![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Piosenka kojarząca Wam się z dzieciństwem :)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
oj duzo jst tych hiciorow z dzieciecych lat
![]() najbarzdiej w pamiec zapadla mi jedna piosenka do slow J. Cygana, a spiewana przez dzieci z Tintilo lub Krzysztofa Antkowiaka. Moze komus tez sie przypomina "Przyjaciel wie.." slowa leca tak: "Znam Twoje sny wszystko chcesz wiedziec sam , jak grubas co trzy rozumy juz zjadł. I tak jak ja chcesz byc wazny jak paw, patrzysz w dól na swiat. Na kłótnie masz zawsze chec, lubisz złośc, gdy racje masz nie ustąpisz o włos, lecz gdyby nas ślepy los skrzywdzc chciał bedziesz przy mnie stał!! i ref: Przyjaciel wie ile wart jest sam, Przyjaciel wie kiedy odejsc ma a gdy juz jest wszystko wie bez słow przyjaciel moj umie życ za dwóch..." Ta piosenka normalnie mnie rozbraja!!! Jak słysze ja odżywaja wspomnienia... te dobre ... i nie tylko dobre... i lezka w oczq sie kreci raz ze szczescia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Lambada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
![]() tak,Lambada a potem spódniczki Lambadówy. Miałam,turkusową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Teraz w reklamie soku Toma leci piosenka "She`s got it, yeah baby, she`s got it" I mi się ta piosenka kojarzy z dzieciństwem, tylko nie mogę sobie przypomnieć czemu!?
A takie przedszkolne i ogólnie dziecinne piosenki, to oczywiście na kopy ![]() ![]() Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2010-04-07 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
'na wyspach Bergamutach
podobno jest kot w butach, widziano także osła ktorego mrowka niosła, jest kura samograjka znosząca złote jajka...' ![]() i 'mała smutna królewna' a także 'najpiękniejsza w klasie' majki jeżowskiej ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
A kto zna:
'Księżyc raz odwiedził staaaw bo miał dużo ważnych spraw odwiedziły go szczupaaki: kto to taki?kto to taki? Księżyc na to odparł szybko: jestem sobie złotą rybką słysząc taką pogawędkę rybak złowił go na wędkę dusił całą noc w śmietanie i zjadł rano na śniadanie' ![]() Z kuzynką ostatnio to śpiewałyśmy na całe gardło ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie Lambada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Oj pamiętam!
Pamiętam wszystkie-i "ogórek" i "fantazja" i "bursztynek". Był i "wujcio wariatuńcio" i "zabiorę brata na koniec świata" "Księżyc raz odwiedzil staw" też bardzo lubiłam tak jak inne piosenki z Pana Kleksa śpiewane przez Małgorzatę Ostrowską ![]() Świetny wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
http://rs27.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/files/596...2006-B2RPL.rar
tu do ściągnięcia kołysanki 1. Śpij kochanie 2. Bajka iskierki 3. Kołysanka dla okruszka 4. Złotowłosa królewna 5. W starym młynie 6. Już gwiazdy lśnią 7. Śpij laleczko - kołysanka 8. Wlazł kotek na płotek 9. Siwa chmurka 10. Dorotka 11. Nie chcę cię znać 12. Słoneczko już... 13. Stary niedźwiedź 14. Aaa, kotki dwa
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja pamietam mamusia mi spiewala ...
" Z popielnika na Wojtusia iskiereczka mruga chodz opowiem ci bajeczke bajka bedzie dluga byla sobie baba- jaga miala chatke z masla a w tej chatce same dziwy... i iskierka zgasla " Byla tez zuzia lalka nieduza Jamniczek bursztynek Byla sobie zabka mala rere kum kum re re kum kum... A pozatym to cala masa innych bo ja jezdzilam czesto na kolonie to sie pelno piosenek znalo... a za ta laleczke z saskiej porcelany to serdeczne dzieki zawsze ja uwielbialam a zna ktos piosenke co brzmi w stylu "gine w bieli sciany serce ktos poranil jakies ostre slowo jak odlamek szkla " nie wiem kto to spiewal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
mi "ogórek" "a ja wolę moja mamę" i "puszek okruszek" hehe
![]()
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
ooo tak 'Lalka z saskiej porcelany' i 'Puszek okruszek'
'Fasolki' i 'N. Kukulska' to nawet mam kasety gdzieś jeszcze hmm hmm a dziś o tym gadałyśmy na religii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Kochane ale mi humorek poprawilyscie no
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ehh a odpowiadajac na pytanie to :Fantazja,Zuzia lalka nieduza(to jest super) i ta ''Na raz na dwa'' no i bleh cale mnostwo ![]() Pozdrawiam fanki ''przebojów z dziecinnych lat''
.....bo wiesz....za tysiąc lat nie będzie nikt pamiętał nas........ tym jednym życiem trzeba żyć, beztrosko śnić i iść dopóki płynie nasza krew dopóki Ciebie mam Ty Mnie nikt nie pokona NIGDY nas... nie mają szans... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Oj, zdecydowanie większość wymienionych: Fasolki, Tintilo, Kukulska.
Ech.. Fantazja, fantazja, Bo fantazja jest od tego, Żeby bawić się, żeby bawić się, Żeby bawić się na całego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
jezowska, kukulska, fasolki, do tego michael jackson i lambada
![]() ![]()
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Puszek okruszek
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Mi z dzieciństwem kojarzą się piosenki z przedszkola typu "Kolorowe kredki w pudełeczku noszę..." "Kundel bury" itp
![]() No i oczywiście Fasolki i mała Natalia Kukulska. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jeszcze taką piosenkę o żabce i bocianie..chyba ![]() Coś takiego : " Była sobie żabka mała, żabka mała, żabka mała, Była sobie żabka mała, re re kum kum bęc. " ![]() A jeszcze inna o żabie również, że biała róża zakwitła, czerwona przekwitła, i jak ta czerwona róża przekwitła to ta żaba miała być zoną bociana, coś takiego. Kaczka Dziwaczka. " A ja wolę moją mamę " napisałam kiedyś refren na laurce dla mamy. " Moja mała blondyneczka " zawsze mi mama śpiewała, co mnie przeogromnie denerwowało ![]() ![]() ![]() I jeszcze pamiętam tą pierwszą podaną przez lulucelo, tylko inna druga zwrotka. ![]() No i wyspy Bergamuty też.. Wiele tego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() heh u mnie to Pan Tik Tak, Majka i Natalka Kukulska ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Fajnie,że miałyśmy te Fasolki,Majkę..itd
Mamy teraz co wspominać,śpiewać ![]() Ostatnio ze znajomymi też rozmawialiśmy na ten temat-że teraz nie ma takich zespołów.Jest tylko Arka Noego-tzn była bo teraz już też jej nie słychac no i mimo wszystko to jednak nie to... Ja na pewno będę puszczała te hity moim dzieciom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Mrs Mrau
|
'z popielnika na Wojtusia...'
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
A pamiętacie Zająca Poziomkę?
![]() "Ogon, uszy, zęby dwa! Hej Poziomka! Hej! - to ja!" ![]() Albo: "Szczotka, pasta, kubek, zimna woda, tak się zaczyna wielka przygoda." ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Fasolki, pioseki pana Tic Taka
![]() teraz slucham sobie "dziub dziub" Czy ktos widzial dziub dziuba lalala ![]() Oczywiscie burtszynek, mydełko, fantazja etc ![]() nawet mydelko FA pamiętacie ?? ![]()
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
![]()
Piosenki, które ja pamiętam z dzieciństwa to Hanna Banaszak - W moim magicznym domu, Maryla Rodowicz- Szparka sekretarka( śpiewałam refren). To z takich bardzo małych lat. Takie leciały często w radiu. A moja mama śpiewała mi " Z popielnika na Wojtusia..."
Potem " Puszek okruszek", Piosenki z programu Tik Tak. Szczotka, pasta, kubek ciepła woda tak się zaczyna wielka przygoda... pewnie pamiętacie i to. "Laleczka z saskiej porcelany" "Zakazany owoc" Antkowiaka Potem czasy podstawówki i Lambada Słuchał ktoś Sabriny, Sandry? Kylie Minogue - Ja słuchałam ![]() Michael Jackson ![]() To były czasy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
A przypomniały mi się fasolki
![]() Zawsze mnie irytowały, a mama chciała żebym je śpiewała ![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.