Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 18:20   #1981
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo

kascysko możliwe, że nie trafione, ale od czegoś trzeba było zacząć szukać "tego"
Kiedyś może znajdę
Stary 2013-02-18, 18:20   #1982
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Kochana, to chociaż pokręć się po jakichś forach tematycznych, stronach o fotografii, tak coby jak najwięcej się chociaż teorii dowiedzieć, bo masz duży talent!

Dziewczyny! Mam takie pytanie i prośbę zarazem..
Chciałabym na moim blogu stworzyć Galerię Fryzur. Dawno co prawda tutoriali nie było, ale na pewno niedługo się pojawią. I chciałabym stworzyć galerię do każdej fryzury jaką przedstawiam w tych tutorialach, np. galerię warkoczy klasycznych, francuskich i innych fryzur. No ale potrzebuję chętnych. Czytałam wczoraj, że też u siebie lub u innych próbujecie robić różne fryzury, to może któraś z was byłaby chętna czasem cyknąć zdjęcie i przesłać je mi, na bloga? Oczywiście byłby podany nick, adres bloga jeśli by był, w między czasie zrobiłabym do tego baner. Tylko potrzebne mi do tego osoby chętne, które by się zgłosiły i przesłały takie zdjęcia. Co o tym myślicie? Byłaby któraś z was zainteresowana?
I tak mi głupio, że tu piszę, nie chcę żeby to jako reklama była odebrana, ale tak poruszony był temat fryzur i widzę, że sporo z was ma do tego potencjał i zaciąg.
Buziaki
Czasem coś tworzę u siebie albo u kuzynki, jak się z nią widzę. Póki co fotek nie mam żadnych, ale będę miała na uwadze, żeby cyknąć.

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Blackberry, no niestety malo mam:
- witaminy all in one z ZSK wazne do 12/2013, wyjsciowo 10 g, uzyte chyba na 3 psikadla po lyzeczce wiec ponad polowa powinna byc
- elastyna z ZSK, wazna do 6/2013 :/ wyjsciowo 15 ml zostalo ze 4 ml
- duzo nieotwieranej oliwy z oliwek ale tez waznej do 4/2013 (TZ taka z roboty przytargal)
- 1/3 Isany czekoladowej (masla nacielskiego)
Nawet odlewek nie bardzo mam z czego robic z powodu swego minimalizmu
A tej oliwy nie chciałabyś wymienić za coś?

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Moje po nocy z aik + olej lniany+ maść BD (stały zestaw - sprawdza się)
Po myciu mix: miód+aik+wax+maska alterra.
Płukanka z octem jabłkowym.
(+zdjęcie, korzystam z obecności siostry )

Mam plan wyprostować włosy pod koniec miesiąca tylko muszę kupić jakąś maskę silikonową (np. Stapiz, Sleek Line) żeby chociaż trochę je zabezpieczyć jestem ciekawa jak będą wyglądać
Ty mi nie wchodź w drogę z tymi włosami. Bo Ci je ukradnę i łysa zostaniesz. Cudowne.

Cytat:
Napisane przez SlodkaGrzesznica90 Pokaż wiadomość
Witam
dziewczyny krótko i na temat: przez jakiś czas miałam balleyage, moja fryzjerka rozjaśniała mi włosy 12% rozjaśniaczem+ czekoladowy brąz. Włosy za 1,2 razem wyglądały świetnie. Kolor idealny taki platynowy blond. Byłam bardzo zadowolona. Jednak po jakimś czasie włosy zaczęły się łamać i przypominały suche siano. Mimo to i tak dalej chodziłam na ten sam balleyage ponieważ fajnie czuję się jako blondynka. Swój naturalny mam ciemny blond tj mysi.
Od jakiegoś czasu stosuję pielęgnację bez silikonową, olejuję włosy, podczytuje Was i dużym krokiem na przód była decyzja o przyciemnieniu włosów. Dziś byłam u fryzjera. Położyła mi farbę Goldwell ciemny blond. Oczywiście ucieszyłam się ale teraz zaczęłam mieć wątpliwości bo po 1) nie widzę się w tym kolorze ( przytłoczył mnie bardzo) a po 2)zastanawiam się czy faktycznie włosy mi teraz "odżyją"?

Z tego względu mam pytanko do Was moje drogie włosomaniaczki
Czy przyciemnienie włosów było dobrym krokiem ku lepszym, piękniejszym, zdrowszym włosom? Staram się sobie tłumaczyć że w końcu nie będą mi się tak kruszyć ale potem znów mam chwile zwątpienia
Powiem Ci tak - smutne wieści z mojej strony. Sama latami rozjasniałam włosy, świetnie się czułam w najjaśniejszym z najjaśniejszych blondów. Naturalnie mam taki średni/ciemny blond. Potem postanowiłam przyciemnić i...nic to nie dało. Przyciemnione wymyło się zatrważająco szybko (w czasach sles jeszcze, ale jednak), wystarczyło kilka(naście) myć i włosię było z powrotem białe jak śnieg. No i odrost. Cóż, zagryzłam zęby i patrzyłam na niego. Nadal patrzę, choć przykryłam całość czerwonym tonerem i mniej rzuca mi się w oczy. Teraz minęło z 1,5 roku, bardziej przypominają ombre niż włosy z odrostem. Jakoś przeszło.
Końce kruszą się bardzo. BARDZO. Jednak to, co było rozjaśnione nigdy nie wróciło do formy (zresztą zupełnie niepotrzebnie rozjaśniałam moje i tak jasne włosy tak mocno - cóż, trochę późno zaczęłam się interesować tym, jak się to robi ). Mam do uwalenia jeszcze z 20cm, każdy najdrobniejszy błąd skutkuje wysypem śniegu na końcach, a ja nie potrafię się w sobie zebrać, żeby je porządnie obciąć i tak melepecę po 2-3cm.

Edit:
Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
:kopwdupę:
Mam to samo. Właśnie powinnam pisać pracę na maturę ustną
Się uśmiałam. Właśnie mi przypomniałaś moją maturę ustną z polaka. Bodaj 21 maja miałam referować, pracę napisałam jak człowiek, 20 maja o 22 zaczęłam. I miałam 100%. No, ale temat mi BARDZO leżał, jestem pasjonatką niuansów językowych i internetu, a wybrałam temat o języku Gadu-Gadu, więc była to dla mnie czysta przyjemność.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."

Edytowane przez halbtrocken
Czas edycji: 2013-02-18 o 18:26
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:24   #1983
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Parafinę? A w którym miejscu?
Mineral oil, nie parafina?

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
A tej oliwy nie chciałabyś wymienić za coś?
Chetnie, chetnie
Podrzuc jakas liste zbywajacych kosmetykow - ale tylko wlosowo bo insze duperele mam.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:25   #1984
lilith_ed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Jeśli nie jesteś wrażliwcem, to ten żel nie zrobi nic Twojej skórze głowy. A jeśli chcesz nakładać tylko na długość to bądź całkiem spokojna, nic złego się nie stanie
Planowałam używać tylko na długość, ale wszędzie straszą tym składnikiem, to wolałam się upewnić, czy mnie nie zje
lilith_ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:28   #1985
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Mineral oil, nie parafina?
O faktycznie! Przeoczyłam, a 2 razy czytałam ten skład. Patrzcie patrzcie, parafinka skryła mi się gdzieś w połowie składu, a tak lubi być na początku
Ja bym mimo wszystko zakupiła, bo na łapencje naprawdę dobrze działa, więc jak nie posłuży na włosy to zgodnie z przeznaczeniem. Olejek Dabur Amla tez na parafinie, a niektórym bardzo dobrze robi. No chyba, że ewidentnie wiesz, że nie lubisz się z parafiną.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:33   #1986
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Alterra Granat, rosyjskie specyfiki, Apis?

Zaordynuj sobie szampon z ekstraktem z rumianku, olej (BD niebieski) i jak dorwiesz maskę. Będzie lepiej
Alterry z granatem moje włosy nie lubią, rosyjska pielęgnacja odpada [ testują na zwierzętach]. A co mogłabyś polecić z Apisu?

Szampon rumiankowy jakiś konkretny? BD niebieski mam. Maski nie kojarzę w ogóle .

I oczywiście dziękuję za wszystkie podpowiedzi .
Stary 2013-02-18, 18:35   #1987
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
O faktycznie! Przeoczyłam, a 2 razy czytałam ten skład. Patrzcie patrzcie, parafinka skryła mi się gdzieś w połowie składu, a tak lubi być na początku
Ja bym mimo wszystko zakupiła, bo na łapencje naprawdę dobrze działa, więc jak nie posłuży na włosy to zgodnie z przeznaczeniem. Olejek Dabur Amla tez na parafinie, a niektórym bardzo dobrze robi. No chyba, że ewidentnie wiesz, że nie lubisz się z parafiną.
Ja tez czytalam sklad po tym jak wkleilam go w poscie i nie moglam jej znalezc
Amli Gold uzywalam, bylo ok tylko wowczas mylam wlosy szamponem ze SLESem a teraz jade na Hippie i balsamie BDFM wiec sie zastanawialam Ale mozna zaszalec i sprobowac.

Stary 2013-02-18, 18:38   #1988
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soyk Pokaż wiadomość
A jak mierzycie ten czas schnięcia? Trzymacie jeszcze przed tym ręcznik na włosach czy jak?
'Odsączam' jednym ręcznikiem, później zawijam w mikrofibrowy, nosze jakieś max 5 min, przeczesuję i od tego momentu liczę czas.

Cytat:

Mi się wydłużył z 3 h do ok 7. Ale nie wiem do końca, bo jak myję włosy o 18.00, a idę spać ok północy to są jeszcze mokre

Krrem widziałam tą maskę oleo, takie maleństwo za dwie dychy? Obeszłam się smakiem, mnie by pewnie starczyło na 4-5 użyć
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:38   #1989
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Chetnie, chetnie
Podrzuc jakas liste zbywajacych kosmetykow - ale tylko wlosowo bo insze duperele mam.
Poszło PW.

Stary 2013-02-18, 18:42   #1990
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

użyłam po raz pierwszy kozierdaki! fajne uczucie, takie orzeźwienie na głowie czuje
mam nadzieje tylko że zaradzi na moje wypadające włoski

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:45   #1991
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Się uśmiałam. Właśnie mi przypomniałaś moją maturę ustną z polaka. Bodaj 21 maja miałam referować, pracę napisałam jak człowiek, 20 maja o 22 zaczęłam. I miałam 100%. No, ale temat mi BARDZO leżał, jestem pasjonatką niuansów językowych i internetu, a wybrałam temat o języku Gadu-Gadu, więc była to dla mnie czysta przyjemność.
Śmieszne. Chciałam po prostu mieć później spokój (wewnętrzny) ale nic z tego.
Cytat:
Ja tez czytalam sklad po tym jak wkleilam go w poscie i nie moglam jej znalezc
Amli Gold uzywalam, bylo ok tylko wowczas mylam wlosy szamponem ze SLESem a teraz jade na Hippie i balsamie BDFM wiec sie zastanawialam Ale mozna zaszalec i sprobowac.
W jaki sposób domyłaś Amlę szamponem bez slesa? ja miałam mega przyklap po zmyciu slesem..

Kascysko, xpertko, masz TAKI lakier? Co o nim sądzisz? Mam niebieski

Wiecie, że Schleckcher splajtował? (Czy jak mu tam języki obce mnie wykończą!).

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:49   #1992
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
W jaki sposób domyłaś Amlę szamponem bez slesa? ja miałam mega przyklap po zmyciu slesem..
Wtedy ze SLESem, teraz jade na delikatnych

Stary 2013-02-18, 18:49   #1993
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno w Naturze bywa za okolo 5 zl.
Bedzie trzeba uderzyc
I w SuperPharm, i na DoZie..

Cytat:
Że HĘ?
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:52   #1994
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grudniowa Pokaż wiadomość
Erm... wlasnie w tym momencie mam odwrotny problem - wlosy juz sie nie pusza, ale teraz mam przyklap i przenawilzenie. Bede moze musiala nakladac te maske na krocej?
To nakładaj krócej I może oczyść?
Cytat:
Wątróbka...łohyda...
Kascysko, mogę mieć do Ciebie pytanie na priva?
Siostro
Pewnie, pisz
Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
kascysko możliwe, że nie trafione, ale od czegoś trzeba było zacząć szukać "tego"
Kiedyś może znajdę
Życzę powodzenia, będzie dobrze, pomożemy
Cytat:
Edit:

Się uśmiałam. Właśnie mi przypomniałaś moją maturę ustną z polaka. Bodaj 21 maja miałam referować, pracę napisałam jak człowiek, 20 maja o 22 zaczęłam.
Też coś takiego zrobiłam Ale miałam prosty motyw
Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
Alterry z granatem moje włosy nie lubią, rosyjska pielęgnacja odpada [ testują na zwierzętach]. A co mogłabyś polecić z Apisu?

Szampon rumiankowy jakiś konkretny? BD niebieski mam. Maski nie kojarzę w ogóle .

I oczywiście dziękuję za wszystkie podpowiedzi .
Apis w ogólności jest mocno emolientowy, więc podobny do Morelki

Miałam Facelle, a jako rypacz mam Evę Naturę do blond
O masce jakiejś czytałam z rumiankiem, i teraz nie mogę sobie przypomnieć
W ogólności powiem tak - płukanki z rumianku nie działają na mnie w ogóle. Ale już kosmetyki z ekstraktem z rumianku - jak najbardziej. Pewnie temu, że ekstrakt jest bardziej skoncentrowany.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:52   #1995
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Ano wiemy, przynajmniej ja wiem. Głośno o tym było bardzo w Niemczech w połowie 2012. Jakby nie patrzeć, wielka sieć (oni mieli w łapach drogerie swoje i IhrPlatz, mnóstwo, mnóstwo sklepów), dużo ludzi straciło pracę, niejedna okolica została bez żadnej drogerii w pobliżu...
Ponoć straszne przekręty porobili właściciele, sieć plajtowała, a oni wille z basenem i te sprawy...

Stary 2013-02-18, 18:52   #1996
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Juana, a to nie baby hair przypadkiem?
tak, baby hair, ale są już dość długie I zamiast tak grzecznie leżeć jak na lewej stronie to muszą odstawać p prawej na całej długości... Wrrrr... Strasznie mnie to denerwuje...

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Mam tak samo jak ty... Ale mam to akurat gdzieś bo teg nie zauważam
Hmmm... a u mnie czasem tylko mnie sluchają;p a denerwują mnie te odstające włoski po prawej stronie;p

Cytat:
Vatikę kokosową mogę polecić ze względu na zapach, bo efektów to u mnie za bardzo nie dawała. A Amla strasznie śmierdzi, ale fajnie wydobywała mi skręt.
Za wydobycie skrętu oddałabym wiele;p Ale niestety z moich włosów nijak się nie da;p

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
To i ja Wam pokażę moje włosie
śliiiczne

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
Po drugie : chciałabym wrócić do naturalnego koloru [ nie mogę sobie darować, że skusiłam się na tę hennę ]. Biorąc pod uwagę co mam teraz na głowie, cały czas chodzi za mną obcięcie włosów. Szkoda mi bardzo tych 65 cm, które widać w awatarze, ale kompletnie nie mam pomysłu jak to inaczej zorganizować .
Macie jakieś propozycje jak ominąć radykalne cięcie?
Spróbuj zafarbować na kolor jak najbardziej zbliżony do naturalnego A potem zapuszczaj Bo i tak nie zetniesz włosów na bardzo krótko NIe pozwalam, bo są piękne A jak np odrosną już na pewną długość, któa będzie Ci odpowiadać to możesz ściąć resztę
Ja właśnie zapuszczam naturalne i powoli podcinam Więc powoli, powli wracam do naturalnego Od spodu już mam naturalne, a na wierzchu jeszcze trochę, które wyglądają jak rozjaśnione od słońca latem
Ale jeszcze kilka miesięcy, max rok i będę mieć całkowicie naturalne
Trzymam kciuki
Początki są najgorsze, potem już ok

Cytat:
Nie polecam Amli
[/COLOR]
Dzięki Zapamiętam

Cytat:
Uwielbiam moment kiedy ją spłukuję, włosy mi wtedy dosłownie uciekają, takie są gładkie i lejące
Oooooo tak !!!

Cytat:
Spisz na jednej stronie?

Heenara albo Oilmedica
Starsznie wiercę się w nocy, ale staram się spać w warkoczu albo w koku
Ale w sumie od dawna mi tak odstają... Nie wiem co z nimi zrobić... Ale tak dopiero od jakichś hmmm 10 cm od czubka głowy Wyżej są ok
A na te oleje już patrzę Dziękuję

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość

Moje po nocy z aik + olej lniany+ maść BD (stały zestaw - sprawdza się)
Po myciu mix: miód+aik+wax+maska alterra.
Płukanka z octem jabłkowym.
(+zdjęcie, korzystam z obecności siostry )

Mam plan wyprostować włosy pod koniec miesiąca tylko muszę kupić jakąś maskę silikonową (np. Stapiz, Sleek Line) żeby chociaż trochę je zabezpieczyć jestem ciekawa jak będą wyglądać
Wow... Oddaj mi je
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:56   #1997
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Kascysko, xpertko, masz TAKI lakier? Co o nim sądzisz? Mam niebieski
Nie mam ani jednego Astora
Też mam teraz niebieski na paznokciach, z H&M

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Starsznie wiercę się w nocy, ale staram się spać w warkoczu albo w koku
Ale w sumie od dawna mi tak odstają... Nie wiem co z nimi zrobić... Ale tak dopiero od jakichś hmmm 10 cm od czubka głowy Wyżej są ok
A na te oleje już patrzę Dziękuję
Może masz włosy wyżej porowate tam: od czapki, słońca?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:57   #1998
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Wtedy ze SLESem, teraz jade na delikatnych
A łii, ja dzisiaj nie kapować, bo spałam 3 h
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Że HĘ?
Szyld wisiał, zakupy zrobiłam, ale to już nie Schle..cośtam.

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:59   #1999
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam o tym podobnie jak halbtrocken w połowie 2012 roku. Tarnogórski Schlecker jeszcze się trzyma...

Cytat:
Siostro
Pewnie, pisz
A jeszcze a propos wątróbki: mój uraz jest podwójny. Raz, że smród i generalnie jedna wielka ohyda dla każdego zmysłu A dwa...10 lat temu w wielkiej gorączce śniło mi się przytłaczające mnie niebo zlepionych wątróbek. Koszmar nad koszmarami.

To zaraz skrobnę
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 19:02   #2000
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
A jeszcze a propos wątróbki: mój uraz jest podwójny. Raz, że smród i generalnie jedna wielka ohyda dla każdego zmysłu A dwa...10 lat temu w wielkiej gorączce śniło mi się przytłaczające mnie niebo zlepionych wątróbek. Koszmar nad koszmarami.
Ja nieraz ludzi nie rozumiem. Ja na dźwięk słowa wątróbka dostaję pokaźnego ślinotoku. Jadam co najmniej raz w tygodniu.
No, ale dla każdego co innego.
Marzę o wątróbce w malinach. Tylko skąd ja kuźwa wytrzasnę maliny w lutym?

Stary 2013-02-18, 19:05   #2001
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Szyld wisiał, zakupy zrobiłam, ale to już nie Schle..cośtam.
Ah so.. Jeszcze tylko Rossa zlikwidują i będzie koniec germanizacji.

Cytat:
Słyszałam o tym podobnie jak halbtrocken w połowie 2012 roku. Tarnogórski Schlecker jeszcze się trzyma...
Chorzowski też. Oby jak najdłużej.

Cytat:
Dołączam się do grona Nie Dla Wątróbek.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 19:06   #2002
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:

To zaraz skrobnę
Ojej, to musiało być straszne
Ja też nienawidzę wątróbki mimo że nigdy nie jadłam Ale zapach mnie skutecznie przed tym powstrzymuje.
Stary 2013-02-18, 19:07   #2003
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
A łii, ja dzisiaj nie kapować, bo spałam 3 h
Spoooko, ja przed chwila kimalam i snilo mi sie, ze pisalas, ze masz trzy wlosy na krzyz. My rzucilysmy sie pocieszac, ze wcale nie, a Ty na to wkurfiona: "chyba umiem policzyc do trzech!"

Cindy, nic nie scinaj! Pofarbuj na kolor zblizony do naturalnego i tyle. Sa zniszczone? Na zdjeciach tego nie widac.

Stary 2013-02-18, 19:08   #2004
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Ah so.. Jeszcze tylko Rossa zlikwidują i będzie koniec germanizacji.
Zabawne, właśnie ross miał przejmować część sklepów po schlekerze. Ale nie wiem w końcu co z tego wyszło, musiałabym spytać mamę. Ona jest na bieżąco z newsami z kraju wroga.

Edit:
RedhairedWitch, ahahahahahahaha oplułam się zupą ze śmiechu, wymiatasz.

Edytowane przez halbtrocken
Czas edycji: 2013-02-18 o 19:09
Stary 2013-02-18, 19:08   #2005
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

A co do germanizacji - otworzyli u mnie w mieście jakiś sklep z niemiecką chemią, może będą tam jakieś pyszności do włosów? Muszę się tam przejść!
Stary 2013-02-18, 19:10   #2006
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Chorzowski też. Oby jak najdłużej.
Mają tam coś włosowo-ciekawego?
Wiem, że w pobliżu jest sklep fryzjerski i mignęły mi fajne maski, ale nie miałam czasu wejść
W ogóle doznałam szoku jak pierwszy raz znalazłam się na ulicy Wolności, zero krawężników, idziesz sobie a tu tramwaj jedzie środkiem deptaka
Stary 2013-02-18, 19:13   #2007
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Mają tam coś włosowo-ciekawego?
Wiem, że w pobliżu jest sklep fryzjerski i mignęły mi fajne maski, ale nie miałam czasu wejść
W ogóle doznałam szoku jak pierwszy raz znalazłam się na ulicy Wolności, zero krawężników, idziesz sobie a tu tramwaj jedzie środkiem deptaka
Deptak z tramwajem ma swój urok. Uwielbiam to połączenie we Freiburgu KLIK i w Zabrzu KLIK, a widziałam w różnych miastach. Zawsze ma swój urok.

Stary 2013-02-18, 19:15   #2008
sanlan
Rozeznanie

Cytat:

Cynkowa zawsze i wszędzie

jeaah udało mi się w końcu z czymś trafić, zamówiłam wczoraj cynkową, mam nadzieję, że jutro będzie

Cytat:
Dziewczyny! Mam takie pytanie i prośbę zarazem..
Chciałabym na moim blogu stworzyć Galerię Fryzur. Dawno co prawda tutoriali nie było, ale na pewno niedługo się pojawią. I chciałabym stworzyć galerię do każdej fryzury jaką przedstawiam w tych tutorialach, np. galerię warkoczy klasycznych, francuskich i innych fryzur. No ale potrzebuję chętnych. Czytałam wczoraj, że też u siebie lub u innych próbujecie robić różne fryzury, to może któraś z was byłaby chętna czasem cyknąć zdjęcie i przesłać je mi, na bloga? Oczywiście byłby podany nick, adres bloga jeśli by był, w między czasie zrobiłabym do tego baner. Tylko potrzebne mi do tego osoby chętne, które by się zgłosiły i przesłały takie zdjęcia. Co o tym myślicie? Byłaby któraś z was zainteresowana?
I tak mi głupio, że tu piszę, nie chcę żeby to jako reklama była odebrana, ale tak poruszony był temat fryzur i widzę, że sporo z was ma do tego potencjał i zaciąg.
Buziaki
ja dużo czeszę (zwłaszcza kogoś) i mogę też coś cyknąć

o6.11. - Jantar I
15.o4 Jantar II
sanlan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 19:17   #2009
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Jaaasne, Natura plajtuje, Schlecker plajtuje, Rossman wycofuje najlepsze kosmetyki Dobrze, że za 2 miesiące spadam z TG, nic tam po mnie

Edytowane przez XminorXlosX
Czas edycji: 2013-02-18 o 19:19
XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 19:18   #2010
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Deptak z tramwajem ma swój urok. Uwielbiam to połączenie we Freiburgu KLIK i w Zabrzu KLIK, a widziałam w różnych miastach. Zawsze ma swój urok.
Ma swój urok dopóki się prawie pod tym tramwajem nie znajdziesz
Brakuje mi starej katowickiej 3 maja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości