|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kurczę, nie wiem, co się ze mną dzieje - w nocy zaczęła mnie boleć jedna pierś, trochę mi spuchła i zrobiła się lekko czerwona z jednej strony, a teraz boli mnie głowa, jest mi zimno i mam wrażenie, że mnie łamie w kościach - wtf?
|
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3034 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nina dziś była u mnie położna i pytałam o to chrupanie, bo moja tak ma w stópkach i powiedziała że może się tak zdarzać jak dziecko było ułożone ciasno w brzuchu to potem przez jakis czas te chrząstki chrupią, jeszcze jutro lekarza zapytam Cytat:
No i teges jestem ! podczytuje Was ale często w pozycji ja + Hania na mnie i nie mam nawet jak odpisać a z telefonu nie chce mi się cytować itp....ogólnie moje dziecię bardzo jest tulaśne ciągle musi ktoś przy niej być, jak przychodzą goście to zasypia przy 5 gadających osobach a nie sama w cichym pokoju... No i moje dnie wyglądają tak że wstaje karmie potem szybko robie sobie śniadanie ona w ten czas już zaczyna płakać mimo że daje smoczek to mam wrażenie że wypluwa go specjalnie żeby do niej przyjść (wiem że nie...) potem sie kłade obok niej włączam jakieś seriale i mam maraton filmowy z dzieckiem obok albo na klacie jak wstaje to płacz... teraz aktualnie śpi sama na łóżku![1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39345296]Debrah, chodzi Black o cewnik Foleya, do wywoływania porodu No właśnie, Bokeh, Aśka, gdzieście zgineły ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- U nas datę szczepienia od razu na patronażu wyznaczyli, a potem przy szczepieniu datę kolejnego i tak dalej.[/QUOTE] Jestem jestem Cytat:
Ja też jakoś w 2 tyg. najpierw miałam z tomme tippie to był jej za mały lub jakiś ogólnie do d* potem z aventu to chyba za duży bo się dławiła:/ a teraz ma dynamiczne z lovi i lubi je ciumkać chociaż nie zawsze. Podobnie jak u Debry czasem nie chce w ogóle czasem zachłannie aż go wciąga a czasem wypluwa podczas spania i juz nie chce. Gdyby nie smoczek karmiła bym 24h/7 ![]() Cytat:
Cytat:
Eh, aż nie wierze że udało mi się do Was napisać :P Mam pytanie JAK SZCZEPICIE? bo ja ide jutro na wizyte kontrolną i lekarka pewnie będzie pytała czy już zdecydowałam.... no i ja nie wiem czy te 5w1 czy 6w1 czy normalnie... jak już wybiore te skojarzone to musze iśc tym tropem, jednak troche kasy to jest... a z drugiej strony w tych nieskojarzonych jest ten krztusieć jakiś nieutleniony i może być więcej powikłań.... ehhh.... wiecie chce wybrać rozsądnie a nie kierować się tym że jak zapłace to będzie lepiej i będe wtedy dobrym rodzicem a jak wybiore niepłatne to że oszczędzam na swoim dziecku.... (niestety panuje przekonanie że jak się za coś zapłaci to lepiej...)Ja dziś mojej małej odciągłam zielonego gluta z nosa... jutro powiem o tym lekarzowi... To chyba tyle... nie wiem kiedy będe mieć czas napisać znów ![]() AHA! no i gratuluje nowych dzieciaczków i powodzenia dla naszych ostatków i Wy się doczekacie zobaczycie !
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zastanawia mnie jedno - maluch w 4.dobie ma zjesc 40ml na porcje, a na opakowaniu jest napisane, ze dawka wody w 1. miesiacu to 90-120ml. To co, mam zrobic polowe z tego??? |
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie nawijko miałam Ci pisać ja w 3-4 dobie miałam takie mega żółte mleko jak żółtko jajka, a wcześniej mała przy cycku ciągle była i się nie najadała, potem miałam nawał i laktatorem odciągałam i też mała nie umiała chwytać sutków, nakładki pomogły (może faktycznie kup jakieś Ski) a teraz już się tak uregulowało i mała umie chwytać bez nakłądek i mleka ani za duzo ani za mało. przystawiaj ją teraz jak już miałaś to zółte mleko
![]() zobaczysz rozkręci się! I tak myślę... że moja to chyba więcej niż 50ml za jednym razem nie zjada, je około 15 minut niby jak puszcza sutka to leci z niego jej po twarzy ale czasem zdaje mi się że za krótko je... tylko że jak zaśnie to już amen do jedzenia nie dobudze, za to je częściej wydaje mi się... no ale z tego co widze to ładnie rośnie nie marudzi to chyba sie najada.... szkoda że cycki nie są przeźroczyste i nie mają miarek
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny - na szczęście kapusta w lodówce jest, TŻ będzie zaraz ubijał. Kurczę, jak nie urok, to - za przeproszeniem - sraka z tym karmieniem piersią, uwzięły się na nas moje cycki!
|
|
|
|
#3038 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)podobno tylko tydzien ma byc takiej paskudnej pogody a poniej ciepełko do +10 ![]() Cytat:
jak go zabieram do kuchni to sobie siedzi i ze mną rozmawia, a usypia w migu jak jest pojedzony i mu wibracje włącze to go tak zrelaksują ze hej ![]() Cytat:
BLACK- prawdopodobnie zapalenie piersi, najlepiej do lekarza idz a na wlasną reke sie nie lecz przy karmieniu NAWIJKA- swietnie, ze was wypuszczają i nie strachaj sie - ogarniecie wszystko jak tralala BOKEH- ja szczepiłam wczoraj skojarzoną 6w1, nie zniosłabym kilku wkłuc po tym jak plakał, łzy w oczach mi stały pielegniarka noworodkowa z 30-letnim stazem nas szczepiła i jak powiedzielismy ze pozostale sobie darujemy to stwierdziła, ze nie ma co szalec z tymi dodatkowymi na rota i pneumo, takze wyrzutów sumienia nie mam. Mam wiele kolezanek ktore maja maluszki neidawno urodzone i zadne ne było szczepione, nie z powodu pieniędzy. synus mój po wczorajszym szczepieniu straszny przutulacz dzis, tylko rączki i cycus pasowały, ewentualnie bujaczek ale dzis na krótko bo mamą nie pachniał takze mam chwile dla siebie jak teraz usnął po kąpanku
|
|||||
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo na rota chyba zaszczepie.
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Zrób jej 60 ml, bo inaczej nie mozesz i niech zje tyle ile da rade a reszte wylejesz.
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama jak u niej ostatnio bylam i młody akurat nie miał najlwepszego dnia i czesto chcial sobie pociumkac wyskoczyła mi z tekstem: ", skad wiesz ze sobie pojadl jak nie wiesz ile zjadł? jak was karmilam butlą to wiedziłam a on ciągle marudzi i tak czesto je to moze sie nie najada?" wytlumaczyłam co i jak z tym karmieniem na żadanie ale zastanowiało mnie to, az wczoraj sie przekonałam, ze moje młode naprawde żerte jest zostawiłam go z babcią na 3 godz, z zapasem 90 ml w butli gdyby zglodniał, przed moim wyjsciem zdoił oba cyce, po 2,5 godz zażądał jesc, sciągnął z butli a za 10 minut musiałam dawac cyca i jeszcze całego oprożnił |
|
|
|
|
#3042 |
|
Lurker ;)
|
Nawijko- ja robie Bebiko okolo 40-50 ml ( 5 doba, mala nie najada sie moim pokarmem) i daje 1,5-2 miarki. Ile wypije tyle wypije reszte wylewam.
|
#3043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam te nakladki rozmiar S wlasnie, juz wyparzone, czekamy az maly sie obudzi, bo straszny spioch z niego. Cytat:
![]() Jeszcze jedno glupie pytanie do Ciebie. Mecze Cie, bo widze, ze sie orientujesz w temacie ![]() Na paczce jest napisane, zeby zagotowac wode pitna i wystudzic do 40 stopni. Jak to w praktyce ogarniasz? Skad wiesz kiedy ma 40 stopni i jak to zrobic na szybko, kiedy maluszek potrzebuje zjesc? ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() A jak czesto karmisz ja piersia? Czyli jesli dziecko ma w 4.dobie zjesc 40ml na raz (5.doba 50ml, itp) to co z naturalnym pokarmem? Wlicza sie w to czy karmimy ile sie da? |
|||
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi do rana nie przejdzie, to pójdę jutro do lekarza, a teraz się będę okładać kapustą, to na pewno nie zaszkodzi małej, a tak doradzają na internecie (np na mamazone, lubię ten portal - dzięki za link, Laurko
Insolito, super opis
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-20 o 21:08 |
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito-tak sobie czytam twój opis i zaciekawił mnie już sam początek a mianowicie że dziś twój synek kończy 4 tygodnie i myślę sobie -mój też
-co jest przecież nikt nie rodził wtedy co ja patrz że jakoś mi umknęło że ty też urodziłaś tego samego dnia. Ale patrzę na pierwszą stronę i zgadza się A Myślałam że ten dzień należał tylko do mnie
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-02-20 o 21:16 |
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też bierzemy bezpłatne, pomimo że nas stać na skojarzone, stwierdziliśmy, że jednak to jest trochę kasy a i my właśnie byliśmy tak szczepieni więc nasza dzidzia też da radę. I będziemy szczepić na pneumo i meningokoki, a nad rotawirusami jeszcze się zastanawiamy. |
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A czytając ostatnie zdanie prawie się poryczałam. Cytat:
Cytat:
A teraz to albo na opakowaniu będzie pisało jak zrobić mniejszą ilość, albo musisz zrobić cale a resztę niestety wylać. Zresztą dziewczyny wszystko napisały Słuchajcie - mamy które mają bujaczki! Od kiedy wasze dzidzie się nimi interesują? Jakie macie? Linki mile widziane. Myślę, co kupić mojej Małej na pierwszą zabawkę. Na matę chyba za mała. Karuzelkę albo bujak, albo i to i to? )
|
||||
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze znowu odciągnęłam mojej małej zielone gluty
dobrze że jutro idziemy do lekarza....nie ma zbytnio objawów kataru.... psika ale czasem może z 3 razy na dzień kichnie.... i rano i wieczorem tak harka w nosku to rano jej zielonego odciagnelam i teraz... nie wiem teraz czy ja kapać
|
#3051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zasnaawialam sie nad 6w1 ale pielegniarka odradzila z powodu kosztow ale przy szcepieniu zalowalalam bo to 2 wkłucia i zal mi bylo dzidzi a ten 6 skladnik to wlasnie na zółtaczke ja za szczepienie zap;lacilam 200zl bo 65 kupilam szczepionke engerixB bo juz do szpitala ka kupilam zeby nie byla szczepiona eufaxem. A jakby malutka przy refundowanych 4 wklucia to bym sie zaplakala a tak w ogole to mam pytanie czy moge na forum powrocic???????????, ostatnio pisalam 9 stycznia ale dziewczynki na poczatku jak dzidzi spala to i ja spalam nie mialam czasu na nic, pozniej bylysmy w szpitalu bo mala miala infekcje ukl moczowego i infekcje gornych drog oddechowych i pozniej w domku ciagle mi czas ucieka i nie mam czasu na nic dlatego w ogole tu nie zagladalam na facebooka jedynie wpadalam na chwile zeby zobaczyc zdjecia Waszych dzidziusiow i to wszystko, mam nadzieje, ze uda mi sie w koncu ogarnc i czesciej tu zagladac dzis przeczytalam tylko ta ostatnia strone nie wiem czy uda mi sie wiecej bo mala placze ostatnio zamienila sobie pory dnia w dzien spi w nocy nie. A i chcialabym nauczyc ja smoczka ale ona nie chce 3 razy tylko sie udalo i ciagle wisi mi na piersi i to nocą wlasnie w dzien nie, o noca tylko przy piersi sie uspokaja a smoka krzywi sie i wypluwa, moze cos doradzicie, bo ciezko tak ciagle na piersi pozdrawiam |
|
|
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta.
Nie mam zbytnio czasu, żeby nadrobić, a wpadłam na szybko z pytaniem. Do jakiego lekarza idzie się z hemoroidami? U mnie w tej kwestii coraz gorzej, czopki pomagają tyko na tyle, że przez jakiś czas nie czuję pieczenia. A tak - przy robieniu 2. prawie spadam z kibla z bólu. I do tej pory, jak tylko lekko krewka sobie leciała i przestawała, tak dzisiaj od popołudnia mi krwawi.:/ Potem przez godzinę nie mogę normalnie chodzić i siedzę na jednym półdupku. PS: Więc u mnie chyba druga dziurka jeszcze mniej zdatna. ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- A, i jutro wybieram się na wizytę po-połogową... ?
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-02-20 o 23:08 |
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Wisienko, proktolog. Wpolczuje bardzo
mozesz sie zapytac tez gin swojego o to, zreszta on chyba mus Ci skierowanie dac? Powodzenia ja po pierwszym treningu z chodakowska, czuje sie super mega padnieta
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Wisienko, tak jak Lady pisze - proktolog. Mi na szczescie czopki i masci pomogly
Lady, ja tez mam zamiar z nia cwiczyc jak tylko dostane zielone swiatlo Co do szczepionek, to my jeszcze nie podjelismy decyzji..mamy czas do 19 marca |
|
|
|
#3056 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() spokojnie się ze wszystkim ogarnij i wtedy będziesz aktywna fajnie, że już jesteście w domku, teraz to będzie z górki trzymam mocno za Was kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
podziwiam ![]() wczoraj wieczorem męczyły mnie takie skurczybyczki, że masakra, normalnie zwijałam się w pół, do tego przeraźliwy ból jajnika i bóle krzyżowe (potwierdzam krzyżowe bóle są straszne, ja nie wiem przecież podczas porodu będzie dużo gorzej ![]() ahaa i mam pytanie co do skurczy: miałam wczoraj skurcze co ok 5-10-20 minut takie dłuższe (trwały ok. 20-30 sek) ale w międzyczasie miałam takie krótkie skurczyki pojawiające się na ok 3-4 sek i mijające, jak je liczyć? |
|||||||
|
|
|
#3057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niecierpliwie czekam na przesyłkęhttp://allegro.pl/bright-starts-leza...040941243.html Karuzelę mamy, wybawienie przy przebieraniu na przewijaku. Wpatruje się w zwierzątka i coś tam do siebie mówi Podoba mu się ![]() mamy taką http://allegro.pl/karuzelka-muzyczna...030563318.html To starszy model ale sprawdza nam się ![]() Cytat:
Współczuję pobytu z dzieckiem w szpitalu, wiem co to znaczy. Oby to był pierwszy i ostatni raz.Mój też mi dziś w nocy dał popalić. Najpierw bączki i non stop chciał cyca, poza tym budził się o 21, 12, 2, 4 - a od czwartej już spać nie chciał tylko cyc i ryk. Nie wiadomo o co mu chodziło. Będę dziś chodziła na rzęsach chyba. My szczepimy refundowanymi. Słyszałam opinie, że one już tak długo są na rynku, że są lepiej przebadane i sprawdzone, a te skojarzone są krócej i siłą rzeczy nie. Jaka jest prawda nie wiem. Po szpitalu mieliśmy miesiąc odroczenia szczepień. Idziemy 12 marca
|
||
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Insolito super opis, optymistyczny ![]() Black mam nadzieję, że to nie będzie zapalenie, tylko jakiś zastój albo coś ![]() Ja też miałam całą noc skurcze, ale bardzo nieregularne. Jestem sama i strasznie się boję... Ale jestem dzielna
|
|
|
|
|
#3059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijka Kochana, super że już w domku! Masz wreszcie swojego Kubunia przy sobie
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

), a wtedy bede bardziej aktywna 

)

?