MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 16:10   #3721
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

za wszystkie skończone tygodnie!
Ja też ostatnimi czasu sporo przesypiam po południu, taka pogoda chyba. Poza tym nie mogę za dużo chodzić, szybko się męczę, więc wolę spędzić więcej czasu w domku.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Mam tez pytanie do cukrzycówek - jutro idę na drugą wizytę na Kopernika, mam się zgłosić w godzinach 9-12. Czy od razu idę do tych babek tam w pokoju na końcu korytarza, czy najpierw do rejestracji? Czy jak już jestem umówiona na termin, to te babki będą miały już moją kartę?
I jak wygląda druga wizyta? Analizują moje zapisywane wyniki? Czy to znowu trwa pół dnia? Ostatnio wróciłam do domu wykończona chyba o 16tej Będę wdzięczna za info
Ja chodzę do Poradni co miesiąc, wiec mogę Ci coś doradzić. Nie wiem, czy wiesz, ale ża KAŻDYM razem jak wychodzisz od lekarza musisz iść do rejestracji i umówić tam na podany termin Nie wystarczy, że lekarz wpisuje Ci datę następnej wizyty. Ja już dwa razy dostałam ochrzan od położnej, ale na prawdę nie wiedziałam, że tak trzeba i tylko mi ciśnienie podniosła
Niestety swoje trzeba tak odczekać, najlepiej wziąć cos ze sobą do czytania, jedzenia.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 16:20   #3722
anika_s
Wtajemniczenie

ufff
Dziewczyny właśnie wróciłam od stomatologa
ząb zrobiony ale jak weszłam do gabinetu i usłyszałam że nie mogę dostać znieczulenia myślałam że ucieknę
na szczęście nie bolało tak bardzo a mała tak szalała że szok!!! - też nie lubi dentysty
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 16:31   #3723
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Strippi - spalił się komp dlatego jej nie ma także spokojnie
aaaaaaaa NO tak i wszystko Jasne .... ale jest JEDEN plus tego ..... HEHE nie bedzie miala jak dalej kupowac ciuszkow ... wiec chyba portfel wytrzyma

Cytat:
Buuu ja też...
To tam spłodziliśmy nasza Hanię Hania made in Egypt
haha dobre

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ufff
Dziewczyny właśnie wróciłam od stomatologa
ząb zrobiony ale jak weszłam do gabinetu i usłyszałam że nie mogę dostać znieczulenia myślałam że ucieknę
na szczęście nie bolało tak bardzo a mała tak szalała że szok!!! - też nie lubi dentysty
za wizyte ...... ja Nienawidze Dentysty i sorry nawet jakby mial mi tylko borowac ...... bryyy Bez Znieczulenia Nie Siadam ... ogolnie na sam zapach mnie mdli

no ja wstalam ... kolezanka do mnie zadzwonila i bardzo dobrze - bo pewnie bym sie znowu kolo 21 obudzila haha

zrobilam sobie Budyn ... a raczej Zje_ba_lam budyn !! nosz psia krew mowie wam odkad jestem zaciazona Budynie mi nie wychodza ... jakim prawem !!! eh i musze zjesc taka rozlazla papke

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 17:22   #3724
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A Wr może byś tylko wpis do karty ciąży? Bo ja tylko tam mam wynik, oryginał u lekarza do którego chodziłam na fundusz.

Też już mam listę zrobioną i w czwartek wybieram się na zakupy
myślę, że w karcie nie wystraczy.. Bo w karcie to się często pomyłki zdarzają. Ja na jednej wizycie tak mam spisane wyniki, że wszystko się rozjeżdża... i nawet babki nie raczyły tego poprawić Mozliwe, że na wr Cię gin jeszcze wysle, bo ja też na początku ciązy robiłam, a mimo to na następną wizytę mam zrobić jeszcze raz Albo możesz zawsze iśc sama zrobić... to chyba pare zlotych kosztowało...
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Wiecie co, wstałam sobie rano na siku, załatwiłam co miałam załatwić, idę sobie umyć zęby i nagle czuję, że mam mokro i mi się coś leje po nogach Patrzę, a to taki biało-przezroczysty śluz. Pomimo tego, że miałam wkładkę to mi przeciekło. Teraz suchutko, ale kurczę ze szklanka tego była, trochę się zlękłam.
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
To raczej nie wody, bo ostatnio na wizycie miałam AFI 20, a wcześniej też mi się zdarzył taki potop, z tym, że trochę mniejszy. No ale tylko i wyłącznie rano, więc jak w dzień mi się powtórzy to skonsultuję to
hmmm... No ja nie wiem... W takiej ilości to co to może być jak nie wody Ale jesli Ty masz AFI aż 20 (ja mam n. 10), to myślę że nie powinnaś sie martwić Ma skąd ubywać
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a jaki masz przepis na ciasto do szarlotki? bo ja mój sprawdzony kiedyś zgubiłam i teraz zawsze szukam czegoś w necie ale nie mogę trafić na odpowiedni
od dobrych 10 lat zawsze z tego przepisu I z innymi owocami też piekę z tego przepisu Tyle, że ja idę na łatwiznę i jabłka kroję w plastry W pieczeniu i tak się ładnie rozpadną
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...a_tutti_frutti
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Byliśmy w USC. Torres jest już oficjalnie synem swojego ojca

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wzięłam się za zamawianie kolejnej partii
Wiem, że była dyskusja na temat materacy do łóżeczka, ale nie pamiętam, co z niej wynikło. Jaki materac kupiłyście/kupujecie? Piankowy czy dodatkowo z tą gryką?
ja kupiłm piankę-grykę-kokos
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Właśnie, ktoś chyba radził nakładki jednorazowe na kibelek na porodówkę, w sumie dość mi się podoba ten pomysł, ale oblazłam dziś aptek na osiedlu i nigdzie nie ma... W DOZ też nie można zamówić, ktoś kupował takie cuda stacjonarnie ? Bo zamawiać na allegro to ostateczność, tyle samo zapłacę za przesyłkę co za nakładki... ktoś coś wie ?
no ja zamawiałam na alle u tego gościa r_p, co resztę wyprawki. W sumie to nie wiem czy Ci wyjdzie drożej z przesylka niż w aptece Bo z tego co pamiętam,to za opakowanie 4 szt placiłam 1,50zł
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja zamawiałam właśnie w DOZ i odbierałam osobiście w aptece.

tu masz linkahttp://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p48736-Podkladki_higieniczne_toa letowe_Toiletka_5_szt
widzę, że nie chce wstawić linka, ale możesz w DOZ w wyszukiwarkę wpisać podkładki toaletowe i znajdziesz

nie wiem ile ich potrzebujesz, ale podkłady wkłada się w gacie siatkowe, nie wkleja się ich bo nie mają takiego kleju jak podpaska.
ooo... to tez chyba jeszcze te podkłady na sedes dokupię w doz

A co do podkładów poporodowych... to dobrze, że napisałaś że nie mają kleju... bo pewnie bym myślała, że jakieś wybrakowane mi się trafiły
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Szybkie pytanko piszą wszędzie przy wyprawce że ceratki/podkłady na materac ja kupiłam takie jak w załączniku czy żeby je położyć na przewijak czy jak gdzieś idę to takie jednorazowe czy mogę je zastosować na materac pod prześcieradło czy jakieś inne jeszcze służą do tego ???
myślę, że są ok na materac czy Tobie na łóżko Ale na przewijak to troszke duże. Chyba 60x60 byłyby lepsze
Cytat:
Tak tak roztwór z wodą, źle to ujęłam. Jednak umówiłam się do gin dziś na 17. Mam nadzieje, że coś poradzi bo się załamie totalnie!!!
Wczoraj i tak już przeżyłam załamanie wieczorem. Ryczałam jak bóbr! TŻ nie mógł mnie uspokoić - już chciał mnie wieźć na pogotowie albo do szpitala. Tak się przejęłam tymi szwami, że się rozeszły, cyckami które bolą i tym, że Miśka dalej żółtek jest, że nie wytrzymałam i musiałam się rozryczeć!!! ;(
Jutro z Miśka muszę iść na pobranie krwi...zobaczymy jaki będzie wynik.
Liwka... i tak długo wytrzymałaś No i dobrze, że sobie poplakałaś, teraz na pewno będzie lżej Przecież takie emocje to trzeba było jakoś odreagować

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

wy tak o drzemce... i ja chyba tez sie troche zdrzemnę bo ledwo siedzę Miałam dzis odwiedziny koleżanek - jedna z dwójka dzieci (4 lata i rok) a druga z roczniakiem... Tak więc możecie sobie wyobrazić co tu się działo... Masakra Mam nadzieję, że jak juz będzie nasze to łatwiej będzie znosić takie wizyty
Stary 2013-02-19, 17:28   #3725
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
I boję się do nich zajrzeć...
zajrzałaś? jak tam????

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
chciałam wiedzieć jaki mam wybór stanikowy hehe wniosek jeden: marny !
heh skąd ja to znam

Cytat:
a mała tak szalała że szok!!! - też nie lubi dentysty

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
myślę, że w karcie nie wystraczy.. Bo w karcie to się często pomyłki zdarzają.
ja dostałam wynik w dwóch kopiach.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 17:31   #3726
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Mam pytanie: robiłam dzisiaj badanie moczu i po raz drugi pojawiły się dośc liczne fosforany bezpostaciowe. Ostatnio lekarz kazał mi jeść witaminę C, ale jak widać nie przyniosło to skutku :/
Jak sobie z nimi poradzić i czy to groźne ??
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 17:55   #3727
klementyna1
Zakorzenienie

Witam, ja po wizycie własnie i....uwaga, uwaga... Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec, łożysko III stopień. JAk nic sie nie bedzie sie działom w środe na KTG, ale nie znam dnia, ani godziny.... Takze wykrakałam sobie;p Po badaniu zaczełam plamic i pobolewa mnie brzuch,ale tak dzis moze byc. Wqrzyłam się tylko, bo ginka nagle mówi, ze mam grupe krwi na stare nazwisko, a powinnam miec na nowe....Rychło wczas się kapneła. Mówiłam jej o tym dawno, to mówiła, ze ważne, aby się zgadzał pesel...Nic to jutro jade grupe zrobic. Kacpi wazy równo 3kg. Lekarka mówiła, ze moze ważyc z 200-300 gram więcej, mniej raczej nie. Takze takie to cuda moje drogie
A i mam obserwowac ruchy, jakby słąbły na IP...I tego się najbardziej boję, bo mój syn cwaniaczy i rusza się, ale wieczorem, a liczyc mam rano...KUpiłam sobie cukierki żeby go pobudzac

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-02-19 o 17:59
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 17:58   #3728
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam, ja po wizycie własnie i....uwaga, uwaga... Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec, łożysko III stopień. JAk nic sie nie bedzie sie działom w środe na KTG, ale nie znam dnia, ani godziny.... Takze wykrakałam sobie;p Po badaniu zaczełam plamic i pobolewa mnie brzuch,ale tak dzis moze byc. Wqrzyłam się tylko, bo ginka nagle mówi, ze mam grupe krwi na stare nazwisko, a powinnam miec na nowe....Rychło wczas się kapneła. Mówiłam jej o tym dawno, to mówiła, ze ważne, aby się zgadzał pesel...Nic to jutro jade grupe zrobic. Kacpi wazy równo 3kg. Lekarka mówiła, ze moze ważyc z 200-300 gram więcej, mniej raczej nie. Takze takie to cuda moje drogie
Będzie dobrze
Co do grupy krwi, to ja mam dyskietkę z grupą, bo oddawałam krew honorowo i własnie na stare nazwisko. Jednak położna powiedziała, że to nie jest problem- w końcu pesel się zgadza, a nazwisko występuje na dowodzie jako panieńskie. No, ale nie powiem, bystrą masz tą pania doktor

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 18:03   #3729
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
aaaaaaaa NO tak i wszystko Jasne .... ale jest JEDEN plus tego ..... HEHE nie bedzie miala jak dalej kupowac ciuszkow ... wiec chyba portfel wytrzyma
nareszcie

Cytat:
A i mam obserwowac ruchy, jakby słąbły na IP...I tego się najbardziej boję, bo mój syn cwaniaczy i rusza się, ale wieczorem, a liczyc mam rano...KUpiłam sobie cukierki żeby go pobudzac
no wiedziałam że chcesz się wbić w kolejkę
ja mam jutro wizyte,ciekawe co u mnie słychać na froncie

Liwka

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 18:04   #3730
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, ja po wizycie własnie i....uwaga, uwaga... Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec, łożysko III stopień. JAk nic sie nie bedzie sie działom w środe na KTG, ale nie znam dnia, ani godziny.... Takze wykrakałam sobie;p Po badaniu zaczełam plamic i pobolewa mnie brzuch,ale tak dzis moze byc.
to na kiedy planujesz ... porod ...??
czekasz do srody czy juz jutro

no i za wizyte

ehh nuda ude drzemac dalej :P

Stary 2013-02-19, 18:46   #3731
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę czyli już niedługo
ja też mam karte i gr krwi na stare naziwsko ale gin stwierdził że to nie przeszkadza

Dziewczyny ja też wszystkie badania mam zapisane w karcie ciąży.. i gin nic nie mówił że mam miec przy sobie a przecież najlepiej wie co wyamgają w szpitalu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 18:47   #3732
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
ale to tak dla wszystkich, czy tylko posiadaczek kart? pasowałoby się wybrać
Tylko dla posiadaczek kart rossne.

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
my się witamy w 35 tc

Cytat:
Wiem, że była dyskusja na temat materacy do łóżeczka, ale nie pamiętam, co z niej wynikło. Jaki materac kupiłyście/kupujecie? Piankowy czy dodatkowo z tą gryką?
Ja mam gryka pinka kokos. Taki był w zestawie z łóżeczkiem.
Tylko zastanawiam się na której stronie maluch powinien na początku leżeć gryka czy kokos??? Orientuje się któraś co lepsze??

Cytat:
Gratuluję tygodni! U mnie dzisiaj pierwszy dzień 33

Cytat:
Właśnie zerknęłam na pogodę długoterminową i jestem w szoku
Od początku marca temperatura ok 4-7st a 6 marca pokazują 13st
oby im się sprawdziło
Oby już szło do wiosny, bo jak nie jeżdżę na nartach to nie znoszę zimowej aury. Poza tym już się nie mogę doczekać tych spacerków z wózeczkiem i tego widoku jak wszystko dookoła się budzi do życia

Cytat:
Wczoraj i tak już przeżyłam załamanie wieczorem. Ryczałam jak bóbr! TŻ nie mógł mnie uspokoić - już chciał mnie wieźć na pogotowie albo do szpitala. Tak się przejęłam tymi szwami, że się rozeszły, cyckami które bolą i tym, że Miśka dalej żółtek jest, że nie wytrzymałam i musiałam się rozryczeć!!! ;(
Jutro z Miśka muszę iść na pobranie krwi...zobaczymy jaki będzie wynik.
Głowa do góry

Czesem trzeba sobie popłakać, a potem przychodzą lepsze chwile

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
ja bym poleciała do egiptu, ponurkować...
Ojj też mi się marzy jakaś ciepła kraina jak patrzę u nas na ten sypiący śnieg

Cytat:
Wiesz co nawet nie. Ja też źle znoszę upały, ale akurat tam wilgotność powietrza jest niska, zawsze wieje dość silny wiatr, co w efekcie daje temperaturę odczuwalną sporo niższą. Zdecydowanie gorsze jest 30 st. w Polsce niż 38 w Egipcie My lataliśmy już w rożnych miesiącach, tylko w zimie i na wiosnę nigdy nie byliśmy, bo wolimy nurkować w ciepłej wodzie.
Ostatnio spotkaliśmy tam małżeństwo z Polski z 2 latkiem, który całkiem dobrze sobie radził. Zastanawiam się, kiedy najwcześniej można zdecydować się wziąć dziecko do takiego kraju?
Też się zastanawiam gdzie się w tym roku wybrać na wakacje i w jakim miesiącu żeby nie zaszkodzić maluchowi. Kraje arabskie raczej odpadają. Ale biorę pod uwagę Grecję, Chorwację lub Bułgarię.

Cytat:
Witam, ja po wizycie własnie

Zauważyłam że mój brzuch zmienił kształt, jakiś taki bardziej zwarty się robi, taka piłka.
I chyba jest nieco niżej.
Jutro ktg, ciekawe co wyjdzie..
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 18:52   #3733
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec, łożysko III stopień. JAk nic sie nie bedzie sie działom w środe na KTG, ale nie znam dnia, ani godziny....
tuż, tuż...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też wszystkie badania mam zapisane w karcie ciąży.. i gin nic nie mówił że mam miec przy sobie a przecież najlepiej wie co wyamgają w szpitalu
a na stronie szpitala jakie są kryteria?!

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Zauważyłam że mój brzuch zmienił kształt, jakiś taki bardziej zwarty się robi, taka piłka.

mój też. straciłam swoją talię ciążowową

Stary 2013-02-19, 18:58   #3734
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, ja po wizycie własnie i....uwaga, uwaga... Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec, łożysko III stopień
Czekamy, czekamy!!!!!!! W końcu coś zaczyna się dziać, bo
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 19:03   #3735
oldzinx
Raczkowanie

Witam
brawa za wizyty i rozpoczęte tygodnie
Z mojej dzisiejszej wizyty: szyjka długa (3cm), zamknięta i twarda. Wszystko tak jak powinno być. Dzisiaj bez usg było ale następnym razem ma mi zrobić od ostatniej wizyty przytyłam tylko 1,5kg tak więc z tej okazji cola się polała i milke całą zjadłam, a przy okazji w lidlu lovelle jeszcze znalazłam
Idę was nadrabiać
Stary 2013-02-19, 19:06   #3736
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
to na kiedy planujesz ... porod ...??
czekasz do srody czy juz jutro

no i za wizyte

ehh nuda ude drzemac dalej :P
DObra, dobra Ty mnie juz tak nie wyganiaj;p Mogłabym jeszcze z tydzien wytrzymac
A zapomniałam napisac, ze po 2 tygodniach 2 kg na plusie a w sumie juz 17kg!!

Wstąpiliśmy też do Lidla i kupiłam sobie podpaski bella max takie z chyba 8 kropelkami, bo w pomocji były 18szt za 3zł. POmyslałam sobie, że moze na wyjscie ze szpitala beda, co by w tych pieluchach nie wychdzic;p

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-02-19 o 19:14
Stary 2013-02-19, 19:07   #3737
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Z mojej dzisiejszej wizyty: szyjka długa (3cm), zamknięta i twarda. Wszystko tak jak powinno być.

Stary 2013-02-19, 19:20   #3738
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej kochane. Byłam jednak u gin skonsultować moje ekstra krocze...mam przykładać fazę nasaczona sola fizjologiczna i psikac neomycyna. W czwartek na kontrol i zdecyduje czy zostawiamy tak jak jest czy spowrotem na szycie do szpitala. Yh...

Strippi was pozdrawia i będzie kiedy tz zorganizuje komputer

Klementyna to juz lada dzień rodzisz :-D super!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2013-02-19 o 19:24
LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 19:33   #3739
klementyna1
Zakorzenienie

strippi ma podobnie i juz chyba ze 4 dni chodzi, to moze i ja pociagne kilka dni
Laski, cos kiepsko u nas z pisaniem...Za tydzien marzec, trzeba rozpoczac nową częśc z nowym hasłem
Stary 2013-02-19, 19:34   #3740
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie zerknęłam na pogodę długoterminową i jestem w szoku
Od początku marca temperatura ok 4-7st a 6 marca pokazują 13st
oby im się sprawdziło
o jak fajnie by było, wiosna to moja ulubiona pora roku

Cytat:
Strippi - spalił się komp dlatego jej nie ma także spokojnie
hah, a myślałam że jak dzisiaj wieczorkiem wejdę do was to pewnie ju kolejny dzidziuś się ujawni no nic to czekamy. Może jakaś inna dziecinka postanowi już wyjść.

Cytat:
Wiecie, co?

I stoję sobie w długiej kolejce z zakupami z innego sklepu, bez koszyka, a nagle kasjerka do mnie: Zapraszam panią do kasy! Ja, głupia, pomyślałam, że coś nie tak zrobiłam i mówię: A, te zakupy to ja mam z innego sklepu. A babka dalej do mnie, że zaprasza mnie do kasy. Mnie się już gorąco zrobiło i dopiero jak za trzecim razem powtórzyła, to zajarzyłam, że mam podejść do kasy z ominięciem kolejki
Rzadko mi się zdarza taka sytuacja, poza tym neurony mi coś nie stykają. Babka powiedziała, że zawsze mam podchodzić bez kolejki, jak będę u nich w sklepie.
brawa dla kasjerki mnie ostatnio w biedronce starsza kobitka przepuściła, miło mi się zrobiło bo to 1 raz jak ktoś mnie przepuścił!

Cytat:
ufff
Brawa dla ciebie a mała pewnie czuła co mama musi przeżywać na fotelu

Cytat:
Hej kochane. Byłam jednak u gin skonsultować moje ekstra krocze...mam przykładać fazę nasaczona sola fizjologiczna i psikac neomycyna. W czwartek na kontrol i zdecyduje czy zostawiamy tak jak jest czy spowrotem na szycie do szpitala. Yh...
Trzymam kciuki oby wszystko ładnie się goiło i nie musieli szyć cię znowu
Stary 2013-02-19, 19:42   #3741
czarny flamaster
Zadomowienie

Mąż zrobił mi słabą kawkę z mlekiem i cukrem, a potem obiadek. Pierwszy raz w ciąży jestem tak padnięta. Nie znoszę jak mnie głowa boli....
TŻ właśnie nakleja ostatni pasek tapety, jutro biorę się za sprzątanie. Mam nadzieję, że łóżeczko pojawi się szybko, bo już nie mogę się doczekać. Za oknem strasznie sypie...nie podoba mi się to....

Idę sobie pomarudzić do męża....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 19:51   #3742
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
no to
już niedługo będziesz tulić synusia..

Cytat:
oby pięknie się zagoiło i obyło się bez ponownego szycia..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 19:51   #3743
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
foty (z)rób!
no nie zrobiłam, tylko jak zobaczyłam co robi to do mycia zaciągnęłam, oczywiście nie wszystko zeszło ale efektu już nie ma

klementyna do boju! bo faktycznie nudno się robi co prawda mogło by twoje dzidzi poczekać z tydzień jeszcze, ale i tak możesz podgrzewać atmosferę a to środowe KTG to jutro czy za tydzień?

mam jutro wizytę ale pewno nudy będą i się niczym pochwalić nie będę mogła, ale ja mam jeszcze czas

była dzisiaj u mnie moja mama i sie pyta czy mam dla dziecka wszystko przygotowane, poskładane? ja mówię ze mam poskładane tyle że z z metkami. cwaniara sama moją babcie wrobiła w pranie i prasowanie dla mnie bo sobie nie przygotowała, a ja wyskoczyłam 3 tygodnie wcześniej, to się teraz boi że ją dopadnie przeznaczenie
Stary 2013-02-19, 19:52   #3744
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
DObra, dobra Ty mnie juz tak nie wyganiaj;p Mogłabym jeszcze z tydzien wytrzymac
alez Ja - Cie moja droga wcale nie wyganiam
'tylko sie pytam ...

eh no w sumie w ciagu tygodnia powinnsmy skonczyc watek zostalo ok 1200 postow .. wiec sprezac sie

no ale jak ktoras urodzi na same Gratulacje pewnie pojdzie yhmm ze 40 :P bankowo

strasznie zamulony ten dzien byl ... dobrze sie ze sie konczy ... porodowki nie ma dzis w planie na TLC a szkoda .. poogladam inne badziewia .... wyszlo mi wczoraj liczylam ze moge Non Stop ogladac na tym weeb.tv przez ok 2h poki mi sie limit nie skonczy - lepsze to niz nic haha

Stary 2013-02-19, 19:53   #3745
Agnjeska
Zadomowienie

klementyna ooo szykuj się, może przegonisz Strippi i Dragusie ^^
Liwka za Miśkę, żeby badania krwi wyszły ok, Jaśka też była żółta ale sama zwalczyła, oby u Was też tak było! Z tym kroczem to masz nieciekawie...
No i hormony, nie przejmuj się, ja przez dwa dni po porodzie wyłam...
A odpadł Wam już pępek? U Jaśki w 6stej dobie odleciał.

pani22ka za syna swojego ojca (; Dobrze załatwić to przed porodem (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2013-02-19 o 19:56
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 19:58   #3746
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A mnie zebrało żeby zrobić opis porodu...

No więc jak Wam pisałam o 5.00 poleciały mi wody, akurat do pracy wstawałam, nawet pewna nie byłam że to wody, postanowiłam jednak zadzwonię do położnej, dałam w pracy znać że nie przyjdę i czekałam. Położna przyjechała, skonsultowała się ze szpitalem, powiedzieli żebym przyjechała. Szybki telefon do tż żeby wracał z pracy (nawet nie dojechał) i pojechaliśmy. Podłączyli mnie na ktg, które wyszło książkowo, powiedzieli że mogę jeszcze trochę pochodzić w ciąży, tylko teraz jest duże ryzyko infekcji. No ale zostawili mnie na obserwacji.
Około 12 pisałam Wam jeszcze że mam skurcze co 5 min. Niby bolały, chociaż teraz twierdzę że to pikuś. No ale o 14.00 przeszło, kolejne ktg nie wykazało nic. Czyli jednak nie rodzimy. Położna jeszcze mi powiedziała że na noc mogą mi dać coś na sen żeby się wyspać w końcu.
Potem o 16.30 znowu się zaczeły, bolały trochę. Zawołałam położną, która stwierdziła że mnie przeniosą do pokoju jednoosobowego. O 17.00 skoczyłam pod prysznic. Jak wyszłam o 17.30 stwierdziliśmy z tż że on pojedzie do domu, prysznic, rzeczy zabierze i wróci. Jak tylko pojechał skurcze przybrały na sile. Przyszła ginka żeby mnie zbadać i oo 3 cm rozwarcia o 17.45
No to przenosimy się jednak do sali porodowej. Doczłapałam tam o 18.00 znowu pod ktg, wtedy już skurcze co 3-2 min. I wtedy już chciałam chodzić po ścianach i prosiłam o znieczulenie. Ginka chciała najpierw 20 min z ktg mieć, więc o 18.20 kolejne badanie i o już 6 cm rozwarcia... stwierdziła że na zzo akcja za szybko postępuje,kroplówka może być (pojęcia nie mam z czym wtedy już mało kontaktowałam), przyszła położna nr 2 zrobiła mi wkucie i kazała oddychać odpowiednio bo dostanę hiperwentylacji ... Ale szczerze za chorobę nie umiałam, ból był tym gorszy że czułam potrzebę parcia a nie mogłam. o 18.35 wróciła ginka, żeby przed podaniem kroplówki sprawdzić rozwarcie i tu zdziwienie totalne 10 cm - znieczulenia nie będzie rodzimy. W między czasie położna nr 1 telefon do mojego tż że rodzę i dziecko nie chce czekać.
Parcie przyniosło trochę ulgi - nie powiem... Ale w między czasie coś im się na ktg nie spodobało, dostałam tlen, kazali mi między parciem wdychać, dla dziecka. W końcu ginka poszła po nożyczki, szczerze powiem że na początku nie skojarzyłam po co jej one. No ale nacieła mnie i Mała wyskoczyła dokładnie o 18.53 (na wpisie ze szpitala mam napisane że faza parcia trwała 13 min).
Zaraz zapłakała, położyli mi ją na brzuchu, jak dla mnie była cudowna! Niestety po chwili musieli ją zabrać. Ja musiałam urodzić łożysko (nie wiedziałam że one takie wielkie jest!) Położna się jeszcze pyta czy ma je wyrzucić czy może chce zachować (a po chorobę mi one?!). Potem zabrała się za szycie, i w tym momencie dojechał mój tż (nie miał szans zdążyć, do teraz ciężko mu z tym... no ale kto przewidział że akcja tak szybko pójdzie?).
No i w sumie tyle... Mam nadzieję że się nie zniechęcicie (;
dziękuję za opis

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Nadgoniłam Przed wizytą nie zdążyłam, bo stwierdziłam że nie będę się stresować i czekać do wieczora, tylko jak mamy jechac to od razu... Więc po 17stej pojechaliśmy na to ktg. Poleżałam z pół godz. Mały tym razem troszkę szalał, więc też zapis chyba lepiej oddawał co tam się u mnie dzieje Położna była zdziwiona, że ginka tak mnie ciąga na to ktg, bo powiedziała że wykres jest ok - nic sie tam nie dzieje No ale kazała poczekać aż mnie ginka zawoła i powie o co tam jej chodziło... Ginka mnie jeszcze wzięła na to sprawdzanie przepływów.. niby jest lepiej A jak spytałam jak ten wykres z ktg i czy nie wygląda na to żeby Mały miał się pospieszyć - to odpowiedziała, że nie i dodała żeby się nie spieszył bo przecież ma jeszcze urosnąć A co do tej nagłej dzisiejszej wizyty, to niby w piątek zapomniała mi powiedzieć, że mam dziś podjechać na zapis... a że wizytę miałam późno to nie chciała już dzwonić no i w weekend też nie chciała do mnie wydzwaniać... dlatego dziś dopiero zadzwoniła... Zestresowała mnie niepotrzebnie No i wizyta w piątek... Powiem Wam, że juz dosyć mam tych wizyt Mam nadzieję, że maluch podrośnie jak trzeba... bo dziś tego nie sprawdzała (a przynajmniej mi nic nie mówiła)
za ktg

Cytat:
ooo proszę czyli możesz być następna

Cytat:
Witam
brawa za wizyty i rozpoczęte tygodnie
Z mojej dzisiejszej wizyty: szyjka długa (3cm), zamknięta i twarda. Wszystko tak jak powinno być. Dzisiaj bez usg było ale następnym razem ma mi zrobić od ostatniej wizyty przytyłam tylko 1,5kg tak więc z tej okazji cola się polała i milke całą zjadłam, a przy okazji w lidlu lovelle jeszcze znalazłam
Idę was nadrabiać

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 20:01   #3747
Sorceresss
Wtajemniczenie

Kasia, jak można zepsuć budyń... powiedz Ty mi to! Jak?

Cytat:
Witam, ja po wizycie własnie i....uwaga, uwaga... Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec, łożysko III stopień.
u lalala!!! no to co? dajesz czadu?
dla Kacperka

Cytat:
Z mojej dzisiejszej wizyty: szyjka długa (3cm), zamknięta i twarda.
za druga wizytę i zgoła różne szyjki ale Twoja ma jeszcze czas....

Eh, znów ponarzekam... ciągle mam dziwny ten brzuch... taki nabrzmiały, pełny... trzyma się u góry ładnie (zaraz mi się na nim piersi będą opierać), więc rodzić nie będę skurczy też żadnych nie widzę, nie czuję... a brzuszolek się rozpływa tylko jak zalegnę na boku.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 20:04   #3748
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
oby się do czwartku zagoiło

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 20:09   #3749
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

haha dobre

za wizyte ...... ja Nienawidze Dentysty i sorry nawet jakby mial mi tylko borowac ...... bryyy Bez Znieczulenia Nie Siadam ... ogolnie na sam zapach mnie mdli

no ja wstalam ... kolezanka do mnie zadzwonila i bardzo dobrze - bo pewnie bym sie znowu kolo 21 obudzila haha

zrobilam sobie Budyn ... a raczej Zje_ba_lam budyn !! nosz psia krew mowie wam odkad jestem zaciazona Budynie mi nie wychodza ... jakim prawem !!! eh i musze zjesc taka rozlazla papke
oj ja też

Jezu, po pracy padłam na pysk ze zmęczenia, ale tak to jest jak w nocy nie da się spać.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 20:10   #3750
samotari
Raczkowanie

Cześć Laski. Gratuluje Wszystkim dobrych wieści, skończonych tygodni i wszystkiego co jeszcze można gratulować klask i:Ja wczoraj miałam również kontrol. Fasolówa przybrała 400gram, ja nic Ginekolog pyta się: jak się pani czuje? Mówię mu, że świetnie, że góry moge przenosić, że zapominam ze jestem w ciązy. Po badaniu na samolocie okazało się,że mam już rozwarcie. Wysłał do domu na kanapę i kazał gór nie przenosić. Ale jak tu leżeć odłogiem jak tyle do zrobienia w domu ? Byle dociągnąć do 36t i moge rodzić teraz nie,bo jeszcze łóżeczko nie przyszło, ciuchy nie poprasowane - ogólnie wszystko w proszku. Mam tylko poprane ciuszki, pieluszki tetrowe... kupione kosmetyki, kremiki, balsamiki, cuda na kiju. I tak jak ktoś wyżej wspomniał o zmianie kształtu brzucha - odnosze ostatnio takie same wrażenie. Jest bardziej ... zwarty? Twardszy. Obniżony. Ogólnie jestem posikana ze strachu, że wszystko się rozegra wcześniej, że będę sama, że nie zdąże po nikogo zadzwonić.
samotari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości