Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 11:39   #4291
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Lublana co się przejmujesz, to tylko facet Mógł słuchać a i tak zapomnieć Wiadome, kupiłabyś coś dzieciątku, ale nie ma co się gniewać Ja ostatnio wysłałam męża po chleb i mówię: kup bułki bo mam ochotę. Przyszedł z chlebem. Pytam: bułek nie było?? On,,A nie wiem nie pytałem"

Ja chyba zacznę activie wcinać, bo takie mam zaparcia, że szok
ale on nigdy tak nie robił a mi się to wydawało ważne i nie po to wieczorem sobie te pieprzone tabletki liczyłam i się cieszyłam, ze jestem cwana bo zaoszczędzę a on mi jeszcze z tekstem, że on zasypiał jak ja to mówiła a gówno prawda bo czytał gazetę i ze mną gadał i nie olewczymi tekstami "mhm" "no" "tak" tylko pełnymi zdaniami, więc wiedział o czym mówię i niepotrafi się przyznać że to jego wina tylko wymówek szuka. Jak naprawdę jest wspaniały (tez czasem zapomni czegoś kupić, ale tyle ma na głowie przez moje ciążowe niedołęstwo, że co tam) to tak mnie to dziś wkurzyło, bo to nie była czekolada której nie kupił tylko jakoś tak ważna dla mnie rzecz, no jestem tak zła i rozczarowana, że po prostu mogłabym go zatłuc, jestem nienormalna bez kitu
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:39   #4292
xal
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
A po co chcesz się chemią faszerować, jogurt+jabłko ze skórką+otręby
Otręby to wiadomo, jabłko też ponoć działa, a jogurt zwykły jako baza. Zdrowo i smacznie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:39   #4293
JennyAniolek
Zakorzenienie

_pola cieszę się, że wszystko ok!
A co do imienia to na pewno coś wybierzecie
Z tych co podałaś podoba mi się: Zosia albo Lilianka.

Cieszę się, że pojawiły się zaginione mamusie
Gwizdak aga_malina Ania@1987
Gratuluję synka i córeczek
Wpadajcie do nas częściej

Cześć Pearl
Najważniejsze, że masz już glukozę za sobą
No i gratuluję kolejnego tygodnia

Veronic

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jeszcze lepiej. tz rano przed praca pobiegl mi po bulki. otworzylam jedno oko, bo cos do mnie mowil, a na poduszce obok lezala TUUUBKA kakaowa myslalam, ze to sen! bo napisalam mu wieczorem kartke, ze to mleczko za mna chodzi jak maly glod no wiec przyssalam sie do tubki i spalam dalej, a teraz juz sniadanko i luz. ale naraz nie dalam rady zostawilam sobie na pozniej troche
dla TŻ-a za spełnienie zachcianki

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No, no, widzę, że Jenny nie jedną do porządku przywołała
A co!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:40   #4294
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Pochwalę się dziś albo jutro

To dzisiejszy plan zajęć

1. Poród część I:
  • omówienie III trymestru ciąży
  • przygotowania do porodu
  • zwiastuny zbliżającego się porodu, czyli kiedy jechać na porodówkę?
  • wyprawka do szpitala
  • rola osoby towarzyszącej przy porodzie
oo.. nawet fajnie to wygląda, u nas to pierwsze spotkanie ma być zapoznawcze

Jenny- takimi zdjęciami to Ty możesz "zaśmiecać" forum ile chcesz
napatrzeć się nie mogę na te słodkości

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
coś mocno optymistyczny ten przyrost wagi w tym artykule, z takim małym się jeszcze nie spotkałam i nie bardzo w to wierzę, ze można przytyć 2,5 kg w III trymestrze jak tyle to samo dziecko przytyje.

Ja się w ogóle wkurzyłam na wagę, mam to gdzieś ile przytyję, i tak zrzucę i tak a teraz to ja i tak nie wiem ile ważę, bo widzę, że mi sie trochę woda zatrzymuje a poza tym chyba mam zaparcia. A prawda jest taka, że ile przytyłyśmy to de facto wyjdzie po porodzie jak odejdzie dziecko, łożysko wody, zejdzie z nas nagromadzona woda i wtedy będzie można wyrokować czy się przytyło dużo czy mało, bo zostanie sam tłuszczyk, który ewentualnie (i oby nie) przybrałyśmy. Ja mam ogromną nadzieję, że to co widze jak tłuszcze jest wodą i jestem po prostu spuchnięta a nie tłuszczowacellulit na pewno mam większy, oby wodny

Nie nadrabiałam za bardzo. Jestem zła, bo okazało się, że mąż mnie w ogóle nie słuchał jak do niego mówiłam, pierdoła może, bo miał mi kupić 3 opakowania lekarstwa a na recepcie były 4, specjalnie wczoraj wieczorem liczyłam, że potrzebuję 3 i żeby nie wykupywał jednego a on kupił 4może pierdoła, ale strasznie mi smutno i przykro, że ja sobie mówię a on kompletnie nie słuchał, bo gdyby słuchał to by kupił tak jak prosiłam i tym sposobem trzy dychy, za które mogłabym coś kupić pójdzie się je bac na bezsensu kupione opakowanie. Wiem że trzydzieści zł to nie dużo, ale jakoś mnie to tak strasznie wkurzyło, bo mogłabym za to pięc bodziakow na wyprzedaży kupić, chyba hormony mnie dopadły pierwszy raz w tej ciążyjuż nie wiem czy słusznie się wkurzam na niego, ale hormony mówią, że tak. Normalnie czuję się jakby mnie zdradził
a ponarzekaj sobie, chociaż raz i Ty
ale mężem się nie przejmuj, to jeszcze nie taka straszna wpadka..

Dobrze, że nie zrobił gafy jak Nuny tata, który kupił zgrzewkę mleka kondensowanego zamiast zwykłego

a wagą ja też się nie martwię.. znaczy wkurza mnie że już tak dużo na plusie, bo inne postanowienia miałam przed ciążą.. wyobrażałam sobie, że 12 kg to ja przytyję przez 9miesięcy
ale mam to gdzieś, po porodzie i tak będzie trzeba popracować nad figurą od nowa..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:40   #4295
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wróciłam, zrobiłam obiadek i chyba muszę się położyć, bo brzuszek ciągnie. Tak jak pisałam xal, chyba za szybko przebierałam nogami... I w dodatku jestem jakaś pod.kur.wiona. Wiem, że wszyscy chcą dobrze, ale to już przesada- rano tato przyniósł mi wory i torby podróżne, wydzwaniał kiedy przewozimy łóżko (mimo, że milion razy mówiła, że w poniedziałek przyszły), teraz mama mówi, że zajdzie po część rzeczy żeby zanieść do tamtego mieszkania, a ja mam to w . Chcę to ogarnąć na spokojnie, a nie na wariata i nie dzisiaj, bo się czuję jak wymięta kartka papieru... W dodatku muszę ogarnąć chatę (a rzeczywiście czuję się na siłach!), bo ma przyjść właścicielka, która naciska byśmy się czym prędzej zwijali, bo Ona nie wyrobi się z remontem. A to też mam w bo zapłaciłam za luty i mogę tu mieszkać do 28! Mąż pojechał robić coś z autem i nawet nie mam się do kogo przytulić...
Grrrrr...!
Mam nadzieję, że dziś już masz lepszy humor

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Witam ja dziś zaczynam 30tydzień

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Zostało mi 80 dni do porodu ale nie płakałabym gdyby okazało się, że jednak mniej
Już coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
świetna maść do brodawek jest z babydream. ja miałam już brodawkową masakrę - suche, obolałe, jakby zmrożone. kupiłam tą maść i sobie czasem smaruję. fajnie się nadaje też na usta
Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Co do maści bepanthen - jak rodziłam pierwszą córkę, to położna nas ostrzegała na położniczym,że bepanthen trzeba zmyć przed karmieniem. Także szerzę wiedzę dalej Medela ma b. dobrą maść i można karmić bez zmywania
Dzięki za info
Zapytam może dzisiaj położnej co ona poleca

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
heloł maj darlings
W końcu jesteś

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Uwaga ! Uwaga! Chwalę się ubrankami

1.kompleciki rozmair 56, kaftaniki, czapeczki (od rodziców)
2.śpiochy r.56, koplecik welurowy r.62, pajac welurowy r. 68 (od rodziców)
3. zakupy nasze smykowe- całość 40 zł z rabatem a rozmiar śpiochów i dresu 68
4. wszystkie ciuszki jakie posiadam, głównie 56, 62 , troche na 68, 74 i 3 sztuki 80 rozmiar
Śliczne!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-20, 11:40   #4296
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja polecam powidła śliwkowe i kawę zbożową. u mnie działa, no chyba że najem się za dużo
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:41   #4297
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
pościeli raczej nie będę kupowała przez internet, bo muszę ją ocenić namacalnie.
bratowa mi polecała kołderkę feretti. Podobno są świetne- dobrej jakości, naturalne, miękkie, bardzo lekkie
Wczoraj widziałam ogłoszenie, że ktoś z mojego miasta chce sprzedać poduszkę i kołderkę feretti za 45 zł, a nowe na all to ok 100 zł + przesyłka i tak się zastanawiam czy kupić czy nie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 11:42   #4298
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
A nie możecie oddać tego 1 opakowania? Jak ma rachunek to apteka przyjmie bo niby dlaczego nie?
Ojjj hormony ruszyły
Mnie TŻ styrasznie wkurzył w ikeii ostatnio-tak, że się poryczałam i też o bzdet, bo mamy różne zdania co do antrseloi dla małej.. Ale i tak postawię na swoim, o!
yyy a możemy?To będzie zasuwał po pracy z tym opakowaniemtylko na wszelki wypadek jeszcze raz policzę czy ja go aby nie potrzebuję

I w sklepie się poryczałaś?Sorry antresola równie ważna jak moje zaoszczędzone 30 zł, które mi popsuł
Stary 2013-02-20, 11:42   #4299
lonely_lady
Zakorzenienie

idę sobie zrobić białą, pompowaną (czyt. mega niezdrową) bułkę z nutellą
a co tam
zanim przyjdzie p. Basia

Stary 2013-02-20, 11:44   #4300
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja polecam powidła śliwkowe i kawę zbożową. u mnie działa, no chyba że najem się za dużo
oj to nie pomaga na pewno będę piekła jabłka z łyżeczką cukru ta takie przyrumienione-babci sposób. Pomaga ale trzeba systematyczności
Stary 2013-02-20, 11:44   #4301
Gwizdak
Zakorzenienie

Nie nadążam za Wami....

Mrówka moja kąpieli zażądała porannej - siedziała w wannie 40 inut i się chlapałyśmy wodą usażyłam naleśniki, posprzątałam chałupę, porysowałam z dzieckiem i muszę iść ją uśpić teraz
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:45   #4302
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
oo.. nawet fajnie to wygląda, u nas to pierwsze spotkanie ma być zapoznawcze
Zapowiada się ciekawie, ale zobaczymy jak będzie na prawdę

---
Znalazłam cały plan

Kurs trwa 6 tygodni. Składa się na niego 6 spotkań, z których każde trwa 1godz. 45 min:

Oto program zajęć:
1. Poród część I:
  • wyprawka do szpitala
2. Poród część II:
  • omówienie przebiegu porodu,
  • naturalne metody łagodzenia bólu porodowego, alternatywne techniki
  • poród w znieczuleniu zewnątrzoponowym
  • poród w wodzie
  • poród w pozycjach wertykalnych
3. Noworodek:
  • instrukcja obsługi nowo narodzonego dziecka
  • pielęgnacja noworodka: zmiana pieluszek, kąpiel w wanience, kąpiel w wiaderku, pielęgnacja pępka (ze szczególnym uwzględnieniem roli Taty )
  • masaż noworodka
  • szczepienia
  • jak nosić dziecko?
  • właściwe ubieranie Malucha
4. Karmienie naturalne:
  • dlaczego warto karmić piersią?
  • techniki i pozycje przystawiania
  • dieta mamy karmiącej
  • problemy laktacji i sposoby radzenia sobie z nimi
5. Połóg i cięcie cesarskie:
  • co to jest połóg,
  • zmiany zachodzące w organizmie kobiety
  • szybki powrót do fory po porodzie – konsultacje z trenerem personalnym
  • kształtowanie się Rodziny: wzajemne oczekiwania i zrozumienie nowych ról
  • cięcie cesarskie: czym jest ta operacja, kiedy jest wykonywana, rekonwalescencja po zabiegu
6. Spotkanie z psychologiem/terapeutą:
  • poznanie wzajemnych potrzeb i emocji w trakcie ciąży, porodu i połogu
  • obawy, wątpliwości i lęki – jak się nimi dzielić, a nie karmić?
  • wzmocnienie przedporodowe: odnajdowanie wewnętrznej siły, budowanie wiary we własne możliwości
  • sprecyzowanie oczekiwań wobec siebie nawzajem w nowej sytuacji – dlaczego to takie ważne?
  • duża zmiana – uroki rodzicielstwa, ale również idące za tym pułapki
  • szczęśliwi rodzice – szczęśliwe i spokojne dziecko (zasady współoddziaływania)
  • słów kilka na temat baby blues i depresji poporodowej
Każde zajęcia składają sie z wykładu oraz warsztatów zgodnych z tematem danych zajęć: ćwiczymy oddychanie, przybieramy pozycje do porodu, poznajemy i ćwiczymy techniki relaksacji, uczymy się akupresury i masażu, kąpiemy Malucha, przystawiamy do piersi i trenujemy odciągania pokarmu i radzenie sobie z problemami laktacji, masujemy noworodka, zaznajamiamy się z ćwiczeniami w połogu.

Wszystkie zajęcia poparte są pokazami, filmami, materiałami multimedialnymi, tak, by ich forma była dla Was ciekawa, a treść zrozumiała.

W ramach zajęć zapraszamy Was do Szpitala Zakonu Bonifratrów, by pokazać Wam Blok Porodowy oraz Oddział Płożniczo – Noworodkowy. Wycieczka z osobistym kustoszem, również za kulisy

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
a co tam
zanim przyjdzie p. Basia
Smacznego

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-02-20 o 12:23
Stary 2013-02-20, 11:45   #4303
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj widziałam ogłoszenie, że ktoś z mojego miasta chce sprzedać poduszkę i kołderkę feretti za 45 zł, a nowe na all to ok 100 zł + przesyłka i tak się zastanawiam czy kupić czy nie
jak masz możliwość to oblukaj w jakim jest stanie i bierz. To bardzo dobra firma, bratowa zachwalała i sama widziałam u niej, że porządne te kołderki

Stary 2013-02-20, 11:46   #4304
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A widzisz, przypomniałaś mi moją przygodę z suszonymi morelami, Nuna suszone morele, suszone śliwki ...

Stary 2013-02-20, 11:46   #4305
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Jak naprawdę jest wspaniały (tez czasem zapomni czegoś kupić, ale tyle ma na głowie przez moje ciążowe niedołęstwo, że co tam) to tak mnie to dziś wkurzyło, bo to nie była czekolada której nie kupił tylko jakoś tak ważna dla mnie rzecz, no jestem tak zła i rozczarowana, że po prostu mogłabym go zatłuc, jestem nienormalna bez kitu
spoko, ja ostatnio prawie bym zatłukła męża bo trzy razy zwracałam mu uwagę żeby zgasił światło w kuchni
Stary 2013-02-20, 11:47   #4306
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry
ależ jestem happy

Jestem PO spotkaniu z glukozą
Dałam radę i jestem z siebie baardzo dumna

Miałyście rację co do tego kłucia - miałam 3 razy.
Najpierw przed glukozą, potem po godzinie i potem po 2h.

Przeżyłam - jak ja przeżyłam, to każdy da radę.

Opcja z cytryną wymiata - inaczej bym tego okropieństwa nie wypiła brrrrrr

A tak to soebie cytrynkę dodałam i poszło gładko

Aha-nic mi się nie działo - ani mdłości ani duszności ani słabo mi się nie robiło - poszłam w bojowym nastroju - nastawiona, ze mam to zrobić i koniec.

Tak samo wybieram się na porodówkę

Idę Was poczytać
dokładnie, cytryna wymiata

Cytat:
Pochwalę się dziś albo jutro

To dzisiejszy plan zajęć

1. Poród część I:
  • wyprawka do szpitala
My z meżem też chodzimy w tym miesiącu na sr, ten temat już był, na drugich zajęciach był film przedstawiający poród. I nie żałuję że zdecydowałam się na te zajęcia, są uspokajające, przygotowują nas i mówią tak jak to faktycznie jest a nie jak to się słyszy czasem tylko o tych złych stronach porodu a są i dobre polecam każdej ciężarówce
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:48   #4307
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A po co chcesz się chemią faszerować, jogurt+jabłko ze skórką+otręby
Otręby to wiadomo, jabłko też ponoć działa, a jogurt zwykły jako baza. Zdrowo i smacznie.
Dokłądnie

Cytat:
a wagą ja też się nie martwię.. znaczy wkurza mnie że już tak dużo na plusie, bo inne postanowienia miałam przed ciążą.. wyobrażałam sobie, że 12 kg to ja przytyję przez 9miesięcy
ale mam to gdzieś, po porodzie i tak będzie trzeba popracować nad figurą od nowa..
No ja niby też się wagą nie martwię - ale jak moja koleżanka mi mówi, że przytyła 10 kg a druga, ze 8kg to mam je ochotę udusić

Cytat:
yyy a możemy?To będzie zasuwał po pracy z tym opakowaniemtylko na wszelki wypadek jeszcze raz policzę czy ja go aby nie potrzebuję

I w sklepie się poryczałaś?Sorry antresola równie ważna jak moje zaoszczędzone 30 zł, które mi popsuł
Możecie - jak macie paragon

Tiaaa tak jak stałam - mojemu TŻtowi oczy z orbit wyszły, bo wie że nie łatwo mnie z równowagi wyprowadzić a ja zaczęłąm chlipać i uciekłam do łazienki
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:48   #4308
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
a ponarzekaj sobie, chociaż raz i Ty
ale mężem się nie przejmuj, to jeszcze nie taka straszna wpadka..

Dobrze, że nie zrobił gafy jak Nuny tata, który kupił zgrzewkę mleka kondensowanego zamiast zwykłego

ale i tak mnie tak w☠☠☠☠i ł, że po prostu chyba nigdy bardziej, naprawdę to jest apogeum to co osiągnęłam, jakby mi powiedział, że mu sie trojaczki z asystentką urodziły to bym chyba była równie wkurzonai jeszcze nie dzwoni, a ja chciałam żeby zadzownił, żeby odebrac z fochem a on oczywiście zadzwoni jak mi przejdzie i będe z nim normalnie gadać a chcę dac mu odczuć, że jest niedobry

Też chciałam 12 kgdokłądnie, trzeba będzie popracować od nowa, bo przecież mięsnie trzeba wzmocnić, bo tyle miesięcy człowiek nic nie robił. Mi się bieżnia i fitness i spinning śnią po nocach

Co do zaparć to ja własnie niby nie mam wg definicji tego zjawiska, ale wg mnie mam, bo jest inaczej nie tak jak było. Mam jakoś tak spowolnione trawienie, ewidentnie mi się coś popsuło i nie trybi jak dawniej a jem cały czas tak samo dużo błonnika, owoce, warzywa, musli z suszonymi owocami, więc to na pewno nie wina diety.
Stary 2013-02-20, 11:50   #4309
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
coś mi się obiło o uszy, że leków w aptece nie można zwracać ale sprawdzcie, chętnie się dowiem czy faktycznie
ja się ostatnio wkurzyłam na męża jak pojechał na zakupy. powiedziałam mu, że ma mi kupić coś słodkiego. kupił ptasie mleczko i rodzynki w czekoladzie. a ja prawie w płacz, gdzie czekolada, i że przecież oczywiste że jak mówię "coś słodkiego" to ma być czekolada biedny

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 11:51   #4310
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
a co tam
zanim przyjdzie p. Basia
smacznego

Cytat:
A widzisz, przypomniałaś mi moją przygodę z suszonymi morelami, Nuna suszone morele, suszone śliwki ...
to ja bym jeszcze spróbowała tego przepisu lonely na ciasteczka owsiane i naszprycowała je suszonymi owocami i bakaliami i popijała inką z błonnikiem
Stary 2013-02-20, 11:52   #4311
xal
Zakorzenienie

Can większość aptek nie przyjmuje zwrotów, tylko nie pamiętam dlaczego ...

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
to ja bym jeszcze spróbowała tego przepisu lonely na ciasteczka owsiane i naszprycowała je suszonymi owocami i bakaliami i popijała inką z błonnikiem
Jak chcesz "ekspres" to wystarczy popić śliwki kefirem podobno, na mnie nie działa

Stary 2013-02-20, 11:53   #4312
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam , bylam po zwolnienie niestety nie bylo doktora tylko ta sama lekarka , oczywiscie jak ja zobaczylam to sie zdziwilam i pomyslalm ze znowu zwolnienia nie dostane, wiec zdziwona mowie " o dzien dobry a Pani dzisiaj tez ? "ona ze tak i wola kogos tam ze zwolnienie wypisze , wiec ja sie pytam wczoraj Pani nie mogal a dzisij moze a ona z taka ironia ze wczoraj nie miala pieczatki skoro ja rozliczam , na to ja ze wczoraj skwitowala Pani ze nie moze wystawic zwolnienia bo jest Pani na zastepstwie , a nie ze nie ma pani pieczatki wiec widzac pania dzisij znowu , pomyslalam ze bede musiala 3 raz przyjechac po zwolnienie - glupio jej sie zrobilo wrrrrr wzielam zwolnieni i wyszlam mam nadzieje ze juz nie bedzie wiecej na zastepstwi eheh
Najważniejsze, że masz zwolnienie

Cytat:
Urocze

Cytat:
nie ma sprawy tylko tak jak mowie, pojade tam poczatkiem marca, pomacam i jesli uznam, ze sa GODNE to dopiero Wam bede polecac i wysylac
No to czekamy!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witamy się w 26 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
na ogół mówię że nie lubię być dotykana i wystarcza, ale kilka razy się zdarzyło, że mi ktoś coś tam powiedział. Zawsze pytam: "a czy ja Cię macam po podbrzuszu?"
Mnie oprócz męża na razie nikt nie dotykał po brzuchu

Cytat:
Aaś, pokaz fotke blizniakowego lokum taki double room musi byc uroczy
Przyłączam się do prośby

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Jutro lub w piątek wybiore się na gluzkozę wkońcu mam nadzieje
Ja idę za jakieś 10 dni jak mi się skończą tabletki, bo muszę zrobić też inne badania, a po drugie nie chce mi się chodzić w taką pogodę 2 razy do labu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-20, 11:55   #4313
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
spoko, ja ostatnio prawie bym zatłukła męża bo trzy razy zwracałam mu uwagę żeby zgasił światło w kuchni
to za takie rzeczy mnie mąż powinien zatłucale już rozumiem jak się czujecie jak piszecie, że Was mężowie wkurzają. Dobrze, że mnie dopadło w III trymestrze dopiero

Cytat:
No ja niby też się wagą nie martwię - ale jak moja koleżanka mi mówi, że przytyła 10 kg a druga, ze 8kg to mam je ochotę udusić

Możecie - jak macie paragon

Tiaaa tak jak stałam - mojemu TŻtowi oczy z orbit wyszły, bo wie że nie łatwo mnie z równowagi wyprowadzić a ja zaczęłąm chlipać i uciekłam do łazienki
a wiesz może zaniżają
To pójdzie oddaćchociaż mi go szkoda, bo późno z pracy wróci jak zwykle i zmęczony będzie i pewnie apteka zamknięta... jutro go wyślę przed pracą. No i już widać litość, no kurde ja się nawet w☠☠☠☠ić nie potrafię porzadnie
Ale zrobiłas scenę, mój tez by zgłupiałtylko ja bym nie uciekła tylko bym płakała i patrzyła na niego tą moją czerwoną od płaczu gębą, on by sie zaczął śmiac i ja też i koniec sceny tylko bym brzydko wyglądała
Stary 2013-02-20, 11:56   #4314
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie dzwoni, a ja chciałam żeby zadzownił, żeby odebrac z fochem a on oczywiście zadzwoni jak mi przejdzie i będe z nim normalnie gadać a chcę dac mu odczuć, że jest niedobry
też tak mam, czasem chce żeby się odezwał żebym mu mogła dogryźć jaki to jest okropny gorzej że mój mąż już się nauczył że z moim fochem nie ma szans i mówi tylko żebym wylazła z tego wku.rwidołka to pogadamy

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
powiedziałam mu, że ma mi kupić coś słodkiego. kupił ptasie mleczko i rodzynki w czekoladzie. a ja prawie w płacz, gdzie czekolada, i że przecież oczywiste że jak mówię "coś słodkiego" to ma być czekolada biedny
Stary 2013-02-20, 11:59   #4315
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
coś mi się obiło o uszy, że leków w aptece nie można zwracać ale sprawdzcie, chętnie się dowiem czy faktycznie
ja się ostatnio wkurzyłam na męża jak pojechał na zakupy. powiedziałam mu, że ma mi kupić coś słodkiego. kupił ptasie mleczko i rodzynki w czekoladzie. a ja prawie w płacz, gdzie czekolada, i że przecież oczywiste że jak mówię "coś słodkiego" to ma być czekolada biedny
no właśnei tez się zastanawiam, bo na receptę to jest no i mogłabym byc złym człowiekiem i podmienić na coś...

A mi raz poszedł do żabki po krówki i nie było, jeju jak mi było smutno i nie wierzyłam,że nie ma i mu mówiłam, ze przecież nie mogło nie byćcoś tam mi kupił w zamian, ale to nie było to i normalnie byłam zwyczajnie smutna, jak jakiś debil
Stary 2013-02-20, 11:59   #4316
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Sam Ci dał czy się upominałaś ?
Mi póki co 2 razy dał różową reklamówkę, wiem że tam na pewno był espumisan
Sam mi dał, ja bym się o takie coś nie upominała Różowej nie dostałam bo nie mam ale za to na sr dostałam 2 razy No a w fioletowej za każdym razem gazetka, ulotki i sudocrem a tym razem bez sudocremu.
Cytat:
Nie nadrabiałam za bardzo. Jestem zła, bo okazało się, że mąż mnie w ogóle nie słuchał jak do niego mówiłam, pierdoła może, bo miał mi kupić 3 opakowania lekarstwa a na recepcie były 4, specjalnie wczoraj wieczorem liczyłam, że potrzebuję 3 i żeby nie wykupywał jednego a on kupił 4może pierdoła, ale strasznie mi smutno i przykro, że ja sobie mówię a on kompletnie nie słuchał, bo gdyby słuchał to by kupił tak jak prosiłam i tym sposobem trzy dychy, za które mogłabym coś kupić pójdzie się je bac na bezsensu kupione opakowanie. Wiem że trzydzieści zł to nie dużo, ale jakoś mnie to tak strasznie wkurzyło, bo mogłabym za to pięc bodziakow na wyprzedaży kupić, chyba hormony mnie dopadły pierwszy raz w tej ciążyjuż nie wiem czy słusznie się wkurzam na niego, ale hormony mówią, że tak. Normalnie czuję się jakby mnie zdradził
oj dopadło Cię ale faktycznie, też jestem zła jak mnie mężu nie słucha
Cytat:

Ja się ostatnio poryczałam w kfc dziubałam sobie frytki i tak mnie naszło, żeby spróbować kanapkę M. (a on bardzo nie lubi jak mu coś zabieram z talerza... chociaż tam talerzy nie dają ).. rozwinęłam ją z papierka, ugryzłam a on spojrzał na mnie wzrokiem mordercy nic nie powiedział ale tak patrzył, że mi się zaraz łzy zebrały i po chwili grochy poleciały a on panika i mi mówi, że na kogo teraz wyszedł!! mówię mu, że na DRANIA!! nie mogłam się uspokoić, dobrze, że nie było za dużo ludzi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:01   #4317
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Can większość aptek nie przyjmuje zwrotów, tylko nie pamiętam dlaczego ...
u mnie przyjmują bez problemu.

Cytat:
to za takie rzeczy mnie mąż powinien zatłucale już rozumiem jak się czujecie jak piszecie, że Was mężowie wkurzają. Dobrze, że mnie dopadło w III trymestrze dopiero

a wiesz może zaniżają
To pójdzie oddaćchociaż mi go szkoda, bo późno z pracy wróci jak zwykle i zmęczony będzie i pewnie apteka zamknięta... jutro go wyślę przed pracą. No i już widać litość, no kurde ja się nawet w☠☠☠☠ić nie potrafię porzadnie
Ale zrobiłas scenę, mój tez by zgłupiałtylko ja bym nie uciekła tylko bym płakała i patrzyła na niego tą moją czerwoną od płaczu gębą, on by sie zaczął śmiac i ja też i koniec sceny tylko bym brzydko wyglądała
Ludzie się zaczęli gapić to uciekłam on za mną - fajnie to musiało wyglądać.
W ramach przeprosin kazałam sobie kupić obiad i się do mnie nie odzywać.
Oczywiście po 5 min już się śmiałam a mój mąż zgłupiał jeszcze bardziej

Idę po małą do zerówki bo już tam pewnie na świetlicy po 10 min czekania na mnie jajko zniosła
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:01   #4318
karolina2121
siedzę i myślę

Dzień dobry !

Ja to jednak jestem śpioch... wstałam przed 8 na siku, zjadłam kanapkę, wypiłam herbatkę i dalej spać... do 12

Cytat:
I

Świetne wózki. A co jeszcze chcesz wiedzieć?
Czy są ciężkie i czy łatwo się składają ? No i ogólnie czy wygodnie się je prowadzi.

Cytat:
Gratuluję 100dniówki

U mnie za 5 dni

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Skoro u Ciebie za 5, to u mnie za 4

Cytat:

ja biorę tę firmę pod uwagę, bo podobają mi się wózki Quinny, ale jeszcze muszę o nich poczytać i je obmacać

Są to wózki holenderskiej, dobrze wykonane. Też mi się podobają, nawet oglądałam jeden, który znajomi chcieli nam odsprzedać, ale stwierdziłam że chcą za niego za dużo.
No i te wózeczki też trzymają cenę, tak jak maxi cos czy quinny

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

mi kolezanka bardzo polecała.. Ona ma Mutsy Ubran Rider.. Mówiła, że super sprawuje jej się po mieście w zimie- dziecko z listopada..
Jedyna wada jaką ma (poza ceną) to ze miejsce na torbę jest nisko i ona musi owijać w siatke to co tam kładzie.. ale myśle ze to tez wina pory - zima..
Ja jutro jadę ogladać ten wózek na żywo i może będę szukała jakiegoś używanego..

Dzięki Ja właśnie odkryłam u siebie w mieście komis z używanymi art. dziecięcymi. Muszę męża wyciągnąć na oglądanie
Stary 2013-02-20, 12:02   #4319
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Smacznego
mam małe wyrzuty, ale jem- pyszności

Cytat:
ale i tak mnie tak w☠☠☠☠i ł, że po prostu chyba nigdy bardziej, naprawdę to jest apogeum to co osiągnęłam, jakby mi powiedział, że mu sie trojaczki z asystentką urodziły to bym chyba była równie wkurzonai jeszcze nie dzwoni, a ja chciałam żeby zadzownił, żeby odebrac z fochem a on oczywiście zadzwoni jak mi przejdzie i będe z nim normalnie gadać a chcę dac mu odczuć, że jest niedobry
przepraszam, muszę

Cytat:

Też chciałam 12 kgdokłądnie, trzeba będzie popracować od nowa, bo przecież mięsnie trzeba wzmocnić, bo tyle miesięcy człowiek nic nie robił. Mi się bieżnia i fitness i spinning śnią po nocach

Co do zaparć to ja własnie niby nie mam wg definicji tego zjawiska, ale wg mnie mam, bo jest inaczej nie tak jak było. Mam jakoś tak spowolnione trawienie, ewidentnie mi się coś popsuło i nie trybi jak dawniej a jem cały czas tak samo dużo błonnika, owoce, warzywa, musli z suszonymi owocami, więc to na pewno nie wina diety.
mi też siłownia, rowerek, step... śnią się po nocach
czuję się jakbym nie ćwiczyła latami i przytyła ze 30 kg
a no i zjawisko "podobne do zaparć" też u mnie występuje
ogólnie chyba mam spowolniony metabolizm

Cytat:
smacznego

dziękuję

a ciasteczka oczywiście polecam są pyyycha

Stary 2013-02-20, 12:02   #4320
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcesz "ekspres" to wystarczy popić śliwki kefirem podobno, na mnie nie działa
to jak będzie jakaś akcja kryzysowa, to spróbuję. na razie powidła śliwkowe i inka wystarczają

Cytat:
Mnie oprócz męża na razie nikt nie dotykał po brzuchu
to tak jak mnie. ale mój mąż dotyka brzuch i mówi no gdzie jest brzuch, czemu nie chcesz dać więcej miejsca synkowi, mógłby ci już brzuch bardziej urosnąć

Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości