Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 13:44   #3901
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
na pewno się wzruszył, ale wyraził to w inny sposób
Moja wczoraj wieczorem tak mocno kopała, ze myślałam, ze chce wyjść przez brzuch. A jak Tż przyszedł z pracy po 6 to też kopała i przytulił mnie, oczywiście ręka na brzuch i mówi do niego "ej mała wcześnie jest jeszcze śpimy". A do mnie ale ona mocno kopie.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Idę właczyć piekarnik bo robię na obiad udka. Później obudzę męża niech zabiera się za składanie szafy dla małej a ja za segregowanie tych ubrań bo pudła stoją mi na środku pokoju.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 13:44   #3902
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez nuna2
Mój TŻ wczoraj wziął małą z zaskoczenia. Połozył rękę na brzuchu akurat jak fikała. Ani mu nie mówiłam, że skacze sam podszedł. I kopnęła go 2 razy. Pytał: to ona?? ja mówię: no w końcu poczułeś On,, Będzie fajniej jak będzie kopała jeszcze mocniej"A liczyłam na wzruszenie
no to gratuluję, że twój mąż w końcu poczuł brykającą Julkę

Cytat:
Napisane przez diabli
mialam z nimi piekne dziecinstwo zebym zjadla sniadanie (odprowadzali mnie do przedszkola zanim poszli do szkoly) przywiazywali mnie skakanka do krzesla i wciskali jedzenie, bo przeciez koledzy czekaja

dzień dobry i smacznego
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 13:45   #3903
maluska88
Raczkowanie

Witam ja dziś zaczynam 30tydzieńw piątek miałam badanie krwi a wczoraj zadzwonili mi z przychodni ze mam przyjść po receptę bo mam anemie i lekarz mi żelazo przepisał. ja szkolę rodzenia zaczynam 25 marca
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 13:46   #3904
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
chyba się posiuram ze śmiechu.
Ja zrozumiałam, ze mam urodziś 70-75 dni przed czasem
No cóż - mówiłam przecież już nie raz że ciąża mi nie służy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 13:49   #3905
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88
Witam ja dziś zaczynam 30tydzień
za 30t
Stary 2013-02-19, 13:51   #3906
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

kurde, kurde a my dziś kończymy 27 tydzień

Stary 2013-02-19, 13:52   #3907
axella
Zakorzenienie

GG do axella

rozmowa z tż:

Ja: o,kasa Ci przyszła, potrzebuję (tu kwota)
Tż:jasne,potrzebujesz to bierz
Ja:nie ja potrzebUJĘ tylko my potrzebUJEMY
tż(szczerze zaskoczony): tak, a na co?

no tak, na co

nie moge z niego, jutro się widzimy na wizycie u gina, napisałam mu listę "czego brak", łącznie z cenami

może wtedy zrozumie "na co"
niech w końcu zda sobie sprawę z tego,że te wszystkie rzeczy dla małej i mieszkania znikąd się nie biorą

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 13:55   #3908
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Po wizycie ok. Mała waży już 1157g! Kurcze nie wiedziałam, że aż tyle może urosnąć (w 22tc ważyła 420g). Cudna jest i na bank dziewczyna
No i mam te spinania się brzucha....Oczywiście tak jak myślałam ja ich nie czuję tylko gin przy badaniu powiedział, że leciutko się spina no i dostałam większą dawkę Asparginu. Cholercia tak się tym zestresowałam, że zapomniałam nawet dopytać dokładnie o te skurcze....
A to drętwiejące i bolące miejsce u góry brzucha to od tego, że Malutka uderza mnie główką w wątrobę
Ważę już 61kg czyli jakieś 8 do przodu Planowane 10kg na plusie odchodzi w niepamięć
Brałam też 1 tabletkę Tardyferonu zamiast 2-óch tak jak ostatnio i jak wcześniej hemoglobina skoczyła z 10,7 do 11,5, tak teraz spadła do 11,2...i znowu mam brać podwójną dawkę.
Neutrofile też mam troszkę podwyższone, ale ponoć to normalne w III trymestrze.
Poza tym dalej nie możemy zdecydować się na imię...
M chce Zosię albo Anię ostatecznie Liliankę
Ja upieram się przy Elenie
Coś mi się wydaje, że dopiero po porodzie będziemy wiedzieć jak ją nazwać)))
Miłego dzionka życzę i lecę robić śniadanko
duza dziewczynka. wagowo nasze dziewczyny chyba byly podobne, ale u nas 13 lutego bylo 876 wiec raczej kilograma jeszcze nie ma...choc kto to wie. tez mam juz 9kg na plusie. u mnie tardyferon nie dal zadnego rezultatu, hemoglobina zostala na swoim miejscu, inne wyniki morfo wrecz spadly, zelazo (robilam osobno) w najnizszej normie hehe. lykam teraz ascofer - moze on da rade
a imiona: podoba mi sie Zosia, Lilianka i Elenka.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 13:58   #3909
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Aaaa, nie pochwaliłam się Wam wczoraj, niedaleko odkryłam sklep zielarsko-medyczny coś czuję, że będę się tam zaopatrzała.
pytałam wczoraj o olejek migdałowy i z kiełków pszenicy, chwilowo im zabrakło, ale w przyszłym tygodniu będzie
To koniecznie się pochwal jak już się obkupisz

Cytat:
Napisane przez Ani@1987 Pokaż wiadomość
Hej wiosenne mamuśki daaawno sie nie odzywalam o czym przypomniała mi JennyAniołek i bardzo dobrze, dziekuje!!

Termin u mnie bez zmian 2.05 i dziewczynka w ten pt mam usg w 30 tyg i juz nie moge sie bardzo doczekac!!ogolnie dobrze sie czuje, dlugo pracowalam mimo wykonywanego zawodu (kosmetyczka) ale juz od stycznia odpoczywam kompletuje wyprawke, chodze po ciuszkach i kupuje male cudeńka
Ostatnio mocno sie przeziębiłam i lecze takimi domowymi sposobami, ale szybko nie mija nie mam goraczki wiec daje rade, ale chetnie poczytam czy macie jakeis swoje sposoby na katar i bol gardla w ciazy??

Chodze juz do szkoly rodzenia( Szpital św. rodziny na Madalinskiego, Warszawa) jutro drugie zajecia, moze jest jakas wizazanka która tez planje tam odbyc szkole i rodzic?ja tak
No, no, widzę, że Jenny nie jedną do porządku przywołała

A co do Madalińskiego, to tak jak Aaś pisała, Marchewka zamierza tam rodzić. Na szkołe rodzenia też miała tam chodzić, ale chyba się jeszcze nie chwaliła kiedy zaczyna Kto wie, może jesteście w tej samej grupie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja u niego kupowałam.
Tetrowe pieluchy odradzam-reszta super
Właśnie, właśnie! tetrówki na allegro! U gapa_kids są takie 135-140g. Któraś kupowała?? Ma je za 3,76pln/szt chyba więc w miarę fajnie cenowo, zwłaszcza jeśli się i inne rzeczy u niego zamawia
Macie jakieś opinie na ich temat?

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Witam ja dziś zaczynam 30tydzieńw piątek miałam badanie krwi a wczoraj zadzwonili mi z przychodni ze mam przyjść po receptę bo mam anemie i lekarz mi żelazo przepisał. ja szkolę rodzenia zaczynam 25 marca
za 30tc! Zazdroszcze Już też chcę być po 30-tce
A z anemią kiepsko... Mam nadzieję, że szybko ją pokonasz.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 13:58   #3910
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Wiecie co, dwa razy zrobiło mi się dziś mega słabo. Raz jak wyszłam do akteki po pojemnik na badanie moczu (2 min od domu) a drugi raz jak obierałam warzywa do zupy... brzuch ok, a ja mam uczucie, że zaraz zemdleję Dopiero za drugim razem dotarło do mnie, że zjadłam tylko jeden posiłek, a przy mojej diecie powinnam już jeść trzeci Więc Słodkie Mamusie, uważajcie, żeby jeść regularnie....
Masz rację, regularność tutaj jest bardzo ważna. Dziś odbyłam wizytę u pani diabetolog (zgodziła się mnie przyjąć jako ciężarną bez kolejki na szczęście, myślałam, że do marca conajmniej będę czekać, bo terminy ma zawalone) i dietetyczki. Oczywiście musimy uważać na to co jemy, ale nie możemy też przesadzić w drugą stronę bo to będzie niedobre dla dziecka.
Ash może miałaś akurat zbyt niski poziom cukru... Dr powiedziała mi że w takiej sytuacji należy zjeść jakiś owoc albo bułkę.
Zresztą już niedługo masz wizytę prawda? Dostaniesz glukometr i będziesz masakrowała palce tak jak ja a po jakimś czasie jeszcze dojdą do tego paski, którymi będziemy sprawdzać cukier w moczu. Ty chyba miałaś podobny wynik, 147 czy 148? Więc nie jest źle, damy radę to ogarnąć właściwym odżywianiem się
Aha, u mnie wymagają skierowania do poradni diabetologicznej, musiałam na szybko lecieć do rodzinnego żeby przyjęli mnie bezpłatnie, więc jak nie masz takiego skierowania to się dowiedz czy musisz mieć.
Poza tym tam gdzie chodzę polecają tą stronę, którą mi podałaś http://www.slodkiemamy.edu.pl także dziękuję, bo też z niej korzystałam przed wizytą
No i przygotuj się na małe wydatki, dziś za paski do glukometru, paski (te do badania moczu) i igły zapłaciłam ponad 50 zł, no ale czego się nie robi dla maleństwa
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 13:58   #3911
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Już widzę jak diabli rano śmiga do sklepu, kupuje tubę i tak się do niej przysysa, że wciąga wszystko na raz
jeszcze lepiej. tz rano przed praca pobiegl mi po bulki. otworzylam jedno oko, bo cos do mnie mowil, a na poduszce obok lezala TUUUBKA kakaowa myslalam, ze to sen! bo napisalam mu wieczorem kartke, ze to mleczko za mna chodzi jak maly glod no wiec przyssalam sie do tubki i spalam dalej, a teraz juz sniadanko i luz. ale naraz nie dalam rady zostawilam sobie na pozniej troche
Stary 2013-02-19, 13:58   #3912
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
a to ci też poklaskam

Cytat:
Napisane przez axella
Ja: o,kasa Ci przyszła, potrzebuję (tu kwota)
Tż:jasne,potrzebujesz to bierz
Ja:nie ja potrzebUJĘ tylko my potrzebUJEMY
tż(szczerze zaskoczony): tak, a na co?
Stary 2013-02-19, 14:01   #3913
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a to ci też poklaskam

<---- też miałam tę minkę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-19, 14:01   #3914
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, właśnie! tetrówki na allegro! U gapa_kids są takie 135-140g. Któraś kupowała?? Ma je za 3,76pln/szt chyba więc w miarę fajnie cenowo, zwłaszcza jeśli się i inne rzeczy u niego zamawia
Macie jakieś opinie na ich temat?
Ja wzięłam 10 i ... nie są takie jakich oczekiwałam ale nie wiem czy takie istnieją ale chyba w miarę ok, lepsze niż takie co macałam w smyku
Cytat:
a to ci też poklaskam
a dzięki, dzięki

Stary 2013-02-19, 14:06   #3915
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jeszcze lepiej. tz rano przed praca pobiegl mi po bulki. otworzylam jedno oko, bo cos do mnie mowil, a na poduszce obok lezala TUUUBKA kakaowa myslalam, ze to sen! bo napisalam mu wieczorem kartke, ze to mleczko za mna chodzi jak maly glod no wiec przyssalam sie do tubki i spalam dalej, a teraz juz sniadanko i luz. ale naraz nie dalam rady zostawilam sobie na pozniej troche
my te mleczka wysysaliśmy namiętnie w podstawówce. tubka znikała momentalnie. teraz lubię je dodać żeby osłodzić sobie inkę, bo same są za słodkie
Stary 2013-02-19, 14:07   #3916
Ashyshqa
Zakorzenienie

Justi 27tc zdarza się tylko raz

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Masz rację, regularność tutaj jest bardzo ważna. Dziś odbyłam wizytę u pani diabetolog (zgodziła się mnie przyjąć jako ciężarną bez kolejki na szczęście, myślałam, że do marca conajmniej będę czekać, bo terminy ma zawalone) i dietetyczki. Oczywiście musimy uważać na to co jemy, ale nie możemy też przesadzić w drugą stronę bo to będzie niedobre dla dziecka.
Ash może miałaś akurat zbyt niski poziom cukru... Dr powiedziała mi że w takiej sytuacji należy zjeść jakiś owoc albo bułkę.
Zresztą już niedługo masz wizytę prawda? Dostaniesz glukometr i będziesz masakrowała palce tak jak ja a po jakimś czasie jeszcze dojdą do tego paski, którymi będziemy sprawdzać cukier w moczu. Ty chyba miałaś podobny wynik, 147 czy 148? Więc nie jest źle, damy radę to ogarnąć właściwym odżywianiem się
Aha, u mnie wymagają skierowania do poradni diabetologicznej, musiałam na szybko lecieć do rodzinnego żeby przyjęli mnie bezpłatnie, więc jak nie masz takiego skierowania to się dowiedz czy musisz mieć.
Poza tym tam gdzie chodzę polecają tą stronę, którą mi podałaś http://www.slodkiemamy.edu.pl także dziękuję, bo też z niej korzystałam przed wizytą
No i przygotuj się na małe wydatki, dziś za paski do glukometru, paski (te do badania moczu) i igły zapłaciłam ponad 50 zł, no ale czego się nie robi dla maleństwa
Fajnie, że się udało z wizytą!
Kurcze... Może rzeczywiście skoczę do rodzinnego po to cholerne skierowanie najgorsze, że ja tu do żadnej przychodni nie jestem zapisana, bo chodzę do Luxmedu, a skierowanie ma być od lekarza z NFZ Ale podskoczę jutro do najbliższej przychodni, złożę deklarację wyboru lekarza i poproszę, żeby mi może bez wizyty wypisali to skierowanie... Bo obawiam się, że na wizytę to musiałabym już o 6 rano tam stać i czekać
Co do wydatków no to niestety... tak już jest w ciąży. Dobrze, że glukometr dają, bo już się bałam, że też trzeba będzie $$ na to szykować
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:10   #3917
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda...

Stary 2013-02-19, 14:11   #3918
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja wzięłam 10 i ... nie są takie jakich oczekiwałam ale nie wiem czy takie istnieją ale chyba w miarę ok, lepsze niż takie co macałam w smyku
a sprawdzałaś ręczniczki muślinowe?
Stary 2013-02-19, 14:12   #3919
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
świetna maść do brodawek jest z babydream. ja miałam już brodawkową masakrę - suche, obolałe, jakby zmrożone. kupiłam tą maść i sobie czasem smaruję. fajnie się nadaje też na usta
dzieki, zerkne na niego. pewnie jest tanszy niz bepanthen

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dobrze, że z małą wszystko ok... a na lepszą hemoglobinę to zielone liściaste warzywa w towarzystwie chudego mięska czerwonego. dla odmiany czasem jajco zamiast mięsa, a w dni wegetariańskie więcej warzyw zielonych - i będzie gicior!
jajka odrzucilam zupelnie w ciazy...nie moge nawet na nie patrzec jem mieso, zielone wszystko, sok z buraka i nadal anemia moze inny preparat (ascofer) cos zmieni.
Stary 2013-02-19, 14:14   #3920
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Witam się i uciekam Po krótce poczytałam te parę stron od wczoraj, ale mam nadzieję, że wieczorem znajdę czas...

Rano TŻ mówi: "Nie patrz za okno, bo się wkurzysz", a ja na to: "Śnieg?!", on: "Napadało full i jeszcze full pada".... Porażka... U mnie PEEEEŁNO śniegu, pełno!! Chcę wiosnę!!!!!!!!!!!!
U mnie też śnieg i też marzę by już było cieplej, więc dołączam się do

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Po wizycie ok. Mała waży już 1157g! Kurcze nie wiedziałam, że aż tyle może urosnąć (w 22tc ważyła 420g). Cudna jest i na bank dziewczyna
No i mam te spinania się brzucha....Oczywiście tak jak myślałam ja ich nie czuję tylko gin przy badaniu powiedział, że leciutko się spina no i dostałam większą dawkę Asparginu. Cholercia tak się tym zestresowałam, że zapomniałam nawet dopytać dokładnie o te skurcze....
A to drętwiejące i bolące miejsce u góry brzucha to od tego, że Malutka uderza mnie główką w wątrobę
Ważę już 61kg czyli jakieś 8 do przodu Planowane 10kg na plusie odchodzi w niepamięć
za wizytę i ślicznie rosnącą dziewczynę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
dziękuję

też chcę nutelle ale stwierdziłam że nie kupię bo znów łyżeczką zjem całą..

ech...a ja mam anty słodkie nastroje raczej. Jakieś 2 tygodnie temu TŻ kupił Nutellę, rzuciłam się na nią z radością po czym wylądowałam na kibelku z Od tego czasu nie ruszam i nawet na czekoladę w czystej postaci nie mogę patrzeć.

Cytat:
Napisane przez aga_malina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jak na razie utyłam 9 kg. Ale brzuch mam olbrzymi. Mam 103 cm w obwodzie brzucha. A jak jest z brzuchem u Was? Też macie takie duze brzuszki?
.
My się z TŻ mierzyliśmy w weekend, na razie on ma o 4 cm większy Ja mam 90 cm, ale to dopiero prawie 22 tc

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej

Byłam dziś na badaniach morfologia itd w przychodni.. no i ludzi pełno... pytam kto teraz będzie wchodził.. i mówie do babki że jak wejdzie to niech powie laborantce że kobieta w ciąży czeka to wtedy mam bez kolejki..
jakie OBURZENIE nastało..masakra..! !. jakaś babka mówi że tu też siedzi obok kobieta w ciąży i co..no to ja mowie no to w takim razie pani w ciąży teraz wejdzie.. a ta starucha do mnie, że ledwo przyszłam a już chce wchodzić.. że oni tu już 2 godziny siedzą itd.. że jaka ona chora jest że ma cukrzyce blebleble a ja jej na to że kobiety w ciąży wg przepisów są bez kolejki i trzeba z tego korzystać, przykro mi.. no ale mówie no trudno.. i tak musiałam do 9:40 czekać bo tż miał jechać na zdjęcie szwów z dziąsła..poczekałam.. ze 3 osoby weszły, weszła dziewczyna w ciąży..jak wychodzila to laborantka sie pyta czy jest jeszcze ktoś w ciąży no to wstałam i ide a wszyscy " " heheeh a jeszcze z 7 osób by było przede mną...
No i bardzo dobrze. Osobiście uważam, że skoro w życiu jest tylko 1x lub pewnie z 2x możliwość korzystania ze swoich praw to warto. Przecież do końca życia tak nie będziemy miały. Szkoda tylko, że faktycznie wszyscy wokół są mega oburzeni albo udają, że nie widzą takich kobiet. Naprawdę mam nadzieję, że już po ciąży będę inaczej odnosiła się do ciężarnych niż do nas się odnoszą.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:16   #3921
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Justyna G to wyślij mi tego sprzedawcę poprzeglądam sobie i jakby mi gin pozwolił to też się kiedyś bym wybrała.
http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=4222926
Cytat:
Napisane przez Ani@1987 Pokaż wiadomość
Ostatnio mocno sie przeziębiłam i lecze takimi domowymi sposobami, ale szybko nie mija nie mam goraczki wiec daje rade, ale chetnie poczytam czy macie jakeis swoje sposoby na katar i bol gardla w ciazy??
Na katar Nasivin Soft lub woda morska w sprayu, zależy co ci pomoże i jak bardzo potrzebujesz "odetkac"
Cytat:
a imiona: podoba mi sie Zosia, Lilianka i Elenka.
W TV coś leciało o polskich aktorach, filmach, jak to kiedyś było lepiej no i oczywiście omawiali Bogusia Lindę. na co mój mąż "a może nazwiemy córkę Linda, jest takie imię?"

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:17   #3922
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a sprawdzałaś ręczniczki muślinowe?
nie za daleko mam Ikeę, poza tym 6zł czy 7złto ciut drogo jak na szmatę do obrzygania

Stary 2013-02-19, 14:17   #3923
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_malina Pokaż wiadomość
Jak na razie utyłam 9 kg. Ale brzuch mam olbrzymi. Mam 103 cm w obwodzie brzucha. A jak jest z brzuchem u Was? Też macie takie duze brzuszki? Na szkole rodzenia porównywałam mój brzuszek z innymi dziewczynami i ja mam zdecydowanie największy. Az się obowiam, że Karolek taki duży urośnie. Olbrzym rośnie mi w brzuchu
ups. zmierzylam i mam 100 a termin miesiac po Tobie hehe. rozbawilas mnie piszac, ze Twoj byl najwiekszy w szkole rodzenia ciekawe czy to po sniadaniu czy co mnie tak wydelo moze Nelka ma glowe na wysokosci pepka?
Stary 2013-02-19, 14:20   #3924
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

a dzięki, dzięki
z tetrami jest mega problem
chcę PRAWDZIWĄ tetrę a nie taki..gazik
ale ciężko..bardzo ciężko..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-19, 14:22   #3925
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jak znajdziesz to powiedz

Stary 2013-02-19, 14:24   #3926
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
jak znajdziesz to powiedz
spoko spoko,ale dłuuuga droga przede mna

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-19, 14:25   #3927
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:

Fajnie, że się udało z wizytą!
Kurcze... Może rzeczywiście skoczę do rodzinnego po to cholerne skierowanie najgorsze, że ja tu do żadnej przychodni nie jestem zapisana, bo chodzę do Luxmedu, a skierowanie ma być od lekarza z NFZ Ale podskoczę jutro do najbliższej przychodni, złożę deklarację wyboru lekarza i poproszę, żeby mi może bez wizyty wypisali to skierowanie... Bo obawiam się, że na wizytę to musiałabym już o 6 rano tam stać i czekać
Co do wydatków no to niestety... tak już jest w ciąży. Dobrze, że glukometr dają, bo już się bałam, że też trzeba będzie $$ na to szykować
Powiedz tym paniom z rejestracji, że jesteś w ciąży i może zadziała z wypisaniem tego skierowania ja tak zrobiłam bo już marudziły, że nie ma miejsc u rodzinnego a jak im powiedziałam o swoim stanie odmiennym (telefonicznie) to inna gadka: "aaa no to kobietom w ciąży się nie odmawia, proszę przyjść między wizytami" trzeba korzystać jak się da, a póki co miło się rozczarowuję traktowaniem personelu medycznego kobiet w ciąży
A jeśli chodzi o deklarację, nie przyda Ci się to do tego, żeby po porodzie położna przychodziła do domu? Kiedyś przy okazji wypełniania takiej deklaracji, zaznaczyłam, że chcę skorzystać z takiej opcji, ostatnio pytałam jak to wygląda i faktycznie jak mały się urodzi, informujemy przychodnię i położna umawia się z nami kiedy ma przyjść. Chyba że w Luxmedzie masz to gwarantowane?
Glukometr u nas pożyczają do końca ciąży, trzeba się zaopatrzyć tylko w igły i paski. Mam nadzieję, że i u Was tak jest
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:29   #3928
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

jajka odrzucilam zupelnie w ciazy...nie moge nawet na nie patrzec jem mieso, zielone wszystko, sok z buraka i nadal anemia moze inny preparat (ascofer) cos zmieni.
żelazo z warzyw jest niestety dla człowieka bardzo słabiutko przyswajalne. Przyswajalne jest to z mięcha (hemowe). Im czerwieńsze mięso, tym więcej Fe. Tylko trzeba pamiętać, że wchłania się tylko z witaminą C, więc dobrze z mięchem zjeść surówkę. No i raczej pieczone niż smażone. Ale w ciąży to się i tak raczej bez suplementacji nie obędzie przy niedoborach Fe

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
z mojego matczynego doświadczenia wynika, że te smykowe w zupełności wystarczają
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:31   #3929
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Powiedz tym paniom z rejestracji, że jesteś w ciąży i może zadziała z wypisaniem tego skierowania ja tak zrobiłam bo już marudziły, że nie ma miejsc u rodzinnego a jak im powiedziałam o swoim stanie odmiennym (telefonicznie) to inna gadka: "aaa no to kobietom w ciąży się nie odmawia, proszę przyjść między wizytami" trzeba korzystać jak się da, a póki co miło się rozczarowuję traktowaniem personelu medycznego kobiet w ciąży
A jeśli chodzi o deklarację, nie przyda Ci się to do tego, żeby po porodzie położna przychodziła do domu? Kiedyś przy okazji wypełniania takiej deklaracji, zaznaczyłam, że chcę skorzystać z takiej opcji, ostatnio pytałam jak to wygląda i faktycznie jak mały się urodzi, informujemy przychodnię i położna umawia się z nami kiedy ma przyjść. Chyba że w Luxmedzie masz to gwarantowane?
Glukometr u nas pożyczają do końca ciąży, trzeba się zaopatrzyć tylko w igły i paski. Mam nadzieję, że i u Was tak jest
Wiesz co chyba tak czy siak jakaś położna przyjdzie bo musi mieć wywiad zrobiony w jakich warunkach dziecko mieszka

Stary 2013-02-19, 14:31   #3930
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
heloł maj darlings

sorki za ten brak odzewu ale jakiś taki szalony ten weekend był że nawet nie włączałam kompa... najpierw porządki w pokoju dziewczyn (ale jeszcze daleka droga... ) a potem jeszcze siostra z problemami sercowymi potem rodzinka na głowie i jakoś tak zleciało...

ale dzięki za troskę

no i wizyta w piątek pessar się dobrze trzyma, gin kazała trochę więcej jeść, a po chwili zastanowienia stwierdziła że to będzie trudne bo na tej diecie cukrzycowej to niewiele co można jeść... ale mam się postarać

to co mi się rzuciło w oczy w trakcie mini nadrabiania:
ja tam nie liczę kosztów wyprawki bo mam zalecenie żeby się nie stresować w ciąży

Ash mi powiedzieli przez tel że musze mieć na piątek: wyniki, skierowanie, dowód ubezpieczenia, kartę ciąży i być po śniadaniu.
moja gin mi w piątek powiedziała że oni tam nie potrzebują skierowania ale na wszelki wypadek mi napisała...

mój mąż coraz bardziej się przekonuje do porodu rodzinnego

i wczoraj powiedziałam mamie że nie chcę wizyt w szpitalu żadnych a ona (o dziwo) powiedziała, że no oczywiście i że oni na pewno nie będą przychodzić jak nie bedę chciała. no szok. myślałam że będzie miała pretensje a tu proszę

no i gratuluję zakupu wózków wszystkim dziewczynom!
Hellloł!
Jak miło, że u Ciebie wszystko ok!
Ja też nie liczę wszystkiego dokładnie- i tak już przez te sprawy mieszkaniowe przybyło mi siwych włosów...

Cytat:

My ostatnio byliśmy w tesco i skierowaliśmy się do kasy z pierwszeństwem, akurat była pusta, ja bez kurtki, więc ciąża zauważalna z daleka a tu przed nas się jakieś babsko wryło na co mężu "Ona też w ciąży?" a jamu "Chyba nie ale wiesz, to też dla niepełnosprawnych" na tyle głośno, żeby krowa usłyszała

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Wiecie co?? Za chwilę mogę zostać zlinczowana za to co napiszę, ale co mi tam. To jest forum od wyrażania swoich opinii. I zacytowałam Ciebie ale chodzi mi o ogół czasem.
Są babcie, które naprawdę przychodzą i figę im się dzieje. Przychodzą, żeby sobie pogadać, ponarzekać... Ale są też ludzie naprawdę chorzy... Jak ktoś idzie do labolatorium to też nie bez powodu wdg mnie... Byłam w labolatorium bo też chodzę ale jakoś czasem wolę poczekać. Dlaczego?? Przykład chociażby mojej babci... Wiem jaka jest schorowana, też ma jakąś kartę pierwszeństwa bo dziadek był w czymś tam i im się należy... Babcia ma ponad 70 lat a czasem musi czekać... I czasem jak sobie pomyślę, że ktoś może tak o niej myśleć, to najzwyczajniej w świecie mi przykro.
Według mnie jak ktoś się nie spieszy do pracy(mówię tu o nas kobietach w ciąży) to też ,,nic innego nie mamy do roboty". Co innego, jak to by byli no nie wiem... osoby koło 20 które można faktycznie ominąć, które wdg mnie powinny ustąpić starszym, kobietom w ciązy , kobietom z dzieckiem... Tylko wiecie co?? Za xx lat to my możemy być takimi,,babciami, które nie mają nic do roboty." Potrzebować naprawdę pomocy a młodzi ludzie będą nas tak traktować.
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Nuna- masz troszkę racji, ale ja zawsze powtarzam najważniejszy jest złoty środek.. a żadne skrajności nie są pożądane.
Nie lubię się wciskać i raczej tego nie robię, ale czasem jak się patrzy na te babeczki to można się przerazić ile w nich złości i nienawiści.. i często faktycznie jest tak, że robią największy szum są wredne i opryskliwe, wcisną się, a potem siedzą i gadają z panią Stanisławą, którą poznały przed chwilą w kolejce..
a przeważnie jest tak, że te schorowane, którym faktycznie należy się pierwszeństwo siedzą pokornie i czekają na swoją kolejkę, nie odzywając się słowem
Nuna- zgadzam się z Lonely!
Nie można popadać ze skrajności w skrajność. I to się tyczy zarówno nas ciężarówek jak i starszych osób.
Pracuję w aptece, gdzie przewija się masa różnych ludzi i wiesz co- osoby, które są na prawdę w potrzebie/schorowane/źle się czują itp są grzeczne, kulturalne i szkoda im sił i nerwów na kłótnie. Najbardziej krzyczą rozwydrzone osoby, które mają za dużo czasu i nie wiedzą czym by się zająć. I podeprę to faktem mojej 89 letniej babci, która ma problemy ze zdrowiem, ale nigdy, przenigdy nie kłóci się o miejsce w kolejce, o jakieś przywileje itp, nierzadko w odróżnieniu do dużo młodszych Pań/Panów...
I faktem jest, że młodzi ludzie są raczej z góry traktowani za osoby zdrowe, działające na pełnych obrotach i zobligowane np do ustępowania miejsc. Ok, ale zdarza się, że i taka osoba ma zły dzień, źle się czuje i po prostu musi siedzieć w autobusie, albo chciałaby szybciej wejść do lekarza... Tak samo ciężarne... Wykorzystywanie nagminnie faktu bycia w ciąży mnie nie kręci, jak mogę, to stoję, czekam, ale są dni, że ledwo lazę, mam ciemno przed oczami, jest mi słabo, bądź boli mnie brzuch i wtedy miło być "uprzywilejowaną".
Nie można wszystkich wrzucać do jednego wora! Są ludzie i ludzie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

A mąż się zdziwił Głównie dlatego, że ja cały czas mówiłam, że chyba będzie syn (do tej pory jakoś nie wierzę w tą córkę) ale cieszy się. Dla pierwszej głowę stracił to i dla drugiej straci
Powiem Ci, że mi lekarz powiedział, że na 99% synuś, ale nie zdziwię się jak jednak urodzę córcię...

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nie wiem co się dzieje, czy ja za szybko chodzę, czy co, ale jak idę to mnie tak ciągnie z boku brzuszka, nie kłuje, nie boli tylko tak nieprzyjemnie ciągnie, no może coś podobnego do kolki?
Muszę się przyzwyczaić do wolniejszego chodzenia.
Mnie przy szybszym chodzeniu, tzn po takich szybszych spacerkach, niestety brzuszek ciągnie. I właśnie dzisiaj tego znowu doświadczyłam... Ciężko się przestawić na "żółwie tempo" zwłaszcza jak się ma trochę spraw do załatwienia...

Cytat:

Cytat:
dla TŻ!!! Czyli tubkowy głód masz zaspokojony na jakiś czas

----

Wróciłam, zrobiłam obiadek i chyba muszę się położyć, bo brzuszek ciągnie. Tak jak pisałam xal, chyba za szybko przebierałam nogami... I w dodatku jestem jakaś pod.kur.wiona. Wiem, że wszyscy chcą dobrze, ale to już przesada- rano tato przyniósł mi wory i torby podróżne, wydzwaniał kiedy przewozimy łóżko (mimo, że milion razy mówiła, że w poniedziałek przyszły), teraz mama mówi, że zajdzie po część rzeczy żeby zanieść do tamtego mieszkania, a ja mam to w . Chcę to ogarnąć na spokojnie, a nie na wariata i nie dzisiaj, bo się czuję jak wymięta kartka papieru... W dodatku muszę ogarnąć chatę (a rzeczywiście czuję się na siłach!), bo ma przyjść właścicielka, która naciska byśmy się czym prędzej zwijali, bo Ona nie wyrobi się z remontem. A to też mam w bo zapłaciłam za luty i mogę tu mieszkać do 28! Mąż pojechał robić coś z autem i nawet nie mam się do kogo przytulić...
Grrrrr...!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-02-19 o 14:35
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości