Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 14:11   #4321
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Esko długo byliście na 1. A jakich pampersów używacie
Fio!! my dość długo bo tesciowa kupiła 1 jak Zosia juz w 2 smigała wiec zuzylismy.
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
No właśnie. My teraz korzystamy z Pampersów, ale myślę o tych z Biedronki Dada. Koleżanka też mówiła, że z rossmana są dobre pampersy. A Ty jakich używasz?
my cały czas na DADAch biedronkowych. nie kupiliśmy ani jednej paczki Pampersów orginalnych.

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:13   #4322
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Monia

Nawet nie wiesz jaka jestem Ci wdzięczna!!!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:10   #4323
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie. My teraz korzystamy z Pampersów, ale myślę o tych z Biedronki Dada. Koleżanka też mówiła, że z rossmana są dobre pampersy. A Ty jakich używasz?
Dady

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

my cały czas na DADAch biedronkowych. nie kupiliśmy ani jednej paczki Pampersów orginalnych.
Ja też wogóle nie kupiłam orginalnych. Dużo matek mówiło, że jak raz się użyje Pampersa to potem ciągle dziecko inne pampersy odparzają
Dostaliśmy jedną paczkę Happy i potem tylko Dady. Stasia nic nie odparza, są tanie i dobre jakościowo, więc nie widzę sensu przepłacać, bo przebitka jest dość spora

Monika jak masz rabat to zaopatrz się w husteczki nawilżane, najlepiej różne rodzaje. Ja uwielbiam Pampersy te zielone i Nivea te ciemne, inne jakoś mi nie podchodziły zwłaszcza Huggies. Szampon z Hipp też jest dobry
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:18   #4324
eseska
Zakorzenienie

My mieliśmy chyba 2 paczki rossmanowych 1 ale w porównaniu z Biedronkowymi jakies twarde. Ja wyszłam z załozenia ze zaczne od zwykłych a jakby sie cos działo to bede bardziej markowyc używac. Nie miałam problemów z pupką Zosi wiec nie zmieniam. cena jest ok a do tego ma Biedronke "rzut beretem".

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:42   #4325
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo matek mówiło, że jak raz się użyje Pampersa to potem ciągle dziecko inne pampersy odparzają
nie strasz oby tak u nas nie było

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:10   #4326
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

hej, moja Antosia nosila i Huggisy, i Pampersy premium cary i Babydream - wszystkie 1 - zadne nie odparzaly, teraz dopiero zakupilam z Bebydream 2 - ale Tosia to szczupaczek
dzis bylismy na badaniu stawow biodrowych - strasznie plakala ;( a doktorek byl nie zabardzo mily najgorzej bylo jak robil usg - musialam sama wlozyc Mala w taka rynienke i to jeszcze bokiem - serce mnie bolalo jak zawodzila - a doktor jeszcze kazal ja zabawiac - ciekawe jak?? i czy jemu byloby do zabawy gdyby ktos jego tak wsadzil...
...juz sie boje co to bedzie na szczepieniu...

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Paniczka co do przebierania Malej - to wczoraj chyba byl rekord - trzy razy podobnie jak u Esi pralka chodzi przecietnie 2 razy w tygodniu...wlasnie dzis poszlo jedno...[COLOR="Silver"]

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:11   #4327
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
z serii jaka jestem fotogeniczna zdjecie pt gdzie jest moja flaszka!!!!!
O jejusiu, co za słodzizna ma się ochote zdrabniać każde słowo

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
z mojego nastawienia wyszly nici - i tak wywolali mi porod
tylko że ja już jestem umówiona z synkiem nooo
a tak na serio jak dla mnie może siedzieć, tylko jakoś tego nie widze bo skurcze mnie męczą przy każdym ruchu

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Lunka no to zaczynamy odliczanie Jak tż? zadowolony z wyjazdu?!
Niestety... leci 3 tydzien a był dwa razy w pracy musi chociaż zarobić na bilet żeby w niedziele wrócić.. aż nie mam już siły o tym myśleć bo sie załamuje codziennie rano jak dowiaduje się ze znów nie ma pracy

Cytat:
Ja mam 1 paczkę 1 pampers, następne kupie 2 odrazu a na 3 mam zamiar już przejść na Dady
Moja siostra użerała się z ni to uczuleniem, plamą u swojej córki, antybiotyki szły w ruch, wszystko. Koleżanka poradziła przejść na Dady-po jednym dniu zniknęło!
Takie te pampersy super

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:17   #4328
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
przerażenie w jego oczach bezcenne

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
dzis bylismy na badaniu stawow biodrowych - strasznie plakala ;(
jak taki maluszek placze, to serce krwawi....

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Niestety... leci 3 tydzien a był dwa razy w pracy
przeciez miał nagraną prace

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:31   #4329
iza243
Zakorzenienie

Witam
Dziewczyny przeczytałam ale nie jestem w stanie zacytować i odpisać bo mi kompa szlag trafił

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:38   #4330
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

Paniczka co do przebierania Malej - to wczoraj chyba byl rekord - trzy razy podobnie jak u Esi pralka chodzi przecietnie 2 razy w tygodniu...wlasnie dzis poszlo jedno...
Ja potrafiłam i z 5 razy przebierać, a pralka szła czasem co dzień, bo mam mało ubranek, a prać ręcznie nie zawsze mam czas

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 17:36   #4331
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
Kto chcę przeczytać ciszę pod sercem?
ja chce

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
z finansowej to chyba niezbyt ciekawie. ja znam tylko ceny 1, 43szt kosztują 22zł. zakładając zużycie 10 dziennie, starczy na 4 dni

nie powiem, że ja nie drżę.. dzisiaj mówię chłopu, że 9 miesiąc zaczynamy a on: "nie, nie dzisiaj, dzisiaj nie wtorek!", dopiero po chwili dotarło o mówi: "dzisiaj wtorek........???" przerażenie w jego oczach bezcenne

za formalności

jakoś w okolicach połowy ciąży miałam tsh 2 i było ok, nic mi endo nie zmieniała w lekach. potem znowu miałam niższe, wyższe, ale zawsze w granicach ciężarnej normy. ft4 mam zupełnie inne normy, ale wydaje mi się ok, tzn moje raczej przy dolnej granicy normy, ale raczej stałe i też nikt mi nie zwracał na nie uwagi.

pytałam was o te pampki 1 bo coraz częściej słyszę, że mamy używają ich głównie w szpitalu i szybko przechodzą na 2. w taki sposób dostaliśmy pół paczki 1, ale to tylko 20 sztuk i zastanawiałam się ile i jakich dokupić. porównywałam ostatnio pampki 1 z haggisami 2 i tamte są sporo (?) dłuższe/wyższe, więc chyba na początek zanim pępek nie odpadnie nie będą dobrym rozwiązaniem. a będę miała teraz promocję do rossmanna 10% i chciałam zrobić większe zakupy "kosmetyczne" i tak myślę co i ile.
ja uzywam 1 caly czas, ale moja jest mala. kupilam 2 opakowania po 50 sztuk i 2 po 25. dodatkowo dostalam jakiejs innej firmy ok 40 sztuk. na chwile obecna zostalo mi dokladnie 77 sztuk 1
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 18:44   #4332
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Stawiamy ciacho Mikołaj ma 15 m-cy

Co do pampersów to chyba każda inaczej, bo dzieci z różną wagą się rodzą.
U nas chyba ponad 2 miesiące były 1 pampers premium care ( jedną paczkę miałam tych zielonych ale one mniejsze są ) 2 też miałam te białe pampersy. 3 haggies i w ogóle nam nie przypadły. Potem trochę pampersów na przemian z dada. Teraz odkryłam pampersy z babydream ( nie umiałam się przekonać, żeby je kupić ) ale lepsze są te w kartonie niż w normalnym opakowaniu. Są delikatniejsze niż pampersy i dady.

Panika u nas Miki na okrągło ulewał, obsikiwał, kupa ... był chudy więc wszystko wylatywało z pampka ;p dodatkowo u chłopaków częściej zdarzą się siki poza pampersem ale miał dużo ubranek i prałam raz w tygodniu, w jednym tygodniu białe w drugim kolorowe.

monika, panika brawa za kolejny tydzień, wow już 36
lunao ciekawe kiedy urodzić

basia bardzo się cieszę, że mężuś na święta przyjecie
zeberka jak ferie??

izuś mąż zaczął pracować?
medi trzymam kciuki za Twoje plany

W ogóle to niesamowicie wasze dzieci rosną. Mój szczypior głównie w 74 chodzi dresy ma na 6-9

perse Fajnie, że Arturek daje o sobie znać
jana kciuki za wizytę

więcej nie paniętam...
pozdrawiam wszystkie

Niestety u męża się nie zapowiada jakieś wolne... a Mikołaj nie lubi jak mama przy komputerze siedzi , czytam was na bieżąco ale z pisaniem gorzej

Witam nowe mamy

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 19:11   #4333
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Zimo, idź już sobie
dołączam się do apelu, ma już dość odśnieżania
Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Ja jestem i podczytuję codziennie ale ostatnio mam jakiegoś doła i nie mam jakoś chęci do pisania.
co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
żeby mógł po porodzie wszystko sam załatwić, żeby w szpitalu miał od razu swoje nazwisko, żeby konkubentowi nie robili żadnych akcji i żeby nie było papierologicznych problemów....
w pierwszym momencie pomyślałam, że wzięliście ślub...
Stary 2013-02-19, 19:20   #4334
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

w pierwszym momencie pomyślałam, że wzięliście ślub...
byłybyście pierwsze które by wiedziały
hehe mamy wspólne konto, kredyt, adres, syna, ale ślubu niet

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 19:44   #4335
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam

izuś mąż zaczął pracować?
Za 15 miesiecy

Tak,pracuje i zadowolony.Oby go tylko nie zwolnili po 3 miesiącach
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

byłybyście pierwsze które by wiedziały
hehe mamy wspólne konto, kredyt, adres, syna, ale ślubu niet
Wogóle nie planujecie ślubu?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:50   #4336
BERBIE
Zakorzenienie

cisza nastała, jak zwykle gdy jestem
ja czekam na Różowe lata 70 i idę spać, pewnie będę je jednym okiem oglądać
Stary 2013-02-19, 21:05   #4337
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
cisza nastała, jak zwykle gdy jestem
ja czekam na Różowe lata 70 i idę spać, pewnie będę je jednym okiem oglądać
ja czekam jak wywietrze smrod przypalonej kapusty
Stary 2013-02-19, 21:19   #4338
BERBIE
Zakorzenienie

wstyd się przyznać, ale ja praktycznie teraz prawie nie gotuję. codziennie w czasie pracy wyskakuję po obiad, który wynosi mnie 4,50 za dwa dania (talerz zupy i pół porcji drugiego) i na wynos biorę litr zupy dla Tż za 2 zł. Normalnie nie opłaca się gotować, nie a wyboru w daniach codziennie jest jedna zupa i jedno drugie i nigdy nie ma 2 razy w tygodniu tego samego.
Stary 2013-02-19, 21:26   #4339
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Berbie, ja jestem Tylko kompletnie ostatnio nie mam weny do pisania.

Wcale Ci się nie dziwię, że mało gotujesz. Ja w domu siedzę, a i tak czasami coś mąż ugotuje albo przyniesie.

O, ja też lubię 'Różowe lata...'! Ostatnio nawet na przebieranej imprezie wcieliłam się w Donnę. Tylko mi rudych włosów zabrakło...

Idę Was nadrobić troszkę.
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:36   #4340
BERBIE
Zakorzenienie

Medi ty nie studiujesz i nie pracujesz?
Stary 2013-02-19, 21:38   #4341
measia
Wtajemniczenie

ja gotuje codziennie dla rodzinki to niestety mnie nie omija. czasem tylko wezmiiemy cos na wynos dzis przypalilam kapuche, bo Mala karmilam i do tego marudzila. jak poczulam juz kapustke, ze zmienila kolorek na czarny to niestety Mloda zaliczyla lozeczko z placzem a ja staralam sie uratow cos z kapuchy

ogolnie padam dzis. bylam z Marysia na 3 gdzinnym spacerze. pogode mamy sliczna wiec korzystam ile moge. cos jeszcze mi sie na piecie zrobilo i boli jak diabli. ide do lozka zobaczyc czy mnie tam nie ma
Stary 2013-02-19, 21:39   #4342
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Medi ty nie studiujesz i nie pracujesz?
Ano... Od ponad połowy roku siedzę bezczynnie na tyłku. Nawet czasem mam problem wyjść do sklepu pod domem. Masakra.
Od przyszłego tygodnia zaczynam semestr poprawkowy, także będę miała 2 razy w tygodniu wyprawę na AWF.
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:45   #4343
agatkaa1
Zakorzenienie

Medi kiedy masz egzamin??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:45   #4344
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Ano... Od ponad połowy roku siedzę bezczynnie na tyłku. Nawet czasem mam problem wyjść do sklepu pod domem. Masakra.
Od przyszłego tygodnia zaczynam semestr poprawkowy, także będę miała 2 razy w tygodniu wyprawę na AWF.
może głupio spytam, ale co ty robisz całymi dniami? bo ze swojej strony patrząc oddałabym królestwo za powiedzmy tydzień wolnego, ale po tygodniu/dwóch chyba miałabym dosyć
Stary 2013-02-19, 21:58   #4345
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
j
ja też nie lubię, ale nie mam w sumie chyba innego wyboru, mam drewniany dom i raczej nic innego nie wchodzi w grę może masz jeszcze masz jeszcze jakiś propozycje?
a kamień?
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39307467]Dziewczyny, dzisiaj nieświadomie powiedziałam do brzucha: Dawidku....
Czuję się podle
Oby mi się to nie zdarzało po urodzeniu.[/QUOTE]
myślę, że to normalne. ja nie raz do Maksia mówię Kacperek i na odwrót. Dawid był, jest i będzie w Twojej pamięci i sercu.

pani gratulacje, tata Torresa oblewa?
nie wiedziałam, że takie formalności można robić przed.

Agatka wypoczywasz? w jakiej części Niemiec jesteście?

Byłam u pediatry z młodszym. Wyniki w porządku. Kości dobrze uwapnione, żadna krzywica mu nie grozi. Taka uroda, trzeba czekać, aż ciemie się zarośnie samo.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:02   #4346
agatkaa1
Zakorzenienie

Maxi okolice Essen, Dortmund

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:11   #4347
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Maxi okolice Essen, Dortmund
Dortmund pamietam z naszej wyprawy samochodem do Polski. jechalismy pierwsy raz, bez nawigacji za to z mapa wydrukowana z google i zginelismy na obwodnicy Dortmund i tak jezdzilismy dookola zanim nie znalezlismy gdzie dalej mamy jechac
Stary 2013-02-19, 22:19   #4348
Rollergirl
Raczkowanie

Każdy dzień u mnie jest coraz gorszy. Płaczę w domu, na ulicy, co chwilę. Stałam się bardzo nerwowa. Czuję się taka samotna z tym wszystkim. Jakbym miała stabilna sytuacje życiowa to od razu chciałabym dziecka. Zobaczyć te dwie kreski na teście ciążowym w trakcie, nie po... A tak to nie wiem kiedy tak jak Wy będę mogła napisać co kupuję maleństwu, ile waży dzidziuś itp. Nie wiem co to będzie. Przeraża mnie to wszystko co mnie spotkało i co dalej będzie się działo.
Rollergirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:26   #4349
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
a kamień?
w całym korytarzu?
Cytat:
Napisane przez Rollergirl Pokaż wiadomość
Każdy dzień u mnie jest coraz gorszy. Płaczę w domu, na ulicy, co chwilę. Stałam się bardzo nerwowa. Czuję się taka samotna z tym wszystkim. Jakbym miała stabilna sytuacje życiowa to od razu chciałabym dziecka. Zobaczyć te dwie kreski na teście ciążowym w trakcie, nie po... A tak to nie wiem kiedy tak jak Wy będę mogła napisać co kupuję maleństwu, ile waży dzidziuś itp. Nie wiem co to będzie. Przeraża mnie to wszystko co mnie spotkało i co dalej będzie się działo.
kochana nie wszystkie po # są w stanie myśleć o kolejnych ciążach. u mnie minęło półtora roku od drugiego # i dopiero teraz zaczynam brać pod uwagę następna próbę. na wszystko przyjdzie czas... jak z tż?
Stary 2013-02-19, 22:35   #4350
Rollergirl
Raczkowanie

Ja miałam myśli o dziecku, już bym chciała. Teraz tym bardziej. Wstrzymuje mnie jedynie sytuacja z TŻ, która się ciągnie i ciągnie.. Aż tu nagle teraz poronienie. Zapragnęłam po tym dziecka najmocniej na świecie. Już teraz bym chciała je mieć tu przy sobie. I moja rozpacz jest tym większa, bo wiem, że tak nie może być. Z obecnym TŻ chyba już dawno nie powinnam być, jakieś uzależnienie, schematy z dzieciństwa, nie wiem czy kocham czy nie. Oszaleć można. Chodzę na terapię i chciałabym w końcu dojść do tego czy ja chcę z nim naprawdę być czy nie. Nie wiem ile to będzie trwać, więc planować z nim dziecka nie mogę. A jak już się jednak zdecyduję, że koniec z nim to później zanim jakiś nowy się pojawi, zanim się okaże, że to TEN, to będę już miała poważne problemy z zajściem w ciążę. Ta ciąża to był w ogóle cud. Mam niedoczynność tarczycy, do tego PCO. Powinnam starać się jak najwcześniej. Wiek tu nie działa na moją korzyść. Popadnę w jeszcze gorszą depresję niż już jestem.
Rollergirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości