Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 14:12   #2401
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Ja myślę że z tż się zmieścimy w 30tys całość z mojej strony będzie 27 osób + 2 dzieci za które nie będziemy płacić bo są jeszcze małe mój tż będzie miał więcej gości ale nie wiemy jeszcze ile Staram się iść po kosztach ale nie oszczędzam na orkiestrze bo się nie da, jak lipna orkiestra to wesele porażka bo goście się nie bawią. Ale 5 tys za orkiestrę szczerze to bym nie dała bo mnie zwyczajnie na to nie stać Oszczędzam na ubiorze bo suknia używana, buty postaram się kupić w obuwniczym a nie w sklepach z obuwiem ślubnym. Naklejki na wódkę wybrałam 1szt 50gr. Zaproszenie max dam 2,50zł za sztukę, czyli jak będziemy mieć ok max 80 osób to wyjdzie około 100zł Nie będziemy mieć żadnych podziękowań dla gości w formie czekoladek, migdałów itp. i niestety jedyną atrakcją na weselu będą Państwo Młodzi bo nie będę mieć barmana ani stołu wiejskiego Samochodem zajmuje się tż nie wiem co wymyśli ale nie pozwolę mu dużo zapłacić

Co do zespołu zwracałam uwagę na to czy grają godzinowo czy bez limitu czasowego bo jakby orkietra brała np. 2500zł i potem dopłata za każda godzinę to odpada bo nie jestem w stanie przewidzieć do której się będą bawić. Moja siostra miała na 13:00 ślub w kościele a goście z sali wyszli następnego dnia o 6 rano więc musiałaby dopłacić jakby wybrała zespół grający np do godziny 2:00 a potem za każdą godzinę. Ja to wszystko muszę mieć czarne na białym, wszystko obliczone i zaplanowane z góry.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-02-19 o 14:21
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:26   #2402
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 644211_531109013578620_1376568685_n.jpg (78,4 KB, 28 załadowań)

:
Stary 2013-02-19, 14:32   #2403
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Ja to myślałam że DJ'e, restauracje, że zależy im na Młodych Parach bo to przecież ich zarobek. Ale niee... Normalnie tylu Dj'i którzy nie odpisują na maile, mimo że mają na stronie internetowej podany adres mailowy do kontaktu to się w głowie nie mieści ;/ Restauracje to samo ;/ I wszyscy odpadają, bo jak od początku nie ma z nimi kontaktu, to nawet jak później odpiszą to szkoda chyba na nich czasu :/ ehh

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:39   #2404
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Koleżanka z pracy mojego TŻta zrobiła półtora tygodnia temu wesele i z zaproszonych 150 gości przyjechało 99... Prawie cała jego rodzina dała dupy, a mieli tylko 40 km... Goście mojego TŻta ma 300, 400 i 500... Zaczynam odczuwać lekki niepokój...
Nie chciałabym takiej sytuacji... Dlatego my robimy u tż'a ...a ja zapraszam minimum i troszkę szkoda mi, że część moich przyjaciół nie przyjedzie nawet do kościoła ale sama chciałam...

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja się też martiwe, że przez akcje ciotki TŻ nie przyjdzie jakaś część jego rodziny... mamy 95 osób - wstepnie. 10 os. z nad morza wiec nie wiem czy przyjada
możesz napisać o co jej chodzi? Jest przeciwna Waszemu związkowi czy jak?

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Miejsce, ktore mi sie bardzo podoba: http://www.restauration-nouvelle.be/...-van-ruisbroek
śliczna Tylko, że nie można tego nazwać raczej "salą" Myślę, że ciężko będzie Ci znaleźć coś takiego tutaj, ale życzę powodzenia

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Martwi mnie to, bo znów dziś mnie głowa zaczyna boleć...
może jednak zapisz się do neurologa?

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-02-19 o 14:41
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:49   #2405
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

śliczna Tylko, że nie można tego nazwać raczej "salą" Myślę, że ciężko będzie Ci znaleźć coś takiego tutaj, ale życzę powodzenia

tutaj nie ma typowych sal
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:49   #2406
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ja to myślałam że DJ'e, restauracje, że zależy im na Młodych Parach bo to przecież ich zarobek. Ale niee... Normalnie tylu Dj'i którzy nie odpisują na maile, mimo że mają na stronie internetowej podany adres mailowy do kontaktu to się w głowie nie mieści ;/ Restauracje to samo ;/ I wszyscy odpadają, bo jak od początku nie ma z nimi kontaktu, to nawet jak później odpiszą to szkoda chyba na nich czasu :/ ehh
Ja miałam taką sytuację z orkiestrą byłam zdecydowana na nich. Wszystko ładnie pięknie tylko mieli mi pożyczyć płyty z nagraniem i prosili żebym zadzwoniła około środy tak więc zadzwoniłam powiedział, że ktoś mu jeszcze tej płytki nie oddał i że mam dzwonić w sobotę. Dzwoniłam w sobotę przez pół dnia nie odbierał i nie raczył oddzwonić do dnia dzisiejszego a dzwoniłam do niego w grudniu 2012. Więc stwierdziłam że jeśli jest niesłowny to niech cmoknie mnie w... Znalazłam orkiestrę jeszcze lepszą i o 200zł tylko droższą Przede wszystkim widać że to orkiestrze tej z którą podpisaliśmy um zależy na tym żeby zarobić. Jak wyjeżdżaliśmy z posesji od orkiestry bo mieli próbę to główny członek zespołu odprowadził nas do auta i czekał aż pojedziemy, więc miło z jego strony Wszyscy się przywitali z nami podając nam rękę i żegnając się też. Na próbie chcieli zagrać to co sami zaproponujemy. Powiedzieli, że jeśli nie będziemy potrafili się zdecydować na jakiś utwór na pierwszy taniec to oni mogą nam coś zaproponować co zazwyczaj pary wybierają. Na nasze życzenie mogą nauczyć się czegoś, czego nie mają w repertuarze ale musimy dać znać 3m-ce wcześniej a jeśli życzymy sobie puścić z płyty nagranie to też nie ma problemu. Nasza orkiestra śpiewa i gra na żywo Uważam, że jeśli komuś już teraz nie zależy to dlaczego miałby nie z piepsz... wam wesela

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-02-19 o 14:53
Stary 2013-02-19, 14:50   #2407
garfieldek
Zakorzenienie

Hmmm.... Tak wracajac jeszcze do tematu kolorow, to czerwien mi sie podoba, ale znajac TZ-ta nie zgodzi sie... Woli stonowane kolory, wiec chyba cos z jasnych fioletow wybiore

Ładny bukiecik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bblavender1822th5.jpg (39,5 KB, 32 załadowań)

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:52   #2408
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja miałam taką sytuację z orkiestrą byłam zdecydowana na nich. Wszystko ładnie pięknie tylko mieli mi pożyczyć płyty z nagraniem i prosili żebym zadzwoniła około środy tak więc zadzwoniłam powiedział, że ktoś mu jeszcze tej płytki nie oddał i że mam dzwonić w sobotę. Dzwoniłam w sobotę przez pół dnia nie odbierał i nie raczył oddzwonić do dnia dzisiejszego a dzwoniłam do niego w grudniu 2012. Więc stwierdziłam że jeśli jest niesłowny to niech cmoknie mnie w... Znalazłam orkiestrę jeszcze lepszą i o 200zł tylko droższą Przede wszystkim widać że to orkiestrze zależy na tym żeby zarobić. Jak wyjeżdżaliśmy z posesji od orkiestry bo mieli próbę to główny członek zespołu odprowadził nas do auta i czekał aż pojedziemy, więc miło z jego strony Wszyscy się przywitali z nami podając nam rękę i żegnając się też. Na próbie chcieli zagrać to co sami zaproponujemy. Powiedzieli, że jeśli nie będziemy potrafili się zdecydować na jakiś utwór na pierwszy taniec to oni mogą nam coś zaproponować co zazwyczaj pary wybierają. Na nasze życzenie mogą nauczyć się czegoś, czego nie mają w repertuarze ale musimy dać znać 3m-ce wcześniej a jeśli życzymy sobie puścić z płyty nagranie to też nie ma problemu. Nasza orkiestra śpiewa na żywo Uważam, że jeśłi komuś już teraz nie zależy to dlaczego miałby nie z piepsz... wam wesela
widac, bardzo w porzadku sa
olewaczy trzeba omijac szerokim łukiem, co oni mysla, ze jakas łaske robia czy cooo.... nie kumam takiego zachowania
Ja zespól mam prawie zalatwiony, to dalsi znajomi, i chyba w granicach 3.000zł biora (3 osoby)

Wymianka
Stary 2013-02-19, 14:59   #2409
docik10
Zakorzenienie

garfieldek ładny ten bukiecik i nie wiem czy się teraz zdecyduje na te róże co już tu wcześniej wklejałam I wprowadzam całkowity zakaz dodawania zdjęć bukietów bo potem robię się niezdecydowana i zaczynam kombinować

:
Stary 2013-02-19, 15:00   #2410
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
widac, bardzo w porzadku sa
olewaczy trzeba omijac szerokim łukiem, co oni mysla, ze jakas łaske robia czy cooo.... nie kumam takiego zachowania
Ja zespól mam prawie zalatwiony, to dalsi znajomi, i chyba w granicach 3.000zł biora (3 osoby)
olewaczy trzeba olewac. jezeli komunikacja z nimi wyglada jak wyglada to to sie raczej nie zmieni.
ja odpowiadam swoim klientom w przeciagu godziny od otrzymanego mejla. szanuje ich czas jak i swoj.
Stary 2013-02-19, 15:02   #2411
velika
Winter is coming

oo, olewanie to masakra. Mnie tak olał jeden foto, miał zadzwonić i się nie odezwał, więc niech spada. Znalazłam lepszego i tańszego
Za to zespołów specjalnie nie szukałam, brałam pod uwagę tylko dwa z mojego miasta z najlepszymi opiniami i wzięłam ten z lepszym podejściem do klienta. Pierwszy odrzuciłam, bo jak zadzwoniłam, to byli wielce zdziwieni, że tak wcześnie i żebym dzwoniła za parę miesięcy. A niech się w rzyć pocałują, wzięłam ten drugi ;]

velika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 15:10   #2412
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
garfieldek ładny ten bukiecik i nie wiem czy się teraz zdecyduje na te róże co już tu wcześniej wklejałam I wprowadzam całkowity zakaz dodawania zdjęć bukietów bo potem robię się niezdecydowana i zaczynam kombinować
przepraszam juz nie bede

ale takie połączenie jasnego fioletu z ciemniejszym +beż (jak moja sala) moze chyba fajnie wygladac hmmm
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
olewaczy trzeba olewac. jezeli komunikacja z nimi wyglada jak wyglada to to sie raczej nie zmieni.
ja odpowiadam swoim klientom w przeciagu godziny od otrzymanego mejla. szanuje ich czas jak i swoj.
no dokladnie, klient nassss pan

Wymianka
Stary 2013-02-19, 15:32   #2413
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
może jednak zapisz się do neurologa?
Chyba najwyższa pora. Od tygodnia mam co dwa dni minimum, albo codziennie. Coś jest na bank nie tak - tylko czy przez ciśnienie czy przyczyny neurologiczne... Trzeba to sprawdzić

Co Wy na tę suknię?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia4.jpg (73,2 KB, 33 załadowań)

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:58   #2414
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba najwyższa pora. Od tygodnia mam co dwa dni minimum, albo codziennie. Coś jest na bank nie tak - tylko czy przez ciśnienie czy przyczyny neurologiczne... Trzeba to sprawdzić

Co Wy na tę suknię?
Mimo że nie w moim stylu to bardzo mi się podoba

Dużo tematów, piszecie jak szalone :PP
Nie wiem o czym mam pisać :PP
Stary 2013-02-19, 16:05   #2415
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
obrączki morze kupimy też w tym roku ale na pewno nie w grudniu

---
cześć
A czemu nie w grudniu akurat?

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o te zakupy, to stopniowo takie drobiazgi np. poduszę pod obrączki, podwiązkę, pudełko na koperty (kupiłam białe i sama będę ozdabiała w fioletowym stylu - jak zrobię, to Wam pokażę), te kokardki (będą występowały w roli dekoracji butelek z wódką), pudełka na ciasto itp. Co miesiąc coś tam kupuję i w ostatecznym rozrachunku nie będzie to tak bolało finansowo [COLOR="Silver"]
Gdzie kupowałaś białe pudełko?Podeślij mi na PW proszę

Misiadelko - czekamy na foty, bo już jestem ciekawa, daj znać jak pochodzisz trochę czy wygodne a jak wykonanie, porządnie zrobione?

Dziewczyny - wszystkim które prosiły o adres wysłałam, jeżeli kogoś przeoczyłam to upomnieć się na PW

A powiedzcie mi, co myślicie o sukni La Sposa Mirlo?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:09   #2416
Opiumalfa
Zakorzenienie

ostatnio mysle o kwiatach w polaczeniu z sukulentami albo ziolami ahhh

albo ten kwiat magnolii!

do tego drugiego bukietu dolozylabym te brzoskwiniowe peonie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 47f71d65ea4e0fc3fbab4f65b8164475.jpg (27,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2cc919d8d746312f97ab55b06e00b2b8.jpg (41,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 583215da0b3ae592ae949761095b5f60.jpg (17,9 KB, 13 załadowań)
Stary 2013-02-19, 16:23   #2417
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Dzwonilam do wlasciciela sali i na przyszly rok w sierpniu zostal tylko jeden termin

23.08.2014

wstepnie zarezerwowalam termin, mamy sie okreslic w ciagu 2 tyg i podpisac umowe. zaliczka 1000zł
za osobe 2 dniowe wesele 190zł

podpisywać umowe ino roz!

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Chyba do was dołączę... Na pewno lipiec, ale dokładnie który jeszcze nie ustaliliśmy... nareszcie
WITAJ

Dziewczyny mam zaliczony ostatni egzamin,, ale przesiew był niezły, nie wszystkim się udało!!! SZCZĘŚLIWA

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:

Co Wy na tę suknię?
dół przekombinowany, ale fajnie przekombinowany. Ma swój urok, mi się podoba

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:24   #2418
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:

Co Wy na tę suknię?
Nie moja bajka, ale ogólnie ok. Tobie ma się podobać!

2 marca idziemy zapisać się na nauki do kościoła. Mam nadzieję, że przeżyjemy te 6 spotkań w 3 weekendy. Ciekawe jaka odpłatność.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-02-19 o 16:27
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:42   #2419
misiadelko
BAN stały

Nati Nie ma mi kto zrobić, TŻ wpadł tylko zjeść i leciał na siłkę, ale spróbowałam tym moim złomem zrobić, jakość gówniana, ale coś tam widać
Tylko kolor przekłamany... Trzeba w dzień zrobić
Ale widać, że te 7,5 cm to naprawdę nie dużo
Tylko jak nie będą wygodne to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-02-19 17.35.17.jpg (78,8 KB, 47 załadowań)
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:43   #2420
misiadelko
BAN stały

Cytat:

Co Wy na tę suknię?
A mi się podoba tylko ciekawe jak na żywo wygląda
Stary 2013-02-19, 17:38   #2421
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Nati Nie ma mi kto zrobić, TŻ wpadł tylko zjeść i leciał na siłkę, ale spróbowałam tym moim złomem zrobić, jakość gówniana, ale coś tam widać
Fajne A są inne kolorki?

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-02-19, 17:42   #2422
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Ładne buty, podobają mi się. Obcas faktycznie nie jakiś kosmicznie wysoki. To kolor pudrowy róż ??
Myślałam, że chcesz mocny fiolet

Nati, co Ty wszystkim na privy wysyłałaś, bo przeoczyłam posta ??

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam zaliczony ostatni egzamin,, ale przesiew był niezły, nie wszystkim się udało!!! SZCZĘŚLIWA

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Gratuluję, wiem jakie to cudowne uczucie ta ulga PO sesji
Stary 2013-02-19, 17:45   #2423
misiadelko
BAN stały

Tak, ja chciałam cieliste to takie sobie wybrałam Wybierasz sobie kolor albo z tego co mają albo wysyłasz sama im materiał.

Monika to beżowa skórka, nie ma nic z różu, tylko moj telefon jest dupowaty A to nie na ślub Na ślub chcę fiolet

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

To taki kolor tylko w realu jest trochę jaśnijszy http://www.bialebuty.com.pl/pl/p/Ara...-cm-retro/3590

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 17:49   #2424
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

A ja chcę takie pudło jak na zdjęciu Tylko że na górze chcę dodać jeszcze czerwoną różę Sama zrobię oczywiście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pudło na koperty.jpg (51,9 KB, 16 załadowań)

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-02-19, 17:59   #2425
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, ja chciałam cieliste to takie sobie wybrałam Wybierasz sobie kolor albo z tego co mają albo wysyłasz sama im materiał.

Monika to beżowa skórka, nie ma nic z różu, tylko moj telefon jest dupowaty A to nie na ślub Na ślub chcę fiolet

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

To taki kolor tylko w realu jest trochę jaśnijszy http://www.bialebuty.com.pl/pl/p/Ara...-cm-retro/3590
I wszystko jasne

A tak w ogóle to przeglądałam tą stronę białebuty.com I nie wiem, chyba jestem jakaś mega wybredna, bo nic mi się nie podoba
Stary 2013-02-19, 18:02   #2426
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
I wszystko jasne

A tak w ogóle to przeglądałam tą stronę białebuty.com I nie wiem, chyba jestem jakaś mega wybredna, bo nic mi się nie podoba
Ja też Nic nie znalazłam.

2014

Stary 2013-02-19, 18:07   #2427
exist_
Zakorzenienie

Przeglądnijcie sobie sklep Buty Ślubne w Krakowie, wg mnie są całkiem ładne modele

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 18:10   #2428
velika
Winter is coming

całkiem fajne te twoje buty misiadelko. Jak będą wygodne to daj znać Ale ten obcas wygląda bardzo niewinnie
W ramach oszczędzania na szeroko rozumianą przyszłość wrzuciłam całą moją kasę z konta na lokatę i zostało mi 1,5 zł, wypłata pod koniec lutego, 100 zł w portfelu, wish me luck dobrze, że mieszkam z rodzicami, jakoś przebiduję

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 18:14   #2429
misiadelko
BAN stały

Tak nprawdę marzę o tych, ale cena i jeszcze cło by dowalili...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 950875-p-MULTIVIEW.jpg (33,8 KB, 30 załadowań)
Stary 2013-02-19, 18:14   #2430
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
całkiem fajne te twoje buty misiadelko. Jak będą wygodne to daj znać Ale ten obcas wygląda bardzo niewinnie
W ramach oszczędzania na szeroko rozumianą przyszłość wrzuciłam całą moją kasę z konta na lokatę i zostało mi 1,5 zł, wypłata pod koniec lutego, 100 zł w portfelu, wish me luck dobrze, że mieszkam z rodzicami, jakoś przebiduję
Zazdroszczę. Gdybym mieszkała z rodzicami mogłabym odkładać niemalże całą wypłatę Trudno. Wydaję pieniądze na wynajem, a nawet nie mieszkam z TŻ. Na szczęście na ślub odłożone, teraz znowu odkładamy z TŻ na mieszkanie Ciągle coś

2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości