|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
Liliana też jest na mojej liście w ogóle Dziewczyny ładnie imiona wymyslacie ![]() ja właśnie wróciłam niedawno z usg, moja Dzidzia ma 2,75 cm, machała do mnie rączką ![]() ![]() ja też chciałabym chłopca ale jak będzie dziewczyna to też cudownie![]() jestem zakochana w moim Bąbelkuu ![]() krwawa_jadzka witam i gratuluje niesamowita historia![]() a z tymi strzałami na chłopczyka czy dziewczynke to ja jestem zagubiona, poniewaz nie wiem dokladnie kiedy mialam owulke liczac z kalendarza w necie to strzelalismy ponad tydzien i przed owulka i po takze loteria
Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-02-19 o 22:27 |
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo dużo byłam sama na początku, bo tż do 5 m-ca młodego często był w szpitalu. Nie powiem, czasem naprawdę nie miałam sił. Ale dałam radę. Ty też dasz
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam chlopca ateraz nie wiem ale jakos wszystko mi chyba jedno. U tz w rodzinie sami faceci, wszystkie kuzynki, siostra tz maja synow wiec szansa na dziewuszke zadna
ja mialam podany w sylwestra zastrzyk z pregnylu a przytulanko bylo 30 grudnia i 1 stycznia wiec tez raczej chlopca ustrzelilismy
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bajka dokladnie 9 tydz 4 dzień
|
|
|
|
|
#4238 |
|
BAN stały
|
http://www.planujemydziecko.pl/index...e-plci-dziecka
Wklejam ten link bo przeraził mnie jeden wpis pod spodem Tymczasem u mnie w przypadku stosunku 3 dni przed owulacją wyszedł chłopiec. Jak się o tym dowiedziałam od lekarza w 18-tym tygodniu ciąży, to mocno się zdziwiłam (bardzo chciałam mieć dziewczynę) i zapytałam jak to możliwe, przecież stosunek był 3 dni przed, chromosomy Y nie mogły tyle przetrwać. Na co on zaczął się ze mnie śmiać mówiąc, że to zabobony i że płci dziecka nijak nie można zaplanować, szanse są zawsze pół na pół. Byłam taka zła z powodu tej wiadomości, że zaczęłam "bluźnić" i narzekać sama do siebie (i do męża), że nigdy nie chciałam mieć chłopca i że może lepiej by było, żebym poroniła wcześniej (lekko krwawiłam w 11-tym tygodniu), bo tego dziecka i tak kochać nie będę. Moje "życzenie" się spełniło, podczas następnej wizyty kontrolnej, w 24-tym tygodniu (początek 6-tego miesiąca), lekarz podczas badania USG powiedział mi, że dziecko nie żyje... Dopiero po tym zrozumiałam jak mało istotna była ta płeć i że ten chłopiec wcale nie był niechciany.Płeć jest nieważna, planowanie i idiotyczne podchody, żeby trafić w wymarzoną płeć są bzdurą, a powinno się liczyć jedynie zdrowie dziecka. Ja już to wiem, mam nadzieję, że mój przykład także Wam da do myślenia. Tak więc cieszmy sie z dzidzi niezależnie od płci, bo tak naprawdę to nie ma dla rodzica żadnego znaczenia.Ja też chciałam chłopca, mąż jeszcze bardziej, ale teraz świata poza córka nie widzimy.Już nawet teraz nie mamy nic przeciwko żeby sie urodziła druga. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-19 o 22:42 |
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, to kiedy był stosunek nic nie przesądza
![]() To kwestia zwiększenia szans na daną płeć, a nie pewność, że jakaś będzie. U mnie przytulanie było 30.12, a owu powinna wypadać jakoś 6 dni później. Teoretycznie większa szansa na dziewczynkę. Ale to przecież wcale nie znaczy, że nie urodzi się Dawid ![]() Ja bym chciała córkę, żeby mieć komu warkoczyki pleść, ale powiem Wam, że 2 chłopaków to się chyba lepiej dogada niż 2 dziewczyny
|
|
#4240 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Straszne
![]() Ja nie rozumiem jak można powiedzieć że się nie chce dziecka bo ma inną płeć ja się śmieję że dziewczynkę robimy do oporu, ale chłopców kochać będę tak samo mocno. |
|
|
|
#4242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Najważniejsze to żeby dziecko nie chorowało, nie rozumiem, jak można mówić "nie będę kochać tego dziecka, bo to nie ta płeć"
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze za 3 tygodnie na genetycznym usg cos tam lekarz zobaczy albo i nie miedzy nogami
no i jest chlopak![]()
|
#4244 |
|
BAN stały
|
Chłopca może być już ponoć w 12 tyg widac.Ale jak nie widać to jeszcze niczego nie przesądza
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Zupelnie mi obojetne kto tam u mnie zamieszkuje, ale jak ja bym JUZ chciala wiedziec czy synus czy coreczka
![]()
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam klientkę która mówi otwarcie. "Ma być chłopak. Jak będzie dziewczynka to będzie niechciana. Nie chcę żeby podkradała mi ciuchy i kosmetyki i podkradała mi tż"... YYYY
|
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przy synku na normalnym usg poznalam plec w 17 tygodniu. Teraz w 13 jestem zapisana do tego samego lekarza na genetyczne co moja kumpela. Zobaczymy zzera mnie ciekawosc
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do 21 czekałam, żeby mi lekarz powiedział, że chłopak
![]() Także teraz spokojnie do 21 będę czekać bez większy nadziei, że pokaże coś wcześniej. A i to dopiero na 3d było widać ![]() Teraz pewnie też na jedno 3d pójdę, bo to super sprawa i świetna pamiątka A koszt nie aż tak wysoki.
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz niby 4d robi szał
Ciekawe jak cenowo to wygląda. My też w 3D oglądaliśmy i super było Podobnie do rzeczywistości.
|
|
|
|
#4251 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was ciążowe wizażanki. Jestem nowa na forum więc proszę o wyrozumiałość, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona. Jestem w 7tc ciąży z moich obliczeń (jestem w UK a tu ciąża zaczyna się tak na serio od 12 tygodnia więc mam czas iść jeszcze do lekarza). Jest to moja druga ciąża, tym razem planowana :P
Chciałabym żeby teraz to była Zosia
|
|
|
|
#4252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
No, ja się w końcu kładę spać, do jutra laski i bobaski
|
||
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety są... |
|
|
|
|
#4254 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mojej znajomej w 13 tyg powiedziano, że chłopak, a w 2o okazało sie, że jednak dziewczynka ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
Teraz zamówiłam sobie 2 pary legginsów normalnych nie ciązowych i 2 pary ocieplanych bo jeszcze trochę tej zimy będzie. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-20 o 07:16 |
|||
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Ja bym wolała dziewczynkę ![]() Teraz polecę banałem ostatecznie każda z nas pewnie wychodzi z tego samego założenia,że płeć nie jest ważna byle tylko maluch był zdrowy ![]() Cytat:
![]() Jeszcze 7 h 30 min do wizyty Chyba zniosę jajko do tej pory...
|
|||
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
bajka1807 a ja Ciebie skądś kojarzę z innego forum-ale o tym na PW
.
|
|
#4258 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładne
ja dla chłopca chciałabym Aleksander albo Mateusz po p[rostu powiedziałam tż że jak teraz też będzie dziewczynka, to postaramy się raz jeszcze Cytat:
a od zcasu do czasu łapia mnie takie migrenowe bole :/one sa wielokrotnego użytku? Cytat:
ale jak ja pisze z telefonu to jest to samo ![]() cieszę się że u Ciebie i u dzidziusia wszystko ok chyba dziś powiem w pracy, że jestem w ciązy, bo w sumie to już trochę widać - 13 tydzień mi leci poki co wie tylko szef i najlepsza kumpela, ale chyba czas powiedzieć reszcie, mam nadzieję że nie zapeszę.....
|
||
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
pieknie pada snieg u mnie
![]() poza tym maz każe mi juz szkowac torbe na porod do szpitala a z imion mamy zalegle dla dziewczynki Natalia, o chlopca jeszcze nie przesądziliśmy
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! jestem po usg prenatalnym. Nie robiłam 3 D ponieważ dopiero 12 tydzień więc poczekam do 20-go i wówczas zrobię sobie 3D, będzie lepiej widać rysy młodego. Z dzieckiem wszystko OK, niesamowite jak na takim dokładnym USG wszystko widać. Wszystkie przepływy krwi w normie, przezierność karkowa idealna, serce wali, nosek ma, 2 ręce i 2 nogi, nawet paluszki policzył ! Długość, szerokość, obwód głowy - mózg było widać
TŻ był ze mną, na 90% będziemy mieć synka Jutro mam kolejną wizytę u mojego ginekologa, ciekawe co powie.Jedyne co mnie martwi to po tym badaniu mam bóle w podbrzuszu :/ Lekarz dość mocno naciskał a potem postukał mnie w bok żeby maleństwo się poruszyło A teraz to sobie oglądamy filmik z badania W ogóle to termin porodu mam wyznaczony pomiędzy 30.08 a 4.09 wiec w sumie ze mnie bardziej sierpniówka niż wrześniówka ale zostaję tutaj ![]() Co do imion to jeśli będzie chłopiec to Staś a jeśli dziewczynka to Zuzanna. Mąż wybierał imie dla synka a ja dla córki Zero spięć i jakichkolwiek nieścisłosci, Stasia od razu zaakceptowałam a on Zuzannkę.
Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2013-02-20 o 09:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

A dla chłopca tez mi się Tymek podoba. Julian ale żadne z tych imion nie przejdzie bo tż kręci nosem na każde

ale jak nie ma to z pustego nie naleje

Chyba zniosę jajko do tej pory...
po p[rostu powiedziałam tż że jak teraz też będzie dziewczynka, to postaramy się raz jeszcze 
a z imion mamy zalegle dla dziewczynki Natalia, o chlopca jeszcze nie przesądziliśmy