![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ulewanie
A może nutramigen nie smakuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Nutra smakuje, wciąga bez problemu. I mam wrażenie, że apetyt trochę wrócił od poniedziałku, czyli od przejścia na nutra...
Co do wprowadzania - no cóż, moja pediatra ma inne podejście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Czyli problem z ulewaniami powoli mija, po przejściu na nutramigen?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
No to może też jakiś problem układu pokarmowego z trawieniem laktozy, pewnie dojrzeje i przejdzie wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Ominęły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Podbijam w 2,5 roku po założeniu
![]() Młodszej 6 tydzień leci, ulewa... koszmarnie. Chyba bardziej, niż Starsza - nie pomaga nic, ani odbijanie, ani pionizowanie, normalnie boję się ją kłaść bo potrafi 3h po jedzeniu jeszcze pluć :/ Jest tylko piersiowa, i wiem, że tak jak przy Starszej - to nie alergiczne, a fizjologiczne. Przybiera na wadze BARDZO ładnie, i też słyszę, że olać ulewanie, tym bardziej że widać po siostrzyczce ma ![]() ![]() Czy któraś z mam podawała piersiowemu dziecku nutriton? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
moj syn najmlodszy tez okrutnie ulewal i to bardzo dlugo. chyba dopiero z 10 mcy mial jak przestal, najpierw lekarz mowil ze do pol roku minie, potem ze jak zacznie siedziec, potem maly juz siedzial wstawal i nadal mu sie lalo...
ale ze przybieral klopsik maly po 250 na tydz to lekarz bagatelizowal a ja tez nie chcialam z KP rezygnowac. kladlam na boczku, potem na brzuszku, w lozeczku podklady rossmanowe i na to flanelka, przebieranie po kilka razy dziennie siebie i jego ![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
ja podaje nutrition 3 razy dziennie lyzeczka jako papke,dzis dopiero pierwszy dzien a synek ani razu nie ulal no i tez mniej zjada bo to pecznieje jak parowa w wodzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Moj ulewa nawet kiedy podaje kleik
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
U nas to jest naprawdę problem, mała ulewa praktycznie cały czas - w każdej pozycji, i np przerwa między jedzeniami 4h to potrafi ulać nawet przy przewijaniu pieluchy przed karmieniem nastepnym :/ Pomijam naprawdę częstotliwośc przebierania, ale mała ewidentnie się męczy ;( Przybiera na wadze na pewno, bo czuję po ciężarze i widzę po ubrankach, ale przecież całe gardełko zacznie masakrycznie boleć w końcu, ileż można rzygu rzyg?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Moja na początku też ulewała z tym, że ona butelkowa jest, zastanawiałam się nawet czy nie zwróciła wszystkiego co zjadła bo było chlup i cała mokra, z przebieraniem nie wyrabiałam, ale na wadze przybierała elegancko. Teraz ma pół roku, nadal ulewa ale już troche mniej, chociaż to też zalezy.
Przy pierwszym dziecku było podobnie - samo przeszło nie pamiętam kiedy ale tak własnie 8-9 miesiąc. Dlatego teraz też kombinować nie będe skoro w sumie nic się nie dzieje. Szaja jak faktycznie cię to niepokoi to skonsultuj z lekarzem, żeby ewentualnie wykluczyc refluks. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Paula, ja się o refluks nie martwię, bo wiem jak właśnie ze Starszą było. Ona nawet gasprid miesiąc brała, bo taka diagnoza była, a tu okazało się, że żaden refluks, lek rzecz jasna nie pomógł. No i jeśli ładnie przybiera na wadze to nie będę malucha męczyła badaniami, ona ma 6 tygodni na razie. Zobaczę z tym nutritonem, właśnie mi mąż przyniósł, sprawdzimy działanie chociaż na noc. Z tym, że teraz w dzień podam, wolę na noc nie próbowac nowości.
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Marsi, a mogłabyś napisać ile tego podajesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
wg instrukcji jedną miareczke na 30 ml wody, wcina ten kisielek a jak wypluwa to lekarka mówiła,żeby smoczek do dziubka wsadzić i wtedy zassie
w nocy nie ulał nic, z tym że tyczy się to wyłącznie karmienia wieczornego,gdzie podawałam wcześniej zagęstik, potem przy nocnych karmieniach chlusnął raz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() No teoretycznie przed każdym karmieniem trzeba ale nie będę tak robiła, pytam o ilość dlatego, że tam potem podają że trzeba obserwować dziecko ile należy podać - bo na mm podajesz 1 miarkę na 90ml. Ale też zakładam, że na mleku piersiowym to jak z kaszkami - inaczej gęstnieje ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39342524]Dziękuję
![]() No teoretycznie przed każdym karmieniem trzeba ale nie będę tak robiła, pytam o ilość dlatego, że tam potem podają że trzeba obserwować dziecko ile należy podać - bo na mm podajesz 1 miarkę na 90ml. Ale też zakładam, że na mleku piersiowym to jak z kaszkami - inaczej gęstnieje ? ![]() nie wiem czy Cię dobrze zrozumiała ![]() no proporcja jest inna wiec to co ja podaje przypomina w konsystencji kisiel a jak Ty chcesz podawać? też łyżeczką i czemu tylko na noc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39340282]Paula, ja się o refluks nie martwię, bo wiem jak właśnie ze Starszą było. Ona nawet gasprid miesiąc brała, bo taka diagnoza była, a tu okazało się, że żaden refluks, lek rzecz jasna nie pomógł. No i jeśli ładnie przybiera na wadze to nie będę malucha męczyła badaniami, ona ma 6 tygodni na razie. Zobaczę z tym nutritonem, właśnie mi mąż przyniósł, sprawdzimy działanie chociaż na noc. Z tym, że teraz w dzień podam, wolę na noc nie próbowac nowości.
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Marsi, a mogłabyś napisać ile tego podajesz?[/QUOTE] Szaja dokładnie ja, też bym póki co się wstrzymała, 6 tygodni to jeszcze maleństwo, wszystko dopiero tam sie przyzwyczaja, uczy przyjomowac pokarmu, dlatego póki co jak ładnie przybiera nie ma co alarmować. Wydaje mi się, że raczej z gardłem poprzez zwracanie też nie będzie problemów, bo raczej to nie podrażnia tak jak u dorosłego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Marsi, na noc bo trochę się boję zapchania brzuszka :/
Na razie inny problem - jak to w ogóle podać? tego duuużo jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39363946]Marsi, na noc bo trochę się boję zapchania brzuszka :/
Na razie inny problem - jak to w ogóle podać? tego duuużo jest ![]() mi też pluje ale tak jak pisałam lekarka mówiła,żeby wtedy smoka do buźki wsadzić to zassie- ja karmię z takiego małego plastikowego pojemniczka rzecz jasna plastikową łyżeczką ale dziś się zastanawiłam czy strzykawką nie byłoby wygodniej ![]() ![]() ale u mnie jest efekt- zero ulewania, dziś będzie trzecia doba na zagęszcaczu- ale jednek w nocy po tym nie śpi dłużej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
CHyba tez strzykawkę kupię, bo łyżeczką to nawet przy smoczku pluła ;/ no i to trwa i trwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39365702]CHyba tez strzykawkę kupię, bo łyżeczką to nawet przy smoczku pluła ;/ no i to trwa i trwa.[/QUOTE]
eee mamusia- cierpliwość gdzie? ![]() zastanawiam się czy nie podac może ze swoim mlekiem, jakbym troszkę ściągnęla? może by łatwiej i chętniej wsuwał? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
No ale gdy się dietę rozszerza, to i dziecko starsze i sprawniej języczkiem operuje niż tylko opcja "plucie"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39367314]No ale gdy się dietę rozszerza, to i dziecko starsze i sprawniej języczkiem operuje niż tylko opcja "plucie"
![]() u mnie był dramat starszy syn, cyckowy nie chciał za cholerenic innego niż mleko, robiliśmy ciągle podchody i tak naprawdę na dobre zaczął załapytwać coś innego niż cycek w 7 miesiącu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
metodą prób i błędów- strzykawka rulez
![]() próbowałam dodawać do odciągniętego mleka- nie chciał jeść ![]() podałam z herbatką- to zrobiła się brązowa, fuuujj w smaku jeszcze gorzej- więc absolutnie nie polecam mieszać bo po prostu zmienia smak ![]() acha i zamiast 30 ml, zmniejszyłam na 15 i jest git |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.