|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przedłużanie włosów - część V - wątek zbiorczy
Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Nie odczuwam już tego ciężaru, myślałam,że będą mnie moje włosy ciągnęły czy bolała głowa ale nic takiego nie miało miejsca
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
. Mnie na początku trochę głowa bolała, jak ok. 220g na niej miałam dodatkowo
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#4053 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze. zrobiłam sobie tylko loki na swoich (które i tak dość szybko przeszły w fale), bo do całości stylizacji jednak ta opcja lepiej pasowała.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytalam częśc wątku (mniej więcej od polowy zeszlego roku), przekopałam się przez różne sklepy internetowe, które polecałyście, ale dalej mam dylemat. Z jednej strony bardzo mi się podoba zestaw z doczepiane.pl - zestaw 40cm/120g, ale z drugiej - nie mają mojego koloru (obecny kolor moich włosów - w swietle dziennym i w świetle sztucznym, teraz mam je jakieś 2 cm dłuższe niż na zdjęciach). Cos, co by mi odpowiadało kolorystycznie znalazłam w sklepie Longhair (odcień #130 lub #350 - jeszcze nie jestem zdcydowana) i myslałam o tym, żeby kupić jeden zestaw 40-45 cm/80g i do tego jedną taśmę 25g, do ktorej przyszyłabym spinki clip-in. W związku z tym chciałabym się was zapytać - co bedzie lepsze - kupić włosy z doczepiane i przefarbować, czy kupić włosy z Longhair i mieć ich trochę mniej ale w odpowiednim odcieniu?
|
|
|
|
#4056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() longi tez kiedyś miałam, ale ich nie farbowałam, a żywotnośc ich była podobno co u doczepianych ale farbowanych[!] - więc tu na plus przemawiają doczepiane ale nie ma gwarancji, że trafisz z kolorem przy farbowaniu może kup 2 zestawy longów? nie musisz przecież zakładać 160g, założysz 1,5 zestawu i będziesz mieć 120g
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny
przeczytałam prawie całą tą częśc wątku i czuje sie mocno doinformowana w temacie ![]() chcialabym zamówić z doczepianych zestaw 45cm/120gr, kolor średni blond to tak na początek bo to będzie mój pierwszy zestaw, więc nie chce szaleć od razu z wiekszymi długościami ![]() i tu moje dwa pytanka, czy ten 45cm faktycznie będzie sięgał tak jak na tym obrazku na stronie doczepiane przed łokcie? oraz co się stanie gdybym poszła w nich spać? to drugie pytanie w związku z chłopakiem ![]() no i powiem szczerze, że nie mogę sie doczekać aż je zamówie, zwlaszcza po obejrzeniu waszych fotek, nie mogę uwierzyć, że w koncu poczuje że mam długie włosy (ostatnio miałam takie w gimnazjum) ![]() a dopisuje jeszcze jedno pytanie, przypomnialo mi się ![]() mianowicie, czy z normalnych clipów da się zrobić kucyk? Marzę o takim długim kucu czy trzeba kupić te do kucyka?
Edytowane przez kaja2301 Czas edycji: 2013-02-19 o 14:14 |
|
|
|
#4058 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny potrzebuje pomocy !
Mam gęste włosy i kupiłam zestaw naturalnych włosów Clip in, problem jest w tym iż one są za rzadkie! Niestety widać różnicę między moimi naturalnymi włosami a dopinkami. Nie wiem co mam zrobić, doradźcie mi coś. Najlepiej kupiłabym jeszcze jeden zestaw tylko na razie funduszy brak ![]() Czekam na pomysły!! |
|
|
|
#4059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tzn ja bym się bała przynajmniej. Jak mi clipy wyszarpały włosy i chodziłam z plackiem (na szczęście niewidocznym) to co dopiero jakby włosy nie miały kiedy odpocząć bo jeszcze w nocy by były clipy. Co do kucyka- są na youtube filmiki jak zapinać clipy, żeby zrobić kucyk. ![]() To jak wygląda długość zależy też sporo od wzrostu.
|
|
#4060 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
niestety nie pamiętam jaki kolor, bo dobierałam na miejscu, a pudełko zostało w innym mieszkaniu w sumie właściwie mam dwa kolory wymieszane, bo najpierw kupiłam połówkę, a potem drugą i delikatnie różniły się odcieniem, ale jak się w kupie to ładnie się to miesza
|
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za odpowiedź ja mam 164cm wzrostu wiec chyba tak standardowo nie jestem ani mała ani specjalnie wyrośnięta
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam dopinane kuce, jeśli chodzi o te klasyczne, wysokie.co do spania- bardzo nie radzę. plączą się jak nie wiem, rozczesać nie idzie. ![]() co do długości- tak
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gęste włosy, za rzadkie dopinki clip in. POMOCY!!
mircia, A ile gram kupiłaś? Naturalnie wygląda zestaw minimalnie! 120 g.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb Edytowane przez SceneQueene Czas edycji: 2013-02-19 o 21:04 |
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
PS dziewczyny tak sobie myślę, żeby na pierwszej stronie kolejnej części naszego wątku zrobić taki FAQ i listę polecanych przez nas sklepów z włoskami. Co Wy na to?
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kucem pokombinuje jak juz zamówie, wiadomo jeśli bede zadowolona i fajnie mi się bedzie je nosić zamowie może i kuca osobno ![]() oczywiscie boje sie ze nie trafie z kolorem, nie chce sobie zamawiac tego próbnika, stwierdzilam, że wezme średni blond i jesli bardzo bedzie odbiegał od koloru moich wlosów wymienie, jeśli minimalnie to zafarbuje go
|
|
|
#4066 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
włosy mają długość 55cm. moje naturalne 40-45cm. poprzednio również miałam dopinki(45cm) z tej firmy i nie było widać różnicy. gdy moje naturalne włosy zrównały się z dopinkami postanowiłam kupić dłuższe... no ale efekt jest jaki jest :// Edytowane przez mirciaaaa Czas edycji: 2013-02-20 o 12:59 |
|
|
|
|
#4067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na you-tube są prezentowane różne sposobyJa jak raz spałam na wyjeździe w jednym pokoju z osobami, przed którymi nie chciałam się przyznawać, że to nie moje włosy, to po prostu wypięłam najszerszą taśmę, zostawiłam na głowie nisko wpięte wąskie taśmy (z 1 i 2 klipsami i jedną z 3) i zrobiłam warkocza. Nic sobie nie powyrywałam ani nic się nie poplątało. Tak więc w wyjątkowych, ekstremalnych sytuacjach da się przetrwać noc w clipach
|
|
|
|
|
#4068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sobie kupilam kucyk na ebayu. Fakt, syntetyczny, ale wyglada ok. Chce zapuscic wlosy i nie mam ochoty ich podcinac czy zrownywac, bo nigdy nie odrosna, a sa w baaardzo dobrej kondycji. No i kombinuje z dopinkami, by nie musiec nic kombinowac z wlasnymi. Kucyk mam dlugi i prosty na krokodylu, da sie niem wywinac koczek. Jak sie spodoba, klikne sobie naturalki
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety część się zsuwa i wtedy tak czy siak po spaniu trzeba je zdjąć i założyć raz jeszcze, a po co robić sobie podwójną robotę
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak robię sobie kucyk - wygląda to tak
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
boski
czym je tak tapirujesz? no mi z tym spaniem chodzi glównie o sytuacje typu wyjazd z niekoniecznie bliskimi osobami albo spanie z chlopakiem. Tzn on wie o tym, że chce to zrobic i jest jak najbardziej za no ale boje sie, że to moze wygladac dziwnie jak przed snem to zaczne zdejmowac i ukladac na stoliku tasma po tasmie no ale cóż, jakoś bedzie musiał z tym żyć
|
|
#4072 |
|
Przyczajenie
|
piękny ! napisz nam tu małą "instrukcję" tworzenia kuca ;D
|
|
|
|
#4073 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny piszę tu po raz pierwszy, trochę was poczytałam i pewnie znalazłabym odpowiedz na moje pytanie odpowiedz gdybym poświęciła czas ale niestety takowego czasu nie posiadam, z racji że ślub za 2 miesiące a ja jestem w kropce w organizacji do tego dochodzi jeszcze praca.... więc hardcor
![]() Kochane tak jak napisałam wczesniej ślub mój odbędzie się za dwa miesiace, moje włosy sięgają zapięcia stanika, nie są cieniowane tylko obcięte na prosto. W kolorze brązu (ni to ciemny ni to średni, z dodatkiem złotego koloru).... Marzą mi się fryzury do ślubu takie jak na załącznikach (ale z racji że włosy są za krótkie to takie nie wyjdą). I tu moje pytania: potrzebuję włosów na dosłownie jeden raz, ale bardzo dobrej jakości (poświecę na nie tyle pieniędzy ile trzeba w końcu ślub ma się raz w życiu), a nie chcę przedłużać ich na stałe Powiedzcie mi kochane jakiej firmy z jakiego sklepu kupię włosy clip in (on) naturalne, które będzie można zafarbować i kręcić lub wyprostować??? i ile gramów?? Bo ja jestem zielona w tym temacie
Edytowane przez ciassteczkowa Czas edycji: 2013-02-20 o 16:12 |
|
|
|
#4074 |
|
Rozeznanie
|
eh nie dodałam zdjęć :P na ostatnim zdjęciu są moje włosy
|
|
|
|
#4075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Ale fajny! ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Dobre zestawy clip-in mają np. doczepiane.pl albo cosmoshop.pl albo cameronhair.pl- najlepiej przejrzyj strony wstecz.
||
|
|
|
#4076 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje kochana, przeglądnęłam sobie te stronki i zainteresowały mnie te http://www.doczepiane.pl/przedluzani...-140-gram.html
oraz te http://cameronhair.pl/pl/p/Wlosy-nat...5cm-2-braz-/22 z tym że te mają tylko 100gramów i zastanawiam się czy nie lepiej zamówić 2 zestawy i zeszyć je razem i łącznie będą miały 200gramów będą gęste?? można tak?? które lepsze? |
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ DŁUGOWŁOSE
![]() aqrawa >> jak zwykle się powtórze , bo nie raz ci to pisała włoSKI SUPER MIODZIO![]() ======= pytałyście o kucyka: u mnie najlepiej się sprawdza kucyk robiony na tej zasadzie http://www.youtube.com/watch?v=luz-WtFhLYA choć czasem przypinam też taśmy n a" prosto" Aqrawa, Scene >> co wy to: znamy się już tyle - na watku to moze trzaśniemy fotki naszych własnych włosków... ciekawe która ma najdłuższe hehe >> ale bez wspomagania taśmami ? ======= co do spania... i zmiany z długich w ciągu dnia , i krótkie wieczorem>> by nie " zszokowac " otoczenia hehe ![]() a jesli chodzi o chłopaka/ teraz już męża/ na poczatku jak miałam przedłuzone na ringi >> O ZGROZO ====== 1 i 3 fotka >> włosy pokręcone lekko na prostownicy, clipy jak i swoje mam całkiem proste ================= clipy jakie mam to standardowo Camerony+ rapunzele > aż się głupio przyznać ale camerony mają juz ok 2,5 r. jutro mam zamiar jeszcz " zniszczyć " kucyka od Grzechhair , tzn, przerobić z powrotem na taśmy,,,, bo jak zobaczyłam zdjęcia Aqrawy to zapragnęłam włosów dłuuuuugaśnych, a one mają chyba z 65 cm... efektami się pochwale
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-02-20 o 18:12 |
|
|
|
#4078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
140g przy tej długości powinno być ładne, naturalne. Chyba że masz bardzo gęste włoski- wtedy rzeczywiście lepszym wyjściem będą dwa zestawy. Czasem tak noszę. ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
ja się zgadzam! ale naturalnych całkowicie, prostowanych czy lokowanych?
||
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
SceneQueene >> a dziękuje kochana
wszystkie mamy swoje naturalne proste, ... o ile pamiętam, więc lepiej proste
|
|
|
|
#4080 |
|
Przyczajenie
|
racja, jakość włosków jest naprawdę bdb
![]() ![]() dziękuję bardzo za odp ![]() a może z kucykiem coś pokombinować skoro rozpuszczone odpadają, jak myślisz SceneQueene ??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

. Mnie na początku trochę głowa bolała, jak ok. 220g na niej miałam dodatkowo 
czy trzeba kupić te do kucyka?

no ale cóż, jakoś bedzie musiał z tym żyć