Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 20:48   #3661
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

:/ Zadzwonili właśnie do mnie z Luxmedu mówiąc, że mam nieprawidłowe wyniki badania moczu i mam się z lekarzem prowadzącym skonsultować, bo najprawdopodobniej mam stan zapalny... Moja ginka nie odbiera, ale napisałam jej smsa, ciekawe co mi poradzi

Napisała też Aaś W weekend mieli dużo roboty w pokoju dziewczyn i nie miała siły kompa włączać. Jutro się odezwie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 20:51   #3662
xal
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
podskakuje szybko w jednym miejscu przez chwilę
To chyba raz takie coś miałam, dokładnie co 2 sekundy małe puknięcie na środku brzucha.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 20:54   #3663
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
:/ Zadzwonili właśnie do mnie z Luxmedu mówiąc, że mam nieprawidłowe wyniki badania moczu i mam się z lekarzem prowadzącym skonsultować, bo najprawdopodobniej mam stan zapalny... Moja ginka nie odbiera, ale napisałam jej smsa, ciekawe co mi poradzi

Napisała też Aaś W weekend mieli dużo roboty w pokoju dziewczyn i nie miała siły kompa włączać. Jutro się odezwie
do mnie też dzwonili, że mam d-dimery za wysokie a mam w normie dla ciężarnychale byłam zaskoczona, że ktoś się tym w ogóle interesuje
Może powtórz to badanie? Zobaczysz czy się poprawiły wyniki czy jest gorzej

Dobrze, że u Aaś ok
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 20:55   #3664
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
tak, z maluszkiemi właśnie mam kilka wersjinajpierw test jak się sprawdza jazda samochodem nad polskie morze, jak pójdzie gładko to jedziemy autem do Włoch lub na Chorwację/do Czarnogóry i Bośni. Jak będzie padaka z daleką jazdą autem to samolotem Kreta lub Teneryfa. Ogólnie chcieliśmy Karaiby zimą, ale nie wiem czy chcę takiego malucha zabierać w takie miejsca nie za bardzo skażone cywilizowanymi szpitalami, więc raczej zaczniemy bezpiecznie od basenu Morza Śródziemnego a najwyżej jak będzie miała półtorej roczku i się ją poszczepi na wszystkie pneumokoki i japońskie zapalenia mózgu to wio w światoby tylko chciała współpracować, bo marzę o wyprawie we trójkę, ale jeśli będzie z niej maruda to zostanie z dziadkami jak my będziemy gdzieś na końcu świata a ją będziemy zabierać tylko w takie bardziej cywilizowane miejscataki jest plan, ale ponoć nie będziemy w stanie zostawić dziecka z dziadkami, tak nam mówią dzieciaci znajomi, ciekawe jak to będzie
My (a raczej póki co ja) planujemy wakacje we wrześniu/październiku; mam nadzieję że jakiś wyjazd wypali, bo potrzebuję odpoczynku i słoneczka

Nad polskie morze nie pojedziemy, bo dołożymy trochę km i jesteśmy w Chorwacji A jak nie podróż samochodem to polecimy do Hiszpanii (w okolice Barcelony, organizowane pewnie tak jak teraz Paryż na własną rękę) albo z biura np. na Rodos

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
AAaaaa zaczynamy dziś 25tc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 20:57   #3665
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
tc, bo później mam obawy, ze nie zmieszczę się w żadne ciuchy
zawsze możesz zrobić sesję w bieliźnie
lub okrywając się tylko materiałem czy rekwizytami

za udaną wizytę i dla Dużej już córci

Cytat:
nam jeszcze został wózek, łóżeczko, materac, wanienka+stelaż, kosmetyki, dla mnie koszule do szpitala i szlafrok, pampki, termometr
no i karuzelka, bujaczek, mata ale z tym mi się nie spieszy no i jeszcze trochę ciuszków tak się wydaje ale też kuuupa kasy pójdzie
dużo już macie, dobrze tak sobie rozłożyć koszty na raty
w najbliższym czasie postaram się zamówić chociaż część wyprawki z allegro
aż się boję podliczać ile muszę szykować kasy na zakupy..

kurde nie wiem jeszcze jaki laktator kupić.. i nie wiem jakie butelki
myślałam żeby na początek kupić dwie małe (125-150ml) z TT i Avent

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:00   #3666
xal
Zakorzenienie

W tym roku jedyne wakacje jakie planuję to u rodziców. Samolotem nie polecimy bo mąż stwierdził, że do samolotu nigdy nie wsiądzie, nad morze to ewentualnie małym autkiem, ale, że się nie zabierzemy, a kombiak nie wiadomo czy dojedzie ... to zostają wczasy u rodziców W międzyczasie oni wyjeżdżają na wakacje więc nie będzie problemów z zawożeniem babci do cioci bo będę ja z bąblem to i babcią się zajmiemy. Babcia samodzielna, ale samą na dłużej niż 1 noc to się boimy ją zostawiać w domu ze względu na wiek. Jak się zajmie prawnuczką to zapomni o swoich problemach zdrowotnych.

Stary 2013-02-18, 21:01   #3667
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
U nas akurat wyprawka jest kupowana z dwóch większych przypływów gotówki, tak jak było w planie ale powoli sobie wszystko kupuję mimo, że mogłabym za jednym razem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:02   #3668
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Co do butelek to ja kupiłam te antykolkowe chyba 200ml, czy jakoś tak. Będą na dłużej, a te malutkie to za małe za chwilę będą.
Z laktatorem to powiem ci, że dużo osób się wstrzymuje ze względu na cenę, żeby zobaczyć czy będzie potrzebny czy nie.

Stary 2013-02-18, 21:03   #3669
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
My (a raczej póki co ja) planujemy wakacje we wrześniu/październiku; mam nadzieję że jakiś wyjazd wypali, bo potrzebuję odpoczynku i słoneczka

Nad polskie morze nie pojedziemy, bo dołożymy trochę km i jesteśmy w Chorwacji A jak nie podróż samochodem to polecimy do Hiszpanii (w okolice Barcelony, organizowane pewnie tak jak teraz Paryż na własną rękę) albo z biura np. na Rodos

eh ja tez potrzebuję, normalnie o tej porze już bym sie pakowała, bo zawsze w okolicach marca gdzieś latamy a teraz to ja sobie mogę palcem po mapiemy i nad polskie morze i nad obce pojedziemy

Cytat:
zawsze możesz zrobić sesję w bieliźnie
lub okrywając się tylko materiałem czy rekwizytami

za udaną wizytę i dla Dużej już córci

aż się boję podliczać ile muszę szykować kasy na zakupy..

kurde tylko czuję się strasznie tłusto i nie bardzo mi w głowie rozbieranie ale spróbuje pare fotek w większym negliżu i zobaczę jak będa wychodziły, bo jak spoko to pójdę tą drogąmateriałem okryć się zamierzam
No duża już jest nasza maleńkafajnie tak wiedzieć ile waży ten ludzik z brzucha
Właśnie dlatego ja zaczęłam kupowac wcześniej, bo tak na teraz jakbym miała wydać tą całą kasiore, która już wydana została to sobie tego nie wyobrażam, chyba, że bym co miesiąc odkładała sumiennie kasę na wyprawkę, ale ja tak nie umiem, więc pewnie by była padaka i rozrywanie lokata tak elegancko co miesiąc z bieżacej kasy wszystko kupiłam i nawet nie odczuliśmy odpływu gotówki

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-02-18 o 21:05
Stary 2013-02-18, 21:04   #3670
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno nie mają żadnych korzyścito tak nie działapewnie ktoś tak napisał z dupy
dokładnie, nie sądzę, żeby to miało znaczenie kurde dzisiaj sprawdziłam i od tego roku szkoła rodzenia 100 zł, a była za free (na jakąś fundacje spzitalną mam przelać) no niech im już będzie
Stary 2013-02-18, 21:07   #3671
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nam jeszcze został wózek, łóżeczko, materac, wanienka+stelaż, kosmetyki, dla mnie koszule do szpitala i szlafrok, pampki, termometr
no i karuzelka, bujaczek, mata ale z tym mi się nie spieszy no i jeszcze trochę ciuszków tak się wydaje ale też kuuupa kasy pójdzie
my na szczescie lozeczko z materacykiem juz mamy, wozek obiecali dziadkowie
wanienke chyba kupimy bez stelaza, ostatnio ogladalismy je w hurtowni i te stelaze wydaja sie takie jakies niestabilne
kosmetyki tez zostawie na pozniej, bez sensu zeby lezaly. kupie sobie juz po przeprowadzce z dluzsza data przydatnosci. pampersow mamy jedna paczke, wiec jeszcze przy okazji jakis zakupow dokupimy, chociaz znajomi z norwegii obiecali dostawe na wielkanoc (placa za paczke malutkich 2zl - taki socjal!) karuzelka bujaczek mata wszystko czeka...to mam na szczescie po chrzesniaku.

zszokowalam sie kwota 700zl, bo z najdrozszych rzeczy nie mamy poscieli, a to ok 150zl? reszta to kosmetyki, podklady i inne glupoty - a sumka uzbierala sie jednak dosc konkretna

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
A do mnie w weekend napisała kuzynka mamy (moja ciotka ?), że gratulują nam dzidziusia (pewnie moja chrzestna się pochwaliła) i że mam jej podać adres to nam wyśle jakąś paczkę
ekstra bedzie jakas niespodzianka.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:08   #3672
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
my na szczescie lozeczko z materacykiem juz mamy, wozek obiecali dziadkowie
wanienke chyba kupimy bez stelaza, ostatnio ogladalismy je w hurtowni i te stelaze wydaja sie takie jakies niestabilne
kosmetyki tez zostawie na pozniej, bez sensu zeby lezaly. kupie sobie juz po przeprowadzce z dluzsza data przydatnosci. pampersow mamy jedna paczke, wiec jeszcze przy okazji jakis zakupow dokupimy, chociaz znajomi z norwegii obiecali dostawe na wielkanoc (placa za paczke malutkich 2zl - taki socjal!) karuzelka bujaczek mata wszystko czeka...to mam na szczescie po chrzesniaku.

zszokowalam sie kwota 700zl, bo z najdrozszych rzeczy nie mamy poscieli, a to ok 150zl? reszta to kosmetyki, podklady i inne glupoty - a sumka uzbierala sie jednak dosc konkretna
my mamy niby obiecaną kaskę na wózek od mojej babci ale... głupio mi się upominać a ona tylko raz wspomniała o tym kupimy sami a jak później nam da no to super
pampków mam pół paczki dwójek od koleżanki, jedną jedynek chcę dokupić co najmniej i jeszcze jedną dwójek

ja wczoraj byłam w szoku, to co napisałam wyżej, że kupiłam kosztowało mnie ponad 200zł a same pierdu, pierdu

a co do stelaża to ja potrzebuję bo nie mam gdzie położyć wanienki a nie uśmiecha mi się na podłodze, na kolanach kąpać

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-18 o 21:10
Stary 2013-02-18, 21:08   #3673
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupiłam taki zestaw:
http://allegro.pl/avent-laktator-rec...016562428.html

koleżanka mi polecała z philipsa właśnie tylko że ja chciałam ręczny, najpierw chcę wypróbować czy się sprawdzi, może potem elektryczny kupimy.

heheh mąż się oburzył lekko ... poskładał szafkę, zaczął układać ciuszki dziecięce (tak ładnie, rozmiarami ) ... i zdziwiony że całą szafa zapełniona ... i stwierdził że "ten bajtel się jeszcze nie urodził a już ma więcej ciuchów niż on"

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-18 o 21:13
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:09   #3674
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Aaś upycha lozeczka
luxmed jest niezly, dzwonia o 20, ze jest infekcja? lekarka pewnie mniej sie przejmie hehe. przeciez zapelenia w ciazy to prawie norma...
Stary 2013-02-18, 21:11   #3675
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja się zszokowałam jak policzyłam ile nas całość wyjdzie...dobrze, że chociaż za opiekę medyczną nie płaciłam tylko zapłacę za położną...masakra, ale wszystko kupuje z myślą o dwójce, następnym razem będzie taniej:P
Stary 2013-02-18, 21:13   #3676
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Aaś upycha lozeczka
Ciekawe czy są łóżeczka piętrowe

Stary 2013-02-18, 21:14   #3677
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
butelki mam dwie tt. siostra tez dala mi sporo roznych po mlodym, ale to beda na pozniej. niektore nieuzywane - musze sobie smoczki tylko dokupic
laktator ma tt reczny, planuje kupic elektryczny, ale chyba skusze sie na uzywany butelki mam, wiec beda pasowaly, silikonowa koncowke sobie wyparze i juz. widzialam kilka aukcji konczacych sie nawet za 100-150zl, a nowy to koszt ok. 300zl
Stary 2013-02-18, 21:15   #3678
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Nic, ja idę się położyć do wyrka z herbatką i książką, jakoś ostatnio się z nią opierdzielam

Jutro czekam na kuriera, ma nam przywieźć xboxa z naprawy

Stary 2013-02-18, 21:15   #3679
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja się zszokowałam jak policzyłam ile nas całość wyjdzie...dobrze, że chociaż za opiekę medyczną nie płaciłam tylko zapłacę za położną...masakra, ale wszystko kupuje z myślą o dwójce, następnym razem będzie taniej:P
My już (wizyty, badania, ubranka i inne du.perele) wydaliśmy ok 3000-3500 zł Nawet nie chcę myśleć ile jeszcze tego wyjdzie... Ale tak jak piszesz przy drugim dziecku będzie taniej

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-18, 21:16   #3680
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
też sobie tak tłumaczęjakby była inna płeć to najwyżej tylko nową garderobę skompletuję, póki co na ciuszki wydałam 1500 zł, więc co to jest w obliczu całej reszty, której nie będę musiała już kupować
Stary 2013-02-18, 21:16   #3681
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
U nas akurat wyprawka jest kupowana z dwóch większych przypływów gotówki, tak jak było w planie ale powoli sobie wszystko kupuję mimo, że mogłabym za jednym razem
wieksza frajda tak co miesiac cos lubie jak mnie budzi listonosz i co kilka dni ma jakas paczuszke
Stary 2013-02-18, 21:18   #3682
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
My już (wizyty, badania, ubranka i inne du.perele) wydaliśmy ok 3000-3500 zł Nawet nie chcę myśleć ile jeszcze tego wyjdzie... Ale tak jak piszesz przy drugim dziecku będzie taniej
my 7000 zł a jeszcze 1500 zł do wydania

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
wieksza frajda tak co miesiac cos lubie jak mnie budzi listonosz i co kilka dni ma jakas paczuszke
zupełnie jakby przynosił prezent, co nie?uwielbiaaaam toooo
Stary 2013-02-18, 21:19   #3683
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dlatego ja zaczęłam kupowac wcześniej, bo tak na teraz jakbym miała wydać tą całą kasiore, która już wydana została to sobie tego nie wyobrażam, chyba, że bym co miesiąc odkładała sumiennie kasę na wyprawkę, ale ja tak nie umiem, więc pewnie by była padaka i rozrywanie lokata tak elegancko co miesiąc z bieżacej kasy wszystko kupiłam i nawet nie odczuliśmy odpływu gotówki
a ja sie zastanawiam jak to jest, rzad daje 1000zl becikowego i wszyscy mysla, ze to takie super i kupa kasy. za co np. biedna samotna ciezarna kupuje wyprawke do szpitala? jedzie bez niczego? becikowe dostanie dopiero po porodzie...i tak liczac ile to wszystko kosztuje, to ten tysiac to naprawde niewiele
Stary 2013-02-18, 21:20   #3684
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko...bo nie mogę się oprzeć...i popijam...
napoje gazowane....od jakiegoś czasu lubię sobie wypic...
czy to aż tak szkodzi...???
czy tak jak i kawa czy herbata bo to czy tamto??
ja piję wodę lekko gazowaną... część się odgazuje w szklance, część wydudlam szybko z bąbelkami. ale tylko taka woda mi pasuje. i cieszę się, że w ogóle cokolwiek jestem w stanie teraz wypić
Cytat:
Cloche- mi dentysta to samo powiedział jak w kwietniu byłam. O ile nalot mi się nie robi na zębach i mogę baaaaardzo rzadko usuwać.. o tyle ząbki mam słabe i powinnam często chodzić na przegląd. Tylko mi się psują od środka, także musiałabym najpierw zrobić zdjęcie wszystkich ząbków
i to jest kolejny powód przez który ciągle to odkładam...
niby zasłaniają tym fartuchem ołowiowym.. niby dawka promieniowania tylko w okolicach twarzy i mała..
ale mam obawy
ooo, to masz tak jak ja ale mi dentysta powiedział, że skoro robiłam zęby w sierpniu, to źle nie będzie. i mam przyjść jak już maluszek spokojnie wytrzyma beze mnie jakieś 2 godzinki
Cytat:
samo gazowane to chyba nie takie wielkie zło, choć wiadomo że lepiej bez bąbelków. Ja uwielbiam wodę gazowaną i taka piję cały czas od kiedy pamiętam. Zawsze na treningach trener mnie opierniczał że piję wodę gazowaną.. ale tak już mam.
W napojach większe zło to cukier i chemia, barwniki
no proszę - takie same zęby, również brak skłonności do osadów... a teraz jeszcze fakt, że pijemy wodę wyłącznie gazowaną mnie tylko taka daje uczucie, że się napoiłam. i właśnie podczas sportu najbardziej to odczuwam.
Cytat:
a jeszcze inaczej odczuwam ucisk na aorte albo tetnice jakas. jak leze na plecach (dobrze to widac w wannie) to po chwili brzuch tak jakby drgal...strasznie wkurzajace uczucie. od razu musze sie przewrocic na bok. tak jakbym czula ciaaagle swoje tetno.
ja tak mam zawsze! całe ciało mi skacze a teraz w ciąży jeszcze bardziej. wkurzające to jest szczególnie w nocy, bo dosłownie słyszę swój puls. muszę się tak układać, żeby mi nic nie skakało i żeby do uszu dochodziły inne szumy, bo od słuchania pulsu można świra dostać
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Przeczytałam, że Twoim laktatorom kończy się umowa i się zostanawiałam chwilę o co chodzi...

Cytat:
a jeszcze chcialam Wam cos pokazac: (info ze str mojego szpitala)

ZALECANE RZECZY DLA DZIECKA
Podczas pobytu w szpitalu dziecko otrzyma bieliznę: kaftaniki, śpioszki, pieluszki, zawijaczek i niezbędne kosmetyki. Warto jednak już zaraz po urodzeniu założyć dziecku ubranka domowe, które mają korzystną dla skóry florę bakteryjną, „przyjazną” dla malucha. Ubranka i pieluszki należy wyprać, wyprasować i pozostawić na 1-2 tygodnie przed porodem przykryte (ale nie w folii), aby skolonizowały się bakteriami domowymi.
oo, ciekawa informacja! tylko jak tu przewidzieć, kiedy to ma być ten tydzień-dwa przed porodem jak trochę dłużej poleżą, to się chyba też nic nie stanie... se tak myślę... albo robić pakiety sortowane według daty prania?
Cytat:

o cholercia... no ale fajnie, że poinformowali, od jutra już będziesz mogła działać!

fajnie, że u Aaś wszystko okej. niech przygotują już ten pokój i w ogóle wszystko - nigdy nic nie wiadomo!!! a potem na ostatnich nogach to się nic nie chce
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:20   #3685
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
my 7000 zł a jeszcze 1500 zł do wydania

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

zupełnie jakby przynosił prezent, co nie?uwielbiaaaam toooo
z wózkiem, meblami i położną zamkniemy się w 10k, ale tak dokładnie to też nie liczyłam np 20 zł na ciuchach itp. tylko takie wieksze kwoty
Stary 2013-02-18, 21:20   #3686
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudziora Pokaż wiadomość
Widzę, że płeć mojej dzidzi na początku wątku jest nieokreślona, więc informuję, że Zosia będzie
Gratulacje!
Płeć nie była wpisana, bo nam się wcześniej nie pochwaliłaś
Co słychać ??

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
robię sobie obiad i w międzyczasie nadrabiam...
chciałam tylko poinformować, że wszystko ok. mimo że nie miałam usg teraz w planach, to gin mierzył szyjkę usg dowcipnym, potem jeszcze na chwilę "przeleciał" usg po brzuchu, sprawdził serduszko i zmierzył główkę. i nie wiem kiedy, ale podobno też sprawdzał ilość wód płodowych... tak kontrolnie wszystko tylko mówił, że wszystko pięknie, nie ma żadnego zagrożenia, mało przytyłam, ale tyję i brzuszek rośnie, więc wporzo
Cieszę się, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki czytam, ale zupełnie nie mam humoru na pisanie. od soboty ciągle czuje bóle w szyjce, boję się że w środę na wizycie już nic z niej nie będzie. ale dzwoniłam do szpitala, wynik posiewu ujemny, czyli nie ma bakterii, zamówiłam pessar. teraz się tylko modlę żeby było na czym go założyć. może nic się nie dzieje, tylko sobie wkręcam, ale nie jest łatwe pozytywne myślenie jak trzeci dzień kłuje a po tym się zawsze skracało ...
Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
gadam z kumpelą.. urodziła w 31tygodniu ciąży...
matko święta

jej córa ok..bardzo ok,wszystko w porząsiu ale jaki stres.. to tak jakbym za 2 tyg miałą rodzić
, ale najważniejsze że wszystko ok

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-18, 21:22   #3687
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
a ja sie zastanawiam jak to jest, rzad daje 1000zl becikowego i wszyscy mysla, ze to takie super i kupa kasy. za co np. biedna samotna ciezarna kupuje wyprawke do szpitala? jedzie bez niczego? becikowe dostanie dopiero po porodzie...i tak liczac ile to wszystko kosztuje, to ten tysiac to naprawde niewiele
no tak, ten tysiak to jest kpina. A co jak taka osoba jest nieubezpieczona, dziecko i tak ma opiekę medyczną zapewnioną? Musi mieć prawda? Mam nayśli szczepienia i takie tam?
Stary 2013-02-18, 21:24   #3688
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ciekawe czy są łóżeczka piętrowe
kiedys w szpitalach wozono dzieci na takich wozkach dwupoziomowych mama opowiadala mi, ze polozna jechala z maluchami i rodzice czekali "na wydanie dziecka do domu". i podjechala z takim wozkiem pelnym dzieci, a moje rodzenstwo zrozpaczone pytalo dlaczego musi brac domu takie brzydkie dziecko (wczesniak bez brwi, rzes, z zapuchnietymi jednak powiekami), skoro tam leza inne ladniejsze pulchniutkie s iostra juz prawie brala innego "z dolnej polki"
Stary 2013-02-18, 21:25   #3689
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
z wózkiem, meblami i położną zamkniemy się w 10k, ale tak dokładnie to też nie liczyłam np 20 zł na ciuchach itp. tylko takie wieksze kwoty
ja liczyłam dokładnie co do złotówki. Nam wyjdzie jakoś 8,5-9k a nie musimy wózka kupować ani fotelika... z tym, że lekarz nas kosztuje, bo mimo, ze mam luxmed to chodze prywatnie a w luxmedzie tylko badania robię i do tej pory na same wizyty i usg poszło 2k, ale nie żałuję, bo jeszcze bym mogła dopłacać za tą lekarkę
Stary 2013-02-18, 21:26   #3690
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
w pt wieczór zamówiliśmy szafę na allegro ... dziś rano już przyjechała
Super!

Cytat:
Ja właśnie odebrałam wyniki morfo. Zaskoczyłam się bo mi się hemoglobina poprawiła z 12,5 na 13,1.

Cytat:
fajne fotki maja robię na początku 31 tc, liczę, że mi jeszcze brzusio urośnieogólnie poleca się robić takie sesje między 7 a 8 miesiącem to ja akurat będę na końcówce 7
Ja chcę sesję w studio - może za jakiś miesiąc (okolice 31 tc), a potem marzy mi się jeszcze sesja w naturze np. w jakimś kwitnącym sadzie (tylko ciekawe gdzie go znajdę ) pod koniec kwietnia/początkiem maja.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Dostałam od mężula żelik pod prysznic Ziaja gruszkowy i termometr w kształcie kaczuszki do wanienki dla Jurcia kupił
dla męża

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości