Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 22:37   #3751
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
fajna ta Twoja ginka, nie dość że smski pisze to jeszcze bez problemu skierowania Ci wystawia..
ja chodzę do znajomego gina i o ile nie ma problemu z kontaktem, bo tez pisze smsy lub oddzwania o tyle skierowań nigdy rzadnych mi nie wystawia bo chodze do niego prywatnie
no z ginką kontakt mam dobry, co ma znaczenie. A co do skierowań to ja do niej chodzę do luxmedu, wiec i badania tu robie, wiec nie ma konfliktu interesów.
Ale juz do diabetologa nie dostalam skierowania bo to na nfz. Pewnie przyjmą mnie bez, ale kobieta przy zapisywaniu powiedziała, że fajnie by było jakbym dostała skierowanie nawet od internisty z nfz... Alr nie wiem czy chce mi się za tym biegać

o ja, która to już godzina czas spać
Do jutra
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:50   #3752
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

śliczności!

lecę powoli spaciu..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:50   #3753
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
laski czy kupujecie jakieś rekwizyty do sesji foto maluszków?

udało mi się ugadać z naszą ślubną fotografkę na zdjęcie młodego zaraz po urodzeniu, ale ona nie robiła nigdy noworodkowych i nie ma akcesoriów więc zaczynam po mału szukać...

jakbyście coś fajnego dla chłopaka znalazły to krzyczcie
Ja muszę dokupić tło/tła i farelkę + mąż ma nam zrobić drewniane małe łóżeczko i kombinuję nad jakimś wiaderkiem/koszem itp.

Podaję namiary głównie na czapeczki i ubranka do sesji
http://danmari-art.home.pl lub namiar na allegro => http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=17862082
https://www.facebook.com/pages/Simpl...ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/UllaCoutureArt
https://www.facebook.com/pages/Koron...006?ref=stream
https://www.facebook.com/pages/Kurni...ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/pages/R%C4%...ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/EsteliaHandmade?ref=stream lub allegro => http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=25413479

Tła do sesji => https://www.facebook.com/Fotoklimat?ref=stream

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
proszę: oceniajcie

pampersy
chusteczki
patyczki kosm.
linomag
mydła
żel mycia
reczniczki 1raz.
gruszka do nosa

majtki 1raz.
podpaski
płatki kosm.
obcinacze
oscenisept
sudocrem

czapki
niedrapki
skarpetki
ciuszki
koszule do karm.
butelki do karm.
smoczek
tetra
wanienka
ręczniki
podkł.przewijania
szczotka do wł
termometr
proszek do prania
płyn do płukania
rożek
pościel
prześcieradła
kocyki
laktator
wkładki laktacyjne
ceratka
ciemne reczniki
łóżeczko
bujaczek
fotelik do auta wózek

wszystko w ilości "na start"
i czy to niby dużo?
Lista jest ok

Na początku zdecydowałabym się na 1: linomag albo sudocrem oraz nie wiem czy płyn + proszek czy tylko jedno z nich.

No i nie widziałam maści na brodawki np. bepanthen (?) ale to nie wiem czy już od początku warto mieć

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-02-18 o 22:59
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 23:04   #3754
JennyAniolek
Zakorzenienie

_pola jak tam po wizycie ???

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
od jednej z przesylek z all dostalam gratis sweterek i tez ma dzikie cos na nozki i pieluche to chyba tyl, ale pewnosci nie mam hehe
Fajny sweterek

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
za Wiktorka!

U nas imię wybrało się samo. Ja obstawałam przy Kubusiu, Mąż przy Michałku. Ja Go bombardowałam w każdej rozmowie Kubusiem Najpierw protestował ostro, później przestał zwracać na mnie uwagę (w sumie zdziwiło mnie to), a jak dzisiaj zaczął z tym Kubusiem, to chyba skapitulował całkowicie

No to postawiłaś na swoim , chociaż mi się oba imiona podobają

Cytat:
Jenny mistrz nadrabiania
Podziwiam się kobieto

Nie lubię mieć zaległości

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
my teraz też w studioa jak dotrwam do jakiś zakwitających drzew i kwiatów to poproszę męża, żeby się przyłożył i mi zrobił jakieś fajne focie w plenerzechociaż zapewne jak zakwitną kwiaty będę pełzać na plecach pod ciężarem brzucha, więc średnio estetyczne to będzieale wiesz co byłoby piękne - i Ty będziesz mogła to zrobić, bo ja to już rodzić będę - krokusy w dolinie chochołowskiejnie trzeba iść do samej polany, za punktem gdzie oddaje się wypożyczane rowery i jest kibelek odbijasz w lewo i tam jest polana z krokusami
A do kogo wybieracie się na sesję ?
Bo kojarzę, że z Krk jest p.Beata => http://beatawojtczak.pl/

A na plener może uda Ci się dotrwać

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej
piszecie o kosztach wyprawek sporo kasy się z tego uzbierało, ja przestałam spisywać po tym jak walnęłam gafę u lekarki.
Miałam dwa takie same notesiki, w jednym zapisywałam koszty (głównie badań i wizyt lekarskich u prywatnego gina) w drugiej wszystkie terminy, dolegliwości, zapiski wyników badań, przyjmowane leki i takie tam medyczne. I chciałam te zapiski pokazać mojej lekarce i oczywiście pomyliłam notesy i pokazałam jej jak liczę m.in to jak ona mnie kasuje..

spadam powalczyć ze zgagą
Oj

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-18, 23:10   #3755
justyna_g4
Zakorzenienie

Podliczyłam wyprawkę. Wszytsko dla dziecka oprócz kosmetyków i pieluch, dla mnie do szpitala i pościel z kocykami wyszło mi 667zł. Do tego jeszcze łóżeczko i wózek...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 23:22   #3756
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a no właśnie widziałam, pecha mieliście że akurat dzisiaj zamknięte było
my też myśleliśmy o x-landerze..
myślimy jeszcze o maxi cosi mura, ostatnio quinny mi się spodobały, ale muszę je jeszcze przestudiować..
a z tańszych i fajnych wózeczków to może ten baby active elipso
Może jutro się wybierzemy

W hurtowni mają mieć:
Mutsy
Tako (Laret, Polka dots, Baby heaven, Perso, Captiva, Jumper
Espira
Bebetto (Luca, Aquarius, Pascal)
Baby Active
Baby Design Lupo
X-lander
Quinny
Navington Cadet

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
(ja właśnie licytuję Jedo
Powodzenia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-19, 00:28   #3757
diabli
Zakorzenienie

skonczylam ogladac film i wypadaloby pojsc spac, ale znow zupelnie mi sie nie chce to juz zaczyna byc nudne film mnie troche znuzyl, ale ledwo pojawily sie napisy koncowe mala znow fika, a ja zglodnialam po jogurcie zmeczenie minelo, sily wrocily, galy znow sa wielkie jak 5zlotowki...
aaa! chyba mamy za soba pierwsza dziwna zachcianke ciazowa - chce mi sie mleka w tubce takiego slodkiego syfu kupie sobie jutro. moze do nalesnikow albo gofrow? chociaz pewnie jak sie przyssam to wciagne cala poogladalam obrazki tubek w necie i musi nam do rana wystarczyc kolorowych!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-19 o 00:31
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 04:19   #3758
vil84
Wtajemniczenie

omg ... mam tak napięty i bolesny brzuch, że ruchy dziecka mnie bolą a już nie wspomnę o zmianie pozycji czy coś. masakra. czasem mi się tak robi i nienawidzę tego uczucia, a leki rozkurczowe na to raczej nie działają, albo moje dawki nie dają rady. miałam nadzieję że przejdzie po nocy, bo wczoraj całe popołudnie i wieczór bolało, a tu ledwie się z łóżka zwlekłam :/
ciekawe skąd to

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 05:58   #3759
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cześć laseczki.

Jako, że wczoraj pospałam pięknie do 9, to dziś oczywiście pobudka przed 6. Zaliczyłam już wizytę w piekarni. Komu bułeczkę razową z serkiem żółtym, pomidorkiem i ogórkiem?

Cytat:
na neci nie moge znaleźć info, póki co są bilbordy tylko
2-3marca,od 10tej, decyduje kolejność zgłoszeń, (czyli pojadę o 10 )
w ramach akcji Szczęśliwa mama=szcześliwe dziecko, dwa razy do roku jest ta akcja
co się wystoje to moje,ale chętnie popodglądam
jak już będzie coś na necie to będę pisać
Pewnie już dawno ktoś rozwiał wątpliwości, bo to post z 17-ego, ale jakby tak nie, to badania są w Auchan Swadzim. http://www.szczesliwe.macierzynstwo....auchan-poznan/

Prawie 30 stron zaległości... chyba nie dam rady.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 06:25   #3760
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja jutro czekam na kuriera z moim prezentem urodzinowym
Tż pewnie będzie sie złościł, że otworzyłam bo on ma nocki i nie może odebrać ale przecież nie wytrzymam.
wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Cytat:

u mnie jest taki problem, że mam bardzo jasną kość (rzadko spotykaną) i ona jest strasznie słaba, krucha, podatna na próchnicę
mam ząbki jak perełki- bardzo bialutkie, ale w każdym dziurka
jak kupuję pasty do zębów to wystrzegam się tych wybielających
to ja w przeciwną stronę, mam mnóstwo kamienia, i to osłabia mi dziąsła, więc jak idę na czyszczenie to jest rzeźnia. a powinnam chodzić regularnie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nowe mebelki do pokoju: (poza tym nadal graciarnia, sprzątać będziemy po malowaniu i układać rzeczy i meble w innym ułożeniu)
https://picasaweb.google.com/1025024...90821641999602

i zamówiliśmy zestaw wózka z fotelikiem:
http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-2013-...016230278.html kolor 249

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:

od jednej z przesylek z all dostalam gratis sweterek i tez ma dzikie cos na nozki i pieluche to chyba tyl, ale pewnosci nie mam hehe
śliczny

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
U nas też już wybrane Zostajemy przy 1 decyzji, czyli będzie Wiktor (no chyba, że jeszcze nam się odmieni w ostatniej chwili )
dla Wiktorka

i dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 06:41   #3761
vvgh
Wtajemniczenie

Witam się i uciekam Po krótce poczytałam te parę stron od wczoraj, ale mam nadzieję, że wieczorem znajdę czas...

Rano TŻ mówi: "Nie patrz za okno, bo się wkurzysz", a ja na to: "Śnieg?!", on: "Napadało full i jeszcze full pada".... Porażka... U mnie PEEEEŁNO śniegu, pełno!! Chcę wiosnę!!!!!!!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 06:42   #3762
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Trochę pobieżnie poczytałam.

Cytat:
* może Cud narodzin - ok 1000 zł (ale to na razie wielka niewiadoma)
Co to?

Cytat:
post chwalący się:

nowe mebelki do pokoju: (poza tym nadal graciarnia, sprzątać będziemy po malowaniu i układać rzeczy i meble w innym ułożeniu)

za pokój

Cytat:
podobają mi się butelki tt i pewnie od nich zacznę.. więc możliwe, że i laktator taki wybiorę
najchętniej jednak laktator kupiłabym już po porodzie.. jak będę wiedziała jaka jest u mnie sytuacja z mlekiem. ale pewnie kupię wcześniej, żeby mieć już na wszelki wypadek do szpitala
Wczoraj miałam mały zjazd "mamowy" z dzieciakami i po burzliwych dyskusjach doszłam do wniosku, że laktator elektryczny kupię po porodzie. Wcześniej na pewno chcę ręczny - może uda mi się pożyczyć od siostry jednej z mam. Ręczny jedynie ma mi służyć na samym początku do ulżenia sobie, jak będzie nawał pokarmu. Na dłuższą metę, czyli do regularnego odciągania mleka, żeby zostawić dziecko same z mężem/mamą pod moją nieobecność jest do kitu i to powiedziało 100% ankietowanych. Jest to baaardzo męczące, a przez to, że męczące odciąga się mniej pokarmu, niż robi to elektryczny.

Elektrycznego z kolei nie chcę kupować przed porodem, bo jedna z mam kupiła, a użyła go może 5-7 razy, bo nie miała pokarmu. W konsekwencji sprzedała za pół ceny prawie nowy laktator. Mam nadzieję, że nie będę miała takiej sytuacji.

Cytat:
znajoma biega teraz z bioderkami i kolejki takie, ze trzeba prywatnie...heh, pewnie z pediatra bedzie jak z ginem.
Tzn. jakie kolejki? Trochę jestem zaskoczona, bo u nas umawiasz się na termin i jedziesz. Do pediatry rano dzwonisz, mówią na którą masz przyjść i już. Ciekawa sprawa.

Cytat:
sa dwa takie "dodatki" oba po tysia.. ale jak wezniesz jeden,to drugi już nie przysluguje tak panstwo o nas dba
Nieprawda. Drugi przysługuje rodzinom, gdzie dochód nie przekarcza 500-ileś zł/osobę.

Lublana za wizytę!
diabli, pięknie Cię chciało rodzeństwo załatwić.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 07:18   #3763
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Witam się i uciekam Po krótce poczytałam te parę stron od wczoraj, ale mam nadzieję, że wieczorem znajdę czas...

Rano TŻ mówi: "Nie patrz za okno, bo się wkurzysz", a ja na to: "Śnieg?!", on: "Napadało full i jeszcze full pada".... Porażka... U mnie PEEEEŁNO śniegu, pełno!! Chcę wiosnę!!!!!!!!!!!!
van gogu to zawróć ten śnieg skąd przyszedł, dopóki nie dotarł do krakowa
Stary 2013-02-19, 07:25   #3764
_pola
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki

Dziękujemy za kciuki Jenny dziękuję za pamięć

Trochę mnie nie było, bo siostry mają ferie i przyjechały do mnie na chwilkę Teraz została tylko najmłodsza

Po wizycie ok. Mała waży już 1157g! Kurcze nie wiedziałam, że aż tyle może urosnąć (w 22tc ważyła 420g). Cudna jest i na bank dziewczyna
No i mam te spinania się brzucha....Oczywiście tak jak myślałam ja ich nie czuję tylko gin przy badaniu powiedział, że leciutko się spina no i dostałam większą dawkę Asparginu. Cholercia tak się tym zestresowałam, że zapomniałam nawet dopytać dokładnie o te skurcze....
A to drętwiejące i bolące miejsce u góry brzucha to od tego, że Malutka uderza mnie główką w wątrobę
Ważę już 61kg czyli jakieś 8 do przodu Planowane 10kg na plusie odchodzi w niepamięć
Brałam też 1 tabletkę Tardyferonu zamiast 2-óch tak jak ostatnio i jak wcześniej hemoglobina skoczyła z 10,7 do 11,5, tak teraz spadła do 11,2...i znowu mam brać podwójną dawkę.
Neutrofile też mam troszkę podwyższone, ale ponoć to normalne w III trymestrze.
Poza tym dalej nie możemy zdecydować się na imię...
M chce Zosię albo Anię ostatecznie Liliankę
Ja upieram się przy Elenie
Coś mi się wydaje, że dopiero po porodzie będziemy wiedzieć jak ją nazwać)))
Miłego dzionka życzę i lecę robić śniadanko

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 07:29   #3765
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Jakie śliczności!

Cytat:

Powodzenia
Nie dziękuję, coby nie zapeszyć

Cytat:
skonczylam ogladac film i wypadaloby pojsc spac, ale znow zupelnie mi sie nie chce to juz zaczyna byc nudne film mnie troche znuzyl, ale ledwo pojawily sie napisy koncowe mala znow fika, a ja zglodnialam po jogurcie zmeczenie minelo, sily wrocily, galy znow sa wielkie jak 5zlotowki...
aaa! chyba mamy za soba pierwsza dziwna zachcianke ciazowa - chce mi sie mleka w tubce takiego slodkiego syfu kupie sobie jutro. moze do nalesnikow albo gofrow? chociaz pewnie jak sie przyssam to wciagne cala poogladalam obrazki tubek w necie i musi nam do rana wystarczyc kolorowych!
Już widzę jak diabli rano śmiga do sklepu, kupuje tubę i tak się do niej przysysa, że wciąga wszystko na raz

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Cześć laseczki.

Jako, że wczoraj pospałam pięknie do 9, to dziś oczywiście pobudka przed 6. Zaliczyłam już wizytę w piekarni. Komu bułeczkę razową z serkiem żółtym, pomidorkiem i ogórkiem?
Ooooo... Moja dzisiejsza śniadaniowa zachcianka- ja poproszę!

Cytat:

A weź! U mnie to samo. A już tak ładnie chodniki były osuszone i można było lżejsze butki założyć. A tu znowu a ja w dodatku pipa, bo miałam oddać zimówki do szewca i nie oddałam i teraz mi wszystkie przemakają

----

Wstaję, podnoszę rolety w sypialni, patrzę i co widzę- zasypało nas śniegiem

A miało być już tak pięknie...

Idę ogarnąć jakąś szamkę na pocieszenie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 07:41   #3766
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Cześć laseczki.

Pewnie już dawno ktoś rozwiał wątpliwości, bo to post z 17-ego, ale jakby tak nie, to badania są w Auchan Swadzim. http://www.szczesliwe.macierzynstwo....auchan-poznan/

Prawie 30 stron zaległości... chyba nie dam rady.
tak tak,już wiem

Cytat:

nic nie mów jestem wściekła
i jutro gin i bede marznac i brnac przez sniegi...
a mialo byc tak pieknie

Cytat:
Trochę pobieżnie poczytałam.

Co to?

za pokój

Wczoraj miałam mały zjazd "mamowy" z dzieciakami i po burzliwych dyskusjach doszłam do wniosku, że laktator elektryczny kupię po porodzie. Wcześniej na pewno chcę ręczny - może uda mi się pożyczyć od siostry jednej z mam. Ręczny jedynie ma mi służyć na samym początku do ulżenia sobie, jak będzie nawał pokarmu. Na dłuższą metę, czyli do regularnego odciągania mleka, żeby zostawić dziecko same z mężem/mamą pod moją nieobecność jest do kitu i to powiedziało 100% ankietowanych. Jest to baaardzo męczące, a przez to, że męczące odciąga się mniej pokarmu, niż robi to elektryczny.

Elektrycznego z kolei nie chcę kupować przed porodem, bo jedna z mam kupiła, a użyła go może 5-7 razy, bo nie miała pokarmu. W konsekwencji sprzedała za pół ceny prawie nowy laktator. Mam nadzieję, że nie będę miała takiej sytuacji.

Tzn. jakie kolejki? Trochę jestem zaskoczona, bo u nas umawiasz się na termin i jedziesz. Do pediatry rano dzwonisz, mówią na którą masz przyjść i już. Ciekawa sprawa.

Nieprawda. Drugi przysługuje rodzinom, gdzie dochód nie przekarcza 500-ileś zł/osobę.

Lublana za wizytę!
diabli, pięknie Cię chciało rodzeństwo załatwić.
ale jak dostana ten dodatek to drugiego juz nie...

wstałam..
muszę iść odebrać wyniki..w śnieżycę busy nie jeżdżą póki co siora do szkoły nie pojechała

biorę się za kawkę i mój biszkopt z galaretką i truskawkami

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-19, 07:52   #3767
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dzień dory dziewczęta.

Wysłałam TŻa do sklepu i z utęsknieniem czekam na mój chlebek razowy bo śniadania nie mogę zjeść

Będę dziś gotować barszcz ukraiński i bitki schabowe z surówką z kapuchy kiszonej Kto wpada na szamę? Przydały się ktoś do krojenia

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Trochę mnie nie było, bo siostry mają ferie i przyjechały do mnie na chwilkę Teraz została tylko najmłodsza

Po wizycie ok. Mała waży już 1157g! Kurcze nie wiedziałam, że aż tyle może urosnąć (w 22tc ważyła 420g). Cudna jest i na bank dziewczyna
No i mam te spinania się brzucha....Oczywiście tak jak myślałam ja ich nie czuję tylko gin przy badaniu powiedział, że leciutko się spina no i dostałam większą dawkę Asparginu. Cholercia tak się tym zestresowałam, że zapomniałam nawet dopytać dokładnie o te skurcze....
A to drętwiejące i bolące miejsce u góry brzucha to od tego, że Malutka uderza mnie główką w wątrobę
Ważę już 61kg czyli jakieś 8 do przodu Planowane 10kg na plusie odchodzi w niepamięć
Brałam też 1 tabletkę Tardyferonu zamiast 2-óch tak jak ostatnio i jak wcześniej hemoglobina skoczyła z 10,7 do 11,5, tak teraz spadła do 11,2...i znowu mam brać podwójną dawkę.

Super, że jesteś. za wizytę, mała rośnie jak na drożdzach. Co do spięć to mogę Ci polecić dużo odpoczywania Jeśli sama ich nie czułaś to znaczy, że pewnie nie jest źle i nie ma co się martwić Ale warto poleżeć trochę w ciągu dnia. Co do imienia to wszystkie są piękne, ale bardzo urzeka mnie Ania Piękne polskie imię, rzadko ostatnio nadawane. Pozostałe są teraz dość popularne (Lilianka i Zosia), a Elena jednak polskie nie jest, choć piękne też No to macie twardy orzech do zgryzienia...

Cytat:
wstałam..
muszę iść odebrać wyniki..w śnieżycę busy nie jeżdżą póki co siora do szkoły nie pojechała
Powodzenia w przedzieraniu się przez śniegi... Przdałyby Ci się sanki i ktoś kto je będzie ciągnął Oby Twoje wyniki były lepsze od moich
Stary 2013-02-19, 07:56   #3768
szczesliwa25
Rozeznanie

Witam się i ja - po krótkiej nieobecności (ale czytałam co produkujecie codziennie) mam w końcu luźny poranek Meble stoją, mieszkanie błyszczy, a za oknem tumany śniegu - zasypało moje podlasie

Pola - to mała rzeczywiście nie jest już wcale mała, mój to chyba maleńki bo termin wg USG na ostatnich badaniach wychodzi tydzień później niż termin z OM

axella - już kiedyś mówiłam, że dla mnie jesteś mega silna tym bardziej się cieszę że wszystko ogarnęłaś tak jak planowałaś,

Jenny - piękne te akcesoria, ja nawet nie wiedziałam, że to tak rozwinięty biznes.. widać jestem jedną nogą w średniowieczu,

lonly - widzę że mamy takie same zęby, ja też mam b.jasną kość - jak po wybielaniu, ale każdy dziurawy, słaby, i na każdą kontrolę u dentysty idę jak na ścięcie bo wiem, że i tak coś tam znajdzie.

Po dwóch bułeczka maślanych z nutella mój głód słodyczowy dalej nie jest zaspokojony w 100% muszę się trochę opanować
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 07:57   #3769
Ashyshqa
Zakorzenienie

Vil To nie fajnie, że Cię tak boli.... To jest ciągły ból? Bo ja miałam tak ze 2 noce temu i potem rano, że bardzo ciągnęlo/bolało mnie podbrzusze + skurcze, ale to były takie 20 minutowe sesje i odpuszczało. Brałam wtedy 2 tabletki magnezu zamiast jednej i jakoś dawało radę. Już jutro masz wizytę, musi być dobrze
Stary 2013-02-19, 08:02   #3770
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola
za wizytę ale już jest duża
Stary 2013-02-19, 08:03   #3771
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
post chwalący się:

aaale fajnie! już można układać, przygotowywać... a w moim domku to ani schodów jeszcze nie ma będą chyba dopiero w połowie kwietnia a do końca kwietnia już mamy być przeprowadzeni...
wózek fajny!
Cytat:
podobają mi się butelki tt i pewnie od nich zacznę.. więc możliwe, że i laktator taki wybiorę
najchętniej jednak laktator kupiłabym już po porodzie.. jak będę wiedziała jaka jest u mnie sytuacja z mlekiem. ale pewnie kupię wcześniej, żeby mieć już na wszelki wypadek do szpitala
nie chcę was straszyć czy coś ale koleżanka mi powiedziała, że jej mała żadnych smoczków ssać nie chciała... i ona miała kupiony taki zestaw na początek, smoczki jednak poszły w odstawkę. kupiła smoczek innej firmy - znów to samo... jakiś jeszcze innej firmy nie chciał do butelki przypasować, no ale to pojedynczy przypadek. w sumie ponad 10 smoczków wypróbowała, prawie wszystkie leżą wybredna Klara
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka musiała dziś dać 200zł za USG główki synka bo okazało się, że miał niedotlenienie okołoporodowe i jakies symptomy się pojawiły. Za pare tygodni muszą powtórzyć USG więc znów ta sama kaska... Dobrze, że do okulisty i neurologa udało jej się w miare szyko na NFZ dostać, inaczej też by bulili...
ale co tam, w polsce służba zdrowia jest bezpłatna okropieństwo!

vil, jak chcesz ten płyn do kąpieli ziajka, to bierz. wprawdzie znów sama parafina, ale przynajmniej za rozsądną cenę i bez brzydkich, typowo ziajowych konserwantów.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 08:06   #3772
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Vil To nie fajnie, że Cię tak boli.... To jest ciągły ból? Bo ja miałam tak ze 2 noce temu i potem rano, że bardzo ciągnęlo/bolało mnie podbrzusze + skurcze, ale to były takie 20 minutowe sesje i odpuszczało. Brałam wtedy 2 tabletki magnezu zamiast jednej i jakoś dawało radę. Już jutro masz wizytę, musi być dobrze
mnie ostatnio budzi ból kości łonowej/podbrzusza.. nieznośny ciągły ból.. i mija po jakiejść godzince.. sam z siebie, pstryk i już
za cholere nie wiem o to.. jutro będę gina pytać..
oby nic złego

napisałam na certusa czy nie podeślą mi wyników na mail,ale chyba za późno bo to przy wysylce się maila podaje..
najwyzej jutro przed ginkiem odbiorę.. ale wolę teraz już bom ciekawa

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-19, 08:07   #3773
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
nic nie mów jestem wściekła
i jutro gin i bede marznac i brnac przez sniegi...
a mialo byc tak pieknie
jejku, ja nie chcę śniegu i niech nie zaczyna nawet padać

Cytat:
Będę dziś gotować barszcz ukraiński i bitki schabowe z surówką z kapuchy kiszonej Kto wpada na szamę? Przydały się ktoś do krojenia
na barszczyk ja chętnie wpadnę
Stary 2013-02-19, 08:09   #3774
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Witam się i ja - po krótkiej nieobecności (ale czytałam co produkujecie codziennie) mam w końcu luźny poranek Meble stoją, mieszkanie błyszczy, a za oknem tumany śniegu - zasypało moje podlasie

Pola - to mała rzeczywiście nie jest już wcale mała, mój to chyba maleńki bo termin wg USG na ostatnich badaniach wychodzi tydzień później niż termin z OM

axella - już kiedyś mówiłam, że dla mnie jesteś mega silna tym bardziej się cieszę że wszystko ogarnęłaś tak jak planowałaś,

Jenny - piękne te akcesoria, ja nawet nie wiedziałam, że to tak rozwinięty biznes.. widać jestem jedną nogą w średniowieczu,

lonly - widzę że mamy takie same zęby, ja też mam b.jasną kość - jak po wybielaniu, ale każdy dziurawy, słaby, i na każdą kontrolę u dentysty idę jak na ścięcie bo wiem, że i tak coś tam znajdzie.

Po dwóch bułeczka maślanych z nutella mój głód słodyczowy dalej nie jest zaspokojony w 100% muszę się trochę opanować

dziękuję

też chcę nutelle ale stwierdziłam że nie kupię bo znów łyżeczką zjem całą..

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jejku, ja nie chcę śniegu i niech nie zaczyna nawet padać

na barszczyk ja chętnie wpadnę
nie masz jeszcze śniegu,to może cie ominie..
jak cię ominie to bedę zazdrościć

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-19, 08:12   #3775
Gwizdak
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, strasznie dawno mnie tu nie było ale JennyAniołek mnie przywołała do porządku

U nas wszystko w porządku, druga córcia rośnie mi w brzuchu,pierwsza córcia wariuje coraz bardziej

Nie wiem co u Was Macie tempo nie do ogarnięcia dla matki z dzieckiem Przynajmniej ja nie daję rady.

Śnieg za oknem i u nas, a mi się nie specjalnie uśmiecha iść na sanki
Axella,piękne imię wybraliście Zupełnie jak moja pierworodna Mam nadzieję, że jesteś przygotowana, że dziewczynek o tym imieniu jest bardzo, bardzo, bardzo dużo? Pytam, bo ja nie byłam
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Edytowane przez Gwizdak
Czas edycji: 2013-02-19 o 08:14
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 08:12   #3776
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
No i nie widziałam maści na brodawki np. bepanthen (?) ale to nie wiem czy już od początku warto mieć
świetna maść do brodawek jest z babydream. ja miałam już brodawkową masakrę - suche, obolałe, jakby zmrożone. kupiłam tą maść i sobie czasem smaruję. fajnie się nadaje też na usta
Cytat:
omg ... mam tak napięty i bolesny brzuch, że ruchy dziecka mnie bolą a już nie wspomnę o zmianie pozycji czy coś. masakra. czasem mi się tak robi i nienawidzę tego uczucia, a leki rozkurczowe na to raczej nie działają, albo moje dawki nie dają rady. miałam nadzieję że przejdzie po nocy, bo wczoraj całe popołudnie i wieczór bolało, a tu ledwie się z łóżka zwlekłam :/
ciekawe skąd to
oj weź nie strasz.......... niechno to się uspokoi!
Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

dobrze, że z małą wszystko ok... a na lepszą hemoglobinę to zielone liściaste warzywa w towarzystwie chudego mięska czerwonego. dla odmiany czasem jajco zamiast mięsa, a w dni wegetariańskie więcej warzyw zielonych - i będzie gicior!
a co do imienia - też mi się zdaje, że niezdecydowani zdecydują się zaraz po porodzie. olśnienie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 08:17   #3777
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale co tam, w polsce służba zdrowia jest bezpłatna okropieństwo!
bo niby jest, tylko trzeba długo czekać na terminy
Stary 2013-02-19, 08:17   #3778
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, strasznie dawno mnie tu nie było ale JennyAniołek mnie przywołała do porządku

U nas wszystko w porządku, druga córcia rośnie mi w brzuchu,pierwsza córcia wariuje coraz bardziej

Nie wiem co u Was Macie tempo nie do ogarnięcia dla matki z dzieckiem Przynajmniej ja nie daję rady.

Śnieg za oknem i u nas, a mi się nie specjalnie uśmiecha iść na sanki
Axella,piękne imię wybraliście Zupełnie jak moja pierworodna Mam nadzieję, że jesteś przygotowana, że dziewczynek o tym imieniu jest bardzo, bardzo, bardzo dużo? Pytam, bo ja nie byłam
zdaję sobię sprawę,ale nic innego mi się nie podoba
A Zuzia jest takie..uniwersalne.. ma tysiąc odmian/zdrobnień.. lubię to :P
Zobaczymy jak to będzie gdy na placu zabaw będa same Zuzie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-19, 08:17   #3779
banka26
Zakorzenienie

czesc dziewczynki
Dzisiaj lepszy humor , wlasnie wciagam bułeczke fitness z lidla z pasztetem z miesem i pomidorkiem - mniammm

a tak wogole to w realu od 21 lutego sa promocje na dzieciece produkty i np. chusteczki nawilzone Pampers 6x64 szt. - 25, 95 zł - wychodzi tanio kolo 4 zl za paczke , pampers new baby 1 43 szt. 19,99 to nie wiem czy tanio - mamuski wy bardziej sie znacie ???
proszek lovella 3,6 kg za 34,99 i b. duzo ciuszkow
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 08:19   #3780
szczesliwa25
Rozeznanie

Mi się Zuzie z takimi charakternymi szkrabami kojarzą..

przejrzałam sobie kalendarz porodów i zazdroszczę wszystkim majowym, że u Was już tak blisko

idę szukać kawy bo śnieg nas nawet na chwilę nie odpuszcza
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości