MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 08:50   #3631
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Wiesz jak jesteś w szpitalu to fajnie... ale jakbym była w domu to bym nie zdążyła to mnie jednak przeraziło trochę
masz racje, tez wolalabym jednak byc wtedy pod opieka
Aga, a jak z zapisem KTG, mialas zewnetrzne czy wewentrzne, caly czas czy bylo tez odpinane?
Stary 2013-02-19, 08:55   #3632
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a jak te pudełka? bo mi się wydawało że jakieś takie małe one są
25x25x25 cm.... ja spodziewałam się mniejszych niż były w rzeczywistości... tylko te kolory.....

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 08:57   #3633
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
A mnie zebrało żeby zrobić opis porodu...
Kochana, przede wszystkim- dziękuję pięknie za opis porodu Zostałaś postawiona nagle w tak niezwykłej sytuacji i poradziłaś sobie naprawdę świetnie. Bardzo dzielna z Ciebie kobietka i sądzę, że Twoja córuchna wie jak wspaniałą ma mamę więc będzie rosła zdrowa i szczęśliwa.

Witajcie kochane!

Mimo, że humor mam dobry to niestety fizycznie niezbyt dobrze się czuję. Wstałam z bólem głowy i jeszcze głodna. No to szybko nakarmiłam siebie i swojego Lokatora, ale jakoś główka nie przechodzi Chyba znów jest to efekt wczorajszej drzemki w ciągu dnia i późniejszej pobudki w nocy o 3. Ostatnio strasznie boli mnie miednica, głównie gdy leżę i muszę wstać. Wkładam między kolana poduszki, ale niezbyt się to sprawdza. Czytałam, że na tym etapie stawy się rozluźniają by zrobić miejsce małemu więc podejrzewam, że to ich zasługa.
Już naprawdę nie mogę się doczekać kiedy urodzę, bo czuję się jak mały wieloryb, a przeturlanie się z boku na bok, to naprawdę wyczyn. Mąż mówi, że stękam przy tym straszliwie.
Wczoraj w nocy też rozmawialiśmy o porodzie, pytał czy się boję itd., stwierdził, że chcę być dzielna mówiąc, że się nie obawiam niczego. No, ale niestety... Jedyną obawę mam przed samym początkiem- wpierw IP, potem KTG, USG, badanie i....czekanie. No i kwestia ile będziemy czekać na tą magiczną dyszkę rozwarcia, bo samego parcia czy bólu się nie boję.
Mam niesamowite wsparcie w TŻcie, naprawdę... Jestem dumna z mojego dużego mężczyzny, bo będzie fantastycznym tatą.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 09:07   #3634
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
po wizycie..
mały ok.. waży 3100..
szyjka się nie skraca i rozwarcia niestety żadnego jeszcze nie ma, wszystko w porządeczku, wody w normie.. więc trzeba czekać..
następna wizyta za 2 tyg.. ale mam nadzieję, że do tego czasu coś się ruszy..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wróciłam
Zrobił mi gin USG i mały dużo nie przybrał bo przez 4 tyg tylko 300g, waży w 35tc 2800g ale mówi że to normalne i tak ma być ja też nie przytyłam od ostatniej wizyty, nadal 64kg czyli 13kg na+
mi się wydaje że tamten pomiar w 31tc był poprostu zawyżony i tyle
No i szczęśliwa wiadomość: zniesiono zakaz odwiedzin więc rodze z TŻ
Ogólnie wszystko wporządku, szyjka mi się skróciła ale rozwarcia nie ma. także tuż, tuż..
za 2 tyg w poniedziałek odstawiam leki i jak zdąże to wizyta a jak nie to porodówka także Kasia wciśnij mnie gdzies koło 6 marca
no i zakupiłam sobie w aptece lewatywe i czopki
także jutro będę się pakować
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 09:20   #3635
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Aga - taki piękny opis nam zrobiłaś, że aż mam ochotę rodzić.
Więc może już nie dopisuj nic do niego - bo jest idealny.
Nie będę
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Dajesz nadzieję, a potem...szybko ją odbierasz
Przepraszam... już nie będę
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
masz racje, tez wolalabym jednak byc wtedy pod opieka
Aga, a jak z zapisem KTG, mialas zewnetrzne czy wewentrzne, caly czas czy bylo tez odpinane?
zewnętrzne ale cały czas, nie odpinali.

OC , Malpka , Czarny flam. dzięki Wam
No zbieram się bo na 12.00 do szpitala.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2013-02-19 o 09:21
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 09:20   #3636
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dziewczyny ...powoli zaczynam wierzyć ,że jednak zbliża się "p" .....
no mam jeszcze całe 18 dni więc prania nie zrobiłam (proszku jeszcze nie mam ) do torby nie mam jeszcze czego włożyć (czy ja mam w ogóle torbę ????), mam ten nieszczęsny notesik w którym co nieco zapisałam sobie co mam kupić i zabrać do szpitala .....
Ale - pochwalę się - zrobiłam postęp !!! Co prawda mąż mnie zmusił -marudzł ,że już miałam dosyć - i w końcu zadzwoniłam do położnej (będzie mi pomagała podczas porodu) ,spotykam się z nią w środę ..... proszę o brawa ....

A czy całe 18 to już zależy tylko i wyłącznie od synka będą jaja jak zrobi mamusi niespodziankę i wyjdzie z 1-2 tyg wcześniej

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Kacper jakos małoruchawy dziś... Nie wiem, co mu dolega, mam nadzieję, ze tylko dzien leniuszka... Jutro mam stresa troche przed wizytą, a to dopiero o16.30.
Sppkojnej nocki życzę!
Spokojnie na pewno odpoczywa.
I kciuki za dzisiejszą wizytę

Cytat:
Dzięki za opis

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
chyba WR jeszcze
A Wr może byś tylko wpis do karty ciąży? Bo ja tylko tam mam wynik, oryginał u lekarza do którego chodziłam na fundusz.

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Też mam sporo kosmetyków które tak czy siak muszę już dla malucha zakupić, ale napewno ze wzg na rabat wezmę coś więcej
Też już mam listę zrobioną i w czwartek wybieram się na zakupy
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 09:25   #3637
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
u nas tez sypnelo sniegiem i troche go jest mam nadzieje, ze szybko stopnieje

a spisz z poduszka pomiedzy nogami? to troche odciaza kregoslup, moze pomoze?
Tak ale mało pomaga, jak zaraz nie wezme czegoś na ból to zwariuje... nie moge chodzić juz troche rozruszałam ale z prawej strony miednica i bok nie puszcza fuck !!! mam dość.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 09:26   #3638
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Agnjeska - chciałabym mieć poród taki jak opisujesz, naprawdę, bo nastawiam się na masakrę.

Gdzie jest nasza strippi?

Wiecie co, wstałam sobie rano na siku, załatwiłam co miałam załatwić, idę sobie umyć zęby i nagle czuję, że mam mokro i mi się coś leje po nogach Patrzę, a to taki biało-przezroczysty śluz. Pomimo tego, że miałam wkładkę to mi przeciekło. Teraz suchutko, ale kurczę ze szklanka tego była, trochę się zlękłam.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 09:27   #3639
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

U mnie od kilku dni szaro, ponuro, ciemno, słońce nie wychodzi.
Też mnie tak boli, szczególnie po leżeniu, siedzeniu. Muszę się rozchodzić i trochę ból się wtedy zmniejsza.
Ja w ciągu dnia moge chodzic, leżeć, tylko po nocy nie moge się ruszyc... a dzis ból ze mną wygrał
Stary 2013-02-19, 09:31   #3640
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja w ciągu dnia moge chodzic, leżeć, tylko po nocy nie moge się ruszyc... a dzis ból ze mną wygrał
Biedna Gadałaś z lekarzem o tym?

Stary 2013-02-19, 09:34   #3641
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mimo, że humor mam dobry to niestety fizycznie niezbyt dobrze się czuję. Wstałam z bólem głowy i jeszcze głodna. No to szybko nakarmiłam siebie i swojego Lokatora, ale jakoś główka nie przechodzi Chyba znów jest to efekt wczorajszej drzemki w ciągu dnia i późniejszej pobudki w nocy o 3. Ostatnio strasznie boli mnie miednica, głównie gdy leżę i muszę wstać. Wkładam między kolana poduszki, ale niezbyt się to sprawdza. Czytałam, że na tym etapie stawy się rozluźniają by zrobić miejsce małemu więc podejrzewam, że to ich zasługa.
Już naprawdę nie mogę się doczekać kiedy urodzę, bo czuję się jak mały wieloryb, a przeturlanie się z boku na bok, to naprawdę wyczyn. Mąż mówi, że stękam przy tym straszliwie.
U mnie to samo ....

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Biedna Gadałaś z lekarzem o tym?
Tak ale wcześniej to tylko ból w nocy był jak sie na bok przekręcałam a teraz z rana cała mnie boli, w czwartek mam wizyte ale napewno powie mi to co ostatnio... tak musi byc .... miednica się poszerza, przygotowuje....
Stary 2013-02-19, 09:35   #3642
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, tak jak Despa pisala, polozyli mnie w szpitalu. zbijaja cisnienie bo skacze - a nerwy jeszcze to wzmagaja. do tego mam jakis ogolny stan zapalny, bialkomocz wiec poczatki zatrucia ciazowego ehh.

no ale zajeli sie mna tu dobrze, leki zaczna dzialac i trzeba myslec ze nas wypuszcza do domku. Na wszelki wypadek podali sterydy na rozwoj pluc malej. Byle do przodu.

Trzymajcie kciuki.
Ja was mocno sciskam. poki nie dorobie sie tu laptopa to bede tylko wpadac wiec trzymam z gory za wszystkie z Was za wizyty zakupy i za wszystko inne
trzymamy bardzo mocno

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

U mnie jutro pierwsze usg w III trymestrze, proszę o kciuki, bo oczywiście mam stresa. Ciekawe, czy dziec pokaże buzię, ostatnio zasłonił rączkami i tylko usta zobaczyliśmy.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!
Witam się w 36 tyg.!

Mały jest kochany ale ma problemy z brzuszkiem i nie bardzo lekarz może dojść co mu właściwie jest... Więc jak widziałam, że go boli to mnie bolało razem z nim i płakać mi się chciało. Mam nadzieję, że szybko postawią diagnozę i będzie zdrowiutki

no niestety jak dziecko coś boli to się z nim płacze, ja jak wczoraj słyszałam jak się Julka dusi przez kaszel przez sen to też myślałam jak tu zabrać na siebie to kaszlisko, szkoda że się nie da

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Acha, dziewczyny, od kilku dni czuję po lewej stronie taki ból jakby ciągła kolka. Co to może być? Czy mała mi uciska coś? Ból jak kolka, na wysokości talii
mnie tak kłuje czasem ale raczej pod cyckiem jakby w sercu ale jak biorę magnez to jest ok jak kilka dni nie brałam to znów mnie zaczeło kłuć

Cytat:
Dziewczyny Kacper jakos małoruchawy dziś... Nie wiem, co mu dolega, mam nadzieję, ze tylko dzien leniuszka... Jutro mam stresa troche przed wizytą, a to dopiero o16.30.
Sppkojnej nocki życzę!
za wizytę, mój łobuz też ostatnio mniej ruchliwy i też mnie to stresuje a wizyta u mnie dopiero za tydzień

Cytat:
no mam jeszcze całe 18 dni więc prania nie zrobiłam (proszku jeszcze nie mam ) do torby nie mam jeszcze czego włożyć (czy ja mam w ogóle torbę ????), mam ten nieszczęsny notesik w którym co nieco zapisałam sobie co mam kupić i zabrać do szpitala .....
Ale - pochwalę się - zrobiłam postęp !!! Co prawda mąż mnie zmusił -marudzł ,że już miałam dosyć - i w końcu zadzwoniłam do położnej (będzie mi pomagała podczas porodu) ,spotykam się z nią w środę ..... proszę o brawa .... !
Stary 2013-02-19, 09:43   #3643
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
zasypało nas .... a ja chcę wiosny ,ciepełka ....
Cytat:
Nadgoniłam Przed wizytą nie zdążyłam, bo stwierdziłam że nie będę się stresować i czekać do wieczora, tylko jak mamy jechac to od razu... Więc po 17stej pojechaliśmy na to ktg. Poleżałam z pół godz. Mały tym razem troszkę szalał, więc też zapis chyba lepiej oddawał co tam się u mnie dzieje Położna była zdziwiona, że ginka tak mnie ciąga na to ktg, bo powiedziała że wykres jest ok - nic sie tam nie dzieje No ale kazała poczekać aż mnie ginka zawoła i powie o co tam jej chodziło... Ginka mnie jeszcze wzięła na to sprawdzanie przepływów.. niby jest lepiej A jak spytałam jak ten wykres z ktg i czy nie wygląda na to żeby Mały miał się pospieszyć - to odpowiedziała, że nie i dodała żeby się nie spieszył bo przecież ma jeszcze urosnąć A co do tej nagłej dzisiejszej wizyty, to niby w piątek zapomniała mi powiedzieć, że mam dziś podjechać na zapis... a że wizytę miałam późno to nie chciała już dzwonić no i w weekend też nie chciała do mnie wydzwaniać... dlatego dziś dopiero zadzwoniła... Zestresowała mnie niepotrzebnie No i wizyta w piątek... Powiem Wam, że juz dosyć mam tych wizyt Mam nadzieję, że maluch podrośnie jak trzeba... bo dziś tego nie sprawdzała (a przynajmniej mi nic nie mówiła)
oj ,oj dla ginki - niepotrzebnie was stresuje . czyli tak jak dziewczyny pisały - jest nadgorliwa ..... to dobrze ,że was monitoruje ale mogłaby Ci wszystko wytłumaczyć od razu .....
Cytat:
Aga, mnie nie zniechęciłaś na szczęście Wiem, że gdybyś chciała to pewnie mogłabyś bardziej rozwinąć momenty w których nie miałaś juz sił i nie mogłaś wytrzymac bólu... Tym bardziej dziękuje Ci, że tak w miare delikatnie (a jednak dość szczegółowo) nam wszystko opisałaś
Liwka zresztą też w miarę nam oszczędziła tych najgorszych momentów Za to buziaki dla Was
......... a ja się boję czytać ..... przeczytam wszystko po moim ..... inaczej nie dam rady ...

ale i tak dla dziewczyn wielkie brawa , , !!!
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

A czy całe 18 to już zależy tylko i wyłącznie od synka będą jaja jak zrobi mamusi niespodziankę i wyjdzie z 1-2 tyg wcześniej
oj tam ,oj tam ..... posiedzi grzecznie do końca ....

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Tak ale mało pomaga, jak zaraz nie wezme czegoś na ból to zwariuje... nie moge chodzić juz troche rozruszałam ale z prawej strony miednica i bok nie puszcza fuck !!! mam dość.
Stary 2013-02-19, 09:50   #3644
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Joł joł z rana

Qrde siostra mnie godzine wczesniej obudzila. Dzwoni ze zapomniala telefonu i glosniczka a dzis zaczyna z ludzmi nowy kurs na wypi_zdowie i ze bedzie w przychodni kolo domu i zebym jej przyniosla. No wiec zwleklam sie z wielkim bolem z lozka - powiem wam ze juz nie moge, no nijak wygodnej pozycji.

Potem lece do pracy oddac L4 i w koncu kupic proszek i plyn moze zaczne prac po malu. W sumie obiecalam kolezance wyslanie "damskich" ciuszkow do innego miasta bo bd rodzila w maju. A mi w piatek skladaj szafe haha taa w koncu wiec musze od nast poniedzialku wziasc sie grsc.

Oki doki moje mile panie
Trzymam za wizyty i do pozniej

agus wspanilay opis bylas dzielna i kazdej z nas takiego zycze ;-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 10:02   #3645
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Wiecie co, wstałam sobie rano na siku, załatwiłam co miałam załatwić, idę sobie umyć zęby i nagle czuję, że mam mokro i mi się coś leje po nogach Patrzę, a to taki biało-przezroczysty śluz. Pomimo tego, że miałam wkładkę to mi przeciekło. Teraz suchutko, ale kurczę ze szklanka tego była, trochę się zlękłam.
Szklanka, to sporo...JAk dalej bedzie się tak sączyc, to bym chyba zsskonsultowała, zeby nie okazało się, ze to wpdy ;*
Agnjeska piekny opis!!
U mnie mały troche sie w nocy rozbujał i wieczorem, ale nie spaałm chyba ze 3 godziny, bo mnie tak bolała klatka piersiowa i przełyk- niby jak zgaga,, ale w zebrach też palenie czułam, już któryś raz z kolei tak....Powiem o tym dzis gince.
Miłego dzionka! i dzieki za słowa otuchy w chwilach bezruchawego kryzysu;p Chyba na prawde te nasze maluszki maja mało miejsca i juz tak nie szaleją.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 10:06   #3646
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Szklanka, to sporo...JAk dalej bedzie się tak sączyc, to bym chyba zsskonsultowała, zeby nie okazało się, ze to wpdy ;*
To raczej nie wody, bo ostatnio na wizycie miałam AFI 20, a wcześniej też mi się zdarzył taki potop, z tym, że trochę mniejszy. No ale tylko i wyłącznie rano, więc jak w dzień mi się powtórzy to skonsultuję to

Stary 2013-02-19, 10:14   #3647
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

No i w sumie tyle... Mam nadzieję że się nie zniechęcicie (;
jak dla mnie super opis!

Cytat:
O wow
Jak to jest ... nie miałaś znieczulenia i Cie nożyczkami rozcinają , jezus maria a ból rozcięcia ????
nacinają na skurczu i nic nie czujesz.. oprócz skurczu..

Cytat:
Miłego dzionka! i dzieki za słowa otuchy w chwilach bezruchawego kryzysu;p Chyba na prawde te nasze maluszki maja mało miejsca i juz tak nie szaleją.
mój też się uspokoił i dwóch dni mniej fika..
za wizytę..

dzień dobry..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 10:18   #3648
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
S Chyba na prawde te nasze maluszki maja mało miejsca i juz tak nie szaleją.
ja zauważyłam, że tak od tygodnia mam brzuch ni to twardy, ni miękki... ale taki WYPEŁNIONY Nie spina mi się w ogóle, nie czuję skurczy, ale to jego wypełnienie właśnie uniemożliwia mi normalne szaleństwa, a czasami martwi, że bidusiowi ciasno ;(

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 10:18   #3649
misiulka06
Rozeznanie

witam się w skończonym 31 tygodniu zaczynamy 32 tydzień. Coraz bliżej do P. Trzeba w końcu wziąć się za porządki dla Michasia
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 10:25   #3650
czarny flamaster
Zadomowienie

Co do brzuszka, to ja mam wrażenie, że mój brzuch jakoś tak się rozciągnął i opadł. Ale wyczuwam małego po mojej prawej stronie, a jeśli już rusza nóżkami, to po lewej więc pewnie leży w poprzek. Ciasno biedakowi bardzo. Jak się położę na boku i włożę poduszkę między kolana, to mały ma ciut więcej miejsca. Jego ruchy bywają też bardziej bolesne dla mnie. Brakuje mi tego jak fikał w np. 25 tygodniu gdy miejsca było więcej

Liczę, że na czwartkowej wizycie zobaczę małego podczas USG, że siusiak nie odpadł i w ogóle, że będzie dobrze

Głowa boli..... buuuu....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 10:42   #3651
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

No więc jak Wam pisałam o 5.00 poleciały mi wody, akurat do pracy wstawałam, nawet pewna nie byłam że to wody, postanowiłam jednak zadzwonię do położnej, dałam w pracy znać że nie przyjdę i czekałam. Położna przyjechała, skonsultowała się ze szpitalem, powiedzieli żebym przyjechała. Szybki telefon do tż żeby wracał z pracy (nawet nie dojechał) i pojechaliśmy. Podłączyli mnie na ktg, które wyszło książkowo, powiedzieli że mogę jeszcze trochę pochodzić w ciąży, tylko teraz jest duże ryzyko infekcji. No ale zostawili mnie na obserwacji.
Około 12 pisałam Wam jeszcze że mam skurcze co 5 min. Niby bolały, chociaż teraz twierdzę że to pikuś. No ale o 14.00 przeszło, kolejne ktg nie wykazało nic. Czyli jednak nie rodzimy. Położna jeszcze mi powiedziała że na noc mogą mi dać coś na sen żeby się wyspać w końcu.
Potem o 16.30 znowu się zaczeły, bolały trochę. Zawołałam położną, która stwierdziła że mnie przeniosą do pokoju jednoosobowego. O 17.00 skoczyłam pod prysznic. Jak wyszłam o 17.30 stwierdziliśmy z tż że on pojedzie do domu, prysznic, rzeczy zabierze i wróci. Jak tylko pojechał skurcze przybrały na sile. Przyszła ginka żeby mnie zbadać i oo 3 cm rozwarcia o 17.45
No to przenosimy się jednak do sali porodowej. Doczłapałam tam o 18.00 znowu pod ktg, wtedy już skurcze co 3-2 min. I wtedy już chciałam chodzić po ścianach i prosiłam o znieczulenie. Ginka chciała najpierw 20 min z ktg mieć, więc o 18.20 kolejne badanie i o już 6 cm rozwarcia... stwierdziła że na zzo akcja za szybko postępuje,kroplówka może być (pojęcia nie mam z czym wtedy już mało kontaktowałam), przyszła położna nr 2 zrobiła mi wkucie i kazała oddychać odpowiednio bo dostanę hiperwentylacji ... Ale szczerze za chorobę nie umiałam, ból był tym gorszy że czułam potrzebę parcia a nie mogłam. o 18.35 wróciła ginka, żeby przed podaniem kroplówki sprawdzić rozwarcie i tu zdziwienie totalne 10 cm - znieczulenia nie będzie rodzimy. W między czasie położna nr 1 telefon do mojego tż że rodzę i dziecko nie chce czekać.
Parcie przyniosło trochę ulgi - nie powiem... Ale w między czasie coś im się na ktg nie spodobało, dostałam tlen, kazali mi między parciem wdychać, dla dziecka. W końcu ginka poszła po nożyczki, szczerze powiem że na początku nie skojarzyłam po co jej one. No ale nacieła mnie i Mała wyskoczyła dokładnie o 18.53 (na wpisie ze szpitala mam napisane że faza parcia trwała 13 min).
Zaraz zapłakała, położyli mi ją na brzuchu, jak dla mnie była cudowna! Niestety po chwili musieli ją zabrać. Ja musiałam urodzić łożysko (nie wiedziałam że one takie wielkie jest!) Położna się jeszcze pyta czy ma je wyrzucić czy może chce zachować (a po chorobę mi one?!). Potem zabrała się za szycie, i w tym momencie dojechał mój tż (nie miał szans zdążyć, do teraz ciężko mu z tym... no ale kto przewidział że akcja tak szybko pójdzie?).
No i w sumie tyle... Mam nadzieję że się nie zniechęcicie (;
dla was no szkoda że tż nie zdążył dojechać

Cytat:
:
... Powiem Wam, że juz dosyć mam tych wizyt Mam nadzieję, że maluch podrośnie jak trzeba... bo dziś tego nie sprawdzała (a przynajmniej mi nic nie mówiła)

A tak z innej beczki... chyba po miesiącu (albo i dłużej) w końcu się zebrałam do upieczenia ciasta., bo koleżanki jutro mnie odwiedzają. I szarlotka się włąśnie studzi ale pachnie w całym domu
A poza tym od przedwczoraj przystąpiłam do prania Właśnie czwarta tura się pierze... Niestety za często wstawiać nie mogę, bo suszarka w domu jedna... poza tym nie chcę z mieszkania suszarni robić W sumie jeszcze kolorowe ciuszki i pieluchy oraz prześcieradla mi zostały... Jak się wszystko popierze to będę prasować no i chyba w weekend się wezmę za zbieranie kupeczki do torby szpitalnej
na pewno podrośnie a te wizyty to już niedługo

a jaki masz przepis na ciasto do szarlotki? bo ja mój sprawdzony kiedyś zgubiłam i teraz zawsze szukam czegoś w necie ale nie mogę trafić na odpowiedni

Cytat:
Hej u nas wczoraj czysto sucho na dworze a dzis od rana śniegu po kolana brryyy ja chce już wiosne ... !! całą noc padało i pada nadal....
ja jak wstałam z rana myślałam że umre, dziewczyny tak mnie miednica boli że nie mogłam się na bok obrócić a teraz nie moge chodzić
u nas też znów śnieg pada też mam już dość ale na długoterminowej pokazują ze do konca lutego ma być tak ciapowato jeszcze
współczuję tych bóli mi też coraz ciężej sie obracać na łożku

Cytat:

Chociaż babka miała hardcore jeżeli chodzi o poród bo urodziła w domu, poszła do ubikacji i mały dosłownie wypadł, nie czuła skurczy, nic. Jak to usłyszałam to prawie spadłam z łóżka. Historia rodem jak z ciąż z zaskoczenia (z tym że ona o ciąży wiedziała)

Bo przypominam Wam że zostało tylko 9 dni lutego!
W porównaniu z innymi wątkami powoli nam idzę rozpakowywanie (;
stresują mnie takie historie

nie strasz nas
Stary 2013-02-19, 10:59   #3652
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w skończonym 31 tygodniu zaczynamy 32 tydzień. Coraz bliżej do P. Trzeba w końcu wziąć się za porządki dla Michasia
Stary 2013-02-19, 11:06   #3653
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż babka miała hardcore jeżeli chodzi o poród bo urodziła w domu, poszła do ubikacji i mały dosłownie wypadł, nie czuła skurczy, nic. Jak to usłyszałam to prawie spadłam z łóżka. Historia rodem jak z ciąż z zaskoczenia (z tym że ona o ciąży wiedziała)

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 11:14   #3654
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję że się nie zniechęcicie (;
hhehehh chyba nie ma odwrotu
piękny opis

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

dzięki, że dostałam opiernicz od Was jak maiłam swoje 'dziwne widzimisię' odnoście rzeczy dla Małej ... faktycznie potem przemyślałam i wydziwiam okrutnie ... ... ehhhh... już odpuściłam i patrze na wszystko nieco bardziej realistycznie a przede wszystkim praktycznie
bo to wszystko na spokojnie... za jakiś czas będziemy wiedzieć w którą stronę rozpuszczać dziecię,czego nam realnie brakuje

Cytat:
Poród (na szczęście!) nie trwa wiecznie (:

Byliśmy w USC. Torres jest już oficjalnie synem swojego ojca

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 11:16   #3655
Lukrecjas
Raczkowanie

Witam wszystkie miłe Panie

[QUOTE=Luna0;39312116]nie mam pojęcia.. bo ja nie mam żadnego
wszystko trzyma gin w tej swojej kartotece więc nie wiem... na paciorkowca dziś pytałam czy mi badanie zrobi to zapytał czy mam paciorkowca, ja mu mowie że ostatnio nie miałam i nie zrobił. Czyli chyba nie będę mieć najwyżej zwale na niego w szpitalu że mi nic nie dał
a tylko grupe krwi mam

co do tego paciorkowca to dosyć ważne bo maleństwo może nawet sepsy od tego dostać, także wydaje mi się że lepiej to badanie mieć. Zazwyczaj robione jest w 35 tygodniu ciąży.

trzymam ksiuki za Was i za kolejne wizyty a przedewszystkim za Ptaszysko i Jaśminkę
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 11:18   #3656
klementyna1
Zakorzenienie

PAni
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 11:23   #3657
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
co do tego paciorkowca to dosyć ważne bo maleństwo może nawet sepsy od tego dostać, także wydaje mi się że lepiej to badanie mieć. Zazwyczaj robione jest w 35 tygodniu ciąży.
Wiem o tym ale gin mi chyba nie zrobił bo miałam robiony chyba w 28tc czy jakoś tak

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 11:24   #3658
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-02-19, 11:27   #3659
maria28
Kniaginia

Cytat:
O! No to gratulacje
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 11:32   #3660
alliw
Zadomowienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
po wizycie..
mały ok.. waży 3100..
szyjka się nie skraca i rozwarcia niestety żadnego jeszcze nie ma, wszystko w porządeczku, wody w normie.. więc trzeba czekać..
następna wizyta za 2 tyg.. ale mam nadzieję, że do tego czasu coś się ruszy..

i jak już tak bardzo chcesz to żeby się ruszyło

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie. cena mnie odstraszyła i jakoś nie wyobrażam sobie stosowania tego w szpitalu. rozrabiania saszetek (w przegotowanej wodzie!) i przemywania mając dosłownie chwilę na ogarnięcie się przy dziecku i łazienkę gdzieś na korytarzu. nam w SR polecali zwykłe szare mydło, biały jeleń do mycia i póki jestem za tą opcją. zastanawiam się nad płynem do higieny intymnej z białego jelenia, ale chyba nie będę już zmieniać i zostanę przy swoim a przez parę dni po porodzie szare mydło.
nam położna mówiła, że to przemywanie TR nie jest problematyczne, rozpuszczasz saszetkę w ciepłej wodzie (nie musi być przegotowana) w butelce z dzióbkiem (którą polecała mieć przy porodzie, bo że niby łatwiej się z niej pije) lub tak jak tu pisały dziewczyny w butelce z psikaczem, myjesz się i po myciu polewasz TR i po sprawie.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wróciłam
Zrobił mi gin USG i mały dużo nie przybrał bo przez 4 tyg tylko 300g, waży w 35tc 2800g ale mówi że to normalne i tak ma być ja też nie przytyłam od ostatniej wizyty, nadal 64kg czyli 13kg na+

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, tak jak Despa pisala, polozyli mnie w szpitalu. zbijaja cisnienie bo skacze - a nerwy jeszcze to wzmagaja. do tego mam jakis ogolny stan zapalny, bialkomocz wiec poczatki zatrucia ciazowego ehh.
trzymam mocno kciuki za Was

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
U mnie jutro pierwsze usg w III trymestrze, proszę o kciuki, bo oczywiście mam stresa. Ciekawe, czy dziec pokaże buzię, ostatnio zasłonił rączkami i tylko usta zobaczyliśmy.

Cytat:
Ale - pochwalę się - zrobiłam postęp !!! Co prawda mąż mnie zmusił -marudzł ,że już miałam dosyć - i w końcu zadzwoniłam do położnej (będzie mi pomagała podczas porodu) ,spotykam się z nią w środę ..... proszę o brawa ....

a jak się spakujesz, to będą dodatkowo z orkiestrą dętą

Cytat:
ja się nie zniechęciłam
tak to zgrabnie ujęłaś że wydaje się bułka z masłem

Cytat:
Przed wizytą nie zdążyłam, bo stwierdziłam że nie będę się stresować i czekać do wieczora, tylko jak mamy jechac to od razu... Więc po 17stej pojechaliśmy na to ktg. Poleżałam z pół godz. Mały tym razem troszkę szalał, więc też zapis chyba lepiej oddawał co tam się u mnie dzieje Położna była zdziwiona, że ginka tak mnie ciąga na to ktg, bo powiedziała że wykres jest ok - nic sie tam nie dzieje
ginka niepotrzebnie stresa zrobiła, ale najważniejsze że wszystko w porządku
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości