|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Gejów
Cytat:
wpółczuję bólu, jedyne co mogę doradzić to codziennie troszkę porązciągać się. Mój kręgosłup też do niczego ale każdy ortopeda doradza ćwiczenia. wiesz Brumciu my też dziś sami na placu zabaw ![]() no i czemu Ty tu nie mieszkasz, razem byśmy sobie dzieciowe imprezki na placu zabaw robiły Cytat:
![]() współczuję mamie prawą czy lewą rękę złamała? padam na bimbały po pilatesie. isia chcesz lanie?
|
|
#3212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
A Domcio niech raz dwa zdrowieje ![]() Cytat:
Już jej to chyba w nawy wejdzie ![]() No i cieszę się z powodu bioderek ![]() Cytat:
2. Oj, chlip chlip ![]() 3. Wstyd się przyznać, ale przeczytałam po ... seksie ![]() ![]() ![]() I się zdziwiłam, że takie śmiałe wyznania na m tu robisz
|
|
#3213 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wieczór!
Nie mogę jakoś do rytmu wrócić po tym szpitalu i reszcie... Dziś Heluta pierwszy raz była sobą więc mam nadzieję, że już naprawdę wszystko, co złe za nami. Taką kąpiel brałyśmy, że w łazience później pływać można było ![]() Mam nadzieję, że szybciutko sobie wszystko poukładamy na nowo ![]() Pozdrowienia |
|
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
my też dziś byliśmy sami na placu zabaw
dobrej nocki wszystkim
|
#3215 |
|
Raczkowanie
|
spać nie mogę
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Oliweczka super że noc dobra. U nas dzisiaj też w całości przespana Audrey o 2 spać nie mozesz. jezzzuuuuBrumek nie możesz TYmka babci zostawić? wgóle Tymek został kiedyś z którąś z babć sam? ciekawe jak by to przyjął. Masaże do domu to pewnie droga sprawa, ale jak tak Cię boli i ćwiczenia nie pomogą to nie ma wyjścia . A dysk na swoim miejscu? PIERWSZA !
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
druga
(chyba)cześć mamole u nas zima znowu... a mi już tak ładnie ptaszki śpiewały z rana jakby na wiosnę...a tu w nocy śniegu paskudnego napadało Brumku na bolące plecy to dobra jest wizyta na basenie (tam możesz z Tymciem wyskoczyć), jakieś bieganie, rozciąganie - ogólnie dużo ruchu- ale bez o0barczającego "słodkiego" Tymusiowego ciężaru Iwa rozumiem stres przed zabiegiem. dużo sił dla Ciebie życzę i dla Hani jak najmniej stresu Oliweczko gratuluję przespanej nocki. ja się zastanawiam kiedy Hanka zacznie nocki we własnym łóżeczku przesypiać. póki co nadal z nami chrapie nocami ![]() Natko zdrówka dla Domka!! a walentynki od Hani to po prostu kartki: Tż-towa ma serduszka powycinane z samoprzylepnych kartek, a moja ma takie duże serduszko wyklejone kuleczkami z bibuły. niania opowiadała, że rwanie bibuły i smarowanie klejem kartki to sprawiało Hani najwięcej frajdy ![]() a teraz niania przytargała kolejne pomoce plastyczne, bo niebawem będą startowały z przygotowywaniem wielkanocnych kartek i gadżetów do ozdoby.. a że one robią takie prace plastyczne co kilka dni, a rodzina duża, więc trochę im czasu potrzeba żeby każdemu kartkę przygotować ![]() ja naprawdę uwielbiam naszą nianię, a Hania też bardzo do niej przywiązana chyba muszę si ę pracą zająć domyślcie się, jak mi się chce
|
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Karol wczoraj biegunkę dostal, nie wiem co sie stało ![]() Uczuleniowo mi wygladała, ale mogę się mylić. Nie jadł nic nowego. Chociaz wczoraj kupiłam sok w kartonie z jabłek, moze to jeszcze spotęgowało efekt. Od godziny 16 do 22 zrobił moze z 7 razy. Tyłek czerwony. Brzuszek go chyba tez bolała bo zasnął dopiero 3 godziny pozniej niz normalnie, rozdrażniony niesamowicie. Ale bez gorączki, bez kaszlu. ![]() Dzisiaj cisza, zobaczymy.... A mnie katar łapie
Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-19 o 08:49 |
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
taaa, znowu fura sniegu... i po co? nawet artur juz rysuje wiosne, kwiatki, lato, plaże! nawet 5latek teskni za jakas sensowna pogoda
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U mnie wiosna, ptaszki śpiewają, powietrze aż chce się wdychać... a przynajmniej wczoraj tak było, dziś mgła jak ciasto ![]() Brumku nawet w rossmannie powinny być (na dziale dziecięcym - idealny termofor dla maluchów). W aptece wydaje mi się, że też będą. Mechanik zadzwonił, że brakuje jeszcze jakiejś części... |
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Natko, biedny Domek- zdrówka dla Niego. ![]() A co to za problemy z budową? Iwa, domyślam się, że dla Ciebie i tż to ogromny stres, ale już jutro będziecie mieć to za sobą. Hania to dzielna dziewczynka. ![]() Co do magnesów to olej się wchłonął i nie są tłuste. Telik, niestety prawa, do tego cały czas bardzo boli. Mama w czwartek idzie na kontrolę, boję się że skończy się to operacją.. A jak Wam idzie walka ze smokiem? Pieleszko, świetną macie nianię, kartki musiały Was chwycić za serducho. Gdyby któraś chciała magnes dla malucha to zapraszam na pw do złożenia zamówienia. |
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
zaraz się poodnoszę, ale póki co pochwalę się tym co wczoraj skończyłam ![]() tzn jeszcze chcę kupić duże kolorowe guziki po jednym do czapki i do sweterka do zapięcia, ale to już po zabiegu Hani bo od razu do jej kompletu bym kupiła (którego jeszcze nie ma)
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko super, że Julcia tak ładnie Wam pospała
![]() cieszę się, że z bioderkami Mateuszka wszystko gra ![]() a Brumku miałam Ci pisać to samo co Pieleszka że podobno na plecy rewelacyjnie basen działa ![]() Pieleszko a ta niania Hani to jakaś młoda dziewczyna czy raczej starsza Pani? super, że tak zaangażowana ![]() taką ciocię to naprawdę chyba bardzo ciężko znaleźć!
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa sliczny komplet, widać że wykonany bardzo starannie, duzo Ci czasu zeszło?
A sama Hania sliczniutka
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- dzięki. no właśnie bardzo szybko poszło. nie wiem może ze 4 wieczory? myślałam, że będę długo to dłubać ![]() - to jest Ala
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
BRUMEK z kręgosłupem to nie ma nic do śmiechu. Moj maz co tydzień jezdzi na masaże. Ortopeda nic nie wyczuł i na rtg tez nic nie wyszlo, dostał skierowanie na rezonans. W domu bierze tabletki voltren bo masc nie pomaga, a tabletki maja wyleczyć stan zapalny. Dobre tez sa takie plastry ale to mu nakłada Pani od masażu.No i co weekend basen.teraz jeszcze mysle ze dobre jest tez powieszenie sie wieś trzymasz sie czegos i wisisz.
MARZENA fajne te magnesy wyglądają tam jakbyś od dawna bawiła sie modelina
|
|
|
|
#3227 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Kręgosłup boli niemiłosiernie. Promieniuje na biodro, więc się ruszać ledwo mogę. A cały dzień, do 20, jestem z Tymusiem sama. Mam nadzieję, że jakoś to będzie... Najgorsze jest odkładanie go do łóżeczka, a w nocy robiłam to kilka razy, bo pobudki były, i sobie pewnie dodatkowo nadwyrężyłam. Cytat:
Ale pewnie na swoim, skoro jednak jakoś tam się ruszam...Tymuś jeszcze nigdy z nikim poza nami nie zostawał. I na razie nie zostanie ![]() A wiesz, że masaż do domu kosztuje tyle samo, co w gabinecie? Więc to akurat bez różnicy. Cytat:
Cytat:
Pieleszko - a rzuć jakimiś pomysłami na te ozdoby, co Hania będzie robić, co? Jak już coś zrobią. To może i my byśmy coś przed świętami podziałali ![]() Cytat:
Cytat:
Kupiłam za to plastry rozgrzewające, ponoć skuteczne...Cytat:
![]() Cytat:
Tye że u mnie wszystko na razie rozbija się o to, że my z Tymusiem całe dnie sami, tylko we dwoje. I nie nosić się go nie da, bo to typowy przytulanek i na rączkach być bardzo lubi ![]() W każdym razie trzymajcie kciuki, żebym się na pół nie złamała
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku a może chociaż w weekendy?
czy wtedy TŻ jest z Wami? a któraś z babć by się z Wami na basen nie wybrała? wiesz wtedy dosłownie babcia na chwilkę zostałaby z Tymciem a Ty jedna długość basenu i tak parę razy? czy to też niewykonalne? a Tymuś z babcią nie zostaje bo Wy go nie chcecie zostawiać czy babcie nie bardzo chętne? pytam bo z Hanią to tak miałam, że praktycznie ona sama nie zostawała z nikim ![]() tzn jak miała prawie 2 latka to czasami szła do mojej mamy, ale to od wielkiego dzwona, ale ona też beze mnie czy TŻ nigdzie za bardzo chodzić nie chciała (a teraz jak idziemy do moich rodziców to nas wygania i chce sama zostać z dziadkami, ale np. u teściów sama nie zostanie) natomiast teraz przy Ali to i wcześniej i częściej zostawiałam dziewczyny (jak się tylko dało bo rodzice pracują) bo i z dwójką ciężej cokolwiek zrobić czy załatwić a dwa to jednak przynajmniej ja przy drugim dziecku mam więcej luzu a i Ala jest bardziej "sprzedajna"
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa śliczny komplecik wydziergałaś
a co do Twojego pytania to nasza niania w średnim wieku - ma 44 lata (ale na więcej wygląda )Brumku no faktycznie z Tymciem na basenie się nie zrehabilitujesz...ale może mąż by znalazł godzinkę żeby cię odciążyć?? Twoje zdrowie bardzo ważne..zwłaszcza przymałym dziecku a co do ozdób to zaczęły już robić takie większe świąteczne pisanki z balonów. tzn. najpierw nadmuchany balonik smaruje się klejem i owija nitką grubszą, włóczką, mulinką czy czym tam się chce, potem się to krochmali i zostawia do wyschnięcia. jak się porządnie usztywni to przebija się balonik wewnątrz i wyciąga i zostaje takie nitkowe jajko. no i to jajko się ozdabia. hanka uczestniczyła w każdym etapie produkcji - paćkała balon klejem, próbowała przyklejać nitki, naqwet krochmaliła łapkami a teraz czymś tam ozdabiać będą. a reszta ozdób dopiero na etapie wymyślania. na pewno jakieś pisanki będą tworzyły, ale to już bliżej świąt pewnie no chyba jednak cyknę zdjęcia tych ich prac twórczych. mam jeszcze gdzieś ozdoby choinkowe - bo sentymentalna jestem i żal mi wyrzucać takie pierwsze cudeńka mojego dziecka ![]() śnieg już nie sypie |
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
PIELESZKA przypomnialas mi ze moge zrobic z dama jajo
tez dmucham balona ale takiego większego i obklejam go gazetami, klej robie sama i tak kilka warst na balon nakladam na wiecej niz polowe balonu, odstawiam na dzien dwa aby wyschnelo i potem przebijam balon i robie tak jakby ulamana skorupke idekoruje jajo do środka daje albo wazon z kwiatami albo pianke i robie stroik np z bazi BRUMEK pamiętaj tylko, ze jak nie daj Boże bedzie cos działo sie gorszego z kręgosłupem i Twoim ciałem to musisz cos zorganizować zeby podejść do lekarza albo masażystą a najlepiej do jakiegos rehabilitanta. |
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z rozpedu tak napisałam bo duzo na watku Hań. Mogłam spojrzeć na Twój podpis i nie byłoby pomyłki ![]() Brumku, dzis na razie tylko jeden raz zrobił koope, i to taka w miare normalna, i humor tez lepszy, zobaczymy ![]() Co do pleców. Oby przestał boleć, ale wiesz od czego to? Bo nie doczytałam nigdzie czy coś pisałaś. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-19 o 12:10 |
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Wczoraj nie miałam neta. Od soboty jestem już w "stałym" miejscu, czyli domu M. Igor dalej chory, w czw. byłam z nim prywatnie i zabuliłam 160 zł leki+wizyta. Nie pomogło. Dalej kaszle jeszcze bardziej i katar. Jutro muszę iść znowu, i znowu wizyta 60 zł. To już trwa 5 tydzień. Ja też do lekarza dalej chora. Dzisiaj po 13 się rejestruję. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- i tak jeszcze dodam, że dość mam tego ośrodka zdrowia, tylko antybiotyki potrafią wypisywać co trochę, bez osłon na dodatek ( dobrze, że człowiek wie o osłonie, bo by całkiem dziecko wyjałowiło...)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
w klubie cos skrobnelam...
|
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
a ja odpisałam
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
a ja widziałam
|
|
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny Wy zamawiałyście chyba te paputki skórzane tak?
powiedzcie czy nic się z nimi nie dzieje? zadowolone z nich jesteście? teraz Ala śmiga w takich skarpetkach ze skórzaną podeszwą, ale robią się małe, za chwilę będzie też za ciepło na takie skarpeciochy czy te skórzane paputki nie ślizgają się na gołych podłogach? panele i parkiet? czy rozmiary są dobrze dobrane? Ala ma teraz stopę 14 cm wg tego co na allegro podają to powinnam L-kę zamówić tak?
|
#3238 |
|
Zadomowienie
|
za wszystkie rękodzieła! Torty, magnesy, ubranka...Gomra jeśli Karol wypił więcej tego soku, to może być powód biegunki Brumek z tymi bólami kręgosłupa to Cię doskonale rozumiem. W zeszłym tygodniu miałam tak samo. I jak na złość Patryk budził się częśto w nocy i to odkładanie jego to był jeden wielki ból. Ale na szczęście przeszło - trochę gimnastyki i rozgrzewanie... Choć chwilami nie wiedziałam jak się nazywam i wszystkiego mi się odniechciewało. Iwa_iw trzymam kciuki za Was! My też na placach zabaw sami zwykle. Jeszcze w parku czasem kogoś spotkamy. Musimy kupić nową łopatkę, bo dwie już się rozpadły (te ulubione), ale jeszcze nie sezon na nie ![]() Noce różne - jedna lepsza, inna gorsza... Byle do lata... Pisałyście jeszcze o myciu ząbków - u nas z tym problem, bo Patryk nie pozwala sobie ich myć, a sam najwyżej pogryzie szczoteczkę A... I jeszcze o większych mieszkaniach marzycie. Ja też
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena jestem zachwyconą Tobą i Twoimi talentami ![]() ![]() Ja bym Cię prosiła o dokładniejsze zdjęcia magnesików Może bym zgapiła co I z czego to wyrabiałaś?Modelina? Gdzie kupiłaś? Jak przez internet to poproszę o link ![]() Iwa wdzianko Alutka ma śliczne Odkąd tż jest, to dzień leci za dniem niepostrzeżenie. Wczoraj już po niego dzwonili ![]() Nie chcę żeby wyjeżdżał ![]() W domu totalna dezorganizacja ![]() Kupiłam sobie kilka ciuchów w Reserved (siostra tam pracuje, odkłada nam ciuchy i kupuje jak są największe obniżki )Radek coś ostatnio gorzej jada. Z myciem zębów większego problemu nie mamy, czasem jak ma taki okres to wypycha jęzorem ale generalnie nie ma co narzekać. Ja mam problemy z kręgosłupem już od czasu ciąży. Teraz np nie mogę się pochylać dłużej jak minuta/dwie co mnie zaraz łupie. Masakra. |
|
|
|
#3240 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
![]() o nie już wyje.....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

zapraszam

A na odpoczywanie, czy nie noszenie Tymcia nie mam szans. Smaruję jakąś maścią i leczę na cud 

W nocy się bidulek męczył, cały ciepły był.
Już jej to chyba w nawy wejdzie 

Zakończone: 2