Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 13:47   #2971
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
u nas też idziemy w czwartek - aż się boje..
u nas z nowości tyle, ze mamy podejrzenie skazy białkowej..., w czwartek lekarz ma zobaczyć i zadecydować do dalej...

dziewczyny, czy Wasze Maluchy też tak długo nie robią kupy? Ja już swojej dwa razy dawałam czopek, ale ile można... dzisiaj już 4 dzień bez kupy - mała ssie pierś+ jest dokarmiana mm bo sie nie najada... po jakim czasie dać jej ewentualnie ten czopek czy mam czekać dalej ażw koncu sama zrobi? dodam ze mamy problemy z brzuszkiem, bobotici i inne cuda mało nam pomagają... mała się pręży wygina az sie czerwona robi a kupy zero....
ojej, dużo dzieciaczków ma tą skazę...

Ja chyba każdemu będę tą biogaię polecać, bardzo u nas pomogła.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:47   #2972
ewadylewska
Zadomowienie

Dziewczyny czy wszystkie stosujecie smoczki?? ja się waham, sama nie wiem, niunia ma 2 tygodnie, kiedy Wy dałyście smoki?
Stary 2013-02-20, 13:50   #2973
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aaaaa mi cycki zaraz tez pekna! Wlasnie pala, bo pokarm naplywa, a dziecie spiiiiiiii i spi i spiiiiii!!!

Ewulka, u was piekna pogoda?! U nas sniezyca cholibka!!!
Co do seksu to mi sie powoli zaczyna chciec, nie wiem, chyba przekroczenie tej bariery szesciu tygodni tak zadzialalo?

2,5tyg po porodzie to ja sie nawet calowac z mezem nie chcialam :P

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Ewa, ja skapitulowalam juz w szpitalu strasznie nie chcialam smoka dawac, ale inaczej dziecie bym miala przy cycku 24/7

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:51   #2974
litllesweetangel
Lurker ;)

Co do cewnika folleya- wcale nie boli. Bolesne bylo jedynie wkladanie wziernika. Robil to lekarz- palant-sadysta. Myslelismy z TZem ze go zamordujemy... A sam cewnik, prawie w ogole go nie czuc, ledwie sie zorientowalam ze juz wypadl.

Jezusie ile male dziecko moze robic dziennie kup

Musze sie zmotywowac do spisania szpitalnych zmagan, bedzie dlugie, naladowane agresja i emocjami ktore targaly mna podczac pobytu...Cos czuje , ze beda mnie pamietac w tym szpitalu :P

Ewa- dalam smoka w 2 dniu. Nie wytrzymalam krzyku.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:51   #2975
Debrah
Zakorzenienie

ja dałam szybko, ale mała go ssie tylko kiedy ma potrzebę. Czasem do zaśnięcia chce, czasem wdzień jak nie śpi i ssanie jej sie załączy a głodna nie jest. Possie sobie trochę i wypluje jak już nie chce.
Stary 2013-02-20, 13:58   #2976
iffonka7
Zadomowienie

Obiad ugotowany. Śnieg odrzucony. Schody do piwnicy umyte. Skurczy brak. Mały tylko tak bardzo boksuje mnie w szyjkę.
Stary 2013-02-20, 14:02   #2977
Lenova
Wtajemniczenie

hejka

Ifwka gratulacje !!!

Co do smoczka ja próbowałam od poczatku, po wyjsciu ze szpitala ( bo tam zabraniali) ale sie nie udawało , dzisiaj już ssie ładnie ale musi to byc smoczek prosty np z lovi bo takiego zaokrąglonego nie chce.

Była dzisiaj położna , a mialam wlasnie dzwonic do przychodni Małą zapisac a ona sie pojawiła jak zbawienie. Otóż wedlug niej z moją Małą jest wszystko wporządku i nie ma katarku a kozy to normalne i czasem sie pojawiają, w sumie to była tylko jedna koza.
Ale zapisala nas na piątek do lekarza zeby sprawdzic te kolki , bo mała niespokojna ciągle i marudzi.
Obsrała położną oczywiscie

U Aśki wszystko ok, ale jej Blanka tez wymagająca, i zwycaajnie nie ma czasu napisac ale podczytuje nas
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:04   #2978
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co do cewnika folleya- wcale nie boli. Bolesne bylo jedynie wkladanie wziernika. Robil to lekarz- palant-sadysta. Myslelismy z TZem ze go zamordujemy... A sam cewnik, prawie w ogole go nie czuc, ledwie sie zorientowalam ze juz wypadl.

Jezusie ile male dziecko moze robic dziennie kup

Musze sie zmotywowac do spisania szpitalnych zmagan, bedzie dlugie, naladowane agresja i emocjami ktore targaly mna podczac pobytu...Cos czuje , ze beda mnie pamietac w tym szpitalu :P

Ewa- dalam smoka w 2 dniu. Nie wytrzymalam krzyku.
a na czym ten cewnik polega? Robi rozwarcie?
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Obiad ugotowany. Śnieg odrzucony. Schody do piwnicy umyte. Skurczy brak. Mały tylko tak bardzo boksuje mnie w szyjkę.
no proszę, widzę, że nie próżnujesz
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:16   #2979
nafiyqa
Zakorzenienie

jejku, wychodzimy dzis do domu! Lekki stresik mnie ogarnal, za to TZ ostro ttrzesie portkami. Przez zakaz odwiedzin bardzo malo widzial malego (tylko kilkanascie minut dziennie na korytarzu) i przez to nie bardzo wie jak ugryzc temat

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:20   #2980
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
jejku, wychodzimy dzis do domu! Lekki stresik mnie ogarnal, za to TZ ostro ttrzesie portkami. Przez zakaz odwiedzin bardzo malo widzial malego (tylko kilkanascie minut dziennie na korytarzu) i przez to nie bardzo wie jak ugryzc temat
ale super, że dzisiaj wychodzicie dacie radę wspólnymi siłami
Stary 2013-02-20, 14:26   #2981
Debrah
Zakorzenienie

Iffonka7: jestem pod wrażeniem

Coś dla Neti : http://allegro.pl/uroczy-album-dla-d...044910034.html - wersja niebieska z sówką:P

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Nawijka: wow, ale fajnie, że już do domu!
Zobaczysz, w domu będzie milion razy prościej, bo bez stresu
Stary 2013-02-20, 14:27   #2982
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po. O 19 byłam w szpitalu A o 21.50 urodziła się Oliwia, poród sn ale.musieli mnie naciac bo nie dalabym rady, mała waży 3662 i ma 55 cm no i śliczna jest. Więcej jutro napiszę bo pek adam na pyszcz
Gratulacje
Cytat:

mam jeszcze pytanie-jak dlugo taki kilkudniowy dzieciaczek moze lezec na brzuszku? A co jak zasnie? Taka pozycja jest dla niego bezpieczna?
To zależy czy lubi Mój się denerwuje zaraz jak go tak na kanapie alb przewijaku kładę ale na klacie mojej lub męża już lubi. Jak zaśnie w dzień to ok bo masz go na oku ale w nocy tak nie kładź.

Cytat:
Ifwka, Ty ekspresie!! Gratulacje!!

Laski! Leci mi z cyckow cos zoltego. Oszalamiajaca ilosc to nie jest, ale dalam to malemu do wypicia. Zrobil zolta grudkowa kupe (po mm mial ciemne). Czyli wychodzi na to, ze cos zaczyna sie dziac?? Jest dla mnie nadzieja??

Zaraz bedzie TZ z nakladkami to sprobujemy poszalec.

A teraz ide Was nadrobic.
Ooo super czyli będziesz karmić. To początkowe mleczko będzie właśnie takie żółte. Przystawiaj ssaka małego.
Cytat:
u nas z nowości tyle, ze mamy podejrzenie skazy białkowej..., w czwartek lekarz ma zobaczyć i zadecydować do dalej...
Jakie u Was są objawy?

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-02-20 o 14:35
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:35   #2983
mala_19kw
Zakorzenienie

DEBRAH-ty ściągałaś małej katarek fridą. Powiedz mi czy robiłaś to na śpiocha,po jedzeniu czy jak?Bo mój taki wiercipięta że nie wiem jak to zrobić.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:36   #2984
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ale tu dzisiaj cichutko... pewnie wszystkie rodzą, wszystkie tylko nie ja
ja też nie rodzę

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Panie mają pierwszeństwo więc niech twoja Ola się pospieszy to potem mój Wojciech wyjdzie Nieco że mały uparciuszek z niego to jeszcze dżentelmen
Ola nie wychodzi jej dobrze w brzuchu a po za tym Wojtuś jest na początku kolejki

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
A może gdybym tak poszła śnieg odrzucić przed domem?

P.S. dobrze że nie ma Nawijki bo jak by pierwsza strona była zaktualizowana to już całkiem bym popadła w depresje. Fewcia z dziewczynek już tylko twoja Blanka została.
I Ola jeszcze została

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nasze dzieciątka chcą nas przetrzymać do 17 marca, cobyśmy z nimi rok macierzyńskiego spędzili spryciule małe chociaż ja nic nie mówię, bo ja jeszcze nie przeterminowana

Wróciłam ze szpitala i pomimo kilku skurczy i badania palczastego lekarz wypuścił mnie do domu bo dziś nie urodzę
Stary 2013-02-20, 14:46   #2985
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno dacie sobie radę. To normalne że stresa macie. My pierwszej nocy prawie nie spaliśmy i zrywaliśmy się na równe nogi po każdym mruknięciu czy stęknięciu młodego

U mnie dziś masakra. W szlafroku siedzę nadal a młody cały dzień na cycku wisi i ani myśli zasnąć na dłużej niż na godzinę ale oczywiście nie w łóżeczku tylko na mojej klacie.
Stary 2013-02-20, 14:46   #2986
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Wierzę ci, bo my w pierwszych dniach nie umieliśmy się ogarnąć Ale dacie radę koncertowo. Rozkręcaj laktację

Ja smoka dałam w 2 dobie. Tak się darł że musiałam. Nie miałam wystarczająco dużo mleka po cc a on głodny był. Teraz daję jak ma dużą potrzebę ssania, zazwyczaj jak się uspokoić nie może, a pierś wypluwa z krzykiem.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:47   #2987
mala_19kw
Zakorzenienie

Nawijko-ale super że już do domciu Dacie sobie rade. Mój mąż też tak naprawde zobaczył małego pierwszy raz w dniu wypisu,jak przyjechał po nas. A z opieką radzi sobie świetnie. Pamiętam jak mówił że on taki malutki,delikatny i nie będzie wiedział jak wziąć go na ręce żeby nic mu nie zrobić a teraz? Robi przy nim wszystko i strach minął
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:48   #2988
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
DEBRAH-ty ściągałaś małej katarek fridą. Powiedz mi czy robiłaś to na śpiocha,po jedzeniu czy jak?Bo mój taki wiercipięta że nie wiem jak to zrobić.

Na śpiocha bym jej tego nie zrobiła jednak, pewnie by płakała bo przestraszyłoby ją to.
Bezpośrednio po jedzeniu też nie, boję się rzygu. Zwykle robię to rano przy porannej toalecie : zmiana pampersa, ubranka, psik solą morską i potem ściągam. I wieczorem po kąpieli. Niestety trzeba troszkę łebek trzymac, bo się moja troszkę denerwuje, ale nie ma histerii. Lub pomaga mi Tż. To w ogóle mało komfortowe musi być, nie ma co się dziwić, że się dzieci wkurzają "brzydal: - ale jak mus to mus. To samo będzie za jakiś czas z syropkami itp - a nawet gorzej bo dziecko na chodzie = dziecko spierniczające przed matką sadystą:d Teraz chociaż dasz radę przytrzymać.
Stary 2013-02-20, 14:48   #2989
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Jakie u Was są objawy?
Małą ma zsypaną buzię takimi drobnymi czerwonymi krostkami, ktore schodzą jej już na klatkę piersiową. z tego co czytam na necie to nie za bardzo mi to na skaze pasuje, bo tam piszą o czerwonych plackach na policzkach, no ale połozna sie upiera, ze to moze byc skaza. Bo jak nie skaza to co? uczulona na coś co jem? ja już prawie wszystkiego się wyrzekłam...... nie wiem jak długo wytrzymam karmienie piersią- zaczynam się podłamywac...

co do smoczków to moja zaczeła ssać dopiero wczoraj a ma prawie 6 tygodni, wczesniej za chiny nie chciała- od razu wypluwałą go z buzi

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:50   #2990
nancykenator
Zakorzenienie

dziewczyny, myślicie żeby brać do szpitala smoczek i jakąś małą butelkę?
I pytanie co do znieczulenia: jak długo przed porodem miałyście robione:układ krzepnięcia i morfologię? Bo miałam robione 2 tygodnie temu i wczoraj doktorek na wizycie mówił, żebym miała aktualne do znieczulenia.
Stary 2013-02-20, 14:54   #2991
s i l v e r
Zakorzenienie

Heeeeej
Moja Daria zasnęła (ZNOWU) dopiero o 12 w nocy i to musiałam ją wsadzić do wózka i wozić bo inaczej nie chciała zasnąć (oczy wielkie jak sooowa) Ale jak zasnęła o 00:10 to obudziła się dopiero o 4.30,potem zasnęła o 5.20 i obudziła się około 8 Więc wyspałam się

Byłyśmy dziś na spacerku jak słoneczko świeciło i dobrze bo teraz się zachmurzyło strasznie i sypie śnieg.

Aha no i najwazniejsze - Moja Daria w nocy zrobiła kupke Strasznie się cieszę bo ostatnio zrobiła w niedziele ( po podaniu czopka) a sama ostatnio zrobiła w środę tydzień temu. A więc naprawdę kamień z serca

Cytat:
Dziewczyny-po porodzie naprawde uprawia sie seks? i jeszcze robienie 2 na kibelku mnie zastanawia. To naprawde jest mozliwe?
Co do seksu to boję się strasznie

Ja 2 zrobiłam dopiero w domu ale wcale nie tak od razu....Miałam stresa i czopka musiałam wziąść. Potem juz było ok.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po. O 19 byłam w szpitalu A o 21.50 urodziła się Oliwia, poród sn ale.musieli mnie naciac bo nie dalabym rady, mała waży 3662 i ma 55 cm no i śliczna jest. Więcej jutro napiszę bo pek adam na pyszcz
GRATULACJE ale szybko poszło

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić, że włosy mojej córeczki zaczynają nabierać rudawego zabarwienia.
ooo to super Ale będzie śliczna

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
my juz po badaniu bioderek - Wszystko okej !! za 2msc wizyta kontrolna w przyszlym tygodniu....... szczepienie abuuu
za badanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
wy się na szczepienie zapisujecie? czy idziecie z marszu??
My jesteśmy zapisane na szczepienie- 5 marca idziemy.

Cytat:
dziewczyny, czy Wasze Maluchy też tak długo nie robią kupy? Ja już swojej dwa razy dawałam czopek, ale ile można... dzisiaj już 4 dzień bez kupy - mała ssie pierś+ jest dokarmiana mm bo sie nie najada... po jakim czasie dać jej ewentualnie ten czopek czy mam czekać dalej ażw koncu sama zrobi? dodam ze mamy problemy z brzuszkiem, bobotici i inne cuda mało nam pomagają... mała się pręży wygina az sie czerwona robi a kupy zero....
Moja robi bardzo rzadko Ale już dziewczyny mi tu pisały że jak się karmi piersia to tak może być.
Jak już pisałam ostatnio zrobiła w niedziele ale to po podaniu czopka, a sama zrobiła ostatnio w środę tydzień temu
Dziś w nocy zrobiła sama

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Raz w tygodniu myję i wyparzam, a tak to przelewam tylko przegotowaną ciepłą wodą.
Nie wiem czy dobrze. Tak mi koleżanka mówiła, że robi.
Ja wyparzam 2 razy w tyg a tak to też przelewam przegotowana ciepłą wodą

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wszystkie stosujecie smoczki?? ja się waham, sama nie wiem, niunia ma 2 tygodnie, kiedy Wy dałyście smoki?
Ja stosuję bo inaczej to musiałabym ciagle do cyca ją przystawiać (traktowała mojego cyca jak smoczka).
Na początku nie umiała się przyzwyczaić do smokola i ciągle go wypluwała ale już jest coraz lepiej.

Cytat:
Oooo SUPER Bedzie dobrze bo już u siebie

Szaja ślicznie Ci w tym rudym kolorku

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-02-20 o 14:58
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:02   #2992
s i l v e r
Zakorzenienie

A to moja Daria zadowolona z bujaczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1002.jpg (88,3 KB, 72 załadowań)
Stary 2013-02-20, 15:05   #2993
litllesweetangel
Lurker ;)

Nancy- tak ma powiekszyc rozwarcie, jest umieszczany z tego co pamietam przy szyjce i jak juz sie zrobi wieksze rozwarcie( zalezy chyba ile plynu wleja do cewnika) to wtedy on wypada. Mi powiekszyl o 1 cm tylko...

Potrzebuje pomocy co do wyboru koloru wozka- praktyczny http://img11.allegroimg.pl/photos/or.../56/2972385655

czy ladny? http://www.pierwszyusmiech.com.pl/da...4/6/1464_4.jpg nie moge sie zdecydowac a powinnam juz zamowic

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:07   #2994
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Małą ma zsypaną buzię takimi drobnymi czerwonymi krostkami, ktore schodzą jej już na klatkę piersiową. z tego co czytam na necie to nie za bardzo mi to na skaze pasuje, bo tam piszą o czerwonych plackach na policzkach, no ale połozna sie upiera, ze to moze byc skaza. Bo jak nie skaza to co? uczulona na coś co jem? ja już prawie wszystkiego się wyrzekłam...... nie wiem jak długo wytrzymam karmienie piersią- zaczynam się podłamywac...

co do smoczków to moja zaczeła ssać dopiero wczoraj a ma prawie 6 tygodni, wczesniej za chiny nie chciała- od razu wypluwałą go z buzi
U nas zaczęło się od krostek które zmieniły się w plamy czerwone na polikach i za uszkami też ma suche. Pediatra powiedziała że nie wie co to bo jak skaza to w zgięciach kolan i łokci powinny być suche plamy. Chciała wypisać maść na sterydach to ją zjechałam że chce zaleczyć objaw nie znając przyczyny i nie stawiając diagnozy. Wkur..łam się maksymalnie. Lekarze od siedmiu boleści co by tylko psikadełka na katar i syropki wypisywali a na niczym innym się nie znają. Odstawiłam mleko i wszystko co ma je w swoim składzie i jakoś nie schodzi. Umówiłam się a sobotę do bardzo dobrego pediatry i jednocześnie alergologa (wcześniej nie miał terminów) i zobaczymy co powie.
A co do smoczka to jak tego dokonałaś? Mój ma 7 tygodni i nie mogę go nauczyć mimo że próbowałam różnych smoczków. Tylko by cycka na okrągło ciumkał, już mnie to dobija.
Stary 2013-02-20, 15:14   #2995
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A to moja Daria zadowolona z bujaczka

Cytat:
Nancy- tak ma powiekszyc rozwarcie, jest umieszczany z tego co pamietam przy szyjce i jak juz sie zrobi wieksze rozwarcie( zalezy chyba ile plynu wleja do cewnika) to wtedy on wypada. Mi powiekszyl o 1 cm tylko...

Potrzebuje pomocy co do wyboru koloru wozka- praktyczny http://img11.allegroimg.pl/photos/or.../56/2972385655

czy ladny? http://www.pierwszyusmiech.com.pl/da...4/6/1464_4.jpg nie moge sie zdecydowac a powinnam juz zamowic
mi się ten różowy podoba
Stary 2013-02-20, 15:15   #2996
BlackSanctum
Zakorzenienie

Tak, dokładnie, chodziło mi o cewnik Foleya - jeśli dobrze działa, to powoduje bardzo silne i bolesne skurcze, dlatego się go bałam. Jak przyszłam 05.02. na patologię, to była tam dziewczyna z cewnikiem, strasznie się męczyła przez wiele godzin, rozwarcie nie postępowało - przyszłam na salę ok 18:00, a dopiero na następny dzień, o 17:30, zrobili jej cesarkę, tak długo się męczyła i nie było postępu. A już dzień wcześniej wyła z bólu.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:15   #2997
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Drugi

Dziewczyny, jak któraś chce kocyk to wczoraj kupiłam w stokrotce za 19,99 identyczny jak tu http://allegro.pl/dwustronny-kocyk-m...010176522.html tylko bez lamówki. Ja dokupiłam bo zauważyłam że mam za mało jak mi młody jeden obsikał a drugi zarzygał

ooo taki dokładnie http://santre-junior.istore.pl/pl/ko...00-bezowy.html Były jeszcze inne wzory/kolory.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-02-20 o 15:27
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:20   #2998
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym wybrała ten pierwszy
Stary 2013-02-20, 15:23   #2999
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja żadnego - drugi bardzo ładny, ale nie na polską rzeczywistość brudu a pierwszy mega smutny. Naprawdę nie ma innych kolorów
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:24   #3000
Debrah
Zakorzenienie

Silver: już "polubiłam" - śliczna malutka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości