Matki, żony, kochanki- czyli zazdrośnice po raz 64! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 21:09   #1051
BYou
MBZ♥

Dot.: Matki, żony, kochanki- czyli zazdrośnice po raz 64!

Ja jestem wiejskie dziecko, wychowane przy kurkach, świniach, kaczkach, ogrodzie itp dobrze mi było potem zaczęliśmy stopniowo rezygnować z chowu i został tylko ogródwłaściwie 2 bo kwiatowy i warzywny oraz sadcudnie było. jedynym co niemile wspominam to palenie w piecu i czasem kozenie trawy a teraz mi brak wyjścia na boso rano-jeszcze w piżamie z kubkiem kawy do ogrodu, swoich warzyw i owoców, siadania na ławce pod wierzbą. Jakoś tego miejsca mi brak. Dlatego mi smutno było sięwyprowadzać i sprzedawać dom. Zwłaszcza jak widzę co się stało z kwiatami, pnączami itp-no ale inny łaściciel, inne porządki.

Trzymam kciuki za Ćwiczące i dietujące

hej Żukenku nie znikaj już

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:12   #1052
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ja ciagle slucham "Hometown" Andy Burrowsa i "If you could see me now" The Script Juz sie nie moge doczekac 8 marca
Właśnie obaduję

Byou stęskniłam się

Jestem uzależniona od granata
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:14   #1053
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Właśnie obaduję

Byou stęskniłam się

jak Roszpunka i ja

Piczko ja się nie mogę napatrzeć i to, że Mała będzie z nami za miesiąc staje się takie realne

Stary 2013-02-18, 21:17   #1054
Gwizdak
Zakorzenienie

a ja wcinam brzoskwinie z puszki
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:17   #1055
Jovisse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Jovi dlaczego nie chcesz mieć stodoły Jak możesz, przecież będziesz mieszkać na wsi!

U mnie są sklepy i nawet kościół i szkoła i sala wiejska i też mam kontakt z ludźmi z miasta, wkońcu tam pracuję hehe Wydaje mi się, że stereotypy o ludziach mieszkających na wsi i ogólnie o wsiach są trochę za bardzo przerysowane Przecież my nie jesteśmy jacyś zacofani czy coś
No cóż... Bo stoi w miejscu, gdzie chciałabym mieć zadomkowy ogródek (tak ustaliłyśmy z med ) Kompletnie mi wadzi mój plan działeczki, zwłaszcza, że jest jeszcze jeden budynek gospodarczy, który fajnie byłoby przerobić na garaż i TŻtowy warsztacik, żeby sobie miał gdzie pogrzebać

Ja też kiedyś myślałam, że wieś zupełnie inaczej wygląda, a realia są zgoła inne. Ludzie niewiele się różnią, czasem faktycznie mentalnością. Nie gorszą, po prostu trochę inną niż ludzie miastowi (tacy jak ja )

Cytat:
Właśnie obaduję

Byou stęskniłam się

Nie denerwują Cię te pestki?
Stary 2013-02-18, 21:18   #1056
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
a ja wcinam brzoskwinie z puszki

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:19   #1057
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

jak Roszpunka i ja

Piczko ja się nie mogę napatrzeć i to, że Mała będzie z nami za miesiąc staje się takie realne
Zjadam przynajmniej jeden dziennie
Ale że Ty i Roszpunka go lubicie, to akurat baaaardzo dobrze, bo polifenole zawarte w granacie świetnie wpływają na mózg płodu
Stary 2013-02-18, 21:19   #1058
karola991
Zakorzenienie

by juz nie mogę się doczekać jeeej
Stary 2013-02-18, 21:20   #1059
Jovisse
Zakorzenienie

Cytat:

jak Roszpunka i ja

A Roszpunka już ma ostateczne imię?
Stary 2013-02-18, 21:20   #1060
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jovisse Pokaż wiadomość

Nie. W winogronach nie znoszę, ale w granatach uwielbiam. Obieram je ręcznie odrywając ziarenka od błonki - bardzo relaksujące. A potem wcinam łyżka z miseczki
Stary 2013-02-18, 21:21   #1061
Zwies
Zakorzenienie

Nie lubię brzoskwiń z puszki Mają zawsze ten sam smak
Ananasy jakoś zniosę, ale wolę świeże.

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:21   #1062
margueri
Zadomowienie

Wykończą mnie w tej mojej pracy (((((((((

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:23   #1063
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też kiedyś myślałam, że wieś zupełnie inaczej wygląda, a realia są zgoła inne. Ludzie niewiele się różnią, czasem faktycznie mentalnością. Nie gorszą, po prostu trochę inną niż ludzie miastowi (tacy jak ja )
Ja nie wiem jak jest na wsi,ale mój małżonek pochodzi z małego miasteczka (chociaż podwarszawskiego) i ta odległość od miasta 20 paru km już sprawia, że żyje się tam inaczej. Pod wieloma względami lepiej, ale to co mnie tam wnerwia, to to, że wszyscy wszystko o wszystkich wiedzą,że wystarczy przejść ulicą w inny sposób, żeby już pani w spożywczaku opowiadała o tym klientkom I relacje rodzinne są inne. Mi nie pasują.Tam jest życie w komunie, rodzina musi się trzymać razem i niemalże jeść z jednego talerza U mnie zawsze było bardziej partnersko -wzajemna akceptacja tego, że każdy ma swoje życie, a jednocześnie partnerskie relacje. I pod tym względem faktycznie "małomiasteczkowa" mentalność mi nie pasuje.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Nie lubię brzoskwiń z puszki Mają zawsze ten sam smak
Ananasy jakoś zniosę, ale wolę świeże.
no i własnie dla tego smaku je jem

A ananasów ja nie lubię żadnych
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-02-18, 21:27   #1064
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Ja jestem wiejskie dziecko, wychowane przy kurkach, świniach, kaczkach, ogrodzie itp dobrze mi było potem zaczęliśmy stopniowo rezygnować z chowu i został tylko ogródwłaściwie 2 bo kwiatowy i warzywny oraz sadcudnie było. jedynym co niemile wspominam to palenie w piecu i czasem kozenie trawy a teraz mi brak wyjścia na boso rano-jeszcze w piżamie z kubkiem kawy do ogrodu, swoich warzyw i owoców, siadania na ławce pod wierzbą. Jakoś tego miejsca mi brak. Dlatego mi smutno było sięwyprowadzać i sprzedawać dom. Zwłaszcza jak widzę co się stało z kwiatami, pnączami itp-no ale inny łaściciel, inne porządki.

Trzymam kciuki za Ćwiczące i dietujące

hej Żukenku nie znikaj już

Postaram się nie znikać już newer

Ja strasznie chcę, żeby moje dzieci wychowywały się właśnie tutaj Mam przecudowne wspomnienia z dzieciństwa i niczym się tego nie zastąpi Mam teraz nowych sąsiadów, przeprowadzili się niedawno właśnie z mieszkania w bloku w mieście do małego domku z ogrodem u nas, mają 3 chłopców w przedziale 2-8 lat dzieciaki są zachwycone i aż nadużywają "wiejskiego" życia Mama musi ich siłą do domu zaciągać jak się robi ciemno bo chłopaki grzebią w ziemi, bawią się w podchody, budują bazy na pobliskiej alei, urządzają wyścigi wózkiem po łące, normalnie jak takie dzikusy Ale słodkie

Cytat:
No cóż... Bo stoi w miejscu, gdzie chciałabym mieć zadomkowy ogródek (tak ustaliłyśmy z med ) Kompletnie mi wadzi mój plan działeczki, zwłaszcza, że jest jeszcze jeden budynek gospodarczy, który fajnie byłoby przerobić na garaż i TŻtowy warsztacik, żeby sobie miał gdzie pogrzebać

Jeszcze namówisz tż-ta, on będzie miał warsztacik a Ty ogródek Każdy coś dla siebie
Zależy dużo od człowieka i od wsi Ale ogólnie jest mega inaczej niż niektórzy to sobie wyobrażają
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:28   #1065
Jovisse
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem jak jest na wsi,ale mój małżonek pochodzi z małego miasteczka (chociaż podwarszawskiego) i ta odległość od miasta 20 paru km już sprawia, że żyje się tam inaczej. Pod wieloma względami lepiej, ale to co mnie tam wnerwia, to to, że wszyscy wszystko o wszystkich wiedzą,że wystarczy przejść ulicą w inny sposób, żeby już pani w spożywczaku opowiadała o tym klientkom I relacje rodzinne są inne. Mi nie pasują.Tam jest życie w komunie, rodzina musi się trzymać razem i niemalże jeść z jednego talerza U mnie zawsze było bardziej partnersko -wzajemna akceptacja tego, że każdy ma swoje życie, a jednocześnie partnerskie relacje. I pod tym względem faktycznie "małomiasteczkowa" mentalność mi nie pasuje.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

no i własnie dla tego smaku je jem

To ja powiem tak: w 100% zgadzam się z tym, że ciężkie do zniesienia jest to, że wszystko wszyscy o wszystkich wiedzą. Każdy krok jest śledzony. To duży minus. I na pewno będzie mi przeszkadzał.

Ale z tą rodzinnością to się nie do końca zgodzę. Bo jak dla mnie są dwie kategorie rodzin na wsi (wnioski wysnute z własnych obserwacji). Jedne to tam, gdzie występuje jakiś problem, zazwyczaj alkoholowy, i rodzina jest niby w komplecie, ale tak na prawdę to każdy się w domu nie lubi i jest wielkie udawanie przed sąsiadami.
A druga kategoria to tacy, którzy ... są po prostu prawdziwą rodziną. Nie wiem, mi się to np bardzo podoba, jak rodzina trzyma się razem i widać gołym okiem tę więź - niekoniecznie muszą jeść razem z jednego talerza Może dlatego, że ja nigdy prawdziwej rodziny nie miałam i dlatego tak bardzo to doceniam. W każdym razie to akurat mi się podoba.

No i te trawki, kwiatki, zwierzątka... Szkoda tylko, że dodatkowo wiąże się z tym jeszcze sporo obowiązków. Ale jest cisza, spokój... I świat staje się jakiś taki lepszy. Milszy. I człowiek staje się milszy dla innych jak już to dostrzeże
Stary 2013-02-18, 21:32   #1066
BYou
MBZ♥

Jovi wybierzemy jak się urodzi

G. brzoskwinie też lubię i nawet mam

Carmi to jemy podobnie
dodatkowy plus z jedzenia granatów to brak mdłości i zgagi

Karo to jeszcze chwilka

Żukenku ja pamiętam jak wszelkie posiłki jadłam na "polu" bo szkoda było czasu żeby iść do domucudnie było

Stary 2013-02-18, 21:34   #1067
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
To ja powiem tak: w 100% zgadzam się z tym, że ciężkie do zniesienia jest to, że wszystko wszyscy o wszystkich wiedzą. Każdy krok jest śledzony. To duży minus. I na pewno będzie mi przeszkadzał.

Ale z tą rodzinnością to się nie do końca zgodzę. Bo jak dla mnie są dwie kategorie rodzin na wsi (wnioski wysnute z własnych obserwacji). Jedne to tam, gdzie występuje jakiś problem, zazwyczaj alkoholowy, i rodzina jest niby w komplecie, ale tak na prawdę to każdy się w domu nie lubi i jest wielkie udawanie przed sąsiadami.
A druga kategoria to tacy, którzy ... są po prostu prawdziwą rodziną. Nie wiem, mi się to np bardzo podoba, jak rodzina trzyma się razem i widać gołym okiem tę więź - niekoniecznie muszą jeść razem z jednego talerza Może dlatego, że ja nigdy prawdziwej rodziny nie miałam i dlatego tak bardzo to doceniam. W każdym razie to akurat mi się podoba.

No i te trawki, kwiatki, zwierzątka... Szkoda tylko, że dodatkowo wiąże się z tym jeszcze sporo obowiązków. Ale jest cisza, spokój... I świat staje się jakiś taki lepszy. Milszy. I człowiek staje się milszy dla innych jak już to dostrzeże
to właśnie rodzina mojego tż. I zgadzam się z Tobą,że to jest pewnie dobre, tylko mi nie pasuje. Ja też pochodzę z prawdziwej rodziny, z silnymi więziami,ale nie muszę i nie chcę mieszkać z rodzicami i nie chcę i nie muszę każdego niedzielnego obiadu spędzać odświętnie ubrana przy stole. A u mojego tż tak jest i mi to totalnie nie pasuje. Każdy lubi co innego

Dlatego zapieram się nogami i rękami, żebyśmy się przypadkiem nie przeprowadzali do jego rodzinnej miejscowości. Ja jego rodzinę lubię - raz na jakiś czas i na odległość za blisko byłoby baaaardzo nie dobrze
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-02-18, 21:36   #1068
kasia0912
Zakorzenienie

Ja mam większość rodziny na wsi i wszyscy są bardzo ze sobą związani Ale faktem jest,że tam każdy o każdym wie wszystko. Ja dosyć rzadko tam bywałam, a jak się poszło do sklepu to każdy wiedziałam czyją córką jestem. Ale fajnie moim zdaniem bo nie jest się tak anonimowym jak w mieście. I moim zdaniem ludzie są życzliwsi tam U mnie każdy ma swoje życie,ale każde święta razem i każdy każdemu chcę pomóc mimo faktu,że często dochodzi o sprzeczek na przeróżne tematy
Tu na miejscu mamy mniejszą rodzinę, a widujemy się bardzo rzadko.

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Edytowane przez kasia0912
Czas edycji: 2013-02-18 o 21:37
kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:36   #1069
justyna_dt
Zakorzenienie

Zostawiłam swój samochód u kolegi w Rzeszowie z przyzwoleniem, że może jeździć. On mi pisze, że sprawdził mi olej, nasmarował uszczelki czy coś tam, zamek, wyczyścił mi samochód... mogę mu częściej pożyczać

Stary 2013-02-18, 21:37   #1070
Jovisse
Zakorzenienie

Cytat:
to właśnie rodzina mojego tż. I zgadzam się z Tobą,że to jest pewnie dobre, tylko mi nie pasuje. Ja też pochodzę z prawdziwej rodziny, z silnymi więziami,ale nie muszę i nie chcę mieszkać z rodzicami i nie chcę i nie muszę każdego niedzielnego obiadu spędzać odświętnie ubrana przy stole. A u mojego tż tak jest i mi to totalnie nie pasuje. Każdy lubi co innego

Dlatego zapieram się nogami i rękami, żebyśmy się przypadkiem nie przeprowadzali do jego rodzinnej miejscowości. Ja jego rodzinę lubię - raz na jakiś czas i na odległość za blisko byłoby baaaardzo nie dobrze
To jest tzw bardzo silne poczucie własnej niezależności

Ja lubię niedzielne obiadki Rodzice mojego K. są świetnymi ludźmi, jest masa tematów, żartów i to mi się podoba
Stary 2013-02-18, 21:39   #1071
BYou
MBZ♥

Jovi ja pamiętam jak mnie trochę wkurzało kiedy ktoś przyjeżdżał do nas na grilla albo w niedzielę w gości i mówił:ale tu cisza, spokój, jak tu pięknie macie, też bym tak mógł mieszkać-i nie chcieli wierzyć, że to kosztuje tak naprawdę sporo sił i czasu po pracy zarobkowej bo trawa się sama nie kosi, ogród nie plewi, ciepła woda od patrzenia nie grzeje...

Stary 2013-02-18, 21:39   #1072
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Zostawiłam swój samochód u kolegi w Rzeszowie z przyzwoleniem, że może jeździć. On mi pisze, że sprawdził mi olej, nasmarował uszczelki czy coś tam, zamek, wyczyścił mi samochód... mogę mu częściej pożyczać
Fajny!

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:40   #1073
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mentalność ludzi na wsi? Co masz konkretnie na myśli?
Dużą dozę kontroli społecznej Ja tam lubię fakt, że w mieście sąsiad nie wnika czy mam ślub, czy byłam w kościele, ile mam hektarów, dlaczego od razu po ślubie nie mam dziecka... Nie lubię tego wcinania się w cudze życie, obgadywania, ostracyzmu społecznego wobec ludzi którzy jakoś odstają od normy. O takich kwiatkach jak mądrości mówiące, że dzieci córki są lepsze niż synowej albo ukrywanie choroby bo to wstyd mieć chorego na raka w rodzinie nawet nie wspominając.
Powiesz, że generalizuję. Trochę tak ale moje doświadczenia z mieszkania na wsi są takie.

Cytat:
Ach już się doczekać nie mogę

Cytat:

Piona!

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:42   #1074
justyna_dt
Zakorzenienie

Oooo, ananasów nie znoszę

Stary 2013-02-18, 21:43   #1075
BYou
MBZ♥

Aleks co do mentalności to się zgadzam:/zwłaszcza w niedzielę po kościele zbierały się róże różańcowe i rozliczały ze wszystkiego
Teraz też mieszkam na wsi i młodsze panie to samo uprawiają na ławce pod blokiem:/

Stary 2013-02-18, 21:46   #1076
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
To jest tzw bardzo silne poczucie własnej niezależności

Ja lubię niedzielne obiadki Rodzice mojego K. są świetnymi ludźmi, jest masa tematów, żartów i to mi się podoba
ja wiem czy silne? Po prostu tak jestem wychowana i tak funkcjonuje moja rodzina. Ja wiem, że mogę liczyć na rodziców, czy na brata zawsze. Oni mam nadzieję też to wiedzą.Ale nie muszę zdawać i relacji z każdego dnia swojego życia,ani słuchać o każdym ich problemie. Chętnie pójdę do nich na obiad, ale wtedy posiedzimy na luzie i pogadamy- bez waz, zastaw, krawatów itp. Po prostu inna mentalność - mi taki rodzaj relacji jaki jest w rodzinie tż nie pasuje.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

piona!
Cytat:
oooo, ananasów nie znoszę
:d
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-02-18, 21:50   #1077
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Jak krótko obcinasz? Ja nie wiem co zrobić z moimi, ehhh.

podobno ludzie inteligentni nigdy sie nie nudzą

Mam plan być do ata super-mega laską dzięki MŻ-WR. Całkiem na dietę nie przejdę, bo jestem cukroholikiem

O to to, "bubu" też mi się z bubble skojarzyło

Frezi, Fauderek najechał Primaniego! Załącznik 5120573 Załącznik 5120574
Aaaaaaaaaaaaaa jaki piękny! !!!!!! Jedno to poduszka a drugie?

Byou Gratuluję wózka

Chyba nigdy nie polubie pisania z komórki.... czuje się ograniczona
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:55   #1078
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

U mnie nie ma czegoś takiego jak niedzielne obiadki w odświętnym stroju Nie widzę też szczególnie większych więzi w naszej rodzinie czy w rodzinie "z miasta". Przecież to wszystko zależy od ludzi i od tego jakie dana rodzina ma tradycje, przyzwyczajenia itd

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Dużą dozę kontroli społecznej Ja tam lubię fakt, że w mieście sąsiad nie wnika czy mam ślub, czy byłam w kościele, ile mam hektarów, dlaczego od razu po ślubie nie mam dziecka... Nie lubię tego wcinania się w cudze życie, obgadywania, ostracyzmu społecznego wobec ludzi którzy jakoś odstają od normy. O takich kwiatkach jak mądrości mówiące, że dzieci córki są lepsze niż synowej albo ukrywanie choroby bo to wstyd mieć chorego na raka w rodzinie nawet nie wspominając.
Powiesz, że generalizuję. Trochę tak ale moje doświadczenia z mieszkania na wsi są takie.

Ach już się doczekać nie mogę

Piona!
Nie spotkałam się nigdy z takim czymś jak tutaj opisałaś to chyba bardzo "zacofana" wieś
Wiadomo, że na wsi plotki szybciej się roznoszą ale nikt do nikogo się nie wtrąca, nikt nikomu nie mówi co ma robić...
Ludzie, którzy odstają od normy też są normalnie u nas traktowani, więc może trafiłam na inną wieś

Dla mnie to jakieś chore stereotypy, o lubieniu dzieci i chorobach to już całkiem jakaś paranoja

No ale każda wieś jest inna, tak samo jak miasto zresztą, więc pewnie różne rzeczy się dzieją, wątpię tylko czy powinniśmy to rozpatrywać kategoriami osoba z miasta-osoba ze wsi
Każdy jest inny i ludzie w różnych rejonach są inni

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
ja wiem czy silne? Po prostu tak jestem wychowana i tak funkcjonuje moja rodzina. Ja wiem, że mogę liczyć na rodziców, czy na brata zawsze. Oni mam nadzieję też to wiedzą.Ale nie muszę zdawać i relacji z każdego dnia swojego życia,ani słuchać o każdym ich problemie. Chętnie pójdę do nich na obiad, ale wtedy posiedzimy na luzie i pogadamy- bez waz, zastaw, krawatów itp. Po prostu inna mentalność - mi taki rodzaj relacji jaki jest w rodzinie tż nie pasuje.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

:d
Ja też mam raczej "luźną" rodzinkę no i nie mamy zastawy na specjalne, niedzielne okazje
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:00   #1079
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie ma czegoś takiego jak niedzielne obiadki w odświętnym stroju Nie widzę też szczególnie większych więzi w naszej rodzinie czy w rodzinie "z miasta". Przecież to wszystko zależy od ludzi i od tego jakie dana rodzina ma tradycje, przyzwyczajenia itd

pewnie że tak ja piszę nie tyle o wsi,co o konkretnej rodzinie, która akurat pochodzi z małego miasteczka.Tylko tam akurat tak w ogóle jest, bo mam znajomych stamtąd i we wszystkich tamtejszych rodzinach, które znam jest identycznie I ja nie mówię też, że to źle - to mi nie pasuje konkretnie innym może bardzo się podobać
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-02-18, 22:01   #1080
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez tak chcę

Cytat:

Ananas jest fuuuj

oglądnęliśmy kilka odcinków "matura to bzdura" i uśmialiśmy się konkretnie

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości