|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
Ja chyba każdemu będę tą biogaię polecać, bardzo u nas pomogła. |
|
|
|
|
#2972 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy wszystkie stosujecie smoczki?? ja się waham, sama nie wiem, niunia ma 2 tygodnie, kiedy Wy dałyście smoki?
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa mi cycki zaraz tez pekna! Wlasnie pala, bo pokarm naplywa, a dziecie spiiiiiiii i spi i spiiiiii!!!
Ewulka, u was piekna pogoda?! U nas sniezyca cholibka!!! Co do seksu to mi sie powoli zaczyna chciec, nie wiem, chyba przekroczenie tej bariery szesciu tygodni tak zadzialalo? ![]() 2,5tyg po porodzie to ja sie nawet calowac z mezem nie chcialam :P ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Ewa, ja skapitulowalam juz w szpitalu strasznie nie chcialam smoka dawac, ale inaczej dziecie bym miala przy cycku 24/7
|
#2974 |
|
Lurker ;)
|
Co do cewnika folleya- wcale nie boli. Bolesne bylo jedynie wkladanie wziernika. Robil to lekarz- palant-sadysta. Myslelismy z TZem ze go zamordujemy... A sam cewnik, prawie w ogole go nie czuc, ledwie sie zorientowalam ze juz wypadl.
Jezusie ile male dziecko moze robic dziennie kup ![]() Musze sie zmotywowac do spisania szpitalnych zmagan, bedzie dlugie, naladowane agresja i emocjami ktore targaly mna podczac pobytu...Cos czuje , ze beda mnie pamietac w tym szpitalu :P Ewa- dalam smoka w 2 dniu. Nie wytrzymalam krzyku.
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
ja dałam szybko, ale mała go ssie tylko kiedy ma potrzebę. Czasem do zaśnięcia chce, czasem wdzień jak nie śpi i ssanie jej sie załączy a głodna nie jest. Possie sobie trochę i wypluje jak już nie chce.
|
|
|
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
Obiad ugotowany. Śnieg odrzucony. Schody do piwnicy umyte. Skurczy brak. Mały tylko tak bardzo boksuje mnie w szyjkę.
|
#2977 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() Ifwka gratulacje !!! Co do smoczka ja próbowałam od poczatku, po wyjsciu ze szpitala ( bo tam zabraniali) ale sie nie udawało , dzisiaj już ssie ładnie ale musi to byc smoczek prosty np z lovi bo takiego zaokrąglonego nie chce. Była dzisiaj położna , a mialam wlasnie dzwonic do przychodni Małą zapisac a ona sie pojawiła jak zbawienie. Otóż wedlug niej z moją Małą jest wszystko wporządku i nie ma katarku a kozy to normalne i czasem sie pojawiają, w sumie to była tylko jedna koza. Ale zapisala nas na piątek do lekarza zeby sprawdzic te kolki , bo mała niespokojna ciągle i marudzi. Obsrała położną oczywiscie ![]() U Aśki wszystko ok, ale jej Blanka tez wymagająca, i zwycaajnie nie ma czasu napisac ale podczytuje nas
|
|
|
|
#2978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, wychodzimy dzis do domu! Lekki stresik mnie ogarnal, za to TZ ostro ttrzesie portkami. Przez zakaz odwiedzin bardzo malo widzial malego (tylko kilkanascie minut dziennie na korytarzu) i przez to nie bardzo wie jak ugryzc temat
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dacie radę wspólnymi siłami
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Iffonka7: jestem pod wrażeniem
![]() Coś dla Neti : http://allegro.pl/uroczy-album-dla-d...044910034.html - wersja niebieska z sówką:P ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Nawijka: wow, ale fajnie, że już do domu! Zobaczysz, w domu będzie milion razy prościej, bo bez stresu
|
|
|
|
#2982 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój się denerwuje zaraz jak go tak na kanapie alb przewijaku kładę ale na klacie mojej lub męża już lubi. Jak zaśnie w dzień to ok bo masz go na oku ale w nocy tak nie kładź.Cytat:
Jakie u Was są objawy?
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-02-20 o 14:35 |
|||
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
DEBRAH-ty ściągałaś małej katarek fridą. Powiedz mi czy robiłaś to na śpiocha,po jedzeniu czy jak?Bo mój taki wiercipięta że nie wiem jak to zrobić.
|
#2984 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłam ze szpitala i pomimo kilku skurczy i badania palczastego lekarz wypuścił mnie do domu bo dziś nie urodzę
|
|
#2985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś masakra. W szlafroku siedzę nadal a młody cały dzień na cycku wisi i ani myśli zasnąć na dłużej niż na godzinę ale oczywiście nie w łóżeczku tylko na mojej klacie.
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dacie radę koncertowo. Rozkręcaj laktację ![]() Ja smoka dałam w 2 dobie. Tak się darł że musiałam. Nie miałam wystarczająco dużo mleka po cc a on głodny był. Teraz daję jak ma dużą potrzebę ssania, zazwyczaj jak się uspokoić nie może, a pierś wypluwa z krzykiem. |
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko-ale super że już do domciu
Dacie sobie rade. Mój mąż też tak naprawde zobaczył małego pierwszy raz w dniu wypisu,jak przyjechał po nas. A z opieką radzi sobie świetnie. Pamiętam jak mówił że on taki malutki,delikatny i nie będzie wiedział jak wziąć go na ręce żeby nic mu nie zrobić a teraz? Robi przy nim wszystko
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na śpiocha bym jej tego nie zrobiła jednak, pewnie by płakała bo przestraszyłoby ją to. Bezpośrednio po jedzeniu też nie, boję się rzygu. Zwykle robię to rano przy porannej toalecie : zmiana pampersa, ubranka, psik solą morską i potem ściągam. I wieczorem po kąpieli. Niestety trzeba troszkę łebek trzymac, bo się moja troszkę denerwuje, ale nie ma histerii. Lub pomaga mi Tż. To w ogóle mało komfortowe musi być, nie ma co się dziwić, że się dzieci wkurzają "brzydal: - ale jak mus to mus. To samo będzie za jakiś czas z syropkami itp - a nawet gorzej bo dziecko na chodzie = dziecko spierniczające przed matką sadystą:d Teraz chociaż dasz radę przytrzymać. |
|
|
|
|
#2989 |
|
Wtajemniczenie
|
Małą ma zsypaną buzię takimi drobnymi czerwonymi krostkami, ktore schodzą jej już na klatkę piersiową. z tego co czytam na necie to nie za bardzo mi to na skaze pasuje, bo tam piszą o czerwonych plackach na policzkach, no ale połozna sie upiera, ze to moze byc skaza. Bo jak nie skaza to co? uczulona na coś co jem? ja już prawie wszystkiego się wyrzekłam...... nie wiem jak długo wytrzymam karmienie piersią- zaczynam się podłamywac...
![]() co do smoczków to moja zaczeła ssać dopiero wczoraj a ma prawie 6 tygodni, wczesniej za chiny nie chciała- od razu wypluwałą go z buzi
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, myślicie żeby brać do szpitala smoczek i jakąś małą butelkę?
I pytanie co do znieczulenia: jak długo przed porodem miałyście robione:układ krzepnięcia i morfologię? Bo miałam robione 2 tygodnie temu i wczoraj doktorek na wizycie mówił, żebym miała aktualne do znieczulenia. |
|
|
|
#2991 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Heeeeej
Moja Daria zasnęła (ZNOWU) dopiero o 12 w nocy i to musiałam ją wsadzić do wózka i wozić bo inaczej nie chciała zasnąć (oczy wielkie jak sooowa) Ale jak zasnęła o 00:10 to obudziła się dopiero o 4.30,potem zasnęła o 5.20 i obudziła się około 8 Więc wyspałam się Byłyśmy dziś na spacerku jak słoneczko świeciło i dobrze bo teraz się zachmurzyło strasznie i sypie śnieg. Aha no i najwazniejsze - Moja Daria w nocy zrobiła kupke Cytat:
![]() Ja 2 zrobiłam dopiero w domu ale wcale nie tak od razu....Miałam stresa i czopka musiałam wziąść. Potem juz było ok. Cytat:
ale szybko poszło Cytat:
ooo to super Ale będzie śliczna Cytat:
za badanie ![]() My jesteśmy zapisane na szczepienie- 5 marca idziemy. Cytat:
Ale już dziewczyny mi tu pisały że jak się karmi piersia to tak może być. Jak już pisałam ostatnio zrobiła w niedziele ale to po podaniu czopka, a sama zrobiła ostatnio w środę tydzień temu ![]() Dziś w nocy zrobiła sama ![]() Cytat:
Cytat:
Na początku nie umiała się przyzwyczaić do smokola i ciągle go wypluwała ale już jest coraz lepiej. Cytat:
Szaja ślicznie Ci w tym rudym kolorku
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-02-20 o 14:58 |
||||||||
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
A to moja Daria zadowolona z bujaczka
|
#2993 |
|
Lurker ;)
|
Nancy- tak ma powiekszyc rozwarcie, jest umieszczany z tego co pamietam przy szyjce i jak juz sie zrobi wieksze rozwarcie( zalezy chyba ile plynu wleja do cewnika) to wtedy on wypada. Mi powiekszyl o 1 cm tylko...
Potrzebuje pomocy co do wyboru koloru wozka- praktyczny http://img11.allegroimg.pl/photos/or.../56/2972385655 czy ladny? http://www.pierwszyusmiech.com.pl/da...4/6/1464_4.jpg nie moge sie zdecydowac a powinnam juz zamowic
|
#2994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do smoczka to jak tego dokonałaś? Mój ma 7 tygodni i nie mogę go nauczyć mimo że próbowałam różnych smoczków. Tylko by cycka na okrągło ciumkał, już mnie to dobija.
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, dokładnie, chodziło mi o cewnik Foleya - jeśli dobrze działa, to powoduje bardzo silne i bolesne skurcze, dlatego się go bałam. Jak przyszłam 05.02. na patologię, to była tam dziewczyna z cewnikiem, strasznie się męczyła przez wiele godzin, rozwarcie nie postępowało - przyszłam na salę ok 18:00, a dopiero na następny dzień, o 17:30, zrobili jej cesarkę, tak długo się męczyła i nie było postępu. A już dzień wcześniej wyła z bólu.
|
|
|
|
#2997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, jak któraś chce kocyk to wczoraj kupiłam w stokrotce za 19,99 identyczny jak tu http://allegro.pl/dwustronny-kocyk-m...010176522.html tylko bez lamówki. Ja dokupiłam bo zauważyłam że mam za mało jak mi młody jeden obsikał a drugi zarzygał ![]() ooo taki dokładnie http://santre-junior.istore.pl/pl/ko...00-bezowy.html Były jeszcze inne wzory/kolory.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-02-20 o 15:27 |
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2999 |
|
Konto usunięte
|
Ja żadnego - drugi bardzo ładny, ale nie na polską rzeczywistość brudu
a pierwszy mega smutny. Naprawdę nie ma innych kolorów
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Silver: już "polubiłam" - śliczna malutka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

idziemy w czwartek - aż się boje..

strasznie nie chcialam smoka dawac, ale inaczej dziecie bym miala przy cycku 24/7 

Mój się denerwuje zaraz jak go tak na kanapie alb przewijaku kładę ale na klacie mojej lub męża już lubi. Jak zaśnie w dzień to ok bo masz go na oku ale w nocy tak nie kładź.

i jeszcze robienie 2 na kibelku mnie zastanawia. To naprawde jest mozliwe?