|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak rozreklamować blog w nieirytujący sposób?
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39297121]Ale chyba na ten omlet z bananami jeszcze nie ma(albo jestem ślepa i nie widzę), mi najbardziej na tym blogu podobają się owsianki
.[/QUOTE]Nie znoszę owsianki odkąd byłam zmuszana do jej jedzenia w dzieciństwie
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm... Gdyby tak z głowy miałoby mi przyjść powiedzenie, którą z wizażanek kojarzę jedynie po blogu to zdecydowanie cholerka i jej przepisy *.*
Tak jak MoniceFaustynie czasami znika link do bloga :P
|
#153 |
|
Przyczajenie
|
Radzicie jakiś sposób na rozreklamowanie się w sieci blogiem/stroną? Jak to u was wyglądało?
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39297121]Ale chyba na ten omlet z bananami jeszcze nie ma(albo jestem ślepa i nie widzę), mi najbardziej na tym blogu podobają się owsianki
.[/QUOTE]Przepadłam na jej blogu, siedzę jak zaczarowana i oglądam zdjęcia
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tylko zmieniają się opisy w odnośniku do bloga. Nie wiedziałam, że link znika
.
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
rzucicie okiem na mojego bloga? www.naszeniebieskiemigdaly.blogspot.com
nie wiem na czym polega problem - pisze posta statystyki lecą w górę (ok. 300 wyświetleń), nie ma posta wejść jest ok. 150, staram się pokazywać różnorodne prace, pracować nad jakością zdjęć (mam nadzieję, że poprawę widać) a komentarze zostawiają 2-3 osoby. Nie chodzi mi o jakieś peany, ale też o konstruktywną krytykę - jestem samoukiem i każdą uwagę przyjmę z wielką radością!
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
blogi, które regularnie odwiedzam (i przeczytałam wszystkie notki
) to:http://www.matkasanepid.pl/ http://nawsiwjaponii.blogspot.com/ dzięki temu wątkowi odkryłam jeszcze -> http://myworldadka0401.blogspot.com/, zaraz zagłębię się w notki
|
#158 | ||
|
Copyraptor
|
Cytat:
Cytat:
Pierwszy i podstawowy błąd - nie masz gadżetów obserwatorów u siebie na blogu. Bez tego ciężko dodać blog do obserwowanych, bo trzeba ręcznie przeklejać adres i bleble, mnie się nigdy nie chciało. Jak nie ma gadżetu obserwatorów i przycisku "dołącz", to blog musi naprawdę urywać jaja, żeby mi się go później chciało odwiedzać. Po drugie - sprawdzasz odwiedziny na gadżecie blogspotowym? Bo jeżeli tak, to są na pewno ostro zawyżone. Blogspot zlicza też odświeżenia, wejścia robotów, wejścia botów i całą masę innego śmiecia Po trzecie - ale w zasadzie w czym problem? W małej ilości komentarzy? Komentarze to nie wszystko.
|
||
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A ja się modlę do Bozi o pieniążek, aby Cię wspomóc finansowo a siebie wzbogacić o takie dzieła |
|
|
|
|
#161 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() obserwatorów usunęłam, bo wydawało mi się to nie potrzebne - sama nie korzystam z tej funkcji - nie pomyślałam, że inni mogą chcieć. do statystyk używam google analytics i faktycznie nie ma odzwierciedlenia w bloggerowych statystykach. i tak, chodzi właśnie o komentarze - bo to dla mnie odzwierciedlenie czy komuś podoba się to co robię, czy nie, czy jest sens czy pokazywać. Bo bez krytyki nie ma szans na rozwój. Wiesz, chodzi mi o to, że często to co robię bardzo mi się podoba - ale wg kogoś może być niedopracowane pod jakimś kątem, a ja akurat na to nie zwróciłabym uwagi. Cytat:
![]() a z pisaniem - obiecuję poprawę. tylko link coś mi się w podpisie nie zapisuje.
|
|
#162 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
A, no to google analytics nie kłamie Z komentarzami jest tak, że zawsze jest ich niewspółmiernie mało, jeżeli porównujemy z odwiedzinami...ja na przykład nie bardzo miałabym co napisać na takim Twoim blogu, poza "śliczne" "ładne" itepe a takich komentarzy staram się nie zostawiać, bo wyglądają trochę jak spam ![]() A, i z moich uwag - mogłabyś przenieść archiwum bloga na boczną szpaltę, gdzieś do góry, bo zawsze kogoś może skusić tytuł posta i kliknie. Tak pod spodem to jest bardzo mało widoczne.
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2013-02-18 o 18:51 |
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzięki. niestety tak... robię ich po kilka i staram się wybrać najlepsze, ale wiadomo, nie zawsze wychodzi... ;/
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nerka fantastyczna! zaraz Cię o nią pomęczę na PW
|
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3931336 4]wow, co za cuda robisz
nerka fantastyczna! zaraz Cię o nią pomęczę na PW [/QUOTE]dzięki ![]() masz pełną skrzynkę więc nie mogę odpowiedzieć.
|
#168 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Tworzysz cuda i pewnie kiedyś o coś Cię pomęczę
Gratuluję dzidziusia i dodaję do ulubionych u siebie
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Soso, ja statywu nie mam, jakoś sobie radzę, za rok, może dwa foty będą lepsze ^^
|
#172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem zdania, że dobry blog sam się obroni ALE, aby wieki nie czekać, warto go wspomóc: - umieszczeniem w różnych katalogach blogów np: http://najlepsze.blogi.pq.pl/ http://najlepsze-blogi.pl/ http://katalog-blogger.blogspot.com/ bezpłatne, nikogo nieirytujące, proste - udzielaniem się na wizażu (o ile ma się konto) i lubi się tu pisać, lub na innych forach (oczywiście z adresem bloga w sygnaturce) ALE bez spamowania, bez komentowania półsłówkami, w wątkach, w których naprawdę ma się coś do powiedzenia i najlepiej powiązanych tematycznie z blogiem - odwiedzaniem i komentowaniem innych blogów ALE z głową i umiarem, bez tekstów "fajny blog, zapraszam do siebie", budowaniem społeczności "znajomych" blogerów To wszystko to jednak tylko początek, bo jeżeli chcemy, aby ten z trudem pozyskany obserwator/ gość/ czytelnik, został na naszym blogu musimy go czymś zainteresować: - tematyka oczywiście, a najlepiej KONKRETNA tematyka bloga; nie mamy wpływu na to, kto do nas trafi, ale na pewno chętniej wraca się do blogów "o czymś", niż "o wszystkim i o niczym" ![]() - treść napisana ciekawie, zgodnie z zasadami poprawnej polszczyzny, - ciekawy szablon/ główna grafika - kolejny blog klon nie rzuci nikogo na kolana, warto nauczyć się podstaw HTMLa i grafiki komputerowej, aby blog interesująco wyglądał pod względem wizualnym, - systematycznie pisanie (najlepiej co 2-4 dni). Poza tym trzeba to lubić - lubić pisać, lubić swojego bloga. Czytelnik naprawdę zauważa takie rzeczy |
|
|
|
|
#173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też zauważyłam, że wiele blogerek ma bardzo podobny szablon i te blogi prawie się nie różnią. Przeważają z białym tłem i niebieskimi linkami, zauważyłyście? Sama starałam się, aby mój szablon wyglądem się różnił od innych. I mam nadzieję, że się różni. A co do tematyki to lubię blogi, które dotyczą jednego tematu, np. tylko o kosmetykach, tylko o paznokciach, tylko o włosach, tylko o makijażu, tylko o rozwoju osobistym, tylko o zdjęciach. Oczywiście nie mam nic przeciwko jeśli ktoś umieści jakiś wpis niezwiązany z tematem bloga, ale takich wpisów według mnie powinno być maksymalnie 5-10%. Nie lubię jak dziewczyny piszą w komentarzu: "świetny blog, obserwuję, zapraszam do mnie link", po czym okazuje się, że tak naprawdę nie obserwują. Nie rozumiem po co takie komentarze
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię czyste, białe blogi, bo są dla mnie przejrzyste. Nie lubię napaćkanych linków, udziwnianych czcionek czy gadżetów, nie lubię zbyt kolorowego tła, bo się nie mogę skupić na treści.
|
#179 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Rozwiń więcej gadżetów i tam są obserwatorzy
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

.[/QUOTE]

おはよう! 

.
) to:

. A ja się modlę do Bozi o pieniążek, aby Cię wspomóc finansowo a siebie wzbogacić o takie dzieła