Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 11:31   #421
bebe1987
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Właśnie młoda wstaje mi w łóżeczku, trzymając się za szczebelki...

Kurcze a jeszcze nie dawno było to takie maleńkie nie ruchliwe dzieciątko
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:32   #422
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hej!
Miałam dziś jechać na egzamin, ale mama chora

...ależ to wspaniale!!! U nas nocka - z tych lepszych Tylko przed 5, jak Młoda obudziła się na mleko, podałam jej herbatkę i przez to musiałam dodatkowo wstawać, żeby jednak zrobić mleko Nie wiem, może po prostu zacznę jej mniej podawać tego mleka i będę schodzić z ilości Także jestem wyspana!

dużo zdrówka dla wszystkich jubilatów!!!

Współczuję chorób Strasznie!!! Jeszcze Mamcia, jak jesteś chora razem z Ami, to już w ogóle ciężko
za noc

A kiedy następne podejście?

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za wsparcie..
Linka widzisz ona mi nawet nie powiedziala ze maly chory tak bym w ogole nie jechala bylysmy tam jakas godzinke jak widac wystarczylo...

Blue no wlasnie bo nie mam sily sie nia zajmowac w glowie mi dudni teraz jej jeszcze tz ktory tez jest zdechly po tabletkach na rzucenie palenia ale jednak zawsze jest ale o 13 pojedzie do pracy a ja zostane z mala sama koszmar.

Pahwao dawalas cos Jasiowi na kaszel?
Ja nei Phdwao ale też podaję młodemu syrop na kaszel - wyksztuśny Hedelix. Młody dostał 4 dawki (pierwszą w poniedziałek, wczoraj kolejne dwie i dziś jedną) i jest naprawdę lepiej. Nie wiem czy to efekt kończenia się choroby czy działanie syropu ale kaszle całkiem inaczej i mniej. My mamy podawać 1,5 ml dwa razy dziennie.

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Hej

Jestem niewyspana... Mały miał dzisiaj jedną pobudkę z płaczem, ogromnym płaczem i nie wiem z jakiego powodu... Wzięłam go na ręce, utuliłam, jak zaczął znowu płakać kazałam mężowi posmarować mu dziąsła. Nie wiem czy to to, ale jak już usypiał położyłam go obok siebie, w końcu zasnął i reszta nocy już standard. A mąż po tej sytuacji stwierdził, że małego rozpieszczam. Nie wiem jak niby miałabym się zachować

Super, że jest lepiej
Hm... jak mąż będzie chorował albo go coś będzie bolało to mu powiedz, że mu nic nie podasz ani nie pomożesz bo go rozpieścisz. Denerwuje mnei takie gadanie. Przecież dziecko w nocy płacze z jakiegoś powodu, a nie dlatego, że lubi. Tylko czasem tego powodu nie znamy.

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
za nockę.

My też mamy kubek MAM ale młody go tylko memla

Zostań przy wodzie bo najzdrowsza. Kranówa przegotowana jest ok.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:33   #423
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziecko śpi, mieszkanie ogarnięte więc mogę wziąć się za wizaż

A i tak w ogóle to dzień dobry

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Kurcze, młoda się już budzi A ja jeszcze nie zdążyłam poczytać.
Jeszcze nadzieja w tym, że zajmie się sama sobą W końcu wyspana to pewnie radosna i chętna do zabawy
Moje też śpi. Chyba dziś będzie miał dzień śpioch...

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
cześć

najlepszego dla naszych solenizantów Amelki, Alexa, Bartusia

w poniedziałek mam rozmowę o pracę na 11 ale równocześnie czekam na telefon od mojego kierownika

zdrówka dla naszych chorych dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja też dziś delikatnie skalpel, wczoraj nie ćwiczyłam bo w poniedziałek coś mi w łokciu trzasnęło przy turbo i dalej boli niestety
A ja przez dwa dni nie ćwiczyłam (niedziela i poniedziałek) byłam taka słaba, że myślałam, że ręki nie podniosę. Ale wczoraj wlazłam na platformę i było lepiej. Dziś wieczorem poćwiczymy
No i namówiłam męża na to żeby mi raz towarzyszył. Myślałam, że ja jestem pokraczna. Ale to co on wyprawiał Nie mam już żadnego problemu z tym jak ćwiczę

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Super! za kontrolę.

Cytat:
Dziecię moje buszuje na podłodze więc ja sobie wizażuję Mam nadzieje, że jeszcze jej to chwilę zajmie

Super, że Kubusiowi lepiej Maniuś bardzo mądry zwierz
A mój młody ostatnio w ogóle nie chce być sam! Nic tylko rączki albo zabawy ale razem z nim padam już od tego...

dziękuję Maniuś wymiata

Nie wiem o co biega, ale mam nadzieję, że ten śnieg od wczoraj to tylko taki akcent na zakończenie zimy

Stary 2013-02-20, 11:42   #424
nadalka
Zakorzenienie

Wiktoria oglądałam pogodę długoterminową - no ale wiadomo że z nią różnie bywa - to u mnie 5. marca ma być 11 stopni.
Stary 2013-02-20, 11:50   #425
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra, zakupy książkowe zrobię tutaj: http://allegro.pl/ksiega-dzwiekow-br...045333836.html
Już coś u niego kupowałam i było wszystko ok. Poza tym ma obie pozycję
Jeszcze popatrzę czy ma coś ciekawego, może się skuszę na więcej.

Ech ta sekta

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Kurcze a jeszcze nie dawno było to takie maleńkie nie ruchliwe dzieciątko

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Wiktoria oglądałam pogodę długoterminową - no ale wiadomo że z nią różnie bywa - to u mnie 5. marca ma być 11 stopni.
Ja mam nadzieję, że to prawda Ja mi Maniek długo tak będzie futro tracił na wiosnę to będzie małpa łysy

A to moje dwa chłopaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chlopaki1.jpg (116,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chlopaki2.jpg (114,2 KB, 45 załadowań)

Stary 2013-02-20, 11:54   #426
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Moje też śpi. Chyba dziś będzie miał dzień śpioch...

A ja przez dwa dni nie ćwiczyłam (niedziela i poniedziałek) byłam taka słaba, że myślałam, że ręki nie podniosę. Ale wczoraj wlazłam na platformę i było lepiej. Dziś wieczorem poćwiczymy
No i namówiłam męża na to żeby mi raz towarzyszył. Myślałam, że ja jestem pokraczna. Ale to co on wyprawiał Nie mam już żadnego problemu z tym jak ćwiczę

A mój młody ostatnio w ogóle nie chce być sam! Nic tylko rączki albo zabawy ale razem z nim padam już od tego...

dziękuję Maniuś wymiata

Nie wiem o co biega, ale mam nadzieję, że ten śnieg od wczoraj to tylko taki akcent na zakończenie zimy
no w końcu Maniuś zaczął już się rozbierać z zimowego odzienia - wszak nie będzie biegał z gołą pupą

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:56   #427
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokaż zakupy

Ja też dziś delikatnie skalpel, wczoraj nie ćwiczyłam bo w poniedziałek coś mi w łokciu trzasnęło przy turbo i dalej boli niestety
ja ostatnio bardzo polubiłam zestaw skalpel plus tiffoczki, bardzo fajnie mi się ćwiczy i szybko czas mija,nie to co przy killerze ale jutro zrobię turbo a zakupy w większości dla mnie- dżinsy,sweter i kardigan z zary,bluzę gap,dresy do ćwiczeń, złoty zegarek z aldo,parę kosmetyków no i to lilou a muszę jeszcze conversy kupić mały tym razem nie dostał nic

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Olcia super zakupki! Ja kupilam malemu legginsy i logshirt z booso nie wiem czy slyszalas o nich? No i kupilam wypasiony blender kielochowy
nie słyszałam pokaż koniecznie!

Mamcia bidulko trzymajcie się tam

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:

A to moje dwa chłopaki

ja też chcę wiosnę!!!!!!
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 11:56   #428
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam nadzieję, że to prawda Ja mi Maniek długo tak będzie futro tracił na wiosnę to będzie małpa łysy

A to moje dwa chłopaki
Wiki!!! On już tak sam siedzi?!!
wiedziałam że zwierz okaże się lepszym motywatorem niż jakaś tam kula hula
wczoraj Emil bardzo chciał dotknął piesa leżącego blisko

Stary 2013-02-20, 12:05   #429
ewka5891
Zakorzenienie

Byliśmy na kontroli

Synek jest czysty ale kaszel i katar może mieć jeszcze z tydzien, jak nie ma temperatury to nie mam mu nic dawać.

Za to ja dostałam antybiotyk i skierowanie na prześwietlenie płuc...

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:07   #430
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
no w końcu Maniuś zaczął już się rozbierać z zimowego odzienia - wszak nie będzie biegał z gołą pupą
No raczej On z tych wstydliwych

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ja ostatnio bardzo polubiłam zestaw skalpel plus tiffoczki, bardzo fajnie mi się ćwiczy i szybko czas mija,nie to co przy killerze ale jutro zrobię turbo a zakupy w większości dla mnie- dżinsy,sweter i kardigan z zary,bluzę gap,dresy do ćwiczeń, złoty zegarek z aldo,parę kosmetyków no i to lilou a muszę jeszcze conversy kupić mały tym razem nie dostał nic

ja też chcę wiosnę!!!!!!
A gdzie fotli zakupów?

dziękujemy

Załóżmy partię - chcących wiosny

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Wiki!!! On już tak sam siedzi?!!
wiedziałam że zwierz okaże się lepszym motywatorem niż jakaś tam kula hula
wczoraj Emil bardzo chciał dotknął piesa leżącego blisko
No siedzi I jak się kiwnie na bok to nawet nie upada Chyba, że za bardzo się pochyli ale coraz rzadziej mu się to zdarza. Przez to siedzenie nie chce leżeć ani na plecach ani na brzuchu tylko się drze - podnieś mnie i posadź
Zwierzak to zwierzak Milutki, cieplutki a nie jakiś kawałek plastiku Chociaż te kule wyglądają bardzo fajnie

Stary 2013-02-20, 12:08   #431
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Dobra, zakupy książkowe zrobię tutaj: http://allegro.pl/ksiega-dzwiekow-br...045333836.html
o, on ma mnóstwo rewelacyjnych pozycji
To właśnie u niego wydałam tylko w tym miesiącu 250zł
I polecam najserdeczniej - ostatnie zamówienie składałam w czwartek około 14. W piątek, po niecałej dobie, już u mnie było Błyskawica

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 12:20   #432
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

Oby szybko przeszło.
Ja chwilowo odstawiłam turbo (ze względu na bolące łokcie) i robię skalpel. Dzisiaj też zrobię skalpel, ale następnym razem pokuszę się o turbo. Może będzie lepiej.

A co Ci małż poradził na bóle stawów, bo pamiętam, że miałaś się spytać?
Chciałam żeby mój mi kupił jakiś suplement na stawy- coś z kolagenem albo glukozaminą a on kupił maść z ibuprofenem
Cytat:
Musiał być to przeuroczy widok
Cytat:
oby, mam już serdecznie dość zasuwania na łopacie
Cytat:
A to moje dwa chłopaki
Cudni obaj
Cytat:
Moim ulubionym jest turbo, chwilowo odstawione z uwagi na kontuzję
Super zakupy
Ach jak chciałbym się wypuścić do galerii ale nie mam jak... co do pogrubionego to matce też się coś należy, mały przeżyje bez prezentu

Do mnie dziś doszedł niekapek MAM i paczka bodziaków z all dla małego a "dla mnie" czajnik o którym od dawna marzyłam
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2013-02-20 o 12:22
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:33   #433
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Byliśmy na kontroli

Synek jest czysty ale kaszel i katar może mieć jeszcze z tydzien, jak nie ma temperatury to nie mam mu nic dawać.

ojjj

Karola ja mam ten komfort że niedaleko mieszka moja babcia która tak uwielbia Oskara że ciągle mnie wygania na jakieś zakupy żeby tylko z nim posiedzieć ostatnio mi powiedziała że dzięki temu że z nim zostaje czuje się jeszcze komuś potrzebna. A mały babcię wprost uwielbia, ona cały czas nad nim skacze,bawi się,czyta więc jak tylko ją zobaczy jest uśmiech od ucha do ucha
Chętnie zostałabym na parę godzin z M. żebyś mogła się gdzieś wyrwać,tylko gdyby nie dzieliła nas caaała Warszawa
Stary 2013-02-20, 12:42   #434
agunia82
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
no oby to były zęby i oby szybko wyszły
Luśka teraz odespała i szaleje, nic jej nie jest. Gorączki brak

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
co do książeczek, to muszę się zebrać i zamówić też coś dla Lilki, co by zabrać jak będziemy w PL, bo ma mało-więcej baśni po kuzynce niż takich na swój wiek:
Dep-rozumiem, że Ty już swoje TOP5 podałaś, jeszcze może Ty Aguniu??i wtedy będę zamawiać
gorsza sprawa, że ja wyczytałam już wszystkie książki....a po niemiecku czytać nie mam zamiarui nie wiem co począć.....Dep gdzie na jakiej stronce zamawiasz audiobooki??bo rozumiem, że polskie książki bierzesz z PL??
u nas hity są dwa, ale głównie dlatego, że się dobrze gryzie
pierwszy to http://www.malopolski.com.pl/dziecie...ysia-kapielowe to jest książeczka do kąpieli, młoda się nią bardzo chętnie bawi w wanience.
Druga to http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/172...straganie.html ona jest wykonana z gąbki, więc Lu może z nią robić co chce
Poza tym do czytania małej bardzo fajne są te książeczki:
http://www.zielonasowa.pl/wyszukiwar...szkowo&dzial=0
mamy całą serię

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Alex kończy dziś pół roczku

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tak skonczylysmy 7 i rozpoczelysmy 8 z wielkim gilem
mimo wszystko stawiam kawke i ciacho niskokaloryczne oczywiscie Dla Alexa i Bartusia
i zdrówka

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Aga
a jak u Was wyglądają dziąsełka?
z tego co mi mała dała zajrzeć to chyba coś się zaczyna dziać w miejscu prawej dolnej jedynki. Ale nie jestem pewna
Do tego Lu ciągle sobie jeździ językiem po dziąsłach, wystawia odrobinę koniuszek i trzyma na dziąsełkach itp. A w nocy jak się budziła z takim rykiem to po posmarowaniu dentinoxem wyciszała się i szła spać dalej

Cytat:

u nas na szczęście nocki dobre ale w dzień znów daje popalić żeby za kolorowo nie było z nowości Oskar umie przybić piątkę

Cytat:
też u niego kupowałam
brawa za wstawanie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:58   #435
blueberry88
Zakorzenienie

Wreszcie zrobiła sobie drzemkę Ja też chcę

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Hej

Jestem niewyspana... Mały miał dzisiaj jedną pobudkę z płaczem, ogromnym płaczem i nie wiem z jakiego powodu... Wzięłam go na ręce, utuliłam, jak zaczął znowu płakać kazałam mężowi posmarować mu dziąsła. Nie wiem czy to to, ale jak już usypiał położyłam go obok siebie, w końcu zasnął i reszta nocy już standard. A mąż po tej sytuacji stwierdził, że małego rozpieszczam. Nie wiem jak niby miałabym się zachować
A on co chciał zrobić?

Cytat:
za noc

A kiedy następne podejście?
Za dwa tygodnie.

Cytat:

Bardzo często tu trafiam na nazwy, które muszę googlać - wysokie trampki po prostu?

Cytat:

Do mnie dziś doszedł niekapek MAM i paczka bodziaków z all dla małego a "dla mnie" czajnik o którym od dawna marzyłam
Super! Chyba nawet kiedyś wrzucałaś fotkę?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:05   #436
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo często tu trafiam na nazwy, które muszę googlać - wysokie trampki po prostu?
trampki firmy Converse czy wysokie czy niskie jeszcze nie wiem
Stary 2013-02-20, 13:22   #437
nadalka
Zakorzenienie

O tysiąc razy bardziej uroczo wygląda jak sama usiądzie niż jak ją posadzę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 065.jpg (194,4 KB, 48 załadowań)
Stary 2013-02-20, 13:23   #438
Linka25
Zakorzenienie

My po spacerze, mała pospała i jest łatwiejsza.
Co dziś macie na obiad? U nas banalnie: pomidorowa z makaronem i naleśniki z takim smarowidłem, uwielbiam je.

Karolina piękny ten czajnik

Cytat:
ojjj

Karola ja mam ten komfort że niedaleko mieszka moja babcia która tak uwielbia Oskara że ciągle mnie wygania na jakieś zakupy żeby tylko z nim posiedzieć ostatnio mi powiedziała że dzięki temu że z nim zostaje czuje się jeszcze komuś potrzebna. A mały babcię wprost uwielbia, ona cały czas nad nim skacze,bawi się,czyta więc jak tylko ją zobaczy jest uśmiech od ucha do ucha
Chętnie zostałabym na parę godzin z M. żebyś mogła się gdzieś wyrwać,tylko gdyby nie dzieliła nas caaała Warszawa
fajnie dla Ciebie i dla babci też

Cytat:
trampki firmy Converse czy wysokie czy niskie jeszcze nie wiem
też lubię bardzo mam jedne kupione tuż przed porodem
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:31   #439
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczności

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
My po spacerze, mała pospała i jest łatwiejsza.
Co dziś macie na obiad? U nas banalnie: pomidorowa z makaronem i naleśniki z takim smarowidłem, uwielbiam je.

fajnie dla Ciebie i dla babci też

też lubię bardzo mam jedne kupione tuż przed porodem
dla męża lasagne,dla mnie sałatka z selera naciowego

taak,taka babcia to skarb powiedziała mi że Oskarek to największe szczęście jakie jej zostało w życiu,taka jest kochana

ja też uwielbiam,mam 2 pary i nic a nic się nie niszczą,teraz mam ochotę na jakieś kolorowe

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Linka jak oczko?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 13:31   #440
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację, jak dziecię zrobi coś samo to zupełnie inaczej się prezentuje

Stary 2013-02-20, 13:33   #441
depoison
Zadomowienie

Cytat:
bez mięska? u nas by nie przeszło
(i to bardziej ze względu na mnie, niż na małża - dla mnie posiłek bez mięsa to najwyżej przekąska, nie posiłek )
My mamy dziś takie bakłażany

Karolka, dzięki za cynk o akcji w Rossmannie! Kupiłam dwa smoczki z łańcuszkami, butelkę i smoczki do niej A co tam!
Obiad dojdzie, to POKAżę

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:45   #442
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Linka jak oczko?
lubię seler naciowy co jeszcze jest w tej Twojej salatce?
a oczko (dzięki ze pytasz ) lepiej ale nie idealnie, takze trzeba jeszcze czekać

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
(i to bardziej ze względu na mnie, niż na małża - dla mnie posiłek bez mięsa to najwyżej przekąska, nie posiłek )
lubię takie rzeczy
Dep wiesz że Twoje ciasto cynamonowe to teraz jedno z moich ulubionych? A ciasta które lubię mogę policzyć na palcach jednej ręki: to, piernik babci Maćka, orzechowe ciasto mojej cioci no i jeszcze jakimś dobrym sernikiem nie pogardzę W każdym razie dzięki wielkie za przepis - jestem przez niego o 1 kg grubsza heheh
Stary 2013-02-20, 13:54   #443
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
lubię seler naciowy co jeszcze jest w tej Twojej salatce?
a oczko (dzięki ze pytasz ) lepiej ale nie idealnie, takze trzeba jeszcze czekać
a wiesz że seler naciowy to jedno z najmniej kalorycznych warzyw? w zamian można poszaleć z ciastem cynamonowymbtw też uwielbiam
dodaję pierś usmażoną,ananasa,kukurydz ę,odrobinę pora i sera żółtego i jogurt naturalny.

Dobrze,że z oczkiem lepiej,może zakończy się tylko na tym zabiegu

Edytowane przez ooolllccciiiaaa
Czas edycji: 2013-02-20 o 13:57
Stary 2013-02-20, 13:57   #444
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

Karolka, dzięki za cynk o akcji w Rossmannie! Kupiłam dwa smoczki z łańcuszkami, butelkę i smoczki do niej A co tam!
Obiad dojdzie, to POKAżę
ja wczoraj miałam dzień bez mięsa i czułam się o wiele lepiej - humor miałam jak należy dziś jedynie troszkę mięsa miałam do obiadu ale zamierzam częściej mieć dni bezmięsne.
Tż dałby radę bez mięsa ale mój ojciec chyba by po 3 dniach umarł

Stary 2013-02-20, 13:58   #445
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
:

A to moje dwa chłopaki
s lodkie chlopaki!!! moja nie siedzi jeszcze sanma dosc ze leci do przodu i ciagnie za skarpety to jeszcze sie prezy do stania i wcale siedzic nie chce
Cytat:
juuuuuż
noa co nie dobrze?/

przyszedl listonosz i mnie w☠☠☠☠il, jedno co dobre to mi skrzynke otworzył

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

na spacerze nas wy☠☠☠☠zilo tzn mnie...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:13   #446
Maciejka__
Zakorzenienie

Hej!

U nas pobudka z płaczem i obwiniam cebulę ze słoiczka (gazy ). Przedtem też był po tym obiadku problem, ale myślałam, że po przerwie mogę podać. Kupiłam w promocji "kup 6 szt. za..." i zostały mi jeszcze 4. Później i tak tego mięska podawać nie będę.

Zamówiłam:
Świnka Peppa Zabawy w Wielkie Sprawy 10 Wróżka ...
Na budowie. Dotknij i poczuj - praca zbiorowa
Świnka Peppa Zabawy w wielkie sprawy 18 W biurz...
Bajki na dobranoc
Świnka Peppa Kiedy spada gwiazda
365 opowieści na dobranoc - Opracowanie zbiorowe
Pociąg. Dotknij i poczuj - praca zbiorowa
Świnka Peppa 7 Zabawy w Wielkie Sprawy Zęby pan...
Świnka Peppa zabawy w wielkie sprawy Nocowanie ...
Księga dźwięków - Bravi Soledad

Większość książeczek za kilka zł, ale z przesyłką stówka poszła.

Dep, Blue - za wskazanie pozycji/ serii.
Mandi - za namiary na sprzedawcę.
Cytat:
Hej, ja dzisiaj wyspana więc nie będę nikogo denerwować
Widzę drobną zmianę w podpisie.
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Alex kończy dziś pół roczku

A to znaczy, że Amelka i Bartuś świętują 7 miesięcy
dla Alexa, Bartka i Amelki.
Amelce dodatkowy , żeby była zdrowa i radosna.
Cytat:
Hej
U nas nocka hmm średnia, młody sie o 5 przebudzil i nie chciał spać. Dopiero pierś w połączeniu z suszarka z You tuba go uspaly
*
Ja w sumę z nie każdej karty podarunkowej bym sie ucieszyła ale z rosmana tak
To Wasze usypianie dzieci dźwiękami suszarki ciągle mnie zaskakuje. Jak suszę włosy, to młoda po prostu patrzy, co robię, a jak odkurzam, to czasem robi UuuUuuUuu i nie wyobrażam sobie usypiania jej w ten sposób.
Cytat:
eh nawet choroba "od ząbków" to nadal choroba.. taka sama
dzieci mają od ząbków kaszel czy katar bo po prostu zachorowały na skutek obnizonej odporności (a co za róznica z jakiego powodu mają obniżoną odporność?)
Katar od ząbków chyba może minąć w dniu wyjścia ząbka. Może czasem jest to tylko obrzęk śluzówki, który mija, a czasem - tak jak piszesz - choroba na skutek obniżonej odporności.
Cytat:
Cześć dziewczyny.
Po chorobie wracamy do siebie.
Cytat:
u nas na szczęście nocki dobre ale w dzień znów daje popalić żeby za kolorowo nie było z nowości Oskar umie przybić piątkę
Mały mądrala!

Karolina - Twój post o spacerkach Marcinka też widziałam.
Moja zaczęła wysoko podnosić się na brzuszku jak musiała być wyżej i kręcić głową, żeby śledzić każdy mój ruch, a raczkować, jak na końcu trasy położyłam jej moją torebkę. Myślę, że gdyby miała motywację, to ruszyłaby kilka dni wcześniej. Jasne, że dziecko nie zacznie biegać dlatego, że mu uciekniemy, ale każde spróbuje zbliżyć się do mamy... a jak trochę podrośnie, to oczywiście tej mamie uciec.
Cytat:

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2013-02-20 o 14:15
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:22   #447
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze,że z oczkiem lepiej,może zakończy się tylko na tym zabiegu
mam nadzieję, ze tak, bo powiedziałabym że jest tak 90% lepiej no ale czekam na 100%

fajna ta Twoja sałatka
ja wszystkie warzywa uznaję za niskokaloryczne

Dep obiad niby bezmięsny ale jednak zupa jest na wołowinie. Takze nie do końca. A bez mięsa mogłabym żyć.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Katar od ząbków chyba może minąć w dniu wyjścia ząbka. Może czasem jest to tylko obrzęk śluzówki, który mija, a czasem - tak jak piszesz - choroba na skutek obniżonej odporności. Mały mądrala!
Masz rację taka sytuacja też jest możliwa. Ale to chyba będzie taki mini katar?
Stary 2013-02-20, 14:27   #448
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
ojjj

Super sytuacja, że masz taką pomoc i babcia szczęśliwa i Oskarek- rewelacja. Ja tu jestem sama jak palec w du.pie
Dzięki za ofertę opieki nad M. ale rzeczywiście odległość nas dzieląca jest za duża ze dwie godziny bym jechała
Cytat:
Byliśmy na kontroli

Współczuję...
Cytat:
Za dwa tygodnie.
Super! Chyba nawet kiedyś wrzucałaś fotkę?
Nom bo się czaiłam na niego od roku, a teraz jest w promocji więc już się nie wahałam
Cytat:
Ślicznotka
Cytat:

Karolina piękny ten czajnik
Mam zrobioną sałatkę z kaszy gryczanej i tuńczyka i już jej nawet pojadłam, ale tak łyso na obiad, więc chyba warzywka na patelnię sobie trzasnę i pierś z kuraka

Dzięki
Cytat:
tyle powiem
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Zamówiłam:
Świnka Peppa Zabawy w Wielkie Sprawy 10 Wróżka ...
Na budowie. Dotknij i poczuj - praca zbiorowa
Świnka Peppa Zabawy w wielkie sprawy 18 W biurz...
Bajki na dobranoc
Świnka Peppa Kiedy spada gwiazda
365 opowieści na dobranoc - Opracowanie zbiorowe
Pociąg. Dotknij i poczuj - praca zbiorowa
Świnka Peppa 7 Zabawy w Wielkie Sprawy Zęby pan...
Świnka Peppa zabawy w wielkie sprawy Nocowanie ...
Księga dźwięków - Bravi Soledad

To Wasze usypianie dzieci dźwiękami suszarki ciągle mnie zaskakuje. Jak suszę włosy, to młoda po prostu patrzy, co robię, a jak odkurzam, to czasem robi UuuUuuUuu i nie wyobrażam sobie usypiania jej w ten sposób.

Karolina - Twój post o spacerkach Marcinka też widziałam.
Moja zaczęła wysoko podnosić się na brzuszku jak musiała być wyżej i kręcić głową, żeby śledzić każdy mój ruch, a raczkować, jak na końcu trasy położyłam jej moją torebkę. Myślę, że gdyby miała motywację, to ruszyłaby kilka dni wcześniej. Jasne, że dziecko nie zacznie biegać dlatego, że mu uciekniemy, ale każde spróbuje zbliżyć się do mamy... a jak trochę podrośnie, to oczywiście tej mamie uciec.
Fajne zakupy

Mój się ostatnio zaczął bać odkurzacza a wcześniej nawet usypiał przy nim, teraz ryczy jak odkurzam, pralki też się wystraszył. Wrażliwiec się zrobił

M. nie szuka mnie wzrokiem, bawi się sam i sam się soba zajmuje, jak go zawołam to podnosi głowkę patrzy uśmiecha się po czym wraca do swoich "zajęć"
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:33   #449
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wtedy rozpiera ją duma, że jej się udało!
Cytat:
Oby niczego nie wykazało.
Cytat:
A to moje dwa chłopaki
Niedługo będą razem broić.
Cytat:
oby, mam już serdecznie dość zasuwania na łopacie
*
Masz dość codziennych skłonów?

Pamiętam, że pisałaś o czajniku kilka miesięcy temu.

Jak zaczynałam smarować dziąsła ok. 3 miesiąca, to Dentinox pomagał, a Calgel prawie wcale, więc go odłożyłam, a teraz (jak już mamy pierwszy ząbek, a drugiego spodziewam się w ciągu dwóch tygodni) mam wrażenie, że Calgel szybciej pozwala jej zjeść, albo zasnąć. Może Dentinox działa gorzej, bo się do niego przyzwyczaiła, a może był dobry na innym etapie ząbkowania.
W każdym razie polecam wszystkim sprawdzenie, czy inny żel nie pomoże bardziej, niż stosowany do tej pory.

Agunia - jak Lu?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:39   #450
prince_polo
Zakorzenienie

ale boli mnie brzuch i kregoslup

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości