|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III
Cytat:
![]() Uprzątnięcie szafy to kolejny temat. Mam trochę ubrań, których nie noszę. Są w bardzo dobrym stanie. Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2013-02-20 o 10:18 |
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III
Cytat:
![]() Moim zdaniem lepiej wydać bezpośrednio potrzebującym czy dó mopsu... Chociaż nie raz widziałam jak osoby bezdomne czy prawdopodobnie Cyganki wyciągały ubrania z tych kontenerów ![]() Sama czasem próbuje na allegro i na szafie. Ale na drugim serwisie wprowadzili prowizję od sprzedaży, poza tym jest mniej potencjalnych kupców niż na all. |
|
|
|
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jeżdżę na działkę w region gdzie są rodziny żyjące bardzo skromnie. Zrobiłyśmy z mamą porządki w szafach i zebrałyśmy sporo ubrań. Zamiast wyrzucać zawieźliśmy wszystko na działkę i przekazaliśmy zaprzyjaźnionej rodzinie. Radość nie do opisania, a dziewczyny na widok ubrań piszczały z zachwytu |
|
|
|
|
#1834 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś ubrania oddawałam młodszej kuzynce ale teraz mnie przerosła i to ja mogłabym nosić po niej
Zwykle zostawiam je teraz na takiej półeczce przy śmietniku, zawsze ktoś, kto potrzebuje weźmie. Jednak nie ma tego bardzo wiele, "stare" ubrania zwykle noszę "po domu", a tu najbardziej się niszczą
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo czasami zdarza mi się płakać na filmach Choć w kinie będę się starała jakoś powstrzymać ![]() Trafne spostrzeżenie z tym cukrem pudrem Ale dokładnie tak jest. Niby się wydaje, że nie pada, ale jak się człowiek przyjrzy, to się zauważy drobniutki śnieg.[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39341426]ja pozbywam się ubrań tylko na allegro, nawet nieźle "idą", ale sprzedaję za małe kwoty, żeby tylko się ich pozbyć [/QUOTE]Ja mam uszykowaną torbę pełną ciuchów na sprzedaż na All., ale nie mogę się zebrać, żeby to posprzedawać
|
|
#1837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy możecie mi powiedzieć cosik na temat butów Melissa by VW?
Bo mi się zamarzyły [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39343422]najgorzej zebrać się do wystawiania i robienia zdjęć, jak już trafia się ten dzień, że się zbiorę to zawsze wystawiam 10-20 przedmiotów za jednym razem, żeby długo nie musieć tego znowu robić No własnie, to zebranie się do robienia zdjęć jest najgorsze Ale może w weekend się za to zabiorę, bo kasiora by się przydała, a te ciuchy i tak leżą i się kurzą
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39343422]najgorzej zebrać się do wystawiania i robienia zdjęć, jak już trafia się ten dzień, że się zbiorę to zawsze wystawiam 10-20 przedmiotów za jednym razem, żeby długo nie musieć tego znowu robić ja nawet wykonałam ten krok że zrobiłam zdjęcia, ale jestem trochę zniechęcona, bo jak poprzednio wystawiałam to praktycznie nic nie sprzedałam, a aukcje dawałam od 1-9zł więc nie jakaś wygórowana cena
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam Wam mój dzisiejszy zestaw. W pokoju mam strasznie jasno, więc przekłada się to na zdjęcia
W każdym razie, totalnie wszystko z H&M
|
|
|
|
#1841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poza tym jest wielka torba rzeczy, których nie nosiłam i tylko w szafie zalegały Tych muszę się koniecznie pozbyć, ale to robienie zdjęć na All.. Koszmar ![]() Cytat:
|
|
#1842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niedawno zrobiłam remanent szafy, bo zagrzebałam się w ciuchach. Torebki wystawiłam na allegro, a ciuchy porozdawałam. Nie chciało mi się bawić w sprzedaż, bo było tego bardzo dużo i musiałabym chyba wziąć urlop, żeby to obfotografować Część rzeczy, takich najbardziej młodzieżowych, oddałam pani, która zajmuje się domem u moich rodziców, bo ma córki nastolatki. Resztę ubrań rozdałam koleżankom.
|
|
|
|
|
#1843 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie tylko mnie samej. Na tym filmie wzruszenie gwarantowane, więc warto się przygotować. Myślałam również o All., ale najgorsze jest zebranie się do sprzedaży ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39343422]najgorzej zebrać się do wystawiania i robienia zdjęć, jak już trafia się ten dzień, że się zbiorę to zawsze wystawiam 10-20 przedmiotów za jednym razem, żeby długo nie musieć tego znowu robić O jak pomyślę, ile trzeba zrobić zdjęć, potem je wstawić, zrobić opis to tracę chęci Zdecydowanie warto od razu hurtem Cytat:
na amen.Cytat:
Opinie są różne, bo niektórzy naprawdę dobrze sobie radzą i sprzedają.Cytat:
w sobie, a cały proces począwszy do przygotowania rzeczy zajmuje sporo czasu. Ja muszę przebrać swoją szafę i realnie ocenić możliwości. |
||||
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć czasami zdarza mi się uronić łezkę nawet, jeśli film nie jest jakimś wyciskaczem łez Po prosu cosik mnie wzruszy i bach ![]() Czyli musimy się zacząć tu mobilizować do wystawienia ciuchów na All. Kasiorka dodatkowa by się przydała, także chyba czas się za to zabrać W ramach porządków wiosennych ![]() Już byłam na tym wątku i troszkę poczytałam Zaczynam tych butów pragnąć jeszcze bardziej A jeśli mogę zapytać, za ile kupiłaś swoje? Bo znalazłam te, które mi się podobają za 700 zł i zastanawiam się, czy to troszkę nie za dużo
|
|
#1845 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za opinie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czego to ludzie nie wymyślą, strasznie nie fair jest takie żerowanie na chęci pomocy innych osób..Cytat:
także te części garderoby zużytkowuję do końca Problem gromadzenia nienoszonych ubrań u mnie dotyczy głównie toreb, spódnic, sukienek, czy koszul... ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39341426]ja pozbywam się ubrań tylko na allegro, nawet nieźle "idą", ale sprzedaję za małe kwoty, żeby tylko się ich pozbyć [/QUOTE]Cytat:
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ubrań - ja moich zawsze pozbywam się wrzucając do pojemników Caritasu. Oczywiście są to ubrania niezniszczone, niektóre nawet z metkami, ale kupione pod wpływem chwili Zniszczone wyrzucam. Dobrze wiedzieć, że te ubrania lądują w lumpeksach. Chyba też poszukam rodziny, której przydałyby się takie ciuchy, bo jak pomyślę, że ktoś się wzbogaca moim kosztem, w momencie, kiedy mogłabym dać te rzeczy osobom, którym naprawdę się przydadzą... |
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem bardzo zadowolona ze swojej decyzji, moim zdaniem przy moim wzroście i sylwetce wyglądam po prostu lżej i nareszcie nie widzę rozdwojonych końcówek !
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://moje.radio.lublin.pl/odziez-z...-biednych.html http://www.korso.pl/opinie/sygnaly-c...na-odziez.html kiedyś już tu pisałam, ale część rzeczy, która nadawała się do noszenia, ale już nie dla mnie dawałam córce mamy koleżanki, natomiast takie bardziej zmechacone, totalnie niemodne razem z chłopakiem nawet niedawno wystawiliśmy w woreczku przy śmietniku. Nawet jeśli jakiś zbieracz weźmie to, żeby spieniężyć - nie mam nic przeciwko.
|
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które zamwaiają z mango. Czy kiedy paczka przychodzi do sklepu wysyłają maila lub sms, czy dzwonią? Pierwszy raz coś kupiłam na stronie i nie wiem czy może mam dzwonić i pytać o paczkę.
Status na wysłane zmienił się w poniedziałek.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#1852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1854 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
Trochę trzeba poczekać. Tak, jak pisze catarina11, tydzień oczekiwania to standard. Kiedyś czekałam ponad 2 tygodnie, ale ponoć dlatego, że kierowca wiozący przesyłki miał w trasie wypadek.
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jesli uzbiera mi się sporo używanych, w tym dużo drobnych rzeczy, które osobno sprzedałyby się za niską cenę to robię duży zestaw ciuchów i sprzedaję wszystkie za jednym razem Teraz akurat planuję zrobić taki zestaw wiosenno-letni. Rok temu ze sprzedaży takiego zestawu dało mi się kupić szafę i komodę
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamawiałam 31.01 a odebrałam chyba 13go, ale była to torebka z wyprzedaży więc stąd mogło wynikać takie długie oczekiwanie... Status "shipped" oznacza wysyłkę, jak jest do odbioru to informują telefonicznie
![]() Dziewczyny, będę miała do oddania tę marynarkę z MD za 69 w rozmiarze 36. Nad 34 jeszcze się zastanawiam, ale gdybym oddawała to też będę miała Was na uwadze, bo część o nią pytała ![]() Może Wy mnie odwiedziecie od zakupu poniższych rzeczy? 70zł za mięciutkie skórzane szpilki to przyzwoita cena
Edytowane przez Olcia Czas edycji: 2013-02-20 o 18:47 |
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olcia - niestety, ładne rzeczy wybrałaś, przykro mi
Edytowane przez Fionaaa Czas edycji: 2013-02-20 o 19:12 |
|
|
|
|
#1859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) na pewno by sie ogromnie z takich darow ucieszyly. Moze poszukajcie czegos takiego w swoich okolicach. Mysle, ze jak ma sie cos sprzedac za jedyne 10 zl i to pewnie komus, komu ubran nie brakuje, to lepiej oddac za darmo komus, kto naprawde nie ma sie w co ubrac.
Edytowane przez kamilak Czas edycji: 2013-02-20 o 21:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Ja mam już serdecznie dość kurtek, płaszczy, kozaków i swetrów
Sama muszę się zabrać za swoją, bo ciuchów sporo, a w niektórych nie chodziłam od hohoh
Poza tym mam w pokoju szafę narożnikową, która wkurza mnie niemiłosiernie, bo do połowy rzeczy w ogóle nie mam dostępu 

Gdybym miała taką możliwość to przekazywałabym te rzeczy bezpośrednio osobom potrzebującym ...

Choć w kinie będę się starała jakoś powstrzymać