![]() |
#361 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Dobry wieczór
![]() Jesteśmy dziś z Leonciem sami, więc mam nadzieję, że nocka będzie spokojna ![]() Pisałyście o tym, która bądzie kupować wózek-parasolkę, a która nie. Ja na pewno kupię ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- nie, nie wypełniłam ankiet ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nadalka, nie mam pojęcia ile to trwa. U nas od momentu stukania łyżeczką, to chyba dzień lub dwa. Jednak mogłam być nieuważna i może stukało już wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cieszę się, ze książeczki się podobają. Kupiłam po jednej z każdej serii, która przypadła mi do gustu - zobaczymy, która spodoba się Martynce. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem co Luśkę dzisiaj ugryzło, ale była okropnie marudna od samego rana
![]() ![]() A do tego jeszcze zauważyłam, że zaczyna rozumieć zakazy i czasem reagować na nie płaczem. Dzisiaj raczkowała po domu i zaczęła podchodzić do wózka, powiedziałam "nie wolno" a ta się na mnie spojrzała, usta w podkówkę i ryk jakbym jej krzywdę zrobiła ![]()
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna LU ![]() ja zmykam wypoczywac bo jutro do pracy, mały spi, mąz pracuje poza domem, takze ni ma co trza isc spac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
Agunia współczuję płaczu. U nas też mała reaguje na "nie wolno" , wcześniej pisałam że mnie za to biła. A jak się bawi na podłodze to czasem odsunie leżaczek za którym jest kontakt i jak widzę że się do niego zbliża to mówię "nie wolno" to tylko spojrzy na mnie i obiera inny kierunek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leoś tez miał dziś podobne akcje ![]() ![]()
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh zaczynam się bać co będzie dalej. Przynajmniej jeszcze bita nie jestem ![]() ona łapki sobie pakuje od baaaaardzo dawna, non stop, dzień w dzień. A zębów brak. Brzuszek to też nie był. Ehhh ciężko z takimi dziećmi, bo bidy nie potrafią powiedzieć o co chodzi i weź tu się domyśl
![]() |
#368 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(bo niestety mam wrażenie, że kariera mojego ulubionego gadżetu - nosidła - może powoli dobierać końca. Zaczyna mi być po prostu ciężko ![]() ![]() Cytat:
![]() W praktyce okazało się, że żadnej rzeczy z wymienionych w liście "pierwsze dziecko" nie robiłam. Ufff ![]() Cytat:
![]() 100 x 70cm. Fakt, nie jest zbyt duży, ale służy małej wyłącznie do siedzenia. A w siadzie się nie przemieszcza ![]() (mi też do czegoś służy - na ogół wrzucam tam porozrzucane po pokoju zabawki, kocyki, pieluchy tetrowe itd. Super składzik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najczęściej idzie kupę, jak zmywam makijaż ![]() Cytat:
Pierwsze urodziny prosiaczka. Nakład niby wyczerpany, ale przypuszczam, że jeszcze da się gdzieś kupić ![]() Znajdź kotka (jw.) Lokomotywa (właśnie to małe wydanie, rozkładane harmonijkowo) Księga dźwięków ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Dzieciątko od dłuższego czasu śpi, ja ogarnęłam kuchnię i powinnam zrobić coś pożytecznego, ale mi się nie chce... Bezcelowo przeglądam strony internetowe
![]() Bebe ![]() Kasik ![]() Agunia ![]() Wvictoria synuś ślicznie się rozwija, jeszcze chwila i będzie gonić Maniusia ![]() ![]() Dziewczyny stosujące BLW, jak będziecie miały wenę napiszcie co dajecie swoim dzieciaczkom. U mnie na razie szału różnorodności nie ma i zastanawiam się co by tu podać młodej. |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
ja najpierw widziałam pupcię i plecki - krótka pępowina.
jak mi go dali wyżej to byłam tak przejęta że nie pamiętam wyrazu buźki tylko mówiłam że jest cudowny ![]() Dep świetna sprawa z tą księgą dźwięków - od kilku dni Emil się chichra jak naśladuję zwierzęta ![]() ![]() aaa co do tekturowych książeczek to na razie z daleka od Emila bo wyrywa mi z rąk i pcha do buzi - kilka chwil i będzie miazga ![]()
Emilowe całusy ![]() Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-02-19 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak u Ciebie?
![]() |
#373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale faktycznie zdarzały się nam już sytuacje, że był niezadowolony, że czegoś mu nie wolno, a nawet się rozpłakał jak mama mu coś wzięła ![]() ![]() Agunia a co do Twojej sytuacji to mój też dzisiaj rozbeczał się "bez powodu", łzy jak grochy poleciały, ale nie było większych problemów z uspokojeniem... Najgorsze jest to, że dziecko nie powie jeszcze o co chodzi i się domyślaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
No i zamiast iść spać wzięłam się za kupowanie książeczek dla Lu
![]() Małż mnie udusi ![]()
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macie może pomysł co kupić na urodziny dla 24latka? Lubi książki, ale nie wiem w jakich gustuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak nawiasem babie ciężej coś kupić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poka, co wybrałaś ![]() Cytat:
Może coś z historii? np. "Ochotnik. O rotmistrzu Witoldzie Pileckim" - mój małż to ostatnio dostał i był zadowolony. Ale nie wiem, naprawdę. Nawet jeśli interesuje się historią, to nie wiadomo, czy akurat tym okresem ![]() Albo coś z tego cyklu reportaży wydawnictwa Czarne? niektóre są naprawdę świetne. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
melduje sie tylko i chcialam powiedziec ze znowu jestesmy chore... i ja i Ami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mamy 2 łańcuszki plastikowe, ale chyba gryzaki do nich przyczepię, bo smoczki (również zielony z sówką) zabrałam. Nadal przynajmniej jeden smoczek mam pod ręką i dzisiaj na chwilę jej dałam, bo płakała strasznie, a musiałam dziecię odłożyć, żeby przygotować mleko. Stawiam na ząbki i brzuszek równocześnie, więc po długim czasie dostała też Infacol. Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
Hej!
Staram się was nadrabiać, ale nie mam kiedy ![]() Normalnie ręce mi opadają ![]() Wszystko stoi- w sensie zdobywania umiejętności, bo tylko te zęby w kółko... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
O matko, co za KOSZMARNA noc za nami, padam na ryj!
Po 3 Luśka się obudziła więc wzięłam ją do karmienia a ona cała rozpalona. Mierzę temp - 39, no to szybko zapodałam pedicetamol i czekałam aż temp zacznie spadać. Koło 4 poszliśmy spać dalej, ale co z tego, skoro co godzinę Lu budziła się z rozdzierającym płaczem. Teraz jest ok, jest wesoła, bawi się, mam nadzieję, że to "tylko" zęby ![]() dowie się bo będzie je małej czytać ![]() Oczywiście zainspirowana Twoimi poleceniami kupiłam księgę dźwięków i taką książeczkę http://www.tolle.pl/pozycja/stworzenie-dotknij-i-poczuj a teraz trzeba popracować...
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-20 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agunia, fajna ta książeczka ![]()
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
hejoooooo
noc ok, ale dziasła w 2 miejscach tych co ida tak dlugo tak mocno rozpulchnione ze masakra ![]() ehh.... ale te nasze dzieci sie namecza ![]()
#386 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() u Nas ciężkie dni....bez zmian-jęki.....może dziś będzie lżej ![]() ![]() ![]() wczoraj ubraliśmy na cały dzień Lili naszyjniczek z bursztynków-specjalny dla takich maluszków-podobno działa dobrze na ząbki-wydaje mi się, że była minimalnie spokojniejsza, zobaczymy dziś....na razie bawi się na brzuszku i z rana zjadła 120ml mleka-dobry znak.... Mamcia-współczuję choroby ![]() Agunia-współczuję marudzenia Lu ![]() Balbinka-czy wozisz Mikiego w spacerówce Mury??my już wozimy, oczywiście bardzo jej się podoba-śpi non stop, nawet nie wiem czy jej się podoba na siedząco, bo wiecznie w pozycji leżakującej.....martwi mnie tylko ta nie zabudowana buda ![]() co do książeczek, to muszę się zebrać i zamówić też coś dla Lilki, co by zabrać jak będziemy w PL, bo ma mało-więcej baśni po kuzynce niż takich na swój wiek: Dep-rozumiem, że Ty już swoje TOP5 podałaś, jeszcze może Ty Aguniu??i wtedy będę zamawiać ![]() gorsza sprawa, że ja wyczytałam już wszystkie książki....a po niemiecku czytać nie mam zamiaru ![]() aha miałam zapytać-masz butelki z Suavinex'u czy tylko smoczki??ja ostatnio przypadkiem natknęłam się na promocję-ale tylko w jednym Rossmanie-smoczki po 2 euro, z przypinką po 3, mniejsze butelki po 2, a większe po 3 euro-no i kupiłam jeszcze jeden smoczek -kolor miętowy i butelkę i smoczek ten 2, butelka mnie trochę denerwuje, bo jak bełtam mleko, to wszystko pod pokrywką jest uciapane-nie rozwiązali tego dobrze, a moje główne pytanie, czy Zosia pije ze smoczka 1 czy 2??jeśli w ogóle pija z tej butli ![]()
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-02-20 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny nocka koszmarna o 2 skapitulowalam wygonilam tz na kanape i wzielam mala do lozka pospalysmy do 6.45. . dalam jej mleko bo w nocy nie pila wypila tylko 100 po jakiejs pol godziny tak zaczela kaszlec ze wszystko zwymiotowala mi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
Ja też
![]() Alex kończy dziś pół roczku ![]() ![]() ![]() A to znaczy, że Amelka i Bartuś świętują 7 miesięcy ![]() ![]() Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2013-02-20 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.