Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 09:54   #3271
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
żanetko kolor ściany fachowo nazywał się "zieleń mchu", a farba to była ta firmowa castoramowa.. wiem, że bardzo podobny odcień jest jeszcze z tej serii pory roku, wiosna jakaś tam, ale nie pamiętam nazwy.

osobiście to ja uwielbiam zieleń. i żółty. jeśli by to ode mnie miało zależeć, to każde pomieszczenie miałabym w tym kolorze Hanka "odziedzyczyła" po mnie pokoik, dlatego jest zielony. ale myślę, że to dobry kolor. nie za ciemny, nie za jasny, no i wszelkie dodatki do niego pasują. u nas różowe głównie

Przejde sie i zobacze go na żywo
Ja wymyśliłam sobie wlasnie ze chce zielony różowy i turkus albo zmiast turkusu biały bo chce białe albo bardzo jasne meble i powoli powoli mam wizje uwielbiam takie konkretne kolory wczoraj mi przeszło przez myśl ze w kuchni chcialabym miec kolor żółty tzn np jakas tapetę z cytrynami miedzy szafkami a blatem i dodatki żółte doniczki, bieznik na stole w jadalni bo bedzie połączona z kuchnia, pewnie mi sie to jeszcze zmieni ale tak poki co wymyslilam

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:59   #3272
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Hej

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Domek osłuchowo czysty, gardło czerwone i rozpulchnione+podejrzenie zapalenie uszu. Jutro idziemy do laryngologa.
Dzisiaj śpi cały dzień, serio nie przesadzam, 2h śpi, pół godziny przerwy i dalej... Taki biedny Widać, że go to gardło boli. W zapalenie uszu nie wierzę, ale jutro się przekonamy.
Ja też chora
Natko, jak dziś?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Brumek, współczuję bólu pleców! Tak jak dziewczyny radzą, zrób coś z tym póki jest jako tako.
Znam to z doświadczenia...
a ten masażysta nie powiedział, co tam może się dziać?
Pytam dlatego, że ja też z plecami, przez osłabiony dysk, od czasu do czasu muszę iść na masaż i pan ledwo dotknął, od razu stwierdził że trzeba w jednym miejscu nastawić, bo póki co to pomoc doraźna tylko...

A ja oddałam wreszcie promotorce część pracy do sprawdzenia, zanim przejrzy i mi głowę zmyje to mam kilka luźniejszych dni Tyle że muszę się do egzaminu zacząć uczyć, co przy sklerozie ciążowej będzie ciekawe...
a póki co, jadę wreszcie dziś do Babonika, bo od wieków sie wybieram...
Wg niego to właśnie przeciążenie. Nie wspominał nić o dyskach, kręgach itp, a facet po fizjoterapii, więc chyba pojęcie ma. Mam nadzieję

Gratuluję złożenia pracy A myślisz, że zmyje głowę?

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
BRUMKU prosze pomyslec o swoim zdrowiu tak jak dziewczyny pisza-nic Tymciowi po połamanej matce
Ależ ja przecież coś zrobiłam!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
BRUMEK wg mnie jezeli Ci noga dretwieje to masaż tu nie wiele pomoże, cos musi Ci ktos nastawic pewnie kregi, ktore sobie wypadły. Za łagodnie do tego podchodzisz bo z kręgosłupem naprawdę nie ma żartów.
No właśnie ten masażysta sugerował, że to tylko to. Nawet masował takie małe mięśnie w dole pleców, trochę z boku, które odpowiadają za to drętwienie nogi.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek a nie chcesz żeby Tymek jakies więzi miał z babciami? jak bedzie większy to może już nie zechce zostać z nią?/ nimi? ja też byłam anty żeby Sara zostawała z teściową, a teraz nie mam nic przeciwko, i widzę że dobrze się bawią, ja szybko załatwiam co mam załatwić i wracam, czy zakupy czy lekarz. Już tyle było 'życiowych" sytuacji że koniecznie trzeba było ją zostawić, czy chciałam czy nie.
A idź do ortopedy, bo masaż moze działa na chwilę, doraźnie, ale przyczynę bólu musisz poznać.
Więzi z babciami chce, oczywiście. Ale czy do powstania więzi muszę oddawać do nich dziecko na x godzin dziennie? Tymek widuje się babciami, lubi je (w zasadzie jedną lubi, bo teściowej nie zauważa za to teścia lubi bardzo).
Oboje już w ciąży wiedzieliśmy, że nie będziemy chcieli zostawiać dziecka z babciami za często, wykorzystywać instytucję babci do pomocy. Powodów jest kilka. Jeden taki, że nasze stosunki za rodzicami, mimo że dziś bardzo miłe, przyjazne i na luzie, były kiedyś różne. Nie jesteśmy typami bardzo rodzinnymi w takim szerszym pojęciu. Poza tym, moim zdaniem, nie ma nic za darmo. Opieka dziadków nad dzieckiem to zawsze transakcja wiązana - oni Ci robią przysługę, a w zamian za to dostają jakieś prawo do "wtrącania" się w Wasze życie, wychowanie dziecka. "Wtrącanie" to nie dokładnie to słowo, które pasuje, ale lepsze nie przychodzi mi do głowy.
Oczywiście, jeśli jest konieczność, wyższa potrzeba albo potem starsze dziecko, które samo wybiera, to bym zostawiła. Ale na razie tak nie było.

No i inna sprawa, że np. po teściach widać, że Tymuś jest super, ale na godzinkę i to jak jest z nami. Bo po tej godzinie przestają za nim łazić, włączają TV czy komputer, widać, że już by wrócili do swoich zajęć, a za wnuczkiem trzeba niestety ganiać non stop teść nie raz mówi, jak wychodzimy, że Tymuś to cud natury, że go kocha bardzo, ciągle domaga się, żebyśmy przychodzili, ale dobrze, że idzie z nami

A co do kręgosłupa, to na razie nie chce mi się iść do lekarza. Jeśli nie przejdzie kilka dni oczywiście pójdę, ale domyślam się, że ortopeda i tak chciałby zrobić jakieś badania typu tomografia, a u mnie to dalej niemożliwe
Stary 2013-02-20, 11:17   #3273
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry, chciałam się tylko przypomnieć

Dalej brak czasu, szef gania po biurach i niby "mimochodem" zagląda w komputery więc w pracy nie poklikam :/ (teraz szef jest w delegacji ).

W domu mały chuliganek, było chwilę spokoju z ząbkami i teraz znowu się zaczyna Na spacerach dzidziuś już idzie tam gdzie sam chce, a nie tam gdzie my chcemy. Uwielbia włazić po schodach
Z tzta nogą (palcem) ok, chodzi do pracy już.

Czasem Was podczytuję na telefonie, ale zazwyczaj wieczorem padam na pyszczek :/
Spróbuję coś nadgonić dzisiaj.

Pozdrawiam Was cieplutko, juz widze parę chorowitków małych i dużych - zdróweczka dla Was

Brumku, ból kregosłupa to cos co towarzyszy mi od dawna. Po ciazy niby miało przejsć ..... i nie przeszlo niestety Czasami w nocy musze budzić TZta żeby wyciagnal Melkę z łóżeczka, bo ja się nie schylę ;(

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2013-02-20 o 11:19
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:21   #3274
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry.

Iwa, jestem z Wami myślami i trzymam za Hanię bardzo mocno kciuki! Daj znać jak będziecie w domu.

Marinko, strasznie mi Was szkoda. Czemu te choróbska tak uparcie się Was trzymają. Zdrowiejcie.

Lili, nie zawstydzaj mnie. Magnesy są z modeliny, kupuję ją w pobliskim sklepie papierniczym małe opakowanie 10zł, duże 20zł.. Powiedz które konkretnie figurki chciałabyś zobaczyć, to cyknę zdjęcie i wyślę na pw.

Pieleszko, chyba bym się poryczała gdybym taką laurkę dostała. Jeszcze raz wielki ukłon w stronę niani i Hani. Cudna z niej panienka- taka delikatna i dziewczęca.

Żaneta, Pieleszko chyba skorzystam z pomysłu na wielkanocne jajo. Powiedzcie jak ten klej się robi?

Ellika, brawa dla małej gadułki - zmieniła się, włoski faktycznie bardzo gęste się zrobiły no i nadal jest kopią taty.

Teliczku, no to dostaniesz po pupie jak się spotkamy. U Nas za to jakiś kryzys w ciągu dnia, chyba spowodowany brakiem smoka. Usypianie trwa wieczność i w dodatku okupione jest strasznym płaczem. Nie wiem co robić inaczej, żeby to zmienić. Drzemka jest jeszcze ewidentnie potrzebna, wczoraj mi zasypiała jedząc kolację bo w dzień nie dała się położyć. Ehh, żeby było śmiesznie to wieczorny rytuał zasypiania ten sam, a bez płaczu i trwa maksymalnie 30 minut. Czasami chciałabym jakąś instrukcję obsługi do tej mojej małej Jęczysławy Marudelli.
O retinoidach nie słyszałam, więc nie pomogę.

Justyna
, brawa za odsmoczkowanie!

Natko, jak Domek dzisiaj? Zdrówka dla Was chorowitki.

Mogę Was jeszcze pomęczyć moimi ostatnimi modelinowymi "dziełami"?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0473.jpg (50,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0464.jpg (64,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0481.jpg (44,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0482.jpg (76,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0484.jpg (46,4 KB, 42 załadowań)
Stary 2013-02-20, 11:33   #3275
myha82
Wtajemniczenie

BRUMKU skoro Wam dobrze tak jak jest to ok Wszytsko zalezy jakie do "dzidostwo" jest. Cyz ma tedencje do wtrącania sie. Moja mama, która sie zajmuje Martyna o wszytsko mnie pyta, niczego nie narzuca bo sama tego nie lubi. Za to mojha tesciowa lubi narzucac swoje zdanie wiec bardzo sie ciesze, ze to nie ona zajmuje sie Mała. Wiem, że skończyłoby sie to dla naszych stosunków bardzo żle. Wystarczy czasami, że pojade na 30 minut raz na ruski rok i potrafi mnie już nieźle podkur...

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

MARZENKO piekne Te drugie to chyba soecjalnie dla CARMELI

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

I usunełabym te cudzosłowy przy słowie dzieła

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:54   #3276
marzena_S
Zadomowienie

Myha, dziękuję. A Ty jak się czujesz?

Żaneta,
to chyba duży remont się u Was szykuje? Będziecie mieć własną kuchnię, tak? Fajnie to sobie wykombinowałaś, mam nadzieję że pochwalisz się efektem końcowym.
U Nas tak wygląda połączenie białych mebli i wrzosowych ścian.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0487.jpg (51,1 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0488.jpg (66,1 KB, 74 załadowań)
Stary 2013-02-20, 12:17   #3277
myha82
Wtajemniczenie

sliczny pokoik mamy taka sama lampe z Ikei
Ja czuje sie dobrze chociaz zaczynam sie coraz szybciej meczyc. brzuch mam ogromny jak na ten etap ciazy. Ciezko mi sie juz zebrac z ziemi Później to mnie TŻ chyba bedzie podnosił dźwigiem

Martynka

Natalka
Stary 2013-02-20, 12:24   #3278
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Marzenka, mi się wydaje, ze właśnie odnalazłaś swoje powołanie! Serio. Powystawiaj to na allegro, dziewczyno! Tym bardziej, że chyba bardzo szybko taki jedne magnesik robisz, co?
Ja też mogę zamówić?
Napiszę na PW.
Stary 2013-02-20, 12:26   #3279
myha82
Wtajemniczenie

jak tak dalej pójdzie to zasypiemy Marzene zamówieniami bo ja tez bym sie pisała np na Peppe

Martynka

Natalka
Stary 2013-02-20, 12:38   #3280
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Marzenko zaliczylam kolejny opad szczeny! Twoje magnesy wymiataja!
Czy Ty robilas kiedys tort w stylu angielskim? Moge sie zalozyc, ze Twoja dekoracja powalalaby wszystkich na kolana! Tam sie licza takie detale.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:05   #3281
agni82
Zadomowienie

Cytat:

to wpadaj jak do najlepszej przyjaciółki, i będzie dobrze
ot ciekawa jestem jak E sam z T sobie poradzą? o kogo się martwić? o Emila czy T
Pewnie pilne sprawy cie wzywają do PL?

oj ja też. ale jak miesiąc temu pojechaam do Belgii na dwa dni, to było ok. bez większych ohów i ahów, ale dali radę.. Bardziej będę martwiłą sie o Emila rzecz jasna, bo po T. to wszytsko spływa. serio. on się nie stresuje, nie denerwuje, ma zajefajne zdystansowane podejście do życia. za to ja na odwrót: jak się śmieję, to całym ciałem, jak płacze to bardzo, jak sie smucę to z byle powodu, jak sie złoszczę, to lepiej uciekać.a tak serio to onie zna za bardzo rutyny Emila, ale dadzą sobie radę
a do Polski w sumie aż tak pilnego nic mne nie wzywa. moja mama sprzedałą mieskzanie i wyprowadza sie do domku po babci i chce mieć pewność że przeprowadzka przejdzie gładko, poza tym wizyta u lekarza, jakieś badania krwi kontrolnie i oczywiście papierologoa w urzędzie.

a właśnie- jak chcę sobie badania krwi zrobić tak kontrolnie, zobaczyć czy wszytsko ok z organizmem, to jakie badania powinnam zrobić, bo ja się na tym kompletnie nie znam?
- morfologia
- ob
-i co jeszcze
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:23   #3282
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a właśnie- jak chcę sobie badania krwi zrobić tak kontrolnie, zobaczyć czy wszytsko ok z organizmem, to jakie badania powinnam zrobić, bo ja się na tym kompletnie nie znam?
- morfologia
- ob
-i co jeszcze
moczyk

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:28   #3283
agni82
Zadomowienie

monia- dzięki
Stary 2013-02-20, 14:45   #3284
zanetaa88
Zakorzenienie

MARZENA przepis na klej:
Wymieszaj 1 część mąki z około 2 częściami wody, aż do uzyskania konsystencji podobnej do konsystencji kleju. Jeśli to konieczne dodaj trochę mąki lub wody. Dodaj kilka łyżek soli, aby zapobiec spleśnieniu.

Tak czeka nas najpierw dobudowka sypialni teściów i nasza i jeszcze nasza lazienka, remont armagedon najpierw wlasnie pojdzie do remontu sypialnia tarazniejsza teściów z ktorego bd pokój damy, potem nasza sypialnia salon i kuchnia a lazienka mysle ze dopiero w przyszłym roku bd odpicowana. Generalnie czekam tylko na zakończenie tych dobudowek ktore sie zaczną jak tylko bd ciepło i potem reszta raz dwa pojdzie. Panele juz kupilam, nawet klop wzielam kilka rzeczy na raty z castoramy na raty i do grudnia splace a większość juz bd miec. Co do kuchni jestem w komfortowej sytuacji ze moj maz z tesciem duzo zrobią w sumie wszystko chodzi mi o meble,bo teść stolarz a maz mu czasem pomaga

Stary 2013-02-20, 15:09   #3285
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Marzenko, szczęka mi opadła, cudne te magnesy. Hello Kitty słodka
Jak wystawisz je na all będę chyba pierwszą klientką

Pokoik też ślicznie urządzony, bardzo mi się podoba taki kolor ścian

Iwa, kciuki za Hanię

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:31   #3286
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej

Więzi z babciami chce, oczywiście. Ale czy do powstania więzi muszę oddawać do nich dziecko na x godzin dziennie? Tymek widuje się babciami, lubi je (w zasadzie jedną lubi, bo teściowej nie zauważa za to teścia lubi bardzo).
Oboje już w ciąży wiedzieliśmy, że nie będziemy chcieli zostawiać dziecka z babciami za często, wykorzystywać instytucję babci do pomocy. Powodów jest kilka. Jeden taki, że nasze stosunki za rodzicami, mimo że dziś bardzo miłe, przyjazne i na luzie, były kiedyś różne. Nie jesteśmy typami bardzo rodzinnymi w takim szerszym pojęciu. Poza tym, moim zdaniem, nie ma nic za darmo. Opieka dziadków nad dzieckiem to zawsze transakcja wiązana - oni Ci robią przysługę, a w zamian za to dostają jakieś prawo do "wtrącania" się w Wasze życie, wychowanie dziecka. "Wtrącanie" to nie dokładnie to słowo, które pasuje, ale lepsze nie przychodzi mi do głowy.
Oczywiście, jeśli jest konieczność, wyższa potrzeba albo potem starsze dziecko, które samo wybiera, to bym zostawiła. Ale na razie tak nie było.

No i inna sprawa, że np. po teściach widać, że Tymuś jest super, ale na godzinkę i to jak jest z nami. Bo po tej godzinie przestają za nim łazić, włączają TV czy komputer, widać, że już by wrócili do swoich zajęć, a za wnuczkiem trzeba niestety ganiać non stop teść nie raz mówi, jak wychodzimy, że Tymuś to cud natury, że go kocha bardzo, ciągle domaga się, żebyśmy przychodzili, ale dobrze, że idzie z nami

A co do kręgosłupa, to na razie nie chce mi się iść do lekarza. Jeśli nie przejdzie kilka dni oczywiście pójdę, ale domyślam się, że ortopeda i tak chciałby zrobić jakieś badania typu tomografia, a u mnie to dalej niemożliwe
doskonale to ujęłaś, o to mi chodziło.
Masz dużo racji w tym co piszesz, myślę że gdybyśmy nie mieszkali "nad" teściami to by u nas też było trochę inaczej. Ja też nie jestem z tych rodzinnych i z tż nie pozwalamy sobie na wtrącanie i rządzenie.
Wczoraj wieczorem teściowa została z sarą, miała ją nakarmić i położyć spać.
Dzisiaj rano też było spięcie, nie będe opisywać, powiem krótko: KŁAMIE.
I nadszarpnęła moje zaufanie które powoli do niej zaczynałam mieć w kwestii opieki nad Sarą. Poszło o głupotę, ale mnie wzięło.

Cytat:
Marzenka, mi się wydaje, ze właśnie odnalazłaś swoje powołanie! Serio. Powystawiaj to na allegro, dziewczyno! Tym bardziej, że chyba bardzo szybko taki jedne magnesik robisz, co?
Ja też mogę zamówić?
Napiszę na PW.
zgadzam się w 100% Marzena rób dobrą aukcję, zdjęcia i czekaj na rozwój wydarzeń.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

oj ja też. ale jak miesiąc temu pojechaam do Belgii na dwa dni, to było ok. bez większych ohów i ahów, ale dali radę.. Bardziej będę martwiłą sie o Emila rzecz jasna, bo po T. to wszytsko spływa. serio. on się nie stresuje, nie denerwuje, ma zajefajne zdystansowane podejście do życia. za to ja na odwrót: jak się śmieję, to całym ciałem, jak płacze to bardzo, jak sie smucę to z byle powodu, jak sie złoszczę, to lepiej uciekać.a tak serio to onie zna za bardzo rutyny Emila, ale dadzą sobie radę
a do Polski w sumie aż tak pilnego nic mne nie wzywa. moja mama sprzedałą mieskzanie i wyprowadza sie do domku po babci i chce mieć pewność że przeprowadzka przejdzie gładko, poza tym wizyta u lekarza, jakieś badania krwi kontrolnie i oczywiście papierologoa w urzędzie.

- morfologia
- ob
-i co jeszcze
zrób morfologię z rozmazem ( szersza)
analiza mocz i posiew moczu ( na wyniki posiewu 3 dni sie czeka)
Stary 2013-02-20, 15:40   #3287
agni82
Zadomowienie

dzieki Patiku
Stary 2013-02-20, 15:49   #3288
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Świetnie Karolcia wygląda
włoski ma duuużo gęściejsze niż latem
no i świetnie jej idzie gadanie
szkoda że tak u was z czasem ciężko...
a teściowa cały czas pilnuje Karolcię, myślałaś o żłobku może

stosowała która retonidy?
no w końcu jej włoski zaczęły rosnąc
teściowa razem z tesciem dalej Karolcią się zajmują, całkiem niexle im to wychodzi. Żłobek nie wchodzi w gre - państwy mamy jeden w mieście i to sredni, a na prywatny nas nie stać. Z resztą chyba nie chcialabym jej do żlobka dobrowolnie wysyłac

A kremu z retinolem się boję, że mnie podrażni...jeszcze poczekam

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Telik widzę, że jesteś
Chyba odsmoczkowałam Zuzę, bez płaczu, marudzenia itd.
Odcinałam jej codziennie po 0.5 cm smoczka. trzeci dzień zasypia bez niego w buzi, trzyma go sobie w ręce.

Może spróbuj tego sposobu?
Ja chyba na weekend podejmę się tego wyzwania właśnie tą metodą
Cytat:
Cudo o pięknych oczach I jakie radosne to cudo jest
Buziaki dla Was obu i wpadaj jednak częściej, co?

obiecuję się poprawić
Cytat:
Ellika, brawa dla małej gadułki - zmieniła się, włoski faktycznie bardzo gęste się zrobiły no i nadal jest kopią taty.
ech no chyba już tak zostanie, że to córeczka tatusia od A do Z

Hejo

Dziękuję zbiorowo za pochwały mojej córci

Ja dziś w pracy do 17tej...chyba padne. Dzisiaj byłam na zajęciach z Karolcią z rana - bo jezdże z nia co dwa tygodnie w srody do osrodka terapii dzieci z niedosłuchem.
Zrobiliśmy to tak, że jadę samochodem z tesciem i Karolką do ośrodka - zajęcia zaczynają się o 8.45 - najpierw logopeda, podem surdopedagog a na koniec zajęcia logorytmiczne. Kończymy o 11:15, pakujemy się w auto i jedziemy pod moja pracę. Ja idę do pracy a teściu zawozi Karolę do domu. A ja potem niedogodziny muszę odpracować. Dlatego jeżdżę co dwa tyg. bo łatwiej mi odrobić niedogodziny. Inaczej bym się zarypała.

Także wyższa logistyka.

Zaczynam się bać jak to będzie jak bedę znów w ciąży itd., co wtedy z tymi zajęciami Karoli we Wro....nie wiem jak wtedy to strategicznie pogodzić...

Chyba czas na kolejną kawę...
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:52   #3289
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

czesc

marzenko sliczne te magnesy. wlasnie patrzylam sobie modeline na ebay i chyba zakupie i poprobuje swoich sil a powiedz uzywasz jakis narzedzi (dłutko czy cos w tym stylu) czy wszystko lapkami lepisz ? widzialam zestaw do kupienia na ebay ...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 16:44   #3290
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

hej
skrobnęłam coś w klubie.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Aha Agni zrób sobie jeszcze lipidogram i biochemię.

Jul już prawie ma dwie dolne piątki jest odsmoczkowany i przesypia całe noce w łóżeczku.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 20:06   #3291
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
żanetko kolor ściany fachowo nazywał się "zieleń mchu", a farba to była ta firmowa castoramowa.. wiem, że bardzo podobny odcień jest jeszcze z tej serii pory roku, wiosna jakaś tam, ale nie pamiętam nazwy.
o my też tymi z Castoramy malowaliśmy pokój maluchów, bardzo fajne kolory mają
Cytat:

piękne!!!!!

A to my, początek 32 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3471.jpg (35,4 KB, 85 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 20:20   #3292
zanetaa88
Zakorzenienie

ANIA świetne zdjecie )

My po wizycie, bobas ma 7 cm i rosnie zdrowo

Stary 2013-02-20, 21:11   #3293
isiaok
Rozeznanie

Witam!

AniaPiekni jestescie!

Zanetajaki bobasek juz duzy!Super,ze wszystko ok

EllikaKarolcia bardzo urosła,a o włoskach nie wspomneza to buziulka nic jej sie nie zmieniła

Chelseazazdroszcze tego spania
I namawiam do załozenia bloga kulinarnego!Cudne wypieki!

Marzenamam na lodwoce dwa magnesy , i troche modeliny-kusi mnie spróbowac Nie pamietam-utwardzałas ta modeline jakos?????????
Myslałam,ze Hania juz sypia lepiej

BrumekMój tata w związku z wykonywanym zawodem wiecznie miał problemy z kregosłupem...i tez nie zwiazane z dyskiem, kregami itp...bole były tak silne,ze nie pomagał nawet ketonal czy mydocalm.Probował wszystkiego...ciekły zaot,akupunktura,kregarze ,nastawiacze i pomogły mu własnie masaze! Ma juz od paru lat zaprzyjaznionego fizjoterapeute i srednio raz w miesiacu umawia sie z nim na 3 serie
Zawsze po pierwszym dniu go boli bardziej ale wkoncu przechodzi.Mam nadzieje,ze w Twoim przypadku tez tak bedzie...tylko nie poprzestawaj na jednej wizycie

TelikTzrymam kciuki za rozstanie z przyjacielem

PieleszkaPiekne kartki!Zachwycajaca niania

Witam z zooooombielandu.........c zy mozna przez 1,5 roku nie przespac ani jednej nocy???/TAAAAK !!!
Zasypiam....a moje dziecko cyborg snu nie potrzebuje
Ale jest rozkosznacałe dnie tańczy,śpiewa i gada
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 21:55   #3294
marzena_S
Zadomowienie

Dobry wieczór

Aaniu, pięknie wyglądacie w trójkę. A jak spotkanie? Co u Babonika?

Żaneta, no to już spory maluszek- oby dalej rósł zdrowo. (obstawiam, że będzie chłopiec) Dzięki za przepis na klej.

Agni, ja bym nie martwiła się ani o E, ani o T- bardziej o Ciebie. Chłopacy na pewno sobie doskonale poradzą.

Stronczku
, nawet nie wiedziałam, że są do tego specjalne narzędzia- używałam jedynie nożyka/wykałaczki. Pochwal się jak coś ulepisz.

Isia, modelinę trzeba ugotować lub upiec w piekarniku. Ja gotuję 10 minut, później osuszam i nacieram olejem. (można pomalować bezbarwnym lakierem do paznokci) No niestety usypianie cały czas kiepskie, na szczęście raczej tylko w dzień jest problem. Choć dzisiaj i wieczorem dała koncert, momentami mam ochotę ryczeć razem z nią...
Ale co ja tu marudzę, powinnam Tobie współczuć. Ani jednej nocy ...matko niezły maraton.

Myha, Agawoo,
piszcie na pw jeśli chcecie jakieś magnesiki- te ostatnie już mają swoich właścicieli, ale mogę oczywiście zrobić kolejne.
Stary 2013-02-20, 22:25   #3295
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
OLIWECZKA. A jakie masz krzeselko? Bo mi tez pękło ale nie pomyślałam o reklamacji kurde:/
baby mix-nam się porwało to poszycie.
Cytat:
pokażesz?
My jesteśmy na etapie drewnianych, ostatnio nadal kolejka z Biedronki [/COLOR]
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_34530.htm niewiem, czy się dobrze wklei my mamy te z pieskiem.
Cytat:

A to my, początek 32 tc
Ślicznie wyglądacie
Cytat:
ANIA świetne zdjecie )

My po wizycie, bobas ma 7 cm i rosnie zdrowo

Hej,
I uciekam spać

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 22:28   #3296
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Gejów
Natka jak Domek???

Brumciu- dobrze że masażyk nieco pomógł
mam nadzieje że to tylko zwykłe przeciążenie
masz rację że z racji karmienia lekarz nie ma jak postawić szczegółowej diagnozy więc trzymaj się póki co

Isiawspółczuje nocek, a myślisz że to ząbki, a może za suche powietrze w domu??
a powiedz mi jak Ty sama z Ewą to jak sobie radzicie z zakupami itd
jak byś miała kiedyś ochotę możemy was z jasiem zholować do telikowa

Elika niezłe kombinacje musisz robić
no ale zajęcia najważniejsze
a kiedy myślisz o ciąży??

marzenko przyjmę lanie z pokorą
u nas odstawianie smoka wchodzi w gre w weekend bo w tygodniu Jas ma drzemkę u babci, wiec muszę go "odsmoczkowanego" w poniedziałek dać

już wiadomo czy będzie jeszcze ktoś na spotkaniu?
Jak zwykle nie mogę się doczekać
a co do magnesem zgłaszam się na klienta i ja
koniecznie musisz wystawić na allegro i już
no i miśki fochatki też!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moczyk

Monia Ty to potrafisz dobrze napisać!
Stary 2013-02-20, 23:01   #3297
brumek
Zakorzenienie

Z plecami lepiej Dużo lepiej. Tzn. i tak bolą, bardziej niż kiedykolwiek wcześniej, skakać/biegać nie mogą, ale w porównaniu do wczoraj, a nawet do dziś rano jest cud miód . Jutro znowu przychodzi pan masażysta i może już będzie zupełnie dobrze. Chciałabym, bo to mi strasznie ogranicza zabawy z Tymciem. On woła, ciągnie, chce się ganiać, skakać po mnie, a ja połowy tych rzeczy nie mogę.

Cytat:
doskonale to ujęłaś, o to mi chodziło.
Masz dużo racji w tym co piszesz, myślę że gdybyśmy nie mieszkali "nad" teściami to by u nas też było trochę inaczej. Ja też nie jestem z tych rodzinnych i z tż nie pozwalamy sobie na wtrącanie i rządzenie.
Wczoraj wieczorem teściowa została z sarą, miała ją nakarmić i położyć spać.
Dzisiaj rano też było spięcie, nie będe opisywać, powiem krótko: KŁAMIE.
I nadszarpnęła moje zaufanie które powoli do niej zaczynałam mieć w kwestii opieki nad Sarą. Poszło o głupotę, ale mnie wzięło.
Paticzku, czytałam o tej akcji. Nieładnie, oj, nieładnie. Właśnie o to kłamanie najbardziej chodzi. Po co Sama sobie pętlę na szyje kręci...

Cytat:
A to my, początek 32 tc
Aniu, a gdzie ten brzuszek? 32 tydzień? Masz chyba mniejszy niż ja w ciąży

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
BrumekMój tata w związku z wykonywanym zawodem wiecznie miał problemy z kregosłupem...i tez nie zwiazane z dyskiem, kregami itp...bole były tak silne,ze nie pomagał nawet ketonal czy mydocalm.Probował wszystkiego...ciekły zaot,akupunktura,kregarze ,nastawiacze i pomogły mu własnie masaze! Ma juz od paru lat zaprzyjaznionego fizjoterapeute i srednio raz w miesiacu umawia sie z nim na 3 serie
Zawsze po pierwszym dniu go boli bardziej ale wkoncu przechodzi.Mam nadzieje,ze w Twoim przypadku tez tak bedzie...tylko nie poprzestawaj na jednej wizycie

Witam z zooooombielandu.........c zy mozna przez 1,5 roku nie przespac ani jednej nocy???/TAAAAK !!!
Zasypiam....a moje dziecko cyborg snu nie potrzebuje
Ale jest rozkosznacałe dnie tańczy,śpiewa i gada
- Isiu, dokładnie tak było
- Rany, współczuję jak cho...era Bo ja tak od 8 miesięcy przeważnie mam i to kicha, a 1,5 roku to w ogóle...

Cytat:
Isia, modelinę trzeba ugotować lub upiec w piekarniku. Ja gotuję 10 minut, później osuszam i nacieram olejem. (można pomalować bezbarwnym lakierem do paznokci)
A jakim olejem Ty to smarujesz? Zwykłym jadalnym? Ale to się ściera, tak?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumciu- dobrze że masażyk nieco pomógł
mam nadzieje że to tylko zwykłe przeciążenie
masz rację że z racji karmienia lekarz nie ma jak postawić szczegółowej diagnozy więc trzymaj się póki co
Na razie lepiej

Teliczku, a na co Ci te retinoidy? Masz trądzik? Bo mi się z czymś takim kojarzą. No i z tym, że się ich jakoś boję...
Stary 2013-02-20, 23:42   #3298
DDewik
Raczkowanie

Hej Dziewczynki!
Brumeczku- współczuje bólu, dobrze , ze pan masażysta dobrze sie spisuje i mam nadzieje ze ból miniei bedziesz mogla w pełni spełniać sie w roli mamy
A wiesz Brumku,ze my tez sami na placu zabaw, Borysek pierwsze kroki z klatki robi wlasnie na plac, bramki sa jego najlepsza zabawa, otwiera i zamyka - moze tak przez 10min

Marzenko-zdolna bestia z Ciebie, magnesy przepiękne, a znam sie na tym troche, bo od lat w "materii plastycznej" siedze(2 lata przerwy mialam co prawda, oby moja wena plastyczna nie poszła w las)
Zdrówka dla mamy, oby operacja nie byla potrzebna!

Telik
-jutro ide do kosmetyczki na zabieg Retix.C (intensywna terapia z kompleksem ActiCell 40% i 2% retinolem), jakas nowosc, to Ci powiem jaki efekt-(maz zrobił mi prezent)

Aniu-jaki malutki masz brzuszek, slicznie wygladacie z Adasiem!

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2013-02-20 o 23:44
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 23:50   #3299
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Gejów paniusie

Brumku
super wiesci, ciesze sie ze Ci lepiej. Co do pytania na FB, jestem z Wami caly czas, malo sie odzywam bo nie mam jakos o czym pisac (oprocz tych swirusow sasiadow nic sie u nas nie dzieje)

Telik kciuki za pozbycie sie gumowego przyjaciela. Ja narazie nie mam odwagi. Wiki potrzebuje smoka przy zasypianiu i w nocy jak sie obudzi to go od razu szuka. Jak ma go w buzi to momentalnie sie uspokaja i zasypia dalej. kiedys nadejdzie ten dzien...wierze w to

Marzenko na pewno sie pochwale. Licytuje modeline na aukcji wlasnie. W przyszlym tyg powinnam miec. Zamowilam tez metr magnesu. Bede dzialac.

Isiaok wspolczuje nocek. Ja sie juz tak przyzwyczailam do spania w nocy ( Wiki bardzo wyrozumiala jest dla staruszkow, przesypia mi ostatnio cale noce) ze nie wyobrazam sobie teraz zmiany Brunetko a jak u Alicji nocki teraz ????

Ciekawe jak tam Iwa i Hania ????

ooo i Rysiki dynda na pasku

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2013-02-20 o 23:55
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 00:00   #3300
DDewik
Raczkowanie

Czas mi tak szybko leci ,juz za tydzień do pracy wracam....
Wczoraj Borysek został pierwszy raz z niania sam na pól godziny(wyskoczyłam do sklepu), alez sie denerwowałam, ale jak przyszłam to sie ladnie bawił z niania(fajna z niej babka, na razie nie mam zastrzeżeń).
Maz od poniedziałku wrócił do pracy, kaszle jeszcze, ale wiadomo po zapaleniu oskrzeli tak jest.Borysek tez pokasluje, ale sporadycznie, daje mu Stodal.Dzisiaj bylismy w końcu na dworze(po tygodniowej przerwie), sniegu u nas mnostwo

Dziekuje Ci Moniu za rady butelkowe
Borysek w dzień zasypia juz bez butli(4 dni bylo troche placzu, teraz juz w 5 minut zasypia bez problemu), wieczorem z butla z woda(jakos to mnie tak nie martwi, ważne ze nie jest to mleko.Nie chcialam mu tak od razu wszystkiego zabierac, jak oswoi sie z nowa sytuacja(niania i moj powrót do pracy), wtedy zabiorę mu butle calkowicie.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Gejów paniusie

(oprocz tych swirusow sasiadow nic sie u nas nie dzieje)
I co w sprawie tych sasiadów?Była policja?
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości