-2 w nocy, dostajemy film w trzech egzemplarzach w ładnym ślubnym etui. Co dla mnie super to fakt, że kręcą teledysk narzeczeński i nie biorą za to dodatkowej opłaty, a poza tym mogą być też przy wybieraniu obrączek czy przymiarkach sukni, ale tego akurat nie chcemy, wolimy ten teledysk narzeczeński
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i byłam bardzo zadowolona ja zawsze sobie je trochę wyżej daje niż powinny być i mi nie schodzą chyba że kupuje takie typowo do celów łóżkowych to wtedy biorę swój rozmiar czyli dwójki ![]() Pończochy białe nie jestem zwolenniczką golizny nóg do sukienek bo wtedy widać wszystkie żyły na stopie
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-02-18 o 16:07 |
|
|
|
|
#2155 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
. Jesli już to lepiej pończochy. Gołe nogi są ok. Brązowe nie, cieliste. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Ciężko dojść mi do siebie, po tym jak TŻ był u nie od czwartku i musiał wrócić do domu. Miał jechać wczoraj, ale ostatecznie został dzisiaj do 5.00 żeby zdążył na 7.30 do pracy
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weekend szybko zleci a potem znowu tydzień czekać na spotkanie ja odliczam i jeszcze tylko niecałe 18m-cy i będziemy dziennie się widzieć mam nadzieje że szybko to zleci Nie smuć się on też tęskni
|
|
#2159 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A godz. 16 wybrałam właśnie z tego powodu co podałaś przynajmniej goście zapamiętają ![]() Cytat:
docik to jest myśl! Nigdy tak nie pomyślałam o tym! Muszę wypróbować Dziękuję za radę ![]() Cytat:
|
|
#2160 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

dziękuję za przepis, rogaliki boskie 
/QUOTE]
Trzeba by chyba zadzwonić, bo na stronie niewiele informacji jest.

)Ale jak ktoś chce to jak najbardziej