|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() Aga, a jak z zapisem KTG, mialas zewnetrzne czy wewentrzne, caly czas czy bylo tez odpinane?
|
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
25x25x25 cm.... ja spodziewałam się mniejszych niż były w rzeczywistości... tylko te kolory.....
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, przede wszystkim- dziękuję pięknie za opis porodu
Zostałaś postawiona nagle w tak niezwykłej sytuacji i poradziłaś sobie naprawdę świetnie. Bardzo dzielna z Ciebie kobietka i sądzę, że Twoja córuchna wie jak wspaniałą ma mamę więc będzie rosła zdrowa i szczęśliwa. Witajcie kochane! Mimo, że humor mam dobry to niestety fizycznie niezbyt dobrze się czuję. Wstałam z bólem głowy i jeszcze głodna. No to szybko nakarmiłam siebie i swojego Lokatora, ale jakoś główka nie przechodzi Chyba znów jest to efekt wczorajszej drzemki w ciągu dnia i późniejszej pobudki w nocy o 3. Ostatnio strasznie boli mnie miednica, głównie gdy leżę i muszę wstać. Wkładam między kolana poduszki, ale niezbyt się to sprawdza. Czytałam, że na tym etapie stawy się rozluźniają by zrobić miejsce małemu więc podejrzewam, że to ich zasługa. Już naprawdę nie mogę się doczekać kiedy urodzę, bo czuję się jak mały wieloryb, a przeturlanie się z boku na bok, to naprawdę wyczyn. Mąż mówi, że stękam przy tym straszliwie. Wczoraj w nocy też rozmawialiśmy o porodzie, pytał czy się boję itd., stwierdził, że chcę być dzielna mówiąc, że się nie obawiam niczego. No, ale niestety... Jedyną obawę mam przed samym początkiem- wpierw IP, potem KTG, USG, badanie i....czekanie. No i kwestia ile będziemy czekać na tą magiczną dyszkę rozwarcia, bo samego parcia czy bólu się nie boję. Mam niesamowite wsparcie w TŻcie, naprawdę... Jestem dumna z mojego dużego mężczyzny, bo będzie fantastycznym tatą.
|
|
|
#3634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3635 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam... już nie będę Cytat:
OC , Malpka , Czarny flam. dzięki Wam No zbieram się bo na 12.00 do szpitala.
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2013-02-19 o 09:21 |
||
|
|
|
|
#3636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy całe 18 to już zależy tylko i wyłącznie od synka będą jaja jak zrobi mamusi niespodziankę i wyjdzie z 1-2 tyg wcześniej![]() Cytat:
I kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() Dzięki za opis ![]() A Wr może byś tylko wpis do karty ciąży? Bo ja tylko tam mam wynik, oryginał u lekarza do którego chodziłam na fundusz. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fuck !!! mam dość.
|
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Agnjeska - chciałabym mieć poród taki jak opisujesz, naprawdę , bo nastawiam się na masakrę.Gdzie jest nasza strippi? Wiecie co, wstałam sobie rano na siku, załatwiłam co miałam załatwić, idę sobie umyć zęby i nagle czuję, że mam mokro i mi się coś leje po nogach Patrzę, a to taki biało-przezroczysty śluz. Pomimo tego, że miałam wkładkę to mi przeciekło. Teraz suchutko, ale kurczę ze szklanka tego była, trochę się zlękłam.
|
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Tak ale wcześniej to tylko ból w nocy był jak sie na bok przekręcałam a teraz z rana cała mnie boli, w czwartek mam wizyte ale napewno powie mi to co ostatnio... tak musi byc .... miednica się poszerza, przygotowuje.... |
|
|
|
|
|
#3642 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no niestety jak dziecko coś boli to się z nim płacze, ja jak wczoraj słyszałam jak się Julka dusi przez kaszel przez sen to też myślałam jak tu zabrać na siebie to kaszlisko, szkoda że się nie da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę, mój łobuz też ostatnio mniej ruchliwy i też mnie to stresuje a wizyta u mnie dopiero za tydzień ![]() Cytat:
|
|
|
#3643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, zasypało nas .... a ja chcę wiosny ,ciepełka .... Cytat:
dla ginki - niepotrzebnie was stresuje . czyli tak jak dziewczyny pisały - jest nadgorliwa ..... to dobrze ,że was monitoruje ale mogłaby Ci wszystko wytłumaczyć od razu ..... Cytat:
przeczytam wszystko po moim ..... inaczej nie dam rady ... ale i tak dla dziewczyn wielkie brawa , , !!!Cytat:
posiedzi grzecznie do końca ....---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Joł joł
Qrde siostra mnie godzine wczesniej obudzila. Dzwoni ze zapomniala telefonu i glosniczka a dzis zaczyna z ludzmi nowy kurs na wypi_zdowie i ze bedzie w przychodni kolo domu i zebym jej przyniosla. No wiec zwleklam sie z wielkim bolem z lozka - powiem wam ze juz nie moge, no nijak wygodnej pozycji. Potem lece do pracy oddac L4 i w koncu kupic proszek i plyn moze zaczne prac po malu. W sumie obiecalam kolezance wyslanie "damskich" ciuszkow do innego miasta bo bd rodzila w maju. A mi w piatek skladaj szafe haha taa w koncu wiec musze od nast poniedzialku wziasc sie grsc. Oki doki moje mile panie Trzymam za wizyty i do pozniejagus wspanilay opis bylas dzielna i kazdej z nas takiego zycze ;-)
|
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnjeska piekny opis!! U mnie mały troche sie w nocy rozbujał i wieczorem, ale nie spaałm chyba ze 3 godziny, bo mnie tak bolała klatka piersiowa i przełyk- niby jak zgaga,, ale w zebrach też palenie czułam, już któryś raz z kolei tak....Powiem o tym dzis gince. Miłego dzionka! i dzieki za słowa otuchy w chwilach bezruchawego kryzysu;p Chyba na prawde te nasze maluszki maja mało miejsca i juz tak nie szaleją. |
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3647 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
oprócz skurczu.. ![]() Cytat:
za wizytę.. ![]() dzień dobry..
|
|
|
#3648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie spina mi się w ogóle, nie czuję skurczy, ale to jego wypełnienie właśnie uniemożliwia mi normalne szaleństwa, a czasami martwi, że bidusiowi ciasno ;(
|
|
|
|
#3649 |
|
Rozeznanie
|
witam się w skończonym 31 tygodniu
zaczynamy 32 tydzień. Coraz bliżej do P. Trzeba w końcu wziąć się za porządki dla Michasia
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
Co do brzuszka, to ja mam wrażenie, że mój brzuch jakoś tak się rozciągnął i opadł. Ale wyczuwam małego po mojej prawej stronie, a jeśli już rusza nóżkami, to po lewej więc pewnie leży w poprzek. Ciasno biedakowi bardzo. Jak się położę na boku i włożę poduszkę między kolana, to mały ma ciut więcej miejsca. Jego ruchy bywają też bardziej bolesne dla mnie. Brakuje mi tego jak fikał w np. 25 tygodniu gdy miejsca było więcej
Liczę, że na czwartkowej wizycie zobaczę małego podczas USG, że siusiak nie odpadł i w ogóle, że będzie dobrze ![]() Głowa boli..... buuuu....
|
|
|
#3651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla was no szkoda że tż nie zdążył dojechaćCytat:
a jaki masz przepis na ciasto do szarlotki? bo ja mój sprawdzony kiedyś zgubiłam i teraz zawsze szukam czegoś w necie ale nie mogę trafić na odpowiedni ![]() Cytat:
![]() współczuję tych bóli mi też coraz ciężej sie obracać na łożku Cytat:
stresują mnie takie historie ![]() nie strasz nas
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
hhehehh chyba nie ma odwrotu
![]() piękny opis Cytat:
![]() ![]() ![]() Byliśmy w USC. Torres jest już oficjalnie synem swojego ojca
|
|
|
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie miłe Panie
![]() [QUOTE=Luna0;39312116]nie mam pojęcia.. bo ja nie mam żadnego ![]() wszystko trzyma gin w tej swojej kartotece więc nie wiem... na paciorkowca dziś pytałam czy mi badanie zrobi to zapytał czy mam paciorkowca, ja mu mowie że ostatnio nie miałam i nie zrobił. Czyli chyba nie będę mieć najwyżej zwale na niego w szpitalu że mi nic nie dał ![]() a tylko grupe krwi mam ![]() co do tego paciorkowca to dosyć ważne bo maleństwo może nawet sepsy od tego dostać, także wydaje mi się że lepiej to badanie mieć. Zazwyczaj robione jest w 35 tygodniu ciąży. trzymam ksiuki za Was i za kolejne wizyty a przedewszystkim za Ptaszysko i Jaśminkę |
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
PAni
|
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#3660 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() i jak już tak bardzo chcesz to żeby się ruszyło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak się spakujesz, to będą dodatkowo z orkiestrą dętą ![]() ja się nie zniechęciłam ![]() tak to zgrabnie ujęłaś że wydaje się bułka z masłem ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

Zostałaś postawiona nagle w tak niezwykłej sytuacji i poradziłaś sobie naprawdę świetnie. Bardzo dzielna z Ciebie kobietka i sądzę, że Twoja córuchna wie jak wspaniałą ma mamę więc będzie rosła zdrowa i szczęśliwa.
Chyba znów jest to efekt wczorajszej drzemki w ciągu dnia i późniejszej pobudki w nocy o 3. Ostatnio strasznie boli mnie miednica, głównie gdy leżę i muszę wstać. Wkładam między kolana poduszki, ale niezbyt się to sprawdza. Czytałam, że na tym etapie stawy się rozluźniają by zrobić miejsce małemu więc podejrzewam, że to ich zasługa.

także Kasia wciśnij mnie gdzies koło 6 marca 
05.07.2008 

fuck !!! mam dość.

No i wizyta w piątek... Powiem Wam, że juz dosyć mam tych wizyt
Mam nadzieję, że maluch podrośnie jak trzeba... bo dziś tego nie sprawdzała (a przynajmniej mi nic nie mówiła)
dla ginki - niepotrzebnie was stresuje . czyli tak jak dziewczyny pisały - jest nadgorliwa ..... to dobrze ,że was monitoruje ale mogłaby Ci wszystko wytłumaczyć od razu .....
przeczytam wszystko po moim ..... inaczej nie dam rady ... 

stresują mnie takie historie