Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 20:12   #361
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Dobry wieczór

Jesteśmy dziś z Leonciem sami, więc mam nadzieję, że nocka będzie spokojna

Pisałyście o tym, która bądzie kupować wózek-parasolkę, a która nie. Ja na pewno kupię Jest nam koniecznie potrzebna na wypady w teren Spacerówka Tako zupełnie się nie nadaje. Zajmuje dużo miejsca w samochodzie, więc odpada.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mam doła po tej lekturze
Jeśli nie stosuję BLW i daję słoiczki, kaszkę i mleko w proszku to wychowam otyłe, uzależnione od jedzenia dziecko? Czy podawanie słoiczków niemowlęciu przy braku dostępu do eko warzyw jest taką zbrodnią Wydaje mi się że przy zachowaniu rozsądku nie będzie aż tak źle
ee no co Ty! Ja też daję słoiczki (BLW to tylko zabawa), bo nie mam dostępu do warzyw, a zwłaszcza do mięsa ze sprawdzonego źródła i uważam, że w takim przypadku słoiczki to najlepsze wyjście

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
CI tylko ja wybrakowana bo gardło dalej boli (na szczęście po orofar max jest 100 razy lepiej), i mam kaszel ale też zakupiłam syrop
oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
I mamy drugą jedynkę wczoraj zauważyłam jak oglądałam ząbka

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
heja wczoraj u lekarza dowiedziałam się że Maluch powinien już zjadać dwa słoiczki dziennie
a po co aż tyle?

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
do neurologa będziemy szli prywatnie bo najbliższy termin na 18marca.

[/COLOR]mąż własnie dzwonił że do gastrologa na wrzesień
nieee!

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Mój kot dziwnie pachnie. Jakby... herbatą.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Co do krztuszenia, zdecydowanie dopóki ktoś nie wie co to jest BLW i nie widział dziecka w akcji nie powinien wydawać sądów odnośnie tej metody.
zgadzam się

Cytat:

POKAzuję brykę z wdzięcznym użytkownikiem i tę zawieszkę, którą dołączyli
ale super! I bryka i użytkownik.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
czy do Was też dzwonią z różnych firm w sprawie książeczek dla dziecka?
nie, nie wypełniłam ankiet

Cytat:
Ale nie o tym chciałam. Patrzcie co mi małż pokazał przed chwilą:

http://www.facebook.com/photo.php?v=132367083592139
cudne to to

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Pamiętacie wyraz twarzy Waszego dziecka jak je wreszcie zobaczyłyście? Mój miał minę jakby chciał komuś nakopać
Leoś miał minę w stylu "Gdzie ja jestem?"

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja koleżanka z Polski jest we wczesnej ciąży-zapytała mnie czy na początku miałam robione badanie na poziom progesteronu (badanie z krwi). W UK tego nie robią, ale jestem ciekawa czy w Polsce to jest standardowe badanie?
standardowo się nie robi. Ale jeśli wcześniej wystąpiło poronienie, para długo starała się o dziecko albo ciąża jest wynikiem inseminacji albo in vitro to tak. Ja robiłam

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej
widzę że trzymałyście kciuki dziękujemy
zaraz dokładniej nadrobię ale na szybko napiszę, że było OK
zabieg był w szpitalu dziecięcym, tłumy straszne, jak w szkole na przerwie - tyle dzieci...
zostaliśmy raz dwa obsłuzeni przez naszą lekarke (chyba dzieki wcześniejszym wizytom prywatnym)
zabieg trwał chwilę, dosłowie ze 2 minuty, mała oczywiscie mocno płakała, ale szybciutko się uspokoiła i zasnęła a obudziła sie już wesolutka
oczko wygląda ładnie i póki co nie ropieje
i mam pytanie do Sol - czy po tym udanym zabiegu oczko już w ogóle nie ropiało?
super, że wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kupiłam kilka książeczek z serii:
Dotknij o poczuj.
Noś i ucz się.
Rosnę i poznaję.
Obrazki dla maluchów
wszystko za punkty payback
A do tego
Teatrzyk za 9,99 i jedną o dinozaurach
świetne!

Cytat:
No to coś ode mnie:

zdj. 1 - to co dziś zastałam w łóżeczku jak młody się obudził i zaczął mnie wołać
no brawo!

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
zwolniło się miejsce w dziale gdzie myślałam, że się znajdę po powrocie z macierzyńskiego i już rozmawiałam z kierownikiem i najprawdopodobniej tam wrócę wkrótce...mam czekać na telefon bo musi porozmawiać jeszcze z dyrektorem praca biurowa niewielki kontakt z klientem, godziny też spoko w miarę ( 1 tydzień pracy 8-15, 2 i 3 8-16, a ostatnie dni miesiąca od 8-18/20 ) tak się cieszę chyba od 1 marca już wrócę ...chociaż muszę czekać najpierw na telefon czy na 100 % wracam
świetne wieści!

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,
dziś byłam na wizycie u gina. Moja dzidźka waży już 108 g i mierzy 12 cm! Płci nie widać... Może na kolejnej wizycie za miesiąc coś zobaczymy . Dziecko jest duże jak na 15 tc . Może to będzie synuś . Chciałabym, ale jak będzie córeczka to też dobrze - ważne, żeby było zdrowe.
no to pieknie! Trzymam kciuki za chłopaka.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:17   #362
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne książeczki

Wiecie co wstyd się przyznać ale my poza trzema tymi czarno-białymi nie mamy żadnych książeczek (Dep nie czytaj tego )
Nie wiem jakie kupić, od czego zacząć
To są pierwsze, jakie kupiłam Martynka teraz zaczęła się tym interesować dopiero. Dostała Kotki i uwielbia głaskać go po brzuszku. Chciałam jej czytać Martynkę, ale nie ma kartonowych stron i boję się, że sobie coś zrobi.

Cytat:
zwolniło się miejsce w dziale gdzie myślałam, że się znajdę po powrocie z macierzyńskiego i już rozmawiałam z kierownikiem i najprawdopodobniej tam wrócę wkrótce...mam czekać na telefon bo musi porozmawiać jeszcze z dyrektorem praca biurowa niewielki kontakt z klientem, godziny też spoko w miarę ( 1 tydzień pracy 8-15, 2 i 3 8-16, a ostatnie dni miesiąca od 8-18/20 ) tak się cieszę chyba od 1 marca już wrócę ...chociaż muszę czekać najpierw na telefon czy na 100 % wracam
Wspaniale!!!

Nadalka, nie mam pojęcia ile to trwa. U nas od momentu stukania łyżeczką, to chyba dzień lub dwa. Jednak mogłam być nieuważna i może stukało już wcześniej

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cieszę się, ze książeczki się podobają. Kupiłam po jednej z każdej serii, która przypadła mi do gustu - zobaczymy, która spodoba się Martynce.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:20   #363
agunia82
Zakorzenienie

A ja nie wiem co Luśkę dzisiaj ugryzło, ale była okropnie marudna od samego rana Tak to jeszcze nigdy nie było, żeby w jednej chwili bawiła się grzecznie zadowolona a w następnej ryczała jakby ją ze skóry obdzierali, chociaż NIC się nie zmieniło i NIC sobie nie zrobiła Nie wiem co w nią wstąpiło. Czy to znowu te zęby co niby to idą i wyjść nie mogą czy co... nawet u mnie na rękach potrafiła ryczeć i ciężko było ją uspokoić

A do tego jeszcze zauważyłam, że zaczyna rozumieć zakazy i czasem reagować na nie płaczem. Dzisiaj raczkowała po domu i zaczęła podchodzić do wózka, powiedziałam "nie wolno" a ta się na mnie spojrzała, usta w podkówkę i ryk jakbym jej krzywdę zrobiła

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:27   #364
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A ja nie wiem co Luśkę dzisiaj ugryzło, ale była okropnie marudna od samego rana Tak to jeszcze nigdy nie było, żeby w jednej chwili bawiła się grzecznie zadowolona a w następnej ryczała jakby ją ze skóry obdzierali, chociaż NIC się nie zmieniło i NIC sobie nie zrobiła Nie wiem co w nią wstąpiło. Czy to znowu te zęby co niby to idą i wyjść nie mogą czy co... nawet u mnie na rękach potrafiła ryczeć i ciężko było ją uspokoić

A do tego jeszcze zauważyłam, że zaczyna rozumieć zakazy i czasem reagować na nie płaczem. Dzisiaj raczkowała po domu i zaczęła podchodzić do wózka, powiedziałam "nie wolno" a ta się na mnie spojrzała, usta w podkówkę i ryk jakbym jej krzywdę zrobiła
dzis sobie uświadomiłam, że łasnie niedługo zaczną się bunty związane z zakazami czy kończeniem jakiejs "zabawy" np kapiel, babranie sie jedzeniu itd...

biedna LU

ja zmykam wypoczywac bo jutro do pracy, mały spi, mąz pracuje poza domem, takze ni ma co trza isc spac
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:30   #365
nadalka
Zakorzenienie

Agunia współczuję płaczu. U nas też mała reaguje na "nie wolno" , wcześniej pisałam że mnie za to biła. A jak się bawi na podłodze to czasem odsunie leżaczek za którym jest kontakt i jak widzę że się do niego zbliża to mówię "nie wolno" to tylko spojrzy na mnie i obiera inny kierunek
Stary 2013-02-19, 20:32   #366
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
biedna
Leoś tez miał dziś podobne akcje Obstawiałam brzuszek (jadłam krokiety z kapustą i grzybami) albo zęby (ciągle pchał łapki do buzi). Ale kto to wie, o co tak na prawdę chodzi maluszkowi
Stary 2013-02-19, 20:38   #367
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Agunia współczuję płaczu. U nas też mała reaguje na "nie wolno" , wcześniej pisałam że mnie za to biła. A jak się bawi na podłodze to czasem odsunie leżaczek za którym jest kontakt i jak widzę że się do niego zbliża to mówię "nie wolno" to tylko spojrzy na mnie i obiera inny kierunek
haha u nas z kontaktem to samo - no problem, jak mama zabroni to idzie sobie dalej. No ale inne rzeczy to już inna bajka
ehhh zaczynam się bać co będzie dalej. Przynajmniej jeszcze bita nie jestem

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
biedna
Leoś tez miał dziś podobne akcje Obstawiałam brzuszek (jadłam krokiety z kapustą i grzybami) albo zęby (ciągle pchał łapki do buzi). Ale kto to wie, o co tak na prawdę chodzi maluszkowi
ona łapki sobie pakuje od baaaaardzo dawna, non stop, dzień w dzień. A zębów brak. Brzuszek to też nie był. Ehhh ciężko z takimi dziećmi, bo bidy nie potrafią powiedzieć o co chodzi i weź tu się domyśl

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 20:41   #368
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętacie wyraz twarzy Waszego dziecka jak je wreszcie zobaczyłyście? Mój miał minę jakby chciał komuś nakopać
ja nie pamiętam, ale mąż tak. Ponoć sprawiała wrażenie bardzo zdziwionej

Cytat:
ja mojego wózka 3w1 też nie podniosę, no way dlatego kupiliśmy parasolkę, 6kg plus dziecko to jeszcze daję radę
no właśnie. Dlatego Mamba będzie super na dłuższe spacery, ale ten Maclaren jest wprost wymarzony, by gdzieś na chwilę wyskoczyć
(bo niestety mam wrażenie, że kariera mojego ulubionego gadżetu - nosidła - może powoli dobierać końca. Zaczyna mi być po prostu ciężko )

Cytat:
Dziewczyny (zwłaszcza te które mają więcej niż jedno dziecko) zgadzacie się?
hehe, dobre, pamiętam, że gdzieś to kiedyś czytałam i zastanawiałam się, czy faktycznie będę tak wariować
W praktyce okazało się, że żadnej rzeczy z wymienionych w liście "pierwsze dziecko" nie robiłam. Ufff

Cytat:
Kocyk super, ale czy przypadkiem nie masz już podobnego coś mi świta

Widzę w tle kojec, jakie ma wymiary? Muszę kupić i się głowię jaki, na pewno chcę drewniany z podłogą, a takie mają bok o dł 1m i się zastanawiam czy nie będzie za ciasno w nim
oj tam, zaraz podobny. Tamten jest szary

100 x 70cm. Fakt, nie jest zbyt duży, ale służy małej wyłącznie do siedzenia. A w siadzie się nie przemieszcza
(mi też do czegoś służy - na ogół wrzucam tam porozrzucane po pokoju zabawki, kocyki, pieluchy tetrowe itd. Super składzik)

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Kupiłam kilka książeczek z serii:
Dotknij o poczuj.
Noś i ucz się.
Rosnę i poznaję.
Obrazki dla maluchów
wszystko za punkty payback
A do tego
Teatrzyk za 9,99 i jedną o dinozaurach
fajne

Cytat:
Linka, żeby było śmieszniej to on najchętniej do kuwety biegnie jak ktoś jest w łazience
o, to zupełnie jak nasz kot
Najczęściej idzie kupę, jak zmywam makijaż

Cytat:
Wiecie co wstyd się przyznać ale my poza trzema tymi czarno-białymi nie mamy żadnych książeczek (Dep nie czytaj tego )
Nie wiem jakie kupić, od czego zacząć
do pierwszego zdania się nie odniosę, bo go nie czytałam, natomiast w kwestii zakupów mogę Ci napisać, co u nas cieszy się szczególnym powodzeniem.
Pierwsze urodziny prosiaczka. Nakład niby wyczerpany, ale przypuszczam, że jeszcze da się gdzieś kupić
Znajdź kotka (jw.)
Lokomotywa (właśnie to małe wydanie, rozkładane harmonijkowo)
Księga dźwięków

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
moj urlop dobiega konca buuuna pocieszenie obkupiłam małego, maz mnie z chaty wywali jak tak dalej pójdzie no ale co zrobic jak mały tak rosnie, ekhem
Poka

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:54   #369
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dzieciątko od dłuższego czasu śpi, ja ogarnęłam kuchnię i powinnam zrobić coś pożytecznego, ale mi się nie chce... Bezcelowo przeglądam strony internetowe

Bebe za synusia

Kasik za pracę

Agunia widocznie Lu ma "te" dni. Oby jutro było lepiej.

Wvictoria synuś ślicznie się rozwija, jeszcze chwila i będzie gonić Maniusia Zdjęcie królisia w toalecie cudne

Dziewczyny stosujące BLW, jak będziecie miały wenę napiszcie co dajecie swoim dzieciaczkom. U mnie na razie szału różnorodności nie ma i zastanawiam się co by tu podać młodej.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 20:55   #370
nel_a
Zakorzenienie

ja najpierw widziałam pupcię i plecki - krótka pępowina.
jak mi go dali wyżej to byłam tak przejęta że nie pamiętam wyrazu buźki tylko mówiłam że jest cudowny

Dep świetna sprawa z tą księgą dźwięków - od kilku dni Emil się chichra jak naśladuję zwierzęta a jak mi się przygląda

aaa co do tekturowych książeczek to na razie z daleka od Emila bo wyrywa mi z rąk i pcha do buzi - kilka chwil i będzie miazga

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2013-02-19 o 21:00
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:04   #371
katja_22
Zadomowienie

Cytat:

u nas od wstania na czworaka do raczkowania minęło chyba jakieś 2 miesiące, jak nie więcej w międzyczasie oczywiście były próby przemieszczania się po swojemu, głównie pełzania
Mój już dziś coś ala raczkowanie do tyłu zrobił Nie był to długi dystans, ale jednak
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:05   #372
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny stosujące BLW, jak będziecie miały wenę napiszcie co dajecie swoim dzieciaczkom. U mnie na razie szału różnorodności nie ma i zastanawiam się co by tu podać młodej.
u nas ostatnio trochę BLW kuleje, bo albo nie mam czasu (nie ma mnie w domu) albo młody nie w sosie. Na razie dawałam marchewkę, brokuła, kalafior, jabłko, banana. Do warzyw zamierzam dać teraz indyka, a potem może makaron, ziemniaka. Gorzej z owocami, bo w tej chwili o nie trudno

a jak u Ciebie?
Stary 2013-02-19, 21:20   #373
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dzis sobie uświadomiłam, że łasnie niedługo zaczną się bunty związane z zakazami czy kończeniem jakiejs "zabawy" np kapiel, babranie sie jedzeniu itd...
Ojej nie straszcie

Ale faktycznie zdarzały się nam już sytuacje, że był niezadowolony, że czegoś mu nie wolno, a nawet się rozpłakał jak mama mu coś wzięła Nie wiedziałam, że takie maluchy też przechodzą bunt, nastawiałam się, że to bliżej drugich urodzin

Agunia a co do Twojej sytuacji to mój też dzisiaj rozbeczał się "bez powodu", łzy jak grochy poleciały, ale nie było większych problemów z uspokojeniem... Najgorsze jest to, że dziecko nie powie jeszcze o co chodzi i się domyślaj
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:23   #374
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
oj super to kciuki za synka

Cytat:
Bebe1987 ja się późno dowiedziałam jakiej płci będzie dziecko, ale i tak wszyscy już wiedzieli, że chłopak Niech tam zdrowo rośnie, fajnie masz, ja z dużym sentymentem wspominam ten okres w życiu

Cytat:
Ale super po wizycie A imiona wybrane?
. Jeszcze imion nie mamy wybranych, przyjdzie na to czas .
Cytat:
świetne wieści

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
no to pieknie! Trzymam kciuki za chłopaka.

Cytat:
Bebe za synusia
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:30   #375
agunia82
Zakorzenienie

No i zamiast iść spać wzięłam się za kupowanie książeczek dla Lu
Małż mnie udusi

Stary 2013-02-19, 21:34   #376
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Jadł: ziemniaka, marchew, brokuła, makaron, jabłko, gruszkę, banana, chleb, pierś z indyka, łososia

Macie może pomysł co kupić na urodziny dla 24latka? Lubi książki, ale nie wiem w jakich gustuje Dep masz jakiś pomysł?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:39   #377
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Jadł: ziemniaka, marchew, brokuła, makaron, jabłko, gruszkę, banana, chleb, pierś z indyka, łososia

Macie może pomysł co kupić na urodziny dla 24latka? Lubi książki, ale nie wiem w jakich gustuje Dep masz jakiś pomysł?
Mam podobne pytanie, coś dla 28 latki - narzeczona kumpla zaprosiła nas na urodziny słabo ją znam

Stary 2013-02-19, 21:47   #378
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam podobne pytanie, coś dla 28 latki - narzeczona kumpla zaprosiła nas na urodziny słabo ją znam
Kupcie jej bon podarunkowy do Rossmana, ja bym się cieszyła
A tak nawiasem babie ciężej coś kupić

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:07   #379
depoison
Zadomowienie

Cytat:
No i zamiast iść spać wzięłam się za kupowanie książeczek dla Lu
Małż mnie udusi
a musi wiedzieć?
Poka, co wybrałaś

Cytat:
tak w ogóle, czy w kwestii książek? bo jak nie wiadomo, jakie lubi, to trudno podpowiedzieć coś konkretnego.
Może coś z historii? np. "Ochotnik. O rotmistrzu Witoldzie Pileckim" - mój małż to ostatnio dostał i był zadowolony.
Ale nie wiem, naprawdę. Nawet jeśli interesuje się historią, to nie wiadomo, czy akurat tym okresem
Albo coś z tego cyklu reportaży wydawnictwa Czarne? niektóre są naprawdę świetne.

Cytat:
jak ją słabo znasz, to zrobiłabym tak, jak Sol radzi: bon prezentowy. Tylko wzięłabym do takiego sklepu, w którym na pewno kupi coś dla siebie (bo gdybym np. ja dostała bon do Rossmanna to pewna jestem, że wydałabym nie na kosmetyki czy inne przyjemnostki, ale na proszek do prania, papier toaletowy, żwirek dla kota itp )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 23:29   #380
chce_byc_mama
Zakorzenienie

melduje sie tylko i chcialam powiedziec ze znowu jestesmy chore... i ja i Ami chyba sir zarazilysmy od naszego 11 miesiecznego kolegi u ktorego wczoraj bylysmy i ktory smarkal a mama twierdzila ze to od zebow.. jak widac jednak nie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 00:29   #381
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jestem niewyspana
(...) Z drugiej jednak ja wciąż nie potrafię pozbyć się nawyku (kultywowanego całe życie ) kładzenia się spać około 2 w nocy.
U mnie podobnie.
Cytat:
Mam doła po tej lekturze
Jeśli nie stosuję BLW i daję słoiczki, kaszkę i mleko w proszku to wychowam otyłe, uzależnione od jedzenia dziecko? Czy podawanie słoiczków niemowlęciu przy braku dostępu do eko warzyw jest taką zbrodnią Wydaje mi się że przy zachowaniu rozsądku nie będzie aż tak źle
Pewnie znalazłabym gdzieś eko - produkty, ale obawiam się, że transportowane i przechowywane są tak samo, jak produkty do słoiczków. W dodatku w czasie transportu do sklepu i w magazynie pewnie leżą obok "zwykłych" warzyw. Jasne, że nie będę tak karmić małej przez 3 lata, ale na razie słoiczki dominują.
Cytat:
A mój kręgosłup, może wbrew pozorom, TEŻ jest ważny. Jak siądzie - g. zrobię.

ja z wami, ja z wami!
Podchodzę tak również do paru innych kwestii.
Cytat:
zwolniło się miejsce w dziale gdzie myślałam, że się znajdę po powrocie z macierzyńskiego i już rozmawiałam z kierownikiem i najprawdopodobniej tam wrócę wkrótce...
Super!
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej
widzę że trzymałyście kciuki dziękujemy
zaraz dokładniej nadrobię ale na szybko napiszę, że było OK

Cytat:
A to niedługo będzie moje
A nie Lu?
My mamy 2 łańcuszki plastikowe, ale chyba gryzaki do nich przyczepię, bo smoczki (również zielony z sówką) zabrałam. Nadal przynajmniej jeden smoczek mam pod ręką i dzisiaj na chwilę jej dałam, bo płakała strasznie, a musiałam dziecię odłożyć, żeby przygotować mleko. Stawiam na ząbki i brzuszek równocześnie, więc po długim czasie dostała też Infacol.
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
melduje sie tylko i chcialam powiedziec ze znowu jestesmy chore... i ja i Ami chyba sir zarazilysmy od naszego 11 miesiecznego kolegi u ktorego wczoraj bylysmy i ktory smarkal a mama twierdzila ze to od zebow.. jak widac jednak nie
To źle.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 07:17   #382
LadyMagnolia
Rozeznanie

Hej!
Staram się was nadrabiać, ale nie mam kiedy Antek ma już 4 zęby- górna lewa jedynka się przebiła i dalej dziąsła spuchnięte. Następne zęby idą... Jestem wykończona- cały czas wrzaski, nie chce jeść, wagowo szaleje- a wyniki badań w porządku. W czwartek idziemy się zważyć.
Normalnie ręce mi opadają.
Wszystko stoi- w sensie zdobywania umiejętności, bo tylko te zęby w kółko...

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 07:37   #383
agunia82
Zakorzenienie

O matko, co za KOSZMARNA noc za nami, padam na ryj!
Po 3 Luśka się obudziła więc wzięłam ją do karmienia a ona cała rozpalona. Mierzę temp - 39, no to szybko zapodałam pedicetamol i czekałam aż temp zacznie spadać. Koło 4 poszliśmy spać dalej, ale co z tego, skoro co godzinę Lu budziła się z rozdzierającym płaczem. Teraz jest ok, jest wesoła, bawi się, mam nadzieję, że to "tylko" zęby

Cytat:
a musi wiedzieć?
Poka, co wybrałaś
dowie się bo będzie je małej czytać
Oczywiście zainspirowana Twoimi poleceniami kupiłam księgę dźwięków i taką książeczkę http://www.tolle.pl/pozycja/stworzenie-dotknij-i-poczuj

a teraz trzeba popracować...

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-02-20 o 07:49
Stary 2013-02-20, 07:42   #384
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Kupcie jej bon podarunkowy do Rossmana, ja bym się cieszyła
A tak nawiasem babie ciężej coś kupić
w sumie fajny pomysł

Agunia, fajna ta książeczka

Stary 2013-02-20, 07:45   #385
prince_polo
Zakorzenienie

hejoooooo
noc ok, ale dziasła w 2 miejscach tych co ida tak dlugo tak mocno rozpulchnione ze masakra
ehh.... ale te nasze dzieci sie namecza wczoraj mała miala lekka gorączke i w ogóle duzo spi..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 07:56   #386
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka
u Nas ciężkie dni....bez zmian-jęki.....może dziś będzie lżej
wczoraj ubraliśmy na cały dzień Lili naszyjniczek z bursztynków-specjalny dla takich maluszków-podobno działa dobrze na ząbki-wydaje mi się, że była minimalnie spokojniejsza, zobaczymy dziś....na razie bawi się na brzuszku i z rana zjadła 120ml mleka-dobry znak....

Mamcia-współczuję choroby
Agunia-współczuję marudzenia LuLilka wczoraj sobie siedziała na łóżku owinięta poduszką-rogalem i Małż z boku na dosłownie 2 sek. położył talerz z jedzeniem, jak Ona się na to rzuciła i wsadziła łapkę, On tylko krzyknął "nie" i wyjął jej łapkę, bo się wystraszył, że gorące, a Ona w ryk.....chyba pierwszy raz-ale to dlatego, że chyba się wystraszyła gwałtownej reakcji....

Balbinka-czy wozisz Mikiego w spacerówce Mury??my już wozimy, oczywiście bardzo jej się podoba-śpi non stop, nawet nie wiem czy jej się podoba na siedząco, bo wiecznie w pozycji leżakującej.....martwi mnie tylko ta nie zabudowana buda na razie jest ok, bo zimy brak, ale jakby wróciła, to będzie nie wesoło.....

co do książeczek, to muszę się zebrać i zamówić też coś dla Lilki, co by zabrać jak będziemy w PL, bo ma mało-więcej baśni po kuzynce niż takich na swój wiek:
Dep-rozumiem, że Ty już swoje TOP5 podałaś, jeszcze może Ty Aguniu??i wtedy będę zamawiać
gorsza sprawa, że ja wyczytałam już wszystkie książki....a po niemiecku czytać nie mam zamiarui nie wiem co począć.....Dep gdzie na jakiej stronce zamawiasz audiobooki??bo rozumiem, że polskie książki bierzesz z PL??

aha miałam zapytać-masz butelki z Suavinex'u czy tylko smoczki??ja ostatnio przypadkiem natknęłam się na promocję-ale tylko w jednym Rossmanie-smoczki po 2 euro, z przypinką po 3, mniejsze butelki po 2, a większe po 3 euro-no i kupiłam jeszcze jeden smoczek -kolor miętowy i butelkę i smoczek ten 2, butelka mnie trochę denerwuje, bo jak bełtam mleko, to wszystko pod pokrywką jest uciapane-nie rozwiązali tego dobrze, a moje główne pytanie, czy Zosia pije ze smoczka 1 czy 2??jeśli w ogóle pija z tej butli

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2013-02-20 o 08:16
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 08:12   #387
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej dziewczyny nocka koszmarna o 2 skapitulowalam wygonilam tz na kanape i wzielam mala do lozka pospalysmy do 6.45. . dalam jej mleko bo w nocy nie pila wypila tylko 100 po jakiejs pol godziny tak zaczela kaszlec ze wszystko zwymiotowala mi teraz zrobilam jej znowu ale nie wypila za wiele. do tego ja tez zdycham

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 08:13   #388
nadalka
Zakorzenienie

Hej, ja dzisiaj wyspana więc nie będę nikogo denerwować
Stary 2013-02-20, 08:19   #389
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej, ja dzisiaj wyspana więc nie będę nikogo denerwować
Ja też

Alex kończy dziś pół roczku

A to znaczy, że Amelka i Bartuś świętują 7 miesięcy

www.NiciutKa.pl

Edytowane przez nitka_88
Czas edycji: 2013-02-20 o 08:20
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 08:22   #390
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ja też

Alex kończy dziś pół roczku

A to znaczy, że Amelka i Bartuś świętują 7 miesięcy
sto latek dla Was

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości