|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
BAN stały
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
![]() Przez tą pogodę nie wiem jaki dobrac strój. Mam dwie marynarki jedną niebieską rękaw 3./4 a drugą czarną z długim rękawem i jak do niej dobiorę spódnicę to chyba zbyt elegancko będzie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39327426]nie da się, trzeba zrobić z nich jeden dokument
![]() Eh. Teraz mam problem z formatem, bo mam szablon. ![]() Cytat:
Też byłabym za takim ubrankiem o którym pisze tusia, i ja bym chyba spięła włosy. Chociaż jeśli chodzi o sklep z ciuszkami to można też zaszaleć z ubiorem, ale wybór zależy już od Ciebie.
![]() |
#3514 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39327949]ja bym dodała jakąś broszkę albo bransoletkę, bo to taki sklep na luzie[/QUOTE]
O właśnie, czytałam o tym chyba w jakimś poradniku.
#3516 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, będę wdzięczna za trzymanie kciuków bo dzisiaj idę na rozmowę w sprawie pracy jako opiekunka
![]() ![]()
#3517 |
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39325541]Od kandydatek / kandydatów oczekujemy:
• bardzo dobrej umiejętności obsługi komputera (MS Office) i urządzeń biurowych • umiejętności pracy w warunkach stresowych • zdolności organizacyjnych oraz samodzielności w działaniu • wykształcenia minimum średniego • gotowości podjęcia pracy w niepełnym wymiarze czasu pracy Oferujemy: • atrakcyjne wynagrodzenie, również w niepełnym wymiarze czasu pracy • pewne i stabilne miejsce pracy • pracę w dynamicznym zespole • dużą samodzielność w działaniu Pewnie takie same jak każdego specjalistę: Specjalista ds. administracyjnych to osoba odpowiedzialna za dobre funkcjonowanie administracji w firmie. Do głównych obowiązków pracownika tego należy, m.in.: realizacja wyznaczonych zadań administracyjnych, przygotowywanie okresowych statystyk, raportów, zestawień, sporządzanie dokumentów finansowych dla księgowości zgodnie z procedurami, prowadzenie baz danych pracowników, dbałość o wysoką jakość i terminowość wykonania projektów, zarządzanie i motywowanie zespołu, zakup i prowadzenie ewidencji środków trwałych, udział w codziennych pracach biura. - Dziękuje ![]() ![]() Edytowane przez Elmo88 Czas edycji: 2013-02-19 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39327949]ja bym dodała jakąś broszkę albo bransoletkę, bo to taki sklep na luzie[/QUOTE]
Dziękuję za porady ![]() Dodam bransoletkę taka na luzie, ale elegancka jednocześnie ![]() Greenka19 trzymam kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3521 |
Rozeznanie
|
Coś dzisiaj lipa z ogłoszeniami
![]() Dziewczyny za wasze rozmowy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Konto usunięte
|
![]() gratulacje i powodzenia...w kolejnych rozmowach ![]() u mnie pojawila się fajna oferta tyle że dodali taki o to punkt "prace naprawcze i remontowe" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
BAN stały
|
Wysłałam CV na sprzedawcę i serwisanta tel komórkowych. Pewnie chłopaka będą woleć , ale za wysłanie CV nic się nie płaci
![]() Sonne jak tam na kursie ? Długo go jeszcze masz ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Konto usunięte
|
Tajkuna to oby się udało
![]() hmmm a nom mam do końca lutego- szybko zleciało ![]() co do stażu prawdopodobnie jutro będę mieć dokładne info, ale staż ma być ![]() szkoda ze nadal zero odzewu na CV ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
BAN stały
|
Dobry i staż, zawsze to jakaś kasa wpadnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków
![]() Rozmowę z rodzicami odbyłam, przyznam że nieźle mnie przemaglowali. Ale w końcu chodzi o ich dziecko. Tak ogólnie szukają chyba opiekunki- orkiestry. Najlepiej gdybym potrafiła śpiewać, tańczyć, lepić, malować. Bardzo stawiają na rozwój chłopca, nie tolerują wchodzenia dziecka na głowę więc jeśli zauważą, że opiekunka jest za miła to od razu ją zwalniają. Pytali jakiej muzyki słucham, jak z angielskim, co robiłabym gdybym nie miała pracować jako niania. Ale rodzice bardzo mili są, w razie jakby opiekunka miała zostać dłużej to albo ją odwożą albo płacą za taksówkę. No nic, mają przesłuchać jeszcze pare osób i w razie czego się odezwać. A w czwartek pewnie umówię się na kolejne spotkanie w sprawie opieki ![]()
#3527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3528 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja czuję, że właśnie zrobiłam wrażenie dziewczyny miłej, spokojnej i ogólnie dającej sobie wejść na głowę, ale może to tylko moje zdanie. Powiedzieli, że zrobiłam dobre wrażenie, ale na ile można im wierzyć to nie wiem. Zresztą ojciec pracuje w klatce obok więc czasami wpada na chwilę i patrzy jak opiekunka sobie radzi. W mailu chcieli żebym sama zaproponowała stawkę. Napisałam 10 zł/h. A dzisiaj jeszcze ustaliliśmy, że jak w czasie choroby musiałabym zostać z ich drugą córką też to wtedy 12zł/ h.
![]() |
#3529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
|
fajnie macie, wiele osób znalazło coś albo robi kursy/staże
|
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Przyczajenie
|
x
Edytowane przez Selaine Czas edycji: 2013-02-20 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zadomowienie
|
Proszę o pomoc
![]() Dostałam dzisiaj wezwanie z PUP ze mam dostarczyc im sprawozdanie z odbycia stazu ( ktory trwal w moim przypadku 3 dni) oraz opinię pracodawcy. Wiecie może czy są jakieś konsekwencje z tytułu nie dostarczenia im tego? W wezwaniu nic o tym nie wspominają, a wyjechałam na jakiś czas. Dali mi tylko 5 dni na dostarczenie im tego i nie wiem teraz co robić. Myslalam zeby zadzwonic do organizatora stązu zeby wysłali opinie, ale nie wiem czy wypda...czy to oni mają robic, czy ja ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie napisałaś też, czy staż został przerwany z Twojej winy, a to ma znaczenie Edytowane przez Wicked_Girl Czas edycji: 2013-02-19 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39319140]Ja w stolicy.
Ja też nigdy nie miałam problemów z szukaniem pracy. Góra dwa tygodnie - miesiąc i już pracowałam. Rozglądam się na razie luźno, wysyłam sporadycznie. Ale cisza. Nie wiem, w czym problem, może z tym, że pracuję i mam okres wypowiedzenia[/QUOTE] To tak jak ja - też stolica ![]() Zobaczymy jak będzie tym razem ![]() Agencja PR-owa ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, dziewczyny, poradźcie ![]() Po pierwsze: jak pogodzić chodzenie na rozmowy kwalifikacyjne z pracą? Jeszcze pracuje w starej firmie i najprawdopodobniej zostanę tam jeszcze na marzec, ale już szukam czegoś nowego. Oczywiście rozmowy zazwyczaj są w godzinach rannych/okołopołudniowych więc z pracy trzeba się urwać. Szukać wymówek czy mówić wprost, że mam rozmowę? Szefowa wie, że odchodzę, bo o tym już rozmawiałyśmy, ale nie wiem, czy w dobrym tonie będzie takie otwarte przyznawanie się do tego, że spóźnię się/nie będzie mnie, bo idę na rozmowę kwalifikacyjną ![]() I druga sprawa: aktualne jestem chora, dzisiaj dzwonili do mnie z jeszcze jednej firmy z propozycją spotkania w dniu jutrzejszym. Niestety musiałam odmówić w związku z chorobą i wysoką gorączką i pytałam się za każdym razem, czy istnieje szansa spotkania w innym terminie. Pani powiedziała, że oddzwoni później, bo musi się z kimś tam skonsultować, ale tego nie zrobiła. Myślicie, że sama mogę do niej jutro zadzwonić w tej sprawie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Staż został przerwany z własnego powodu. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A wydaje mi sie ze skoro wysyłają mi wezwanie na podstawie KPA to jak byk w KPA jest napisane ze w wezwaniu mają byc też podane skutki prawne niedostosowania się do wezwania, a tu nic nie napisali... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.