Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 20:45   #3931
badzia987
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kochana bardzo mi przykro zycie jest cholernie niesprawiedliwe, kobieta robi wszystko zeby ciaza sie utrzymala a sie nie udaje pozostaje mi tylko zyczyc szybkiego ponownego zajscia

nie ma sensu sie stresowac mowie ci to ja, ktora sraczkowala conajmniej od 2 tyg. zobaczysz ze wszystko bedzie w porzadku

oczywiscie ze ci przyjma, to ich zasrany obowiazek! a jak nie beda chcieli to sie kloc i jak cos to niech ci na pismie dadza ze nie chcieli ci udzielic pomocy. bedzie dobrze

eh w takich okolicznosciach to az nie wypada mi sie chwalic ze na wizycie wszystko ok, bejbik ma 5,15 cm rusza sie jak wsciekle a serducho pieknie bije lekko ponad 160. 1 marca ide na genetyczne i u mojego gina kosztuje 170 zl, ale tyle bierze od swoich pacjentek. mowil mi o podwojnym tescie, ze to moj wybor, ale skoro jestem mloda i pierwsza ciaza zdrowa to wg niego nie ma sensu robic. a co do tej mojej podwyzszonej glukozy to tak jak myslalam, musze isc na glukoze po obciazeniu 75 g i zobaczyc jak zareaguje, jak kiepsko to witam sie z cukrzyca ciazowa a nastepna wizyta ogolnie dopiero 25 marca a i przytylam tylko 0,5 kg super, bo juz sie balam ze zaczne z grubej rury

a moja cora znowu ponad 40 st goraczki, chrapie teraz przy mnie jak stara bo nie chciala spac w sypialni wiec spi teraz na kanapie biedne to moje dziecko, meczy sie okropnie

no i foto babla

Ale już duży Ja słyszałam od koleżanki, że póki małe dziecko to najwięcej widać na usg a potem to coraz trudniej...

Mnie naszła taka refleksja, że z jednej strony już myśli o wózkach, sukienkach ciążowych (dla dużego brzuszka), rozstępach- a przecież to jeszcze różnie może być...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 20:47   #3932
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Siedzę w pracy i walczę z mdłościami za pomocą jedzenia... Póki coś jem, jest ok, a jak przestaję to się robi nieciekawie

W weekend kupiłam bardzo fajną książkę, taką odstresowującą:
http://www.empik.com/w-oczekiwaniu-n...p?reko=quartic
kolezanka tez mi ja polecala

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość

Nie bój się dasz radę trzymam kciuki za Ciebie i inne mamy mające dziś wizyty u ginów- czekam na relacje, że z fasolkami ok
okazalo sie ze tylko zmierzono mi dzis cisnienie, zmierzono, zwazono, pobrano mocz i zalozono karte ...
na date USG musze czekac...ale nie spodziewam sie zeby to bylo wczesniej niz za miesiac

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja od 11 tc zaczęłam smarować się oliwką (szczególną uwagę zwracam na piersi, brzuch i pupę). Mam w ciąży strasznie wrażliwy węch, wszystkie zapachy mnie drażnią, ale bambinko jest ok.

Też mi się wydaje, że poniekąd rozstępy są uwarunkowane genetycznie i nie ważne co kto będzie stosował jak rozstępy mają się pojawić to i tak będą.
czy oliwka jest tak samo skuteczna????

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
No i mojej dzidzi już nie ma. Wczoraj dostałam krowtoku, okazało się że ciąża obumarła już ponad tydzień temu. Jestem już po zabiegu.
Mój aniołek- pełne 10 tygodni. Odszedł od nas 17.02.2013 r. o godz. 16.15.
Lekarze powiedzieli że zrobiłam wszystko co w mojej mocy żeby moje dzieck żyło. No ale nie udało sie
poplakalam sie... bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość

Tak mi się smutno zrobiło, jak przeczytałam co się wczoraj przydarzyło , a jakieś 15minut temu prawie skakałam z radości, bo nie wiem czy to możliwe, ale chyba poczulam Maleństwo w brzuszku!!!! Wczoraj w tym samym miejscu około 14.00 jak leżałam też miałam wrażenie, że to to, ale nie byłam zbyt przekonana, że to może jelita, czy co, ale dzisiaj to już prawie jestem pewna, że Dzidzi zaczyna się ze mną komunikować, ale czaaad

Ma tak któraś już z was??
ja tak mialam nie raz...i to dalo mi do myslenia bo wg ostatniej miesiaczki powinnam byc aktualnie w jakims 8 tyg? zastanawiam sie czy czasem nie zaszlam w ciaze wczesniej bo moja ost miesiaczka byla dziwna...

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
super... mam nadzieje tez cos takiego zobaczyc w ten czwartek

ja sie boje robic siku juz od 11 tygodni wnikliwie ogladam kazdy papier i to nie przez wizaz...
mam to samo...to juz staje sie obsesja chyba

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>

Edytowane przez zmienniczka
Czas edycji: 2013-02-18 o 20:50
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 20:50   #3933
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
co to ten podwójny test ?
gratuluje i zazdroszcze nie moge się doczekać 27 co tam zobacze
PAP-A usg plus z krwi jakies tam badania. ale to zarezerwowane w wiekszosci dla kobiet po 35 roku zycia. zreszta mi powiedzial, ze u mnie ten test ewentualnie ma jakis sens, jesli tfu tfu usg zle by wyszlo.

ja dzisiaj poczulam sie taka jakas pewna, a jeszcze jak mi lekarz powiedzial ze jak do tej pory dziecko ladnie rosnie, chorobe przetrzymalo i jak juz 11+ tc to juz powinno byc wszystko dobrze. wiec po wizycie, zaszalalam i kupilam w H&M komplecik poki co uniwersalny, zielony w zabke a w smyku dwa dwupaki spiochow chociaz te niby neutralne ale bardziej pod chlopca podjezdzaja
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 20:56   #3934
FajnaAgatka19
Raczkowanie

Hej Mamy podobny termin porodu
Kiedy miałaś ostatni@?

ostatnią @ miałam 27.12.12, 27.01.13 dostała delikatne plamienie,dosłownie kilka kropelek myślałam,że to okres się zaczyna odczekałam tydzień i zrobiłam test
Stary 2013-02-18, 21:06   #3935
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FajnaAgatka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamy podobny termin porodu
Kiedy miałaś ostatni@?

ostatnią @ miałam 27.12.12, 27.01.13 dostała delikatne plamienie,dosłownie kilka kropelek myślałam,że to okres się zaczyna odczekałam tydzień i zrobiłam test
yy do kogo to pytanie bylo?

Stary 2013-02-18, 21:16   #3936
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja mam stwierdzoną rwę kulszową, w listopadzie robiłam prześwietlenie biodra, bo bolało. Ogólnie mam cały kręgosłup "chory" np. nie mogę zbyt długo odchylać głowy do tyłu, bo mogę zemdleć Po mamie mam też chorobę reumatyczną stawów, także teraz pomaga tylko bursztynek
Też mam rwę kulszową
Wszystko zaczęło się w pierwszej ciąży. Okropieństwo,nie? ;/

Cytat:
No i mojej dzidzi już nie ma. Wczoraj dostałam krowtoku, okazało się że ciąża obumarła już ponad tydzień temu. Jestem już po zabiegu.
Lekarze powiedzieli że zrobiłam wszystko co w mojej mocy żeby moje dzieck żyło. No ale nie udało sie
Bożę,tak mi przykro...

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
o matko co się stało? coś wcześniej się działo? jestem w szoku...
ja na swoją wizytę czwartkową czekam i mam jakieś durne myśli ostatnie usg nie wyszło idealnie i boję się że..............
ja też mam takie myśli... boję się jak diabli

Cytat:
Oj działo działo. 2 tygodnie temu zaczęłam plamić na brązowo. Dostałam dudhaston 2x1, cyclonamine 3x1. Ciąża żyła, serce biło ale miałam dużo krwi w jamie macicy. Zalecenie leżeć i zera seksu. Poszłam na zwolnienie, leżałam 2 tygonie, wstawałam tylko do wc. Dobrze się odżywiałam, od początku ciąży nie paliłam (rzuciłam po 10 latach), nie piłam kawy ani coli. I leżałam. Po 3 dniach przestałam plamić. Myślałam że już będzie ok. Ale jakoś wtedy moja dzidzia zaczęła obumierać. Trzymałam ją w sobie bo nie wiedziałam i leżałam dalej. Czułam się dobrze. Teraz w piątek znów zaczęłam plamić na brązowo. Dzwoniłam do lekarza, przyśpieszył termin wizyty i powiedział że pewnie oczyszczam się po tamtej krwi w macicy. We wtorek- jutro- miałam mieć wizytę i miało się wszystko okazać. Ale wczoraj dostałam krwotoku, najbliższy szpital. Lało się ze mnie- krew, czerwona, bardzo dużo krwi, kapała na podłogę. Zagrożenie życia. Szybki zabieg. Ciąża nie żyła już od tygodnia, a że dalej leżałam to się naturalnie nie oczyszczałam. Tylko że nikt nie mógł tego przewidzieć. Płakałam że tyle poświęciłam, leżałam i wszystko na darmo. Ale lekarze powiedzieli że nie na darmo- przynajmniej zrobiłam wszystko żeby moje dziecko żyło, nie mam sobie nic do zarzucenia. Ale nie udało się. Było za słabe. Pytali czu chcę dostać płód do pochówku. Nie chciałam. Nie chciałam przeżywać tego jeszcze raz i chodzić na grób. Chciałam dać do badania, żeby wiedzieć co było przyczyną. Za 3 tygodnie będę miała wyniki.
Fizyczni czuję się dobrze, krew już nie leci, brzuch nie boli. Ale psychicznie... szkoda gadać.
Tak sobie myślę jakie to niesprawiedliwe. Obok mnie na patologi ciąży leżała kobieta w 37 tygodniu. Paliła starsznie dużo ciągle w wc, popijała, śmierdziało od niej piwem, nie dbała o siebie, źle się odżywiała- lekarze krzyczeli ale to nic nie dało. Wogóle nie szanowała że jest w ciąży. I jakoś donosiłą już do 37 tygodnia. A ja tyle poświęciłam dla tego dziecka... I nie udało się!

Dziękuję wam wszystkim za słowa otuchy i wsparcie.
Nie napędzajcie sobie czarnych myśli, bo limit nieszczęść na tym wątku już ja wyczerpałam. Wam się uda. I będę trzymać kciuki. Oby nikt nie przeszedł tego co ja.
Życzę Ci dużo siły!
Trzymaj się i bądź dzielna

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Dzwonili wlasnie z wynikami mojego Holtera... cisnienie mam super dobre.... kamien z serca!!
Łaaa,super
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
zaczął mnie pobolewać brzuch i pojawiło się lekkie plamienie. Przyjmą mnie w szpitalu?! co robić?! to dopiero 6 tc
Mam nadzieję,że przyniesiesz dobre wieści

Cytat:
kochana bardzo mi przykro zycie jest cholernie niesprawiedliwe, kobieta robi wszystko zeby ciaza sie utrzymala a sie nie udaje pozostaje mi tylko zyczyc szybkiego ponownego zajscia

nie ma sensu sie stresowac mowie ci to ja, ktora sraczkowala conajmniej od 2 tyg. zobaczysz ze wszystko bedzie w porzadku

oczywiscie ze ci przyjma, to ich zasrany obowiazek! a jak nie beda chcieli to sie kloc i jak cos to niech ci na pismie dadza ze nie chcieli ci udzielic pomocy. bedzie dobrze

eh w takich okolicznosciach to az nie wypada mi sie chwalic ze na wizycie wszystko ok, bejbik ma 5,15 cm rusza sie jak wsciekle a serducho pieknie bije lekko ponad 160. 1 marca ide na genetyczne i u mojego gina kosztuje 170 zl, ale tyle bierze od swoich pacjentek. mowil mi o podwojnym tescie, ze to moj wybor, ale skoro jestem mloda i pierwsza ciaza zdrowa to wg niego nie ma sensu robic. a co do tej mojej podwyzszonej glukozy to tak jak myslalam, musze isc na glukoze po obciazeniu 75 g i zobaczyc jak zareaguje, jak kiepsko to witam sie z cukrzyca ciazowa a nastepna wizyta ogolnie dopiero 25 marca a i przytylam tylko 0,5 kg super, bo juz sie balam ze zaczne z grubej rury

a moja cora znowu ponad 40 st goraczki, chrapie teraz przy mnie jak stara bo nie chciala spac w sypialni wiec spi teraz na kanapie biedne to moje dziecko, meczy sie okropnie

no i foto babla
Cudny jest
Ktory to tydzień?

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
yy do kogo to pytanie bylo?
To była odpowiedź na moje pytanie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:17   #3937
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Cudny jest
Ktory to tydzień?
11t3d
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:23   #3938
teacherka
Zakorzenienie

Jutro idę do gina... czy pierwszego dnia 7tc jest szansa na cokolwiek na usg? Zobaczę coś?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:26   #3939
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Jutro idę do gina... czy pierwszego dnia 7tc jest szansa na cokolwiek na usg? Zobaczę coś?
powinno bic juz serduszko i byc kropka
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:38   #3940
zmienniczka
Zadomowienie

maharet1092 wyslalam ci prywatna wiadomosc

Stary 2013-02-18, 21:41   #3941
shure
Zadomowienie

Czesc dziewczyny chcialabym dolaczyc do was.
tydzien temu to ja zobaczylam 2 kreski. a Wynik hcg nie dawal zludnych nadziei ze test byl wadliwy.

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:42   #3942
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ale masz fajnie, że już jutro. Ja mam wrażenie że do poniedziałki wieki jeszcze

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:42   #3943
Almariel
Zakorzenienie

Jak miło mi czytac ten wątek Niedawno minął rok, odkąd ja zobaczyłam dwie kreski, a za tydzień mój synek kończy 5 miesięcy. Wrzesień to fajny miesiąc na urodzenie dzidziusia, przy drugim też będziemy celować w tę porę roku. Gratuluję Wam wszystkim i życzę spokojnych kolejnych miesięcy, cieszcie się każdą chwilą ciąży bo to tak szybko mija... P.S. Upalne lato z brzuszkiem nie jest takie straszne
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:47   #3944
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
tydzien temu to ja zobaczylam 2 kreski. a Wynik hcg nie dawal zludnych nadziei ze test byl wadliwy.
witamy

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Jak miło mi czytac ten wątek Niedawno minął rok, odkąd ja zobaczyłam dwie kreski, a za tydzień mój synek kończy 5 miesięcy. Wrzesień to fajny miesiąc na urodzenie dzidziusia, przy drugim też będziemy celować w tę porę roku. Gratuluję Wam wszystkim i życzę spokojnych kolejnych miesięcy, cieszcie się każdą chwilą ciąży bo to tak szybko mija... P.S. Upalne lato z brzuszkiem nie jest takie straszne
a co w nim jest takiego fajnego? we wrzesniu znaczy? mnie sie wlasnie wydawalo ze lipnie bo zimno jak dzidzia sie urodzi i o przeziebienie latwo???

Stary 2013-02-18, 22:14   #3945
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
witamy

a co w nim jest takiego fajnego? we wrzesniu znaczy? mnie sie wlasnie wydawalo ze lipnie bo zimno jak dzidzia sie urodzi i o przeziebienie latwo???
Wrzesień nie jest taki zimny jeszcze Ja z synkiem wyszłam na spacer, jak miał 4 dni i od tamtej pory codziennie jest spacer. (z 2 razy może nie byliśmy gdy lał deszcz) Nie miał nawet katarku od urodzenia. Zimę przejeździł w cieplutkiej gondoli, a na wiosnę przesiadamy się w spacerówkę.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:27   #3946
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Boże.. strasznie współczuje

Cytat:

no i foto babla
Kochana jest sie czym chwalić! Oby jaknajwiecej takich pochwal

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
witaj ktory tydzien?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:30   #3947
shure
Zadomowienie

__Paulinka__ w sobote robilam hcg i wyszlo 4700 . mowia ze 3-4 tydzien ale przypuszczam ze cos kolo 5

[*]

Edytowane przez shure
Czas edycji: 2013-02-18 o 22:32
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:31   #3948
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
maharet1092 wyslalam ci prywatna wiadomosc
Odpisałam.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:34   #3949
cotynato
Zakorzenienie

Ja też rodziłam we wrześniu. Dziecko od początku hartujesz Chociaż nie wiem czy nie lepiej uskutczniać spacerki w letniej porze. Siąść na ławce z śpiącym obok okruszkiem. W zimie gorzej. Jeszcze jesienią ujdzie, ale zimowe spacery są krótkie i ciężko się na nie zebrać. Szczególnie wtedy kiedy śnieg roztopiony czy śnieżyca

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
O matko współczuję. Nie poddawajcie się

Wymianka.
Stary 2013-02-18, 22:34   #3950
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Mi też sie ten termin nie podoba, tym bardziej, że mam już koniec września.Czasami jeszcze wtedy bywa ciepło, a czasami nie(raczej ta druga opcja).Jeszcze tam gdzie jadę to jest jeszcze zimniej o tej porze.Wilgotno i paskudnie.A latem tam jest koło 20 stopni więc upału nie ma.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-18 o 22:36
Stary 2013-02-18, 22:37   #3951
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Odpisałam.
dziekuje

Cytat:
Mi też sie ten termin nie podoba, tym bardziej, że mam już koniec września.Czasami jeszcze wtedy bywa ciepło, a czasami nie(raczej ta druga opcja).Jeszcze tam gdzie jadę to jest jeszcze zimniej o tej porze.Wilgotno i paskudnie.A latem tam jest koło 20 stopni więc upału nie ma.
czyzbys miala na mysli Anglie???

Stary 2013-02-18, 22:38   #3952
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Mam jakieś czucie w brzuchu.Jak przyłożyłam rękę to czuję lekkie bulgotanie.Czy to możliwe, że dzidzia, czy sobie wkręcam?10 TC
Stary 2013-02-18, 22:39   #3953
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Mam jakieś czucie w brzuchu.Jak przyłożyłam rękę to czuję lekkie bulgotanie.Czy to możliwe, że dzidzia, czy sobie wkręcam?10 TC
zobacz kilka postow wczesniej jak najbardziej mozliwe, dziewczyny maja to samo

Stary 2013-02-18, 22:41   #3954
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
czyzbys miala na mysli Anglie???
Nie, akurat Niemcy, ale po prostu taki region.Mąż i teść tam pracują to wiedzą.Mówili, że latem jak wstają koło 5 rano to nawet 10 stopni potrafi być.kiedyś spędziłam tam wakacje, to było może 2 tygodnie upału, a były dni, że trzeba ogrzewanie włączyć.
Coś Ci ten ticket nie wyszedł, nie wiem czego
Stary 2013-02-18, 22:44   #3955
cotynato
Zakorzenienie

To chyba za wcześnie dziewczyny Podobno u pierworódek to znacznie później - ok 18-20tyg.
Wasz organizm przygotowuje się do przyjscia dziecka. Jelita i inne takie inaczej pracują ( bardzo często właśnie te jelita mylą ). Pewnie to siła podświadomości też. poza tym maluszki są jeszcze nawet masowo za małe aby to odczuwać Zresztą nawet ginekolog pewnie wam to powie jak wspomnicie.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-02-18 o 22:47
Stary 2013-02-18, 22:48   #3956
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

zmienniczka już doszłam do tego.Napisałam Ci na priv
Stary 2013-02-18, 22:51   #3957
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Nie, akurat Niemcy, ale po prostu taki region.Mąż i teść tam pracują to wiedzą.Mówili, że latem jak wstają koło 5 rano to nawet 10 stopni potrafi być.kiedyś spędziłam tam wakacje, to było może 2 tygodnie upału, a były dni, że trzeba ogrzewanie włączyć.
Coś Ci ten ticket nie wyszedł, nie wiem czego
ja Anglia... a tu wiadomo non stop pada

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
To chyba za wcześnie dziewczyny Podobno u pierworódek to znacznie później - ok 18-20tyg.
Wasz organizm przygotowuje się do przyjscia dziecka. Jelita i inne takie inaczej pracują ( bardzo często właśnie te jelita mylą ). Pewnie to siła podświadomości też. poza tym maluszki są jeszcze nawet masowo za małe aby to odczuwać Zresztą nawet ginekolog pewnie wam to powie jak wspomnicie.
zobacz kilka postow wyzej, wlasnie ginekolog ktorejs z dziewczyn powiedzial ze w 10 tyg to jak najbardziej mozliwe

Cytat:
zmienniczka już doszłam do tego.Napisałam Ci na priv
dziala

Stary 2013-02-18, 23:00   #3958
Judi21_84
Zakorzenienie

Hej!
Ja mając za sobą jedną ciążę, też uważam że nie jest możliwe by czuć ruchy dziecka w 10 t.c. Ileż ta fasolka ma 2-3 cm... ja poczułam coś w 14 t.c. ale to takie delikatne coś. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to ruchy bobaska. Teraz też czasem coś poczuję podobnego, ale to nie jest to co bobasek. Zresztą same zobaczycie jak zaczniecie czuć ruchy malucha. Teraz to jelita. Takie moje zdanie
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 23:00   #3959
cotynato
Zakorzenienie

Nie chcę podważać jego słów, ale już byłam na jednym wątku. W czasie ciąży chodziłam do 2 ginekologów jednocześnie i do 3 doraźnie i chyba nie było dziewczyny na wątku której ginek by nie ściągnął na ziemie kiedy mówiła, ze coś czuje przed tym 11tc czy nawet 10 Tak samo i mnie moi. Może nie chciał powiedzieć że to wspaniałe uczucie to tylko przesuwające się gazy w jelitach ? Serio ciężko mi uwierzyć w to, tym bardziej, że dużo o to pytałam i o tym czytałam w poprzedniej ciąży Zresztą mały człowiek ( ok 15-25mm) + wody+ wnętrze ( w końcu maluch jest jeszcze nisko) + skóra i ewentualny tłuszczyk chociażby w minimalnej gubości... chyba by musiał mieć trampolinkę i przypakować
Jeżeli chcecie w to wierzyć to pewnie Przyjdą prawdziwe ruchy i będziecie miały porównanie

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-02-18 o 23:01
Stary 2013-02-18, 23:02   #3960
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nie chcę podważać jego słów, ale już byłam na jednym wątku. W czasie ciąży chodziłam do 2 ginekologów jednocześnie i do 3 doraźnie i chyba nie było dziewczyny na wątku której ginek by nie ściągnął na ziemie kiedy mówiła, ze coś czuje przed tym 11tc czy nawet 10 Tak samo i mnie moi. Może nie chciał powiedzieć że to wspaniałe uczucie to tylko przesuwające się gazy w jelitach ? Serio ciężko mi uwierzyć w to, tym bardziej, że dużo o to pytałam i o tym czytałam w poprzedniej ciąży Zresztą mały człowiek ( ok 15-25mm) + wody+ wnętrze ( w końcu maluch jest jeszcze nisko) + skóra i ewentualny tłuszczyk chociażby w minimalnej gubości... chyba by musiał mieć trampolinkę i przypakować
Jeżeli chcecie w to wierzyć to pewnie Przyjdą prawdziwe ruchy i będziecie miały porównanie
hahah rozwalilas mnie tylko powtarzam co dziewczyny pisza...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości