Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 21:15   #3541
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Agaton trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:23   #3542
monarika
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj się uczę cały dzień, ale i tak was podczytuję
Ula BioGaia kosztuje w aptekach ok 40 zł, ale w Aptece Gemini internetowej można ją dostać za 19 zł . Tylko nie wiem czy z dostawą się opłaca, bo ja zamawiałam z odbiorem do apteki.
Dzieciaczki wszystkie piękne, Alanek, Jaś i Otylia
Tamlin, polecasz kompocik, muszę spróbować bo u nas te kupki to też maskara. dzięki
Dziewczyny, a co jeszcze gotujecie oprócz tradycyjnej zupki jarzynowej? Czy może ją jakoś urozmaicacie? Dziś zrobiłam papkę z marchewki, ale dlaszych pomysłó brak
Też mam z tym problem... jak narazie mała je w kółko ziemniaka, marchewkę i pietruszkę ostatnio dostałam od mamy szpinak mrożony z jej ogrodu więc dodaję od czasu do czasu, a tak poza tym nie mam pojęcia co można dodawać

oby do lata wtedy będzie większy wybór

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Maks przekręcił się sam na brzuch z pleców
Siedzę sobie czytam wizaż a Maks na podłodze lezy i szarpie się z małpą z maty, słyszę jak stęka ale tak mnie wciągnęło czytanie, że nie zwróciłam uwagi na to i w końcu spojżałam a tam moje dziecie na brzuszku i za chwilkę hop na plecki
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Iga nauczyła się przewrotów z plecków na brzuszek co ją położe na macie to hop na brzuszek
Gratulacje dla maluszków...Otylka tak nienawidzi leżeć na brzuchu, że my z mężem się śmiejemy, że sama z własnej woli to ona się nigdy na brzuch nie przekręci

aga_ton, marzenka1984

tamlin111 skąd bierzesz kalafiora i brokuła?

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-02-19 o 21:25
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:30   #3543
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dzwonie to informuje mnie, że wychodzące połączenia zostały zablokowane i nie mogę wykonać polecenia

Aga_ton kciuki zaciśnięte.

Też trzymajcie kciuki bo jutro na 12 jadę na ostatnie szczepienie.
Idę się kąpać.

hmmm, dziwne to
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

jutro wizyta u neurologa i strasznie się stresuję.
niezależnie od tego co się dowiem odezwę się najwcześniej we czwartek bo jutro późno wrócimy.
także proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wybaczcie, ale czytanie i odpisywanie mi dzis nie idzie zupełnie.

Iwoncia, zdjecie Alanka genialne. A ubranko - super!

będę wdzieczna jeśli mi odpowiedzie: chyba już czas również coś do picia, oprócz mojego mleka, Zuzi podawać, prawda? od czego zacząć? zwykła woda? jaka? soki? herbatki?

może to i głupie pytanie o coś banalnego, ale pytam
Dziękuje
A ja sie Ciebie kochana zapytam co to takiego jest w miseczce co dostaje do jedzenia Zuzia na zdjęciu na fb?
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:37   #3544
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Iga nauczyła się przewrotów z plecków na brzuszek co ją położe na macie to hop na brzuszek

Cytat:
niezależnie od tego co się dowiem odezwę się najwcześniej we czwartek bo jutro późno wrócimy.
także proszę o kciuki
Trzymam kochana

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

tamlin111 skąd bierzesz kalafiora i brokuła?
Jeszcze nie robiłam, mam zamiar w sobotę bo sałatkę będę robiła A kupię chyba mrożonki, bo takim świeżym marketowym nie dowierzam.

Ta zumba jest zaje.bista. Jestem spocona jak świnia ale czuję ze żyję. W czwartek znów idę, już karnet wykupiłam.
A teraz prysznic
Stary 2013-02-19, 21:43   #3545
weronika_91
Zakorzenienie

Czas troszkę nadrobić

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Narobiłyście mi smaka i właśnie gotuję pieczarkową
ja gotuję od jakiegoś czasu z makaronem i jest pyszna

Cytat:
Siedzę sobie czytam wizaż a Maks na podłodze lezy i szarpie się z małpą z maty, słyszę jak stęka ale tak mnie wciągnęło czytanie, że nie zwróciłam uwagi na to i w końcu spojżałam a tam moje dziecie na brzuszku i za chwilkę hop na plecki

Cytat:
Zablokowali mi połączenia wychodzące a ja bez telefonu jak bez ręki, a najfajniejsze jest że polecają dzwonić do biura obsługi w celu dowiedzenia się czegoś więcej jak mam niby zadzwonić skoro zablokowali mnie
a mnie też zablokowali a kase na koncie mam więc nie wiem co jest grane

Cytat:
to super

Agaton trzymam kciuki kochana za wizytę

Alanek, Jaśko , Alicja cudowne maluszki

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

aaa i jeśli chodzi i dodatkowe napoje w ciągu dnia to u nas króluje herbatka malinowa z dziką różą, tych ziołowych nie chce pić. Daję też sok marchwiowy z hippa j Jaśko już ma bardziej żółtawą buźkę a nie taką bladą więc faktycznie marchew wpływa na koloryt skóry
no i wciaksm mu wodę ale on się upiera i za chiny nie chce
Stary 2013-02-19, 21:58   #3546
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Brawa!
Zosia tak sie przewracala przez 1 dzien, teraz zapimniala
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:00   #3547
monarika
Wtajemniczenie

Dziewczyny dostałam takiego maila od Rossnę
dostałą któraś też coś takiego?? Co jest w tym zestawie bo na zdjęciu po zalogowaniu jest tylko pudełko z logo rossnę

ciekawe...

Cytat:
Mamo,

Dziękujemy, że jesteś w programie Rossnę! *Dzięki regularnym zakupom produktów dziecięcych w drogeriach Rossmann, Twój rabat Rossnę! wzrósł o 1 punkt procentowy. Teraz wynosi on już 5 proc.

Twoją aktywność w programie chcemy również nagrodzić wyjątkowym prezentem: Prezent Rossnę! ZESTAW 2 (4-6)!

Kliknij w poniższy link i wskaż drogerię Rossmann, w której chcesz odebrać prezent:

www.rossnet.pl/profil/moje_prezenty

Gdy prezent zostanie dostarczony do wybranej drogerii Rossmann, otrzymasz mail informujący o możliwości jego odbioru.
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:00   #3548
katiem
Wtajemniczenie

Agaton dzieki za odp. Chyba zacznę gotować Kubusiowi.
I kciuki za Lenkę jutro

Maggie możesz dawać samą wodę przegotowaną. My też tylko pierś do picia i nie wiem kiedy wprowadzę co innego.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:02   #3549
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Krem z brokuła, kalafiora. Kusi mnie aby z groszku zrobić, ale mam tylko taki z puszki i jakoś mam opory.
Ja lubie zupe z groszku z puszki jest to zupa alarmowa
Stary 2013-02-19, 22:04   #3550
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

Giulia tez sie wczoraj pierwszy raz przewróciła, ale nie było mi dane zobaczyc obrotu. nad ranem w takije pozycji ja zastałam w łóżeczku

dziewczyny jaka herbatke ziolowa moge kupic Małej do picia? chodzi mi o takie parzone. ostatnio mało pije, soczków ani herbat z hippa nie chce je dawac bo tam cukier.
Brawa za obrót
A zwykly rumianek?
Stary 2013-02-19, 22:05   #3551
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzis mamy dzien obrotňw
Stary 2013-02-19, 22:11   #3552
lourose
Wtajemniczenie

Agaton trzymam kciuki mocno,mocno! Na pewno bedzie dobrze!

U nas dzis spokojnie, maz w domu wiec troche odetchnelam ale jutro go juz nie bedzie ;(

Zmykam do spania
Stary 2013-02-19, 22:11   #3553
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Brawa za obrót
A zwykly rumianek?
dziekujemy
czyli taki zwykły moge?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:13   #3554
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Dziewczyny dostałam takiego maila od Rossnę
dostałą któraś też coś takiego?? Co jest w tym zestawie bo na zdjęciu po zalogowaniu jest tylko pudełko z logo rossnę

ciekawe...
Właśnie o tym pisałam pare stron wcześniej. Nie odebrałam jeszcze tego, w ciągu 7 dni mają dostarczyć do mojego rosmana.
Stary 2013-02-19, 22:28   #3555
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Agaton dzieki za odp. Chyba zacznę gotować Kubusiowi.
I kciuki za Lenkę jutro

Maggie możesz dawać samą wodę przegotowaną. My też tylko pierś do picia i nie wiem kiedy wprowadzę co innego.
Ja dziś pierwszy raz dałam coś innego do picia. Łyżeczką wypił dwa razy po 40 ml kompotu jabłkowego. I pierwszy raz coś ugotowałam Kompot i marchewkę z ziemniakiem. Jabłka z kompotu zblenderowałam jak Tamlin doradziła. Zapakowałam do słoiczków i do lodówki. No i jadł też skrobane jabłko. Ale mu to wszystko smakowało!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:49   #3556
aga_ton
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za kciuki, na pewno się przydadzą
stresuję się strasznie... chyba nie usnę dzisiaj....

a za tydzień kolejna wizyta tyle że u ortopedy.
i znowu stres, tym razem podwójny bo obawiam się podróży. po raz pierwszy będziemy musieli przejechać z Leną ponad 400 km (w obie strony). ciekawe jak to będzie

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
dziekujemy
czyli taki zwykły moge?
zwykły rumianek może być, tylko go dobrze rozcieńcz, by herbatka miała kolor słomkowy .
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 23:12   #3557
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Proszę bardzo zabawka ma ok 20 cm średnicy. Nie patrz na to że odrapana, mamy ją po mojej siostrzenicy, swoje już przeszła ale bawi dalej
dziękujęi Ala sama naciska ten nosek i inne guziczki?

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Wiem, że powinnam zareklamować i nawet bym poszła, ale zwyczajnie nie mam teraz czasu i nie jest mi po drodze więc sobie podaruje.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Katee dziękuję za poprawienie prezentacji. Jest super!
Twój wybór,za 100zł wydane na zdjęcia chciałabym,aby miały dobrą jakość.
Cieszę się,ze Ci się podobaNikt już nie zgłaszał do niej reklamacji,więc chyba nic już nie pomyliłam

Cytat:
także proszę o kciuki
trzymam kochana!!!!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
co do zabawek radyjko czy kula wybrałabym kule duśka piszczy do niej jak jej ucieka ale z radyjkiem też dyskutuje i bawi się tymi kółeczkami z boku ładnie je przekłada ale kula jakoś wygrywa u mnie w odczuciu
O!dziękuję za cenne poradya co z tymi placuszkami z serkiem homo?

Mam humor do kitu.Kuba jest ostatnio nieznośny,że mam go naprawdę dość.Jeszcze mąż mnie nie rozumie i pierdzieli,ze to moja praca
Idę spać,bo codziennie obiecuje sobie,ze pójdę przed 23 i zawsze to samo Dobranoc.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-02-19 o 23:13
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 23:21   #3558
katiem
Wtajemniczenie

To brawa dla wszystkich maluszków za obroty

Gda pięknie. Ja właśnie muszę znaleźć jakieś dobre źródło. Ty masz z ekologicznego sklepu, a mi zamknęli

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
dziękujęi Ala sama naciska ten nosek i inne guziczki?

Twój wybór,za 100zł wydane na zdjęcia chciałabym,aby miały dobrą jakość.
Cieszę się,ze Ci się podobaNikt już nie zgłaszał do niej reklamacji,więc chyba nic już nie pomyliłam

Mam humor do kitu.Kuba jest ostatnio nieznośny,że mam go naprawdę dość.Jeszcze mąż mnie nie rozumie i pierdzieli,ze to moja praca
Idę spać,bo codziennie obiecuje sobie,ze pójdę przed 23 i zawsze to samo Dobranoc.
Skoro praca to gdzie zapłata adekwatna do wysiłku?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 23:31   #3559
lilka00
Wtajemniczenie

Moja Kinga też się raz w nocy obróciła na brzuszek, ale pewnie przypadkiem przez sen, bo w dzień próbuje i nic z tego.

Ja daję do picia sok marchwiowy i marchwiowo- jabłkowy Hipp, bo nie innego nie chce, ani wody, ani herbatki koperkowej, malinowej, uspokajającej, ani soku jabłkowego 3 firm już próbowałam, musi być marchew i koniec.

Tamlin- próbowałam dzisiaj sposobu na pozycję do kupki, którą opisałaś i się rewelacyjnie sprawdziła, jak się mała zaczęła prężyć to ją wzięłam i ładnie poszło, a kupa brzydka, taka o konsystencji gliny, więc dziękujemy

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
dzięki dziewczyny za kciuki, na pewno się przydadzą
stresuję się strasznie... chyba nie usnę dzisiaj....

a za tydzień kolejna wizyta tyle że u ortopedy.
i znowu stres, tym razem podwójny bo obawiam się podróży. po raz pierwszy będziemy musieli przejechać z Leną ponad 400 km (w obie strony). ciekawe jak to będzie

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

zwykły rumianek może być, tylko go dobrze rozcieńcz, by herbatka miała kolor słomkowy .
Ja też trzymam kciuki z Lenę, żeby wszystko było ok
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 23:42   #3560
madziar_ka
Raczkowanie

Uff, nadrobiłam. Pół dnia się zbierałam i dopiero teraz mi się udało

Cytat:
u nas mustella zimowa tez. reszta na razie ok. jablka nie lubi na lateksie od poczatku spimy
oby przeszlo z wiekiem

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
O matko, współczuję. I mam nadzieję że opanujecie alergię i życie z nią ( alergią nie Alą ) będzie łatwiejsze.
Zaparłam się i tej alergii nie popuszczę , trzymam się wersji, że Alka z tego wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
ojej tulę mocno i mam nadzieję, że te uczulenia przejdą i będzie wam łatwiej

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Ojejku jaka biedna Ala, oby przeszło u nas jest alergia na mleko, ale inne rzeczy są ok
Biedna, ale nie poddajemy się. Całe szczęście, że u Was tylko mleko

Kwestia probiotyków była poruszona - małym alergikom polecam Latopic, specjalny probiotyk dla dzieci z alergią pokarmową i azs. My stosujemy .

I jeszcze pochwalę się czym ostatnio Ala zajmuje się całymi dniami
http://allegro.pl/oball-kule-gryzak-...970818673.html.
Niby prosta rzecz, a szaleje z nią w łóżeczku, na macie, leżąc i na plecach i na brzuchu. Najśmieszniej jest jak pakuje język w dziury .

Alka też na etapie przekręcania się na brzuch. Dziś ją znalazłam leżącą na brzuchu na dywanie, a zostawiłam na macie. Mało tego, dwie maty koło siebie rozłożyłam. Księżniczka chyba za mało miejsca miała

aga_ton ja też stresa mam. Jutro rano do CZD jedziemy, a wieczorem do gastrologa
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 23:55   #3561
lilka00
Wtajemniczenie

No właśnie, zapomniałam z czym tu przyszłam, jak myślicie, czy mogę dać Kindze kompot z morel naturalnych od mojej babci? Były zaprawiane latem i jest dosypane sporo cukru, i czy mogę dać takie owoce z kompotu? Mam też taki jabłkowy, tylko ten cukier, one są mega słodkie. W tym roku zamówię sobie wersję niesłodzoną .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 00:26   #3562
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Uff, nadrobiłam. Pół dnia się zbierałam i dopiero teraz mi się udało

Zaparłam się i tej alergii nie popuszczę , trzymam się wersji, że Alka z tego wyjdzie.

Biedna, ale nie poddajemy się. Całe szczęście, że u Was tylko mleko

Kwestia probiotyków była poruszona - małym alergikom polecam Latopic, specjalny probiotyk dla dzieci z alergią pokarmową i azs. My stosujemy .

I jeszcze pochwalę się czym ostatnio Ala zajmuje się całymi dniami
http://allegro.pl/oball-kule-gryzak-...970818673.html.
Niby prosta rzecz, a szaleje z nią w łóżeczku, na macie, leżąc i na plecach i na brzuchu. Najśmieszniej jest jak pakuje język w dziury .

Alka też na etapie przekręcania się na brzuch. Dziś ją znalazłam leżącą na brzuchu na dywanie, a zostawiłam na macie. Mało tego, dwie maty koło siebie rozłożyłam. Księżniczka chyba za mało miejsca miała

aga_ton ja też stresa mam. Jutro rano do CZD jedziemy, a wieczorem do gastrologa
oo dzieki za inf o tym probiotyku. a jak Ali podajesz do mleka? kurcze moja ostatnio nie dopija nigdy calego.

myslalam o tej Biogai ale czytam ulotke i pisze ze moze zawierac sladowe ilosci bialka mleka gda wiedziałas o tym ?

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p63781-Bio...la_dzieci_5_ml

edit. link nie działa, kopuje ze strony apteki:

Jedna dawka:
5 kropli, 25 dawek w butelce zawierającej 5 ml płynu
Ilość w dawce:
100 milionów żywych, aktywnych komórek Lactobacillus reuteri Protectis*
Inne składniki:
Olej słonecznikowy, olej trójglicerydowy o łańcuchach średniej długości, dwutlenek silikonu. Może zawierać śladowe ilości białek mleka.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 01:33   #3563
colds
Zakorzenienie

Dziewczyny, które były nacinane albo Tamlin..

Czy to normalne, że boli/szczypie (dość dziwne uczucie) blizna po nacięciu po takim czasie od porodu?
Mam ochotę się w tym miejscu tam zadrapać
Stary 2013-02-20, 03:43   #3564
gda
Zakorzenienie

Cytat:
oo dzieki za inf o tym probiotyku. a jak Ali podajesz do mleka? kurcze moja ostatnio nie dopija nigdy calego.

myslalam o tej Biogai ale czytam ulotke i pisze ze moze zawierac sladowe ilosci bialka mleka gda wiedziałas o tym ?

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p63781-Bio...la_dzieci_5_ml

edit. link nie działa, kopuje ze strony apteki:

Jedna dawka:
5 kropli, 25 dawek w butelce zawierającej 5 ml płynu
Ilość w dawce:
100 milionów żywych, aktywnych komórek Lactobacillus reuteri Protectis*
Inne składniki:
Olej słonecznikowy, olej trójglicerydowy o łańcuchach średniej długości, dwutlenek silikonu. Może zawierać śladowe ilości białek mleka.
Nie wiedziałam... Ale u nas chyba nie ma reakcji, tak mi się wydaje. Hmmmm.

Kurde wlasnie dziecko nie spi od 3, bo sie przebudzilo i zauwazylo, ze tata wrocil. I tak lezal i sie gapil. I teraz zabawa na calego...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 05:28   #3565
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam... Ale u nas chyba nie ma reakcji, tak mi się wydaje. Hmmmm.

Kurde wlasnie dziecko nie spi od 3, bo sie przebudzilo i zauwazylo, ze tata wrocil. I tak lezal i sie gapil. I teraz zabawa na calego...
No co cieszy sie ze tata wrócił

Dzien dobry
Agaton!!! Kciuki za Lenke bedzie dobrze mam nadzieje ze dowiesz sie wszystkiego bo to wkoncu ja Ci go polecilsm.

Lilka ja bym dała :p ale jesli boisz sie o cukier to moze lepiej sie wstrzymaj?

Dzisiaj dzien gotowania i sprzatania bedzie kaczuszka faszerowana przynajmniej obiad na 3 dni.

Kraven miałam sievpochwalic ale nie ma czym w makro nic nie ma a jak cos to beznadzieja kupiłam środki czystości i tacę do podawania.

Dzisiaj dostanę książki na temat kawy i tez bede to studiować taki msm zamiar
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 07:22   #3566
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekujemy
czyli taki zwykły moge?
Spokojnie na brzuszek jest dobra, tylko nie za mocna.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja dziś pierwszy raz dałam coś innego do picia. Łyżeczką wypił dwa razy po 40 ml kompotu jabłkowego. I pierwszy raz coś ugotowałam Kompot i marchewkę z ziemniakiem. Jabłka z kompotu zblenderowałam jak Tamlin doradziła. Zapakowałam do słoiczków i do lodówki. No i jadł też skrobane jabłko. Ale mu to wszystko smakowało!
Hihi żarłoczek mały

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Tiaaa... praca....

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które były nacinane albo Tamlin..

Czy to normalne, że boli/szczypie (dość dziwne uczucie) blizna po nacięciu po takim czasie od porodu?
Mam ochotę się w tym miejscu tam zadrapać
Ja byłam nacinana, co prawda na 3 szwy ale zawsze, nie kłuje mnie ani nie ciągnie

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
No co cieszy sie ze tata wrócił

Dzien dobry
Agaton!!! Kciuki za Lenke bedzie dobrze mam nadzieje ze dowiesz sie wszystkiego bo to wkoncu ja Ci go polecilsm.

Lilka ja bym dała :p ale jesli boisz sie o cukier to moze lepiej sie wstrzymaj?

Dzisiaj dzien gotowania i sprzatania bedzie kaczuszka faszerowana przynajmniej obiad na 3 dni.

Kraven miałam sievpochwalic ale nie ma czym w makro nic nie ma a jak cos to beznadzieja kupiłam środki czystości i tacę do podawania.

Dzisiaj dostanę książki na temat kawy i tez bede to studiować taki msm zamiar
Przemyć jakieś ciekawostki bo kawoszka jestem moje dziecko dostaje z mlekiem tyle kofeiny że chyba nie mam się co dziwić że nie śpi w dzień
kaczka... mniam!

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

A ja mam dziś dzień z prasowaniem, ciekawe jak mi pójdzie

Moje dziecię wstało dziś o 4:30. Pośpi jeszcze z 10 min jak znam życie, ale zdążyłam ogarnąć bobra. I klubik
Stary 2013-02-20, 07:30   #3567
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dobry
Znalazłam sposób na zajęcie Igi , dałam jej pampersa i tak już z 30 min go miętoli ja mam czas na wizaż
Dziś w nocy budziła się dosłownie co pół godziny, nie wiem czy to może po szczepieniu taka marudna czy co
Mam nadzieję że niedługo pośpi jeszcze bo też chce iść odespać.
Asiuulka ty jaka z Ciebie kuchara ja bym nie wiedziała jak się za tą kaczkę zabrać
Colds co do rany to mnie nic nie boli ani nie szczypie.

właśnie wzięło mnie przerażenie, co zrobię gdy w dniu ślubu przypadnie mi okres

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 07:46   #3568
weronika_91
Zakorzenienie

Witam ale jestem zmęczona dzisiejsza nocą... mały się co chwilę wiercil,chciał jeść . To jak był malutki nocy były spokojniejsze niż teraz .
Jeśli chodzi o rane to mnie nic nie boli już od dawna .
Stary 2013-02-20, 08:10   #3569
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Melduje bez nadrabiania,że na 9.30 mamy wizyte u lekarza z Fabiankiem,bo ma brzydki mokry kaszel,jest marudny i ulewać zaczął konkretnie. Ja już nie wiem co mu dolega,dopiero wybrał antybiotyk i znowu coś. Trzymajcie kciuki żeby to nie było nic powaznego

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

No i chwalimy sie,że wczoraj Fabianek skończył 4 miesiące!

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 08:29   #3570
angel166
Zakorzenienie

Zaraz nadrabiam tylko sue pochwale, ze waga z przed ciazy wrocila
Kocham Dukana
Jeszcze tylko 10kg do zrzucenia.
Zrobilam na probe ta bulke dulana z mikrofali i za☠☠☠ista!!!!! Od jutra takze pyszne buleczki na sniadanie swiezuykie, cieplutkie ale pycha!!! Szkoda, ze tylko jedna dziennie mozna hehe
Teraz kolej na pizze dukana

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości