Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 10:01   #4621
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Może jakiś taniec żeby wiosnę przywołać? Mam dość śniegu i zimna... Potrzebuję słońca bo dołek mam ogromny...
wiosno wiosno przybywaj!
ja też odczuwam brak pozytywnej energi płynącej ze słońca,
potańczę z Tobą.
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ostatnio dopiero nauczyłam się przyjaźnić z siostrą. A w dzieciństwie to był mój wróg nr1.
no proszę, a co ona ci w dzieciństwie robiła
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:01   #4622
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Młoda ja kupowałam hudorę, tę lekką, zwykłą, bez żadnych dodatków, kosztowała chyba 99 pln. Nic się nie dzieje złego, naklejka się lekko obdarła przy upadku. Też czasem kierownicę trzeba wyprostować ale to drobiazgi.
Ten który dałaś jest fajny ale go nie znam ani nic nie słyszałam o nim.
Stary 2013-02-20, 10:17   #4623
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Czesc laski.

Wracam do żywych powoli,odpoczełąm po pracy non stop,ogarnelam wszystko

My mamy jakis zwykly drewniany rowerek ale mloda go uwielbia,jezdzila na nim przedwczoraj po miescie.....nie zeby nie pora na rower byla,ale inaczej sie nie dalo.

Z Melka juz sie fajowo bawią,kloca rowniez mela sie nie dajeide was poczytać.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:19   #4624
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Laweta zabrała wczoraj nasze autko . Jakiś pasek się zerwał i uszczelka poszła i autko jechać nie chciało. Musieli przyjechać po nie. Aż nie chcę myśleć jaki będzie rachunek Za duże odległości mamy do pokonania w krótkim czasie żeby bez samochodu zostać.

.
oby rachunek był znośny.
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Młoda my mamy taką hudore
http://allegro.pl/hit-xpulse-hudora-...012933127.html

Zosia dzień w dzien nim jeździ, po krawężnikach, dziurach, nic się z nim nie dzieje.
mi się przesuwa zakup tego biegowego,bo tyle ich,że nie wiem na co się zdecydować
wcześniej hudore miałam i też teraz myślę o tym co i Ty,ale no nie wiem

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:28   #4625
monka23
Zakorzenienie

Edzia. A ty tez remoncik fajny syf co nie hehe

Mloda ja mam taki http://www.amazon.co.uk/30-5cm-Learn...productDetails , funkiel nowka a smigany . Mały nie rozstaje sie z nim. Pamietam ze młodemu kupiłam rowerek przed 3 urodzinami i zalapal odrazu, uczyłam go na lekkim wzniesieniu, tak zeby łatwiej mu było pedalowac, bo na prostym nie dawał rady.

Nataszka Asiuelk zdrowka i wizyta u lekarza jak same czujecie ze trzeba .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:43   #4626
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dziewczyny chore i nieleczone, bez poprawy po domowych środkach. Wiem że nie jest łatwo iść do doktora bo sama jak mi się coś dzieje to się okazuje że nikt ze żmijką zostać nie może w tym czasie. Idźcie bo chyba nie miałyście nikogo w swoim otoczeniu, kto miał poważne problemy po przechodzonej i nie leczonej chorobie. Zróbcie to dla własnych dzieci, w wyniku powikłań się umiera. Poprawka, można umrzeć. Tak dla przypomnienia.
Stary 2013-02-20, 11:07   #4627
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Izz- ja to wiem i dlatego w piatek ide. Za dlugo to trwa i czuje ze to przynajmniej oskrzela odkaszluje caly czas brzydka wydzieline

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 11:27   #4628
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
co do tamtych dwóch to przykro, ja nie wiem jak ktoś się może odciąć na dobre od kogoś z kim kiedyś tyle przeżył
to chyba taki ludzki gatunek musi być
a czemu z tą koni kraść byś nie mogła??
nie wiem, jakoś tak nie czuję żebym mogła niby sobie wszystko mówimy (niby, bo ja jednak nie zawsze)itd., no ALE chyba mam jakąś rezerwę jednak po tych moich wcześniejszych zawodach na ludziach. Niby jej ufam, ale nie do końcaa Lind - to o tej mówię, co w Pacanowie mieszka kiedyś Ci pisałam, że jestem w pacanowie dość często

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:32   #4629
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie wiem, jakoś tak nie czuję żebym mogła niby sobie wszystko mówimy (niby, bo ja jednak nie zawsze)itd., no ALE chyba mam jakąś rezerwę jednak po tych moich wcześniejszych zawodach na ludziach. Niby jej ufam, ale nie do końcaa Lind - to o tej mówię, co w Pacanowie mieszka kiedyś Ci pisałam, że jestem w pacanowie dość często
Ja to chyba nieprędko teraz CIę odwiedzę... Za dużo kasy na taki wyjazd, w tym roku juz nam się nei uda na doczepkę zabrać jak rok temu...
Dziś dobiły mnie rachunki za prąd, chyba energooszczędne świetlówki i żarówki led na świeczki zamienię, komputery się psują to niedługo też prądu nie będą ciągnęły, z chleba pieczonego zrezygnujemy, zostanie lodówka i pralka... chociaż babki w ręku prały nie?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:41   #4630
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to chyba nieprędko teraz CIę odwiedzę... Za dużo kasy na taki wyjazd, w tym roku juz nam się nei uda na doczepkę zabrać jak rok temu...
Dziś dobiły mnie rachunki za prąd, chyba energooszczędne świetlówki i żarówki led na świeczki zamienię, komputery się psują to niedługo też prądu nie będą ciągnęły, z chleba pieczonego zrezygnujemy, zostanie lodówka i pralka... chociaż babki w ręku prały nie?
a może jednak sie uda doczepić
kurcze aż takie rachunki wam przyszły??ja mam wszędzie ledowe żarówki, telewizor ledowy, kuchenka, lodówka, pralka AA+ r-ki za prąd mi przychodzą w przeliczeniu na mc ok 60 zł (co kwartał nam przychodzą). Ostatni r-k miałam 98 zł z groszem i dwie prognozy po 36 i 38 zł z groszem Za to dobijają mnie r-ki za gaz i za wodę....wodę mam w czynszu zimną, ciepłą podgrzewa piecyk gazowy - stąd te kwoty no i czynsz mam wysoki (a miało być najtańsze osiedle w mieście - g.o prawda czynsz mam sporo wyższy niż moi rodzice za mieszkanie 62 metrowe na najnowszym osiedlu - 1990rok...

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Isia śpi, Kubuś pryszedl do mnie do pokoju, położył sie na kanapie i powiedział, ze idzie spać i zasnął w 5 minut nigdy mu się to nie zdaża - sam z własnej woli i o tej godzinie mam nadzieję, ze nic go nie łapie

Stary 2013-02-20, 11:50   #4631
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Lind- moze faktycznie to pieczenie chleba tyle kosztuje. Do tz sie odzywaja? Czy cisza?

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Bao- to malo placicie za prad. My mamy zawsze dwa rachunki. Kazdy po ok 130 zl. Czynsz maly bo nawet nie 400.

U nas nigdy sie tak nphe zdarzylo i chyba nigdy nie zdarzy korzystaj i odpoczywaj

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 11:51   #4632
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze aż takie rachunki wam przyszły??ja mam wszędzie ledowe żarówki, telewizor ledowy, kuchenka, lodówka, pralka AA+ r-ki za prąd mi przychodzą w przeliczeniu na mc ok 60 zł (co kwartał nam przychodzą). Ostatni r-k miałam 98 zł z groszem i dwie prognozy po 36 i 38 zł z groszem Za to dobijają mnie r-ki za gaz i za wodę....wodę mam w czynszu zimną, ciepłą podgrzewa piecyk gazowy - stąd te kwoty no i czynsz mam wysoki (a miało być najtańsze osiedle w mieście - g.o prawda czynsz mam sporo wyższy niż moi rodzice za mieszkanie 62 metrowe na najnowszym osiedlu - 1990rok...

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Isia śpi, Kubuś pryszedl do mnie do pokoju, położył sie na kanapie i powiedział, ze idzie spać i zasnął w 5 minut nigdy mu się to nie zdaża - sam z własnej woli i o tej godzinie mam nadzieję, ze nic go nie łapie
tak mało dostajesz?ja co dwa miechy mam 400zł i uważam to za normę,bo moi rodzice to płaca po 5 stów,a teście też podobnie jak my.W każdym razie nie znam nikogo kto miałby tak niskie rachunki za prąd.
Za to my za wodę dostajemy tylko 20-30 złotegdzie woda u nas się leje tyle ile dusza zapragnie,ale jako,że zainwestowaliśmy w swoje szambo i coś tam jeszcze to teraz w rachunkach nam się zwraca.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-02-20 o 11:52
Stary 2013-02-20, 11:51   #4633
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Bao dopiero byś zobaczyła co znaczy r-k za wodę jakbyś miała ciepłą z prosto kranu. Coś mogę powiedzieć . Niektórzy znajomi tam gdzie się da montują elektryczne podgrzewacze i rezygnują z używania ciepłej wody. Ja też bym chętnie zrezygnowała z tego luksusu ale w łazience wszystkie rury zabudowane więc możliwości nie ma a w kuchni jak będziemy mieli kasę to to zrobimy.

Lind
Stary 2013-02-20, 11:56   #4634
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Mialam nadzieję, że spotkam tu przyjaciółkę, taką na dobre i na złe, ze będę miała z kim wyskoczyć na kawke czy piwko jak będę miała problem... niestety... mam sporo znajomych ale na dobrą sprawe jak bym chciala sie z kimś spotkać na ploty, wyżalić się itp to nie mam do kogo zadzwonić żeby się umówić Brakuje mi tu tego strrrrrasznie... się zdołowałam

u mnie podobnie. Najlepsza przyjaciółka ze studiów na stałe siedzi w USA. Nie zanosi się na powrót, bo właśnie ubiegała się o obywatelstwo. Jedyny plus, to że jeśli kiedyś wreszcie zrealizuję moje marzenie o podróży po Stanach to w Illinois mam nocleg z głowy

Poza tym mam identycznie jak ty w Toruniu-po raz N-ty piszę, że szkoda, że mamy do siebie tak daleko.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mrowak rowerek do 4lat to 12cali kola,po 4latach 16cali. Moj na 12 jezdzi i spokojnie przynajmiej rok pojezdzi,po bracie ma 16cali kolka w poczekalni. Ale jest podstawowa zasada im wieksze kola tym szybciej musisz za takim dzieciaczkiem zaiwaniac .
czuję się absolutnie przekonana
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:56   #4635
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ana za kanalizację nie płacicie i już jest różnica. Nie wiem czy macie ale teraz warto swoje przydomowe oczyszczalnie mieć. Tż siedzi w tematach i czasem opowiada jakie można fajne cuda montować żeby odzyskiwać wodę np. z kąpieli do spuszczania w ubikacji, deszczówkę do podlewania trawników czy mycia samochodów ,itd.
Stary 2013-02-20, 11:59   #4636
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana za kanalizację nie płacicie i już jest różnica. Nie wiem czy macie ale teraz warto swoje przydomowe oczyszczalnie mieć. Tż siedzi w tematach i czasem opowiada jakie można fajne cuda montować żeby odzyskiwać wodę np. z kąpieli do spuszczania w ubikacji, deszczówkę do podlewania trawników czy mycia samochodów ,itd.
my mamy jakieś ekologiczne szambo,jakieś cuda na kiju,które nas kosztowały około 15 tysięcy.Dzięki temu grosze za wodę płacimy.

w lecie byłam pewna,że jakiś kosmos przyjdzie za wodę(znaczy jak na nas kosmos)bo deszczu mało i woda na kwiaty codziennie litrami lana.Przyszło tylko 8 zeta więcej niż zwykle

Stary 2013-02-20, 12:02   #4637
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ana i właśnie macie efekty. Inwestycja spora ale zwraca się.
Stary 2013-02-20, 12:03   #4638
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana i właśnie macie efekty. Inwestycja spora ale zwraca się.
sąsiedzi płacą coś około stówki +/-

Stary 2013-02-20, 12:04   #4639
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
tak mało dostajesz?ja co dwa miechy mam 400zł i uważam to za normę,bo moi rodzice to płaca po 5 stów,a teście też podobnie jak my.W każdym razie nie znam nikogo kto miałby tak niskie rachunki za prąd.
Za to my za wodę dostajemy tylko 20-30 złotegdzie woda u nas się leje tyle ile dusza zapragnie,ale jako,że zainwestowaliśmy w swoje szambo i coś tam jeszcze to teraz w rachunkach nam się zwraca.
ło matulu! strasznie dużo...
Cytat:
Lind- moze faktycznie to pieczenie chleba tyle kosztuje. Do tz sie odzywaja? Czy cisza?

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Bao- to malo placicie za prad. My mamy zawsze dwa rachunki. Kazdy po ok 130 zl. Czynsz maly bo nawet nie 400.

U nas nigdy sie tak nphe zdarzylo i chyba nigdy nie zdarzy korzystaj i odpoczywaj
no widzisz, a ja czynszem nadrabiam i gazem w czynszu najwiecej wynosi opłata za co - prawi 300zł! a i tak po sezonie grzewczym jak spisują to ludzie mają ogromne dopłaty! ja już sie boję rachunku za co...mieszkanie zimne więc wszędzie prócz kuchni kaloryfer na 4,5 odkręcone... a i tak cieżko te 22 stopnie w mieszkaniu utrzymać Czekamy 5 lat i wynosimy sie stąd...przez 5 lat mieszkania sprzedać nie mogę, ale później wynoszę się stąd i to szybko nie wiem jeszcze gdzie, ale raczej nie tam gdzie mozecie pomyśleć mówię raczej nie, a nie, że NIE

Stary 2013-02-20, 12:05   #4640
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, staram się piec w czasie tańszej taryfy na prąd i przecież nei piekę co dzień a max 2 razy w tyg i przy okazji coś na obiad np. W marcu i kwietniu w sumie do zapłaty mamy 830zł. Rachunki nam przychodza podwójnie - taki rozliczeniowy z licznika i prognozowany... Potem 2m-ce przerwy i znów. W 2011 mieliśmy srednio na m-c 145zł, w 2012 - 175zł a teraz to pewnie powyżej 200zł będzie

Bao nie da rady, ta os z którą jechaliśmy już z nami kontaktu nie utrzymuje...

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2013-02-20 o 12:08
Stary 2013-02-20, 12:07   #4641
mrowak
Zakorzenienie

Asiulek, jak Mama? I co w końcu postanowił TZ w kwestii pracy??
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:09   #4642
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, staram się piec w czasie tańszej taryfy na prąd. W marcu i kwietniu w sumie do zapłaty mamy 830zł. Rachunki nam przychodza podwójnie - taki rozliczeniowy z licznika i prognozowany... Potem 2m-ce przerwy i znów. W 2011 mieliśmy srednio na m-c 145zł, w 2012 - 175zł a teraz to pewnie powyżej 200zł będzie

Bao nie da rady, ta os z którą jechaliśmy już z nami kontaktu nie utrzymuje...
szkoda ;(
za jaki to okres?moja siostra też w domu mieszka i największy rachunek jaki dostała był nieco ponad 600 zł za pół roku. Ledów nigdzie nie mają...Ty też w domu mieszkasz więc tak dla porównania...a wy się dzielicie tymi opłatami z sąsiedztwem?

Stary 2013-02-20, 12:12   #4643
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda ;(
za jaki to okres?moja siostra też w domu mieszka i największy rachunek jaki dostała był nieco ponad 600 zł za pół roku. Ledów nigdzie nie mają...Ty też w domu mieszkasz więc tak dla porównania...a wy się dzielicie tymi opłatami z sąsiedztwem?
To już po podziale
Ostatnie rachunki były w grudniu i listopadzie odrobine mniejsze tylko ale jednak. W porównywalnym okresie rok temu płaciliśmy sporo mniej a wydaje mi się że więcej pradu zużywaliśmy

Michaś
Stary 2013-02-20, 12:18   #4644
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość

Napisze co u mnie. Urodzilo mi sie drugie malenstwo, syn juz za dwa tyg skonczy 6mcy.Jest swietny, przeciwienstwo corki, oczy taty, malo wloskow , duzy bo juz wazy 9kg (urodzila sie duzy 4350g). Jest bardzo towarzyski, w dzien sie bawi w nocy spi. Zaczyna sie bawic z Ala , ktora tez za 2mce skonczy 3 lata. Ale ten czas leci.Jestem na macierzynskim do maja lub czerwca jeszcze nie zdecydowalam. W domu duzo pracy ale przy drugim dziecku jestem bardziej zorganizowana i wszystko wydaje mi sie byc takie proste. Oskar juz siedzi , juz nie moge sie doczekac jak sie beda razem bawic itp, pozdrawiam

Gratulacje Pokaż dzieciaczki

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

dziewczyny które kupowały dzieciom rowerki z pedałami-jakiej średnicy kółka brałyście? 12 czy większe??
mamy taki http://allegro.pl/rowerek-biegowy-od...032021778.html

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

asiulek zdrówka dla ciebie

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Laweta zabrała wczoraj nasze autko . Jakiś pasek się zerwał i uszczelka poszła i autko jechać nie chciało. Musieli przyjechać po nie. Aż nie chcę myśleć jaki będzie rachunek Za duże odległości mamy do pokonania w krótkim czasie żeby bez samochodu zostać.
o masz .... żeby tylko rachunek był mały.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:19   #4645
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
To już po podziale
Ostatnie rachunki były w grudniu i listopadzie odrobine mniejsze tylko ale jednak. W porównywalnym okresie rok temu płaciliśmy sporo mniej a wydaje mi się że więcej pradu zużywaliśmy
to ogromnie duzo

aneczka jak przedpokój - skończyliscie??

Stary 2013-02-20, 12:23   #4646
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
to mały masz rachunek za prąd my rozliczamy się raz na 2 miesiące i mamy powyżej 200zł czynsz mamy duży bo prawie 500zł
20-12-14 10 tc
Stary 2013-02-20, 12:30   #4647
Baobabek
Zakorzenienie

co myślicie o tym: http://allegro.pl/tablet-funtab-over...029050282.html szukam już prezentu na 3 latka dla Kubusia złozyłabym sie z siostrą moją...warto takiego czy lepiej dołożyć i kupić normalny tablet "dorosły"??

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
to mały masz rachunek za prąd my rozliczamy się raz na 2 miesiące i mamy powyżej 200zł czynsz mamy duży bo prawie 500zł
ja mam czynsz ponad 500zł do tego gaz, prąd, dopłata do wody, dopłata raz w roku do co (nie liczę, że nie będzie)...zbankrutować idzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 12:34   #4648
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

aneczka jak przedpokój - skończyliscie??
jestesmy już na końcówce jeszcze tydzień , przez te macka choroby nie możemy go skończyć

Byliśmy na badaniach ,koszmar z dwóch rąk pobierali,był straszny płacz, wyrywanie się itp. ale się udało, jutro wyniki. Byliśmy też u laryngolog (fajna babka) dużo nam podpowiedziała, uszy są wg niej ok, jak młody znowu załapie infekcje najlepiej gardło mamy do niej przyjść i da na skierowanie na wymaz , mówi że teraz nie ma sensu mu robić bo gardełko ma czyste jak nic nie wyjdzie mamy iść wyciąć 3 migdał

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
co myślicie o tym: http://allegro.pl/tablet-funtab-over...029050282.html szukam już prezentu na 3 latka dla Kubusia złozyłabym sie z siostrą moją...warto takiego czy lepiej dołożyć i kupić normalny tablet "dorosły"??

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

ja mam czynsz ponad 500zł do tego gaz, prąd, dopłata do wody, dopłata raz w roku do co (nie liczę, że nie będzie)...zbankrutować idzie
bao nie kupuj tego tablet będzie o niebo lepszy

to ty masz chyba więcej opłat , ja za gaz mam około 70zł na miesiąc , z wody mam zwrot 80zł a z ogrzewania muszę dopłacić 9 zł
20-12-14 10 tc
Stary 2013-02-20, 12:39   #4649
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
jestesmy już na końcówce jeszcze tydzień , przez te macka choroby nie możemy go skończyć

Byliśmy na badaniach ,koszmar z dwóch rąk pobierali,był straszny płacz, wyrywanie się itp. ale się udało, jutro wyniki. Byliśmy też u laryngolog (fajna babka) dużo nam podpowiedziała, uszy są wg niej ok, jak młody znowu załapie infekcje najlepiej gardło mamy do niej przyjść i da na skierowanie na wymaz , mówi że teraz nie ma sensu mu robić bo gardełko ma czyste jak nic nie wyjdzie mamy iść wyciąć 3 migdał

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

bao nie kupuj tego tablet będzie o niebo lepszy

to ty masz chyba więcej opłat , ja za gaz mam około 70zł na miesiąc , z wody mam zwrot 80zł a z ogrzewania muszę dopłacić 9 zł
dobrze, ze sie w końcu udało krew pobrać
czekam na efekt końcowy przedpokoju
tu niby pisze, ze to tablet jest co do rachunków - gdybym wiedziała od początku, z etakie będą to bym szukała mieszkania gdzie indziej - choćby tam co wynajmowaliśmy, też był parter, a mieszkanie cieplutkie, kaloryfery były pozakręcane i zwrotu 800 zł mieliśmy! no i za gaz tyle nie było, jedynie woda bo piecyka nie było, ale to mielismy 450 zł dopłaty za wodę za pół roku, więc porównując tam a tu (opłaty same i czynsz, nie licze odstępnego) to było ok 300 zł taniej...Jakby sie znalazł ktoś chętny na zamianę mieszkania na tamto osiedle to z chęcią bym poszła szkoda tylko remontu, no ale musiałoby być mieszkanie w stanie do wejścia...tak sobie marzę

Stary 2013-02-20, 12:45   #4650
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, ze sie w końcu udało krew pobrać
czekam na efekt końcowy przedpokoju
tu niby pisze, ze to tablet jest co do rachunków - gdybym wiedziała od początku, z etakie będą to bym szukała mieszkania gdzie indziej - choćby tam co wynajmowaliśmy, też był parter, a mieszkanie cieplutkie, kaloryfery były pozakręcane i zwrotu 800 zł mieliśmy! no i za gaz tyle nie było, jedynie woda bo piecyka nie było, ale to mielismy 450 zł dopłaty za wodę za pół roku, więc porównując tam a tu (opłaty same i czynsz, nie licze odstępnego) to było ok 300 zł taniej...Jakby sie znalazł ktoś chętny na zamianę mieszkania na tamto osiedle to z chęcią bym poszła szkoda tylko remontu, no ale musiałoby być mieszkanie w stanie do wejścia...tak sobie marzę
ja też trochę się wysterowałam , liczyłam że czynsz będziemy mieli max 400zł ale zapomniałam że tam była zameldowana tylko 1 osoba a u nas 3 wiec mamy większe opłaty, jakoś to przeżyjemy

bao ale po co ci taki zabawkowy tablet jak będziesz niedługo kupować normalny ?
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2013-02-20 o 12:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości