Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 11:17   #3841
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Dziękuję Wam
już mi trochę lepiej, może pójdę przyszykować coś na obiad...

3majcie się, wpadnę później
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:19   #3842
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
haha dobrze zrobiłaś a te wszystkie babcie, i tak nie mają nic lepszego do roboty, więc niech poczekają
Wiecie co?? Za chwilę mogę zostać zlinczowana za to co napiszę, ale co mi tam. To jest forum od wyrażania swoich opinii. I zacytowałam Ciebie ale chodzi mi o ogół czasem.
Są babcie, które naprawdę przychodzą i figę im się dzieje. Przychodzą, żeby sobie pogadać, ponarzekać... Ale są też ludzie naprawdę chorzy... Jak ktoś idzie do labolatorium to też nie bez powodu wdg mnie... Byłam w labolatorium bo też chodzę ale jakoś czasem wolę poczekać. Dlaczego?? Przykład chociażby mojej babci... Wiem jaka jest schorowana, też ma jakąś kartę pierwszeństwa bo dziadek był w czymś tam i im się należy... Babcia ma ponad 70 lat a czasem musi czekać... I czasem jak sobie pomyślę, że ktoś może tak o niej myśleć, to najzwyczajniej w świecie mi przykro.
Według mnie jak ktoś się nie spieszy do pracy(mówię tu o nas kobietach w ciąży) to też ,,nic innego nie mamy do roboty". Co innego, jak to by byli no nie wiem... osoby koło 20 które można faktycznie ominąć, które wdg mnie powinny ustąpić starszym, kobietom w ciązy , kobietom z dzieckiem... Tylko wiecie co?? Za xx lat to my możemy być takimi,,babciami, które nie mają nic do roboty." Potrzebować naprawdę pomocy a młodzi ludzie będą nas tak traktować.
Stary 2013-02-19, 11:21   #3843
Paulina 87
Wtajemniczenie

a co trzeba korzystać i sie wpychać..ja już sie nie patyczkuje..
przy okazji zbadałam prywatnie dodatkowo magnez, wapń i potas, potas robią od razu z sodem i chlorem..za wszystko 21zł..jutro wyniki, zobaczymy czego mi brakuje..czy rzeczywiście te skurcze mam od braku magnezu czy co..
Stary 2013-02-19, 11:23   #3844
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Wpadaj do nas częściej!
Gratuluję drugiej córci! Chociaż podobno to chłopczyka łatwiej wychować
Dzięki na początku to chyba bez różnicy, potem jak już nastoletni będą, to na pewno na dziewczynkę czyha więcej zagrożeń - jak to mówią - jak masz syna, to pilnujesz tylko syna, jak masz córkę pilnujesz całego miasta, ale....

Jak usłyszałam o dpołożnej: dzieci jednego ojca są jednej płci więc wszystko jasne u nas
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
O jak fajnie Cię widzięć Podczytuję czasem Twoje opowowieści z Mrowiska, więc więm, że u Was wszystko gra i buczy

Gratuluję kolejnej córeczki! Jak mąż przyjął tę wiadomomość ;>
dzięki. Gra, buczy i bulgocze jeszcze teraz się przymierzam do otworzenia firmy,więc roboty mam huk

A mąż się zdziwił Głównie dlatego, że ja cały czas mówiłam, że chyba będzie syn (do tej pory jakoś nie wierzę w tą córkę) ale cieszy się. Dla pierwszej głowę stracił to i dla drugiej straci
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
miło, że się do nas odezwałaś
nie zrażaj się naszym gadulstwem zapraszamy częściej
postaram się, aczkolwiek widzisz - zdążyłam da razy dziecko przebrać, bo się pozalewało wodą, wstawić zupę i się ubrać i już nie nadążam za Wami
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Humpack czytałam,, Gwiazda"Danielle Steel, Dziś wezmę się za ,,Cień wiatru"Carlos Ruiz Zafón
O! to daj potem znać, czy warto dobrnęłam do sceny w antykwariacie i ani strony dalej )
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:24   #3845
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na badaniach morfologia itd w przychodni.. no i ludzi pełno... pytam kto teraz będzie wchodził.. i mówie do babki że jak wejdzie to niech powie laborantce że kobieta w ciąży czeka to wtedy mam bez kolejki..
jakie OBURZENIE nastało..masakra..! !. jakaś babka mówi że tu też siedzi obok kobieta w ciąży i co..no to ja mowie no to w takim razie pani w ciąży teraz wejdzie.. a ta starucha do mnie, że ledwo przyszłam a już chce wchodzić.. że oni tu już 2 godziny siedzą itd.. że jaka ona chora jest że ma cukrzyce blebleble a ja jej na to że kobiety w ciąży wg przepisów są bez kolejki i trzeba z tego korzystać, przykro mi.. no ale mówie no trudno.. i tak musiałam do 9:40 czekać bo tż miał jechać na zdjęcie szwów z dziąsła..poczekałam.. ze 3 osoby weszły, weszła dziewczyna w ciąży..jak wychodzila to laborantka sie pyta czy jest jeszcze ktoś w ciąży no to wstałam i ide a wszyscy " " heheeh a jeszcze z 7 osób by było przede mną...
za korzystanie ze swoich praw. a starsze babki bywają okropne, obyśmy takie się nigdy nie stały

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
heloł maj darlings
no i wizyta w piątek pessar się dobrze trzyma, gin kazała trochę więcej jeść, a po chwili zastanowienia stwierdziła że to będzie trudne bo na tej diecie cukrzycowej to niewiele co można jeść... ale mam się postarać

i wczoraj powiedziałam mamie że nie chcę wizyt w szpitalu żadnych a ona (o dziwo) powiedziała, że no oczywiście i że oni na pewno nie będą przychodzić jak nie bedę chciała. no szok. myślałam że będzie miała pretensje a tu proszę
za wizytę fajnie że twoja rodzina tak lekko przyjęła że nie chcesz wizyt. ciekawa jestem co będzie u mnie bo ja na pewno nie chcę teściów, i obawiam się że im będzie to ciężko przetłumaczyć
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:26   #3846
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

O! to daj potem znać, czy warto dobrnęłam do sceny w antykwariacie i ani strony dalej )
ok Tylko wiesz ja tak czytam co mi wpadnie w ręce bo jak leżę, to non stop się na lapku nie chce... I ani nie zdrowo
Stary 2013-02-19, 11:39   #3847
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
ok Tylko wiesz ja tak czytam co mi wpadnie w ręce bo jak leżę, to non stop się na lapku nie chce... I ani nie zdrowo
no rozumiem ale słyszałam, że to dobra książka, tylko potwierdzenia szukam bo mnie jakoś pokonała.

A czemu leżysz?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-02-19, 11:43   #3848
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
no rozumiem ale słyszałam, że to dobra książka, tylko potwierdzenia szukam bo mnie jakoś pokonała.

A czemu leżysz?
coś mi się szyjka skróciła i gin się bał(a ja razem z nim) ze będzie gorzej... Na szczęście stanęła w miejscu, ale jednak zaleca mi leżeć jak najwięcej. Tak więc nie robię praktycznie nic w domu
Stary 2013-02-19, 11:43   #3849
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
My ostatnio byliśmy w tesco i skierowaliśmy się do kasy z pierwszeństwem, akurat była pusta, ja bez kurtki, więc ciąża zauważalna z daleka a tu przed nas się jakieś babsko wryło na co mężu "Ona też w ciąży?" a jamu "Chyba nie ale wiesz, to też dla niepełnosprawnych" na tyle głośno, żeby krowa usłyszała

Cytat:
Napisane przez Veronic
taaakk, ale teraz to jest tragedia, prawie że narodowa, nie wytłumaczę im tego, mama była z psem prawie 14 lat, więc teraz to jakby jej członek rodziny umierał
to rozumiem. bo dla mnie zwierzę to członek rodziny.
Stary 2013-02-19, 11:44   #3850
candace1
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

spać mi się chce - wstałam przed 6stą.
Mam dziś ambitny plan rozliczyć podatek - może szybciej odeślą to na wyprawkę zwrot się przyda

Zaraz muszę wyjść z domu i jak patrzę za okno to mi się odechciewa

Zostało mi 80 dni do porodu ale nie płakałabym gdyby okazało się, że jednak mniej
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:44   #3851
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
postaram się, aczkolwiek widzisz - zdążyłam da razy dziecko przebrać, bo się pozalewało wodą, wstawić zupę i się ubrać i już nie nadążam za Wami
nie martw się, ja też (jak z pewnością każda) czasem nie nadążam.
dzisiaj akurat mam dzień domowy, więc co jakiś czas podczytuję, ale od rana popodlewałam kwiatki, zdjęłam pranie, wszystko poprasowałam, zamarynowałam mięsko na obiadek, właśnie wyjęłam ciasteczka owsiane z piekarnika (bo te co piekłam w zeszłym tygodniu już poznikały)
ogarnęłam z grubsza mieszkanko, teraz wpdłam żeby znowu podczytać i nie mieć zaległości, ale już widzę jak odkurzacz który przed chwilą wyciągnęłam patrzy na mnie spod wilka, że ośmieliłam się przerwać wir pracy
łazienka też krzyczy, że już dawno jej kolej a o niej zapomniałam
aaaa.. co tam..
przecież poczekają

Aaś
- dobrze, że jesteś bo wiesz, jak Ciebie brakuje to łatwo zauważyć, bo nie możemy się doliczyć aż 3 osób

Veronic- współczuję sytuacji z psem... ale dziewczyny mają rację. Postaraj się nie przejmować za bardzo..

Nuna- masz troszkę racji, ale ja zawsze powtarzam najważniejszy jest złoty środek.. a żadne skrajności nie są pożądane.
Nie lubię się wciskać i raczej tego nie robię, ale czasem jak się patrzy na te babeczki to można się przerazić ile w nich złości i nienawiści.. i często faktycznie jest tak, że robią największy szum są wredne i opryskliwe, wcisną się, a potem siedzą i gadają z panią Stanisławą, którą poznały przed chwilą w kolejce..
a przeważnie jest tak, że te schorowane, którym faktycznie należy się pierwszeństwo siedzą pokornie i czekają na swoją kolejkę, nie odzywając się słowem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:49   #3852
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
coś mi się szyjka skróciła i gin się bał(a ja razem z nim) ze będzie gorzej... Na szczęście stanęła w miejscu, ale jednak zaleca mi leżeć jak najwięcej. Tak więc nie robię praktycznie nic w domu
rozumiem. To powiem tak: i zazdroszczę i współczuję
Cytat:
przecież poczekają
a pewnie że tak! jeszcze się natyrasz Ja mam teraz chwilę wolnego, bo Mrówka ogląda Reksia ale zaraz muszę ją uśpić i zupę dokończyć, a nie chce mi się jak diabli
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-02-19, 11:50   #3853
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Po wizycie ok. Mała waży już 1157g! Kurcze nie wiedziałam, że aż tyle może urosnąć (w 22tc ważyła 420g). Cudna jest i na bank dziewczyna
No i mam te spinania się brzucha....Oczywiście tak jak myślałam ja ich nie czuję tylko gin przy badaniu powiedział, że leciutko się spina no i dostałam większą dawkę Asparginu. Cholercia tak się tym zestresowałam, że zapomniałam nawet dopytać dokładnie o te skurcze....
A to drętwiejące i bolące miejsce u góry brzucha to od tego, że Malutka uderza mnie główką w wątrobę
Ważę już 61kg czyli jakieś 8 do przodu Planowane 10kg na plusie odchodzi w niepamięć
Brałam też 1 tabletkę Tardyferonu zamiast 2-óch tak jak ostatnio i jak wcześniej hemoglobina skoczyła z 10,7 do 11,5, tak teraz spadła do 11,2...i znowu mam brać podwójną dawkę.
Neutrofile też mam troszkę podwyższone, ale ponoć to normalne w III trymestrze.
Poza tym dalej nie możemy zdecydować się na imię...
M chce Zosię albo Anię ostatecznie Liliankę
Ja upieram się przy Elenie
Coś mi się wydaje, że dopiero po porodzie będziemy wiedzieć jak ją nazwać)))
Miłego dzionka życzę i lecę robić śniadanko
gratki

Cytat:
Vil To nie fajnie, że Cię tak boli.... To jest ciągły ból? Bo ja miałam tak ze 2 noce temu i potem rano, że bardzo ciągnęlo/bolało mnie podbrzusze + skurcze, ale to były takie 20 minutowe sesje i odpuszczało. Brałam wtedy 2 tabletki magnezu zamiast jednej i jakoś dawało radę. Już jutro masz wizytę, musi być dobrze
właśnie nie ciągły, i nie skurczowy, dlatego się nie martwiłam ... ale paskudny, jakbym miała multum zakwasów na brzuchu i napuchnięty brzuch z ćwiczeń czy czegoś ... nie umiem tego inaczej wytłumaczyć, w każdym razie boli przy ruszeniu się nawet o milimetr na szczęście pospałam trochę i odpuściło.

Cytat:
Zaczynamy jutro szkołę rodzenia! Mam nadzieję, że się uda mi chodzić i moja macica nie będzie miała nic przeciwko temu
super zdawaj relację z co ciekawszych nowinek, ja już sobie odpuściłam, mój brzuch by nie wytrzymał

Cytat:
Vil- Bidulko... Ty to si masz.. pewnie już nie możesz się doczekać porodu i końca tych męczarni
bardzo ale za miesiąc najgorsze, że przez to odechciewa mi się drugiego dziecka

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Na pewno dla kobiet rodzących z zaskoczenia mają jakieś rzeczy awaryjne, jak komuś zostanie kilka w paczce czy podpasek czy pampersów to często się zdarza, że zostawiają w szpitalu właśnie dla takich awaryjnych sytuacji.
jak byłam po laparoskopii, i w narkozie, to nam pod tyłki dawali takie duże ligniny i tam wszystko wyciekało, może po porodzie też tak jest? tyle że po laparoskopii było tego na pewno o wiele mniej.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
cloche można usuwać kamień z zębów w ciąży?
można

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
To ja zupełnie odwrotnie! Nie chcę zacząć rodzić bez męża (no ale my chcemy rodzinny) ale do nikogo innego nie dzwonimy
ja może do mamy zadzwonię, ale wiem że mama nikomu nie rozgada.
no i może będę Wam robić relację on-line z porodówki, jak wszystko będzie ok

co do wagi - właśnie się zważyłam - kilogram na plusie od początku ciąży a sam młody waży 1,5 kilo

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:51   #3854
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Nuna- masz troszkę racji, ale ja zawsze powtarzam najważniejszy jest złoty środek.. a żadne skrajności nie są pożądane.
Nie lubię się wciskać i raczej tego nie robię, ale czasem jak się patrzy na te babeczki to można się przerazić ile w nich złości i nienawiści.. i często faktycznie jest tak, że robią największy szum są wredne i opryskliwe, wcisną się, a potem siedzą i gadają z panią Stanisławą, którą poznały przed chwilą w kolejce..
a przeważnie jest tak, że te schorowane, którym faktycznie należy się pierwszeństwo siedzą pokornie i czekają na swoją kolejkę, nie odzywając się słowem
Dokładnie... A jeszcze chętnie by Cię obgadały że pewnie się puściłaś to teraz masz Ja też raczej czekam póki czuję się na siłach ale jeśli przestanę a nie będzie nawet miejsca abym mogła sobie usiąść to nie będę miała skrupułów.

Can za 80 dni życzę Ci 75 - pasuje

Właśnie był kurier i przywiózł xboxa

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:51   #3855
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie. Najważniejszy złoty środek
Stary 2013-02-19, 11:52   #3856
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

A czemu leżysz?
ja przczytałam w kilka dni cień wiatru inne ksiązki zafona zresztą też
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:53   #3857
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

x-box? to takie PS3 tylko inne? Bo ma chwilowe zaćmienie

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
ja przczytałam w kilka dni cień wiatru inne ksiązki zafona zresztą też
I co? warto przebrnąć prze ten antykwariat?

A "przeminęło z wiatrem" czytałaś?
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-02-19, 11:54   #3858
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja może do mamy zadzwonię, ale wiem że mama nikomu nie rozgada.
no i może będę Wam robić relację on-line z porodówki, jak wszystko będzie ok

co do wagi - właśnie się zważyłam - kilogram na plusie od początku ciąży a sam młody waży 1,5 kilo
Ja do mamy możeee... ale dopiero jak będziemy w szpitalu bo ta wariatka stwierdziła, że jedzie z nami "czekać na dzidziusia" litości

też będę do Was pisać, a jak

u mnie 4,5kg w tym kilogram Bartka

A i miałam Ci wcześniej pogratulować zakupu wózka kolor, który wybraliście podoba się mojemu M.

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-02-19 o 11:57
Stary 2013-02-19, 11:55   #3859
nuna2
Zakorzenienie

Ja powiem tak,,traktować ludzi, jakbyśmy same chciały być traktowane"

Idę zrobić sobie kilka racuszków, bo głodna jestem
Stary 2013-02-19, 11:55   #3860
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
masz troszkę racji, ale ja zawsze powtarzam najważniejszy jest złoty środek.. a żadne skrajności nie są pożądane.
ja się z tym zgadzam. te babki najgłośniejsze, pełne jadu i złości nardzo często nie są takie mocno schorowane. te bardzo chore często nie mają sił się kłócić i czekają na swoją kolej.
Stary 2013-02-19, 11:56   #3861
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie oddaliśmy do naprawy bo porysował nam płytę ostatnio (nówka sztuka, 200zł ) no i dziś wrócił Mężu będzie zachwycony bo kupił sobie znów nową grę

Stary 2013-02-19, 11:58   #3862
Mysia mysz
Zakorzenienie

dziękuje !!!!! : roza:

musimy kupić tła, rekwizyty i jakieś ciuszki więc wsyztskie linki przejrzę wieczorem
Stary 2013-02-19, 11:58   #3863
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie oddaliśmy do naprawy bo porysował nam płytę ostatnio (nówka sztuka, 200zł ) no i dziś wrócił Mężu będzie zachwycony bo kupił sobie znów nową grę
My mamy PS3 - nabyłam mężowi prezencie gwiazdkowym rok temu, także rozumiem ból straty płyty
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-02-19, 12:00   #3864
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

I co? warto przebrnąć prze ten antykwariat?

A "przeminęło z wiatrem" czytałaś?
ja to już daaawno czytałam. ale pamiętam że całość mi się podobała bardzo

a przeminęło z wiatrem to jest moja ulubiona książka ever. film zresztą też. ja to lubię takie stare filmy
Stary 2013-02-19, 12:01   #3865
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ja czytałam, i mnie się podobała

Cytat:
ale Ci dooobrze
chorujemy z mężem na to albo na ps3 ... ale po wieluuuu rozmowach zawsze dochodziliśmy do wniosku że najpierw wyprawka, a potem się zobaczy ... no i oszczędności już prawie nie ma, więc może lepiej że się wstrzymaliśmy. chociaż i tak bym chciała brać na raty. może jak się uda z rocznym macierzyńskim to kupimy

Cytat:
Ja do mamy możeee... ale dopiero jak będziemy w szpitalu bo ta wariatka stwierdziła, że jedzie z nami "czekać na dzidziusia" litości
z moją o tyle dobrze, że chociaż wiem że chciałabym przyjechać, to raczej tego nie zrobi, bo jest sierota i zgubi się w obcym mieście bez nawigacji jak mnie odwiedzała w szpitalu, to najpierw do nas przyjeżdżała i mąż ją zawoził

btw z smsami o urodzeniu dziecka też się wstrzymam kilka dni ... tzn do najbliższych osób napiszę, wiadomo, ale do tych dalszych trochę się wstrzymam, bo pamiętam co koleżanki potem miały ... zmęczone, nie do życia, obolałe, a tu telefony się urywały przez kilka godzin .. i wszyscy chcieli wiedzieć ze szczegółami co i jak ...

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-19 o 12:06
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 12:04   #3866
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

a przeminęło z wiatrem to jest moja ulubiona książka ever. film zresztą też. ja to lubię takie stare filmy
no właśnie "rzuciło mi się w oczy", że możemy mieć podobne fascynacje lekturowo-kinematograficzne
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2013-02-19, 12:05   #3867
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Te pampersy new baby 2-5kg 43szt to ja widuję za ponad 20zł w sklepach, więc chyba się opłaca.
Ja się zastanawiam po wczorajszych rewelacjach wagowo-wymiarowych od kuzynki czy je w ogóle kupować, może 1 paczkę max.
ja 1 nie kupuje, 2 są od 3 kg, jakby się młody malutki urodził to się dokupi, a większość koleżanek nie używała
Stary 2013-02-19, 12:06   #3868
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie "rzuciło mi się w oczy", że możemy mieć podobne fascynacje lekturowo-kinematograficzne
ooo faktycznie
Stary 2013-02-19, 12:08   #3869
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy PS3 - nabyłam mężowi prezencie gwiazdkowym rok temu, także rozumiem ból straty płyty
My mamy konsolę od maja zeszłego roku
właśnie dzwoniłam do EA i mam im odesłać płytkę, opisać problem i być może odeślą mi nową ale nie wiem bo niestety pani mnie nie słyszała, tylko ja ją i się nie dogadałyśmy do końca spróbuję później raz jeszcze zadzwonić

Cytat:
ale Ci dooobrze
chorujemy z mężem na to albo na ps3 ... ale po wieluuuu rozmowach zawsze dochodziliśmy do wniosku że najpierw wyprawka, a potem się zobaczy ... no i oszczędności już prawie nie ma, więc może lepiej że się wstrzymaliśmy. chociaż i tak bym chciała brać na raty. może jak się uda z rocznym macierzyńskim to kupimy

z moją o tyle dobrze, że chociaż wiem że chciałabym przyjechać, to raczej tego nie zrobi, bo jest sierota i zgubi się w obcym mieście bez nawigacji jak mnie odwiedzała w szpitalu, to najpierw do nas przyjeżdżała i mąż ją zawoził
My teraz na bank byśmy nie kupowali mąż sobie zrobił prezent rok temu, więc ma i raz na jakiś czas kupi sobie płytę (to jednak też spory wydatek jakby nie patrzeć).

Moja też do innego miasta nie przyjedzie ale gdybyśmy jej z domu zadzwonili, że się zaczęło to ona w 5minut by tu była

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
btw z smsami o urodzeniu dziecka też się wstrzymam kilka dni ... tzn do najbliższych osób napiszę, wiadomo, ale do tych dalszych trochę się wstrzymam, bo pamiętam co koleżanki potem miały ... zmęczone, nie do życia, obolałe, a tu telefony się urywały przez kilka godzin .. i wszyscy chcieli wiedzieć ze szczegółami co i jak ...
ja w ogóle mam zamiar tylko najbliższych poinformować

Stary 2013-02-19, 12:10   #3870
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy konsolę od maja zeszłego roku
właśnie dzwoniłam do EA i mam im odesłać płytkę, opisać problem i być może odeślą mi nową ale nie wiem bo niestety pani mnie nie słyszała, tylko ja ją i się nie dogadałyśmy do końca spróbuję później raz jeszcze zadzwonić

My teraz na bank byśmy nie kupowali mąż sobie zrobił prezent rok temu, więc ma i raz na jakiś czas kupi sobie płytę (to jednak też spory wydatek jakby nie patrzeć).

Moja też do innego miasta nie przyjedzie ale gdybyśmy jej z domu zadzwonili, że się zaczęło to ona w 5minut by tu była

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

ja w ogóle mam zamiar tylko najbliższych poinformować
my jak byśmy na ślub od znajomych nie dostali ps3 to pewnie do tej pory byśmy nie mieli bo zawsze jest coś ważniejszego do kupienia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości