Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 15:00   #3871
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja się w spodnie już nie mieszcze . Dzinsów nie dopinam w ogóle, zostały mi jedne materiałowe, które są dobrze dopasowane. Nie mam w czym chodzić.
trzeba się wybrac na zakupy

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja mam stwierdzoną rwę kulszową, w listopadzie robiłam prześwietlenie biodra, bo bolało. Ogólnie mam cały kręgosłup "chory" np. nie mogę zbyt długo odchylać głowy do tyłu, bo mogę zemdleć Po mamie mam też chorobę reumatyczną stawów, także teraz pomaga tylko bursztynek
nieciekawie masz

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
moja też i nie wiem co na to mój pracodawca

mój się zlitowął i pozwolił iśc na spacer, do sklepu ale od razu mi lepiej
jakbym była w domu to pewnie już bym spała
Stary 2013-02-18, 15:03   #3872
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja mam stwierdzoną rwę kulszową, w listopadzie robiłam prześwietlenie biodra, bo bolało. Ogólnie mam cały kręgosłup "chory" np. nie mogę zbyt długo odchylać głowy do tyłu, bo mogę zemdleć Po mamie mam też chorobę reumatyczną stawów, także teraz pomaga tylko bursztynek
współczuje

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:06   #3873
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Raz to latałam po domu w samych majtkach bez stanika
Hehehehe.Akurat jakby przyszła bez męża to bym to olała
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:08   #3874
__Paulinka__
Zakorzenienie

hejo

No i bylam u tego lekarza.. mowie, ze jestem pierwszy raz bla bla bla.. Powiedziala mi babka w rejetracji, ze mam zadzwonić pod taki numer i wybrac lekarza... wiec dzwonię, chciala moje dane.. i sie pyta czy chce kobiete czy faceta. Wzielam kobiete, mowi, ze od 1 marca jestem do niej przypisana wczesniej nie da rady:P wiec poczekam sobie jednak do tego 12tc i pójdę "na legalu". Pytalam sie babki w rejestracji czy moze mi ktos dzisiaj chociaz krew pobrac, ale nie, najpierw wybor lekarza... mam niby jakis list pocztą dostać na dniach.. wtedy zarejesrtruję sie wczesniej i pojdę już umowiona. Mam nadzieje, ze do tego czasu nic sie ze mną dzić nie będzie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

Nie martw sie należysz do tych szczęśliwców przechodzących ciąże bez mdłości jak tak mam teraz 2 ciążę a moja siostra też 2 przeszła bez mdłości
ehm.. chybab wykrakałam, bo dzisiaj caly dzien nie mogę nic jesc bo mi niedobrze, a odbija mi sie wymiotami
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie 3 sukienki:
http://allegro.pl/papaya-sukienka-ci...021792023.html
http://allegro.pl/next-sukienka-ciaz...021600254.html
http://allegro.pl/vila-elastyczna-su...021600075.html

Ta ostatnia trochę obcisła...Ale moze jakoś da sie chodzić.
Zapłaciłam za wszystkie 30 zł.
szlejesz! ale cena super!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
laski trzymajcie dzis kciuki o 17... mam wizyte i okaze sie jaki wplyw na bejbika mialy moje chorobska i antybiotyk. boje sie strasznie
moocne

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
doskonale cie rozumiem... mnie tez teskni sie za rodzina, najchetniej bym ja tu cala przeprowadzila, choc wiem ze to nierealne.... i za przyjaciolmi... jednak jak sobie tak pomysle o powrocie to nie wiem czy jeszcze kiedys wrocimy...w polsce budowalismy dom (systemem gospodarczym wiec wiele nas to nie wynioslo), teraz teoretycznie daloby sie nazbierac troche kasy na wykonczenie, ale to nawet tutaj nie jest kwestia roku czy dwoch... a nazbierana kasa ile by jej nie bylo i tak szybko sie uplynni i bedzie trzeba jakos bidowac z golej pensji... mimo ze moj tz jest inzynierem i ja tez mialam dosc dobrze platna (jak na polskie warunki) prace w polsce to tutaj po oplaceniu rachunkow zostaje nam wiecej niz w polsce oboje zarabialismy... a pracowalismy oboje na caly etat a tu pracuje tylko tz na razie bo ja przyjechalam dopiero w lipcu ale ze nie znalam kompletnie jezyka to najpierw poszlam na kurs niemieckiego ktory skonczyl sie w grudniu, a teraz jestem w ciazy wiec jak sobie pomysle o perspektywach zycia tu, a tam to mam watpliwosci czy warto jest wracac... a wy chcecie wrocic?
Na początku mielismy plany, zeby zostac tutaj 2-3 lata i wrocic do PL.. ale te lata już mineły i dalej siedzimy, bo nie mamy perspektyw zeby wrocic do PL... dzialki mamy, pieniądze na dom też, ale co z tego? wybudujemy sie i zero na koncie.. musimy miec albo jakieś duze zabezpieczenie, albo firmę swoją rozkręcic, bo inaczej marnie to widze. Tutaj nawet jakby TZ sam pracoal to starcza nam na życie, oplaty, wycieczki a i tak dużo odkladamy. Ja też chodzę na kurs norweskiego, żeby dostać normalną pracę.. teraz troche plany sie pokrzyzowaly przez ciążę, bo mialam wlasnie teraz szukac nowej pracy:P ale będę musiala to na trochę odlozyc

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

A co do Waszych teściowych ... dobrze, ze moja mieszka 1500km ode mnie
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:18   #3875
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny wiem, ze to glupie ale jestem z siebie taka dumna! Pani w szpitalu byla przemila, bez zadnych wstepow zrobila co miala zrobic. powiedzcie mi czy was tez tak boli reka po pobieraniu? prawie nie moge nia ruszac nie mowiac o podniesieniu czegos..
To ja Was pociesze, że mam w tym tygodniu jeszcze jedno pobieranie krwi.Ręka mnie nie boli.To zależy chyba od pobierającego.Kiedyś trafiłam na taka, że wcale nie było siniaka.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
o tego przesądu nie znam, o co w nim chodzi? (btw to pasek NAD brzuchem )
Że niby sie dziecko pępowiną okręci.Ale to raczej bzdura.No chyba, że ten pasek ciśnie.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja się w spodnie już nie mieszcze . Dzinsów nie dopinam w ogóle, zostały mi jedne materiałowe, które są dobrze dopasowane. Nie mam w czym chodzić.
Współczuję.
Moje legginsy z poprzedniej ciąży strasznie sie ponszczyły

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
hejo

Na początku mielismy plany, zeby zostac tutaj 2-3 lata i wrocic do PL.. ale te lata już mineły i dalej siedzimy, bo nie mamy perspektyw zeby wrocic do PL... dzialki mamy, pieniądze na dom też, ale co z tego? wybudujemy sie i zero na koncie.. musimy miec albo jakieś duze zabezpieczenie, albo firmę swoją rozkręcic, bo inaczej marnie to widze. Tutaj nawet jakby TZ sam pracoal to starcza nam na życie, oplaty, wycieczki a i tak dużo odkladamy. Ja też chodzę na kurs norweskiego, żeby dostać normalną pracę.. teraz troche plany sie pokrzyzowaly przez ciążę, bo mialam wlasnie teraz szukac nowej pracy:P ale będę musiala to na trochę odlozyc[COLOR="Silver"]
To całkiem nieźle.W takich warunkach nawet to placenie za lekarza nie wydaje się jakimś strasznym obciążeniem.
Widzę, że to nie tylko ja mam tak, że dom da sie wybudować, ale nie ma z czego w nim żyć.

Te spodnie są fajne
http://allegro.pl/eleganckie-ciazowe...002250037.html

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-18 o 15:22
Stary 2013-02-18, 15:31   #3876
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
Że niby sie dziecko pępowiną okręci.Ale to raczej bzdura.No chyba, że ten pasek ciśnie.[COLOR="Silver"]
aaa, to jak z koralami i medalikami przetestowane - nie działa. jedno z dzieci sie owinelo a drugie juz nie. wg mnie loteria.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:34   #3877
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:

To całkiem nieźle.W takich warunkach nawet to placenie za lekarza nie wydaje się jakimś strasznym obciążeniem.
Widzę, że to nie tylko ja mam tak, że dom da sie wybudować, ale nie ma z czego w nim żyć.
Ja bym chętnie zapłaciła za lekarza jakby naprawdę mial wiedzę, pomógłby w każdej sytuacji... Mam nadzieje, że trafi mi się jakaś kumata babka
a z tym domem .. patrząc z drugiej strony.. w PL chyba każde młode małżenstwo musi wziąć kredyt na 30 lat na mieszkanie czy dom i do konca życia muszą sie martwić czy dzadzą rade go spacic.. Więc mysle, że kazdy chcialby być w takie sytuacji, że stać go na ten dom, a potem tylko zamartwiac się jak go utrzymać fajnie mają ci, co mają nadzianych Rodzicow i dostają wszystko w prezencie
Choć ja jestem z nas dumna, że sami sobie zarobiliśmy na to
Stary 2013-02-18, 15:43   #3878
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
a z tym domem .. patrząc z drugiej strony.. w PL chyba każde młode małżenstwo musi wziąć kredyt na 30 lat na mieszkanie czy dom i do konca życia muszą sie martwić czy dzadzą rade go spacic.. Więc mysle, że kazdy chcialby być w takie sytuacji, że stać go na ten dom, a potem tylko zamartwiac się jak go utrzymać fajnie mają ci, co mają nadzianych Rodzicow i dostają wszystko w prezencie
No u nas na ten dom były perspektywy, żeby zarobić w Niemczech.Ale co potem?Chyba mąż dalej do DE a ja z dziećmi w PL.Dla mnie to bez sensu.

Czas edycji: 2013-02-18 o 15:49
Stary 2013-02-18, 15:59   #3879
bajka1807
Zakorzenienie

moj poki co pracuje w DE, ale wczoraj powiedzial mi ze za dwa tyg jak wroci, bedzie skladal papiery do firmy w norwegii no nie zagrzeje nigdzie dlugo miejsca, bo w niemczech raptem 7 czy 8 miesiecy pracuje, ale w sumie drogie koszty uzyskania sa, bo musi miec dzialalnosc w pl wiec koszta z tym zwiazane sa ogromne ale tak czy siak, nei ma co narzekac, ja nie pracuje, tzn do tej pory bylam na wychowawczym, wiec z palcem w tylku wystarczalo, bez zadnych innych niemieckich dodatkow, tylko same faktury. a ja sie w sumie nie mam zamiaru z pl ruszac.

boze jeszcze godzina a ja mam wrazenie ze zaraz sie porzygam z tych nerwow :/ za pol godziny wychodze i bede jechac jak na sciecie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:02   #3880
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
No u nas na ten dom były perspektywy, żeby zarobić w Niemczech.Ale co potem?Chyba mąż dalej do DE a ja z dziećmi w PL.Dla mnie to bez sensu.
dla mnie też bez sensu by bylo TZ tuta ja ja z dzieckiem w PL

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
boze jeszcze godzina a ja mam wrazenie ze zaraz sie porzygam z tych nerwow :/ za pol godziny wychodze i bede jechac jak na sciecie
grunt to pozytywne myślenie Będzie dobrze
Stary 2013-02-18, 16:02   #3881
passion80
Zakorzenienie

żylismy przez parę ładnych miesięcy na odległośc(widywaliśmy się w weekendy), ciężko było, na dłuższą metę chyba bym nei wytrzymała
Stary 2013-02-18, 16:04   #3882
nephelim89
Rozeznanie

Właśnie wróciłam z zakupów no i niestety nie powstrzymałam się żeby czegoś nie kupić dla dzidziolka To nasz pierwszy zakup i na razie ostatni-chociaż do przesądnych nie należę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1366.jpg (67,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1365.jpg (51,1 KB, 36 załadowań)
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:11   #3883
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z zakupów no i niestety nie powstrzymałam się żeby czegoś nie kupić dla dzidziolka To nasz pierwszy zakup i na razie ostatni-chociaż do przesądnych nie należę
ale słodziutkie ja pewnie też juz dlugo nie wytrzymam i przy najbliższej okazji kupię coś malemu/malej
Stary 2013-02-18, 16:16   #3884
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
żylismy przez parę ładnych miesięcy na odległośc(widywaliśmy się w weekendy), ciężko było, na dłuższą metę chyba bym nei wytrzymała
No parę miesięcy można wytrzymać.My tak bardzo często robiliśmy, ale miał to być stan przejściowy.Jednak w pewnym momencie wyszło,że tak sie nie da i albo na stałe wyjedziemy albo będziemy rodziną patologiczna bez wody i prądu w domu z niedożywionymi dziećmi bo nas nie bedzie stać.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Super. Kupuj a przesądami sie nie przejmuj bo to bzdury.Pewnie jakaś nakupiła tony na raz, nadźwigała sie i poroniła i dlatego ten przesąd.

Czas edycji: 2013-02-18 o 16:18
Stary 2013-02-18, 16:19   #3885
passion80
Zakorzenienie

w sobote kupiłam w lumpie body i śpiochy
Stary 2013-02-18, 16:32   #3886
kaska87
Zakorzenienie

hej
witamy się w 10tc

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:34   #3887
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
witamy się w 10tc
Stary 2013-02-18, 16:43   #3888
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
wow te tygryskowe przepiękne! tez takie chce!
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:48   #3889
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

dzwonilam do mamy i powiedziala, ze ona zawsze tak miala, ze ja reka caly dzirn bolala i nie mogla ani nic dzwigac ani nia ruszac.. wiec to pewnie po mamusi
Stary 2013-02-18, 17:06   #3890
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
hejo

No i bylam u tego lekarza.. mowie, ze jestem pierwszy raz bla bla bla.. Powiedziala mi babka w rejetracji, ze mam zadzwonić pod taki numer i wybrac lekarza... wiec dzwonię, chciala moje dane.. i sie pyta czy chce kobiete czy faceta. Wzielam kobiete, mowi, ze od 1 marca jestem do niej przypisana wczesniej nie da rady:P wiec poczekam sobie jednak do tego 12tc i pójdę "na legalu". Pytalam sie babki w rejestracji czy moze mi ktos dzisiaj chociaz krew pobrac, ale nie, najpierw wybor lekarza... mam niby jakis list pocztą dostać na dniach.. wtedy zarejesrtruję sie wczesniej i pojdę już umowiona. Mam nadzieje, ze do tego czasu nic sie ze mną dzić nie będzie

ehm.. chybab wykrakałam, bo dzisiaj caly dzien nie mogę nic jesc bo mi niedobrze, a odbija mi sie wymiotami

szlejesz! ale cena super!

moocne

Na początku mielismy plany, zeby zostac tutaj 2-3 lata i wrocic do PL.. ale te lata już mineły i dalej siedzimy, bo nie mamy perspektyw zeby wrocic do PL... dzialki mamy, pieniądze na dom też, ale co z tego? wybudujemy sie i zero na koncie.. musimy miec albo jakieś duze zabezpieczenie, albo firmę swoją rozkręcic, bo inaczej marnie to widze. Tutaj nawet jakby TZ sam pracoal to starcza nam na życie, oplaty, wycieczki a i tak dużo odkladamy. Ja też chodzę na kurs norweskiego, żeby dostać normalną pracę.. teraz troche plany sie pokrzyzowaly przez ciążę, bo mialam wlasnie teraz szukac nowej pracy:P ale będę musiala to na trochę odlozyc

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

A co do Waszych teściowych ... dobrze, ze moja mieszka 1500km ode mnie
no to tak jak my... kokosow na razie nie mamy na koncie bo tz jest tu troche ponad rok wiec trzeba bylo pokupic meble do mieszkania (bo tutaj zwykle bez mebli sa mieszkania do wynajecia), przez ponad pol roku ja latalam tutaj co drugi weekend wiec kasa szla na loty + dojazd na lotnisko 100 km w jedna strone, poza tym bylismy na wakacjach, kupilismy nowa fure wiec tez sie wydaje, no ale przynajmniej jest z czego i nie trzeba sie tak szczypac... a moj tz jakby umial lepiej niemiecki to moglby duzo wiecej zarabiac... no ale moze kiedys i tak nie ma co narzekac bo jeszcze jak ja pojde do pracy to juz w ogole bedzie super...

Cytat:
Ja bym chętnie zapłaciła za lekarza jakby naprawdę mial wiedzę, pomógłby w każdej sytuacji... Mam nadzieje, że trafi mi się jakaś kumata babka
no nam sie udalo postawic dom bez kredytu ale tylko dlatego ze mocno zaciskalismy pasa...niestety rodzice nie byli w stanie rzucic kasa, ale za to pomagali przy budowie bardzo...calosc inwestycji juz z dzialka bo nie mielismy kosztowala nas ok 150 tys zl, moze nawet nie tyle...dom jest obecnie otynkowany z zewnatrz, ma okna, dach... nic tylko robic instalacje i sie wprowadzac... no ale to pewnie kolejne 150 tys mielismy brac kredyt na wykonczenie, ale wtedy pojawila sie opcja wyjazdu i teraz gdybamy co dalej... poki co stoi i czeka

Cytat:
piekne... zwlaszcza z tym tygryskiem
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 17:27   #3891
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

no nam sie udalo postawic dom bez kredytu ale tylko dlatego ze mocno zaciskalismy pasa...niestety rodzice nie byli w stanie rzucic kasa, ale za to pomagali przy budowie bardzo...calosc inwestycji juz z dzialka bo nie mielismy kosztowala nas ok 150 tys zl, moze nawet nie tyle...dom jest obecnie otynkowany z zewnatrz, ma okna, dach... nic tylko robic instalacje i sie wprowadzac... no ale to pewnie kolejne 150 tys mielismy brac kredyt na wykonczenie, ale wtedy pojawila sie opcja wyjazdu i teraz gdybamy co dalej... poki co stoi i czeka
no to pogratulować! super, że się Wam udało! Też myslelismy, żeby sie wybudować, ale pewnie by nas okradli jak byśmy dalej tutaj wyjezdzali.. wiec zbieramy dalej kase, jak wkoncu stwierdzimy ze wracamy to zaczniemy sie budować i bedziemy tego pilnowac przynajmniej..
Stary 2013-02-18, 18:00   #3892
dwakolory1
Wtajemniczenie

No i mojej dzidzi już nie ma. Wczoraj dostałam krowtoku, okazało się że ciąża obumarła już ponad tydzień temu. Jestem już po zabiegu.
Mój aniołek- pełne 10 tygodni. Odszedł od nas 17.02.2013 r. o godz. 16.15.
Lekarze powiedzieli że zrobiłam wszystko co w mojej mocy żeby moje dzieck żyło. No ale nie udało sie

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:04   #3893
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
No i mojej dzidzi już nie ma. Wczoraj dostałam krowtoku, okazało się że ciąża obumarła już ponad tydzień temu. Jestem już po zabiegu.
Lekarze powiedzieli że zrobiłam wszystko co w mojej mocy żeby moje dzieck żyło. No ale nie udało sie
nawet nie wiem co powiedziec... trzymaj sie mocno...
Stary 2013-02-18, 18:10   #3894
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo mi przykro Trzymajcie się
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:14   #3895
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
przykro mi
3majcie się

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:29   #3896
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
no to pogratulować! super, że się Wam udało! Też myslelismy, żeby sie wybudować, ale pewnie by nas okradli jak byśmy dalej tutaj wyjezdzali.. wiec zbieramy dalej kase, jak wkoncu stwierdzimy ze wracamy to zaczniemy sie budować i bedziemy tego pilnowac przynajmniej..
no my najpierw gdybalismy zeby gdzies wyjechac, tz nawet byl kilka miesiecy w Anglii w 2008 roku, ja mialam dolaczyc do niego po obronie, ale zanim sie obronilam to tz wrocil bo wtedy zlote czasy juz minely, nastal kryzys i nie bylo rozowo... potem przez 4 lata mieszkalismy u tescia i gdybalismy co dalej zbierajac kase i pracujac... w koncu stwierdzilismy ze bez sensu ladowac 200 tys w mieszkanie (bo tyle kosztuja w naszym rejonie) jak lepiej cos wybudowac i miec swoje... zwlaszcza ze tz zlota raczka i praktycznie sam wszystko robil po pracy... myslelismy tez o wyjezdzie do Australii, ale niestety tz zabraklo 0,5 punkta by moc ubiegac sie o wize dla inzynierow i o uznanie dyplomu... no wiec wybudowalismy dom i sie pokazala propozycja z niemiec... do Niemiec to akurat nigdy jechac nie chcialam bo ani ja ani tz nie umielismy wczesniej niemieckiego i ta opcja nawet do glowy mi nie przychodzila haha... ale suma sumarum mysle ze Niemcy to jedna z lepszych opcji bo jednak niedaleko i mozna byc praktycznie zaraz jakby cos odpukac sie dzialo, a jednak zyje sie duzo lepiej niz w Polsce... fakt ze troche strach o dom, ale na razie nie ma za bardzo czego krasc... bardziej mozna obawiac sie dewastacji czy cos, ale jest raczej w spokojnym miejscu, mamy milych sasiadow emerytow ktorzy praktycznie sa tam caly czas to pilnuja tesciu tez tam w miare czesto jedzie zobaczyc czy wszystko ok... no ale mysle ze to kwestia 2-3 lat czy ladujemy w ten dom i wracamy czy sprzedajemy i myslimy nad czyms tutaj... bo nie ma sensu tak trzymac tego domu zeby tam stal i niszczal...

Cytat:
bardzo mi przykro az mnie ciary przeszly.... trzymaj sie dzielnie kochana, sciskam Cie mocno
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:33   #3897
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Szok... Trzymaj się dzielnie i życzę Ci wszystkiego najlepszego kolejnym razem i żeby ból szybko złagodniał
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:34   #3898
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mi przykro
Stary 2013-02-18, 18:35   #3899
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
o matko co się stało? coś wcześniej się działo? jestem w szoku...
ja na swoją wizytę czwartkową czekam i mam jakieś durne myśli ostatnie usg nie wyszło idealnie i boję się że..............
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:37   #3900
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
o matko co się stało? coś wcześniej się działo? jestem w szoku...
ja na swoją wizytę czwartkową czekam i mam jakieś durne myśli ostatnie usg nie wyszło idealnie i boję się że..............
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości