Czerwone policzki- wielki problem - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 10:05   #1651
weronika_91
Zakorzenienie

MILU czy ta mietowa baza na prawdę nie przepuszcza czerwonych plam?
Ja czerwienie się w sytuacjach stresowych,po alkoholu . Kiedyś byłam u kosmetyczki na makijazu na wesele kuzyna i nałożyła cudo pod podkład dzięki czemu czułam się świetnie patrząc w lustro i nie widząc buraka na twarzy . Tylko właśnie do dziś nie wiem co to był za kosmetyk.
Stary 2013-02-11, 10:53   #1652
LadyElfiee
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to LadyElfiee
Dot.: Czerwone policzki- wielki problem

A ja mogę się pochwalić sukcesem.. otoż nie czerwienię się od jakichś 2 tygodni Przestałam po prostu o tym myśleć i jakoś się nie zdarzyło, żebym się zaczerwieniła, chociaż podczas egzaminu na prawko było blisko.
W mojej aktualnej pielęgnacji jakoś nie mam żadnych kremów na naczynka etc. Mam tylko hydrolat z kocanki, który ma pomagać na rumień i naczynka. Wygląda to tak:
Myję buzię olejkiem z Biochemii, zmywam go mydłem alepp, potem przecieram hydrolatem i nakładam tłusty krem albo olej arganowy.
Nie wiem, może taka delikatna pielęgnacja też trochę pomogła.
Oczywiście mam już utrwalone naczynka i rumień kupiłam krem z iwostinu, który ma podbno podziałać na trwały rumień, zobaczymy co to będzie!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=769664
szybka wymiana podkładowa

Edytowane przez LadyElfiee
Czas edycji: 2013-02-11 o 10:57
LadyElfiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 01:36   #1653
Milu Milu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
MILU czy ta mietowa baza na prawdę nie przepuszcza czerwonych plam?
Ja czerwienie się w sytuacjach stresowych,po alkoholu . Kiedyś byłam u kosmetyczki na makijazu na wesele kuzyna i nałożyła cudo pod podkład dzięki czemu czułam się świetnie patrząc w lustro i nie widząc buraka na twarzy . Tylko właśnie do dziś nie wiem co to był za kosmetyk.
Ja Ci powiem tak - na pewno nie zakryje plamek w 100% bo to nie jest korektor, który jest mega wysoko napigmentowany ale jest świetnym produktem dla osób, które mają problem z czerwienieniem się po całości.

I Ci powiem, że nie wyobrażam sobie życia bez niej. Niedawno miałam sytuację, że przez przypadek zostawiłam tę bazę w "szatni" po wizycie w solarium (oczywiście opalałam tylko ciało, twarz zakryta) i jak się skapnęłam następnego dnia to już jej nie było. Od Pani z salonu dowiedziałam się, że któraś klientka musiała zabrać, że często znikają im kosmetyki (o zgrozo). I miałam 3 tyg przerwy bez tej bazy, zanim ni przyszła paczka od siostry z USA Miałam strasznego doła i teraz tym bardziej nie wyobrażam sobie życia bez tej bazy...

Wszystko zależy od stanu wyjściowego skóry. Nie wiem, czy istnieją inne tego typu bazy bo nigdy innej nie używałam. Dla mnie jest niesamowita. Na pewno nie maskuje naprawdę baaardzo silnych czerwoności ale w dużym stopniu je ogranicza a z mniejszymi radzi sobie super. Ja mam np. popękane naczynka wokół płatków nosa i tam wklepuję dużą ilość i jest super.

I jeszcze moja jedno spostrzeżenie. Kiedy przez te 3 tyg bez bazy zmywałam wieczorem makijaż to za każdym razem mialam zaczerwienioną skórę. Teraz znów mam tę bazę i zmywam makijaż moja skóra jest zdecydowanie mniej zaczerwieniona... Bo ta baza ma też silne właściwości pielęgnacyjne. Tak więc jest coś na rzeczy.

Tak jak mówię, warto stosować kiedy ma się naturalne skłonności do zaczerwienienia a ja taką osobą jestem. Pracuję z ludźmi, mam stresującą pracę (w kancelarii prawnej) i nie wyobrażam sobie łazić jak burak, muszę dbać o swój wygląd. Za pół roku idę na zamknięcie paru naczynek. Chodzę też na zabiegi wyciszające skórę naczyniową ale one nie powstrzymają rumienia wynikającego z emocji. Także ja walczę na wszystkie fronty.

I naprawdę polecam. Zamieszczam linka na yt, gdzie babeczka nakłada tę bazę (tylko tam jest w tubce, bo to starszy filmik, obecnie są w słoiczku) i możesz zobaczyć, jak ona kryje.

I Ci powiem, że to jest super sprawa że baza i kryje/ogranicza buraka. Nie wybobrażam sobie lepszego kosmetyku 2w1. To jest bodajże ten drugi produkt.
http://www.youtube.com/watch?v=5fOFtyEZEpk

Aha, i w ogóle polecam też kremy do twarzy Clinique. W razie pytań pisz

Aha, i jest świetnie wydajna. Ja używam zwykle 5-6 razy w tygodniu i starcza mi na ok. 6-7 miesięcy.

Edytowane przez Milu Milu
Czas edycji: 2013-02-12 o 01:38
Milu Milu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 22:23   #1654
weronika_91
Zakorzenienie

chyba się skuszę na tą miętową bazę
Milu a czy zamawiałaś ją już też z tej stronki którą wcześniej podałaś?
Stary 2013-02-13, 01:41   #1655
Milu Milu
Raczkowanie

Hej, akurat tej bazy nie zamawiałam bo narazie nie potrzebuję (mam tę od siostry), zamawiałam jednak kredkę do oczu wysuwaną (z rozcieraczem), i muszę przyznać że też jest super. Zamawiałam w zeszły poniedziałek i dostałam kurier (bo taką opcję wybrałam) dotarł w środę. Zamawiałam dodając do koszyka, nie rejestrowałam się (bo masz 2 opcje).

I zauważyłam, że mają dziwnie niewielkie ceny na tych kosmetykach w PLN niż te które są w USA w $. Przykładowo ta baza jest na obecny kurs $ ok. 17zł droższe niż w USA. Zwykle polscy dystrybutorzy o wiele bardziej zdzierają koszta na produktach z zagranicy, więc oczy mi na wierzch wylazły. Po raz pierwszy spotykam się z czymś takim :O Przykładowo, ja kupuję od dawna cienie mineralne Bare Minerals w Sephora (zestaw The Truth) który w USA kosztuje 30$ - ok. 93zł a ja kurde kupuje je za 159zł!!!! Więc zobacz, ile z nas imorterzy/dystrybutorzy zdzierają!!! Kurde 70zł ze mnie zdzierają!!! (ale ja mam kartę Sephora totrafiam na dni vip i mam 20% mniej Już nie wspomnę o Sephorze! Dlatego najlepiej kupować, niestety przez neta bo sklepy on-line nie płacą za powierzchnię i masakrycznej kasy za wstawienie kosmetyku do drogerii!

Jakbyś miała jakieś problemy to tam są numery kontaktowe. Ja po prostu dodawałam do koszyka i dalej przechodziłam, bez problemu.

I chyba trzeba się nauczyć kupować przez sklepy internetowe...jak pomyślę ile Sephora ze mnie zdziera to mi się słabo robi na samą myśl...jakaś oszukana się czuję, choć wiem że kosmetyk z zagranicy zawsze swoją drogę i ręce przejść musi i MY KONSUMENCI ponosimy koszta tego procesu...smutne ale prwadziwe

Czas edycji: 2013-02-13 o 01:45
Stary 2013-02-13, 22:41   #1656
weronika_91
Zakorzenienie

Milu dzięki wielkie w takim razie zamówię bazę byłam ciekawa czy cena jest porównywalna z tą w USA. Skoro mówisz że się opłaca to biorę czego to się nie zrobi żeby dobrze wyglądać
nigdy nic nie zamawiałam w sklepach internetowych jak już to na all.
Stary 2013-02-14, 10:40   #1657
Milu Milu
Raczkowanie

Mam nadzieję, że będzie Ci służyła tak jak mnie napisz jak tylko przyjdzie i jak Ci ona służy mojej współkolakotce przyszły wczoraj 3 zamówione kosmetyki (jeden dostała ileś tam taniej bo mają tam jakąś promocję że jak zamówisz 2 to masz 3 ileś tam taniej). Wieczorem jak wrócę z pracy to wyślę zdjęcia.

p.s. ja też sporadycznie zamawiam on-line, ale muszę się przyzwyczaić a ze sklepów różnych już zamawiałam
Pozdrawiam, Michalina.
Stary 2013-02-14, 21:53   #1658
Milu Milu
Raczkowanie

To co zamówiła koleżanka i moja kredka!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-20130213-00158.jpg (116,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20130213-00159.jpg (125,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20130213-00160.jpg (123,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20130213-00161.jpg (133,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20130213-00162.jpg (98,8 KB, 13 załadowań)
Stary 2013-02-14, 23:44   #1659
weronika_91
Zakorzenienie

No liczę na to że się sprawdzi i u mnie bo nie lubię wydawać pieniędzy na kosmetyki które potem mi leżą no i przyznam że nie wydaje na kosmetyki bóg wie jakich pieniędzy ale choć ta baza do tanich nie należy to itak zamówiłam od dawna szukałam czegoś co poradzi sobie z moim rumieniem i liczę na to że w końcu się uda
Stary 2013-02-18, 14:10   #1660
Martka72
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyElfiee Pokaż wiadomość
Ale to można poprosić zwykłego lekarza pierwszego kontaktu o ten lek?
Ja to chyba bym musiała go brać codziennie. Nawet jak pomyślę o tym, że mogłabym się zaczerwienić to jakoś od razu wydaje mi się, że to się dzieje
Czytałam nawet o erytrofobii...

Jak radzicie sobie z przykrywaniem naczynek/rumienia?

Hallo halo, biorę od tygodnia propranolol i naprawde działa!!.....i uderzenie gorąca w sytuacji stresowej jest minimalne..serio..jeste m opanowana jak nigdy....i ponawiam pytanie , czy ktoś to jeszcze brał?..kurcze, ja jestem ciężko i mile zaskoczona...a miałam sporo stresów w pracy..małe wojny z szefową i naprawdę opanowąłam emocje, nie zrobiłam się czerwona...i nawet spokojnie powiedziałam swoje zdanie!!przyznaje że moje czerwienienie tak naprawdę nie jest jakieś częste ale jak sie zdarza to jestem mega czerwona a z tym lekiem masakryczna różnica..

Rudzielec o farbowaniu i pielęgnacji skóry wrażliwej...

Początkująca włosomaniaczka

www.red-head-rules.blogspot.com
Martka72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-18, 18:31   #1661
LadyElfiee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martka72 Pokaż wiadomość
Hallo halo, biorę od tygodnia propranolol i naprawde działa!!.....i uderzenie gorąca w sytuacji stresowej jest minimalne..serio..jeste m opanowana jak nigdy....i ponawiam pytanie , czy ktoś to jeszcze brał?..kurcze, ja jestem ciężko i mile zaskoczona...a miałam sporo stresów w pracy..małe wojny z szefową i naprawdę opanowąłam emocje, nie zrobiłam się czerwona...i nawet spokojnie powiedziałam swoje zdanie!!przyznaje że moje czerwienienie tak naprawdę nie jest jakieś częste ale jak sie zdarza to jestem mega czerwona a z tym lekiem masakryczna różnica..

Oja, to świetna wiadomość Czyli normalnie lekarz pierwszego kontaktu może mi to wypisać? ciesze się z Twojego sukcesu

Stary 2013-02-18, 22:36   #1662
pandrov
BAN stały

Propanolol, biora tez osoby z lekami i fobia spoleczna, lek ten przyjmujac musimy byc pewni czy cisnienie krwi mamy w normie, bo on dosc drastycznie potrafi obnizyc je, do takiego stanu nawet ze mozemy zle sie czuc a nawet zemdlec. A jak ktos ma niewydolnosc serca to sie jeszcze moze przekrecif, wiec lepiej uwazac na ten lek.

Radzil bym wpierw o nim dokladnie poczytac
pandrov jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 08:55   #1663
Martka72
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pandrov Pokaż wiadomość
Propanolol, biora tez osoby z lekami i fobia spoleczna, lek ten przyjmujac musimy byc pewni czy cisnienie krwi mamy w normie, bo on dosc drastycznie potrafi obnizyc je, do takiego stanu nawet ze mozemy zle sie czuc a nawet zemdlec. A jak ktos ma niewydolnosc serca to sie jeszcze moze przekrecif, wiec lepiej uwazac na ten lek.

Radzil bym wpierw o nim dokladnie poczytac

..no oczywiście...bez konsultacji z lekarzem nie ma mowy żeby sobie brać...chociaż ja zawsze miałam dość niskie ciśnienie i mimo wszystko po tym czuje się dobrze...nie chcę tutaj nikogo namawiać czy jakkolwiek..po prostu wiem jaka jest skala problemu i piszę bo mnie pomaga..a lek faktycznie jest zapisywany wspomagająco w fobii społecznej chociaż ja jej nie mam...lek jest tzw beta blokerem i działa na receptory układu współczulnego a ten jest odpowiedzialny za skok ciśnienia, adrenaliny, przyspieszenie pracy serca, i czerwoną buzię o ile jest to ściśle związane z reakcja nerwową na stres, mi akurat pomaga...ale oczywiście trzeba byc zdrowym...

Stary 2013-02-19, 11:32   #1664
LadyElfiee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martka72 Pokaż wiadomość
..no oczywiście...bez konsultacji z lekarzem nie ma mowy żeby sobie brać...chociaż ja zawsze miałam dość niskie ciśnienie i mimo wszystko po tym czuje się dobrze...nie chcę tutaj nikogo namawiać czy jakkolwiek..po prostu wiem jaka jest skala problemu i piszę bo mnie pomaga..a lek faktycznie jest zapisywany wspomagająco w fobii społecznej chociaż ja jej nie mam...lek jest tzw beta blokerem i działa na receptory układu współczulnego a ten jest odpowiedzialny za skok ciśnienia, adrenaliny, przyspieszenie pracy serca, i czerwoną buzię o ile jest to ściśle związane z reakcja nerwową na stres, mi akurat pomaga...ale oczywiście trzeba byc zdrowym...
Ja niestety wlasnie wczoraj mialam stresujaca sytuację i znów czerwona buzia... Niedługo pojde lekarza, porobię badania i dowiem sie czy mogę przyjmować Propranolol

Stary 2013-02-19, 16:41   #1665
Stefciu
Przyczajenie

z tego co widze to ten propanolol jest mega drogi ...
Stefciu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 17:10   #1666
Martka72
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stefciu Pokaż wiadomość
z tego co widze to ten propanolol jest mega drogi ...
,,nieee..taniutki jest...ale a receptę..

Stary 2013-02-21, 23:16   #1667
weronika_91
Zakorzenienie

Milu dziś po niespełna tygodniu od zamówienia doszła do mnie baza jutro ją przetestuję
Stary 2013-02-22, 00:53   #1668
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Strach przed czerwienieniem ma nawet swoją nazwę - erytrofobia. Nie wiem czy ktoś o tym już tutaj wspomniał.

Ja czerwienię się, gdy się denerwuję, stresuję, gdy muszę coś wygłosić przed większą publiką. Już nie wspomnę, że czerwona robię się po większym wysiłku lub już po kilku kroplach alkoholu - jednak na takie sytuacje mam przynajmniej wymówkę.
Im bardziej myślę o tym, że robi się ze mnie burak i o tym co ludzie pomyślą - tym bardziej spieka mi policzki.

Jednak od jakiegoś czasu pod podkład na policzki stosuję zielony korektor i są one znacznie bledsze. Samo nałożenie korektora dodaje mi większej pewności siebie.
Cisza, ja i czas...

Edytowane przez Icannotfly
Czas edycji: 2013-02-22 o 00:55
Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:02   #1669
LadyElfiee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Strach przed czerwienieniem ma nawet swoją nazwę - erytrofobia. Nie wiem czy ktoś o tym już tutaj wspomniał.

Ja czerwienię się, gdy się denerwuję, stresuję, gdy muszę coś wygłosić przed większą publiką. Już nie wspomnę, że czerwona robię się po większym wysiłku lub już po kilku kroplach alkoholu - jednak na takie sytuacje mam przynajmniej wymówkę.
Im bardziej myślę o tym, że robi się ze mnie burak i o tym co ludzie pomyślą - tym bardziej spieka mi policzki.

Jednak od jakiegoś czasu pod podkład na policzki stosuję zielony korektor i są one znacznie bledsze. Samo nałożenie korektora dodaje mi większej pewności siebie.

A jakiego korektora używasz?

Stary 2013-02-22, 11:27   #1670
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość

No jakbym czytała o sobie...
Stary 2013-02-22, 15:13   #1671
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Cytat:
A jakiego korektora używasz?
Zielony korektor firmy Delia. Jednak konieczne jest nałożenie na niego podkładu, inaczej widać zieleń.
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-23, 00:09   #1672
Milu Milu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Milu dziś po niespełna tygodniu od zamówienia doszła do mnie baza jutro ją przetestuję
Tylko nie nakładaj jej dużo, bo bedziesz biała jak ściana!
Stary 2013-02-23, 10:13   #1673
LadyElfiee
Raczkowanie

Chętnie bym wypróbowała tę bazę, ale boję się silikonu w składzie, który potrafi wyrządzić straszne rzeczy na mojej twarzy.
Milu, czy mogłabyś np. wstawić zdjęcie policzka przed i po użyciu bazy?

Stary 2013-02-24, 00:50   #1674
Milu Milu
Raczkowanie

Cytat:
Chętnie bym wypróbowała tę bazę, ale boję się silikonu w składzie, który potrafi wyrządzić straszne rzeczy na mojej twarzy.
Milu, czy mogłabyś np. wstawić zdjęcie policzka przed i po użyciu bazy?
Hej, na tygodniu postaram się wyslać aktualnie nie mam dostepu do dobrego aparatu, a ten mój w telefonie z bliska robi masakryczne zdjęcia, właśnie zrobiłam zdjęcie skórze z bliska i nie nadaje się ono do niczego...
Stary 2013-02-25, 11:19   #1675
czarnussssssss
Raczkowanie

Milu Milu ja uwazam, ze warto wykonac kilka serii IPL ja mialam 5 2 lata temu mialam skore ze sklonnoscia do czerwienienia przez rok mialam spokoj wogle nie mialam czerwonej skory czy bylo bardzo zimno czy bardzo cieplo itp, 2 tygodnie temu pokusilo mnie isc na saune parowa i od tygodnia mam wielki problem ze skora, jest czerwona duzo mam wiocznych malych naczynek i strasznie mi ta twarz marzie nawet w temp pokojowej.. Wiec najbardziej szkodliwe naszej skorze jest sauna parowa !!
czarnussssssss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 15:45   #1676
Milu Milu
Raczkowanie

Hej, ja jako takich dużych naczynek to nie mam, tylko te przy płatkach nosa. zamierzam sobie usunąć. Ja mam problem z taką drobną czerwoną siateczką na całej twarzy, pani kosmetolog powiedziała mi że mam szalenie cienką skórę twarzy. Mam też dużo drobnych (jasnych) czerwonych blizn - pozostałości po trądziku (jak na zdj). Ja mam tak cienką i wrażliwa skórę, że wszystko mi zostaje po krostkach. Narazie jestem na fazie zabiegów mikrodermabrazja+kwasy (co 3 tyg., 4-ty zabieg za mną) bo chce wyeliminować całkowicie trądzik. Wyskakuje mi zwykle 1 krostka na dzień ale zawsze zostaje blizna.... Ja skończę tę serię zabiegów to pomyślę nad tym IPL. Chodziłam też jakiś czas na zabiegi wyciszające skóre naczyniową (ale nie pamiętam co mi tam kładli) ale super efektów nie zauważyłam. A płaciłam więcej niż za te moje teraz

Na prośbę sprzed kilku dni przesyłam zdjęcia tej samego samego fragmentu policzka (widać pieprzyk) policzka z bazą (sama baza bez pudru który nakładam potem) i bez. Baza nakładana rano na krem nawilżający Clinique. Zrobione z rana na szybko. Mam nadzieję, że widać coś na nich. Mam kiepski aparat w telefonie więc starałam się jak mogłam Chciałam zwrócić uwagę, że nie jest ona silnym kamuflażem na najśilnjiejsze czerwoności, bo od tego są mocno napigmentowane korektory. Ale super radzi sobie z takimi czerwonościami jakie ja mam

Osobiście uwielbiam ją za to, że jest bazą i niweluje buraka - mi po prostu odpowiada to połączenie 2 w1.

EDIT: pierwsze zdj jest z bazą
drugie zdjęcie skóra policzka bez bazy

Do Czarnus: Ja w tamtym roku po basenie też poszłam do sauny, dosłownie na kilka minu: najpeirw sucha a potem parowa i do dziś żałuje... na twarzy (nos) pojawiły się na stałe 2 nowe naczynka... Miałam naprawdę ostrego doła. I nigdy w życiu nie pójdę... Powinni przestrzegać i edukować, bo straty na mojej twarzy okazały się nieodwracalne...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baza mint.jpg (30,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czysta skóra.jpg (37,4 KB, 41 załadowań)

Czas edycji: 2013-02-25 o 15:50
Stary 2013-02-26, 01:21   #1677
fabienne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milu Milu Pokaż wiadomość
Ja mam tak cienką i wrażliwa skórę, że wszystko mi zostaje po krostkach. Narazie jestem na fazie zabiegów mikrodermabrazja+kwasy (co 3 tyg., 4-ty zabieg za mną) bo chce wyeliminować całkowicie trądzik.
Hmm, masz cienką i wrażliwą skórę i katujesz ją mikrodermabrazją i kwasami?! Do tego (z tego co piszesz) problemy z naczynkami i rumień, więc tak się zastanawiam co Ty robisz na tak agresywnych zabiegach?
fabienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 01:48   #1678
czarnussssssss
Raczkowanie

Milu Milu ja tez nie mam widocznych nitek tylko rozowe kropeczki wszedzie i lasery mi naprawde pomogly, no ale po tej saunie wszytsko wrocilo w tych samych miejscach ale nie rozumiem jednego one wyszly dopiero gdzies po tygodniu po tej saunie
czarnussssssss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 09:38   #1679
_analiza
Raczkowanie

dot: miętowa baza Milu

dziewczyny, proszę jeśli któraś kupiła to cudo to proszę, podzielcie się efektami i pierwszymi spostrzeżeniami...

ja szukam rozwiązania (jak chyba większość tu) na czerwienienie się
po wysiłku - zwłaszcza teraz kiedy zaczęłam się odchudzać i oprócz basenu zaczęłam chodzić na siłownię - bieżnia, orbitrek i potem wyglądam jak pomidor
także związanego ze stresem - egzaminy, ostatni rok ,wizja obrony pracy, chciałabym, żeby promotor poznał mnie na egzaminie a nie pomyślał, że stoi przed nim hellboy

dodam, że jakiś czas temu stosowałam kurację naczynkową z Ziaji - intensywne serum i krem na noc - początkowo byłam wniebowzięta z egzaminu wyszłam tylko z pojedyńczym, stosunkowo bladym plackiem jednak zadziałało tylko raz potem zaczęło mnie wysypywać i odstawiłam ten krem...
Stary 2013-02-27, 16:10   #1680
pandrov
BAN stały

Martka72 jak tam propanolol, dziala? Jak sie czujesz na tym leku?
pandrov jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości