Sprawdzone produkty z Lidla cz. 3 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 20:28   #4081
kasztanka3
Pani Mizantrop

Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 3

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Możliwe że jak ja byłam to była wykupiona, częściej jednak chodzę do lidla.

Też uważam, ze jakby była biała czekolada pod żelkami to całość byłaby lepsza, choć jakość tej czekolady pozostawia wiele do życzenia.
Jakości się nie czepiam, ale jogurtowe czekolady po prostu mi nie smakują, są za mało czekoladowe w smaku.
Za taką cenę (3,99) można kupić trzy dobrej jakości czekolady w Kauflandzie.
Stary 2013-02-19, 20:42   #4082
Muffka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
Te z regału słodyczowego? Jak tak, to je cały czas widzę od daawna (z rok już na bank)
Cytat:
Napisane przez mela14kosmo Pokaż wiadomość
Migdałki są co jakiś czas
Aha to tylko ze mnie taka fajtlapa i teraz je zobaczylam....ale pytam bo wlasnie nie leza na tym zwyklym regale slodyczowym

Muffka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:42   #4083
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Oj tam, czasami można
Za to za karę kolacji nie jem.
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:45   #4084
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Za to za karę kolacji nie jem.
Dyscyplina widzę
Deserowa to jeszcze nie taki wielki grzech, mogło być gorzej
Stary 2013-02-19, 21:01   #4085
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Dyscyplina widzę
Deserowa to jeszcze nie taki wielki grzech, mogło być gorzej
Oj cała to już grzech...
Zwykle to surowe kakao jem. Niestety jak mi na vegabutiku 5 dni na dostawę zaśpiewali, to się wystraszyłem, że mi magnez spadnie, więc postanowiłem sobie kupić jakąś czekoladę i skubać przez te 5 dni... A tu rach ciach i całą wsunąłem...
Stary 2013-02-19, 21:07   #4086
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Oj cała to już grzech...
Zwykle to surowe kakao jem. Niestety jak mi na vegabutiku 5 dni na dostawę zaśpiewali, to się wystraszyłem, że mi magnez spadnie, więc postanowiłem sobie kupić jakąś czekoladę i skubać przez te 5 dni... A tu rach ciach i całą wsunąłem...
Ja nie umiem skubać czekolady Od razu tabliczka leci.Dlatego wcale nie kupuję..i tyle dobrego mnie omija jak tak czytam co piszecie
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:50   #4087
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Widocznie ja też nie umiem W sumie dawno nie jadłem, a ta była naprawdę pyszna, choć nie tak jak surowe kakao. Pamiętam, że kiedy miałem okresy, że dużo się uczyłem to kupowałem 90% Wawela i też wsuwałem całą za jednym posiedzeniem. Najpewniej tak mi zostało z tamtych czasów
Tyle, że potem jadłem kolację: makrelę na ciemnym pieczywie z oliwą, jajkiem i orzechami. Do picia tylko zielona herbata. Matkę zawsze dziwił ten zestaw, a profesorów dziwiło, że potrafię pół książki wyrecytować bez zająknięcia

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-02-19 o 21:54
Stary 2013-02-20, 00:04   #4088
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ja nie umiem skubać czekolady Od razu tabliczka leci.Dlatego wcale nie kupuję..i tyle dobrego mnie omija jak tak czytam co piszecie
Dużo pieniędzy bym zaoszczędziła nie kupując słodyczy, które jestem w stanie zeżreć za jednym zamachem
Stary 2013-02-20, 00:30   #4089
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo pieniędzy bym zaoszczędziła nie kupując słodyczy, które jestem w stanie zeżreć za jednym zamachem
Nie wiem, to, co można jeść "bezpiecznie" czyli np ryby, warzywa, przyzwoity nabiał też kosztuje i to sporo Nigdy w sumie nie patrzyłam na słodycze pod kątem kasy, tym bardziej, że jak piszecie, dobra czekolada w lidlu może kosztować 1,5 zł, to nie wychodzi najdrożej zasłodzić się A zjeść wartościowy posiłek to zazwyczaj już trochę więcej kosztuje..

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Widocznie ja też nie umiem W sumie dawno nie jadłem, a ta była naprawdę pyszna, choć nie tak jak surowe kakao. Pamiętam, że kiedy miałem okresy, że dużo się uczyłem to kupowałem 90% Wawela i też wsuwałem całą za jednym posiedzeniem. Najpewniej tak mi zostało z tamtych czasów
Tyle, że potem jadłem kolację: makrelę na ciemnym pieczywie z oliwą, jajkiem i orzechami. Do picia tylko zielona herbata. Matkę zawsze dziwił ten zestaw, a profesorów dziwiło, że potrafię pół książki wyrecytować bez zająknięcia
Ech, ta Twoja kolacyjka to bardzo wartościowa, karmiłeś mózg, to i efekty na egzaminach były
Stary 2013-02-20, 00:35   #4090
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Ja uwielbiam lidlowe pieczywo - bułki, crossanty, rogale, itd.
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 01:31   #4091
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Nie wiem, to, co można jeść "bezpiecznie" czyli np ryby, warzywa, przyzwoity nabiał też kosztuje i to sporo Nigdy w sumie nie patrzyłam na słodycze pod kątem kasy, tym bardziej, że jak piszecie, dobra czekolada w lidlu może kosztować 1,5 zł, to nie wychodzi najdrożej zasłodzić się A zjeść wartościowy posiłek to zazwyczaj już trochę więcej kosztuje.\
Niby tak, ale na jednej czekoladzie się nie kończy, policz, ile to wychodzi w skali miesiąca. Raz, ze dwa lata temu zbierałam przez jakiś czas paragony i liczyłam, ile wydaję na gotowe słodycze i np składniki do ciasta i sumka wyszła mi całkiem pokaźna, zwłaszcza, że zawsze miałam czekolady, czekoladki i batoniki w zapasie w pudle, które nazywałam skrzynią skarbów
Stary 2013-02-20, 01:45   #4092
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Niby tak, ale na jednej czekoladzie się nie kończy, policz, ile to wychodzi w skali miesiąca. Raz, ze dwa lata temu zbierałam przez jakiś czas paragony i liczyłam, ile wydaję na gotowe słodycze i np składniki do ciasta i sumka wyszła mi całkiem pokaźna, zwłaszcza, że zawsze miałam czekolady, czekoladki i batoniki w zapasie w pudle, które nazywałam skrzynią skarbów
Ja nawet nie próbowałam tworzyć takiej skrzyni, bo zawsze byłoby widać dno
Obecnie wydaję tylko na lody jeśli mówimy o słodyczach, i są to właśnie lody z lidla (orzechowe)
Stary 2013-02-20, 07:42   #4093
bleuclair
Zakorzenienie

U mnie niestety jest też tak samo miałam sobie zrobić przerwę od wszelkich słodyczy i chipsów, ale tak -najpierw w Biedronce pojawiły się Laysy pomidorowe, w których się zakochałam od pierwszego chrupnięcia-wiadomo od tego czasu na jednej paczce się nie skończyło, ok -chipsów już nie ma, ani w domu ani w sklepach myślę -spokój- ale ostatnio widzę reklamę Góralków nugatowych i się zastanawiam jakie to musi być dobre i znając mnie pewnie niedługo kupię ,żeby spróbować. Jak kupię czekoladę to już nie ma mowy żebym nie zjadła całej-wyjątkiem jest karmelowa Milka -nie daję rady zjeść jej całej, ale ją uwielbiam... i tak mija mi dzień za dniem a ja wraz nie mogę się odizolować od tych rzeczy Myślę że w ciągu tygodnia na takie chipsy, batoniki czekolady wydaję ze 20 zł lekko. A to już sporo. Na szczęście chociaż picie coli sobie wybiłam z głowy, bo moje zęby już by tego nie wytrzymały.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 08:55   #4094
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Cytat:
a ja też mam taką skrzynię-tyle,że większość słodyczy dostaję. Mam jeszcze z urodzin czekolady,a one były w czerwcu Moja skrzynia nigdy nie jest pusta
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:37   #4095
iceflower
Przyjaciółka KWC

Jak by u mnie w domu była taka skrzynia to mój kochany mąż wymiatał by całą zanim bym zdążyła pomyśleć o kupnie kolejnej czekolady.

Kupiłam wczoraj tę suszarkę do włosów, całkiem fajna się wydaje. Niestety nie było już czarnych zaplombowanych, tylko rozbebeszone z pudełka, ale w sumie różnicy mi kolor nie robi.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:39   #4096
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Ja nie mam skrzyni tylko szafkę Jestem nałogową zakupoholiczką jeśli chodzi o słodycze. A tak przy temacie słodyczy to widzieliście to: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=35002
Moim zdaniem ciutkę za wcześnie ale te jajka nadziewane brzmią bardzo zachęcająco dla mojego podniebienia (dla portfela już mniej).
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:12   #4097
Esti10
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39340779]Ja nie mam skrzyni tylko szafkę Jestem nałogową zakupoholiczką jeśli chodzi o słodycze. A tak przy temacie słodyczy to widzieliście to: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=35002
Moim zdaniem ciutkę za wcześnie ale te jajka nadziewane brzmią bardzo zachęcająco dla mojego podniebienia (dla portfela już mniej).[/QUOTE]

Tez mamy taka szafke w salonie wydzielona I zawsze jak mezus wstaje kieruje sie w tamta strone to juz wiem,ze idzie po cos ze slodkiej szafki otwiera i na glos mysli co by tu dzisiaj zjesc dobrego
Oj tak tez je widzialam wygladaja pysznie dla mnie te nugatowe i te z wisnia ale cena powala jak za te pare jajeczek
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:18   #4098
fejs
Wtajemniczenie

A ja w poście w ogole nie jem słodyczy: czekolad, ciastek, batonów i tego się trzymam ściśle. Zaoszczędzi i mój portfel i zdrowie. Jeszcze ponad miesiąc...
Natomiast chipsów, lodów, coli już kilka lat nie jem i jestem z tego dumna.
Teraz myślę, co jeszcze mogłabym wycofać z diety, ale na razie nic mi nie przychodzi do głowy, z czego dałabym radę zrezygnować...

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:41   #4099
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SwietaKsiezniczka Pokaż wiadomość
Z tego co widze i wiem po jednych jegginsach co mam z Takko Fashion to, to są prawdziwe kieszenie W tych spodniach ak jest, ze wlasnie z przodu kieszen brak, a z tyłu są ?? hehehe

I fakt takie jegginsy, jak mowisz kosztuja to 70+ zł
Nawet u mnie na ciuchach za zwykłe jeansy płaci się 80 zł :/

Polece rano i bede koczować, jezeli fajne to biore po jednej parze z koloru

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

No w sklepie raczej przymierzyc nie można, ale ostatnio zrobiłam taki myk, że kupiłam 2 pary legginsów tych za 16 zł, wzięłam S i M, i w domu na spokojnie przymierzyłam, pożniej poszłam i oddałam M i normalnie oddali mi pieniądze

Z reszta wezme moje stare jegginsy i przymierze spodnie do psodni, ale wsumie moge i zapłacic 120 zł a pozniej pojsc i oddac 2 za duże pary.
po ile są jegginsy w Takko Fashion? Nigdy nie byłam w tym sklepie, ale jesli mają fajną ofertę to mogę skoczyć kiedys. Wolałabym prawdziwe kieszenie, bo część ma tylko takie "narysowane". Ostatnio postanowiłam nie być monotematyczna, kupiłam zwykłe dżinsy i już mnie wkurzają, bo mi z dupy spadają. Zwykle chodzę w legginsach czarnych, ale własnie z takimi kieszeniami jak w spodniach. Tylko, że już mi się w nich dziury robią pewnie niebawem kupię kolejna identyczną parę do kolekcji
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:48   #4100
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Tez mamy taka szafke w salonie wydzielona I zawsze jak mezus wstaje kieruje sie w tamta strone to juz wiem,ze idzie po cos ze slodkiej szafki otwiera i na glos mysli co by tu dzisiaj zjesc dobrego
Oj tak tez je widzialam wygladaja pysznie dla mnie te nugatowe i te z wisnia ale cena powala jak za te pare jajeczek
Szczególnie, że takie maleństwa to ja potrafię wciągnąć w ciągu jednego dnia
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:24   #4101
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Ja nawet nie próbowałam tworzyć takiej skrzyni, bo zawsze byłoby widać dno
Obecnie wydaję tylko na lody jeśli mówimy o słodyczach, i są to właśnie lody z lidla (orzechowe)
Te lody są pyszne

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Jak by u mnie w domu była taka skrzynia to mój kochany mąż wymiatał by całą zanim bym zdążyła pomyśleć o kupnie kolejnej czekolady.
Właśnie dlatego mam teraz sekretną szufladę, o zawartości której mój nic nie wie, bo on też jak odkurzacz jest

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39340779]Ja nie mam skrzyni tylko szafkę Jestem nałogową zakupoholiczką jeśli chodzi o słodycze. A tak przy temacie słodyczy to widzieliście to: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=35002
Moim zdaniem ciutkę za wcześnie ale te jajka nadziewane brzmią bardzo zachęcająco dla mojego podniebienia (dla portfela już mniej).[/QUOTE]

O matko, czekoladowe robale
Stary 2013-02-20, 12:40   #4102
Personal_Jesus
Zakorzenienie

Cytat:
A wczoraj mówiłam bratu,że będę musiała takie jajeczka kupić, by mieć jako nadzienie do babeczek. Te są rzeczywiście trochę drogie,ale te nugatowe na pewno mnie skuszą
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin

Mój kulinarny kącik
Personal_Jesus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:07   #4103
szakal165
Zakorzenienie

z De to ja przywiozłam http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_35004.htm http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_35008.htm (ale te waflowe są akurat w Biedronce też)
za to tego nie mieli w Polsce i nie żałuję, że wtedy zakupiłam
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:17   #4104
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
z De to ja przywiozłam http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_35004.htm http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_35008.htm (ale te waflowe są akurat w Biedronce też)
za to tego nie mieli w Polsce i nie żałuję, że wtedy zakupiłam
Szkoda,ze te duze jajca to marcepan + to nadzienie bo ja bym wolala np takie duze jajco tylko z nadzieniem nugatowym ale to by bylo pyszne ale ogolem wygladaja tez spoko wszystkie smaki jadlas?
Stary 2013-02-20, 13:19   #4105
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Szkoda,ze te duze jajca to marcepan + to nadzienie bo ja bym wolala np takie duze jajco tylko z nadzieniem nugatowym ale to by bylo pyszne ale ogolem wygladaja tez spoko wszystkie smaki jadlas?
skusiłabym się ale nienawidzę marcepanu...

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:20   #4106
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Personal_Jesus Pokaż wiadomość
A wczoraj mówiłam bratu,że będę musiała takie jajeczka kupić, by mieć jako nadzienie do babeczek. Te są rzeczywiście trochę drogie,ale te nugatowe na pewno mnie skuszą
Dobry pomysl takie jajeczko do babeczki bedzie nadzienie nugatowe ale Ja raczej to bym je wolala tak luzem zjesc zeby poczuc w calosci ten smak bo ten nugatowy to moj najlepszy ogolem slodycze z takim nadzienie bardzo lubie
Stary 2013-02-20, 13:39   #4107
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
z jajek to przywiozłam te ananasowe rok temu nawet ciekawe, bo sam marcepan w czeko można u nas w Polsce kupić. A te cukierki i zające z milki bajka i kubek mi został
Stary 2013-02-20, 13:53   #4108
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
z jajek to przywiozłam te ananasowe rok temu nawet ciekawe, bo sam marcepan w czeko można u nas w Polsce kupić. A te cukierki i zające z milki bajka i kubek mi został
no takie nadziewane marcepany mozna dostac tez w innych sklepach normalnie ale w postaci batonow
A jakie z milki w lidlu tez maja byc?
Stary 2013-02-20, 14:05   #4109
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Jakości się nie czepiam, ale jogurtowe czekolady po prostu mi nie smakują, są za mało czekoladowe w smaku.
Za taką cenę (3,99) można kupić trzy dobrej jakości czekolady w Kauflandzie.
A jakie to czekolady w Kauf.????

Z oferty łakoci Wielkanocnych chyba na nic się nie skuszę, wolę nie kusić losu(pewnie wciągnęłabym całą paczkę na raz).

Ostatnio próbowałam Lidlowych krokietów z kapustą i grzybami-przyzwoite. Natomiast pierożki z serem(z lodówki) przepyszne Dziwię się sama sobie, że wcześniej ich nie kupowałam. Będę do nich wracać.
Stary 2013-02-20, 14:27   #4110
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
no takie nadziewane marcepany mozna dostac tez w innych sklepach normalnie ale w postaci batonow
A jakie z milki w lidlu tez maja byc?
nie, ja kupiłam ten zestaw osterbecher z milki w niemieckim Netto bodajże albo Lidlu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości