MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 13:04   #3691
jolanT
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Właśnie, ktoś chyba radził nakładki jednorazowe na kibelek na porodówkę, w sumie dość mi się podoba ten pomysł, ale oblazłam dziś aptek na osiedlu i nigdzie nie ma... W DOZ też nie można zamówić, ktoś kupował takie cuda stacjonarnie ? Bo zamawiać na allegro to ostateczność, tyle samo zapłacę za przesyłkę co za nakładki... ktoś coś wie ?
ja kupiłam w niemieckim Kauflandzie to może w Pl też są.. duniwell.. 10 szt. za chyba 55 centów.. mam te próbki a może są i duże paczki gdzie jest więcej..

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Proszę, nie puszczajcie jeszcze kciuków, wizyta dopiero o 19.20...

U mnie też dziś strasznie sypie. Wyszłam na spacer, ale dość szybko wróciłam niestety, strasznie ślisko się zrobiło. A w ogóle to poleciałabym do Rzymu, chociaż na 2 dni... Tak mi się marzy od kilku dni. Byłam tam tyle razy, a chyba mi się nie znudzi. Chyba poszukam jakiś biletów na wrzesień, ...

jaki śnieg?? u nas wczoraj tak ciepło było, że do sklepu w dresie pojechałam i tylko kurtkę na wszelki wypadek zarzuciłam..
mam nadzieję, że ta zima już mija

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 13:06   #3692
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
my się witamy w 35 tc

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
trzyma nas w napięciu
taaa i wieczorem wejdzie i napisze, że jeszcze nie urodziła, bo przecież mówiła, że da znać..

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Gratuluję tygodni! U mnie dzisiaj pierwszy dzień 33

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
No własnie próbowałam wczoraj, a na następną wizyte nie wiem czy zdąże iść
No ale on chyba najlepiej wie skoro jeszcze do niedawna pracował w tym szpitalu i mnie też przyjmuje w szpitalu gdyby to było wymagane czy coś to chyba tym bardziej by zrobił.. a tak to pewnie stwierdził że to z 28tc wystarczy
wystarczy na pewno..
ja miałam robione też wcześniej, tyle że ja mam paciora i mi i dziecku muszą podać antybiotyk..

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
aha, dziś rozpoczynam 36t

moje dziecko właśnie sobie wymalowało brzuch długopisem, "żeby był ładny, taki kolorowy"

a córa artystyczna dusza..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 13:09   #3693
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Byliśmy w USC. Torres jest już oficjalnie synem swojego ojca
no to fiuu fiuu - Gratulacje

Cytat:
i żadna w tym czasie nie urodziła

A u mnie 14 dni to go....
eh no jak na razie Rzadna .. czas pokaze

a u mnie na odwrot 41 dni

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
dla porównania - pudełko, proszek, laptop i pilot
w tle - bałagan, za który ( żeby nie było ) zaraz się zabieram.
ja ty to nazwyasz balaganem .. to ja sie zastanawiam co JA mam w Pokoju

Cytat:
Proszę, nie puszczajcie jeszcze kciuków, wizyta dopiero o 19.20...
sa

Cytat:

moje dziecko właśnie sobie wymalowało brzuch długopisem, "żeby był ładny, taki kolorowy"
za tygodnie

i za kreatywnosc dziecka

Cytat:
ja też kimnęłam pół godziny. a rzadko mi się zdarza ale schody w USC mnie zabiły. III p, bez windy, w starej kamienicy ciekawe jakbym była niepełnosprawna... jak mnie zapytali kiedy się Torres urodził, to im powiedziałam, żeby mi dali 10 minut bo inaczej u nich się urodzi...
ej no chyba az tak sie Torresowi nie spieszy :P

eh nadrobilam ...

wrocialm do domku zmeczona ...... ze chyba teraz JA sie zdrzemne :P haha
ale upolowalam pieluchy Pampers New Bor 2-4kg 27sztuk za Cale 19Nok ( ok 7-8zeta ) - dodatkowo 6szt podkladow dla dziecka na przewijanie w roznych miejscach za 20Nok (ok 8-9zl) - do tego proszek do prania Belenda SensitivColor 2.5kg za 45Nok i plyn do plukania Belenda Sensitiv 1L za 30Nok - wiec ew jutro moge nastwiac pranie z ciuszkami dla kolezanki.

aaaaa no i przyszlo mi pismo z Navu ze maja moje L4 .. ze jestem juz dluzje niz4tyg i ze w przeciagu 5dni robaoczych przyjdzie mi List z ktorym musze sie udac do urzedu i odbiore Kase za jakis tam okres (chyba 2tyg ) wiec zyc nie umierac
a wizyta w Navie odnosnie macierzysnkeigo juz w nast Poniedzialek

no nic lece sie zdrzemnac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 13:12   #3694
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Właśnie, ktoś chyba radził nakładki jednorazowe na kibelek na porodówkę, w sumie dość mi się podoba ten pomysł, ale oblazłam dziś aptek na osiedlu i nigdzie nie ma... W DOZ też nie można zamówić, ktoś kupował takie cuda stacjonarnie ? Bo zamawiać na allegro to ostateczność, tyle samo zapłacę za przesyłkę co za nakładki... ktoś coś wie ?
ja zamawiałam właśnie w DOZ i odbierałam osobiście w aptece.

tu masz linkahttp://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p48736-Podkladki_higieniczne_toa letowe_Toiletka_5_szt
widzę, że nie chce wstawić linka, ale możesz w DOZ w wyszukiwarkę wpisać podkładki toaletowe i znajdziesz

Cytat:
W ogóle to nie wiem, czy po CC potrzebuję tak samo dużo tych wszystkich podkładów poporodowych itp? Mam teraz jakoś 20 szt, czy to wystarczy? I majciochy jednorazowe, czy takie siatkowe wielorazowe zamawiać? Do nich się wkleja te podkłady?
nie wiem ile ich potrzebujesz, ale podkłady wkłada się w gacie siatkowe, nie wkleja się ich bo nie mają takiego kleju jak podpaska.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2013-02-19 o 13:15
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 13:26   #3695
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
O to siły dużo życzę, bo remonty to upierdliwość straszna, no ale będzie zrobione..

No ja bym już mogła urodzić... a tu jeszcze tyleeee czasu... wlecze mi się

Nic nie wynikało Część kupiła z gryką i kokosem, część twierdząc że tamte uczulają lateks i inne cuda

ObserwujeCie Właśnie wróciłam do pracy bo tak kursuję między domkiem a pracą i co w domu sajgon na maksa (spodziewałam się mniejszego a i tak wszystko białe) a tylko jedne drzwi wymieniają tylko że drzwi schowane w ścianę więc ściankę musieli rozebrać ale już nie kazałam ich od wewnętrznej strony zabudowywać i tym sposobem zyskałam ok 10 cm więcej na półki z boku bo stolarz nie zdarzył ich jeszcze zrobić i mnie roboty Panowie mieli tak więc może dziś uda się wyszpachlować jutro wyszlifować i pomalować, później muszą przemalować kuchnię bo to jedna ściana idzie i taras więc oby do piątku zdążyli bo od poniedziałku stolarze wkraczają garderobę montować

maria28 ja chyba kupię któryś z tych materacy http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/P-k-...and,88340.html troszkę drogie ale jeśli ma mała z niego korzystać ok. 3 lat i planuję mieć kolejnego dzieciaczka a jak piszą tutaj mamusie z doświadczeniem to mają po poprzednich maluszkach więc i ja mam nadzieję, że się przyda i będzie w b. dobrym stanie
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 13:29   #3696
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
my się witamy w 35 tc

Cytat:

I faktycznie ciekawe gdzie Strippi?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 13:32   #3697
oliwka__
Zakorzenienie

bzinka ja nie mam koszuli z alles za to wczoraj przyszedł mi 2 staniczek od nich i znowu dostałam niedrapki w prezencie tym razem w czerwone kwiatuszki Ale szczerze powiem, że są wg mnie bardzo dobre jakościowo szczególnie ten drugi usztywniany dobrałam idealnie i teraz sama się zastanawiam czy by nie zakupić piżamki jednej od nich fakt cena powala ale mam dwie takie tańsze 3 zwykłą tylko nie rozpinaną a tą bym sobie wzieła typowo do domu co by przed tż też ładnie się prezentować w koszuli do karmienia i myślę nad tą lub nad tą

szefa nie ma to mogę troszkę po wizażu pobuszować bo przez ten remont w pracy od tygodnia siedzę w takim miejscu gdzie wszyscy widzą co mam na monitorze więc staram się siedzieć grzecznie i wykonywać tylko swoje obowiązki
Stary 2013-02-19, 13:32   #3698
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo super, dzięki za informację

Mam zły humor, bo sprzedaliśmy samochód, żeby kupić większy, a drugi się właśnie zepsuł i jestem upupiona na mojej "wsi" gdzie wiatr zawraca Do autobusu mam sporo na nogach, a czuję się nie bardzo od kilku dni, jakoś tak bardzo ciężko, brzuch mnie okropnie gniecie, ta kolka uwiera, męczę się okrutnie. Ta wizyta jutro na Kopernika to będzie straszna wyprawa dla mnie, oby mnie tylko nikt w autobusie czy tramwaju niczym nie zaraził już się martwię.

Moderna , co do aspiratora wzielam Fridę ale np znajoma mama 2 chłopaczków polecała mi Katarek.Ja wzięlam ją dlatego,że u tego sprzedawcy akurat mieli, a chcialam zamowić jak najwięcej rzeczy u jednego.

Gdzie jest Strippi? Wczoraj zaginęła Czyżby....
Brechta z okreslenia wsi...
Co do aut, to rzeczywiscie pech;/ Nie wypbrażam sobie w takim stanie, warunkach pogodowyych dłuższej podrózy PKS-em...a nie może cię ktos podrzucic? Dalego masz do tego Kopernika?
uuuu..oliwka te koszule takie seksowne...będzie gorąco po połogu

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-02-19 o 13:34
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 13:32   #3699
monicca1989
Zakorzenienie

Właśnie zerknęłam na pogodę długoterminową i jestem w szoku
Od początku marca temperatura ok 4-7st a 6 marca pokazują 13st
oby im się sprawdziło
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 13:36   #3700
oliwka__
Zakorzenienie

Szybkie pytanko piszą wszędzie przy wyprawce że ceratki/podkłady na materac ja kupiłam takie jak w załączniku czy żeby je położyć na przewijak czy jak gdzieś idę to takie jednorazowe czy mogę je zastosować na materac pod prześcieradło czy jakieś inne jeszcze służą do tego ???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bella-happy-podklady-10-szt.jpg (30,9 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-02-19, 13:47   #3701
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za info o nakładkach na wc !! Uratowałyście mi pupę A podejrzewam, że po cięciu i innych atrakcjach nie tak łatwo robić wygibasy nad kibelkiem

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja zamawiałam właśnie w DOZ i odbierałam osobiście w aptece.

tu masz linkahttp://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p48736-Podkladki_higieniczne_toa letowe_Toiletka_5_szt
widzę, że nie chce wstawić linka, ale możesz w DOZ w wyszukiwarkę wpisać podkładki toaletowe i znajdziesz
.
tego mi było trzeba, źle wpisywałam do wyszukiwarki: mają być podkłady toaletowe u nich, a nie jak gdzie indziej jednorazowe nakładki na toaletę

Cytat:

Cytat:
Ta wizyta jutro na Kopernika to będzie straszna wyprawa dla mnie, oby mnie tylko nikt w autobusie czy tramwaju niczym nie zaraził już się martwię.
No nie zazdroszczę wyprawy z Wieliczki... a nie może ktoś Cię podrzucić ?

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
mam dwie takie tańsze 3 zwykłą tylko nie rozpinaną a tą bym sobie wzieła typowo do domu co by przed tż też ładnie się prezentować w koszuli do karmienia i myślę nad tą lub nad tą
bardzo ładne, ja póki co wstrzymuję się w inwestowanie w stan poporodowy, Mama mnie nastraszyła tym ile jej się biust powiększył i się lękam.. a mam już 116 cm

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

A ponoć te rzeczy alles są dostępne na żywo w krk tu:

http://www.ciaza.net.pl/

planuję się tam wybrać na dniach zrobić rekonesans więc dam znać jak sprawy się mają !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 13:53   #3702
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Ooo super, dzięki za informację

Mam zły humor, bo sprzedaliśmy samochód, żeby kupić większy, a drugi się właśnie zepsuł i jestem upupiona na mojej "wsi" gdzie wiatr zawraca Do autobusu mam sporo na nogach, a czuję się nie bardzo od kilku dni, jakoś tak bardzo ciężko, brzuch mnie okropnie gniecie, ta kolka uwiera, męczę się okrutnie. Ta wizyta jutro na Kopernika to będzie straszna wyprawa dla mnie, oby mnie tylko nikt w autobusie czy tramwaju niczym nie zaraził już się martwię.

Gdzie jest Strippi? Wczoraj zaginęła Czyżby....
może sie szarpnij na i-cara to chyba jakaś kasa nie bedzie wielka, przynajmniej tam, zebys nie wpadła do szpitala umordowana, a z powrotem wrócisz sobie już miejską. zresztą jak zadzownisz to ci powiedzą ile będzie kosztować(przynajmniej mnie kiedyś powiedzieli)

strippi obiecała się meldować, pewno ma inne zajęcia a jak będzie rodzić to będzie zdawać relacje na żywo
Stary 2013-02-19, 13:55   #3703
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Liwka... ja przypuszczam, że to byl taki skrót myślowy z jej strony... Myślę, że chodziło o roztwór wody z solą Taki roztwór przyspiesza gojenie ran i wbrew pozorom zupełnie nie szczypie jak się nim dotknie rany. Tylko oczywiście sól musi być idealnie w wodzie rozpuszczona Jak się mimo wszystko boisz, to spróbuj z malą ilością soli... i jak wszystko będzie ok, to dosyp jej więcej do wody Ja tak kiedyś moczyłam stopę jak sobie rozcięłam szkłem. Rana robi się taka biała i przestaje od razu krwawić. No i taki okład dziala bakteriobójczo
Tak tak roztwór z wodą, źle to ujęłam. Jednak umówiłam się do gin dziś na 17. Mam nadzieje, że coś poradzi bo się załamie totalnie!!!
Wczoraj i tak już przeżyłam załamanie wieczorem. Ryczałam jak bóbr! TŻ nie mógł mnie uspokoić - już chciał mnie wieźć na pogotowie albo do szpitala. Tak się przejęłam tymi szwami, że się rozeszły, cyckami które bolą i tym, że Miśka dalej żółtek jest, że nie wytrzymałam i musiałam się rozryczeć!!! ;(
Jutro z Miśka muszę iść na pobranie krwi...zobaczymy jaki będzie wynik.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 13:56   #3704
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
bzinka ja nie mam koszuli z alles za to wczoraj przyszedł mi 2 staniczek od nich i znowu dostałam niedrapki w prezencie tym razem w czerwone kwiatuszki Ale szczerze powiem, że są wg mnie bardzo dobre jakościowo szczególnie ten drugi usztywniany dobrałam idealnie i teraz sama się zastanawiam czy by nie zakupić piżamki jednej od nich fakt cena powala ale mam dwie takie tańsze 3 zwykłą tylko nie rozpinaną a tą bym sobie wzieła typowo do domu co by przed tż też ładnie się prezentować w koszuli do karmienia i myślę nad tą lub nad tą

szefa nie ma to mogę troszkę po wizażu pobuszować bo przez ten remont w pracy od tygodnia siedzę w takim miejscu gdzie wszyscy widzą co mam na monitorze więc staram się siedzieć grzecznie i wykonywać tylko swoje obowiązki
No właśnie ja słyszałam o dobrej jakości Alles i chętnie zamowiłabym chociaż jedną, żeby w domku ładnie się prezentować
Ale ja myślałam o bombce http://sklep.alles.pl/produkt,sugar-01,295.html
lub tej w kwiaty http://sklep.alles.pl/produkt,sweet-...02-ii,298.html
Na allegro można je dostać taniej, od 77zl chyba.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Brechta z okreslenia wsi...
Co do aut, to rzeczywiscie pech;/ Nie wypbrażam sobie w takim stanie, warunkach pogodowyych dłuższej podrózy PKS-em...a nie może cię ktos podrzucic? Dalego masz do tego Kopernika?
uuuu..oliwka te koszule takie seksowne...będzie gorąco po połogu
No właśnie Klementynko kombinuję,żeby chociaż w jedna stronę podjechać, zabrałabym się z kimś rano,co jedzie do pracy na 8mą i najwyżej poczekała na miejscu godzinkę, wtedy tylko powrót mnie czeka. Nie mieszkam daleko, bo w Wieliczce ale nie w centrum, autem to jest moment, ale komunikacją muszę się kilka razy przesiadać. Gorzej, że w przyszłym tygodniu mam znowu usg w pon lub wtorek, a pod koniec tygodnia wizytę u gina mojego,żeby przedłużyć L4, a to wszystko znowu w centrum Krakowa.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 13:58   #3705
oliwka__
Zakorzenienie

ObserwujeCie ja musiałam zakupić staniki bo po prostu moje już robiły się za małe i uciskały więc 1 wzięłam taki większy troszkę i miękki (80C) więc jak mi biust urośnie to będzie ładnie leżał drugi zakupiłam na teraz niby miseczka większa niż w tym miękkim ale usztywniany (75E) leży idealnie choć mierząc zrobiłam ok 2-3 cm zapasu. Podoba mi się to że u nich na stronie wpisujesz obwód pod biustem i w biuście i Ci ładnie wyskakuje rozmiar i faktycznie zgadzają się i pięknie pasują.
Stary 2013-02-19, 14:10   #3706
LiwkaO
Wtajemniczenie

Strippi - spalił się komp dlatego jej nie ma także spokojnie
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 14:44   #3707
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Dzień dobryy

Dorwałam dziś w Pepco fajną promocję na bodziaki,wszystkie były po 5 i 6 zł kupiłam niestety tylko jeden bo z napisem ,,HANDSOME-JUST LIKE DADDY''
Niestety na nic więcej mnie kurna nie stać.
Kłopotów z rodzicami ciąg dalszyMam tego dość...wszystko przez te pieniądzeWszystkiego trzeba sobie odmawiać a i tak nie starczaJa jednak zacznę grać w totka bo wpadnę w jakąś depresję.
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 14:51   #3708
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

A ponoć te rzeczy alles są dostępne na żywo w krk tu:

http://www.ciaza.net.pl/

planuję się tam wybrać na dniach zrobić rekonesans więc dam znać jak sprawy się mają !
eh... teraz Ty wrzucasz fajne sklepy w Twojej lokalizacji... wrr....

Kurde... dołączyłam do grupy drzemiących... i standardowo 30 min snu sprawiło, że jestem jeszcze bardziej zdechła a za oknem pada śnieżek...mnie zimno, śpiąco... i mam smaka na coś dobrego... do duszy!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 14:59   #3709
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wzięłam się za zamawianie kolejnej partii
Wiem, że była dyskusja na temat materacy do łóżeczka, ale nie pamiętam, co z niej wynikło. Jaki materac kupiłyście/kupujecie? Piankowy czy dodatkowo z tą gryką?
ja kupiłam z pianki (bez gryki i bez kokosa)

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
głowa do góry!!! nie ma sił, żeby się maluch przekręcił.. może Cię po prostu kopał we wnętrzności i nie czułaś

Cytat:
Dobrze, że dopiero teraz, a nie pół roku temu Trzymaj się!

Cytat:
U mnie też dziś strasznie sypie. Wyszłam na spacer, ale dość szybko wróciłam niestety, strasznie ślisko się zrobiło. A w ogóle to poleciałabym do Rzymu, chociaż na 2 dni... Tak mi się marzy od kilku dni. Byłam tam tyle razy, a chyba mi się nie znudzi. Chyba poszukam jakiś biletów na wrzesień, ...
ja bym poleciała do egiptu, ponurkować...

Cytat:
spoko, mnie już wszystko marnie idzie nie tylko schylanie, jak musze coś podnieść to wyglądam jak zawodnik sumo na macie - tylko mi majtas brakuje; nogi szeroko, dupa do góry, brzuch miedzy nogami. Coraz gorzej się czuję, ale widzę po waszych postach że nie tylko ja, więc nawet nie bede pisać bonie ma sensu na ten temat.

Cytat:
I dziś z chłopem spakujemy torbę. ja z tych co lubią na dworcu być pół godziny przed odjazdem pociągu stresuje mnie to, że nie znam dnia i godziny i że muszę szybko zareagować, bo szew muszą zdjąć...
naprawdę coraz bardziej przekonuję się że jesteś moją zaginioną siostrą

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Wczoraj i tak już przeżyłam załamanie wieczorem. Ryczałam jak bóbr! TŻ nie mógł mnie uspokoić - już chciał mnie wieźć na pogotowie albo do szpitala. Tak się przejęłam tymi szwami, że się rozeszły, cyckami które bolą i tym, że Miśka dalej żółtek jest, że nie wytrzymałam i musiałam się rozryczeć!!! ;(
żeby wszystko się pogoiło i odżółciło

Cytat:
No właśnie ja słyszałam o dobrej jakości Alles i chętnie zamowiłabym chociaż jedną, żeby w domku ładnie się prezentować
Ale ja myślałam o bombce http://sklep.alles.pl/produkt,sugar-01,295.html
lub tej w kwiaty http://sklep.alles.pl/produkt,sweet-...02-ii,298.html
Na allegro można je dostać taniej, od 77zl chyba.
piękną mają tą bieliznę, na tą w kwiatki też się czaiłam i chyba zamówię

Cytat:
o masz!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 15:06   #3710
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
foty (z)rób!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u nas stanęło właśnie na takim materacu z firmy fiki miki, ale jeszcze nie jest zamówiony.
moje trzy koleżanki mają i jest OK.
do łóżeczka mieliśmy ten gratis. jak się będzie cokolwiek dziać, to kupimy inny....

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
tez sie zastanawialam nad tym aspiratorem do nosa - i nie moge jakos podjac decyzji - czy gruszka czy frida
kupiłam mini gruszeczkę i katarek. koleżanki, które miały fridę i tak dokupowały katarek...

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
wiec zyc nie umierac

Cytat:
A podejrzewam, że po cięciu i innych atrakcjach nie tak łatwo robić wygibasy nad kibelkiem
no nie wyobrażam sobie tej akrobatyki... poza tym ja mam bardzo nieśmiały pęcherz, a już inne kwestie

116 cm w sutkach, jak to Kasia napisała?
ludyyy, nigdy nie mierzyłam, zawsze mierzę konkretne modele staników

Cytat:
Strippi - spalił się komp
co ona znim wyrabiała???!!!!!

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
...wszystko przez te pieniądzeWszystkiego trzeba sobie odmawiać a i tak nie starcza

Cytat:
tez w ten desen pomyslalam

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:

naprawdę coraz bardziej przekonuję się że jesteś moją zaginioną siostrą

hehe ostatnio na fb nękała mnie moja... zaginiona matka... mój chłop stwierdził, że za dużo polsatu oglądam

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 15:08   #3711
maria28
Kniaginia

Dzięki za info o materacach. Zamówiłam w końcu ten grykowo-piankowo-kokosowy. Jak się okaże kiepski, to kupię inny.

Cytat:
Też nie wytrzymał napięcia
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 15:12   #3712
alliw
Zadomowienie

Cytat:

Ależ tu spokojnie dziś, wszystkie śpią albo co
Stary 2013-02-19, 15:12   #3713
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
ja bym poleciała do egiptu, ponurkować...
Buuu ja też...
To tam spłodziliśmy nasza Hanię Hania made in Egypt

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 15:17   #3714
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Buuu ja też...
To tam spłodziliśmy nasza Hanię Hania made in Egypt
fajowo
ale straszne temperatury tam musieliście mieć, my zazwyczaj lataliśmy wiosną lub jesienią, bo ja nie lubię upałów
Stary 2013-02-19, 15:21   #3715
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Kurde... dołączyłam do grupy drzemiących... i standardowo 30 min snu sprawiło, że jestem jeszcze bardziej zdechła a za oknem pada śnieżek...mnie zimno, śpiąco... i mam smaka na coś dobrego... do duszy!
O ja to samo... ciągle co sie nie położe na bok to zasypiam i tak gnije cały dzien, a za oknem u mnie śnieżyca
Z dobrych rzeczy skończyłam dzis pudełko lodów ale.... ale ... mam jeszcze pepsi
Wczoraj nie mogłam wytrzymac tak mi sie chciało kebeba ... jak za czasów szkolnych i wyskoczyliśmy na miasto... a tak sobie przyżekałam że w ciąży nie będe jadła żadnego szajsu .... no nie da sie ....
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 15:25   #3716
maria28
Kniaginia

Wiecie, co?
Byłam w kilku sklepach osiedlowych. Oczywiście zmordowałam się...jak kobieta w ciąży
I stoję sobie w długiej kolejce z zakupami z innego sklepu, bez koszyka, a nagle kasjerka do mnie: Zapraszam panią do kasy! Ja, głupia, pomyślałam, że coś nie tak zrobiłam i mówię: A, te zakupy to ja mam z innego sklepu. A babka dalej do mnie, że zaprasza mnie do kasy. Mnie się już gorąco zrobiło i dopiero jak za trzecim razem powtórzyła, to zajarzyłam, że mam podejść do kasy z ominięciem kolejki
Rzadko mi się zdarza taka sytuacja, poza tym neurony mi coś nie stykają. Babka powiedziała, że zawsze mam podchodzić bez kolejki, jak będę u nich w sklepie.

No i odebrałam wyniki kwasów żółciowych i prób wątrobowych. I boję się do nich zajrzeć...
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 15:31   #3717
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
fajowo
ale straszne temperatury tam musieliście mieć, my zazwyczaj lataliśmy wiosną lub jesienią, bo ja nie lubię upałów
Wiesz co nawet nie. Ja też źle znoszę upały, ale akurat tam wilgotność powietrza jest niska, zawsze wieje dość silny wiatr, co w efekcie daje temperaturę odczuwalną sporo niższą. Zdecydowanie gorsze jest 30 st. w Polsce niż 38 w Egipcie My lataliśmy już w rożnych miesiącach, tylko w zimie i na wiosnę nigdy nie byliśmy, bo wolimy nurkować w ciepłej wodzie.
Ostatnio spotkaliśmy tam małżeństwo z Polski z 2 latkiem, który całkiem dobrze sobie radził. Zastanawiam się, kiedy najwcześniej można zdecydować się wziąć dziecko do takiego kraju?

Stary 2013-02-19, 15:48   #3718
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie wszystkie nas to czeka - hormonki po ciążowe, ale z każdym dniem na pewno będzie lepiej kochana !

Cytat:
Taki dzień dziś do d..

A okolica sklepowa niedługo będzie Twoja :P

Cytat:

116 cm w sutkach, jak to Kasia napisała?
ludyyy, nigdy nie mierzyłam, zawsze mierzę konkretne modele staników
Noo wczoraj się mierzyłam, bo chciałam wiedzieć jaki mam wybór stanikowy hehe wniosek jeden: marny !

Cytat:

Cytat:
fajowo
Ja też byłam raz wiosną, raz jesienią i dla mnie i tak już było dość
Stary 2013-02-19, 15:48   #3719
czarny flamaster
Zadomowienie

Jeśli macie teraz chwilę to na TLC lecą "Niesforne przyszłe matki". Może trochę podnieść ciśnienie.... Kobiety w ciąży są uświadamiane o skutkach palenia, picia itd. w ciąży. Ciekawe, bardzo...

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 16:07   #3720
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

żeby wszystko poszło po Twojej myśli..

Cytat:
hmm.. no tak..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości