|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
zacytowałas mnie i widze że napisałam pomoRZe... zabijcie mnie...błagam!!!!! ale mi teraz głupio..skad masz probki sudocremu
|
|
|
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
|
|
#3813 |
|
Rozeznanie
|
Idziemy ze Stasiem przedzierać się przez śniegi do pracy
żegnam się ładnie, wszystkim życzę miłego dnia i do zobaczenia wieczorem ![]() A na drogę zamiast cukierka biorę jabłko, bo mnie przyrost wagi dalej przyprawia w osłupienie ))
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
za mebelki i wózekaxella wyprawka ok ![]() pola za córeczkępearl za 29 tcCytat:
axella przecież Ty praktycznie nie narzekasz |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłam spać później, już się ułozyłam, to mała zaczęła się układać po swojemu. Ułożyła się, to mąż się przewrócił na plecy i się zaczęło szturchałam, mówiłam szeptem "na bok" ale nic. Wkurzyłam się i powiedziałam głośniej "przewróć się na bok". Otworzył oczy i mi nagadał, że go budzę, że on wcześnie wstaje, na co ja do niego "to nie chrap", ale już chyba spał. Ważne, że się obrócił.On potrafi chrapać w każdej pozycji ...
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a próbki mam od gina, ze świadomej mamy, ze szkoły rodzenia w takich słoiczkach po 10g a jeszcze pewnie w niebieskim pudełku, które się dostaje w szpitalu (nie wiem czy wszędzie ) też są
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
miłej pracy
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on czasem oczu do porządku nie zamknie i już jedzie z tym światem ale to albo łokcia mu sprzedaję albo nos mu zatykam
|
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() biedna, a taka malutka, waży pewnie z 1,5kg (nigdy nie ważyła więcej niż 2 kg) żal mi jej, ale sól fizjologiczna jej w niczym nie pomoże, to jest pewne. a one chcą, żebym miała wyrzuty sumienia, mama mi powiedziała przez tel , że nie będzie mnie już o niczym informować |
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
e, to mój chrapie tylko jak śpi na plecach. ale jak zasnę wcześniej to w ogóle tego słyszę
![]() Cytat:
|
|
#3824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tak jest w miarę... jak jeszcze mieszkał z mamą to czasem tam nocowałam, miała sypialnię na drugim końcu mieszkania, dzieliło nas dwoje drzwi a ja się budziłam przez jej chrapanie w nocy mam nadzieję, że to nie przychodzi z wiekiem Cytat:
biedna psinka.... ja bym się chyba zdecydowała na uśpienie skoro nie ma dla niej szans a po co przedłużać jej cierpienie |
|||
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Co prawda urodziny mam dopiero w poniedziałek ale dziękuję ![]() Cytat:
Oj ja mam cichą nadzieję, że u nas do czwartku nie będzie padało bo mam jechać do lekarza, a boję się po śniegu czy lodzie jeździć. No wam już całkiem nie dużo czasu zostało,a ja nawet rzeczy do szpitala nie mam...
|
|
#3826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a tak serio to psiunek będzie się męczył naprawdę trzeba pomyśleć o "tym" rozwiązaniu..biedna.. |
|||
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się zebrać i iśc po chleb do piekarni a tak mi się nie chce. Jeszcze mi uświadomiłyście, że tam wieje
no ale mus to mus, niby mogłabym jutro, ale dzisiaj i tak poźno się zbieram, więc pewnie dzisiaj zamówię, a jutro będzie odbiór.
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
widzę że znowu mam z 15 stron do nadrobienia.. ![]() Byłam dziś na badaniach morfologia itd w przychodni.. no i ludzi pełno... pytam kto teraz będzie wchodził.. i mówie do babki że jak wejdzie to niech powie laborantce że kobieta w ciąży czeka to wtedy mam bez kolejki.. jakie OBURZENIE nastało.. masakra..! !. jakaś babka mówi że tu też siedzi obok kobieta w ciąży i co..no to ja mowie no to w takim razie pani w ciąży teraz wejdzie.. a ta starucha do mnie, że ledwo przyszłam a już chce wchodzić.. że oni tu już 2 godziny siedzą itd.. że jaka ona chora jest że ma cukrzyce blebleble a ja jej na to że kobiety w ciąży wg przepisów są bez kolejki i trzeba z tego korzystać, przykro mi.. no ale mówie no trudno.. i tak musiałam do 9:40 czekać bo tż miał jechać na zdjęcie szwów z dziąsła..poczekałam.. ze 3 osoby weszły, weszła dziewczyna w ciąży..jak wychodzila to laborantka sie pyta czy jest jeszcze ktoś w ciąży no to wstałam i ide a wszyscy "![]() ![]() " heheeh a jeszcze z 7 osób by było przede mną...
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-02-19 o 10:58 |
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma dziś ciepłej wody..
właśnie się dowiedziałąm,że o 10wyłączyli ![]() a właśnie szłąm golić nóżki do gina... |
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
heloł maj darlings
![]() sorki za ten brak odzewu ale jakiś taki szalony ten weekend był że nawet nie włączałam kompa... najpierw porządki w pokoju dziewczyn (ale jeszcze daleka droga... ) a potem jeszcze siostra z problemami sercowymi potem rodzinka na głowie i jakoś tak zleciało...ale dzięki za troskę ![]() no i wizyta w piątek pessar się dobrze trzyma, gin kazała trochę więcej jeść, a po chwili zastanowienia stwierdziła że to będzie trudne bo na tej diecie cukrzycowej to niewiele co można jeść... ale mam się postarać ![]() to co mi się rzuciło w oczy w trakcie mini nadrabiania: ja tam nie liczę kosztów wyprawki bo mam zalecenie żeby się nie stresować w ciąży Ash mi powiedzieli przez tel że musze mieć na piątek: wyniki, skierowanie, dowód ubezpieczenia, kartę ciąży i być po śniadaniu. moja gin mi w piątek powiedziała że oni tam nie potrzebują skierowania ale na wszelki wypadek mi napisała... mój mąż coraz bardziej się przekonuje do porodu rodzinnego i wczoraj powiedziałam mamie że nie chcę wizyt w szpitalu żadnych a ona (o dziwo) powiedziała, że no oczywiście i że oni na pewno nie będą przychodzić jak nie bedę chciała. no szok. myślałam że będzie miała pretensje a tu proszę ![]() no i gratuluję zakupu wózków wszystkim dziewczynom! |
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-02-19 o 11:04 |
|
|
|
#3835 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ona teraz podobno tylko śpi, prawie w ogóle się nie rusza, mocznika ma 27o, a granica śmiertelna jest 300- więc pewnie po prostu w śpiączkę mocznicową zapadnie Cytat:
taaak i właśnie jej powiedziałam,że ja jestem w ciąży i to chyba jest ważniejsze, a tu wszyscy dookoła mnie denerwują, stresują i wjeżdżają na psychikę a mama ma nadciśnienie, a tak się denerwuje, to na pewno nie ma dobrego wpływu na jej zdrowie |
|||
|
|
|
#3836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u nas jest fajnie bo otwarte od 5:00 do 10:00 i później od 14:00 do 19:00 Cytat:
![]() My ostatnio byliśmy w tesco i skierowaliśmy się do kasy z pierwszeństwem, akurat była pusta, ja bez kurtki, więc ciąża zauważalna z daleka a tu przed nas się jakieś babsko wryło na co mężu "Ona też w ciąży?" a jamu "Chyba nie ale wiesz, to też dla niepełnosprawnych" na tyle głośno, żeby krowa usłyszała Cytat:
zagrzej sobie w garnku
|
|||
|
|
|
#3837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te wszystkie babcie, i tak nie mają nic lepszego do roboty, więc niech poczekają
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Humpack czytałam,, Gwiazda"Danielle Steel, Dziś wezmę się za ,,Cień wiatru"Carlos Ruiz Zafón
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień brudasa hehe ![]() a o 16 jestem umówiona z tym moim "szefem" od rysunków, na szczęscie na skype zobaczymy co tym razem ciekawego będzie do roboty
|
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Veronic oczywiście że zdrowie i maleństwo ważniejsze! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

nie kupuję więc 
ale mi teraz głupio..

za mebelki i wózek
szturchałam, mówiłam szeptem "na bok" ale nic. Wkurzyłam się i powiedziałam głośniej "przewróć się na bok". Otworzył oczy i mi nagadał, że go budzę, że on wcześnie wstaje, na co ja do niego "to nie chrap", ale już chyba spał. Ważne, że się obrócił.
) też są 

biedna psinka.... ja bym się chyba zdecydowała na uśpienie skoro nie ma dla niej szans a po co przedłużać jej cierpienie 

Ślub 27. X. 2012
no ale mus to mus, niby mogłabym jutro, ale dzisiaj i tak poźno się zbieram, więc pewnie dzisiaj zamówię, a jutro będzie odbiór.

na co mężu "Ona też w ciąży?" a jamu "Chyba nie ale wiesz, to też dla niepełnosprawnych"