|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Moja wczoraj wieczorem tak mocno kopała, ze myślałam, ze chce wyjść przez brzuch. A jak Tż przyszedł z pracy po 6 to też kopała i przytulił mnie, oczywiście ręka na brzuch i mówi do niego "ej mała wcześnie jest jeszcze śpimy". A do mnie ale ona mocno kopie.
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Idę właczyć piekarnik bo robię na obiad udka. Później obudzę męża niech zabiera się za składanie szafy dla małej a ja za segregowanie tych ubrań bo pudła stoją mi na środku pokoju.
|
#3902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry
|
|
#3903 |
|
Raczkowanie
|
Witam ja dziś zaczynam 30tydzień
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
rozmowa z tż:
Ja: o,kasa Ci przyszła, potrzebuję (tu kwota) Tż:jasne,potrzebujesz to bierz Ja:nie ja potrzebUJĘ tylko my potrzebUJEMY tż(szczerze zaskoczony): tak, a na co? ![]() no tak, na co ![]() nie moge z niego, jutro się widzimy na wizycie u gina, napisałam mu listę "czego brak", łącznie z cenami ![]() może wtedy zrozumie "na co" niech w końcu zda sobie sprawę z tego,że te wszystkie rzeczy dla małej i mieszkania znikąd się nie biorą
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duza dziewczynka. wagowo nasze dziewczyny chyba byly podobne, ale u nas 13 lutego bylo 876 wiec raczej kilograma jeszcze nie ma...choc kto to wie. tez mam juz 9kg na plusie. u mnie tardyferon nie dal zadnego rezultatu, hemoglobina zostala na swoim miejscu, inne wyniki morfo wrecz spadly, zelazo (robilam osobno) w najnizszej normie hehe. lykam teraz ascofer - moze on da rade ![]() a imiona: podoba mi sie Zosia, Lilianka i Elenka. |
|
|
|
|
#3909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do Madalińskiego, to tak jak Aaś pisała, Marchewka zamierza tam rodzić. Na szkołe rodzenia też miała tam chodzić, ale chyba się jeszcze nie chwaliła kiedy zaczyna Kto wie, może jesteście w tej samej grupie Właśnie, właśnie! tetrówki na allegro! U gapa_kids są takie 135-140g. Któraś kupowała?? Ma je za 3,76pln/szt chyba więc w miarę fajnie cenowo, zwłaszcza jeśli się i inne rzeczy u niego zamawia ![]() Macie jakieś opinie na ich temat? Cytat:
za 30tc! Zazdroszcze Już też chcę być po 30-tce ![]() A z anemią kiepsko... Mam nadzieję, że szybko ją pokonasz.
|
|||
|
|
|
#3910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ash może miałaś akurat zbyt niski poziom cukru... Dr powiedziała mi że w takiej sytuacji należy zjeść jakiś owoc albo bułkę. Zresztą już niedługo masz wizytę prawda? Dostaniesz glukometr i będziesz masakrowała palce tak jak ja a po jakimś czasie jeszcze dojdą do tego paski, którymi będziemy sprawdzać cukier w moczu. Ty chyba miałaś podobny wynik, 147 czy 148? Więc nie jest źle, damy radę to ogarnąć właściwym odżywianiem się ![]() Aha, u mnie wymagają skierowania do poradni diabetologicznej, musiałam na szybko lecieć do rodzinnego żeby przyjęli mnie bezpłatnie, więc jak nie masz takiego skierowania to się dowiedz czy musisz mieć. Poza tym tam gdzie chodzę polecają tą stronę, którą mi podałaś http://www.slodkiemamy.edu.pl także dziękuję, bo też z niej korzystałam przed wizytą No i przygotuj się na małe wydatki, dziś za paski do glukometru, paski (te do badania moczu) i igły zapłaciłam ponad 50 zł, no ale czego się nie robi dla maleństwa |
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kakaowa zostawilam sobie na pozniej troche |
|
|
|
|
#3912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba w miarę ok, lepsze niż takie co macałam w smyku a dzięki, dzięki
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Justi
27tc zdarza się tylko raz ![]() Cytat:
Kurcze... Może rzeczywiście skoczę do rodzinnego po to cholerne skierowanie najgorsze, że ja tu do żadnej przychodni nie jestem zapisana, bo chodzę do Luxmedu, a skierowanie ma być od lekarza z NFZ ![]() Co do wydatków no to niestety... tak już jest w ciąży. Dobrze, że glukometr dają, bo już się bałam, że też trzeba będzie $$ na to szykować
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
a sprawdzałaś ręczniczki muślinowe?
|
#3919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moze inny preparat (ascofer) cos zmieni.
|
||
|
|
|
#3920 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i ślicznie rosnącą dziewczynę Cytat:
Od tego czasu nie ruszam i nawet na czekoladę w czystej postaci nie mogę patrzeć.Cytat:
Cytat:
|
|
#3921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W TV coś leciało o polskich aktorach, filmach, jak to kiedyś było lepiej no i oczywiście omawiali Bogusia Lindę. na co mój mąż "a może nazwiemy córkę Linda, jest takie imię?"
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
nie
za daleko mam Ikeę, poza tym 6zł czy 7złto ciut drogo jak na szmatę do obrzygania |
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy to po sniadaniu czy co mnie tak wydelo |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcę PRAWDZIWĄ tetrę a nie taki..gazik ![]() ale ciężko..bardzo ciężko.. |
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
spoko spoko,ale dłuuuga droga przede mna
|
|
|
|
#3927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tak zrobiłam bo już marudziły, że nie ma miejsc u rodzinnego a jak im powiedziałam o swoim stanie odmiennym (telefonicznie) to inna gadka: "aaa no to kobietom w ciąży się nie odmawia, proszę przyjść między wizytami" trzeba korzystać jak się da, a póki co miło się rozczarowuję traktowaniem personelu medycznego kobiet w ciąży ![]() A jeśli chodzi o deklarację, nie przyda Ci się to do tego, żeby po porodzie położna przychodziła do domu? Kiedyś przy okazji wypełniania takiej deklaracji, zaznaczyłam, że chcę skorzystać z takiej opcji, ostatnio pytałam jak to wygląda i faktycznie jak mały się urodzi, informujemy przychodnię i położna umawia się z nami kiedy ma przyjść. Chyba że w Luxmedzie masz to gwarantowane? Glukometr u nas pożyczają do końca ciąży, trzeba się zaopatrzyć tylko w igły i paski. Mam nadzieję, że i u Was tak jest |
|
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3930 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak miło, że u Ciebie wszystko ok! Ja też nie liczę wszystkiego dokładnie- i tak już przez te sprawy mieszkaniowe przybyło mi siwych włosów... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie można popadać ze skrajności w skrajność. I to się tyczy zarówno nas ciężarówek jak i starszych osób. Pracuję w aptece, gdzie przewija się masa różnych ludzi i wiesz co- osoby, które są na prawdę w potrzebie/schorowane/źle się czują itp są grzeczne, kulturalne i szkoda im sił i nerwów na kłótnie. Najbardziej krzyczą rozwydrzone osoby, które mają za dużo czasu i nie wiedzą czym by się zająć. I podeprę to faktem mojej 89 letniej babci, która ma problemy ze zdrowiem, ale nigdy, przenigdy nie kłóci się o miejsce w kolejce, o jakieś przywileje itp, nierzadko w odróżnieniu do dużo młodszych Pań/Panów... I faktem jest, że młodzi ludzie są raczej z góry traktowani za osoby zdrowe, działające na pełnych obrotach i zobligowane np do ustępowania miejsc. Ok, ale zdarza się, że i taka osoba ma zły dzień, źle się czuje i po prostu musi siedzieć w autobusie, albo chciałaby szybciej wejść do lekarza... Tak samo ciężarne... Wykorzystywanie nagminnie faktu bycia w ciąży mnie nie kręci, jak mogę, to stoję, czekam, ale są dni, że ledwo lazę, mam ciemno przed oczami, jest mi słabo, bądź boli mnie brzuch i wtedy miło być "uprzywilejowaną". Nie można wszystkich wrzucać do jednego wora! Są ludzie i ludzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla TŻ!!! Czyli tubkowy głód masz zaspokojony na jakiś czas ![]() ---- Wróciłam, zrobiłam obiadek i chyba muszę się położyć, bo brzuszek ciągnie. Tak jak pisałam xal, chyba za szybko przebierałam nogami... I w dodatku jestem jakaś pod.kur.wiona. Wiem, że wszyscy chcą dobrze, ale to już przesada- rano tato przyniósł mi wory i torby podróżne, wydzwaniał kiedy przewozimy łóżko (mimo, że milion razy mówiła, że w poniedziałek przyszły), teraz mama mówi, że zajdzie po część rzeczy żeby zanieść do tamtego mieszkania, a ja mam to w Grrrrr...!
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-02-19 o 14:35 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

Ślub 27. X. 2012
On,, Będzie fajniej jak będzie kopała jeszcze mocniej"

Planowane 10kg na plusie odchodzi w niepamięć
Kto wie, może jesteście w tej samej grupie
Już też chcę być po 30-tce

najgorsze, że ja tu do żadnej przychodni nie jestem zapisana, bo chodzę do Luxmedu, a skierowanie ma być od lekarza z NFZ
Od tego czasu nie ruszam i nawet na czekoladę w czystej postaci nie mogę patrzeć.
masakra..! !. jakaś babka mówi że tu też siedzi obok kobieta w ciąży i co..no to ja mowie no to w takim razie pani w ciąży teraz wejdzie.. a ta starucha do mnie, że ledwo przyszłam a już chce wchodzić.. że oni tu już 2 godziny siedzą itd.. że jaka ona chora jest że ma cukrzyce blebleble a ja jej na to że kobiety w ciąży wg przepisów są bez kolejki i trzeba z tego korzystać, przykro mi..

na co mężu "Ona też w ciąży?" a jamu "Chyba nie ale wiesz, to też dla niepełnosprawnych"