|
|
#1051 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Matki, żony, kochanki- czyli zazdrośnice po raz 64!
Ja jestem wiejskie dziecko, wychowane przy kurkach, świniach, kaczkach, ogrodzie itp
dobrze mi było potem zaczęliśmy stopniowo rezygnować z chowu i został tylko ogród właściwie 2 bo kwiatowy i warzywny oraz sad cudnie było. jedynym co niemile wspominam to palenie w piecu i czasem kozenie trawy a teraz mi brak wyjścia na boso rano-jeszcze w piżamie z kubkiem kawy do ogrodu, swoich warzyw i owoców, siadania na ławce pod wierzbą. Jakoś tego miejsca mi brak. Dlatego mi smutno było sięwyprowadzać i sprzedawać dom. Zwłaszcza jak widzę co się stało z kwiatami, pnączami itp-no ale inny łaściciel, inne porządki.Trzymam kciuki za Ćwiczące i dietujące ![]() hej Żukenku nie znikaj już
|
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byou stęskniłam się ![]() Jestem uzależniona od granata
|
|
|
|
|
#1053 |
|
MBZ♥
|
![]() ![]() jak Roszpunka Piczko ja się nie mogę napatrzeć i to, że Mała będzie z nami za miesiąc staje się takie realne
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wcinam brzoskwinie z puszki
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Kompletnie mi wadzi mój plan działeczki, zwłaszcza, że jest jeszcze jeden budynek gospodarczy, który fajnie byłoby przerobić na garaż i TŻtowy warsztacik, żeby sobie miał gdzie pogrzebać ![]() Ja też kiedyś myślałam, że wieś zupełnie inaczej wygląda, a realia są zgoła inne. Ludzie niewiele się różnią, czasem faktycznie mentalnością. Nie gorszą, po prostu trochę inną niż ludzie miastowi (tacy jak ja )Nie denerwują Cię te pestki?
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale że Ty i Roszpunka go lubicie, to akurat baaaardzo dobrze, bo polifenole zawarte w granacie świetnie wpływają na mózg płodu
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
by
juz nie mogę się doczekać jeeej
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. W winogronach nie znoszę, ale w granatach uwielbiam. Obieram je ręcznie odrywając ziarenka od błonki - bardzo relaksujące. A potem wcinam łyżka z miseczki
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubię brzoskwiń z puszki
Mają zawsze ten sam smak ![]() Ananasy jakoś zniosę, ale wolę świeże.
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
Wykończą mnie w tej mojej pracy
(((((((((
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I relacje rodzinne są inne. Mi nie pasują.Tam jest życie w komunie, rodzina musi się trzymać razem i niemalże jeść z jednego talerza U mnie zawsze było bardziej partnersko -wzajemna akceptacja tego, że każdy ma swoje życie, a jednocześnie partnerskie relacje. I pod tym względem faktycznie "małomiasteczkowa" mentalność mi nie pasuje.---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() A ananasów ja nie lubię żadnych
|
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaram się nie znikać już newer ![]() Ja strasznie chcę, żeby moje dzieci wychowywały się właśnie tutaj Mam teraz nowych sąsiadów, przeprowadzili się niedawno właśnie z mieszkania w bloku w mieście do małego domku z ogrodem u nas, mają 3 chłopców w przedziale 2-8 lat dzieciaki są zachwycone i aż nadużywają "wiejskiego" życia Mama musi ich siłą do domu zaciągać jak się robi ciemno bo chłopaki grzebią w ziemi, bawią się w podchody, budują bazy na pobliskiej alei, urządzają wyścigi wózkiem po łące, normalnie jak takie dzikusy Ale słodkie![]() Cytat:
Każdy coś dla siebie![]() Zależy dużo od człowieka i od wsi Ale ogólnie jest mega inaczej niż niektórzy to sobie wyobrażają
|
||
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tą rodzinnością to się nie do końca zgodzę. Bo jak dla mnie są dwie kategorie rodzin na wsi (wnioski wysnute z własnych obserwacji). Jedne to tam, gdzie występuje jakiś problem, zazwyczaj alkoholowy, i rodzina jest niby w komplecie, ale tak na prawdę to każdy się w domu nie lubi i jest wielkie udawanie przed sąsiadami. A druga kategoria to tacy, którzy ... są po prostu prawdziwą rodziną. Nie wiem, mi się to np bardzo podoba, jak rodzina trzyma się razem i widać gołym okiem tę więź - niekoniecznie muszą jeść razem z jednego talerza Może dlatego, że ja nigdy prawdziwej rodziny nie miałam i dlatego tak bardzo to doceniam. W każdym razie to akurat mi się podoba.No i te trawki, kwiatki, zwierzątka... Szkoda tylko, że dodatkowo wiąże się z tym jeszcze sporo obowiązków. Ale jest cisza, spokój... I świat staje się jakiś taki lepszy. Milszy. I człowiek staje się milszy dla innych jak już to dostrzeże
|
|
|
#1066 |
|
MBZ♥
|
Jovi wybierzemy jak się urodzi
![]() G. brzoskwinie też lubię i nawet mam ![]() Carmi to jemy podobnie ![]() dodatkowy plus z jedzenia granatów to brak mdłości i zgagi Karo to jeszcze chwilka ![]() Żukenku ja pamiętam jak wszelkie posiłki jadłam na "polu" bo szkoda było czasu żeby iść do domu cudnie było
|
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego zapieram się nogami i rękami, żebyśmy się przypadkiem nie przeprowadzali do jego rodzinnej miejscowości. Ja jego rodzinę lubię - raz na jakiś czas i na odległość za blisko byłoby baaaardzo nie dobrze
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam większość rodziny na wsi i wszyscy są bardzo ze sobą związani
Ale faktem jest,że tam każdy o każdym wie wszystko. Ja dosyć rzadko tam bywałam, a jak się poszło do sklepu to każdy wiedziałam czyją córką jestem. Ale fajnie moim zdaniem bo nie jest się tak anonimowym jak w mieście. I moim zdaniem ludzie są życzliwsi tam U mnie każdy ma swoje życie,ale każde święta razem i każdy każdemu chcę pomóc mimo faktu,że często dochodzi o sprzeczek na przeróżne tematy![]() Tu na miejscu mamy mniejszą rodzinę, a widujemy się bardzo rzadko.
Dumna Ciocia 2.06.2015 Razem: 10.08.2016 Zaręczeni 1.09.2017 ![]() Ślubujemy 24.08.2018 ![]() Edytowane przez kasia0912 Czas edycji: 2013-02-18 o 21:37 |
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawiłam swój samochód u kolegi w Rzeszowie z przyzwoleniem, że może jeździć. On mi pisze, że sprawdził mi olej, nasmarował uszczelki czy coś tam, zamek, wyczyścił mi samochód...
mogę mu częściej pożyczać
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię niedzielne obiadki Rodzice mojego K. są świetnymi ludźmi, jest masa tematów, żartów i to mi się podoba
|
|
|
#1071 |
|
MBZ♥
|
Jovi ja pamiętam jak mnie trochę wkurzało kiedy ktoś przyjeżdżał do nas na grilla albo w niedzielę w gości i mówił:ale tu cisza, spokój, jak tu pięknie macie, też bym tak mógł mieszkać-i nie chcieli wierzyć, że to kosztuje tak naprawdę sporo sił i czasu po pracy zarobkowej bo trawa się sama nie kosi, ogród nie plewi, ciepła woda od patrzenia nie grzeje...
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Dużą dozę kontroli społecznej
Ja tam lubię fakt, że w mieście sąsiad nie wnika czy mam ślub, czy byłam w kościele, ile mam hektarów, dlaczego od razu po ślubie nie mam dziecka... Nie lubię tego wcinania się w cudze życie, obgadywania, ostracyzmu społecznego wobec ludzi którzy jakoś odstają od normy. O takich kwiatkach jak mądrości mówiące, że dzieci córki są lepsze niż synowej albo ukrywanie choroby bo to wstyd mieć chorego na raka w rodzinie nawet nie wspominając. Powiesz, że generalizuję. Trochę tak ale moje doświadczenia z mieszkania na wsi są takie. Cytat:
Piona! |
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo, ananasów nie znoszę
|
|
#1075 |
|
MBZ♥
|
Aleks
co do mentalności to się zgadzam:/zwłaszcza w niedzielę po kościele zbierały się róże różańcowe i rozliczały ze wszystkiego![]() Teraz też mieszkam na wsi i młodsze panie to samo uprawiają na ławce pod blokiem:/ |
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- :d
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byou Gratuluję wózka ![]() Chyba nigdy nie polubie pisania z komórki.... czuje się ograniczona
|
|
|
|
|
#1078 | ||
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma czegoś takiego jak niedzielne obiadki w odświętnym stroju
Nie widzę też szczególnie większych więzi w naszej rodzinie czy w rodzinie "z miasta". Przecież to wszystko zależy od ludzi i od tego jakie dana rodzina ma tradycje, przyzwyczajenia itd![]() Cytat:
to chyba bardzo "zacofana" wieś![]() Wiadomo, że na wsi plotki szybciej się roznoszą ale nikt do nikogo się nie wtrąca, nikt nikomu nie mówi co ma robić... Ludzie, którzy odstają od normy też są normalnie u nas traktowani, więc może trafiłam na inną wieś ![]() Dla mnie to jakieś chore stereotypy, o lubieniu dzieci i chorobach to już całkiem jakaś paranoja No ale każda wieś jest inna, tak samo jak miasto zresztą, więc pewnie różne rzeczy się dzieją, wątpię tylko czy powinniśmy to rozpatrywać kategoriami osoba z miasta-osoba ze wsi ![]() Każdy jest inny i ludzie w różnych rejonach są inni ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja piszę nie tyle o wsi,co o konkretnej rodzinie, która akurat pochodzi z małego miasteczka.Tylko tam akurat tak w ogóle jest, bo mam znajomych stamtąd i we wszystkich tamtejszych rodzinach, które znam jest identycznie I ja nie mówię też, że to źle - to mi nie pasuje konkretnie innym może bardzo się podobać
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ananas jest fuuuj ![]() oglądnęliśmy kilka odcinków "matura to bzdura" i uśmialiśmy się konkretnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

dobrze mi było
a teraz mi brak wyjścia na boso rano-jeszcze w piżamie z kubkiem kawy do ogrodu, swoich warzyw i owoców, siadania na ławce pod wierzbą. Jakoś tego miejsca mi brak. Dlatego mi smutno było sięwyprowadzać i sprzedawać dom. Zwłaszcza jak widzę co się stało z kwiatami, pnączami itp-no ale inny łaściciel, inne porządki.

! 
juz nie mogę się doczekać jeeej
(((((((((

Ja nie wiem co zrobić z moimi, ehhh.