|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
ja też odczuwam brak pozytywnej energi płynącej ze słońca, potańczę z Tobą. Cytat:
|
||
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda ja kupowałam hudorę, tę lekką, zwykłą, bez żadnych dodatków, kosztowała chyba 99 pln. Nic się nie dzieje złego, naklejka się lekko obdarła przy upadku. Też czasem kierownicę trzeba wyprostować ale to drobiazgi.
Ten który dałaś jest fajny ale go nie znam ani nic nie słyszałam o nim.
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski.
Wracam do żywych powoli,odpoczełąm po pracy non stop,ogarnelam wszystko ![]() My mamy jakis zwykly drewniany rowerek ale mloda go uwielbia,jezdzila na nim przedwczoraj po miescie.....nie zeby nie pora na rower byla,ale inaczej sie nie dalo. Z Melka juz sie fajowo bawią,kloca rowniez mela sie nie daje ide was poczytać.
|
|
#4624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wcześniej hudore miałam i też teraz myślę o tym co i Ty,ale no nie wiem
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia. A ty tez remoncik
fajny syf co nie heheMloda ja mam taki http://www.amazon.co.uk/30-5cm-Learn...productDetails , funkiel nowka a smigany . Mały nie rozstaje sie z nim. Pamietam ze młodemu kupiłam rowerek przed 3 urodzinami i zalapal odrazu, uczyłam go na lekkim wzniesieniu, tak zeby łatwiej mu było pedalowac, bo na prostym nie dawał rady. Nataszka Asiuelk zdrowka i wizyta u lekarza jak same czujecie ze trzeba . |
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chore i nieleczone, bez poprawy po domowych środkach. Wiem że nie jest łatwo iść do doktora bo sama jak mi się coś dzieje to się okazuje że nikt ze żmijką zostać nie może w tym czasie. Idźcie bo chyba nie miałyście nikogo w swoim otoczeniu, kto miał poważne problemy po przechodzonej i nie leczonej chorobie. Zróbcie to dla własnych dzieci, w wyniku powikłań się umiera. Poprawka, można umrzeć. Tak dla przypomnienia.
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Izz- ja to wiem i dlatego w piatek ide. Za dlugo to trwa i czuje ze to przynajmniej oskrzela
odkaszluje caly czas brzydka wydzieline
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mam jakąś rezerwę jednak po tych moich wcześniejszych zawodach na ludziach. Niby jej ufam, ale nie do końca a Lind - to o tej mówię, co w Pacanowie mieszka kiedyś Ci pisałam, że jestem w pacanowie dość często
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś dobiły mnie rachunki za prąd, chyba energooszczędne świetlówki i żarówki led na świeczki zamienię, komputery się psują to niedługo też prądu nie będą ciągnęły, z chleba pieczonego zrezygnujemy, zostanie lodówka i pralka... chociaż babki w ręku prały nie?
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może jednak sie uda doczepić kurcze aż takie rachunki wam przyszły??ja mam wszędzie ledowe żarówki, telewizor ledowy, kuchenka, lodówka, pralka AA+ r-ki za prąd mi przychodzą w przeliczeniu na mc ok 60 zł (co kwartał nam przychodzą). Ostatni r-k miałam 98 zł z groszem i dwie prognozy po 36 i 38 zł z groszem ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Isia śpi, Kubuś pryszedl do mnie do pokoju, położył sie na kanapie i powiedział, ze idzie spać i zasnął w 5 minut nigdy mu się to nie zdaża - sam z własnej woli i o tej godzinie mam nadzieję, ze nic go nie łapie
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Lind- moze faktycznie to pieczenie chleba tyle kosztuje. Do tz sie odzywaja? Czy cisza?
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Bao- to malo placicie za prad. My mamy zawsze dwa rachunki. Kazdy po ok 130 zl. Czynsz maly bo nawet nie 400. U nas nigdy sie tak nphe zdarzylo i chyba nigdy nie zdarzy
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to my za wodę dostajemy tylko 20-30 złote gdzie woda u nas się leje tyle ile dusza zapragnie,ale jako,że zainwestowaliśmy w swoje szambo i coś tam jeszcze to teraz w rachunkach nam się zwraca.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-02-20 o 11:52 |
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Bao dopiero byś zobaczyła co znaczy r-k za wodę jakbyś miała ciepłą z prosto kranu. Coś mogę powiedzieć
. Niektórzy znajomi tam gdzie się da montują elektryczne podgrzewacze i rezygnują z używania ciepłej wody. Ja też bym chętnie zrezygnowała z tego luksusu ale w łazience wszystkie rury zabudowane więc możliwości nie ma a w kuchni jak będziemy mieli kasę to to zrobimy.Lind
|
#4634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie podobnie. Najlepsza przyjaciółka ze studiów na stałe siedzi w USA. Nie zanosi się na powrót, bo właśnie ubiegała się o obywatelstwo. Jedyny plus, to że jeśli kiedyś wreszcie zrealizuję moje marzenie o podróży po Stanach to w Illinois mam nocleg z głowy ![]() Poza tym mam identycznie jak ty w Toruniu-po raz N-ty piszę, że szkoda, że mamy do siebie tak daleko. Cytat:
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Ana za kanalizację nie płacicie i już jest różnica. Nie wiem czy macie ale teraz warto swoje przydomowe oczyszczalnie mieć. Tż siedzi w tematach i czasem opowiada jakie można fajne cuda montować żeby odzyskiwać wodę np. z kąpieli do spuszczania w ubikacji, deszczówkę do podlewania trawników czy mycia samochodów ,itd.
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w lecie byłam pewna,że jakiś kosmos przyjdzie za wodę(znaczy jak na nas kosmos )bo deszczu mało i woda na kwiaty codziennie litrami lana.Przyszło tylko 8 zeta więcej niż zwykle
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Ana i właśnie macie efekty. Inwestycja spora ale zwraca się.
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czekamy 5 lat i wynosimy sie stąd...przez 5 lat mieszkania sprzedać nie mogę, ale później wynoszę się stąd i to szybko nie wiem jeszcze gdzie, ale raczej nie tam gdzie mozecie pomyśleć
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bao nie da rady, ta os z którą jechaliśmy już z nami kontaktu nie utrzymuje...
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2013-02-20 o 12:08 |
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek, jak Mama? I co w końcu postanowił TZ w kwestii pracy??
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;(za jaki to okres?moja siostra też w domu mieszka i największy rachunek jaki dostała był nieco ponad 600 zł za pół roku. Ledów nigdzie nie mają...Ty też w domu mieszkasz więc tak dla porównania...a wy się dzielicie tymi opłatami z sąsiedztwem?
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnie rachunki były w grudniu i listopadzie odrobine mniejsze tylko ale jednak. W porównywalnym okresie rok temu płaciliśmy sporo mniej a wydaje mi się że więcej pradu zużywaliśmy
|
|
#4644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- asiulek zdrówka dla ciebie ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- o masz .... żeby tylko rachunek był mały.
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aneczka jak przedpokój - skończyliscie??
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
co myślicie o tym: http://allegro.pl/tablet-funtab-over...029050282.html szukam już prezentu na 3 latka dla Kubusia
złozyłabym sie z siostrą moją...warto takiego czy lepiej dołożyć i kupić normalny tablet "dorosły"??---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
jestesmy już na końcówce jeszcze tydzień , przez te macka choroby nie możemy go skończyć
![]() Byliśmy na badaniach ,koszmar ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
to ty masz chyba więcej opłat , ja za gaz mam około 70zł na miesiąc , z wody mam zwrot 80zł a z ogrzewania muszę dopłacić 9 zł
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na efekt końcowy przedpokoju ![]() tu niby pisze, ze to tablet jest co do rachunków - gdybym wiedziała od początku, z etakie będą to bym szukała mieszkania gdzie indziej - choćby tam co wynajmowaliśmy, też był parter, a mieszkanie cieplutkie, kaloryfery były pozakręcane i zwrotu 800 zł mieliśmy! no i za gaz tyle nie było, jedynie woda bo piecyka nie było, ale to mielismy 450 zł dopłaty za wodę za pół roku, więc porównując tam a tu (opłaty same i czynsz, nie licze odstępnego) to było ok 300 zł taniej...Jakby sie znalazł ktoś chętny na zamianę mieszkania na tamto osiedle to z chęcią bym poszła
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bao ale po co ci taki zabawkowy tablet jak będziesz niedługo kupować normalny ?
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2013-02-20 o 12:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

. Jakiś pasek się zerwał i uszczelka poszła i autko jechać nie chciało. Musieli przyjechać po nie. Aż nie chcę myśleć jaki będzie rachunek
fajny syf co nie hehe
odkaszluje caly czas brzydka wydzieline

kiedyś Ci pisałam, że jestem w pacanowie dość często

. Niektórzy znajomi tam gdzie się da montują elektryczne podgrzewacze i rezygnują z używania ciepłej wody. Ja też bym chętnie zrezygnowała z tego luksusu ale w łazience wszystkie rury zabudowane więc możliwości nie ma a w kuchni jak będziemy mieli kasę to to zrobimy.